login |

Pilot-mustra: Us & Them – 1×01 (“unaired”)

2014. 12. 01. 19:44 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Vagy nem is tudom, hogy jelezzem, hogy az Us & Them-et ugyan a tavaly májusi berendelése ellenére legyártotta a FOX, de nem mutatta be, azonban máshol bemutatásra került végre a sorozat – aki szemfüles, már láthatta a fantom első évad mind a 7 részét, aki nem, az mostantól elvileg hetiben nézheti.

Szóval Us & Them. Ami a 2007-es, 3 évadot megért angol Gavin & Stacey feldolgozása, illetve az alapján készült. A többek között James Corden által jegyzett (és mellékszerepelt) eredetit, mint a régebbi angol szitkomok zömét, nem láttam, így nem is nagyon tudom összevetni vele. De abban szinte biztos vagyok, hogy más szereplőkkel, másféle viszonyok között ez az egész jobban tetszett volna, mert így…

US & THEM – 1×01 – 3,5/10

Nem is nagyon tudtam hova tenni az egészet. Csak néztem, néztem és vártam, hogy hirtelen egymásra találjuk, de csak nem került sor rá. Pedig hihetetlen erős a szereplőgárda (Jane Kaczmarek, Kurt Fuller, Michael Ian Black zseniális komikusok, az Alexis Bledel – Jason Ritter-duó is aranyos, a két sidekick pedig aranybánya), az alapfelállás is adja magát, sőt, még a karakterek is remekül passzolnak egy komédiába, még akkor is, ha némelyik igencsak klisésnek hat.

Szóval minden fronton csurig van az egész potenciállal, de a végeredmény teljesen érdektelen lett. És bár láttam és hallottam benne a poénokat, de valami hiányozhatott belőle, mert röhögni sem nagyon sikerült rajta…

A történet két fiatalról szól, akik a neten ismerkednek meg és végre először találkozhatnak egymással IRL. Egy New York-i srácról van szó és egy pennsylvania-i lányról. A szülők és egyéb családtagok, haverok persze mindenféle okossággal teletömik a fejüket, de azért sor kerül a nagy találkozásra, hogy kezdetét vegye a randizási folyamat, vagyis egy klasszikus romkomról van szó.

Annyira fura érzés volt nézni és érezni közben, hogy ez az egész nem működik. És még azt sem mondom, hogy a sok helyzetkomikumra lehetőséget adó alapszituáció által feldobott labdák nagy részét ne csapták volna le a készítők, mert próbálkoztak ők derekasan azzal, hogy “ide is írjunk egy poént”. Azonban az egész annak ellenére, hogy technikailag (vagyis papíron) talán működött, valahogy nem jött át.

Ezt pedig nyilván javarészt a színészekre lehet csak fogni. De még őket is felmenteném félig, hiszen a két főszereplőt szívesen szerettem volna, jópofák voltak. Úgyhogy fogjuk inkább a karakterekre, mert azok döbbenetesen laposak voltak. Ugyanígy arra is felkészültem, hogy a két vicces baráton durvulásain nagyokat fogok röhögni, de náluk sem állt össze a kép, mindössze pár meghökkentésre futottal altesti/testnedves stílusban.

A történetvezetés is csapongott, ahelyett, hogy csakis a két főszereplőről szólt volna a pilot, teljesen random módon, a főszálhoz alig kapcsolódva, a mesélés menetét megtörve láthattuk a szülőket (ők is laposak voltak, reménytelenül laposak), így szinte semmi nem volt az egészben, csak a már említett potenciál, az ígéret, hogy amit látunk, az akár jó is lehetne.

Persze még így is szívesebben elnézném az Us & Them-et, mint a többkamerás, közönség előtt felvett komédiák 99%-át, úgyhogy remélem, a folytatásban már nem csak a poénírás technikai oldalára fognak figyelni a készítők, hanem a karakterekre is, ugyanis ők azok, akik megfoghatják a nézőket.

7 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2014. 12. 01. 20:37

Van összehasonlítási alapom, az angolnál elég jó sikerült a kaszting a mellékszereplők (főkép a szülők és a rokonság) nagyon jók lettek, ez az amerikai 1×01-ből hiányzott.
5/10

Az angolt pedig feltétlenül próbáljátok be, kellemes kis félórás párkapcsolati komédia.

szerintem - 2014. 12. 01. 21:09

nem biztos, hogy jo otlet beledumalnom olyasmibe, amit nem lattam, de azt hozza tudom tenni a posztban leirtakhoz, hogy a ket foszereplo szineszt lattam mar mas sorozatban (alexist kettoben, jason rittert csak egyben), de mindket szineszt roppant modorosnak talalom. es bar nem tudhatom, valahogy nekem mindkettoe eseteben atsut a karakteren ez a modorossag azokban a sorozatokban, amikben lattam oket. eleg csak megnezni jason rittert a parenthoodban, jeeeezusom….feszengek, mikor ot kell neznem. nem feltetlenul azt allitom, hogy rossz szineszek, inkabb csak azt mondom, hogy mindkettoben van egyfajta poz, ami lehet, hogy valakinek mukodik, valakinek pedig nem. a ketto egyutt pedig mar lehet, hogy vegkepp sok. mikor meglattam annak idejen, hogy egy sitcom pilot keszul veluk, tudtam, hogy borzaszto lesz.

winnie - 2014. 12. 01. 21:21

szerintem: ezért választottam őket külön, amikor sorolom a színészeket a hármastól:) szívesen néztem őket azért, mert ismerem mindkettőt régről, de egyébként elég lelombozóak. viszont, ha kialakul köztük egy jóféle chemistry, akkor tudna működni a duójuk.

Willow - 2014. 12. 01. 22:15

A Gavin & Stacey hihetetlenül aranyos sorozat, nagyon élveztem, amikor ledaráltam. Viszont az élvezeti értékén rengeteget dobott az egész Anglia-Wales ellentét, bár a szereplők is nagyon szerethetőek, de számomra a kulturális körítés adta meg a hangulatát.

Alapból vannak fenntartásaim, amikor brit sorozatokat próbálnak amerikaira “fordítani”, szóval nem nézek ki ebből sok jót, de azért majd belenézek. Viszont egyetértek szerintemmel, én is modorosnak tartom mindkét színészt. Hatalmas Gilmore Girls rajongó vagyok, de Alexisnek soha nem tudtam felfedezni egy természetes mozdulatát sem. Mindenesetre a mellékszereplőkre kíváncsi vagyok, ők a brit eredetiben is jobban sikerültek, mint a főszereplők.

kiskiraly - 2014. 12. 03. 19:17

1×02
Mellékkaraktereknek kellene hátukon vinni a sorozatot…

Még a fehérneműs Gilmore csaj sem volt képes feledtetni, hogy mennyire gáz rész volt (az angolhoz képest pláne).

3/10

kiskiraly - 2014. 12. 03. 19:22

Amúgy most nézem, hogy a posztban kissé túltengenek Alexis Bledel-képek. Nem baj, csak most vettem észre :)

Remélem látjuk még valami jobb sorozatban is.

winnie - 2014. 12. 11. 14:50

3/1-arányban képzeltem el az ismertségét jason ritteréhez képest:) egyébként nagyon sótlan szegény, de ő sosem volt nagy színész

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz