login |

Pilot: Girlfriends’ Guide to Divorce

2014. 12. 10. 15:12 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Bravo úgy döntött, hogy a sok realityje után megpróbál egy normális sorozatot is összehozni. Sikerült?

Bevallom engem meglepett, hogy mennyire profin van összetéve a Girlfriends’ Guide to Divorce, egy kicsit jobb rendezéssel simán lehetne az új Sex and The City az HBO-n. Mondjuk ha megnézzük a showrunner, Marti Noxon mikben dolgozott (Buffy the Vampire Slayer, Mad Men, Glee), bár nem főnökként, akkor mégsem meglepő a minőség.

Miről van szó? A főszereplő egy önsegítő könyveket író nő, akinek épp a család és házasság összetartásáról jelenik meg műve, de természetesen pont az élet ezen területein van nyakig bajban. A férjével együtt vannak, de valójában mindez csak a látszat és a gyerekek miatt történik főleg, hiszen mindketten másfelé kacsingatnak már rég.

Természetesen a pilot végére borulnia kell a bilinek, hogy az esetleges kemény válásról szóljon és az ebben a környezetben túlélni akaró felnőttekről és gyerekekről. De ezek mellett akad pár viccesebb pillanat is.

Pont ebben erős ez az első rész, valahogy sikeresen egyensúlyozik a dráma és a komédia között. Persze csajos a sorozat, szóval nem lesz mindenki kedvence, de a poénok mellé bőven fért igazi dráma is. Szívbemarkolóan őszintének tűnt.

Mivel a sztori erős női karakterekre épít, méghozzá középkorúakra, így simán tudtak jó színésznőt szerezni a főszerepre, mivel elég sok megfelelő van komolyabb munka nélkül Hollywoodban. Szóval nem meglepő, hogy a House-ból ismert Lisa Edelstein remekel a szerepben. A többiek is jók, de annyira sok nem múlik rajtuk.

A pontozás részemről simán 7/10 legalább, viszont szerintem nem fogom tovább nézni. Hiába minőségi, ha nem érdekel a téma túlzottan, viszont aki nem ezen az állásponton van, az mindenképp próbálja be.

2 hozzászólás Ne habozz!

hallak65 - 2014. 12. 10. 19:19

Nekem tökéletesen jellemzi ez az egy szó, hogy csajos. Igazából ez az egyetlen bajom is vele.

julcsi - 2014. 12. 11. 10:04

nekem nagyobb bejött, a második részen is túl vagyok, és érdekel a téma. csajos, persze, ezért csak egy bizonyos körnek fog tetszeni, de erős karakterek, dráma és humor, (szép ruhák:)), szóval kicsit guilty pleasure kategória.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz