login |

Limitált Széria podcast – 1×02: Az év 5 legjobb sorozata

2014. 12. 12. 20:23 - Írta: CyClotroniC

29 hozzászólás | kategória: podcast,

Folytatva a tegnapelőtti nyitóepizódunkat, a mai adást az idei év legjobb 5 sorozatának szenteljük, továbbra is spoilermentesen beszélgetve róluk. Ha valakinek kimaradt volna az első adag, érdemes azzal és a 10. helyezettel kezdeni a visszaszámlálást, akinek pedig fogalma sincs, hogy mit is lát itt éppen, az szintén képbe kerülhet ott frissen indult sorozatos podcastünkről, a Limitált Szériáról.

Sorozatfogyasztóként tudjuk nagyon jól, hogy a pilot nézettségéből – esetünkben hallgatottságából – lehet azért bőven bukni érdeklődőket, de reméljük, hogy a legtöbben követtek majd minket tovább jövő héten és 2015-ben is.

Jelenleg ugyanis kellően lelkesek vagyunk a műsort illetően, így több mint valószínű, hogy adunk neki egy esélyt jövőre is, heti adagokban. Ha már kértétek páran, összedobtunk egy Facebook oldalt a Limitált Szériának, így lehet bátran like-olni minket ott is, vagy követni a csapatot Twitteren (Bruzsyt, fegát, Gainest, Ingoriont és engem), biztosan fogunk ugyanis pár körkérdést bedobni nektek, hogy jobban fel tudjuk mérni, hogy mire is van igényetek hallgatóként.

Továbbra is várjuk a hozzászólásaitokat akár a műsort illetően, akár a benne boncolgatott témákkal kapcsolatban. Osszátok meg, hogy nektek mi volt idén a kedvencetek, volt-e olyan sorozat, amihez esetleg most kaptatok kedvet, vagy csak bombázzatok bátran minket az ötleteitekkel.

A tovább mögött megtaláljátok a 2. epizódot.

1×02 – mp3 letöltése | iTunes | MixCloud
1×01 – mp3 letöltése | iTunes | MixCloud

A múltkori adáshoz hasonlóan, most is találtok egy kiegészítő cikket, ezúttal az egyéni Top10-einkkel, amik 26 különböző sorozatot tartalmaznak, de érdemes csak az adás végighallgatása után átklikkelni, ha nem akarjátok elspoilerezni magatoknak a podcastben szereplő közös listánkat.

29 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2014. 12. 13. 01:05

Délután már az 5. helyezettet meghallgattam, ahhoz nem kaptam kedvet, mivel láttam a pilotját és nagyon nem az én stílusom, de most végre folytatom, jöhet az első 4!:)

sandor555 - 2014. 12. 13. 02:12

Jöhet a köv. “limitált” széria. :))
Profi munka akárhogy is nézem. Illetve mivel többen vagytok így mindig van olyan, akivel mondjuk egyezik a véleményem egy sorozattal kapcsolatban.

Thomas - 2014. 12. 13. 02:59

Vége:) A 4. helyezettre nem hiszem, hogy bárki rá tudna beszélni, hogy bepróbáljam, de a 3. és főleg a 2. helyezetthez lenne azért kedvem, utóbbit nem zárom ki, hogy elkezdem:) Az első, háááát… én nem igazán szeretem annak a rendezőnek a filmjeit, aki szóba került a sorozat kapcsán (no spoiler!:), és ez sem érdekelt egyáltalán, de ha Bruzsy szerint ez szinte mindenkinek bejönne, akkor talán érdemes lenne tennem vele egy próbát!
A vége marha jó volt, ahogy a zene alatt beszélgettetek:)
Komolyan írjam be én is a top 10-emet? Hát jó, ti kértétek:)

10. Rising Star: sokat gondolkodtam, hogy melyik kedvenc reality-met préseljem még be, az elég jó tavaszi, viszont ritka unalmas őszi évadot produkáló The Voice-t, vagy az idén sajnos nem túl erős So You Think You Can Dance-t, végül a valószínűleg egy nyári móka, viszont annak nagyon kellemes Rising Star nyert, a formátum frissessége, és a remekül működő zsűrije miatt:)

9. Selfie: régen nevettem ennyit sitcomon, nálam abszolút telitalálat volt a téma és a tálalás is! a két zseniális főszereplő azonnal megvett:)

8. Nashville: a 2. évad jobb volt, a 3. elég hullámzó, egyre gyatrább írással, de a zenék és a rengeteg country sztár cameója okozta különleges élmény miatt még mindig helye van a kedvenceim között.

7. Arrow: a bántóan közepes 1. évad után nagyon kiforrta magát, nálam pedig darából idén már heti nézőssé vált:)

6. Chicago Fire: a sorozat, amiben képtelen vagyok csalódni, annyira megbízhatóan magas színvonalon teljesít. ezt tényleg olyan estékre tartogatom, amikor nincs kedvem zsákbamacskához.

5. The 100: a legjobb újonc, a legnagyobb meglepetés, a leginkább várt folytatás!:) ennek ellenére még nem kezdtem el a 2. évadot, de az elsőt nagyon élveztem:)

4. Dancing with the Stars: évről-évre többet jelent nekem ez a reality, egy ideje már a komolyabbik “párját” is lehagyta azzal a rengeteg ötletes tánccal, vicces, feelgood pillanattal, a hihetetlenül szimpatikus profi táncosaival és zsűrijével:) de még a sztárokat is általában jó érzékkel válogatják, mindkét idei évad remekül sikerült!

3. American Idol: szégyen, hogy ennyire “alacsonyra” kell rangsorolnom a kedvencemet idén, de ez nem volt a jobb évadok között… persze még így is páratlan szórakozást nyújtott:)

2. Heartland: ó, a kedvenc drámám idén nem lett az első, mivel visszatért egy még nagyobb kedvenc! a 8. évadot még nem kezdtem el, de a 7. második fele hozta a szokásos színvonalat:)

1. 24: évek óta nem volt részem ilyen székhez szögezős darában, pontosan azóta, hogy leköszönt a sorozat:) de nekem az utolsó évadoknál ez még jobban is tetszett, szóval szorítok a folytatásért!:)

Tessék, én meg a másik véglet vagyok, egyetlen kábelest sem tudtam berakni, mivel idén még az eddigi kedvenceim, a Dallas és a Falling Skies is gyengélkedtek, bár a The Last Ship egy hajszálon múlott, a The Strain meg végül a finálé hülyeségeivel lőtte ki magát:)

jolly911 - 2014. 12. 13. 09:26

Elég erős az átfedés az Én idei toplistám és a Tiétek között, de azért egy-két ajánlás ( Rick and Morty, John Oliver), azért felkeltette az érdeklődésem. :)

Nálam idén ami biztos toplistás lenne és itt nem volt szó róla az a ‘The Divide’, ajánlom figyelmetekbe. :)

winnie - 2014. 12. 13. 09:42

THE DIVIDE!!! ezt ezentúl mindig beírom mindig, ha valaki megemlíti:)

CyClotroniC - 2014. 12. 13. 09:56

Na a The Divide például szerintem azért maradt ki, mert senki sem látta, még a pilotot sem, illetve szerintem Thomas listájából is annyit láttam csak idén, hogy a Selfiet kaszáltam a pilotnál :D

Mondjuk ha valaki átklikkelt az egyéni listákhoz, azért látni fogja, hogy zömben kábelfogyasztó a csapat, viszont azon belül azért elég sok mindennel próbálkozunk.

jolly911 - 2014. 12. 13. 10:03

Éppen ezért írtam, hogy ajánlom figyelmetekbe. :)

Nicsi - 2014. 12. 13. 11:03

Egy kis megjegyzés a második adáshoz:
Nekem nem jött be, hogy rábeszéltetek a zenére. Nagyon zavaró volt. Az első adásban szerintem megvártátok a zene végét és utána kezdtetek el beszélni (ha jól emlékszem). Ha lehet kérni akkor vagy a zene után legyen a beszélgetés, vagy akkor jobban le kéne húzni olyankor a zenét a beszélő alatt.

CyClotroniC - 2014. 12. 13. 11:17

Nicsi: Köszi a visszajelzést!

Igazából én játszottam ezzel az 5. és az 1. helynél, mert mindkettőnek olyan a zenéje, ami szerintem megengedte a voice-overt, és le is húztam, de akkor úgy tűnik, hogy nem eléggé mindenki számára. Ezeket a részeket direkt többször visszahallgattam, hogy tisztán érthető-e, én úgy saccoltam, hogy igen, de akkor ezen majd változtatok. Az outronál direkt nagyobb a ráhagyás, azok már amolyan “adás utáni” hangok, mint amikor a híradók végén dumálnak egymással a stúdióban és szedik össze a papírt.

Eredetileg ugye annyi koncepció volt a zenékkel, hogy feldobja a Top10-et (később kevesebb lesz már, de lesz), mintha díjátadón a nyertesek előtt felcsendülne a főtéma. Aztán jött az, hogy az említett két sorozat esetében megtartom a zenét a felvezetés alatt, mert hatásosabbnak tűnt, ha vannak, akiknek nem jött be, akkor nyilván tanulunk belőle.

Mondjuk az előző adásban is volt olyan, hogy:

– A zenék akkor hangosak voltak egy kicsit?
– ellenkezőleg. nekem speciel halk volt a zene
– igen kicsi hangosabb lett.

Szóval vannak ellentmondások, ezért is örülünk minden ilyen visszajelzésnek, és nagyon bátorítanék arra mindenkit, hogy mondja el, hogy mi volt a jó és mi volt a rossz, mert akkor tudunk csak ezeken változtatni majd. Ezért is vannak azért eltérések az adások szerkezetében, hosszában, tálalásában, hogy a kísérletezgetésekről el tudjátok mondani, hogy melyik irány az igazi.

És persze ezen túl is célunk lenne, hogy élénkebb párbeszéd alakuljon ki majd a hallgatókkal, mert szerintem úgy izgi a podcast, ha megvan ez az egymásra reflektálgatás oda-vissza és ettől egy kicsit közösségibbé válik annak a fogyasztása.

Nicsi - 2014. 12. 13. 12:07

Igen, láttam az előzőnél is a dolgot. Mondjuk én is azok közé tartozom, akiknek hangos volt kicsit a zene az előzőnél. :)

A végével semmi baj nincs, az tényleg olyan híradó végi érzést nyújt.

A lényeg, hogy tetszett az adás.

KG - 2014. 12. 13. 12:23

ez a sok őő-zés valami elképesztően idegesítő.

Thomas - 2014. 12. 13. 12:45

CyClo: LOL :D Látod, teljesen megegyezünk, mert én meg annyit láttam a listádból, hogy a The Leftoverst kaszáltam a pilot után:) Viszont az Orange-t szerintem el fogom kezdeni egyszer, csak még van előtte pár dolog:)
Nekem amúgy tetszett, amikor a zenére beszéltetek, én értettem tisztán mindent, pont jó volt a hangerő. A Fargónak nagyon komoly a zenéje:) A végét meg már írtam, azon nagyot röhögtem, hogy elkezdtetek arról beszélni, hogy azt majd levágjátok:)

CyClotroniC - 2014. 12. 13. 13:57

KG: Igen, ez sajnos egy olyan dolog, amiben egyértelműen van még mit javulnunk, bár szerintem annyira nem vészes a helyzet, de kétségtelenül zavaró, nekem is megüti a fülemet az ilyesmi.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a spoilermentességre, az időkeretre és egymás jelentkezéseire (szókéréseire) való figyelés azért igényelt némi koncentrációt, ami önmagában nem kifogás, de hozzátartozik a teljes képhez, és én se gondoltam volna, de tényleg más szituáció ez, mintha csak egy kocsmában dumálgatnánk.

Ha a folytatás nagyját neten keresztül vesszük fel, a hangminőségből tuti bukunk valamit, de a beszélgetés gördülékenysége szerintem javulhat a személyes kontakt hiányának ellenére is (plusz nyilván csiszolódik is valamit a csapat, elvégre először ültünk le így öten dumálni), bár ez egyénfüggő is és a többiek nevében nem is nagyon akarok nyilatkozni.

Thomas: A Fargo zenéje szerintem is rettenetesen szuper, egyébként az intro és az outro zene is a Fargoból van.

20legendd - 2014. 12. 13. 14:19

Nálam a top 10:

10. Fargo
9. Louie
8. Utopia
7. House of Cards
6. Nathan For You
5. The Fall
4. Rick and Morty
3. Last Week Tonight with John Oliver
2. Rectify
1. Mad Men

Mondjuk ami nálatok az 5-2. helyezett, az nekem még pont hátra van, úgyhogy ki tudja…

laccer - 2014. 12. 13. 16:39

Srácok, nagyon király ez a podcast, nehogy már csak 4 része legyen!!!:)
Ez a zenés felvezetés nekem nagyon tetszik, tök jó volt mindkét adás, jók a meglátások és szinte minden sorozathoz meghozzátok a kedvem!
Köszi hogy beletettétek a munkát és felvettétek, jó volt hallgatni és csak így tovább, én egyértelműen arra szavazok, hogy folytassátok!:)

winnie - 2014. 12. 13. 16:53

nekem absz. nem tűnt fel az őzés, más se jelezte, szóval inkább elhanyagolható, mint elképesztő, pesig az utolsó 20 perc a komment után volt meg. és pár redundáns szófordulatot kiszúrtam, szóval odafigyeltem.

top10?

sorrend nélkül: the divide, banshee, fargo, veep, broadchurch, killing, transparent, gomorrah, happy valley, outlander, inside no. 9. csak ez 11:)

meg a newsroom úgyis ott lesz. de

CyClotroniC - 2014. 12. 13. 17:10

winnie:

Nekem is jobban feltűnt egy-két szófordulat meg toldalékolás, és azért is írtam azt magyarázatnak, amint fentebb, mert volt, aminél konkrétan tudtam, hogy kinek és mi zavart be akkor, hogy baki került bele. :D

A Broadchurch tavalyi lesz winnie szerintem. A The Divide, Gomorrah, Happy Valley asszem mindenkinek kimaradt, sok van, amit 1-2 fő látott, két olyan sorozat is van köztük, amik szerepelnek a 4. adás “év epizódja nem Top10-es sorozatból” listán.

Viszont a kocsmázáson asszem pont Gaines kérdezte, hogy a Happy Valleyt láttam-e, mert sok kritikus listájára felkerült, én meg ugye nem. Pedig a briteknél Sally Wainwright kb a legnagyobb nevű showrunner/készítő lett most, hogy övé a ‘Last Tango in Halifax’ (szintén nem láttam) és a Happy Valley. Utóbbit terveztem amúgy próbálni.

A legközelebb még a Transparent volt, az ugye nálam 10. és Gainesnek is tetszett, de ez kevés volt. A The Killing nálam amúgy megvolt, de szerintem Top20-on kívül esne az S4, kvázi egyedül vagyok a csapatban azzal, akinek pont az S1-2 tetszett csak minden red herringjével és baromságával együtt. :)

20legendd:

Ezért is érdekes ez a lista, mert tele van olyan címekkel, amikért valaki tuti nagyon kampányolt volna közülünk (én a Fall-Nathan párosért biztosan). Jövőre ez amúgy változhat, mert az a legszebb, hogy egymásnak is adtunk nem kevés tippet darára, a 4. epizód végén külön ki is térünk arra, hogy a 4 adás után mik kerültek fel számunkra a bepróbálós listára.

dinnyemano - 2014. 12. 13. 21:02

de tök jó fejek vagytok h csináltok ilyet, szerintem kell a fanoknak, sőőőt, videóban is nézném, ahogy elbeszélgettek :)

superpityu - 2014. 12. 13. 21:52

annyit már elértetek, hogy még hamarabb belekezdjek a fargoba. egy ideje már csak tologatom.

ennek hiányában pedig sorrend nélkül ezek jöttek be idén eddig:
mindy project, leftovers, veep, banshee, kingdom, bojack horseman, vikings, true detective, rick & morty, orange is the new black

Flanker - 2014. 12. 14. 12:13

Még csak a 6.-10. hallgattam meg, de ide írom, jobban látszik majd:)
Jó az ötlet, jó a formátum, jó a beszélőkétek, abszolút támogatom no spoiler elvet (nálam csak így lehet hallgatós).
Őőőzést én nem nagyon hallottam, ha mégis, fel se tűnt. Főcímzenék felvezetésnek kiváló ötlet.
És igen, tessék még folytatni. Itt a rövid szünet, lesz rá időtök :D
A listához nem tudok hozzászólni, mert csak 7. helyzettett láttam, de ott is csak az első HÉT részét :) Ám ez senkit se zavarjon :)

CyClotroniC - 2014. 12. 14. 12:41

Flanker: Köszi a visszajelzést. Illetve a te helyzeted meg is ihletett egy kérdést a számomra, ami szerintem elég fontos egy podcast esetében, így érdekel a véleményetek. Jöhet válasz itt is vagy facebookon, kinek hol kényelmesebb. Szóval a kérdés:

https://www.facebook.com/LimitaltSzeriaPodcast/posts/886637711354424

Origen - 2014. 12. 14. 14:11

Nagyon köszi a munkátokat, hatalmasak vagytok! :)

Mondjuk azért kicsit haragszom Rátok, mivel a téli darámhoz +3 sorozattal hozzájárultatok, mintha nem lett volna mit néznem. :D

Várom a többi Poadcast-et, nehogy abbahagyjátok 4 rész után! :)

Herrwichteg - 2014. 12. 14. 15:15

Végre betölti valami a Fotelpatkányok kaszálása okozta űrt.

alxtriary - 2014. 12. 14. 16:26

Nagyon megörültem amikor lényegében a semmiből megjelent a podcast, ugyan olvasom a junkiet, de mivel nem volt előzetesen szó róla h tervben van, abszolút meglepetésként ért.
Amikor olvastam a felvezető cikkben, hogy 5-en lesztek megijedtem, hogy kicsit káosz lesz, de pozitívan csalódtam, sőt mondhatom, olyan mintha már egy teljesen összeszokott podcastként működnétek.
Ezzel azt is szeretném sugallni, hogy mindenképpen folytatódjon a dolog a jelenleg tervezett 4 rész után is.
És a zenei betétek ebben a nem túl hosszú formában is egy nagyon jó ötlet.

Elég régóta nézek sorozatokat és viszonylag széles körű az érdeklődésem, úgyhogy a listátokban nem volt újdonság számomra.
A Veep annyira nem fogott meg, a LWT w/John Oliverről nemrég olvastam itt, de még nem kezdtem el, ugyan nincs igazán problémám az angollal, de max néha 1-2 Fallon részt szoktam nézni az esti talkshowk közül, lehet majd ezt is bepróbálom később.
A Leftovers pilotjából nekem vmi hiányzott amikor megnéztem, és mivel csalódtam már jó néhány high-concept sorozatban, ezért és persze idő hiányában sem folytattam. Viszont azok alapján amit elmondtatok róla lehet h megérik hamarosan egy darára.

Nálam a sorrend nélküli Top10:

Orange is the New Black
BoJack Horseman
Game of Thrones
Rick and Morty
True Detective
Kingdom
Banshee
The Fall
Vikings
Fargo

Flanker - 2014. 12. 14. 17:37

Na meghallgattam a 2. részt, az is jó lett ám :)

DarylD - 2014. 12. 14. 18:43

Nagyon jó volt a második adás is, gratula mindenkinek!

Ancsa - 2014. 12. 14. 19:52

Köszi szépen, jó volt ez is!!
Amúgy nincs közös pont az ízlésünkben (egyiket sem nézem, amit beválogattatok), de attól még jó volt hallgatni.

CyClotroniC - 2014. 12. 14. 20:03

Lehet, hogy érdemes lenne próbálkozni. Nem garantálom, hogy mindenkinek fognak ezek tetszeni, de például a közös Top3 az pont az lett, ami a személyes Top3-am is és bár engem mindhárom sorozat érdekelt vakon is, de az közös bennük, hogy egyikről sem gondoltam, hogy ennyire nagyon be fog jönni.

Ancsa - 2014. 12. 14. 20:42

Én próbálkozom, de pl. sem a Fargo sem a True Detective nem élte túl az első részt :P

Azt nem mondom, hogy nem kezdtem idén újoncba, ami mellett ki is tartok, de most többnyire a régiekből élek (az idei felhozataltól nem estem hasra). Evvan :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz