login |

Faking It: vége a 2. évad első felének- írta oriole

2014. 12. 03. 17:45 - Írta: vendegblogger

17 hozzászólás | kategória: kritika,

A sorozattal való elégedettségének jeleként az MTV kibővítette az eredetileg 10 részesre tervezett 2. évados berendelését, így az Awkward.-del remek párost alkotó Faking It már biztosan visszatér 2015-ben is. A kissé elszállt, bohókás nyitány után Hester gimi diákjai visszatértek normális, titkokkal és elfojtott érzésekkel teli életükhöz.

Ismét a Liam-Karma-Amy hármas került az események központjában, és bár ügyesen kibontották a közöttük lévő banális bonyodalmakat, a szezon leggyengébb pontjai mégis azok a részek voltak, ahol a szereplők megpróbálták definiálni, újraindítani a kapcsolatukat.

A célkorosztály érdeklődésének fenntartása miatt szükség van drámára, szerelmi vagy belső vívódásokra, de úgy érzem, a Faking It igazán akkor működik, amikor az írók elengedik magukat és random helyzetekbe dobják be karaktereiket. A furcsa szituációk (meghallgatás, szépségverseny, eljegyzési parti) és a szarkasztikus hangvétel együtt ütős kombinációt alkot, nem beszélve arról, hogy az érdekesebb drámai fordulatok is ezen momentumok mögé vannak elrejtve, keserédes ízt hagyva a néző szájában.

A bizarr körülmények legkiemelkedőbb alakja, az első évados egydimenziós figura bőréből kibújó Lauren. A szinte már utópisztikusnak mondható középiskolában a sok szabadgondolkodású és toleráns ember ellenpólusaként egyszerűen zseniális. A benne rejlő potenciált a készítők is észrevehették, hiszen a poénok nagy részét rá írják. Amy mellett a legértelmesebb karakter lett, és a személyiségét is szépen elmélyítették a szezon során. (Persze Lauren Shane-nel és Amy-vel együtt a legjobb.)

Liam is sokat fejlődött az előző szezon óta, a naivitása ellenére is kedvelhetővé vált. Az ellentétes jellem és a közös cél miatt Liam leginkább Amy mellett tud érvényesülni, és talán a kémia is erősebb köztük.

Három új szereplő (Theo, Duke és Reagen) is csatlakozott a Faking It gárdájához, megmentve a főszereplőket a szingli életmódtól. Közülük Amy barátnőjét, a gyorsan szimpatikussá váló, vagány Reagen-t lehet kiemelni, akinek a megjelenése legalább egy kis időre enyhítette a szerelmi háromszög körüli feszültséget.

Összességében egy hangulatos, indie pop zenével jól megtűzdelt, szórakoztató etapon vagyunk túl, amely a helyben tipegés ellenére is végig érdekfeszítő maradt. Sajnos az utolsó részben a megcsalási botrány kirobbanása miatt már nagyítóval is csak nehezen lehetett találni komikus elemet, ráadásul a Jump Street-es csavar Lauren-t is rendesen padlóra küldte, így ő sem tudta megmenteni a napot.

A záró álomjelenet pedig előrevetítette, hogy a lassan a sorozat védjegyévé váló tricikliről egy ideig még biztosan nem szállunk le.

17 hozzászólás Ne habozz!

Chiplecsap - 2014. 12. 03. 19:21

Jó kritika, kellemes kis sorozat a Faking it. Nem világot megváltó, de szórakoztató. Sajnos igaz, hogy a leggyengébb része még is ez a szerelmi háromszög. Nem segíti a sorozatot az a tény sen hogy, Amy egyszerüen anyira erős karakter, hogy szinte egy szimpla garnéla rákkal is van kémiája, és bár amy segít liam elviselhetőségén, ez nem jelenti azt hogy ez Amy-nek is jot tesz. Véleményem szerint ő akkor müködik a legjobban ha távol van mind Karma, mind liam drámájától, sajnálatos modon Amy egész világa karma körül forog, pedig igazán akkor a legjobb amikor végre sajátmagát helyezi a középontba, ezért is volt a legjobb epizod, a már említett szépségversenyes. Néha az az érzésem amugy hogy bár jo hogy Rita Volk a központi szereplő, mégis kicsit többre lenne hivatott, mint ez. Lauren pedig való igaz hogy, kinőte magát a 2. kedvenc szereplővé, aki pedig egyértelmüen vissza esés az Shane. Karma továbra is közömbős, akinek egyetlen célja hogy Amy imádatának a tárgya, sajnálatos modon, Reagan behozatalával azonban akit imádok, pont hogy a sexuális kémia is sokkal gyengébnek tünik Amy és karma között. láthatóan nehezen tudnak bármit is kezdeni amy és karma kapcsolatával, egyfelőlől, a kapcsolatuk már már tulzottan is szoros ahoz hogy érdekes, és hiteles romantikus szálat kreáljanak köztük, másfelől Karma és liam pedig sokak számára érdektelen, igy karma karaktere, noha körülötte forog minden, valahogy a legjelentéktelenebb. A végső álom jelenetet pedig megint kicsit eröltetetnek éreztem, hisz az egész évadot arra építették hogy karma szimplán hetero, és ezt most tényleg a semiből dobták oda a nézőnek, amit valószínüleg az a tény, hogy Yvette monreal, karaktere reagan, igen erősen, népszerüvé válta dacára annak hogy rendkivül keveset szerepelt eddig, Katie pedig mégis csak a főszereplő, ezért néha ugy érzem az iróknak szinte kötelességük hogy Amy és karma összehozatala legyen a fő cél, holott barátoknak, BFF-eknek éppen elég lenne az ő kapcsoaltuk.

Casey Novak - 2014. 12. 03. 19:54

Már a pilot is nagyon tetszett, de emlékszem, hogy azon gondolkoztam közben, hogy a jó alapsztori mellett vajon hogyan fogják kitölteni a játékidőt. És azóta se tudom, mert történni nem sok minden történt, de működik. Éljen a plusz tíz rész!

Alterego9 - 2014. 12. 04. 01:06

Ügyesen megoldották a cím elavulását, most hogy már az első évados “kamu-leszbikus” premissza nem érvényes, tágabb értelemben igaz a párkapcsolataikat átszövő színjátékokra. Először Amy és Liam színlelték hogy minden rendben van, most a végére meg Karma színlelte azt hogy megbocsátott Amynek miközben az álom alapján még mindig eszi a féltékenység és tudat alatt nem bízik Amyben.

Közben mint kiderült hogy Lauren egész eddig egy álca mögé bújt, a fiúja meg konkrétan az egész identitását színlelte.

Chiplecsap - 2014. 12. 04. 02:31

Azt ugye tudjátok hogy a végén, az mind Karma álma volt?! Oké, Amy és Reagan-ről nem tudni, azt valahogy nem említette a showrunner, de amikor Karma megjelenik és megcsókolja Amy-t az nem a szöszi képzelgése volt hanem része karma álmának. kicsit túl komplikálták a végét, cak azért mondom, mert erősen félreérthető lehet emiatt, és sokkan vannak akik még mindig azt hiszik hogy Amy karmárol ábrándozik miközben Reagan, odalent ténykedik XD. az hogy Amy és Reagan valóban csináltak e valamit vagy az is része volt Karma álmának, arrol biztos info nincs, majd a folytatásban kiderül hogy tényleg voltak e sátorozni. :)

winnie - 2014. 12. 04. 04:42

ez van benne az írásban is, nem?

Chiplecsap - 2014. 12. 04. 04:47

winnie , már nem azért de muszály neked folyton arcoskodni ? :LOL:. Nem nem ez van az írásban, amugy.

Casey Novak - 2014. 12. 04. 07:25

Oké, akinek nem egyértelmű, hogy a végén ki álmodott és mit, szerintem nézze még meg egy párszor a részt. De nem hiszem, hogy sokan lennének ilyenek. Mindenesetre köszönjük a kioktatást, még ha felesleges volt is.

Cared - 2014. 12. 04. 12:45

Teljesen eggyetértek a kritikával. Nálam folyamatosan 7-8/10-es részeket hozott, kivéve az évad 3. részét amikor jöttek a külföldi diákok, na az gyenge volt és idegesítő. Az én legfőbb problémám a sorozattal, hogy minden túl gyorsan halad. A következő részre mindig megoldják a problémát, amik nagyobbak minthogy 20 perc alatt helyrerakják.
Egyedül Shane vált nálam idegesítővé, de mindenki más jó és szerethető volt, Lauren meg egyértelműen többet fejlődött a pozitív irányba mint mindeki más. Én ettől a sorozattal minden héten szarkasztikus poénnokkal teli fiatalos sorozatot várok, és mindig megkapom, kikapcsolódásra tökéletes. +10 résznek meg hell yeah!

Brynden Rivers - 2014. 12. 04. 13:57

Nagyon kellemes meglepetés amikor a guilty pleasure-ről kiderült, hogy teljesen vállalható :)
És ez az egyetlen tinisorozat ami nem idegesít
(a Veronica Marsot nem számolom ebbe a kategóriába)

Jó írás, jó hogy kiemelted hogy “utópisztikusnak mondható középiskola”, viszont “keserédes íz” jellemzi

Persze nem egy komoly társadalomkritika, társadalmi különbségek, bullying, drogok, alkohol csak utalás szinten vagy megszépítve kerülnek ábrázolásra. De azt szépen elkerüli azt a sorozat, hogy ne szóljon semmiről.

A kritika hatására “megveszem” a sorozatot.
Eddig csak “kölcsönbe” kaptam meg egy-egy részt. :)

Chiplecsap - 2014. 12. 04. 15:52

Casey Novak , te is egy kicsit parasztosan viselkedsz, azért. Nem kioktatásnak szántam, semmi lekezelő és kioktató nem volt az irásomban, talán ha egy icipicit, roszul van egy vagy két szó megfogalmazva, talán.

Casey Novak - 2014. 12. 04. 17:18

Fölösleges ebből vitát generálni. Az első kommenteddel semmi baj nem volt. Azóta csak dobálod a jelzőket.

Chiplecsap - 2014. 12. 04. 17:43

Nem én kezdtem a kötekedés, de részemről is befejezve

alessa - 2014. 12. 05. 22:51

“így az Awkward.-del remek párost alkotó Faking It”
az Awkward és a “remek” szó talán még az első két evad alatt elhangozhatott egy mondatban, de sajnos már ezen bőven túladott.
valójában ezért kezdtem el nézni a faking it-et hogy hátha jobb lesz mint a kiöregedett megfáradt “párja” és jobb lett! Örülök hogy az Awkward kaszát kapott végül. A haláltusája borzalom volt.
Egyébként egyetértek :D szépen fejlődött a Faking it és nekem egyértelműen Lauren lett a kedvencem habár már az első évadban is szimpatizáltam vele (Bunheads miatt főleg)

Riggins - 2014. 12. 05. 23:36

engem az első évad jobban lekötött, igaz azt elvárások nélkül kezdtem, a 2. viszont nekem csalódás volt.

jessm - 2015. 04. 14. 18:55

Valaki tudja, hogy mikor jön az évad másik fele?

Chiplecsap - 2015. 04. 19. 06:49

jessm

Jelen pillanatban még maguk a készítök sem tudják hogy mikor térnek vissza. XD. Senki nem tudja.
Az MTV most elkezdte ismételni a srozatot az elejétöl, Keddenként a “Finding Carter” után adnak 2 rész a Faking it-ből, ha tartják ezt a tempot, és a 2. évadot is leadják akkor valamikor Juniusban számíthatunk rá.

Chiplecsap - 2015. 04. 22. 00:29

Nos most már hivatalos, Augusztus 31. térnek vissza, és kaptak egy 3. évadot is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz