login |

White Collar: kezdett a 6. évad

2014. 11. 28. 14:55 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Two suits acting like suits is two suits too many.

Amikor a 3. évadot követően elkaszáltam a White Collar-t, akkor nem a sorozatot okoltam, inkább magamat, mondván utóbbi nem változott sokat, hozott egy szintet, de nálam 2,5 szezonnyi szavatosság volt benne, az S3 második felében már nem hozott semmi újat. Így viszont, hogy két évad elteltével visszatértem a 6 részes, összefüggő záró etapra, nem tudom, hogy a sorozat lett valóban jobb egy fokkal (az 5. évadról jókat írtatok), vagy csak nekem tett jót a két éves pihenő és megint az újdonság erejével hatott a WC sorozat.

Még véletlenül sem volt kiemelkedő az eddig lement három rész, de kellemesen szórakoztató lett a végeredmény. A hatodik évad elején elvarrták Bridget Regan szálát és feloldották a cliffhanger-t, hogy azzal megalapozzanak egy átívelő szálat, egy hírhedt tolvajbanda lebuktatását.

Az első rész rögtön egy klasszikus heist-tal indult és az átívelés is azért keltette fel a figyelmemet, mert klasszikus rablós/átverős mókát sejtetett. Persze a második epizóddal ismét visszatértünk a White Collar-féle egytrükkös átverésekre, amelyek folyton csalódást okoznak a nagy tervezgetést követően, de egye fene, tényleg ez lett a sorozat védjegye, ez nem egy Hustle vagy Leverage.

Némiképp meglepetést okozott, hogy a 6. évadra visszahoztak egy régi ismerőst (aki kábé akkor “szállt ki”, amikor én), kicsit húztam is a számat, de elismerem, hogy érdekes dinamikát hoztak létre vele a készítők és, bár volt, hogy kissé erőltetetten alkalmazták, de eddig azért nagyjából működik a figura.

Újdonság volt némiképp az is, hogy hirtelen mintha megnőtt volna a tét is, Neal is veszélyesebb játékot kezdett űzni – talán azért tűnik így, mert közel a szabadulás lehetősége? Nyilván nem kap sötét tónusú befejezést a sorozat, de ez az enyhe drámai beütés jót tett az egyébként inkább feelgood-ra hajazó sorozatnak. (Mint ahogy az átlátszó, de mégiscsak működő 6×03-as átverős szálon is működött nálam Neal belső tusakodása.)

Szóval nem bántam meg, hogy visszatértem. Aki legalább 2-3 szezont látott a sorozatból, az szerintem nyugodtan esélyt adhat ennek a hat résznek, hogy lássa, hol kötnek ki a főbb szereplők. És, hogy még utoljára tanúja legyen olyan, tényleg “jó nézni őket együtt”-típusú párosoknak, mint Neal és Peter, vagy Neal és Mozzie, vagy Peter és Elizabeth, vagy… Mert oké, heist ide vagy oda, ezt a sorozatot inkább a színész közti remek összhang vitte és még mindig viszi előre.

12 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2014. 11. 28. 15:06

nekem az első rész nagyon csalódás volt, félre is tettem egy kicsit

Dorinanna - 2014. 11. 28. 15:10

én eddig is néztem, bár az elmúlt pár évben már csak akkor néztem meg a részeket ha épp nem akadt más, de ez az évad nekem megint olyan, hogy alig várom az új részeket, szerintem megint jó lett :) és nagyon örülök, hogy az utolsó évad nem rontja el az összképet :)

pigseye - 2014. 11. 28. 15:58

multkor egysszerre jott ki 5 sorinak a feliratai wct utoljara neztem meg nezem de nem hoz lazba

LuPuS - 2014. 11. 28. 16:36

annyira leesett a színvonal nálam, nem is tudom miért is néztem a 4-5. évadot, biztos valami perverzió

a maradék 6 résznek majd egyszer neki ugrom

Lemoni - 2014. 11. 28. 17:21

Szórakoztató a 6. évad és megvan a lezárós hangulata. Remélem Alex vagy Sara visszatér a végére, mert ha Peteréknél meglesz a gyerek, nehogy már Nealnek csak Mozzie jusson a nagy szabadságban (csak nehogy a börtön jöjjön vissza bumerángként!:)

Pipacs - 2014. 11. 28. 17:24

Én nem tudom megunni. Matt Bomer egy percet se öregedett az elmúlt 6 évben, egyszerűen jó nézni, a sorozat hangulata, Mozzie bolondságai, és a sztorik is tetszenek. Az előző évad pl. kifejezetten érdekes volt az átívelő szál miatt, szóval aki kaszálta, annak ajánlom, adjon neki még egy esélyt.

Eny - 2014. 11. 28. 18:12

mindig is neztem es meg a maradek 3 reszt is megnezem, fokent a szereplok miatt. megszoktam oket, szorakoztatnak,mi kell meg?! nem minden sori azert van,hogy tanuljunk belole vagy leessen az allunk, egyesek egyszeru szorakozasra,kikapcsolodasra kesztetnek vagy adjak meg a hangulatot.

Lemoni- tudtom szerint(sajnos) Sara biztos nem ter vissza. meg remenykedem Alexben..de ha mar o sem,szerettem volna a 3ik reszben levo szoke csajszit Nealnek..de az nem fog megtortenni..

winnie - 2014. 11. 28. 18:30

én nem zárnám ki a szőkét:)

egyébként minden sorozatnál ez a helyzet szerintem, amit írsz. de épp a megszokás az, amit magamnál kiírtok a sorozatozásból, az, amikor nem én döntöm el, hogy mit nézek, hanem az dönt, hogy mit szoktam nézni, ezt mindig is el akarom kerülni. ráadásul, ha a 20 nézett sorozat mellé minden fél évben bejönne másik 20, akkor egy idő után elfogyna a heti 168 óra, vagy amennyi jut a sorozatozásra. és ezért némelyik sorozat az első, mások pedig a második vagy az ötödik évad után felejtődnek el.

Eny - 2014. 11. 28. 20:56

ertem en mit mondassz Winnie es tudom/latom hogy nagyon jo az izlesed es sokmindenben igazat is adok neked. de en ugy vagyok,h egy par sorit azert nezek,mert nagyon is birom a szereploket es az unalom sem fenyeget :D
es ennek amugyis 3 resz mulva vege..

ami a szoket iletti,remelem igazad van :P

mas tema- a Ripper Street 3-ik evadjat meg nem nezted meg(marmint a megjelent 3-4 reszt) ?

rog70 - 2014. 11. 29. 07:30

Sosem értettem igazán, mi volt a népek gondja a 3. évaddal… Nekem az első fele kifejezetten bejött. Nem feltétlenül szerettem, ami történt a Peter/Neal duóval, de nagyon szépen volt felépítve. Inkább az nem tetszett, ami a félévi finálé utáni kb. 1 részben történt. Egy pár részt megért volna a kapcsolatuk változásának kifejtése, mert mind a két oldalon volt muníció bőven. (remélem elég homályosan fogalmaztam…) A 4. tényleg picit “érdektelen” lehetett egyeseknek, de az 5. újra zseniális szvsz.
Matt Bomer vagy egy genetikai csoda, vagy a plasztikai sebészet csodája, mert úgy képes öregedni, hogy egyre jóképűbb lesz…
A 6. évadhoz még nem tudok hozzászólni, mert egyelőre kitartok, és gyűjtögetem az epizódokat egy nagy-nagy darához karácsonyra, de amibe akaratlanul is belefutottam, a szerint bejön a nézőknek.

Pipacs - 2014. 11. 29. 11:09

@rog70:
Ajánlom figyelmedbe (majd ha el jutsz odáig) a 06×02 részt, ahol Neal öregedését (kvázi Matt Bomerét)a jó bor érésével hasonlítják össze. Remélem, ez nem számít spoilernek.:)

combo - 2014. 12. 07. 21:59

A nagy floppyt nem ildomos ott ujjal megtapogatni, ahol Mozzie fogja. :-) Ezen már az aktuális rész nézésekor felhorkantam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz