login |

The Mentalist: kezdett a 7. évad

2014. 11. 30. 17:28 - Írta: human

47 hozzászólás | kategória: kritika,

Ide tökéletesen illik a múltkori hét kérdése, miszerint a sorozatokban levő nő – férfi-viszony kinek mennyire jön be, hiszen ennek megfelelően tud örülni a The Mentalist utolsó évadjának. Red John után ugyanis csak ez maradt, egyelőre legalábbis.

Tavaly a The Mentalist meglépte azt, amit sokan vártak, és lezárta a Red John-szálat, ami után egy rebootszerűséget hoztak össze. Aztán mást is megléptek, aminek megfelelően a 7. évadba simán bele lehet kapcsolódni azoknak is, akik anno abbahagyták a sorozatot a sok időhúzás miatt, de kíváncsiak az utolsó részekre.

Na innentől már tényleg spoileres leszek.

Patrick és Teresa összejött a tavalyi fináléban. Nem sokkal ezt követően folytatjuk, méghozzá boldog pillanatokkal. Ilyet is ritkán látni a sorozatban! Persze jogos a kérdés, hogy hova vezethet ez a dolog, mit tud Red John halála után lassan gyógyuló Jane ténylegesen nyújtani a nőnek? De amíg ezt kitalálják, addig szinte feelgood pillanatokat kapunk.

Ennek megfelelően viszont kiírták az erős FBI-os női karaktert, hiszen feleslegessé vált. Ki is használták az írók az üresedést arra, hogy új szereplőt hozzanak be, akinek a szemén át bemutathatják a csapatot az esetleges friss nézőknek.

– Not going to Washington?
– No.
– Not marrying Pike?
– No.
– Okay. The victim’s name…

Ez a tipikus Cho-párbeszéd nem maradhatott ki!

Ha tippelnem kéne, akkor a Red John-jelenetek közben elfutó ember még fog egy kis zavart okozni, simán benne lehet az új csaj is az esetleges fő szálban, hiszen valami ütős is kell a végére. Ha valami nagyon darkosat lépnek meg, akkor mindenki ki fog készülni, ezt viszont biztosra veszem.

Ja igen, volt valami haláleset is a részben, de sokkal inkább a karakterek közötti interakcióba fektettek energiát, amihez a gyilkosság és a fegyverkereskedő csak háttérként szolgált.

47 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2014. 11. 30. 18:24

Eléggé zavart ez a gyors váltás. Nem tudom mennyi idő telt el a finálé óta, de nem lehetett sok, mert kérdezték, hogy nem megy washingtonba… közben meg ugye a másik ez idő alatt átkérette magát? Szóval nagyon nem stimmelt. Engem nagyon zavart.
A rész jó volt, az új csaj aranyos.

winnie - 2014. 11. 30. 18:32

pár hét telt el.

DarylD - 2014. 11. 30. 19:13

Nem volt rossz a kezdés, jó volt újra látni a csapatot, és mintha most jobbak lettek volna, mint tavaly. Szokatlanul feelgood volt az egész, kíváncsi vagyok mi lesz itt még a végére. És Cho alkotott megint, ez már hiányzott :D

ayren - 2014. 11. 30. 19:57

Szerintem elég halvány volt szezonnyitónak minden téren.
És Heller lenyilatkozta, hogy 1-2 hét telt el a két epizód között.

sedi - 2014. 11. 30. 19:59

Már nagyon vártam, hogy újra kezdődjön… végül nagyjából azt kaptam, amit vártam. A készítők valószínűleg úgy gondolták, ezt a befejező 13 részt már simán elviszi a Jane-Lisbon kapcsolat. Szerintem így is van, nekem be is jöttek a jeleneteik, tetszett a Pike-Jane egymásnak feszülés… (ahogy tudom Pikenak nem ez volt az utolsó jelenete…) Chotól én is kifeküdtem :-) Az új csajjal kavar majd, ezt is várom. Nem tudjátok véletlenül: nyomoztak is?

genzo - 2014. 11. 30. 20:01

Nagyon tetszett a nyitás!
Hét idézete:
– Hey Cho! Give me some sugar baby! :D

Zora - 2014. 11. 30. 21:07

7×01

Meg kell mondjam, nagyon jó rész volt! Mindenki karakterhű maradt, nem volt nyáladzás, mégis, ha ketten voltak, szinte elolvadtam… :-)))
(És hozzá kell tennem, én az egyik nagy ellenzője voltam a kapcsolatuknak!)
Szóval, jól összehozták ezt a részt, még a heti ügy is érdekes volt. Az újonc is jó.
Bár, mikor határozottan állította, hogy nem volt katona, azt hittem, arra fog kimenni a játék, hogy Jane, így, hogy szerelmes, elveszítette a “képességét”… De végülis nem lőtt nagyon mellé.
Jó volt, ilyen folytatást várok.

Nikki - 2014. 11. 30. 23:09

Nekem is tetszett :) Az új csaj is bejön, jobban, mint a régi és aranyosak voltak a Jane-Lisbon pillanatok is, bár meg kell mondjam az elején a lépcsős kávézgatásnál megijedtem egy kicsit, nagyon kínosnak éreztem azt a jelenetet, de aztán teljesen jól alakult :)

FLASH - 2014. 11. 30. 23:15

Annyira jó látni Jane-nek ezt az oldalát! Annyira zárkózott volt 6 évadon át. Mindig vártam hátha lesz egy visszaemlékezős rész a feleségével ahol megmutatnák milyen volt Jane mint férj.

Simon Baker előtt pedig le a kalappal!!!!! Annyira eggyé vált a karakterrel, olyan karakter hűen adta vissza Jane érzelmes oldalát,hogy élvezet volt nézni.

naughtyl - 2014. 12. 01. 00:09

elsiklottam a hír felett, hogy a vörös csajt dobták, de örülök, mert felesleges és rossz volt.
én sem csápoltam, hogy jöjjenek össze, de végülis tök aranyosak.

annyira furcsa még mindig mennyire “gyerekesen” kezelik a szerelemi kapcsolatokat, a nagy csatornák sorozatai.

Én azok közé tartozom, akik kiakadnak, hogy amerika inkább halottakat, meg konkrét gyilkosságot mutat, mint egy mellbimbót, szex(i) jelenetet.
A reggeli kávés jelenetnél, mikor benyújtja neki a kávét, konkrétan lép egyet hátra Lisbon. És bár működött az egymás nézegetése, meg a mosolygások, de ha szigorú vagyok, akkor a testbeszéd hiánya, azért fájó.
Castle, meg Bones néző voltam réges rég a messzi galaxysban, és ott is a fejemet fogtam, hogy semmi érintés, csak úgy csók, mert megtehetem. Félreértés ne essék én nem ezt keresem a sorozatokban, Sőt én ellenzem. De ha már ilyeneket lebegtetnek be, akkor ne ilyen Disney szintű legyen a dolog.

én tuti vezettem volna, ha már lehet:)

Cho:D

ayren - 2014. 12. 01. 08:27

naughtyl
A problémám amellett, hogy tök átlagos Mentalista epizód volt a 7×01, és az évadnyitónak azért kicsit kiemelkedőbbnek kellene lenni, az volt, hogy a szereplők közt úgy tűnik, csak a barátság kémia működik, ami prímán elnavigálta őket 6 évadon át, ide viszont kevés. Nekem valahogy nem túl hiteles egy szerelem kezdete ilyen hűvös visszafogottsággal, érzelemmentességgel előadva. Még akkor se, ha figyelembe veszem, hogy egyikük se 20 éves, és megvan mindkettőnek a maga batyuja.
Ennél sokkal jobban tálalták a House-Cuddy viszony ugyanilyen fázisát, ahol klasszul érzékeltették a karakterek belső vívódásait, kétségeit. És ott se volt különösebb lepedőszaggatás – félreértés ne essék, nem azt hiányolom.
De tényleg egy érintéssel, egy pillantással, egy szellemes, mégis érzelmeket sugárzó mondattal azért ki lehet fejezni a karakterek vonzalmát, itt meg csak az origami volt ilyen.
Az szerintem baj, ha egy mellékkarakter, Cho viszi el a legjobb pillanatokat a show-ban. Remélem lesz ez még jobb is, és ha mást nem, legalább a humor faktort jobban kiaknázzák majd a forgatókönyvírók.

Petesilver - 2014. 12. 01. 17:13

Nekem tetszett az évadnyitó. Az előttem említettekhez annyit tennék hozzá, hogy az is tetszik ahogy szépen lassan Jane “bedarálta” az FBI-os főgurut is. Szórakoztatóak a reakciói Jane dolgaira :)

Benjy - 2014. 12. 01. 21:54

Pozitívan csalódtam, mert annak ellenére hogy személy szerint nekem nagyon nem tetszett hogy összehozták Patricket és Lisbont, valamiért mégis aranyosak voltak most együtt. Az ügy természetesen egy nagy nulla volt, így ez a része elég ásítozós volt számomra. Így a 7. évadra nincsenek azért nagy elvárásaim, nem is várok semmi olyan húzást amitől koppan az állam. Látszik hogy a 6/10-es szintet lőtték be most is, de mivel utolsó évad ezért már tisztességből kitartok. Egy korábbi évadban ez már kevés lenne, főleg hogy a Forever és az Elementary is sokkal jobb ebben a könnyed nyomozós stílusban.

galocza - 2014. 12. 03. 08:57

én szeretem a metálpistát.
de nagyon nem tetszett a vörös jancsi lezárás. se a személye, a végéig reménykedtem, hogy valahogy feltámasztják mcdowellt, és ő lesz (vagy kb bárki más a gyanusítottak közül). se a leszámolós epizód: gondom valami egyszerűt, nyerset akartak összehozni – számomra összecsapottnak tűnt, semmi katarzis 5 év felvezetés után.
a tavalyi évaddal nem volt gondom, mókás volt az fbi-os közeg és tetszett az első (pár?) dél-amerikai epizód. viszont a veres (szülés előtti) bombert és nagyon kelta nevű párját kár volt visszahozogatni, csak azért, hogy legyenek.
ami főbe vágott, az a nagy szerelem az évadzárásra – hát ez meg honnan jött? szerintem sok előzménye nem volt, főhősünk nagy szerelmének munkáját, idegeit és életét számtalanszor veszélyeztette, elektromosság nulla, de nesze nektek szerelmi szál, hogy megtartsuk a női nézőket is…
én azt szeretném, ha epizodikus epizódok lennének, eddig is azokat kedveltem, (vagy hozzanak vissza meglepinek egy jobb vörös jánost) a nyálat meg a minimumra csökkentenék.

malteros - 2014. 12. 03. 22:50

hm.. Pike feltette Jane-nek a kérdést. Mi lesz most? Ő egy életet ajánlott fel, Jane egyelőre semmit, szóval az arcán látszódott az ijedtség

Bogyó - 2014. 12. 07. 15:12

kihagytam jó pár évadot, de az évadnyitó meghozta a kedvem, jó döntés volt! Kellemes kis limonádé mosolygás,jól esett! :) Az első gondolatom az volt, h tejóég, de megöregedtek ezek. Aztán már nem volt zavaró. Nekem az FBI boss is új, szimpi a karakter, az újoncka is tetszik. Ezt a szőke srácot nem tudom még hova tenni. Sztem maradok.

Zora - 2014. 12. 07. 17:38

7×02

Nagyon tetszett, ez a beépülés tök jó volt! Az tetszett, hogy nem tudtak mindent kitervelni – oké, a szökést, de az hazai terep volt -, de hogy hogyam találkoznak, meg helikopterrel mentek tovább, meg a pillanatnyi ötlete Lisbonnak a vérrel, ezek nagyon jók voltak. Cole megőrülése sem szerepelt a tervükben. És az, hogy Marie ráismert Patrickra, egy kicsit le is lassította a ‘kivégzést’.
Jó volt, de az autóban, mielőtt Lisbon megkapta volna a bilincset, igazán kaphatott volna egy csókot is…
Mert hiába tetszik, hogy nincs nyali-fali, akkor, abba a hangulatba simán belefért volna.
Hű, Ericával megint foglalkoznak. Ő pontosan mi is volt, vagy hogy volt képben? Már elfelejtettem.

Azt tudja valaki, hogy végülis teljes évad lesz, vagy nem?

Benjy - 2014. 12. 07. 21:30

Na ez a 7×02 egész pofás volt, sokkal jobb mint a premier. Ha ezt a szintet tudnák végig hozni… Az egyedüli ami necces volt az a szökés volt, de minden más apró ötlet viszonylag jól sült el. Morena Baccarin visszahozásáért pedig hatalmas nagy pacsi.

“Azt tudja valaki, hogy végülis teljes évad lesz, vagy nem?”
13 epizódból fog állni az idei évad, melynek február 18-án lesz vége.

uTomi - 2014. 12. 08. 21:04

winnie:
volt róla szó, hogy esetleg egy másik csatorna átveheti a sorit? Erre mekkora az esély?

Bogyó - 2014. 12. 08. 21:36

7×02 vége
Valaki fel tud homályosítani, ki az a csaj, akit ismer Jane? Kihagytam pár évadot. Köszi!

Benjy - 2014. 12. 09. 18:15

Bogyó: A 3×19-ben szerepelt először. Azt hiszem valami társkeresőt működtetett Baccarin karaktere, aki megölte a férjét. Aztán a 4×15-ben is feltűnt, asszem egy gyilkossági ügyben segített Janenek, de a végén valahogy meglépett. Ez már homályos. Kvázi egy Volkerhez (5.évad) hasonló mini-villainről van szó.

ayren - 2014. 12. 09. 18:54

Hm, finoman szólva “érdekes”, ahogy kezelik a Lisbon-Jane kapcsolatot.
Azt az utat választották, hogy kb. csak a többiek társaságában, vagy közterületen látjuk őket, ergo ezzel indokolják az intimitás tökéletes hiányát a karakterek között.
Nekem ez nem hiteles, és az olyasféle háttérinfók birtokában, mint pl. hogy Baker felesége jelen akart lenni, és jelen is volt az előző évadot lezáró “csóknál”, még inkább azt gondolom, hogy mindez nem annyira a karakterek személyiségéből szervesen következik, inkább a külső kényszerítő erők eredménye.
Rosseb akar nyali-falit, de így annyira hűvös és érzelemmentes köztük a viszony, hogy az nekem fáj.
Újabb példa, miért nem kell mindenáron összehozni két sorozatkaraktert.

FLASH - 2015. 01. 16. 12:31

A 4.részben mikor Lisbon előadja magát médiumnak :D Zseniális volt :D:D Szakadtam a röhögéstől amikor elmondta ugyan azt amit Jane szokott mondani ilyenkor :D:D

naughtyl - 2015. 01. 16. 19:03

annyira furcsán könnyedek a részek. igazából aranyos az egész:)
Lisbon és Jane is aranyosak, mint a gyerekek. de illik hozzájuk, és már nem is mérgelődöm, azon, ahogy ábrázolják a “szerelmüket”. ez van és kész.
és mennyivel jobbak ezek a mellék karakterek, mint a tavalyi borzalmas nő.

ne nevessetek ki, de nem emlékszem már a sok drámázás után, de nem pont ilyen könnyed volt az elején ez a sorozat?

mindegy. most már úgy sem fogok lelépni a vége előtt:)

Anthonz - 2015. 01. 21. 11:06

A legjobb amikor Jane az ágyban is ingben és mellénykében van :DDD

Szerintem Ericával kellett volna összehozzák, én legalábbis biztosan vele akarnék összebújni :P

m76 - 2015. 01. 25. 19:26

Nem találtam róla infót, tudja valaki hány részes lesz az évad?

winnie - 2015. 01. 26. 13:27

13

Zora - 2015. 02. 08. 18:18

7×10

Hát, ez szomorú volt. (És pont előtte néztem meg a The Listener 3×11-et, ami hasonló témájú volt. )
:-(((

Viszont Jane már megint hülye. Oké, 6 évig nem mert senkihez közeledni, félve RJ-től. Vagyis, hogy ő megöli, akit szeret.
Most meg Lisbont már mindenkitől félti??? Oké, jogos, ez veszélyes szakma, de ha egy bolti eladóba szeret bele, vagy egy tanárnőbe, őket is elütheti az autó…
Szerintem ilyen helyzetben arra kellene törekedni, hogy az együtt töltött percek, napok, szépek legyenek.
Gondolom . remélem!!! – úgy lesz vége, hogy Lisbon feladja a hivatását és Jane után megy.
Meglátjuk.

(Cho sírt… Ez annyira, de annyira :-(((((((((( )

Csilla0422 - 2015. 02. 08. 21:48

Jane és Lisbon tényleg gyermeki módon aranyos.

Vega… komolyan mondom, hogy nem hiszem el.

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a maradék 3 részben.

sfefe - 2015. 02. 08. 22:45

Erdekes vege lesz….
Lisbon is kilep, Abbot is eltunik mashova, Cho fonok lesz… Ki tudja.. de sajnalom, hogy vege.

sziszko - 2015. 02. 09. 08:34

Vega :( várható volt, hogy Jane kiakad, remélem megcsinálják rendesen a végét…

Nikki - 2015. 02. 11. 00:10

Vega halála nagyon meglepett.. Janet pedig meg tudom érteni, kérdés, hogy jó irányba viszik-e a végkifejletet ezzel, hogy egy elfogadható lezárást kapjunk.

Évi - 2015. 02. 13. 12:13

Sajnálom, hogy ez az évad már csak 13 részből áll. Szerintem az egyik legjobb sorozat.
Jó látni Jane érzelmesebb oldalát. Igaz ha már elindultak ezen a vonalon, kicsit többet tettem volna bele. Nem kellett volna sok, csak több apró érintés, vágyakozó tekintetek, ilyesmik, hogy jobban átjöjjön milyen nehéz titkolniuk a munkahelyen a kapcsolatukat (bár nyílt titok, de ebben egyeztek), és hogy mennyire odavannak egymásért.
Én maximálisan megértem Jane érzéseit azzal kapcsolatosan, hogy félti Lisbont. Most, hogy együtt vannak retteg attól, hogy elveszítheti. Tisztában van vele, hogy azt már nem bírná feldolgozni.
Nagyon tetszett a 10. rész befejezése, izgatottan várom a folytatást.
Tudjátok mikor láthatjuk a következőt??

Anthonz - 2015. 02. 13. 12:40

Ez elég gyenge húzás volt, mármint behozni Vegát az utolsó évadra, és kinyírni. Nem volt merszük egy régebbi karaktert feláldozni? Cho-t, esetleg Abbot is jó lett volna, vagy az informatikus srác is megtette volna..

Zora - 2015. 02. 16. 17:27

7×11

Jó a heti ügy,és bennem van a kisördög, merthát Wylie-nak miért kellett volna éreznie egy bizonyos szagot??? Tuti, hogy Jane a tettes! :-D

Glam - 2015. 02. 16. 18:20

7×11

És Jane meg is vált a gyűrűjétől :))) Amúgy tök jó rész volt, kíváncsi vagyok hogy ki a gyilkos :)

Csilla0422 - 2015. 02. 19. 16:18

Más sorozatnál biztos, hogy azt mondanám elcsépelt lett a vége. De itt és most (figyelembe véve Patrick múltját) azt mondom tökéletes lett. Nem úsztak a nyálban és klappolt minden.

SG - 2015. 02. 22. 10:48

Most akkor vége a sorozatnak vagy lesz még új rész? :)

Anthonz - 2015. 02. 23. 13:07

Vége.
Nem volt már több ebben, és nem is végződhetett volna másképp (CBS).

Zora - 2015. 02. 23. 20:32

Hát, jó kérdés, hogy vége-e, mert a rész végén, Simon Baker narrátorként még elmondja, hogy “találkozunk a köv. résznél” (vagy valami hasonlót…) Most akkor mi van? vagy csak véletlenül benne felejtették ezt a szöveget?

Amúgy nagyon jó lezárás volt, tényleg nyáltenger nélkül, szóval tökéletes. Tőlem jöhetne még pár… És jó, hogy Van Peltéket is előszedték.

Hegeman - 2015. 02. 23. 20:49

Megpróbálják még eladni egy másik csatornának, de ha nem sikerül, akkor tényleg vége. Egyébként szerintem szép lezárást kapott, de én nem bánnám, ha folytatódna.

yd - 2015. 02. 23. 22:32

nekem nem tetszett a vége, gagyi, erőltetett nyálas. ez az eset is túl egyszerű volt, pedig jó rész volt a 11-es. de a 12 első 30 percében már el is dőlt a végkifejlett így nem várt az ember sokat a folytatástól. nekem hiányérzetem van h semmit nem tudtunk meg a tigris tigris féle társaságról…

FLASH - 2015. 02. 24. 10:52

Tökéletes zárása egy tökéletes sorozatnak. Nagyon szomorú vagyok hogy vége a legkedvencebb sorozatomnak :(:(

Anthonz - 2015. 02. 24. 11:58

mégannálislegeslegkedvencebb?

dinnyemano - 2015. 02. 25. 14:09

Na megnéztem az összest…Jó volt…hiányozni fognak.
búcsúzok tőlük
a vega temetése alatt elhangzott zenével
https://www.youtube.com/watch?v=9Wa7dFR09vU

Zora - 2015. 02. 27. 18:47

Jó lenne, ha megvenné egy másik csatorna, mert most a Hetedik érzéknek is vége, meg korábban volt Médium, Szellemekkel suttogó, és nekem hiányoznak az ilyen enyhén természetfeletti dolgok – vagy legalábbis, hogy a főszereplő a testbeszédből olvas.

botka - 2015. 07. 24. 21:00

Nem tudja valaki, hogy mikor lesz magyar szinkron?
Szerintem amúgy szép lett a befejezés. Sajnálom, hogy vége, de szerintem már a színészek is megunták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz