login |

The Walking Dead: vége az 5. évad első felének

2014. 12. 01. 21:10 - Írta: human

216 hozzászólás | kategória: kritika,

Sajnos erősen csalódást keltő volt a félévadfinálé, hiszen pont oda vezetett, ahova vártuk. A készítők nem tudnak kilépni a The Governor-szezon árnyékából? Spoilerek a tovább mögött.

A The Walking Dead-halállottónak akad pár győztese, hiszen jó páran Beth-re tették a voksukat. Gondolom már a rész közben dörzsölték a kezüket, amikor képileg sejtették a halálát, és elég sok szöveget is kapott, így a végére be is futott a várva várt fordulat. Mindezek ellenére is kemény döntés Beth-t megölni, hiszen elég sokan szerették, nem csak a karakterek, de a nézők közül is.

Ennek bizony meg lesz a hatása, hiszen jó páran most a Washington-álom elvesztése mellé még egy szerettüket is sirathatják majd. Nem csodálnám, ha elhalnak kicsit a remény és élni akarás a csapat szívében.

Ez alól talán Rick lehet a kivétel, legalábbis amíg Carl és a baba él, mert a férfi látszólag teljesen alkalmazkodott a kőkemény világhoz. Amikor lelőtte a zsarut, az kíméletlen volt, és a mostani szabályok között immáron teljesen igazságos. Plusz remekül szerkesztett kezdés a résznek, rég volt ilyen ötletes a The Walking Dead.

Szóval szerintem a fő szállal igazából nem volt baj (a döntött kamerával kicsit, de ez az én bajom gondolom). Úgy tűnik, le is zárták ezt a fejezetet, hiszen levágták a kobra fejét, így nem ez fogja dominálni a februárban érkező folytatást.

A probléma sokkal inkább a borzasztó pappal volt. Kiszökött a KFC-be, csak épp ott épp szakszervezeti sztrájk volt, akik a templom menedzsmentjével is szívesen tárgyaltak volna, így emberünk visszavezette őket oda… Amikor menekülés közben elbotlott a hullában, akkor arra gondoltam, hogy itt kéne lezárniuk a történetét, de sajnos nem így történt. Annyira felesleges dráma és akció generálás volt ez a szál, hogy fájt.

A kép ismét teljessé vált, a csapat összejött, minden kiderült és lezárult ami szétszedte őket, szóval jöhet a folytatás. Itt felmerül, hogy melyik a jobb recept a sorozat kapcsán: amikor mindenki külön bolyong, vagy amikor együtt tolják? Nekem idén a külön rész jött be jobban, még ha akadtak is rosszabb mozzanatai.

Persze nem olyan egyszerű az előbbi kérdés, hiszen volt már olyan, amikor együtt hasítottak, összeszokott gépezetként, viszont a karakterek elmélyítéséhez bizony az kell, hogy szét legyen szedve a csapat. Ez utóbbi esetében viszont felmerül, hogy ha olyat emelnek ki, akit nem kedvelünk, akkor őt kellene néznünk 45 percen át. Szóval levezettem, hogy mindkettő megoldásra szükség van, haha.

Részemről simán maradok, még van szufla a The Walking Dead-ben, 7/10 simán volt az évad, de az elég bevállalós kezdés után kicsit belassultak a készítők.

ui: a stáblista után van egy jelenet, ne hagyjátok ki!

216 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 12. 01. 18:18

maga a rész nem volt rossz, de nekem csalódás volt összességében a kezelése, egyáltalán nem volt semmi extra, ami történt, fantáziátlanul lett végigvezetve, a legvégéig gyenge drámai csúcspontokkal, szegény beth halála is esetleg volt, bár ami utána történt, az hatásos volt. az előző rész végének feloldása, akárcsak annak zárása, gyenge volt, utána meg inkább kiszámítható.

bëiz - 2014. 12. 01. 21:21

Kicsit sántított a rész, korántsem volt tökéletes. A kezdés nagyszerű volt, ötletes és kőkemény (Ricktől nem is vártam mást :D), és a vége is tetszett ezzel a kötelező elhullással. Számomra drámai volt, döntött kamera ide vagy oda. Ráadásul én szurkoltam, hogy a rendőrnő csatlakozzon a csipetcsapathoz valamilyen formában. Szóval sajnalom mindkettejüket.

Viszont tény és való, hogy a kezdet és a végpont között voltak üresjáratok. Nem érzetem jól felépített résznek sajnos. A februárt várom persze. :)

G4briel_w0lf - 2014. 12. 01. 21:21

még jó hogy az AMC hivatalon fb oldala már reggel spoileres képet tett közzé :D alatta ment is az anyázás rendesen :D

winnie - 2014. 12. 01. 21:22

G4briel_w0lf: az amerikai oldal az amerikai adás után – ez így szokás, nem várják meg a warezt:)

(oké, tudom, hogy sok országban világpremier, vagyis 1-2 nappal később jön csak, de ezen egyszer mindenkinek át kell esnie (ld. himym és más sorozatok). az a 15-18M néző számít elsősorban nekik, akik élőben néznek. de tény, hogy ez most jóval látványosabb spoiler volt, plusz a nyugati part is megszívhatta.)

gunsmoke - 2014. 12. 01. 21:23

Nekem konkrétan a mostani résznél világosodott meg, hogy ideje lenne kaszálnom a sorozatot, mert nálam már sem a történet, sem a színészi játék nem üti meg a mércét (a díszletekről nem is beszélve).

Csak az a baj, hogy a zombie-s történetekért “élek-halok”.

A templomos idézet mondjuk faxa volt. Eszembe is juttatta Romero Holtak hajnalát.

Dav3883 - 2014. 12. 01. 21:23

Szerintem szuper volt az előző rész végének a feloldása, tehát a nyitány. Megint csak megmutatkozott az, miért is szeretik annyian Rick-et, igazi badass karakter. Ha már dönteni kellett, én is Carolra tettem le a voksomat, vagy Sashára, szóval meglepett Beth halála, de nagyon jól kivitelezték a készítők az egészet. Daryl azzal a rögtönzött headshot-al huuu :)
Igazából engem is a pap idegesít a legjobban, nem ad semmit a részekhez, és nagyon remélem Morgan minél előbb betársul a team-be!

winnie - 2014. 12. 01. 21:24

Dav3883: a megoldással nekem sem volt gondom, de az nagyon béna, hogy “leüttetjük vele sashát, majd elszalad és az első percben megöljük” – elég üres volt az egész.

Cathy07 - 2014. 12. 01. 21:26

Sajnáltam Beth nagyon, de az felbosszantott, hogy hogyan voltak képesek ilyen elképesztően hülyén megölni. Kisollóval egy golyóállómellényes fegyveres pszichopata ellen? Ennyire nem lehet hirtelen felindulni…

A pap meg elképesztően idegesít, sokkal jobban, mint a bundesliga frizurás fazon, pedig az is egy nagyon elhibázott szál. Olyan szempontból viszont jó volt ez a szál, hogy azt be tudták vele mutatni, hogy mennyire kétségbeesetten lehet kapaszkodni még egy ennyire hihetetlen dolog okozta reménybe is.

Poghy - 2014. 12. 01. 21:27

Elég gyenge rész volt, pedig jól kezdődött a Rick-jelenettel. Beth kinyírása meg elég értelmetlenre sikerült, ilyen félévadzáró van és valakinek meg kell halnia jelleggel.

AlrightSir - 2014. 12. 01. 21:28

Rick az elején totál badass volt és a Beth-es dolog is kissé meglepett. Tudta, hogy sosem fog senkit elengedni a csaj és csak a terror fog tovább menni, így lépett – csak ne egy ollóval tette volna, mert így pont olyan esetlennek tűnt, mint az évad elején.

Shaikon - 2014. 12. 01. 21:29

A végén az ki volt ? Én nem emlékszem rá.

soldierdsgn - 2014. 12. 01. 21:31

De ha Morgan most a DC map-ot látta, akkor ő oda megy gondolom!? Akkor a srácoknak is arra fele kell menni, ha nem is oda, hogy találkozzanak.

Nem volt bajom a résszel, nem volt egy aztamindenségijétnekije, de jó félévadzáró volt.
Szegény Beth én is Sasha párti voltam halálban, de hát mind2 jó nő, így sajnáltam volna mind2t.

Eugene, nem is mondok semmit… :)

Rick adta az élest, ahogyan azt kell egy jó mondattal is “the deal is done!” :) When Daryl cries, we all cry :)

Vazul - 2014. 12. 01. 21:37

Morgan.

Kormányzó - 2014. 12. 01. 21:38

Miért kell minden karakter halálának értelmesnek lennie? Nem lenne életszerűbb az, ha Daryl vígan sétál és egy lopakodó zombi hátulról megharapja, mint hogy Darylnek olyan halál kell majd, hogy 35 emberért feláldozza magát, de még 4644 járkálót lenyes és minden happy end?!
Sokan pont az életszerű dolgokat hiányolják, Beth halála annyira véletlen és jellemző az életre, hogy csak azért is megeshet és lehet akár Murphy vagy Darwin díj akkor is ez van.

Poghy - 2014. 12. 01. 21:50

Miért kéne életszerűnek lennie egy tévésorozatnak, ami egy zombi-apokalipszisről szól? Ráadásul a való élettel ellentétben itt van egy írógárda, akiknek az lenne a feladatuk, hogy érdekessé tegyék a szereplők sorsát, nem az, hogyha elérünk egy bizonyos epizódszámot, akkor valakinek random meg kell halnia.

S84 - 2014. 12. 01. 21:54

Én csak és kizárólag azért sajnálom Bethet, mert ezalatt a pár rész alatt érdekesre fejlődött a karaktere. Ha a börtönben elhalálozik a kutyát nem érdekelte volna.

sandor555 - 2014. 12. 01. 21:56

o jaj! Hát a drámai jelenetnél én csak “ez de béna” érzést éreztem. Nem tudom, mármint ne értsetek félre, én már a nevére sem emlékszem majdnem, csak számomra totál az sütött az egészből, hogy annyira drámaiak akartak lenni, hogy az már szinte megmosolyogtató.
Na mindegy, Beth, viszlát, a következő részben már a nevedre se fogok emlékezni.

Crias - 2014. 12. 01. 21:56

A résszel nekem sem volt bajom, egyedül Beth halálával bár fentebb már levezették hogy pont ez az életszerűtlen dolog volt életszerű de akkor is kár érte…
Sashaért nem lett volna kár.

Ja +1 csodálkoztam, hogy csak Noah ment velük…
Az egyik rendör is majdnem elindult :D

sziki - 2014. 12. 01. 21:58

szánalmas volt a reggeli spoiler a hivatalos oldalon, de komolyan. értem én, hogy a többiek letöltik meg minden, de aahh..annyira nem rázott meg, a múltkori két rész kellően levitte a színvonalat és a hangulatot a szememben. nem jutottak sehová az embereink. az első 2-3 tényleg frankó rész után nagyon besüppedt a történet.
itt sem megrázóak már a halálok. bob vagy beth, tök mindegy. andrea halála még pl sokkoló volt, vagy daleé is. nem beszélve a kiscsajról, mikor kitátongott a pajtából. szóval értitek.

Crias - 2014. 12. 01. 21:59

Ja még 2 dolog.

1. Most akkor Beth-el bevallatták hogy megerőszakolták? Vagy valami másra kellene asszociálni?
They used you?

2. Mit értett a végén Beth az alatt hogy mostmár érti?
Ennyire egyértelmű volt Dawnnak hogy Beth csapata visszaviszi nekik Noaht?

Keila - 2014. 12. 01. 22:04

TUdná valaki linkelni az extra jelenetet? A torrentemben nem volt benne. :(

Ombre - 2014. 12. 01. 22:05

Minek pukkantotta egyből fejbe Dawn kisasszony Bethet?
Egy zsekától sokkal több rutint várnék el,minthogy egyből tüzelne.

Nézőke - 2014. 12. 01. 22:07

alapvetően talán nem Beth tettével volt a gond,hanem hogy miért nem kéri el Tyrese komától a shotgunt,és visszakézből lövi szét a csajt. Vagy mond egy monológot,aminek hatására a társai hátbalövik. De jobban meggondolva lükeséget tett,ahelyett,hogy menne kifelé,és ölelkezne a többiekkel..értelmetlen cselekedet ez.

keretes - 2014. 12. 01. 22:10

Szóval szerinted ötletes az hogy az előző epben (ami alapból filler volt) elkúrni 20 percet erre a szerencsétlen rendőrre csak azért, hogy megöljék az első két percben?

ráadásul majdnem minden dialógus a sorozatban szarul van megírva és ugyanazokat a köröket futják már évek óta.

másnak is feltűnt a sniperes résznél, hogy elvileg a parkolóház tetején voltak végig de amikor ricket mutatják szemből akkor sehol se látni őket?
wtf is this shit

Enzo - 2014. 12. 01. 22:13

Hm. Ha a rohadék FB-oldal nem lőtte volna le a dolgot, akkor talán jobban ütött volna, mondjuk azért így is meglepett, pláne hogy mennyire villámgyors reakció volt Dawn-é….meg Daryl-é se volt semmi utána…szegény :/

Na akkor sorban:
-Az elütés nagyon gagyi volt… lehet hogy csak ilyen release-t szedtem le, de most nagyon feltűnt.
-Először fura volt, hogy Rick lelövi, ahelyett hogy otthagyná a járkálóknak (golyópazarlás, fölösleges hangoskodás), de az odavetett “Shut up!”, na az legitimálta :DDD
-Végre, egy kis Michonne action. Már hiányzott!
-A nyitóképes felirat “He who eats My flesh and drinks My blood has eternal life” zseniális kép volt.
-Dawn egész szimpi lett a rész közben, én is kezdtem afelé hajlani, hogy beépítik Rickékhez.
-Gabriel szánalmas, a templomból menekülés közben befutó tűzoltóautó csapat meg egy picit klisés lett
-A “Michonne hírt ad Maggie-nek Beth-ről” jelenet már nagyon kellett, jó volt. És hát a végén, szegény Maggie, istenem :( nagyon szomorú lett az a jelenet, amikor meglátja :((
-A túszcsere dologhoz jó volt a folyosói helyszín, ennél találóbb már csak egy híd lett volna. Az egész túl jónak tűnt, gondolkoztam erősen, hogy vajon ki bassza el? De azt nem hittem volna, hogy pont Beth…
-A plusz jelenet meg mennyire király volt! Jó lenne tudni, hogy mennyi késedelmet hozott be a 2-3 hónapból Morgan, végülis ha folyamatosan haladt, miközben Rickék a templomban meg Atlantában hédereztek, akkor valamennyit csak közeledett. A térképfelirat meg nagyon ügyes visszacsatolás volt. De vajon kinek a jeleit követi?

Vazul - 2014. 12. 01. 22:14

Keila: semmi extra nem volt, csak Morgan járta végig a templom környékét, majd megtalálta a térképet, amire rá volt írva, hogy Rick Grimes Washingtonba megy (az évad elején kapta Rick a bajszostól).

Amúgy a sorozat legnagyobb baja az, hogy túl sok a szereplő, akikre jut részenként másfél perc. Ha random felrobbanna egy töltet a csapat mellett, és a szereplők fele meghalna, nem ejtenék egy könnycseppet sem, hanem örülnék, hogy végre elkezdhetik kidolgozni a megmaradtak személyiségét.

Enzo - 2014. 12. 01. 22:14
winnie - 2014. 12. 01. 22:15

“Miért kéne életszerűnek lennie egy tévésorozatnak, ami egy zombi-apokalipszisről szól? ”

nem “kell”. de lehetne. az íróknak mindenképpen az a célja.

Kissur - 2014. 12. 01. 22:15

Sajnos én is többet vártam ettől a félévad-finálétól. Néztem is a 25.percben, hogy jó előzetest néztem? Mert eddig semmi nem történt, ami elvezetne a nagy összecsapáshoz. Félek, hogy a 3.évadhoz jutunk megint, bár itt annyival tökösebb voltak a készítők, hogy megöltek egy karaktert. Kár, hogy pont Beth lett az. Carol régebb óta van a csapattal. Bár ugye őt jobban szeretik a nézők, pont a ligetes epizód miatt.

Csilla0422 - 2014. 12. 01. 22:20

Még mindig morcos vagyok Dawn miatt.
A mai rész után már nem tudom eldönteni, hogy Beth vagy a pap a nagyobb idióta. A pap meglép a biztonságos helyről, Z csapat a nyomában. Beth amikor végre mehetne még vissza kell fordulnia, hogy “bosszút álljon” egy ollóval.
Nekem úgy tűnik, hogy a lövés baleset volt, mert Dawn fegyvere a szúrás után sült el. A mimikájából ítélve ezt jelezte is.
Az meg durva volt, hogy Daryl még esélyt sem adott a magyarázatra.
Jobban örültem volna, ha Dawn marad és átáll a másik csapatba. Nem volt pszicho vagy őrült.
Rick a kórházban is elkezdte osztani az észt…mindenhol csak főnökösködik.
+1 pont Magginek, amiért leesett, hogy van tesója.
Carolnak örülök!
Ki fog most gitározni és énekelni?

Homer - 2014. 12. 01. 22:22

Lehetne a sorozat új címe: Valar Morghulis :)

CrM - 2014. 12. 01. 22:24

Jó kezdés, majd erős visszaesés, amit már a vége sem igazán tudott visszahozni. Ahogy Maggie-nek megmondták, hogy él a testvére, azzal alá is írták a halálos ítéletét :) Én akkor lélegeztem fel, hogy egy számomra nem annyira érdekes karaktert fognak kiírni. Be is jött. Az ötlet, hogy véletlenül lövi le Dawn Beth-t, nem lett volna rossz, de a szituáció nem volt túl jól összerakva, nem volt reális, ahogy Beth kezelte a dolgot.

sandor555 - 2014. 12. 01. 22:26

Ki fog most gitározni és énekelni?

Hál istenek mostmár senki! :D

Ulu - 2014. 12. 01. 22:31

Én megint kivétel vagyok, mert ez a rész inkább tetszett, mint nem és tetszett az 506-hoz és az 504 elejéhez képest, amiket mélypontokként fogtam fel (az 505-t a spoilerek az akkori sajnálatos ismerete miatt nem tudom megfelelően besorolni)

Jól indult, Rick elüti Noat tetszett, mint jelenet, és tetszett mint állapotjelző Rick jelenlegi moraljáról.

Én rosszabbra számítottam, de jobbat reméltem.

Tartottam attól, hogy fél részes unalmas háborúzás lesz. A túszcsere ehhez képest más tempójú jelenet volt, nem annyira önklisés, mint egy börtöntámadás, voodbury támadás, terminus-akció. Tetszett, ahogy lenyugodtak végül. Az is, hogy Beth gyakorlatilag feláldozta magát, de felszabadított egy diktatúrát. Kerek történet, még ha nem is nagyszabású. Nekem kijött Dawn és Beth “kémiája” a végére. Lehetett volna jobbat írni, de egy mikroállomásnak egy ilyen zombie-roadmovieban 6,5/10 pontot azért ér. Sajnálom Betht, jobb lett volna, ha a rendőrnő és ő is velük mennek és más hal meg, én annak ellenére “szorítottam” Carolnak, hogy egyik kedvenc szereplőm, de Beth-t jó irányba vitték, és most így hirtelen elvágták. Számomra érdekesebb lett volna most már ő, mint a csúcsra járatott Carol.

A pap…hát igen, többiekhez képest nyilván nem szimpatikus, de jó betétkarakter. Kell egy ilyen ellensúly, túlságosan szupercsapat már a csapat, mint egy profi zombiölők klubja, egy halotthentes kamara. És pont az a jó a sorozatban, hogy többféle egyéni hozzáállást, más motivációjú, szerkezetű csapatot, más-más törvényű kis társadalmat vázol. Kell ez a változatosság.
Gabriel hülyeségeket csinál, ehhez képest kell érteni a tetteit is. Szeretni persze nem, de lenne ember, aki az elképzelt helyzetben, hasonlóan járna el. Nekem ez nem üt el.

Nekem direkt tetszett az a retro-zombifilmes jelenet, ahogy újra bezárták a zombikat a templomba, kreatívan, összhangban és igazából félve.

Várom a folytatást! 15-en vannak megint plusz egy bébi. Ekkora tuti nem marad a csapat. Nem hiszem, hogy úgy ellenfél leszedne a folytatás elején pár koponyát headshot-tal rögtön, vagy szimplán zombitáplálék lenne két-három arc. Inkább tudok elképzelni egy első évados Moraleses szétválást, és hogy pár embert egyszerűen (pl. Sasha és Tyresse) nem mutatnak tovább majd, és csak kevesebb főszereplő megy a jövőbe.

Tara remélem marad, részről részre táplálja, hogy őt igazán bírom.

Theo - 2014. 12. 01. 22:34

Hát ja. Semmi hatása nem volt sajnos. Normál esetben sajnáltam volna Beth-et. Így meg Beth meghalt, oké.
Meg az egész kavarás, hogy akkor ki is a rossz, már rég elvesztettem a fonalat, lényegében mind rossz, mind ki akarta nyírni a másikat, és hatalomra törni, ha ezt akarták kihozni tanulságnak, akkor is elég értelmetlen volt az egész, főleg ha soha többet nem látjuk a korházasokat.
Beth helyett Noah, hát ettől végkép nem tudok hasra esni.

Shaikon - 2014. 12. 01. 22:34

Daryl :Van valami Beth-ben, ami reményt ad a többi karakternek is, ő az a kis pislákoló fény az alagút végén, amit nagyon nagyra értékelsz a koromsötétben.

Bra - 2014. 12. 01. 22:35

“Újra együtt a nagy csapat”
Szetintem az elmúlt 8 rész 4-be simán bele lehetezt volna tömöríteni.
De azért jó volt. Viszont az írók most arra utaznak hogy mégiscsak Washingtonba mennek, csak hogy találkozzanak az öreg “jedivel”?

Enzo - 2014. 12. 01. 22:35

Ja igen, az egész meglepett a végén, hogy nem lett össznépi lövöldözés, hanem Shephard közrendőr megnyugtatott mindenkit.

Spoiler témakörben: furcsa hogy most így kib@szott mindenkivel a TWD oldal, eddig mindig egész sokáig nem posztoltak spoilereket. Máskor is volt ilyen eset más sorozatokkal (pl.Revolution), de a TWD mindig csak valami nem spoileres utalást rakott ki a részre, pl. amikor Morgant megtalálta Rick meg Carl, akkor ilyen poszt volt, hogy “The mat said >>Welcome<<."

@Ulu: úgy érted elüti Bobot.

Ombre - 2014. 12. 01. 22:36

Frankó a fox,kétszer adja le egymás után most a nyolcast,és öt perccel előbb kezdték el adni mind a kettőt.

Zolecs - 2014. 12. 01. 22:36

Én pont azt gondoltam, miután közölték Maggievel h Beth él, a rész végén majd jól egymásra találnak..
Egyébként szegény Maggie-re rájár a rúd, a legutóbbi félévadfinálén az apja, most meg a húga ment a levesbe..
Vajon Glenn megéli a 6.évad végét? :D

Egyébként nekem bejött a rész, sajnálom Beth-t és meg is lepett a halála. Kíváncsi vagyok merre tovább..

Amúgy csak engem hagy abszolút hidegen hogy Morgan éppen merre botorkál? :D

K-10 - 2014. 12. 01. 22:37

Keretes: fel hát, majdnem sírtam.

Totmate - 2014. 12. 01. 22:40

Hát amikor a tűzoltóság megjött jó nagyot nevettem már annyira szánalmas volt :D mi az istenért tarolta le a verandát mikor nem is tudhatta, hogy bent vannak a kocogók. Abraham a legszarabb karakter, inkább őt nyírhattak volna ki.
De azért már tovább léphetnének az írók (az összes sorozatban), hogy valakit bemutatnak épp nagyon boldognak vagy nagyon szerelmesnek, hogy aztán megöljék nagy meglepetésre…

Yggdrasil - 2014. 12. 01. 22:42

winnie
A fb-oldalon, ahol tényleg ment az anyázás (én mellesleg szakadtam a röhögéstől, olyan mémeket raktak be, érdemes megnézni), azért azt is leírták sokan, hogy még azt se várták meg a RIP Beth képpel, hogy a nyugati parton lemenjen az adás. (Mondjuk a fanyalgókat se nagyon értem, nem muszáj követni az oldalt, elég like-olni, és akkor nem jön szembe kora reggel az ember hírfolyamában a kép a síró Darylről, aki a karjában tartja a halott Beth-t.)

A részhez. Nekem tetszett, mondjuk ezzel valszin kisebbségben leszek, majd mindjárt nekiállok olvasni. Azt mondjuk nem nagyon értettem, Beth miért ment neki Dawn-nak az ollóval, ennek mi értelme volt? Ahogy azt se, minek építették Dawn karakterét, ha egyszer kinyírták? Egyébként ő lőtte le Beth-t? Ebben nem voltam biztos, bár láttam a fegyvert a kezében, de másokéban is volt. Az se teljesen világos most nekem, hogy akkor most melyik volt a jó zsaru és melyik a rossz zsaru?
Maggie-t most sajnáltam, mert bár sokat fanyalogtunk a félévad során, hogy egyszer se említi a húgát, a reakciójából nyilvánvaló volt, hogy egyszer már meggyászolta, túllépett rajta, aztán meghallotta, hogy él, erre újra elvesztette, ezúttal már bizonyossággal.

Gabrielt eddig nem értettem, ma is csak rövid ideig véltem érteni, hogy hirtelen mi világosodott meg benne, mikor elkezdték üldözni a zombik. Elvégre nem ez volt az előző eset, a korábbiból épp Rickék mentették ki. Michonne meg nagyon badass volt, ahogy a hátán Judith-tal gyakta a zombikat :)

Várós a folytatás.

Morgana - 2014. 12. 01. 22:46

Tudtam, hogy valakinek annyi lesz, és nagyon sajnáltam, hogy pont Beth lett a soros..:( Reménykedtem benne, hogy a túlértékelt Carol lesz az, kár, hogy nem így történt.

Enzo - 2014. 12. 01. 22:48

Megnéznék egy grafikont, hogy milyet esett a TWD FB-oldal követőinek/lájkolóinak a száma a mai napon…

Yggdrasil - 2014. 12. 01. 22:51

Crias
Én azon csodálkoztam, hogy a doki nem ment velük, őt tökre vártam volna… Meg néhány randomguy se lett volna rossz a háttérből, mert kellenek megint a feláldozható statiszták (lásd korábban a Woodbury-ből a börtönbe áttelepült noname emberek).
Lehet, kijöttek azért mégis páran, csak a Beth-Daryl-Maggie hatásba nem akarták őket is belekeverni. Kiderül februárban.

Csilla0422 - 2014. 12. 01. 22:55

Yggdrasil, igazad van. Nem is biztos, hogy Dawn lőtt. Tök jól felépítették a karakterét, nekem már elejétől szimpatikus volt. Damn it Daryl!
+ osztom a véleményed Maggiről és Michonneról.

A másik most Betht “felpróbálták” vagy sem. Ez sem túl világos.

_Peter - 2014. 12. 01. 22:55

A béna múltheti cliffhanger feloldása szükségszerűen béna lett: oké kiszabadul nagy mákkal a zsaru, nem veszi fel a fegyvert, elkezd rohanni. Egy rakás épület között hátrakötött kézzel nem elbújik valahova, hanem a nyílt utcán fut. Oké.
Rick végre lelőtte oh shut up címszóval, na ez mentette meg az egészet. Lincoln ahogy előadja, nélküle sehol nem lenne ez a sorozat számomra.

Gabriel:
Istenem miért büntetnek minket az írók ilyen mértékű szerencsétlenkedéssel? Hogy készülnek a jelenetei, ülnek az ötletszobában:
– Figyeljetek, jó bénára csináljuk a karaktert, ötletek?
– Induljon el fegyver nélkül lenyomozni a kannibál sztorit!
– Lépjen bele egy szögbe!
– Nagyszerű! És még?
– Meneküléskor essen el az első tetemben!

A motívum megvan, odacsalt sok zombit a templomhoz, aztán ne ott bújjon vissza ahol kimászott, hanem kiabáljon az ajtónál mint a hívei akiket nem engedett be. Ez érthető. Csak legalább vitték volna végig!
Rohadt idegesítő egyszer semmi életösztön és meg akar halni, másik pillanatban meg fut az életéért és rinyál mentsék meg, aztán ő akar hősködni és csak veszélyt jelent a többiekre.

Túszcsere:
Rick megy tárgyalni, teljesen jó helyszín a nyílt parkoló, sniper fedezet, nem elárulva hányan vannak. Megbeszélik a cserét. A lebonyolítás helyszíne: az általuk ismeretlen szűk kórházi folyosó mindenkivel egy kupacban. WTF?

Beth:
Éneklő bébiszitterből végre kezdett érdekes lenni a karaktere, erre kiírják. Miért ő, miért ilyen buta módon, csak a sokk kedvéért? És ha már őt írták ki és így, miért nem Lerner nyakába szúrta az ollót, legalább ne bénán távozzon, hanem badass módon. És még kockáztatott egy tűzpárbajt, hogy miatta még meghaljanak akik megmenteni jöttek? Miért így írták meg?
Az mondjuk jó volt nem vette be Dawntól az ő is áldozat mesét, neki így volt jó a rendszer és Noah visszakövetelése bizonyította Beth számára Dawn nem része a rendszernek, ő maga a rendszer.

Maggie:
Amikor Michonne mondta neki mosolyogva Beth jól van, kicsit furcsa volt, majdnem olyan fejet vágott “ki? ja, Beth, ja, a húgom, ja hogy él? klassz!” Aztán a végén jól átjött ahogy összetört, gondolom amennyire kihagyták eddig az aggódás részt, most az írók hónapokig gyászoltatják Maggie-t. A farmról tehát csak Maggie maradt, nem jó ez így. A pap vagy másik random karakter halála elég lett volna. És így már nem lesz Maggie-Beth beszélgetés sem, kb. nem is volt soha, alig látszott hogy testvérek. Ehhez képest az újak, Tyresse és Sasha sokkal több időt kapnak. A farmos, börtönös Beth nem hiányzott volna annyira, de most hogy kezdett alakulni még kaphatott volna egy kis időt. Mindenképpen érdekesebb az ő viszonya a bandához, mint Okoska és Tibi atya bénázásait nézni, teljesen érdektelenek számomra. És ha már Daryllel nem hozták össze a kunyhóban, ő lehetett volna Carl első csaja! Ha már Sophia és Crazy Lizzie nem lehetett. A börtönben Carl nézegette, Beth meg mintha Ricket. :D

Most akkor a maradék rendőrök már nem annyira szemetek? Miért maradtak ott a csajjal és a kopasszal a betegek? És a doki is. Csak Noah élt Rick ajánlatával. És a banda részéről mi volt a visszafogottság, már az elején leszavazták Rick tervét és a puhány utat választották, pont a kannibál sztori után rögtön? Tessék írók?

Morgan tényleg le van maradva, hát kíváncsi leszek mikor látjuk rendes epizódban. Rick-Morgan találkozásnak már ideje lenne. (mikor be volt kattanva a Clear epizódban, azt most ne számoljuk, van mit megbeszélniük, jó lenne ha tervezgetne a csapat)

Szerencsére csak utólag láttam redditen AMC Facebook spoilert, hát ezért nem követek semmit és senkit. A keleti parton kívül a többi időzónában mindenki megszívta. Dear AMC Facebook admin just look at the flowers.

Mindenesetre valamit tud ez a sorozat, bosszant és mégis nézem és várom. Néha bűngyenge párbeszédek, néha mondvacsinált dráma, néha idióta karakterek, B-kat akció. Mégis nézem. :) Hiába átlagban a legrosszabb a nézőseim közül. Az apokalipszis és Rick története miatt nem kaszálom. Egyik pillanatban tud durván jó lenni, a másikban pedig nevetségesen szar, idegesítő ez az ingadozás. Ez a félévad is, erős kezdés, 1-2 érdekesebb rész és jó pillanat, de többnyire kevés. Jóindulattal egy hatost adok rá, remélem tavasszal jobb lesz. Persze mindig ez van. :(

BADam13 - 2014. 12. 01. 23:08

részemről felemás az rész
felénél meg kellett néznem, hol tartok a részben ,annyira nem történt semmi
Rick csillagos ötös a nyitojelenet miatt, illetve az is ahogy a tekinteten latszott a cserenel, hogy amindenit, talán még müködhet i s a dolog, nem kell midmnenkit halomra löni :) visszanyert hit az emberiseg egy reszeben
aztan megy a levesbe :D

SZerintem Dawn tüzelt, Beth fejsebéböl elegge ugy tünik, mintha alulról, álla alól jött volna a lövés /kimeneti seb/
beleszurta az ollot, Dawn bepanikolt ahogy nekiment, kettejük teste közé szorult a fegyver, rossz zombiapokalipszis reflexxel dawn meg elsütötte :)

Tippre Bethet megjáratták, Gormannek is volt 1 olyan utalása, hogy még szerencse, hogy nem vagy harcos típus
Aztán leütötte az üveggel :D

Ubermacht - 2014. 12. 01. 23:11

Abraham a legnagyobb, 1 órán keresztül térdel aztán kis híján belehajt a templomba :D mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy mostantól mi lesz a motivációja, meg a többieknek is… jó lenne valami nagyobb célt felállítani… Washington erre jó lett volna, de az így már nem lesz.

Jacques - 2014. 12. 01. 23:27

Nekem sokkal meghatóbb volt Maggie jelenete mindkét esetben:
– amikor megtudja, hogy él a húga
– és a végén is.
Alig várom, hogy vezető szerepben lássam. :)
Azok, akik siránkoztak, hogy egy könnycseppet sem ejt a húgáért, azok most legalább elégtételt kaptak. Jó évadzáró volt, tetszett a rész. Nem volt cliffhanger, nem érzem úgy, hogy “de messze van még február”, talán a bónuszjelent miatt. Kettős érzést váltott ki a nagy dráma, majd a nyugis zene Morgan-nel.

VanillaSky - 2014. 12. 01. 23:27

Őszintén nem tudtam sajnálni Bethet, keresete magának, meg is találta.

soldierdsgn - 2014. 12. 01. 23:35

BADam13: A bemeneti seb a homlokán van, de attól még Dawn volt.
Amúgy is, ha megfigyelitek a bemeneti/kimeneti sebekkel rosszul állnak, mert a Z-k kinyírásáoz nagyon sok késszórás, nyíl találat nem lenne elég, mert nem at a pontot találják el, ami őket mozgatja, sőt volt olyan, ami még agyat sem ért a sorozat alatt.

Ombre - 2014. 12. 01. 23:36

Yggdrasil:

Biztos hogy Dawn lőtte le Beth-et,és véletlenül sütötte el,a már az amúgy is a kezében lévő glockot.
Ezt támasztja alá az is hogy be is lassították azt a jelenetet,amikor Dawn a lövés után pánik arccal közölné hogy nem szándékosan lőtt….de késő,mert Daryl már emeli is a kezét a bigére…

Dorinanna - 2014. 12. 01. 23:36

Köszi szépen a Facebookos tájékoztatást, a barátommal kellett letiltatnom a Walking Dead oldalt, hogy még véletlenül se fussak bele…
A rész maga szerintem borzasztó gyenge volt, látványosan unom őszintén szólva már egy ideje, csak akkor figyeltem oda rendesen, amikor Beth volt [még Dary meg Michonne is szörnyen beszürkült szerintem], erre most jól megölték… -.- Komolyan gondolkozom a kaszáláson, nekem túl sok az érdektelen karakter már, és a sztorivezetés se olyan, hogy alig várjam a következő hetet. Viszont nagyon sajnálnám, mert szerettem. :/

Dav3883 - 2014. 12. 01. 23:43

Nem próbálták fel, mivel megakadályozták általában, végül ő maga tett pontot az ügy végére Gomes-el. Amikor Dawn azt mondta, hogy a rendőr csávó röhögcsélt másokkal a megerőszakolásokon, akkor más lányokra értette, mivel volt róla szó, hogy Beth előtt is csinálták másokkal. Még mutattak is egy csajt, aki Bethnek elmesélte.

Ez a nem Dawn lőtte le téma pedig hülyeség, egyértelműen látszik, hogy a kezében van a fegyver, le van döbbenve mit tett és a többiek is tátott szájjal nézik az eseményt..

Llew - 2014. 12. 01. 23:47

Elég erőtlen egy zárás lett. Az írók szépen végig mentek a kötelezőkből álló check listán. Badass Rick, akció, csapatösszehozás, karakterhalál, “dráma”. Stáblista mini wtf.

Viszont ha már drámai jelenetet akarnak írni, akkor legalább a külsőségekre figyelhetnének.

A rendőr csaj jól láthatóan elteszi a fegyverét, még a biztosító pöcköt is ráhúzza tokra, sőt a gyengébbek kedvéért bemondja a rádióba is bemondja.

Ehhez képest éppen csak megszúrják máris Lucky Luke-ot megszégyenítő sebességgel rántja elő a fegyvert, és bár Beth a közelségével még a szabad mozgásban is akadályozza így is 180 fokot tud fordítani a stukkeren, hogy szépen állon lője Beth-t.

Értem én, hogy a fejlövés kötelező motívuma a sorozatnak, de miért nem tudtak az írók megelégedni azzal, hogy dulakodni kezd Bethel és hasbalövi a lányt.

Potter - 2014. 12. 01. 23:50

Ubermacht:szerintem az templomajtot allta el a kocsival

El Presidenté - 2014. 12. 01. 23:50

Én meglepődtem Beth halálán, és összeségében a rész is tetszett.Az előző évadhoz képest az ötödik mindenképp jobb, nekem így tűnik.

VanillaSky - 2014. 12. 01. 23:51

“-A túszcsere dologhoz jó volt a folyosói helyszín, ennél találóbb már csak egy híd lett volna. Az egész túl jónak tűnt, gondolkoztam erősen, hogy vajon ki bassza el? De azt nem hittem volna, hogy pont Beth…”

Valamilyen szinten ellent mondok saját magamnak is, de szerintem Beth nem azért cseszte el amit láttunk, hanem egyszerűen nem volt más lehetősége, ahogy Dawnnak sem lett volna függetlenül attól, hogy a fegyver véletlenül sült el. A rendőrnéninek dominanciát kellett mutatnia a csapata felé, fogyatkoztak rendesen, így Noaht vissza kellett kérnie. Még így is nagy eséllyel ölték meg volna a haverjai, ez volt számára az egyetlen kiút, a pszichopata főnök megtestesítője, akit inkább féljenek, mint szeressenek. Bethet pedig Noah segítette mikor bekerült, nyilvánvaló volt számára, hogy a srác lassú kínhalált halt volna, a segítő jobbkéz szerep csak szövegnek kellett. A maga gyerekes módján akarta elintézni Dawnt, aki miatt Ő is kemény traumákat élt át. Nem sikerült, de mindkettejük számára vesztes szituációba fulladt a nap. Dawn saját életének meghosszabbítására tett kísérlete, hamvába holt ötlet volt, de meg kellett próbálnia, Bethnek meg régi énjét megőrizvén meg kellett mentenie Noaht. Utóbbi sikerült, kemény tanulópénz volt ez a többinek is. Remélem Tyreese is átértékel lassanként.

Max - 2014. 12. 01. 23:52

Hát én pedig nagyon felhúztam magam ezen a részen.

Régen egyáltalán nem érdekelt Beth karaktere, erre már az előző évad végén (amikor Daryllel lógtak) tök nagy szerepet kapott, ebben az évadban majdnem ő volt kvázi a főszereplő, kezdett elmélyedni a személyisége, és akkor erre kiírják. Tök értelmetlen volt a halála, és tök értelmetlen lett az évad, hiszen Washington is hazugság volt, és a Beth mentőakciónak sem volt semmi értelme…

Azért is vagyok ki, mert attól még, hogy zombiapokalipszis, néha lehetne a szereplők közt látni egy-egy kibontakozó barátságot, szerelmet, vagy, hogy valaki jófejnek tetteti magát, de mégsem az (pl. amilyen Shane volt), erre amit kapunk max. ezen a téren: egy Abraham-Rosita kettős, egy szatír-leselkedő Eugene… És ott a pap, akit meg egyáltalán nem értek. :D Maggie pedig mondhatom, nagyon hiteles volt, főleg, hogy 7 részen át szóba se került Beth… persze, mondhatjuk, hogy nem mutatták “mit érez”, de akkor is fura…

Daryl persze, hogy rögtön lelőtte Dawnt. Szerintem nagyon sokat jelentett Neki, miután annyit lógtak együtt, és beszélt neki a múltjáról is… Marha jó, hogy ezt a szálat is csak úgy elvágták…

Ombre - 2014. 12. 01. 23:53

VanillaSky:

Mit keresett magának Beth? Nem keresett az semmit.
Megszúrta Dawnt,mert telhetetlennek,túl karrieristának ítélte meg amúgy őt,ezt teljesen jól ki lehetett venni kettejük párbeszédéből,amikor Dawn ült Carol betegágyán a kórteremben.Beth pedig előre felkészült rá hogy lehet hogy nem megy simán a csere sem,ezért vette magához a gézvágóvágó ollót.Ha Dawn nem emberkedik azzal hogy kell neki Noah,akkor Beth nem fordult volna vissza csak úgy hogy szúrjon.Ez azt is üzente,hogy toleránssá vált a csaj,de nem mindenek felett!

Más:

Vajon Morgan az oltár elé miért pakolt ki egy lőszert,meg miegyebeket,és miért rötyögte el magát közben?

Max - 2014. 12. 01. 23:53

bocs, mármint Beth jelentett sokat Darylnek :D :D ezt viccesen elírtam :D :D

Crias - 2014. 12. 01. 23:54

Dav3883
Én spec nem amiatt gondolom, hanem Dawn rákérdezett hogy őt kihasználták-e mások.

Amúgy újragondolva se jó ez a Beth halál sehogy se :(

fireblade - 2014. 12. 01. 23:54

@soldierdsgn:

Ki van zárva hogy a homlokán találta el Beth-t..alulról lőtt felfelé..a kimenet egyértelműen a fejtető hátsórészén volt, jól láthatóan..nyilván a szúráskor kirántotta a tokból a fegyvert, és felfelé lőtt vele.

Nekem azért ez kevés volt félév zárónak, egy centit utalás sem, hogy most akkor mi van? mi lesz? picike cliff se..Morgan az kevés,közeledik, és? max nagy ölelkezés Ricckel, aztán séta tovább…de hová??
Maradnak vajon a városban? beszerezni cuccokat, értelmes járműveket stb stb?

Llew - 2014. 12. 01. 23:55

Vicces, hogy Beth elvileg álltájon kéne hogy kapja a lövést, mert a koponyája a copfja fölött, felfelé robban ki mégis a homlokán van a bemeneti seb.

Ombre:
Nem volt a csaj kezében a fegyver. Mikor Beth oda lép elé és hátulról, Rick válla fölül mutatják, akkor látszik, hogy a pisztolytáskában van. A többi rendőr is csak Daryl lövése után rántotta újra elő.

Llew - 2014. 12. 01. 23:58

@VanillaSky:
“Beth nem azért cseszte el amit láttunk, hanem egyszerűen nem volt más lehetősége, ahogy Dawnnak sem lett volna függetlenül attól, hogy a fegyver véletlenül sült el. A rendőrnéninek dominanciát kellett mutatnia a csapata felé, fogyatkoztak rendesen, így Noaht vissza kellett kérnie.”

A csaj egyértelműen a saját pozíciója miatt keménykedett. Van egy kép ahogy a szeme sarkából hátranéz a mozgolódó csapatra, majd akkor szól Rickék után.

pehnemer - 2014. 12. 02. 00:01

Kár a kis szösziért, több potenciál volt benne h csak igy kinyirják. Mekkora lett volna ha mondjuk maradni akar, nem ? Csupa unalmas karakter maradt meg, és még együtt is vannak, kiváncsi leszek mi fog ebből kisülni’

Ja, nekem nem volt plusz jelenet, vki elmondja mit hagytam ki?

fireblade - 2014. 12. 02. 00:01

@Llew:

Ja ja..és ha egyenest homlokon lövik, és kimegy a lövedék, akkor a szűk folyosón valakit el kellett volna találnia….mivel alig 10cm re álltak egymástól, képtelenség hogy homlokon lőtte volna…a sebet nyilván utólag maszkírozták, és valaki okos kitalálta milyen drámai lenne egy homlok seb…hülyeség, és életszerűtlen abban a helyzetben.

És a fekete barátunkat se értettem..most mit kellett a nagy mártírt játszania??? mer ő majd marad…mi a töknek?? kisétál és ennyi…ez megint az a szitu, hogy az írók ilyen mesterségesen gerjesztett izével oldották meg Beth halálát, hogy feszültség legyen meg dráma.. ehh…

Llew - 2014. 12. 02. 00:06

@fireblade:

Daryl lövése meg a csajon kívül jó eséllyel a mögötte álló Noaht is kinyírta volna.
A srác maradás tényleg hülyeség. A főnök egyértelműen egyedül volt, többi rendőr örült, hogy vége a balhénak. A túszrendőr csaj még szólt is, hogy ne már.
Simán ki kellett volna hátrálniuk, max akkor fegyvert rántott volna rájuk, de Rick meg úgy is gyorsabb és akkor válaszul lövöldözött volna mindenki.

fireblade - 2014. 12. 02. 00:09

@Llew:

Pontosan..ráadásul náluk több automata fegyver volt..simán lekaszálják a szűk folyosón őket..

szerintem valami olyasmi lesz a folytatás, hogy maradnak a környéken, és a kőrházba lévők, szétszakadnak, és velük mennének..de új emberek, új gondok, balhék…passz…tippem sincs merre tovább.

Bence - 2014. 12. 02. 00:24

Annyi hatásvadászatot belecsempészhettek volna, hogy Morgan arcát még vagy másfél másodpercig mutatják, de olyan hamar elvették a képet, hogy inkább élményrontó volt. Egyébként ha ez az 5×07, akkor valószínűleg egy szavam se lett volna, mert minden hibájával együtt bejött, de 3 szenvedős epizód után egy ilyen lightos félévadzáró annyira nem hozott lázba. Abban azért bízok, hogy a tiszta lappal indulásból ki tudnak majd hozni valami értelmesebbet annál, mint hogy visszamenjenek-e a kórházba vagy ne…

Ombre - 2014. 12. 02. 00:26

fireblade:

Itt jön be a képbe az a kérdéskör is,hogy Morgan – a többek által favorizált teóriával ellentétben-,mégsem akár hónapokkal Rickék után kullogott az erdőben,hanem csak pár nap elmaradás van-volt közöttük,a lekövetés szempontjából.

VanillaSky:

“a pszichopata főnök megtestesítője, akit inkább féljenek, mint szeressenek.”

Pont ezzel a módszerrel működött Tony Soprano is,egy ízben ezt ki is nyilatkoztatta Moltisanti felé…

Enzo - 2014. 12. 02. 00:35

@pehnemer: fentebb belinkeltem youtube-ról, nézd meg.

@fireblade:
“Morgan az kevés,közeledik, és? max nagy ölelkezés Ricckel, aztán séta tovább”
Azért azt ne hagyd ki a számításból, hogy ő valakinek a jeleit követi.

Ombre - 2014. 12. 02. 00:36

Llew:

A kezében lévő Glockot úgy értettem,hogy végig a pisztolytáskában lévő stukkeren pihent a keze Dawn-nak.
Azon kár rugózni hogy kimeneti-bementi sebek helye,meg hogy életszerű-e hogy elő tudta-e venni olyan gyorsan a glockot.Egyébként hogyne tudná egy gyakorlott zseka elővenni.Itt az volt a gebasz hogy rá is húzott a ravaszra a cirmi.Utánna sepec alatt meg is világosodott,hogy lebecsülte Rickyéket.

getkey - 2014. 12. 02. 00:52

Yggdrasil:

Gabriel szerintem nem a zombikkal kapcsolatosan keresett bizonyosságot. Inkább úgy tűnt, hogy azt nem tudta elfogadni, hogy a terminusiakat legyilkolták, és azért ment az iskolához, hogy megbizonyosodjon arról, hogy amit Rickék tettek az indokolt/szükséges volt. A levágott, kormos lábfej a “grillrácson”, és az, ahogyan undorodva, kiábrándultan és dühösen felborította az egészet, erre engedett következtetni. Meghasonlott. Szóval szerintem nem a zombikkal kapcsolatban világosodott meg, hanem a szép új világ lényegét és természetét sikerült végre valahára felfognia. Ezt támasztja alá az is, amit Carlnak és Michonnenak kiabált, miközben az templom ajtaján dörömbölt (“I had to see it! I know now!”)
A hozzá hasonló karakterek egyébként elég zavaróak tudnak lenni (bármilyen sorozatban vagy filmben). Dühítő, mikor valaki ennyire nem képes felmérni a megváltozott körülményeket, amelyek közt léteznie kell, és nem látja azt sem, hogy a megváltozott körülmények új követelményeket támasztanak. Gabriel is szentül hitte eddig, hogy az egyetlen fegyver, amire szüksége van, az az ige, székrekedéses arckifejezéssel motyogott néhány szót, ha a többiekkel kellett beszélnie és nem volt képes megérteni, hogy a terminusiakkal szemben nem lehet a keresztény erkölcsök mentén eljárni, mert egész egyszerűen ők egy lelkiismeret nélküli kannibál banda, akik túlélőket esznek és nem nyugszanak, amíg fasírtot nem csinálnak a kis csapatból – szó szerint. :)

David R. Blake - 2014. 12. 02. 00:55

Emberek, Morgan Garethék jeleit követte, amit azok azután hagytak, hogy elhagyták Terminust, hogy majd visszataláljanak. Gareth még mondta is Bobnak, amikor megkajálták a lábát, hogy igazából nem is tudja minek csinálták ezt, mert már Terminusban nincs semmi.

Na, de Morgan viszont tudta követni a jeleket a templomig, ott megtalálta a térképet, és azon meg feltűnt neki Rick neve és ezután most már gondolom az alapján fogja őket követni. Bár arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy Rickék is miért indulnának meg a térkép alapján, elvégre Washingtonba már nincs értelme menniük. Másképp viszont Morgan se nagyon tudná megtalálni őket…

f4sk4l4p - 2014. 12. 02. 01:00

Szerintem meg (bár nem mutatták) Dawn biszex volt.Neki Noah volt az ágyasa,aztán miután a csákó lelépett és csak Beth maradt, magához édesgette a jó zsaru szereppel és vele vígasztalódott a továbbiakban (nem véletlen mutatták többször,hogy beszélgettek és szinte lehetett látni ahogy működik köztük a kémia).
Miután a csere megtörtént Dawn kérte vissza a régi ágyasát, Beth erre bekattant-erre utal a most már értem kiszólás- mert leesett neki, hogy Dawn régi ágyasa Noah volt, ergo ugyanaz a motivációja mint Gormanéknak volt(szexuálisan kihasználni a védett embereket) és szúrt.
/tudom meredek összeesküvés-elmélet de semmivel sem vadabb mint szerencsétlen Lamson kálváriája amit kreáltak az írók/

BADam13 - 2014. 12. 02. 01:07

Gabriel temahoz hozzaszolva

mintha menekült az iskolától /Bob”s Burgers/ :D mintha csak félig lett volna bekarcolva a jel a fába, ahol átesett a zombin, mikor morgan pedig arra jár már teljesen be van fejezve/kiegészítve

Lehet ez az it vagyunk/ már elmentünk jelzés is?
vagy csak rosszul láttam?

BADam13 - 2014. 12. 02. 01:13

még annyi merült fel benne maz ügy kapcsán, hogy az evad 1. resz utani jelenetnél csak követ valakiket, de ezt csak msot tették nyilvánvalóvá a reakciójából, hogy nem tudta, Rick is velük van

a fő kérdések

Ki karcolja a jeleket?

Célzottan Morgannek, vagy csak útjelzőcellal? eltévetés esetére gondolok, illetve körbe-körbe menetel :)

Az oltárra pakolással szerintem egyértelműen a fiát búcsúztatta, illetve azzal a golyóval talán bocsánatot kért, hogy nem lőtte le 1. évadban a feleségét
3. évadban ugye kiderül,hogy ő harapta meg a fiát, így gyk ő ölte meg azzal, hogy nem puffantotta le az asszony, mikor volt rá lehetőség,mert “nem tudta megtenni” >> ann ezert kerte el Ricktöl a tavcsöves puskat is

realmdrude - 2014. 12. 02. 01:52

BADam13 : Már párszor leírtuk, hogy Garethék jeleit követi. Garethék pedig tájékozódás miatt tették ki azokat.

clegane - 2014. 12. 02. 01:59

üh én ettől az egész helyzettől azt vártam, hogy valami olyasmire fog kifutni, hogy most Rickék lesznek az agresszorok egy másik, csak túlélni vágyó csapattal szemben, és akkor majd jól lehet moralizálni ezen.

ehhez képest tökre nem lett az egész kitérőnek semmi igazi következménye, azon kívül hogy kiírtak tök feleslegesen egy jó karaktert.

Ombre - 2014. 12. 02. 02:01

f4sk4l4p:

Fantáziadús az elméleted,de szerintem nem volt bi Dawn.
Ő ettől a kihasználjuk a másikat műsortól már szabadult volna,ez volt a szándéka,és Beth-et kulcsként használta volna erre.
A “most már értem” odaszólás azt fejezte ki hogy leesett Bethnek az hogy Dawn befolyása erősebb az övénél Noahra,és ez rivalizálási ösztönt váltott ki belőle,ami a szúrásban csúcsosodott ki.

Azt is megtudhattuk,hogy Dawnt nem ismerte korábbról Rick.

BADam13 - 2014. 12. 02. 02:33

oh, hat ha garethek jeleit követik ,a felett elsiklottam :)
van erre valami utalás?

ha valoban ök karcolgatnak, nem értem a zárórészben ki “fejelzte be” a szimbólumot

seven - 2014. 12. 02. 05:13

hát, gyenge volt.

– az elöző rész cliff feloldása valami elképesztően béna volt, tényleg olyan mintha annyira bénának tartották az elöző részt hogy gyorsan beírtak valamit a végére, hogy izguljon a néző. Mert ez semmi nem volt. Bár a TWD sose a cliffekről vagy azoknak a jó feloldásukról volt híres (szerintem)

– egy csomó idő megy el gabriel botladozásával. nagyon unalmas. Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Erőltetett, béna.

– dawn és beth közötti párbeszédek… eskü, olyan mintha beragadt volna a szalag.. mert olyan mintha már mindezt hallottam volna legalább 2x.

– a “nagy” jelenet: nem volt rossz, gondolom valamennyire direkt banálisra vették beth próbálkozását, hiszen még nem is a nyakába szúrta. Végülis öngyilkos lett, ezt szerintem ő is tudhatta.

Beth halála nem nagyon rázott meg. Azonkívűl hogy aranyos volt, nem igazán éreztem hogy lett volna ennél több a karakterében. Mondjuk az mindenképp “segített” hogy az írók konkrétan nyugtázták Beth karakterét. Maggie, Daryl stb nagyon sokáig még meg se említette – ezt nagyon elnézték. És hiába próbálták menteni a menthetőt Maggie leborulásával, végülis szó nélkül ment el DC-be eredetileg :D

Mindegy. A cliff hiányzott. Morgan mutogatása nem volt annyira hatásos közel sem mint az 1. epizód végén, hisz majdnem ugyanazt a jelenetet megmutatták csak jól elhúzva.

4/10 talán, és az évad 5/10, de igazából csak az 1. és a 3. epizód tetszett -azok viszont nagyon- Számomra a leggyengébb évad eddig. :(

seven - 2014. 12. 02. 05:14

amúgy még annyit, hogy Rick “Cant go back Bob” szólása ugyanaz volt amit Garth mondott a mi Bobunknak :D ez tetszett.

Bra - 2014. 12. 02. 06:05

Rick szerintem egyre szadibb az ellenségeikkel. Habár legalább fejbelőtte Bobot.

Deryl anime stílusban. ( a rész alatt készült ^^ )
Amíg ő él én nézni fogom. :)

http://th05.deviantart.net/fs71/PRE/i/2014/334/5/c/daryl_dixon_anime_style_by_mystic_bra-d887a1s.jpg

beforesunset - 2014. 12. 02. 07:01

The Walking Dead

4 órája ·

We heard your feedback to last night’s post, and we’re sorry. With zero negative intent, we jumped the gun and put up a spoiler. Please know we’re going to work to ensure that, in the future, possible spoilers by official AMC social feeds are killed before they can infect, certainly before the West Coast (U.S.) broadcast of The Walking Dead. As always, thank you for watching, and keep the comments coming. We appreciate all of your support. ‪#‎RIPSpoiler‬

ayren - 2014. 12. 02. 07:33

Interjú Norman Reedus-szal?(-szel?) Sixx tollából:

http://index.hu/kultur/media/2014/12/01/daryl_nem_egy_tipikus_deli_suttyo/

G4briel_w0lf - 2014. 12. 02. 07:50

Tehát ha senkinél se volt előrántva a fegyver , akkor a képlet egyszerű… “most már értem” .. túl sok információhoz jutott az agya .. elkezdte kiszorítani a zsoltárok könyve összes énekét s szimplán kirobbant az agya.. end of the story

winnie - 2014. 12. 02. 07:56

a reggeli hírekbe betettem pár interjót emily kinney-vel és még többet a showrunnerrel a miértekre adott válaszaival, és arról, hogy mi várható a folytatásban.

Máté - 2014. 12. 02. 08:08

Amikor valamelyik korábbi részben Tyrese nem ölte meg a Terminus-os srácot a kunyhóban (aki a baba megölésével fenyegetőzött), és én azt írtam, mekkora baklövés, és igenis meg kellett volna ölni, mert ebben a rendszerben ez már így működik, irtóra le lettem szólva, szétkaptak, hogy mennyire nem a realitásban mozgok, ez emberölés stb… Ebben a cikkben pedig kerek-perec le van írva, hogy Rick mennyire igazságos volt…

“Amikor lelőtte a zsarut, az kíméletlen volt, és a mostani szabályok között immáron teljesen igazságos”

Szerintem is így volt rendjén, félreértés ne essék… ugyanezt írtam akkor is, csak egy másik eset kapcsán (egyébként Tyrese is említést tesz róla a tetőn ebben a részben).

winnie - 2014. 12. 02. 08:12

Máté: az ilyen kommenteket sosem értettem. akkor válaszolt neked valaki egyfélét, most meg beidézed annak az ellenkezőjét. de nem ugyanazt az embert idézed. az egyiket is az olvasók mondták, a másikat is, de nem ugyanaz az olvasó. valaki ezt mondja, más meg azt.

az emberölés az emberölés. és tyreese még nem ölt embert, ezért nem tette meg. rick meg már jó párszor megtette, neki nem esik nehezére.

azon ne csodálkozz, hogy a nézők zöme az “öjjükmeg!”-mentalitást vallja, mint ahogy azon se akadj fenn, hogy bármit mondasz, biztos lesz a sok nézőből jó pár, aki egyetért veled. és sok olyan is, aki nem ért egyet. ez teljesen természetes.

winnie - 2014. 12. 02. 08:14

“Bár arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy Rickék is miért indulnának meg a térkép alapján, elvégre Washingtonba már nincs értelme menniük. Másképp viszont Morgan se nagyon tudná megtalálni őket…”

morgan elindul nyilván washington fele – rickék meg nem. szóval…:)

winnie - 2014. 12. 02. 08:15

“– a többek által favorizált teóriával ellentétben-,mégsem akár hónapokkal Rickék után kullogott az erdőben,hanem csak pár nap elmaradás van-volt közöttük,a lekövetés szempontjából.”

még hányszor kell leírni, pedig legutóbb tényleg a gyengébbek kedvéért ismételtem meg?:) a “pár nap” a teória. a tény a pár hónap. ott van az amc oldalán, elmondta a showrunner, stb. ez tény, ezen felesleges rugózni.

winnie - 2014. 12. 02. 08:18

“Kár a kis szösziért, több potenciál volt benne h csak igy kinyirják.”

nem akkor kell kiírni a karaktereket, amikor elfogynak a lehetőségeik, amikor kiírnak belőlük mindent. az tipikusan alibi húzás lenne. sok mindenkiben lehet potenciál, néhány karaktert majd most kezdenek el (ismét) felépíteni, hogy akkor nyírják ki őket, amikor érdekessé válnak. beth-tel is ez történt. sokáig lényegtelen volt, most meg elmeséltek vele kapcsolatban egy tragikus történetet.

Anne - 2014. 12. 02. 08:34

Szerintem Rick kifejezetten rendes volt a zsaruval, hogy fejbe lőtte, ott is hagyhatta volna, hogy a közelgő tucatnyi zombi tépje szét.

Szabby - 2014. 12. 02. 08:55

Sziasztok!

Ritkán kommentelek, de most csak annyit szeretnék mondani, hogy rohadtul felhúztam magam a félévad-záró részen, olyannyira, hogy elemeztem is pár percig a készítők rokoni-felmenői viszonyrendszerét…

Erre kellett a nagy brainstorming?? Ezt bírták kitalálni a kreatívok?? Ennyire futotta az írók “tehetségéből”? Pofám leszakad! Lőjük fejbe az egyik főszereplőt, mert apám, az mekkora flash már, mindenki tuti padlót fog. Zseniális! Aha. Hát padlót fogtam én is annak láttán, hogyan lehet ordenáré módon lesilányítani, elmaszatolni, már-már Szomszédok szintre redukálni egy kiváló alapanyagot.

Már az idei évad töltelék részeinek láttán sem voltam túlzottan feldobva (nem történik semmi ebben a részben, de csak nézd végig, hogy majd a következő részben tényleg történjen valami…), de számomra ez a félévad-záró rész mindennek a legalja volt. Ötlettelen, jellegtelen és úgy érzem, a nézők frankón át lettek verve.

Hol van ez az első évadhoz képest, amiért anno megszerettem ezt a sorozatot?

thief - 2014. 12. 02. 08:56

Végre kinyírták bethet annyira visszaúzta lelasította a sorozatot mint a kormányzó. A legunalmasabb részek a bethes részek voltak. Ez a félévad nagyon unalmasra sikerült, kezdenek kifogyni a szuflából és az ötletekből. Kezd érdektelenné válni az egész sorozat, sajnos.

soldierdsgn - 2014. 12. 02. 09:01
tobias88 - 2014. 12. 02. 09:15

Én Beth-re tettem :P Írtam hogy most már nem akarnám kinyírni, de mikor meghalt, visszagondoltam az éneklős részekre. Így már sokkal élvezetesebb volt :D

fireblade - 2014. 12. 02. 09:24

@soldierdsgn:

Igen, láttam..és így tök értelmetlen a jelenet…Dawn így nem lőhette le..másnál nem volt elvileg fegyver kézben..látszik hogy mikor Beth elesik, hogy a zsarumaca kezében felfelé áll a fegyver kb hasmagasságban..szóval hülyeség :)

Kormányzó - 2014. 12. 02. 09:28

Én nem értem az itteni emberek némelyikét mit néztek ti? Olyan alapvető kérdéseket tesztek fel és nem értetek, ami már 5 résszel ezelőtt is nyilvánvaló volt.
Jó hogy nem kérdezi meg valaki, hogy mi lett a Kormányzóval? (nem velem) :) Ott is ment a vita már a halála után 4 résszel is, hogy vissza fog e térni, mert a pörgetősök, meg a jajj de unom mást csinálok, de utána picsogok nézők nem látták a vakondtúrást az agyába, és nem tudták, hogy jé fejbelötték őt, vagyis nem tér vissza.
Itt meg sokan a jelekkel vannak elfoglalva, amit rég megtudhattunk az “uncsi beszélgetésekből”, hogy a kannibálok farigcsálták…
A Morgan feltűnése persze a részben nem lett annyira szájbarágva, de hónappal/hónapokkal későbbi, amiből talán már 1 hetet be is hozhatott, ha folyamat megy.
A növényzettel ábrázolták az időt, nyugodjatok bele, kb évadzáróra összefuthatnak, ha egyáltalán ez a terv?!

A visszajátszásban látszik egy seb Beth homlokán, de nem tök mindegy, ki lőtte le? Meghalt! Bár valószínű, hogy Dawn, csak annyit kellett volna a hitetlenkedőknek odaszerkeszteni, hogy füstöl egy picit a pisztoly, de érdekes, hogy sokan azt mondják, hogy minek a szájbarágás, sokan meg elvárják, hogy nagyon konkrét legyen minden mozzanat… na ezen igazodjanak ki az írok :)

soldierdsgn - 2014. 12. 02. 09:31

Ja, szerintem is rossz a matek, de én csak a tényeket közlöm! :D
Ez olyan, mint a múltkori vita, amit benéztem, hogy átfordult e a furgon vagy nem, a lényeg, hogy ÚGY nem érkezhetett le, na itt meg ÍGY ilyen szögben Dawn nem tudta fejbe lőni Bethet! :) Mármint fejbe igen, csak homlokon nem.

ToMMo - 2014. 12. 02. 10:21

Kicsit olyan érzésem van sok kommentet írva, hogy az, hogy “junkie” az ember, az elveszi az élvezeti értéket a sorozatoknak. Mert minden áron ki akarják találni az emberek, hogy mi lesz, aztán meg büszkék, hogy “nah tudtam” és közben elfelejtik beleélni magukat, ha nem agyalnának akkor teljesen máshogy csapódnak le a dolgok. Félreértés ne essék, ismerem a szitut, más helyzetekben én is estem már ebbe.
Most viszont fáradtság vagy akármi miatt, csak néztem élveztem, és nem agyaltam a dolgokon. Aki így nézte meg, annak biztos hogy óriási hatása volt a drámai jelenetnek. Ugyanis az írók jól felépítették azzal, hogy csak ölt előtte végülis Beth, ha már mindenképpen gondolkozni akarunk, de alapvetően csak az ollóra tudott gondolni az ember a jelenetnél, és arra, hogy hidegvérrel megöli a rendőrnőt egy torokszúrással…Csak akik direkt ugye erre gondolnak, hogy nah ki fog meghalni, annak nem ekörül járt az esze, és igenis sokkoló volt, hogy fejbedurrantotta a kiscsajt ilyenképpen.
Mondom, természetesen átgondolva, meg közben agyalva alap persze…de talán érdemesebb épp ezért nem agyalni a sorozat közben, hanem nézni, és akkor látszik, hogy a jól felépített dolog el is éri a hatását. Csak ennyit szerettem volna kihozni ebből.

winnie - 2014. 12. 02. 10:22

“csak néztem élveztem, és nem agyaltam a dolgokon. Aki így nézte meg, annak biztos hogy óriási hatása volt a drámai jelenetnek. ”

??? mert más nem? mindenki ezt akarja csinálni. ez a cél. annak nem megy, akinek nem tetszik, amit lát.

ez nem így működik. először tetszik vagy nem tetszik, amit látsz, és utána agyal az ember akkor, ha nem tetszik, hogy miért nem tetszett. ha tetszett, akkor nincs agyalás. sokan imádták a részt, mások meg nem, de az azért beszédes, hogy te, akinek tetszett, véded, kifogásokat keresel. nem kell, felesleges. nem kell arra hivatkozni, hogy agyatlanul nézed, mert ezzel kvázi a sorozat ellen beszélsz: tetszett, jól volt megírva, hatásos volt. ennyi. nem kell félni a véleménytől. minden sorozat minden epizódját milliók imádják és utálják. azokból te és a többiek csak egy kisebbség vagy.

(vedd bármelyik általad utált sorozatot, vagy kedvelt sorozat random részét, ami nem tetszett neked. azt is “agyatlanul” nézted, mégsem jött be neked. na, bumm.)

ez nem junkie dolog. ez ember dolog.

Máté - 2014. 12. 02. 10:30

ToMMo: tökéletesen egyetértek! Saját magamnak tenném tönkre az élményt, ha mindig azon agyalnék, mi a rossz, mit nem csináltak meg jól, mi milyen szögben állt stb… Engem igenis megviselt a rész végén a dráma, nagyon jó epizódnak gondolom a nyolcadikat. Sőt, sokkal jobbnak, mint a legelsőt, amit annyira kiemelnek mindig… abban semmi más nem volt, csak öldöklés és menekülés. Persze kellett az a rész, de a félévadzáró nyomába sem ér nálam. A záróepizód simán 9/10 (-1 a Beth és a rendőrnő közti szerintem a kelleténél hosszabbra sikerült beszélgetés miatt), az évad pedig 8/10. Várom a februárt!

seven - 2014. 12. 02. 10:34

akkor butáknak való a walking dead? :D

nem kell válaszolni, nem komoly kérdés. De szerintem nagyon kevesen vannak úgy, hogy direkt hibát keresve néznek egy olyan sorozatot ami az 5. évadában jár. Ráadásul a fő kritika, az, hogy… unalmas. Ehhez nem kell túl sokat agyalni, szerintem.

Jacques - 2014. 12. 02. 10:38

soldierdsgn: Hol a homlokán van a seb? Az a kis vérpötty??? :D Ha valakit fejbe lőnek nem egy kis lyuk lesz rajta, mintha szöget ütöttek volna bele. A tarkóját nézd már légyszi a képen, amit linkeltél. Ezt nem látni? Kiveri a szemed. :D
Egyértelmű hogy Dawn csípőből tüzelt felfelé… torka környékén bement, tarkóján kiment.

fireblade - 2014. 12. 02. 10:44

@Jacques:

Nem láttál még életben fejlövés sebet ugye? bemenet mindig ilyen egy kis luk..a kimenet szokott a durva lenni..persze ilyen csak akkor ha acélköpenyes a lövedék…vannak más hatású és anyagú löszerek ebbe ne menjünk bele :)
De alapból ilyen a zsarulőszer….acél és hegyes, annak pedig pont ilyen a bemenete..lásd pl Dawn fejsebe is ilyesmi….

_Peter - 2014. 12. 02. 11:07

Én sem direktben keresem a hibát vagy mi a rossz, hanem a készítők a képembe tolják. Mint pl. az előző cliff és a mostani feloldása milyen rettenet gyenge volt. Vagy a töltelék karakterek bénázásait nézni ismétlésben. Hogy egyszer belassítanak unalmasra, leparkolnak karaktereket, utána meg kapkodnak mert jön a finálé. A B-kat akció, gyenge párbeszédek. Effektekben sem mozifilm minőséget várok, nem vizslatom a fűszálakat, nem érdekel a CGI minősége, talán egyedül múltkor a vajas felére esett furgon bökte ki a szemem.

soldierdsgn - 2014. 12. 02. 11:09

Jacques , ha a te marha nagy bemeneti sebes elméletedet követjük, akkor Bethnek nincs állkapcsa :)

Snoopyzit30 - 2014. 12. 02. 12:13

Valaki írja meg légyszi, hogy miért mondta Beth azt, hogy már mindent ért vagy valami ilyesmi.
Lehet, hogy már írta valaki, de nincs idő most elolvasni 110 kommentet.
Köszi!

fireblade - 2014. 12. 02. 12:52

@_Peter:

érdekes hogy msáok mennyire másképp látják a dolgokat.

Szerintem meg pont hogy a legjobb jelenet volt az előző cliff feloldása..
Ok, bénán oldották meg kicsit, de megszökött..nem tudta elnyiszatolni a kötözőt: nálam ez + pont…zajra jöttek a rágcsálok: +pont
nehezen és hülyén szaladt hátrakötött kézzel: +pont
Rick egyből logikusan a rendőrautónál kereste, és üldözte, majd lerendezte ahogy kell: + 2 pont
teljesen jó volt így, nem mindig szökhetsz meg simán..ez most nem jött össze..ennyi.
korrekt volt és jó..életszerű.
Nekem feketeházibarát mártiromkodása volt gáz, de nagyon….ez a “utánuk szólok: ide a pasimat” dolog nagyon erőltetett volt, egyértelműen csak a balhé kirobbantásához kellett.

Don Fanucci - 2014. 12. 02. 13:09

@Snoopyzit30:

Nekem van egy elméletem, amit a kritikámban (http://borostaszerint.blog.hu/2014/12/02/the_walking_dead_5x08_csalodottak_vagyunk#more6950163) részletesebben is kifejtettem:

“A sokáig tisztázatlan alapállásúnak és homályos karakterűnek tűnő Dawn (Christine Woods) motivációi úgy lettek végül is teljesen világossá számunkra, ahogy Beth számára is egyértelművé váltak a kontúrok és kristálytisztává az igazság. Megtörténhetett volna ez előbb is, mert így talán még sokkal katartikusabbra sikeredett volna a zárás – de, a fene vigye el, így is eléggé fáj a dolog, ne rontsunk a helyzeten.

Ebben a fénytörésben Dawn inkább tűnik egy szerencsétlen, megtört nőnek, aki minden eszközzel küzd a sorsa ellen és ha kell, az istenek haragját is kivívva védi meg magát és csapatát (értük vélük szállva szembe – hogy a cikk szépen gyűlő kulturális referenciáit az István, a királlyal gyarapítsam). Az elvakultsága, a ragaszkodása a saját őrületéhez végül elkerülhetlenné teszi a bukását. A pszichopata, tömeggyilkos (és még volnának jelzőim) Governorral szemben, ő nem az a kiköpött főgonosz – hanem egy olyan nő, aki túl sok rossz dolgot látott az életben, és túl erős ahhoz, hogy ne váljon, úgymond, “gonosszá”.

A Beth-hez való szinte anyai ragaszkodása szoros összefüggésben áll mindezzel – a “lehetőség”, amit annyira látni akar benne, valójában új erőforrás volna önmaga számára, hogy érdemes úgy csinálni a dolgokat, ahogy ő műveli. Na, erre a sick way-re tesz egy brutálisan nagy pontot Beth azzal, amikor leszúrja. Erős “tanítványt” akart belőle faragni – de kisült, hogy túl erős lett és a “mestere” ellen fordult…”

Persze ez csupán magánvélemény… :)

_Peter - 2014. 12. 02. 13:19

Snoopyzit30 – 2014. 12. 02. 12:13

Kb. arra mondta Dawn hiába falazott neki, kínálta a piával és adta a jó zsarut, hogy ő is szokott sírni és nem egy kíméletlen boszi, csak a többiek miatt adja a keményet stb. mert fúrták a hatalmát, amit beszélgettek több jelenetben. Beth átlátott rajta, hogy csak érdekből segített neki (falazás, gyógyszer), féltette a hatalmát és amikor Noah-t követelte vissza, azzal árulta el magát, hogy erőt akart mutatni a saját csoportja előtt és csak nem bírta megállni rendben lemenjen a csere. És folytatni akarta a csicska rendszert, hiszen azért kérte vissza Noah-t. Beth tudta ki kell iktatni őt.

fireblade – 2014. 12. 02. 12:52

Írtam feljebb ahogy Rick lelövi és shut up meg a can’t go back Bob féle easter egg jó volt, de csak az mentette meg a jelenetet. És ha egy cliffet a következő nyitójelenetben fél perc alatt feloldanak akkor még inkább feleslegesebb butaságnak tűnik az egész Sasha hülyítés, majd nem veszi fel a fegyvert, majd nyíltan rohangál elbújás helyett, legalább úgy írták volna meg a rendőrautónál rádiózik a kórházba hogy gáz van.

Érdemes elolvasni a Lincoln interjút mennyire nem értenek egyet néha a színészek sem a scripttel. Lincoln konkrétan mondta azt amit én is többször: Beth még kaphatott volna időt, pont mire zombivilágban felnőtt lett és akart olyan szálat, hogy Beth-nek tetszik Rick, Carlnak Beth és az egészhez mit szól Hershel. Olyan véleményt is olvastam miszerint Carol halála “jobb” lett volna, mert az ő karaktere már tényleg ki volt bontva rendesen, megvert feleségből, gyászoló anyából rambo lett, láttuk a Ty és Rick és Daryl beszélgetéseit stb. Ehhez képest Beth-ben még maradt szál Maggie-vel és hogy dolgozzák fel Hershel halálát, valami rom. szál a csoportban. (Daryl? Carl?)

És sajnos nekem az is hiányzik, hiába Atlanta, elveszett a zombik jelentette feszültség. Persze nem lehet olyan mint az első évad mikor újdonság volt, de most vagy rambo mindenki és csak másik embertől halnak meg lövöldözésben vagy ha meg a papot kergetik a zombik, az meg a karakter miatt nem tudja megemelni a vérnyomásom, mert érdektelen. Mikor láttunk utoljára képernyőn zombi általi halált főkarakterrel?

ToMMo - 2014. 12. 02. 13:27

Bocsánat, lehet nem fogalmaztam teljesen érthetőnek. Nem a hibák keresése, vagy észrevételére gondoltam, mikor az agyalást említettem, hanem hogy ki fog meghalni meg hogyan meg miért. Persze mind tudjuk, mert használatos a sorozatban egy főszereplő kiírása, de ha nem ekörül járt a gondolatod végig, mint ahogy nekem nem, hanem a cselekményre figyeltem, úgy megvolt a drámai hatása teljesen a “nagy jelenetnek”. Tehát én ezt most konkrétan csak a Beth esetre értettem.

Mert hogy mit ne mondjak, most így agyalva, úgy volt felépítve a rész, hogy ugye gyakorlatilag ölt is benne Beth, hiszen belökött egy élő embert a liftaknába stb. Eltette az ollót, simán lehetett volna ez is a vége, hogy szimplán nyakon szúrja, megöli a rendőrnőt. Ráadásul viszonylag indokolatlanul, hirtelen felindulásból, és mivel a pisztoly rejtve volt, ha nem azon gondolkozik az ember, hogy nah hogy hal meg meg melyik főszereplő, akkor így máshogy is érte az egész jelenet. Tehát szerintem ez fainul fel volt építve, és jól megcsinálva, ráadásul kellő hatást kiváltva.

Az hogy a bemeneti seb, meg még ezer dolog, persze vannak hibák, és sokszor könnyen észrevehetőek, de én nem erről beszéltem :)

ToMMo - 2014. 12. 02. 13:29

Ráadásként pedig Daryl fejlövése, szimplán bosszúból, minden testbeszéd ellenére, amit a nő mutatott, hogy véletlen volt. Az is kemény, főleg, hogy végignéztük az évadban, hogy mennyire próbál jó útra térni, jobb ember lenni, ez pedig nem más mint szimpla vendetta amit tett. Még akkor is, ha persze teljesen megértjük stb.

Rettus - 2014. 12. 02. 13:38

Marha jó volt ez! Klasszikus TWD epizód megint. Nem gondoltam volna a 3-4. rész táján, hogy ilyen erősen feljön a sorozat.
A Governor-szezon hogy jön ide? Mindenki “tudta”, hogy egy fő karakter meghal

junkie - 2014. 12. 02. 14:01

Max, teljesen egyetertek veled. Eddig is idegesitett ez az amatör szalvezetes, de egy ekkora baklöves utan nem erdemli meg a sorozat, hogy tovabbnezzem. Dejavum van, pont ugy erzek, ahogy a Homeland elözö evad utolso reszenek vegen. El is kaszaltam…

fisher - 2014. 12. 02. 14:45

akkor fogalmazok kicsit lájtosabban, remélem ez már megfelel a moderátornak

peerszeee, alig van már valamire való karakteretek, nyírjátok csak ki Beth-et, idióták. benne tényleg láttam lehetőséget, ráadásul egy fiatal csaj karakterre mondom ezt, TWD-ben ilyen többet nem lesz, még sorozatban is ritka. bezzeg a sok 40-es feka, az jöhet. maga a jelenet pedig.. rögtön a kihallgatószobás Dexter jelenet ugrott be, tudjátok, csak ott toll volt kisolló helyett, de ugyanez a debil írás. beledöf egy kis bizbaszt az ellenbe, persze nem halálos sebet ejtve (persze a kisollóval nehéz is, de legalább torkon szúrta volna..) így kvázi öngyilkosságot követ el, de minek? azt hogy Noah minek ment vissza már nem is feszegetem. egyébként az egész kórházas szál egy nagy katyvasz volt, Dawn karaktere is. Gabriel szintúgy, esik-kel, ennyi, mi ez a baromság? mint valami Benny Hill show. rá aztán szükség van. áh, most nagyon utálom a sorozatot, vártam mi lesz a Noah-Beth párosból, a srác is jónak tűnik, tini párosunk meg még úgysem volt eddig, pedig ebben is van ráció hogy ők hogy élik meg egymás közt stb. de hát ebből nem lesz semmi, Noah így nem is tudom minek lesz ott. “Ehh” bizony, nagyon nagy.

Beregi Attila - 2014. 12. 02. 14:46

én a végét így csináltam volna meg:
olló elindul Dawn felé, majd kép elsötétül, és csak lövéshangok meg kiáltások hallatszanak… aztán találkozunk februárban :)

én kb egy lélgezetvétellel ültem végig a részt, fel is tűnt, milyen gyorssan elment a 43 perc. dehát mások vagyunk :)

ALDO - 2014. 12. 02. 14:54

Most kevésbé éreztem azt, hogy Garbiel értékes játékidőt foglal le. Kisétált a sulihoz és talán végre megérti, hogy a hit és az ima önmagában már nem segít ebben a világban. Bár még mindig úgy érzem, hogy sumákol valamit. Az ő karakterének az lenne a feladata – legalábbis gondolom – hogy bemutassák, hogyan képes alkalmazkodni 1,5 év elszigeteltség után.
A tűzoltókocsis csapatra nem érdemes sok szót pazarolni. Menő volt, hogy lekaszálták a templomos zombikat a kocsival, de ennyi. Eugene már két rész óta alszik. Nem lehet komoly színészi kihívás. A várva várt érzelmi hatás is megvolt Maggie részéről, amikor megtudta, hogy Beth él. Bár eléggé rájár a rúd, nem rég Herschelt fejezték le, most Beth kapott egy fejlövést, mi lesz vele, ha Glennt is elintézik. Bobot egy kicsit sajnáltam, akár vissza is vihette volna Rick a kocsival, már úgyse sok vizet zavart, de azért rendes tőle, hogy fejbe lőtte és nem hagyta ott zombikajának. A fogolycserés jelenetnél valami olyanra számítottam, hogy Rickék háta mögött hirtelen megjelenik egy második fegyveres zsaru csapat, elsötétül a kép és csak a lövöldözést lehet hallani. Beth halála olyan volt, mintha az írók minden áron akartak volna valami műbalhét kreálni, mert túl jól ment minden. Amikor beleszúrja az ollót a vállába, majd hirtelen eldördül a lövés, olyan volt, mintha kivágtak volna pár képkockát, mert nem a kezében volt a pisztolyt és biztos Rickék nem hagyták volna szó nélkül, hogy elővegye. Az is fura volt, hogy ennyire ragaszkodott Noah-hoz. Nem hiszem, hogy ne lett volna helyette elég kórházi csicskás. Csak gondolom adni kellett a keményet és ez okozta Dawn vesztét. Kicsit sajnálom, mert úgy érzem még lehetett volna vele mit kezdeni. Az sem volt sokáig tiszta, hogy melyik oldalt választja. A liftaknás jelenetnél úgy tűnt vannak morális értékei, de az olló után végleg elvágta magát.
Nagy kérdés, hogy hova tovább? Washington ugrott, a kórházban sem akarnak maradni, ráadásul megint együtt a csapat, így óhatatlanul is háttérbe szorulnak majd egyesek. Kicsit olyan volt, mintha sorozatzáró lett volna az epizód. Nincs happy end, nincs remény, csak halál és reménytelenség.

getkey - 2014. 12. 02. 15:57

A Morgan témához:

A templomban egy kis zacskó édességet, egy töltényt és egy kulcstartót pakol ki a gyertyák elé.
Gondolom, az édesség a fiát, a kulcstartó a feleségét (mint a Gladiatorban Maximus kis figurái, amikkel a családjához imádkozott), a töltény pedig saját magát szimbolizálja. Esetleg afféle mementó, “az utolsó töltény”, amit ilyen helyzetben magának szán az ember, ha elérkezett az idő, hogy önmaga ellen fordítsa a fegyverét. :)

Ombre - 2014. 12. 02. 16:41

getkey 2014. 12. 02. 15:57:

Igen,a napirendi rituáléja lehet az Morgannek hogy ha teheti így jár el.
Azt továbbra sem értem hogy miért kacagta el magát…

winnie:

Az is ott pihen az amc oldalán hogy Morgan fater hol,mivel tökölt pluszban annyi időt el,hogy ilyen ökörhugyozás ívet leírva tudja csak érinteni mindig Rickék útvonalát?

Jeol - 2014. 12. 02. 16:57

Úristen ez szánalmas volt! Ez a túsz-átadósdi mégis hogyan lett megvágva ?! Az utóbbi 2-3 rész legfontosabb mozzanata, és mindenféle tárgyalás nélkül hipphopp már ott állunk a folyosón…. Nekem olyan érzésem volt, mintha túl sok idő ment volna el a pappal, meg a többi hülyeséggel, és azt gondolták a vágók, hogy: “sh1t!a végére így nem fog minden beleférni, de az elején már annyit dolgoztunk…ne menjen már kárba az a munka… pics@ba az egésszel, összevágjuk a végét, bele a közepébe, lesz ami lesz.”

Egyébként mi ez a sztori a rész végi emberrel? Azt tudom, hogy ki ő, de mégis milyen szerepe van/lesz, hiszen sokszor feltűnt már.

Ombre - 2014. 12. 02. 17:02

Jeol :

A rész végi ember,ejtsd: Morgan szimbolizálja az állandóságot a TWD-ben.

des - 2014. 12. 02. 17:23

ehh.. már megint innen kell megtudnom, hogy van bónusz jelenet… thx. :) (sose nézem meg az ajánlót, így mindig lövöm kifele, ha vége a résznek)

Jófiú - 2014. 12. 02. 18:36

Nem tudom ki hogy van vele, de én nem sajnálom Beth-et, hogy megölték. Gondolom inkább a nők kedvenc karaktere volt, nekem valamiért nem volt szimpatikus sose ez a lány. Meg annyira nem is próbálták megszerettetni a karakterét szerintem. Bár nem számítottam rá, hogy ő fog meghalni. meg is lepődtem rajta. Dawn-t jobban sajnáltam, mint Beth-et, titkon reménykedtem benne, hátha átáll Rick-ékhez,kár, hogy ő is meghalt.

Enzo - 2014. 12. 02. 18:39

Gondolkodtam, hogy mivel lehetne feldobni a sorozatot, mi az a szál, ami még nem volt ellőve, nem komplett bullshit, és hozna valami izgalmat is.
-Természeti katasztrófa!
Talán a földrengés a legmegvalósíthatóbb, szerintem be kéne játszani. Árvíz így messze a parttól nem játszik, vulkán nem esélyes, még esetleg valami hurrikán.
Amúgy az “eső lemossa rólunk a szagot” jelenet óta esett bármikor is az eső a sorozatban??

Még egy ötlet, amit még nme igazán játszottak be:
nagyon durván nagyméretű zombihorda, a tényleges definíció szerinti “herd”, az is kéne a köv.félévadban. Mert ez a “találkozunk random közösségekkel, a jókat befogadjuk, a rosszakkal háborúzunk” téma kezd kifulladni.

Vagy persze ellőhetnének 1-2 képregényes jóságot, de arról meg itt nem beszélünk (nem mintha a képregényes kibeszélőben lenne élet khm).

(Továbbá még mindig javaslom, hogy Eugene és Gabriel szakadjon el a csoporttól együtt :D garantált szórakoztatás, Benny Hill zenét lehetne nyomatni alá :D)

Jófiú - 2014. 12. 02. 18:40

Gyerekek, néha olyan apróságokba beleköttök, hogy az valami hihetetlen :D Beth-et fejbe lőtték és kész :D De nem. Ennyi nem elég, itt bele kell kötni abba, hogy kinek, hogy állt a kezében a fegyver… :D

Jófiú - 2014. 12. 02. 18:44

Enzo@

Ezen már én is gondolkodtam. Mondjuk én megnéznék egy olyat, hogy télen játszódik a történet, és hóban-fagyban irtják a zombikat. Vagy mondjuk elmennek hajóval egy szigetre, és útközben a hajón történnének dolgok, bár így leírva már elég hülyeségnek hangzik, de mondjuk 1-2 olyan részt megnéznék, ami hajón játszódik.
De már azzal is megelégednék, ha értelmes, idézhető párbeszédeket adnának a karakterek szájába. Mint mondjuk az első két évadban, vagy esetleg még a harmadikban :)

Jófiú - 2014. 12. 02. 18:56

Maggie reakcióját meg csak részben tudom megérteni…Oké, meghalt a testvére, de ebben az évadban még csak említést sem tett arról, hogy mi lehet Beth-tel, nem indult a keresésére, inkább Washington felé vette az irányt többedmagával. Vagy lehet nekem kerülte el a figyelmem valami, és Maggie utalt a hugára, de nekem ez akkor is fura, hogy ő nem tett érte semmit, és Daryl próbálta megmenteni őt, akinek kb semmi köze Beth-hez.
Vélemény? :)

csirmi - 2014. 12. 02. 19:26

Roppant gáz volt…az “ötperces”, felesleges monológok/jelenetek a pappal, a tetőn. Beth halála egy olyan srácért, aki jóformán otthagyta a menekülésnél. Daryl hősi gyilokja, meg Beth kézben kihozása a nedves bugyogókért és a könnyes női szemekért. Hova lett ez a sorozat? :/ Amúgy örülök, hogy kiírták a kiscsajt, és Bob-ot is, semmi szükség fárasztó romantikus szálakra, aki ezt szeretné, annak ott vannak a szappanoperák, így is bőven elég Glenn és Maggie románca. Egyedül az tetszik, hogy most végre tiszta lap van megint, de alaposan össze kell magát szednie a TWD-nek, mert 1-2 résztől eltekintve ez a félévad totál semmitmondó volt. Ha így folytatják, ebben a fajta zombivilágvégében már nem igen marad több izgalom. Ember-ember párharcot láthatunk minden sorozatban, ember-zombi/ember-természet küzdelmet nem. És igen, vége lett a félévadnak, egy kórháznál, majdnem ott, ahonnan az egész sorozat négy évvel ezelőtt elindult. Ez a szomorú. De úgy látszik a népek ezt zabálják, így viszont nem több az egész egy egyhangú drámánál.

winnie - 2014. 12. 02. 19:34

“. De úgy látszik a népek ezt zabálják”

veled együtt, ha nem tévedek:)

fisher - 2014. 12. 02. 20:08

téli évadot +1, már azóta várom hogy egyszer beszéltek róla hogy milyen volt a tél. sajnos amíg a költségcsökkentés a fő irány, nem valószínű.

egyébként hogy pozitívat is írjak a részről, Daryl bosszúja nagyon tetszett. most lépett elő kedvenc karakteremmé.

jerrycomovie - 2014. 12. 02. 20:30

Dawn beszélgetés közben mondta Beth-nek, hogy akik el is hagyták a kórházat, később visszatértek hozzájuk. Azután Beth látja, hogy Dawn kizsarolja Noah-ból, a maradást és még a társaira is ráförmedt, hogy kussoljanak, amíg üzletel. Beth ekkor döbbent rá, hogy Dawn valójában pontosan azzá a már emlegetett korábbi társára, Hansonra, vagy kire változott, aki problémát jelentett a többiekre, ezért a saját egyszerű, kislányos módján (ne felejtsük, hogy a filmben nem 28 éves lányt alakított) próbálta megfékezni. Egy kisollót vágott bele, hátha…
Nem jött be. Dawn egyébként is veszélyes némber volt és elég gyors, ha akcióra reakció a válasz. Mivel rendőr, valszeg kiképezték a gyors, szinte ösztönös cselekvésre. Így kaphatta olyan gyorsan elő a pisztolyt és nullázta le a szöszit.

micc - 2014. 12. 02. 20:52

Csak én gondolom úgy, hogy Morgan szálát ezzel lezárták? Elindul Washingtonba abban a hiszemben, hogy Rick is arra tart…

natforce - 2014. 12. 02. 20:52

Most lett kasza a WD nálam

csirmi - 2014. 12. 02. 21:11

Winnie, csak nézem megszokásból, mint anno nagymuter a Szomszédokat…nem mondom, imádtam az első évadot, de olyan már úgysem lesz sosem, azt a célközönséget egyszerűen kinőtte a sorozat. S05-ben is voltak és lesznek is még biztosan jó részek, de már unom a lapos, klisékkel teletűzdelt ember-ember közötti drámákat, ehhez nem szükséges zombiapokalipszis meg százmillió dolláros költségvetés. :/ Mindegy, kérek a Jézuskától új, izgi szálakat a TWD-be.

VanillaSky - 2014. 12. 02. 21:15

” Beth-tel, nem indult a keresésére, inkább Washington felé vette az irányt többedmagával.”

Ezt már sokan felhozták. Próbáljátok már ki légyszives, hogy a telefont otthon hagyod, a rendőrségnek nem szólsz, netelérést nem használsz és egyikőtök mondjuk elindul az Újbuda-központtól a másikotok pedig mondjuk az Újpesti erőmű elől. Nem előre lebeszélt találkozási ponttal és az élő emberek töltsék be a zombik szerepét. Nagyjából mikor találnátok meg egymást? Maggie hogy keresse Bethet? Formáljon tölcsért a kezével és kezdjen ordítani? Hamvába holt ötlet.

pehnemer - 2014. 12. 02. 21:26

winnie:

Imádom a szőkéket :) Amúgy teljesen igazad van, ez igy volt hatásos.

jerrycomovie - 2014. 12. 02. 21:28

Jófiú: – “és Daryl próbálta megmenteni őt, akinek kb semmi köze Beth-hez.”
ezt a hülyeséget nem gondoltad komolyan, igaz? ebben a világban erős szövetségek, érdekkapcsolatok szövődnek. Egy csapat, akik egymásért áldozzák az életüket, összedolgoznak, hónapokig menekülnek, egy idő után simán erősebb kötelék alakul közöttük, mint a vérségi.
Daryl már megmutatta, hogy jobban húz Rick csapatához, mint a saját bátyjához, amikor az erdőben, valamikor a harmadik évadban, lebaszta és vissza indult a börtönbe.
Daryl-nek Beth gyakorlatilag itt már a húga volt.

Jeol - 2014. 12. 02. 21:35

Ombre: ha már belém kötöttél kis passzív-agresszív stílusban, akkor ki is javítanálak: ha az “ejtsd” szót úgy használod, mint fonetikus “útmutatót”, akkor nem Morgan, hanem morgen. :) Egyébként köszi a választ.

Beth milyen korú karaktert játszott? Írták fentebb, hogy nem 28 évest, én 25-nek simán néztem.

Amúgy hadd kössenek már bele az emberek abba, amibe akarnak, ha jól tudom nekik is készül ez a sorozat, kvázi ugyan annyi joga van negatív kritikát megfogalmaznia, mint aki el van ájulva a szériától. A hídról leeső autó manőverét is megtudjátok magyarázni? :)

Jeol - 2014. 12. 02. 21:38

*kvázi ugyan annyi joguk van negatív kritikát megfogalmazniuk, mint azoknak, akik el vannak ájulva a szériától.

Sorry, hosszú volt a nap.

Jófiú - 2014. 12. 02. 21:59

jerrycomovie@

Én kérek elnézést, hogy lemertem írni a véleményemet! Daryl és Merle testvérkapcsolatát meg ne hasonlítsd össze Maggie és Beth kapcsolatával, mert ég és föld a különbség.

LoGi - 2014. 12. 02. 22:47

Nem ért meglepetés a finálé nézése közben. 7/10-zel egyet tudok érteni, az én hétfő reggeleimet a The Newsroom uralja, mostanában abszolút favorit a nézendők között.

soldierdsgn - 2014. 12. 02. 22:53

Joel: Beth 18 éves volt kb amikor a sorozatba becsatlakozott, ha lehet hinni a wikia-nak.

Ombre: Mi az ökörhugyozás Morgannél? Tök szabályosan megy követve a nyomokat, hisz még mindig nem egy időben zajlik az ő szála és Rick-éké ezért nem is találkozhatnak, hacsak nem maradtak volna a templomban addig, de ez nem valószínű..

Szerintem azért nevetett fel, mert valahogy rájött, hogy ez az imádkozás szarság mit sem ér és így adta ki, vagy mit tudom én :)

A kaszásoknak szia, mostantól boldogabb lesz az életük.
Valamit tudnak a készítők, ha megint hoztak 14,8 millió amcsi kanapézombit :)

Laja - 2014. 12. 02. 23:34

Ez valami borzasztó.. Nagyon jól indult a rész, Badass Rickkel, a közepe a szokásos szenvedés, a végén meg sajnáltam, hogy Bethet írták ki, inkább akkor már a nagyon régóta halál unalmas Maggie-Glenn párost, vagy a papot kellett volna.

Írtok itt arról, hogy “nem lehet így kibontani a karaktereket”, stb. de ez már mégis az 5. évad, ha eddig nem sikerült, már nem is nagyon fog.. Az a probléma ezzel a sorozattal, hogy tele van B-kategóriás színészekkel, a forgatókönyvírók retaldáltak, a dialógusok röhejesek és unalmasak, a mélységi szintje kb. egy magashegy szintjén vagy. Egy tipikus B-sorozatról van szó, attól függetlenül, hogy az alapanyag, a képregény remek. És itt nem érv, hogy “de mekkora a nézettsége”, mert az a Barátok Köznek is nagy.. De lám, én se kaszálom, mert annak ellenére, hogy unalmas, idegesítő, mégis valahogy megfog, mégis valahogy várja az ember, hogy egyszer csak jó lesz, hogy csak ki tudnak többet hozni ebből az aranybánya-alaphelyzetből.

Destrock - 2014. 12. 03. 00:17

A szőke csajnak ennyi szerepet szántak és valahogy ki kellett őt írni a sorozatból, ennyi! Mi lesz akkor, ha a fő karakterek kezdenek el hullani, mert arra is sor kerül majd hamarosan! Én arra számítok, hogy az évad végén legalább 1 de akár több karaktertől is búcsút inthetünk, főleg a régebbiekre gondolok, mert a fő sztorihoz Ricken és Darylen kívül bárki nélkülözhető. Morgannel max. az évadzáróban fognak összefutni.

Ombre - 2014. 12. 03. 00:43

soldierdsgn:

A tárgyi bizonyítékok nem hazudnak.
Amikor Morgan megolvassa a “Bocs hogy seggfej voltam,gyere Washingtonba…” térképet,azon is látszik hogy a rajta lévő vér még nem alvadt meg teljesen,és amikor az isi köröl matat,ahol korábban az arkangyal,ott sem magasabb az alj növényzet,csak maximum egy hetes.

jerrycomovie - 2014. 12. 03. 09:19

Én is elnézést kérek, hogy le mertem írni! (Ezt a nyálaskodást folytathatjuk egy ideig.
Másrészt én Daryl és Beth kapcsolatát hasonlítottam össze és nem a Daryl + Merle, vagy a Maggie + Beth párost.
Nem volt világos amit írtam?

jerrycomovie - 2014. 12. 03. 09:21

Az előző jófiúnak ment.

Cobaltum - 2014. 12. 03. 09:51

Sziasztok!

Szerintem baromi jó rész volt!! Számomra az volt a legérdekesebb, hogy a kórházas csapat felépítette a saját kis poklát, és amikor lehetőségük volt változtatni tíz körömmel ragaszkodtak hozzá!! Mennyire emberien szánalmas volt…

winnie - 2014. 12. 03. 10:01

pokol? számukra ez nem pokol volt és persze, hogy ragaszkodnak a biztonságos élethez. ez nem hiszem, hogy meglepő lenne.

Cobaltum - 2014. 12. 03. 10:10

Nem is írtam, hogy meglepő. Azt írtam, hogy emberi volt. A készítők nagyon jól bemutatták, hogyan működik sokszor az ember. Az ismerthez ragaszkodunk, még akkor is, ha tudjuk, hogy romlott. Akkor is maradunk a komfortzónánkban. Kihagyjuk a lehetőséget, ami szembejön, akkor is, ha benne van a remény… zseniális volt.

Zombiebie - 2014. 12. 03. 12:07

Sejthető volt, hogy kiírnak majd valakit a félévadfinálé alkalmából és hát nem lelkiztek nem megtenni. Kicsit közhelyes volt igaz, első sorban az időzítés miatt. A “szomszéd kislány”, akire nem kell vigyázni többé. Abban teljesen egyetértek, hogy egy karaktert még azelőtt át kell helyezni egy “más” állapotba, mielőtt annak érdekessége tovalibben. Ez fokozottan igaz erre a műsorra. Nem “Egy délután Disneyland-ben” a műsor címe, hanem The Walking Dead! Mint társadalomszatíra alapanyag teljesen “KELL!!” -elem az olyan téma, hogy mit tesz az élő az élővel, ember az ember ellen. Véleményem szerint egy olyan témát feszeget a sorozat, amiben a fő kérdést ez jelenti. Ennek tipikus példája volt ez is és bevallom, hogy a kannibálos dolog után jó volt újra látni, hogy egy olyan zűrzavaros világba csöppentünk, ahol nem a Zombik a fő probléma. Ők csak fűszer a pizzán. Lepontozni a mostani részt csak az említett rossz időzítés miatt tudom. Ami nagyon tetszik ebben az évadban, hogy nem nagyon hagynak nyitva elvarratlan szálakat. Egy Cliffhangernek azért örültem volna ebben a részben, ezek szerint túl jól elvarrni valamit sem a legjobb döntés. Várom a folytatást! :)

Zombiebie - 2014. 12. 03. 12:07

Sejthető volt, hogy kiírnak majd valakit a félévadfinálé alkalmából és hát nem lelkiztek nem megtenni. Kicsit közhelyes volt igaz, első sorban az időzítés miatt. A “szomszéd kislány”, akire nem kell vigyázni többé. Abban teljesen egyetértek, hogy egy karaktert még azelőtt át kell helyezni egy “más” állapotba, mielőtt annak érdekessége tovalibben. Ez fokozottan igaz erre a műsorra. Nem “Egy délután Disneyland-ben” a műsor címe, hanem The Walking Dead! Mint társadalomszatíra alapanyag teljesen “KELL!!” -elem az olyan téma, hogy mit tesz az élő az élővel, ember az ember ellen. Véleményem szerint egy olyan témát feszeget a sorozat, amiben a fő kérdést ez jelenti. Ennek tipikus példája volt ez is és bevallom, hogy a kannibálos dolog után jó volt újra látni, hogy egy olyan zűrzavaros világba csöppentünk, ahol nem a Zombik a fő probléma. Ők csak fűszer a pizzán. Lepontozni a mostani részt csak az említett rossz időzítés miatt tudom. Ami nagyon tetszik ebben az évadban, hogy nem nagyon hagynak nyitva elvarratlan szálakat. Egy Cliffhangernek azért örültem volna ebben a részben, ezek szerint túl jól elvarrni valamit sem a legjobb döntés. Várom a folytatást! :)

soldierdsgn - 2014. 12. 03. 13:28

Itt az a cliffhanger, hogy mi lesz velük most :)

Ombre: szerintem ha a vér 1 óra után sem alvad meg, akkor az már nem is fog :)
Szerintem olyannal nem foglalkoznak, hogy aljnövény és fűmagasság pontos belövése, max egy adott tárgyat szoktak kiemelni ilyenkor lásd anno a tábla.

Szerintem, ha egy hónap lemaradásban van Morgan a Terminusnál, akkor kb ezalatt egy hetet hozhatott be, ha nem állt meg huzamosabb időre.

Yggdrasil - 2014. 12. 03. 14:28

Destrock
Nekem – a GoT után – kedvencem ez a sorozat, de ha Darylt kiírják, akkor ott helyben kaszálni fogom.

Yggdrasil - 2014. 12. 03. 14:32

Egyébként gondolkodtam, hogy miért érződik gyengének ez a rész. Ennyire kötelező elvárás egy (fél)évadzárótól a kötelező cliffhanger? Nem lehet, hogy a készítők egyszerűen úgy vannak vele, hogy akár van ordasnagy cliff, akár nincs, a nézők úgyis vissza fognak jönni? Persze, meg lehetett volna csinálni, amit fentebb valaki írt, hogy Beth szúr, kép elsötétül és csak lövések meg sikolyok, és akkor rágtuk volna a körmünket még bő két hónapig.
Ehelyett inkább azt választották, hogy lezártak még egy szálat, kicserélődött 1-2 ember a csapatban, újraindul a vándorlás. Talán tart is valahova…
Én se rágtam tövig a körmöm az izgalomtól, de azért unalmasnak se mondtam volna ezt a részt. Persze, ízlések és pofonok :)

Yggdrasil - 2014. 12. 03. 14:33

Nah, megint eltűnt a kommentem, pedig semmi csúnyát nem írtam :(

Ombre - 2014. 12. 03. 16:13

soldierdsgn – 2014. 12. 03. 13:28 :

Remélem nem csak arra megy ki az egész Morgan lekövetősdi,hogy pár részenként megmutatják hogy ő is létezik még.
Kissé morbid hogy tulajdonképpen amikor az ő idősíkját látjuk,akkor azok közül akiket követ,már lehet hogy a fele bagázs elhullott,mondjuk egy tornádó miatt….mínusz ugye már Beth.

fisher - 2014. 12. 03. 16:23
bob - 2014. 12. 03. 16:55

Jo kis resz volt, Rick nagyon badass.
Dawnt meg nem tudom, hogy lehetett megszeretni, o volt az okozoja, hogy mindenki ilyen lett a korhazban.
Valaki irta korabban, hogy nem biztos, hogy o lott, meg hogy Beth homlokan volt a seb, nekik szemeszetet ajanlom.

blutty - 2014. 12. 03. 17:40

Eszembe jutott valami kicsit nem teljesen idekapcsolva. Egyébként miért nem kenik be magukat zombi trutymóval? Az megvédené őket és akár egy nagy horda közepébe és bemehetnek. Eljuthatnának akárhova, nem kéne állandó rettegésben élniük. Vagy ez nem ilyen egyszerű? :D

Max - 2014. 12. 03. 17:47

Ha jól láttam, valaki írta fentebb, hogy Darylnek nem sok köze volt Bethhez. Nos akkor a Kommentelő lemaradt a negyedik évadról…

Másik: Egy másik kommentben olvashatunk arról, mi szerint, akik szeretnének emberi kapcsolatokat látni a sorozatban, azoknak ott vannak a szappanoperák, elég Maggie-ék románca. Ezzel egyáltalán nem értek egyet. A sorozat emberekről szól, az embereknek pedig vannak érzéseik és kapcsolataik. Nem tudom, mi a probléma azzal, ha Daryl sírt Beth miatt, még jó, hogy sírt. Lehet egy sorozat zombiapokalipszis és “kemény”, de kellenek a mélyebb tartalmak is…

Bence - 2014. 12. 03. 17:50

@blutty

Állítólag működik, szokták is használni, de elég unalmas lenne ha állandóan így közlekednének. Meg hát valljuk be, nem túl kellemes dolog zombi belsőségekkel plasztikázni magad nap mint nap…

Neaira - 2014. 12. 03. 18:06

R.I.P. Dawn! :((((((((((((((

Végigizgultam a részt…, de csakis kizárólag Dawn miatt. H neh ő haljon meg. Erre tessék. Máskülönben Rick első jelenetét leszámítva elég unalmas volt.
A TWD története alatt még soha, egyszer sem akartam annyira egy karaktert, mint Dawnt. A legelejétől fogva (de most komolyan, ah belépett az ajtón, amikor Beth magához tért) azt reméltem, h valamilyen úton módon majd állandó szereplő lesz.
Eddig Maggie volt számomra az erős nő, de ő is csak jobb híján. Aztán jött Dawn és aztán ment is…

Beth sohasem érdekelt túlzottan, szóval a távozása igazából engem nem ráz meg. Mellesleg szinte biztos voltam benne, h ő hal meg, mivel h annyira előtérbe került, s mert tipikusan a még feláldozható de fontos kategória volt.
Egyébként a halála totál értelmetlen volt. Följebb vki/k írták, h minek is mindenkinek értelmes halál. Mert egy ilyen világban bármi megtörténhet. Lehet hogy már túl élt vki éveket, de csak egyszer lankad a figyelme, s belefut vmibe, amitől kinyiffan. És az is “értelmetlen” mégis életszerű.
No, de Beth halála értelmetlen és életszerűtlen is volt egyben. Buta halál volt. Egyáltalán fölösleges volt visszafordulnia, aztán támadni egy kisollóval(!) a golyóálló mellény ellen. Ráadásul az a béna fekete fiú (nem tudom a nevét) kit érdekelt?

A papos részeket sem értem. Vki írta, h az is egy szemszög, h be kell mutatni, h más máshogy csinálja, nem úgy, mint a szuper csapat.
Sztem ők már régen nem szuper csapat, mert általában hülyeséget hülyeségre halmoznak. Másodszor minek bemutatni? Engem a csetlés botlás mindig is idegesített. Ezeket már bemutatták, amikor elkezdődött a sorozat. Kb. a szereplőkkel “együtt tanultuk meg mi is, h mit h kell csinálni”. Túl vagyunk rajta. A múltkori rész után még vártam a papos jeleneteket, mert azt hittem lesz vmi csavar, de egyelőre még nincs. Viszont ha nem is lesz, akkor a legfölöslegesebb képkockák voltak.

Ill. nem. A legfölöslegesebb az Sasha és Ty beszélgetése volt. “Magadat hibáztatod…? Jaj ne tedd!” Hát, de!! Idióta voltál, úh nyugodtan hibáztathatod magad. Az más kérdés h nem lett végzetes a hiba, és így Rick kaphatott egy badass jelenetet, de azt már az 5×07 kapcsán kibeszéltük, h mekkora hülyeség volt.

Egy kérdés: Kit érdekel Sasha és Ty? Mármint komolyan! Van nekik rajongójuk? Bárki??

getkey - 2014. 12. 03. 18:17

Én kedvelem Tyreese-t. Sőt, még Sashát is.
Lehet, hogy ezzel egyedül vagyok :D

Enzo - 2014. 12. 03. 19:09

Sashát én kifejezetten bírtam, főleg a 4.évad elején, akkor nagyon szurkoltam, hogy ne haljon bele az influenzába… most már annyira nem fájna érte a szívem…
Tyreese-től meg inkább csak úgy fogalmaznék, hogy várok valami ütős jelenetet.

Enzo - 2014. 12. 03. 19:10

Beth tribute videó, ha valakit érdekel.
https://www.youtube.com/watch?v=U3OVSM0EYCw
(A csatorna amúgy tele van TWD/BB/SOA/stb zenevideókkal, és minőségiek)

Csilla0422 - 2014. 12. 03. 20:23

Bob, Dawn csak örökölte a rendszert. Nem ő építette fel, ki. Bethnek is mondta, hogy történnek olyan dolgok, amik nem tetszenek neki, de ez van.

Hogyan lehetett megszeretni Dawnt? Neaira tökéletesen megfogalmazta. Nálam Carol a legerősebb női karakter. Ha hagyják még Dawn lett volna ilyen. Rick és Dawn jó páros lehetett volna…

urbai - 2014. 12. 04. 01:38

számomra érdektelen karakter volt Beth.

a finálé az eddigieken kívül új kérdést nem vetett fel, tehát a washingtoni terv kampec, arra meg hiába várunk hogy keresnek egy nagyobb házat ahova mind beférnek és boldogan élnek amíg meghalnak, Rick újra malacokat tenyészt stb.

az az idő már elmúlt meg hát abból nem is lenne túl jó sorozat.

persze a főbb ellenségek ezen túl is az élő emberek lesznek, és nem a zombik.

Rick fia hiába volt “szerelmes” Beth-be, most már tényleg nem maradt olyan aki a csaja lenne, ha csak az írók meg nem kegyelmeznek neki.
vagy elcsábítja Carolt Daryltől.:)

Eugene-t bírnám ha kitalálna vmi másik nagy kamu szálat, és azt is megkajáltatná a vörös terminátorral.

Tímea - 2014. 12. 04. 08:16

Nagyon jó kis félévadzárót kaptunk. Végig izgalmas,teljesen jól felépített sztori volt.
Másokkal ellentétben én megértem Beth reakcióját. Hisz ott maradt Noah (feka fiú) akit sajnált,úgy érezte szinte feláldozza magát,és tudta jól,hogy nem lesz egyszerű leváltani Dawn-t. Amit a feka fiú fog megszenvedni. Megakarta ölni. Hirtelen felindulásból. Sajna rosszul számolta ki a lépéseket,hisz nem egy profi gyilkos,és talán arra sem gondolt,hogy akkor most ott őt fejbe-lövik.
Mindenesetre elég megható jelenetet hoztak össze.
Ha emlékeztek ott volt Bob halála,ami teljesen érdektelen,és egy nem szerethető karaktert gyászoltak a maguk módján kicsit ridegre sikerült.
Ez viszont ütős volt. Főleg,mikor Daryl kihozta a karjaiban sírva. Nekem Maggie szenvedése is hiteles volt abban a pillanatban,valahogy mindenkin látszódott a hirtelen pánik és az a fájdalom,hogy most tényleg nem számítottunk erre.
Ha jól megnézitek,Noah (feka fiú) mégis velük ment ;) talán lelkifurdalás?…kíváncsian várom a folytatást,sajna februárban….

soldierdsgn - 2014. 12. 04. 08:25

bob: A homloki bemeneti seb az adott szemészet nélkül is!

Neaira: A papos bénáskodásnak legalább az az eredménye, hogy a templom elesett és tovább tudnak lépni, meg hiába idegesít a bénaság abban a világban is van ilyen, hisz a Rick óráját megkapó srác és lány is szerencsétlen volt, még a fejlövést sem tudták, el is hullottak…

freedgess - 2014. 12. 04. 12:45

ebben a 8 részben megint nem történt szinte semmi..a 3. évad vége óta nagy szar az egész sorozat,a 4. évad 1. 8 részének sem volt sok értelme,csak annyi történt,h meghalt a kormányzó,és kész,aminek már meg kellett volna történnie a 3. évad végén,az a 8 rész is csak időhúzás volt,aztán a következő 8 részben eljutnak a terminusig,ahol vannak 2 részig,aztán továbbmennek,együtt vannak pár részig,aztán lesz 2 csoport,a 8. részben meg megint összejönnek,ugyanaz történik,mint a 4. évad utolsó 8 részében,nagyon unalmas ez így,ki kéne találni már valami újat..meghalt 2 szereplő,és kiderült,h a doki hazudott,ennyi történt ebben a 8 részben..

Herzi - 2014. 12. 04. 13:28

Nayjából végigolvastam a hozzászólásokat. Lehet szeretni, meg nem szeretni ezt a sorozatot de aki nem szereti minek nézi? Hogy utána lehúzza ilyen oldalakon?

Olyan karaktereket, olyan megoldásokat, olyan fordulatokat nem tudnak írni ami mindenkinek tetszik.
Van aki azt szereti ha együtt van a csapat, van aki azt ha külön szálakon is futtatják. Van akinek sok ez a 15 fő, van aki azt szereti ha nagy csapat, van akinek nem jó ha csak halálosztó gárda van, van akinek az nem jó ha unalmas karaktereket tesznek be stb…

Érdekes olvasni a hozzászólásokat, mert én nem úgy kritizálom a sorozatot, vagy a részeket hogy na, ez most de gyenge volt, vagy de rossz megoldás hanem hogy miért írták ezt bele, miért ezt hozták ki, mi a cél vele? Mit akartak vele mondani, hova vezet stb? Szinte minden “negatív” hozzászólásra tudnék választ írni.

A személyes véleményem:
kellenek a sorozatba ilyen-olyan szereplők. Nem lehet egy zombi apokalipszisben mindenki LaraCroft, és Terminátor. Kell Eugene, kell a Pap és kellenek szürke de szerethető karakterek mint Sasha, Tyrese…
Rick, Daryl, Glenn, Carol, Michonne- karakterei és karakterfejlődésük viszi ezt a sorozatot. A sorozatban, mint az életben is nagyon sokféle ember van- érdekes látni, kire hogyan hatna.

Érdekes volt látni hogy a rendőr Bob-ot hogyan lővi le Rick…mit mondott neki Bob?- Nem ismerlek benneteket! Ebben a világban elég egy rossz döntést hozni, elég az ha egyszer nem a megbízható csapatban bízol, és véged. Lehettek volna Rickék a rosszfiúk.

Beth azért nem egy körömvágóollóval esett a terrorista, diktatórikus Downnak, ne kössünk már ebbe bele. Egy gézvágó ollója volt, mert ennyije lehetett és szépen, pontosan torkon szúrta ahol kellett. És ebből a karakterből nem tudtak többet kihozni. Ő az elárvult, igazságos, hívő, őszinte, bájos kislány volt- maradt volna, és játszotta volna tovább a babyszittert?

A vége pedig jó így- épp az a kérdés merre tovább, és ilyen se volt még hogy Atlanta közepén kell majd kitalálniuk hogy akkor hova is menjenek. Eddig mindig tudtuk épp mit kell elhagyniuk, vagy hova tartanak ha most is tudnánk akkor meg az lenne a baj?!

Ja, és még egy:
– anno amikor a kis Sophie kijött a pajtából – ezt emlegetik sokan, hogy ilyet már nem tud ez a sorozat?!
De akkor arra is emlékezzetek, hogy előtte több részen át az “unalmas” farmerberendezkedős, sophie keresgélős életet élték amit ugyanúgy leszóltatok.

Herzi - 2014. 12. 04. 13:30

És még valami: ez a ki kéne találniuk már valami újat!
Leszólni könnyű, de írjatok jobbat, vagy írjátok le hogy mit lehetne belevinni?

Herzi - 2014. 12. 04. 13:36

Beth azért vállalta fel azt a nyakonyszúrást, mert tudta hogy a háta mögött a barátai vannak, előtte pedig azok akik Down-t le akarják váltani. Arra nem számított, hogy Down lelövi (véletlenül)- és ez így volt jó, épp az volt a mondanivalója hogy Down se ölte volna meg, a doki se, a többi rendőr se- csak véletlen lehetett a halála.

gstark - 2014. 12. 04. 13:40

Azért az AMC spoiler elég komoly volt, nem csoda, hogy anyáztak az emberek. :D

Herzi - 2014. 12. 04. 13:47

“ott sem magasabb az alj növényzet,csak maximum egy hetes”- Ombre, ez komoly? Szerinted jár valaki kaszálni néha amióta kitört az apokalipszis? :)

freedgess - 2014. 12. 04. 14:02

a 3. évad végéig szerettem ezt a sorozatot,de azóta nagyon gyenge..nem én vagyok a sorozatíró,nem nekem kell kitalálni a történetet,de ez így már nagyon unalmas,más sorozatoknál 1 részben több történik,mint itt 1 évadban

Herzi - 2014. 12. 04. 14:16

Akkor ne nézd, nem kötelező- de te se tudsz ötletet írni hogy mi tetszene csak leszólod.

Biztosan annyira szar lehet ha az egyik legnézettebb sorozat jelenleg a világon. És jöhet akárki az “egymillió légy nem tévedhet” dumával, de egy sorozat “jóság” faktorát az határozza meg ,hogy hányan követik minden héten, nem az hogy milyen drámai mélységekben lavíroznak a színészi játékok, ha egyszer nem nézi senki. A sorozat jó, kész, a fő karakterek jók, lehet aggódni értük, ennyi.

freedgess - 2014. 12. 04. 14:36

nehogymár én találjam ki a történetet..
más sorozatot már rég elkaszálltak volna ilyen színvonallal,de ezt nem fogják,mert sokan nézik,mert ez a nagy zombiapokalipszis,pff

Herzi - 2014. 12. 04. 14:44

Nem találhatod ki, mert ötlettelen vagy.
De azt se tudod, minek örülnél, csak fikázol!

Jacques - 2014. 12. 04. 15:16

soldierdsgn, fireblade:

A pisztoly csöve, mint a képen is látható (A) alulról irányul felfelé.

http://kepfeltoltes.hu/view/141204/twd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha a készítők a homlokán azt a pöttyöt (B) bemeneti sebként akarták ábrázolni, akkor feltalálták a kanyarodó lövedéket. (Bár ahogy a furgon talpra érkezésénél is meghazudtolták a fizikát, ezen sem lepődnék meg, hogy meg merték játszani.)

Én még mindig azt mondom, hogy azt a lövést alulról kapta. A kimeneti seb is arra utal. Egy olyan bemeneti sebet a homlokára adni nem lehet lentről, csakis szemből. Ha meg mégis egy másik rendőr lőtt volna, ahogy a mások is írták, akkor meg útban volt Dawn feje, azt meg azért zárnám ki.

De az ésszerű magyarázat, hogy a CG grafikusnak könnyebb volt egy pöttyöt odahamisítani Beth homlokára, mint egy szétlőtt állkapcsot megoldani.

soldierdsgn - 2014. 12. 04. 15:21

Herzi nem neki kell kitalálnia a történetet, mert nem ő kap ezért gázsit, de ne értsd félre nekem bejön az egész sorozat!! :)

Herzi - 2014. 12. 04. 15:27

azért mert ide leírja az ötletét azzal nem találja ki, nem innen fogják leszedni a szövegírók, rendezők…de ötlete sincs azoknak akiknek nem tetszik, csak ocsárolják. De mi tetszene nekik? Semmi, mert nekik semmi se jó.

fisher - 2014. 12. 04. 16:08

pl. az tetszene ha nem csinálnának a karakterekből komplett idiótát, meg nem lenne tele logikátlan baromságokkal az egész.

Ombre - 2014. 12. 04. 16:55

Herzi – 2014. 12. 04. 13:47 :

A kiragadott,tőlem származó leiratot értelmezd a maga komplexitásában.

K-10 - 2014. 12. 04. 19:11

A magazinok viszont jóval megviseltebbek. Úgy néznek ki, mintha legalább 1-2 hétig hevertek volna ott, és közben meg is áztak volna.

fireblade - 2014. 12. 04. 19:20

@Jacques:

Talán olvass vissza, miket írtam. Kicsit rosszul értelmezted.

Herzi - 2014. 12. 04. 20:02

Ombre: értelmeztem, és vicces :) .

az tetszene ha nem csinálnának a karakterekből komplett idiótát, meg nem lenne tele logikátlan baromságokkal az egész.- nem csinálnak belőlük idiótát, és nincsenek nagy logikai bukfencek sem. Van pár, de ettől még szerethető a sori. Ez megint nem a mi tetszene, hanem a mi nem tetszik!

Értelmezzétek már a sorozatot, ha már nézitek! Ez a nyavalygás szánalmas, minek nézi akinek nem tetszik? Alkoss jobbat, szebbet, ja hogy az meg nem megy?!

Gylt - 2014. 12. 04. 20:36

Nekem tetszik eddig az évad.
Lehet sokakat nem, de engem meglepett Beth halála. Tényleg elég szerencsétlen, “gagyi” halála volt, és az a monológ a végén… Sajnálom, érdekes lett volna látni a szabadulás után a karakter változását, talán Beth halálát sajnálom a legjobban, mondjuk a többségé egyáltalán nem érdekelt. :)
Abban egyetértek, hogy az évad eleje jobb volt. Szerencsére ott a kannibálokkal nem húzták el annyira a dolgokat, mint anno a kormányzóval a visszatérése után. Pedig amikor kiderült, hogy követik Rick-éket, már attól féltem, hogy nagyon elnyújtják ezt a szálat is.

soldierdsgn - 2014. 12. 05. 09:00

Ez a másik, valaki annak örül, hogy hamar véget ért a kanni-bál, valaki meg azért sírdogál, mert olyan hamar vége lett…
Valaki Terminus után sír, valakinek meg az nem jön be, ha letelepednek, valaki csoportot valaki meg duókat szeret, így igazodjon ki az ember :D

rodi - 2014. 12. 05. 10:41

Szerintem logikátlan Beth cselekedete.

Arra nem gondolt, hogy egy ilyen húzás miatt “ollóval leszúrom a főnököt” a többieket agyonlövetheti?

Hiszen láttuk, hogy egy hajszálon múlott a vérengzés.

Az írok kitalálhattak volna jobbat is.

jerrycomovie - 2014. 12. 05. 12:09

Nem lepődnék meg, ha végül mégis Eugene ötlete lenne a nyerő és a szereplők, minden mindegy alapon, elindulnának Washingtonba.
Elvileg, az a főváros. Ha a kormánynak maradt valami nyoma, akkor én ott keresném. (Még akkor is, ha az értelem azt mondja, hogy hasonló helyzetben az elnököt igyekeznének onnan kimenteni, valami kevésbé lakott, jobban védhető helyszínre, akár az egész politikai elittel.)
Azután, a fővárosban akár bele is futhatnak egy véres kezű, magát új elnöknek kikiáltó figurába, aki persze könnyen hajazhatna a kormányzóra, de ne felejtsük el, hogy ha egy kereskedő képes maga képére formálni egy 50-60 fős közösséget, ugyanezt, egy hasonló kvalitású ember, simán megcsinálhatja az egykori fővárosban is. (Hiszen ő is tudhatja, hogy sok túlélő onnan várna megoldást. Szépen összegyűjti őket, pár elkötelezett figurával és irányítja őket.)
A sorozat kifutása gyakorlatilag bármeddig tarthat, hiszen leszedegetve a társadalmi drámát, másról sem szól, mint a túlélésről.
Ha valaha le akarnám zárni, kb úgy tenném, hogy most még ugyan a vírus, amely a holtakat visszahozza, dolgozik a bolygón, de idővel, az új gyerekek, már rezisztensként jönnek a világra és a kényes egyensúly fokozatosan helyre áll. Az utolsó részben pedig egy monológ magyarázná el, hogy a bolygó így védekezhetett a túlnépesedés és kizsákmányolás ellen és a maroknyi túlélő, szinte a nulláról indulva, csak egyet tehet: még a fertőzött generációk mind kihalnak, átengedve a helyet a következő, már immunis fiataloknak.

Herzi - 2014. 12. 05. 12:33

jerrycomovie: nem rossz, ott a pont:) de az is lehetne hogy ne kelljen még évtizedekig zombik milliárdjait ölni, hogy a zombik ellen csak lenne valami ellenszer, amit nehéz előállítani vagy ritka szer. Vagy önmaguk ellensége, és a zombiagyból kell kivonni valami hormont, ami megölné őket.

soldierdsgn: látom, te is inkább kedveled a sorozatot.:)

jerrycomovie - 2014. 12. 05. 12:43

Sajnos, nem nagyon hiszem, hogy van csoport, aki képes lenne, önerőből, megoldani az ellenszer kérdését, hiszen azt sem sikerült megtudni eddig, miért jött létre a járvány. Pedig az egy ilyesmire szakosodott komplexum volt.
Még azt tudnám elképzelni, hogy a régi zombik, fokozatosan “elhasználódnak” – mint ahogy utalnak is rá, pl. egy vízsugár mit tud velük tenni – ezért már nem jelentnek akkora veszélyt, ahogy múlik az idő. Valahova elvonulnak Rick-ék, Kanadába, ahol hideg van, mint állat és kivárnak 5-10 évet, amíg a zombik nagyja magától elrohad. (Hiszen, ha el is fogadom, hogy a holtak agya újra indul, azt már nem kell elfogadnom, hogy a halott test nem rohad szarrá, akár ha el lenne temetve. (Másrészt, ezek a mozgó testek sokkal több környezeti tényezőnek vannak kitéve.)

jerrycomovie - 2014. 12. 05. 13:20

A Walking Dead sorozat azért van nehezebb helyzetben sok más sorozattal szemben, mert az izgalom faktor a téma miatt eleve nagyon magas. Zombik!!!
Egy narancsvidék szintű sorozatban, ahol főleg tingli-tangli megy és intrika, simán elég évadonként egy cliffhangerrel operálni, hiszen egy csendes világban játszódik, nincs felfokozott várakozás. Bedobnak egy autóbalesetet és lehet izgulni, hogy a főszereplő be volt e kötve, túlélte e.
A Walking Dead-ben, ha autóbaleset van, már azért is izgulhat az ember, hogy ugyan túlélte a szereplő, de ki bír e mászni a roncsból anélkül, hogy megegyék a zombik.
Egy szokványos sorozatban megharapja egy szereplőt egy kutya, elmegy az orvoshoz és meg van gyógyítva. Ha itt történik ilyesmi, plusz probléma, hogy találnak e ellenszert.
Egy városi sorozatban összebalhézik két főszereplő, szétverik egymást és mennek tovább. Ha itt történik összetűzés, előkerülnek a fegyverek is, hiszen egy felpörgetett világban élnek, és valaki szinte biztos, hogy le lesz lőve.
Öt évad óta élnek szereplőink egy erőszakos, veszélyes világban.
Csoda, ha egy epizódban nem történik vérrontás, csak beszélgetős dráma és a nézők fele máris kiakad, hogy unalmas?
Nem a Walking Dead hibája, hogy ezt a témája miatt felfokozott adrenalinban tocsogó világot akkor élvezik sokan, ha fröcsköl a vér és száguld a tempó?
Kétféle zombifilm rajongó van illetve a köztes átmosás: 1.) akik főleg az akció miatt nézik. Folyjon a vér, dögivel. 2.) akik tudják, hogy a zombi film álcája mögött valójában a karakterek oksági kötelékei az igazi mondanivaló, amikor a szereplők viszonyrendszere adja a drámát.
A köztesek pedig akik szeretik ezt a fajta utópisztikus hangulatú világot és bármit elfogadnak, amit a történet ad, legyen az fergeteges és lehengerlő erőszaktenger, vagy akár lagymatagabb beszélgetősdi.
Szerintem.

winnie - 2014. 12. 05. 22:37

már nem azért, de egy narancsvidékben több cliff volt, mint a twd-ben. eleve 27 részes volt az első szezon és a twd idén nem nagyon cliffezett, ez a mostani befejezés is mentes minden clifftől.

de, félre a tréfát, még akkor is, ha komolyan írtam.

a walking dead nincs nehéz helyzetben, éppen azért, amit írsz. egyrészt azért, mert az izgalom és a dráma nem abban áll, hogy valaki meghal-e vagy sem. az nagyon egybites dráma lenne. más sorozatokban sokkal többrétegűbbek a problémák, itt meg nem kell megerőltetniük magukat, mert sok nézőnek elég az, hogy halott vagy sem.

és az egészben az a vicces, hogy már csak azért sem izgalmas az egész, mert tudjuk, hogy senki nem hal meg. olykor egy mellékalak, évenként egy fontosabb szereplő, de a főbb figurák már évek óta biztonságban vannak. és ha ki is nyírnak valakit, akkor is csak azért, mert rég nyírtak ki (andreát, talán a 3. évadban?), nem azért, mert a karakterből adódik.

a twd akkor lehet jó, amikor nem helykitöltő zombihent van, mert annak nincs sok tétje. és az bármiféle gond elmaszatolása, hogy “azért nem tetszik neked, mert nem volt hent és vártocsogás”. nincs másik lehetőség? csak kétféle néző van? én speciel a monoton gyepálást ki nem állhatom, azokat pedig, akik bármiféle társalomkritikát kerestek a zombifilmekben mindig is sznoboknak tartottam. persze, van, de annyira egyszerű az üzenet, hogy arra nem kell száz perc, elég egy is. vagy ha már erről szól pár film, akkor nem kell pár ezer, hogy ezt ismételje.

ha valaki üzenetre vágyik meg drámára, akkor annak lehet adni üzenetet meg drámát, nem kell azt beleburkolni 9 perc ürességbe.

a twd készítői azért is vannak könnyű helyzetben, mert előttük van egy remek képregény, rengeteg évadra való történettel. elég sok mindent átemelnek belőle. végülis csak annyi az írók dolga, hogy eldöntsék, mikor mit vesznek át – például a rickes autós üldözést most lőtték el. ÉS, ami fontosabb, hogy az átvett elemeket jó drámával és akcióval töltsék ki. és ez az, ami sokszor nem megy, és nem ritkán elég jól megy.

jerrycomovie - 2014. 12. 06. 01:44

“twd idén nem nagyon cliffezett” – Nem is egyszerű, amikor már maga a témája egy maga megfelel egy felfokozott Cliffhangernek.

“az izgalom és a dráma nem abban áll, hogy valaki meghal-e vagy sem” – Nem csak abból. Hanem a szereplők kapcsolati rendszeréből, a lehetséges szituációkból, amiket mentálisan és fizikálisan átélnek.

“és ha ki is nyírnak valakit, akkor is csak azért, mert rég nyírtak ki” – Sajnos. Szerintem nem tesz hozzá a sorozathoz, hogy szinte mértani precizitással rendezik el, hogy néha kiírjanak elvileg fontosabb karaktereket.

“nincs másik lehetőség? csak kétféle néző van?” – Ismétlem magam: “A köztesek pedig akik szeretik ezt a fajta utópisztikus hangulatú világot és bármit elfogadnak, amit a történet ad, legyen az fergeteges és lehengerlő erőszaktenger, vagy akár lagymatagabb beszélgetősdi.”

“akik bármiféle társalomkritikát kerestek a zombifilmekben mindig is sznoboknak tartottam.” – Nem érzem magam sznobnak, mert mélyebb tartalmat vélek felfedezni pl. a hierarchiák kialakulásában, amit a több, elszigetelt túlélőcsoport gyakorol. Vagy mert tetszik, ahogy egyes karakterek között milyen feszültségek jelenhetnek meg és az hogyan van hatással a történetre. Szeretek eljátszani a gondolattal, hogy pl. egy kis elszigetelt csoport hogyan reagálna egy zombiapokalipszisre. Ahány ember, annyi féle elgondolás. Pl. ha van közöttük egy full egoista, az könnyen a halálát okozhatja a társainak, sőt, saját magának is, hiszen lehet, hogy annyira magát védi, hogy képtelen a kompromisszumra, ami azután visszaüthet a társaságra.

“a twd készítői azért is vannak könnyű helyzetben, mert előttük van egy remek képregény, rengeteg évadra való történettel. elég sok mindent átemelnek belőle. ” – Nyilván, hiszen eleve azért jött létre a sorozat, mert volt képregényes alapja. Szerintem viszont poén, hogy nem ültették vászonra szolgai hűséggel és, hogy mernek néha eltérni az eredettörténettől. Sőt, megkockáztatom, hogy a kreatív crew-nak van annyi esze, hogy a nagyobb kibeszélős fórumokat figyelemmel követi – nem erre gondolok persze, de olvastam itt is véleményeket, amik később “bekerültek” a filmbe, de ne felejtsük, akkor az már le volt forgatva – és később, ha találkoznak használható ötletekkel, bekerülhet a sorozatba.

Én szeretem a Walking Dead-et. Vannak részek, amelyek szerintem lassúak, kevésbé pörgősek, nagyjából ez a sorozat is olyan, hogy azért minden részbe belecsempésznek valami mondanivalót, ha más nem, egy karakterről mesélnek többet kicsit.
Ez jó. Komplexen szeretem a sorozat világát, nem részekre bontva kezelem. Nekem a TWD egy hosszú, folyamatos túlélőtúra. Nem véletlenül szoktam egybefűzve újranézni. Mindjárt tök jó az egész.

winnie - 2014. 12. 06. 07:02

cliffezni rém egyszerű, a világ legolcsóbb húzása jelenet közben elvágni valamit, vagy nem reklámszünet elé írni, hanem a végére, a twd is megteszi, csak nem most a rész végén. cliff volt daryl bokorba szólása, ami a világ legegyszerűbb dolga, vagy bob elkapása, vagy carol kórházba hozása. az utolsó két rész végén ez hiányzott. nem mintha számítana, de aok más olyan sorozat is van, ami megfeleltethető egy felfokozott cliffnek, ami egyébként szerintem értelmezhetetlen, mert abban nincs semmi felfokozott, hogy páran jojót keresnek, páran templomot szegecselnek, miközben a pap körülnéz kint, páran pedig tervet forralnak.

Noxi - 2014. 12. 06. 11:24

Nekem nagyon tetszett ez a rész!
Kibuktam Beth halála miatt, mert tessék megkövezni, az egyik kedvenc karakterem volt. Érdekelt volna, hogy miként alakul a sorsa a továbbiakban… :-(
Sokan írták, hogy mennyire túlcsordult a jelenet azzal, ahogyan Maggie gyászol és Darryl kihozza a karján a testét. Azért azt ne felejtsük el, hogy Beth több éve a csapat tagja, míg szegény megboldogult Bob egy frissebb tag volt! Szerettem Beth ártatlanságát,ami olyan gyermeki volt és igen is reménykedtem benne, hogy összejön Darryllel. Hiszen kellenek majd kisgyerekek is külőnben kihal az emberi faj.
Glen az elejétől csípem. Sokan vannak, talán azért nem jut rá most annyi idő, hogy az ő karakterét formázzák. Szerintem nincs a kapcsolata Maggievel túllihegve. Nem mondhatja senki, hogy állandó párnacsata lenne és szerelmi szövegelés. Kiforrot állandó kapcsolatuk van,ennyi.
Sahsat nem szeretem,de mivel úgy tudom babát vár a valódi életben, biztosan ki fogják írni. A pap karakterét biztosan fel lehet jobban építeni, én látok benne potenciált. Persze most még idegesítő, de lehet még jobb is! Emlékezzetek arra, hogy Carl mennyien utálták a sorozat elején. Mostanra egy helyes kis krapek lett,aki igazáni erős egyéniséggé nővi ki magát!
Úgy látom a készitők nem adják meg nekem azt az örömet, hogy az epres bácsi is a csapat tagja legyen. Kár! :-(
Valaki írta a természeti kataszttrófát. Nagyon jó ötlet, kérek egy ilyen részt prezentálni szíveskedjenek a TWD atyjai! :-)
Egy nagy zombi hordát sem bánnék, mint a Z Nationban.

uveg - 2014. 12. 06. 12:06

Az első rész nálam 10/10 volt. Szuper kezdés után jött a nagy vissza esés. Én jobban szeretem a “mindenki együtt van” részeket.Sokkal izgalmasabbak.
Kicsit olyan semmit mondó töltelékrészeknek érzem amikor csak pár emberrel foglalkoznak részenként.És nagy ötleteket sem látok bennük.Arról nem is beszélve,hogy dög unalmasak.
A papot nem tudtam hova tenni én sem és szerintem is felesleges húzás volt.
Sajnálom,hogy Glenn és Maggie is háttérbe szorultak.Igazán jó karakterek voltak és nem a szerelmi szál miatt.
Azért még adok esélyt a sorozatnak remélem vissza talál a régi önmagához. Bár már láttam,hogy a 6. évad is be van rendelve.

freedgess - 2014. 12. 06. 17:07

szerintem 2 embert nem kellett volna kinyírni régebben
merle-t és shane-t
merle bárhol ott volt,mindig volt akció és poénkodás,én őt még elnéztem volna sokáig,színt vitt az egészbe
shane-t tudom,hogy a képregényben még előbb is halt meg,és azokat,amiket tett,amiatt mennie kellett,de valahogy megoldhatták volna,hogy életben maradjon,én nagyon bírtam
nekem a kormányzóval sem volt bajom,de neki muszáj volt meghalni

chulo - 2014. 12. 07. 10:43

OFF de ne bántsátok ha nem muszáj :D
http://hungarian.imdb.com/title/tt2884206/
most néztem pár napja, Glenn játszik benne, fura egy tök más szerepben látni (mondjuk nem főszereplő, de maga a filmet is megéri megnézni)

Herzi - 2014. 12. 08. 09:08

A nagy kritikák, na és persze a rossz idő miatt újranéztem a sorozatot. Most tartok a 4.évad elején.

Így összességében újra látni érdekes.

Pozitívumok:
– a karakterek mindegyike fejlődött. Nagy hülyét senkiből nem csináltak. Többi lent…
– jó ahogy “lelassítják” a zombikat, ezzel utalva arra hogy a világ megszűnt körülöttük.
– nem egy akciósorozat (hiába zombis)- vannak nyugisabb részek. Ez nekem tetszik, ez előkészítése sokszor egy nagyobb csattanónak.

Negatív:
– Merle nekem nagyon tetszett, sokáig maradhatott volna- nagyon jó karakter. De itt volt egy forgatókönyves baki: Merle soha életében nem tett jót (még a tesója is ezt mondja), nekiindul hogy kinyírja a kormányzót. De még az első emberét se se tudta megölni és zombi lett belőle? Valamint Daryl nem viszi a testet a börtönhöz, hogy eltemessék, mint mindenki mást? Miért?
– Azt hiszem a 3.évadban volt amikor Rick kiautózik Michonnenal és Carllal. Itt még Michonne megbízhatóságát teszteli. És útközben az út szélén egy hátizsákos csávó kiabál hogy vegyék fel- még be is éri őket, amikor sárba ragadnak. Csak visszafelé a hátizsákot veszik fel az útról. Pár résszel később megmenti, vagyis megmentené a gyümölcsös lányt és a barátját, és az erdőben a csajt és a férjét- és ott mondja, ha többen vagyunk erősebbnek vagyunk. Akkor a csávót miért nem vették fel? Ő miért nem kapott esélyt?
– Carol nem hoz egymaga döntéseket, Rickre hallgat. Majd kivonszol 2 embert az udvarra és felgyújtja őket hogy megvédje a tábort? Fejlődhet, lehet önállóbb, hiszen elveszítette a családját de minimum Daryl-el megbeszélte volna. Ez úgy lett volna jó, ha 2 ember lett volna benne.

És egy vicc kategória: Andrea majdnem lelövi a kormányzót, de Milton ott nem engedi. Erre nem megbeszélik, hogy oké akkor hogyan nyírjuk ki együtt, hanem megvárja amíg a fegyverét is elveszik és az ellenséget a háta mögött tudva, fegyver nélkül útnak indul egyedül…Why???- na ez nekem is off!

Szóval ilyen “bakikat” én is látok, érzek- de figyelem hogyan fejlődik tovább az adott karakter.

Viszont egyáltalán nincsen most több lelkizés, mint ami az első évadokban volt. És abban igazat adok, hogy a párbeszédeket előbb-utóbb komolyabbá kell tenni: ez a szerinted jól döntött, jaj ne bánkódj már, ne hibáztasd magad, könnyebb lesz hidd el dumák kevesek lesznek.

ALDO - 2014. 12. 08. 16:08

“És útközben az út szélén egy hátizsákos csávó kiabál hogy vegyék fel- még be is éri őket, amikor sárba ragadnak. Csak visszafelé a hátizsákot veszik fel az útról. Pár résszel később megmenti, vagyis megmentené a gyümölcsös lányt és a barátját, és az erdőben a csajt és a férjét- és ott mondja, ha többen vagyunk erősebbnek vagyunk. Akkor a csávót miért nem vették fel? Ő miért nem kapott esélyt?”

Amikor a hátizsákos sráccal találkoztak, Rick nem sokkal azelőtt szedte össze magát a Lori halálát követő megrázkódtatásból. Még ekkor sem volt teljesen jól, hiszen rendkívül bizalmatlan és gyanakvó volt. Úgy vélte éppen elég neki a saját csapata és nem fog mindenféle jött-mentet befogadni, mert ki tudja kik is lehetnek. A 2. évadban a kocsmában is fejbe lőtte a két túlélőt, amikor fenyegetésnek érezte őket. A szezon végére jutott csak el arra a szintre, hogy együtt erősebbek vagyunk és akkor költöztette be Woodbury túlélőit a börtönbe. Persze még ekkor is voltak szabályok és nem fogadtak be bárkit. Te is írtad, ez is a fejődés része volt.

fisher - 2014. 12. 08. 16:22

így belegondolva nekem ez az egyik kedvenc TWD részem, és a vége a zenével, kurvajó.

https://www.youtube.com/watch?v=1TWmlsBR1jo

Herzi - 2014. 12. 08. 16:49

Értem, hogy Rick még akkor eszmélt és alig tért magához Lori halála után. Amit a börtönlakó okozott…de hogy el se gondolkodott rajta?

Én magamban amúgy még arra gondoltam, hogy Rick épp tesztelte Michonne-t, és Carl is ott volt- így nem mert 2 “idegennel” kockáztatni.

Herzi - 2014. 12. 08. 16:52

Ami még furi, bár ez friss 5.évados, vagyis 4.vége:

Négyen együtt besétáltak a Terminusba, miután elásták a fegyvereket? Ez abszurd, és felelőtlen. Ha ott lelövik őket azonnal, akkor sokra mentek volna a elásott fegyverekkel. A kormányzónál is felmérték a terepet, hány fegyveres van- fedezték egymást stb…

Stockes - 2014. 12. 23. 07:35

Pár napja végigértem a félévadon. Szerintem Darabont zseniális másfél évadja óta még ez volt a legjobb évad, még ha voltak is benne üresjáratok, meg kiszámítható volt a történet. Legalább nem egy helyen dekkoltak (ellentétben a farmmal, börtönnel), meg nem csak erdőztek.

Rendes helyszínek voltak, meg a történet sem volt rossz, még ha nagy fordulatok nem is voltak, mert mindent ki lehetett találni, viszont nem volt elnyújtva. Másik oldalról reális, hogy apokaliptikus világban sok meglepő nincs, alig maradt ember, max. csak egy zombi harapása vagy zombihorda hirtelen feltűnése keverheti a lapokat, de ezeket meg már elcsépelték.

Hosszú idő után azok kaptam magam, hogy újra leköt a sorozat, persze ez a szint még mindig nincs ott, mint az első másfél évadé.

Yooha - 2015. 02. 09. 08:27

Hm, jobboldalról hiányzik a link nekem.

winnie - 2015. 02. 09. 09:04

nekem nem, mert majd jön a kibeszélő délután/este:)

addig is legyen elég annyi, hogy valami monumentálisan pocsék volt az 5×09. a legrosszabb the walking dead-epizód evör.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz