login |

Ütős koncepciók: Drive

2014. 12. 07. 19:20 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: ajánló, ütős koncepció, kritika,

(A rovatról bővebben itt, az első ütős koncepció (Day Break) pedig itt – jó olvasni, hogy nem egy embernek bejött a sorozat. A lényeg ezúttal nem feltétlenül a sorozatok istenítése, hanem az érdekes és kötelezően nézős alapötletek ismertetése az elmúlt évekből, hátha valaki annak idején még nem volt junkie, amikor futottak ezek a sorozatok. A pozitív/negatív véleményeket tőletek várjuk kommentbe, hiszen sokan láttátok anno ezeket a sorozatokat.)

(Az összes írásunk (és kommentjeitek) a sorozatrólpilotkritika by winnie + pilotkritika by human) Egy újabb olyan sorozat, amit biztos, hogy mindketten 100%-ra vártunk… volna, ha májusi berendelés lett volna. A FOX 2006. májusában passzolta a Tim Minear-féle Drive-ot, ami egy országúti autóversenyről(!) szólt, hogy aztán novemberben végül mégiscsak berendelve. Én meg azóta is sokszor elképzeltem, hogy milyen is lenne, ha idén már a sorozat 8. szezonja kezdődött volna el…

A Drive tipikusan amolyan “hogy lesz ebből sorozat?”-koncepcióra épült. Mondanám, hogy Halálos iramban-szerű, de itt az autók nem gyorsulnak, mint a korai F&F-epizódokban, hanem hosszú távon futnak, ugyanis adott egy titkos és illegális autóverseny 32M dolláros fődíjjal, sok karakterrel és az utolsó helyezettekre váró ronda sorssal.

Ez az alapfelállás. Összeesküvés ezerrel. A kezdetekben csak a fő karaktert (Fillion) ismerjük, aki eltűnt felesége miatt kerül a versenybe, valaki a hollétéről ajánl infókat cserébe a részvételéért, de később még jó pár párost megismerhetünk, nyilván vannak flashback-ek is, mint ahogy a verseny során izgalmas szituációk, mellékküldetések, egymással való kiszúrások, meg összességében harc a túlélésért. (Az egész pedig fun módon prezentálva, szándékosan eltúlzott stílusban, a zöld hátteres autóbelsős jeleneteket országúti kaszkadőr snittekkel mixelve.)

A színészek névsora elég beszédes, csupa sorozatveterán: Nathan Fillion, Kristin Lehman, Dylan Baker, Kevin Alejandro, Taryn Manning, JD Pardo, Mircea Monroe, Rochelle Aytes + Melanie Lynskey, Riley Smith és egy bizonyos Emma Stone, aki anno reality-ben tűnt föl, hogy némi sorozatozás után szupersztárrá váljon. Azt hiszem, hogy a Drive korai kaszájának ő és a Castle-rajongók örülhetnek legjobban.

A készítőről legyen elég annyi, hogy nem sok fanfavorit-mágnesebb író van Tim Minear-nél. Jelenleg az American Horror Story showrunnerje, de korábban olyan sorozatok második embere volt, mint a Wonderfalls, Angel, a Dollhouse és a Firefly, szóval Whedon-növendék. Az első saját sorozata a The Inside volt, s ezt követte a Drive.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=33QPa5fiesM
Amerikai premier
: 2007. április – FOX
Magyar premier: nem volt
Epizódok: egyes hírek szerint 7 lett volna az első évad, mert az eredeti 13-as berendelés másik fele ősszel került volna adásba a 2. évad részeként.
Sors: 4 rész után kasza, de 2 további epizód is felkerült a netre. Az az igazság, hogy már nem emlékszem rá (majd megmondjátok), de nyilván nincs lezárva.

Részemről, mint azt olvashatjátok, nem voltam oda meg vissza a látottaktól, de nézős volt a sorozat, főleg, mert érdekelt, hogy mire megy ki a játék.

16 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2014. 12. 07. 19:36

csak pár évvel később láttam, de nekem bejött, igaz a második fele már gyengébbre sikerült.
hm.. lehet újra is nézem a pilotot

mellesleg ebből frankó játékot lehetne készíteni, kár hogy nem fog már megtörténni

BDJG - 2014. 12. 07. 19:37

Fú de utáltam a Foxot, amiért 4 rész után már le is söpörte (mondjuk most se nagy kedvencem az adó). Kicsit meghaladta a korát, ma lehet jobban menne neki. Kábelen legalábbis.

És nem volt lezárva, sőt, elég durva cliffhanger volt a vége…

Itt egy gag-reel amúgy:
https://www.youtube.com/watch?v=70aPehyetDs

Lewis - 2014. 12. 07. 19:41

Ezért nem szeretem ezeket a kereskedelmi csatornakat mert egy ilyen jó sorozatot nem lehet leadni.

napocskin - 2014. 12. 07. 19:48

Na basszus, erről még nem is hallottam, de akármilyen rossz (lenne), a két főszereplő miatt mégis megnézem majd. Ne csináljátok már, így se tudom utolérni magam. :-)

Meteor - 2014. 12. 07. 20:21

Hogy ez engem mennyire felbosszantott. Igazából nem tudtam, hogy nincs lezárva és csak faltam a részeket, hogy megtudjam mi van az egész mögött és egy nagy ürességgel maradtam. Kár érte :(

m76 - 2014. 12. 07. 21:08

Az egyik legfájóbb kasza sorozatos múltamban. Nagyon nagy kedvenc. Simán adnék 100 rész Castle-t cserébe 1 rész Drive-ért.

damoqles - 2014. 12. 08. 08:25

Ez marha nagy volt.

Dahut - 2014. 12. 08. 09:14

Egyetértek az előttem írókkal. Fájdalmas volt, hogy kaszálták és bármikor dobnám a Castle-t a Drive-ért.

Thomas - 2014. 12. 08. 11:59

Tényleg jó szórakozás volt, én simán néztem volna tovább:) De most belegondoltam, milyen lenne, ha egy párhuzamos világból kapnék 8 évadnyi Drive-ot, és este kezdhetném a darát, nyami!:)

Captain Phillips - 2014. 12. 08. 16:27

Nathan Fillion szamomra a legsotlanabb szineszek egyike. A tobbiek miatt lett volna igeretes.

Omen - 2014. 12. 09. 18:45

Láttam benne potenciált, de ment a 6 részével a leves mint a Happy Town amit anno széjjelpromóztak, hogy milyen jó is lesz…

Csigusz - 2014. 12. 09. 20:47

A Drive volt ami alapjaiban változtatta meg a sorozatnézési szokásaimat. A viharosan gyors kasza, és az ezt követő “mint, aki alól kihúzták a szőnyeget” érzés miatt, új országos sorozatba azóta nem kezdek bele amíg meg nem kapja legalább az első teljes szezonját, mert még egyszer ennyire nem fogom megégetni magam. Nagyon bejött az a pár epizód.

(Bár azóta amúgy is inkább kábelesekre álltam át, de lehet titkon ebben is a Drive-érzés van benne, itt nem kell félni ilyen menet közbeni kaszáktól)

bvr - 2014. 12. 11. 13:41

Na betegen fekve ledaráltam. Kicsit lassan indult be de aztán berántott. Tudtam hogy nem lesz befejezve, ennek ellenére sem bántam egyáltalán hogy belevágtam – de azért baromi kiváncsi lennék hogy fejezték volna be :)
Itt nincs olyan mint a “Smith” minisorozat esetében, amit szintén elkaszáltak, de aztán feltették a netre a le nem adott de leforgatott részeket, majd az utolsó pár részt, amit már nem forgattak le, annak viszont feltették a szinopszisát (ami teljesen korrekt megoldás – bár azt persze is baromira szerettem volna leforgatva látni :)

winnie - 2014. 12. 12. 21:06

Láttam benne potenciált, de ment a 6 részével a leves mint a Happy Town amit anno széjjelpromóztak, hogy milyen jó is lesz…

ezt nem értem:) egy sorozatot sem promóznak azzal, hogy jó lesz, de mindegyikről azt mondják, hogy jó lesz és… hiába jó egy sorozat, ha nem nézi senki. sőt, általában a jókat nem szokták nézni.

winnie - 2014. 12. 12. 21:06

bvr: pedig a smith nem is mini.

bvr - 2014. 12. 15. 13:54

@winnie: tényleg, ilyenkor nincs kint olyan újságíró aki amikor már látszik hogy végképp vége (szétszéledtek a színészek is, stb) akkor azért rákérdezne és el is mesélnék neki pár oldalon mi lett volna a sztory a hátralévő részekben, mondjuk 1-2 oldalba tömörítve? Vagy a írók/készítők/jogtulajdonosok/nemtomkik arra számítanak egyszer lesz majd talán remake vagy reboot, vagy az írók hogy a hátralévő ötleteket majd elsütik máshol, stb, stb. Vagy miért nem lehet tudni pl. konkrétan itt, mi lett volna ha végigmegy?
Szerintem ez lenne a korrekt a nézők felé – és korrektségen túl, talán még a csatornák is profitálhatnak hiszen gyakori hozzáállás a nézőktől ami pár hsz-szel feljebb is leíródott: “új országos sorozatba azóta nem kezdek bele amíg meg nem kapja legalább az első teljes szezonját”, ezzel pedig potenciális nézőktől esnek el (akár jelentős számban)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz