login |

Constantine másodjára

2014. 11. 26. 19:37 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

(Előzmény: human kritikája.) Nem sokon múlik, hogy előálljon az a helyzet, miszerint a legnézettebb “hősös” DC-tévésorozat esélyes a kaszára, és a legkevésbé nézett (Arrow) számára szinte biztosított a sok szezon. Azonban papírforma ide vagy oda, egy felületes nézettségvizslatás után azt látom, hogy azért a The Flash átlagos nézettsége azért valamivel jobb, mint a Constantine-é, melynek nagyot kell majd küzdenie a második szezonért.

Minden évadban van egy olyan országos sorozatom, amit valamiért nem kezdek el nézni, pedig elhatározom, hogy minden pilotról írok. Nem tudom, miért alakul így: a sor 2006-ban a Brothers & Sisters-szel kezdődött, utána jött a Dirty Sexy Money, később a The Unusuals, a Melrose Place, az NYC-22, tavalyelőtt a Golden Boy, tavaly a Reign. Nem azért, mert nem érdekeltek, egyszerűen csak így alakult. Azóta is bepróbálásra várnak a “nézendők” könyvtárban. Idén a Constantine volt esélyes erre a pozícióra, de azt mondtam, hogy kicseszek a rendszerrel.

Nem kellett volna…

Szóval nem érdemes örülni, mert hiába terveztem el, hogy írok egy “5 rész utáni” helyzetjelentést, ebből 3&out lett.  Oké, előrebocsátom, hogy (nagy) részben bennem van a “hiba”, mert a démonvadászat nem nagyon szokott megfogni. A Supernatural addig jött be, míg az első (talán) 10 részben horrorkliséket dolgoztak fel, a Reaper a zseniális szereplőgárda ellenére sem maradt nézős, bár a Sleepy Hollow-nál még úgy ahogy tolerálom ezeket a természetfölötti teremtményeket.

Mondjuk azt elfelejtettem ma délután, amikor belekezdtem a pilotba, hogy eleve 0%-nyira vártam a sorozatot (a filmmel nem volt bajom egyébként), ezért kíváncsi voltam, hogy mit sikerült összehoznia Daniel Cerone-nek (yay!) és David S. Goyer-nek (pff…), de amit láttam az kőkeményen lelombozott. Már a kezdés annyi sebből vérzett, hogy nem is értettem, miképp ment át a rostán: a színészek (Matt Ryan-nel az élen), a párbeszédek, meg eleve ahogy az egészet összerakták, egyszerűen random volt, semmi következetesség, nem épültek egymásra a dolgok. A folytatás pedig csak rontott a helyzeten.

A pilot tehát nálam klasszikus 1/10 volt, végig az járt a fejemben, hogy röhejesen rossz, pozitívum csak a medálos szellemsík, meg végén a rajzos megoldás volt. A folytatás már egy fokkal jobbra sikerült, de nyilván a 2-3/10 sem érdemel sok jó szót, egyszerűen érdektelen volt a sztori és a megvalósítás is, a rejtélyfaktor nem izgalmas, a megoldás a rész végén…, nem mondom, hogy random, de közel sem következetes, mintha visszafele gondolkodva építették volna fel. (Zed karaktere rendben van, bár nekem a másik lánnyal sem volt bajom.)

Ráadásul az egész túl lájtos volt, semmi tétet vagy feszültséget nem éreztem, ami persze lehet, hogy a főhős habitusának volt köszönhető. Ehh, mindegy. Törlöm inkább a sorozatot az agyamból és maradok a kommentek olvasásánál. Jó volt olvasni a (főleg kinti) pozitív véleményeket, abszolút érthető, hogy mi tetszik benne sokaknak, de ezekből is kiderült, hogy a Constantine-t nagyon nem az én ízlésemre szabták.

Aki ismeri a képregényt, a Hellblazer-t, annak mindenképp más és pozitív élmény lehet az egész démonos móka, bár szerintem egész egyszerűen a főhős karakterén áll vagy bukik a sorozat meg. Én eleve Constantine megnyilvánulásait nem tudtam értelmezni, a fickó sajátos humorát pedig iszonyatosan nem odaillőnek éreztem, de talán épp ez a nem tipikus, lezser stílus az, ami megfoghat sokakat.

25 hozzászólás Ne habozz!

Matee01 - 2014. 11. 26. 19:44

Sikoly neje megvan. 3ik kép. :)

kk - 2014. 11. 26. 19:45

Egyszóval: rettenetes.
4. részig néztem, utána kasza.

Se a szereplők, se a történet, egyszerűen semmi sincs, ami megfogna, pedig a SupNat-ot szeretem, és a Constantine film is tetszett.
De ez elképesztően rossz (az én izlésemnek).

Shyllard - 2014. 11. 26. 20:12

Nekem nagyon üt az egész, persze van még min javítania, de mostanra kezdik kiépíteni magát a sorozat világát is és eszméletlen milyen mennyiségű képregényes utalásokat toltak bele eddig minden egyes epizódban és a legtöbbször még nem is olyan feltűnően, mint ahogy az mostanában szokás. 3 fsz meg telitalálat, magával a Hellblazer-rel annyira nem vagyok ismerős, de Constantine, Zed és Chas hármasa nagyon jól működik, örülnék ha még legalább egy-két évadon keresztül követhetném őket.

night0077 - 2014. 11. 26. 20:15

Az első résszel én is ugyanígy voltam. Nagyon kaotikusnak tűnt az egész. Az is fura volt, hogy a csajt az első érsz után nem láttuk és egy újat hoztak helyébe. De úgy gondoltam, hogy megvárok még néhány részt és utána döntök. Azthiszem most elkezdődött valami, mert a 4-edik részik elég gyenge volt végig, de az 5-ik részt már nagyon élveztem. Ha tudják tartani annak a résznek a színvonalát akkor én vevő vagyok az egész évadra. Remélem így lesz!

Hiroshima32 - 2014. 11. 26. 20:16

Az utolsó félmondattal egyetértek, engem is az vett meg. Én azért kíváncsian várom a 5. részt követő epizódokat, mert most kezdték csak belengetni, hova tart ez az egész az évad végéig.

bélabá - 2014. 11. 26. 20:33

@kk:

Nekem két rész után pont ugyanez a véleményem. Semmi nincs benne ami megfogna, pedig a zsánert szeretem.

Lemoni - 2014. 11. 26. 20:43

Flash-t a pilottal töröltem is, a MAoSHIELD-t a 2. évaddal, a Gotham meg nagyon kasza közelbe lavírozta magát. A képregényesekből még a Constantine tartja magát nálam, nem azért, mert ez jobb lenne, hanem mert ebben nem irritálnak a szereplők és nem unatkozom annyira a nézése közben.

Marcipáncica - 2014. 11. 26. 20:47

Nem rossz, nem rossz, de valami miatt nem mindig tud a székbe szögezni. Ahogy fb-on is írtam, valahogy keresi még a hangját, stílusát. Folyamatosan ezt érzem. A főszereplő stílusa talán ami miatt hétről-hétre előveszem, de ha nem fejlődik még egy kicsit akkor nem vagyok benne 100%-ig biztos hogy végig fogom nézni.
Kár lenne, mert az ilyen jellegű sorozatokat alapvetően nagyon kedvelem.

Mardred - 2014. 11. 26. 22:00

Az a 3. kép baromira nem kellett volna… :D

Marcipáncica - 2014. 11. 26. 22:02

Ja igen… én is pont vacsoráztam…. :D

Thomas - 2014. 11. 26. 22:31

Nekem pont a 3. kép keltette fel az érdeklődésemet:)

Claire8310 - 2014. 11. 26. 22:57

Nekem tetszetős, maradok amíg lehet, szurkolok a 2. évadnak. Hellblazer fan vagyok, és így is nagyon bejön a dolog. A három képregény adaptációból, amit nézek, számomra ez a legjobb, kérdés nélkül. (Constantine, Flash, Arrow, Gothamról nem tudok nyilatkozni.)

Hajrá hajrá.

Nero - 2014. 11. 27. 00:00

Lehet h félre értettem vmit, de az Arrow a legkevésbé nézett DC sorozat?? Komolyan?

winnie - 2014. 11. 27. 00:01

Lehet h félre értettem vmit, de az Arrow a legkevésbé nézett DC sorozat?? Komolyan?

mindig az volt, persze, de… hiszen minden nap írjuk a nézettségeket, egy klikk és láthatod, hogy mit mennyien néznek.

Archenemy - 2014. 11. 27. 02:26

“Aki ismeri a képregényt, a Hellblazer-t, annak mindenképp más és pozitív élmény lehet”

Én imádom a képregényt, de a sorozatot rühellem.
Mint sorozat szinte minden rossz benne: érdektelen, a sztori rossz, a zenéje sokszor nem odaillő, a részek felépítése unalmas, színészet gyenge.
A képregényben lévő atmoszféra (ami legjobban magával fogott benne), a sötét világ, tónus és humor az itt egyáltalán nincs meg.
Egyszerűen ezt nem lehet egy NBC-n jól megvalósítani, kábelen már igen. Hiányzik a gore, a káromkodás, a láncdohányzás és a cinikus világkép.

Képregény olvasóként hihetetlen nagy csalódás.
Három részt láttam. Nem bírtam tovább. Olvastam, hogy a Spectre már szerepelt benne, de az sem bír rávenni, hogy tovább nézzem.

Az egy éve indult új képregény szériához, aminek már Constantine a címe, még nem volt szerencsém, de halottam, hogy az jóval lájtosabb a kultikussá vált elődjénél, így lehet a sorozat alapjaként inkább annak a tónusát vették.

Archenemy - 2014. 11. 27. 02:32

DC sorozatok nézettsége legutóbbi rész alapján:

Össznézetségben:

Gotham 6.05
Constantine 3.54
Flash 3.41
Arrow 2.63

18-49 demoban (ami inkább számít):

Gotham 2.3
Flash 1.4
Constantine 1.1
Arrow 0.9

Perpillanat csak a Constantine van veszélyben.
Flash és Arrow a CW, Gotham a Fox legnézettebb sorozata.

winnie - 2014. 11. 27. 04:18

(“hősös”, címben a nevem-sorozatra gondoltam, egyébként természetesen a gothamé a pálma. és nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy legnézettebb:)

djangyu - 2014. 11. 27. 11:01

nekem képregény nélkül is átjön, bár vannak gyengébb részek, de a bakelites pl. nagyon erősre sikeredett, nekem bejön ez a flegma démonirtó. remélem, majd az ottani nézők is rákapnak, én bírnék belőle egy második évadot.

agika88 - 2014. 11. 27. 12:07

Bőven van hová fejlődnie még, de azért van benne potenciál. sajnálni fogom, ha nem kap esélyt a 2 évadra. :( a színészek nekem kifejezetten szimpatikusak.

Swen - 2014. 11. 27. 12:33

nekem ezt a sorozatot minden bajával együtt eladja a főszereplő. nagyon bírom ezt a színészt.

Aredhel - 2014. 11. 27. 18:40

Nekem is szimpi a főszereplő, de tagadhatatlan, hogy a történetek nem annyira izgalmasak, a hangulat nem eléggé sötét, a vágás nem eléggé profi. Szóval ahogy fentebb is megfogalmazták, van hova fejlődni. Kár, mert ezt a sorit vártam ősszel a legjobban (mondjuk a film miatt is), de egy-egy rész közben sokszor van olyan “hiteltelenség” érzésem. Mintha a színészek nem élnék bele magukat eléggé a szerepbe, mintha nem vennék eléggé komolyan, és így én is kizökkenek. És akkor elveszik a varázs, Constantine pedig nem egy badass karakter lesz, hanem egy nevetséges pojáca. Így én érzem magam kellemetlenül a helyében… Szóval a szokásosnál engedékenyebb vagyok ezzel a sorozattal, de ha nem javul fel, akkor nem lesz miért nézni. És könyörgöm, legyen már egy kis átívelés, mert a heti szelleműzés hamar unalmassá fog válni.

sleepwalker77 - 2014. 11. 28. 10:56

DC Comics sorozatok nálam alapból plusz pontról indulnak, démonosok szintén (Supernatural az egyik legnagyobb kedvencem). Ebből a képregényeket nem ismerem, csak a filmet láttam, az nagyon bejött. A sorozat első részétől kezdve nézős lett, főszereplő elvinné egyedül az egészet, de szerencsére a mellékszereplők is jók. A heti nyomozós részeket viszont sose szerettem annyira, úgyhogy remélem lassan komolyabban rámennek a főszálra. :)

kecskebégető - 2014. 11. 28. 13:53

Hétről hétre javúl.Igaz kevés az átívelés de hátha rátesznek erre is.

D___ - 2014. 11. 28. 17:45

hiba
1. Matt Ryan nem tud egy sorozatot elvinni, pedig itt pont a főszereplő lenne lényeg, nem is értem miért őt választották
2. Mindig az a South Park rész jut eszembe: “Simpsonék már megcsinálták” :)))
Én nézegetem, jó szövegek vannak benne, de azért nem hiányolnám a világból.

werewere - 2015. 01. 25. 00:31

1×10 kiváló rész volt. Mágia ezerrel, megfelelő trükkök, dráma, cigi, irónia… csodás volt. Reméljük innentől ez lesz az alapszint.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz