login |

Limitált Széria podcast – 1×03: Adaptált Szarvasok

2014. 12. 17. 14:45 - Írta: CyClotroniC

17 hozzászólás | kategória: podcast,

Robog tovább sorozatos podcastünk négy részes, “első szezonos” különkiadása, és míg múlt héten az idei év 10 legjobb sorozatát veséztük ki két adásban (1×01, 1×02), a mostani epizódban 2014 trendjeiről és a sorozatok technikai oldaláról fogunk beszélgetni, jóval kötetlenebb formában, továbbra is spoilermentesen.

A 70 perces adás első, nagyobbik felében szóba kerülnek az adaptációk, a képregényőrület, a piacot elárasztó új sorozatgyártók, a talkshow-k és a darálás is. Jó dolog a Netflix-modell? Megöli a sorozatfogyasztás szocializálódós, kibeszélős oldalát vagy teret enged a készítői sorozatoknak és kaput nyit a mozis rendezőknek és színésznek? Van jövője az országos csatornáknak?

A trendek után, az utolsó harmadot a sorozatok technikai, atmoszférateremtő oldalának szenteljük, azaz mindennek, ami túlmutat a történeten, a karaktereken és az azokat megformáló színészeken. Nektek is fontos a rendezés, a fényképezés és a zene? És a CGI, a kosztümök és a díszlet?

Továbbra is várjuk a hozzászólásaitokat akár a műsort illetően, akár a benne boncolgatott témákkal kapcsolatban. Ezúttal kiváltképp erre vagyunk kíváncsiak:

A sorozatspecifikus vagy a témaorientált adásokat kedvelitek jobban?

A tovább mögött megtaláljátok a 3. epizódot.

1×03 – mp3 letöltése | iTunes | MixCloud
1×02 – mp3 letöltése | iTunes | MixCloud
1×01 – mp3 letöltése | iTunes | MixCloud

Megtaláltok minket Facebookon és Twitteren is:
Bruzsy, CyClotroniCfegaGainesIngorion

17 hozzászólás Ne habozz!

exile - 2014. 12. 17. 15:33

Első két adás meglepően jó volt, remélem marad a színvonal!

Chester_B - 2014. 12. 17. 17:14

Nekem ez a rész tetszett eddig a legjobban, az első két részben olyan sorozatokról volt szó, amit nem követek, így nehezebb volt azonosulni, de ez a mostani téma és a benne lévő sorozatok közül többet is követek, és érdekes volt hallani a véleményeteket róla. Szóval ha adhatok egy tanácsot a jövőre nézve, én nem vagyok nagy sorozatguru, csak párat nézek, de nekem az ilyen típusú műsor jobban tetszik, mint egy TOP listát összerakni vagy pár sorozatot kitárgyalni, ez a mostani forma, amit egy téma köré építetek sokkal közelibb az olyanoknak mint én. :) Így tovább srácok!

Heisenberg - 2014. 12. 17. 17:52

Azért egy (vagy több) lány nagyon kellett volna bele :D

20legendd - 2014. 12. 17. 18:43

Majd csak holnap tudom meghallgatni ezt a részt, de így is a kérdésre válaszolva: téma-orientált.

m76 - 2014. 12. 17. 22:05

3 név ismerős a blogról, de Who The Fuck are fega & Gaines? Miért is kéne őket hallgatnom? C’mon sell me.

CyClotroniC - 2014. 12. 17. 22:26

Az első adásnál mindkettő nevéhez vannak itteni vendégírások linkelve, Gaines végig volt az Epizódisták podcastnél is, illetve lehet őket olvasgatni máshol:

Mindkettejük itt: http://fanboyhirado.kinja.com/
Vagy Gainest itt: http://donnie.blog.hu/authors/Gaines

Egyébként szerintem eladják ők magukat a podcast során :)

winnie - 2014. 12. 18. 08:46

m76: abba kell kapaszkodni mindig, akit ismer az ember, a többi pedig vagy fellép melléjük, vagy nem. hasonló a folyamat a blogon is. voltunk eredetileg kevesen és próbálunk mindig új embereket bevonni, akik később olyan státuszba kerülhetnek, hogy “ismerősek” lesz a “blogról”.

20legendd - 2014. 12. 18. 13:43

Kiváló volt ismét az adás. Eddig talán ez is a kedvencem, és megerősödött a véleményem azzal kapcsolatban, hogy sokkal jobban működik a téma-oreintált formátum.

Már annyira hozzászoktam egyébként a podcasthez, hogy most már muszáj lesz folytatnotok! :)

Arthuro_Adam - 2014. 12. 18. 13:52

Másnak nincs gondja iOS-en a letöltéssel? Podcast app nem tudja leszedni már egy napja.

CyClotroniC - 2014. 12. 18. 14:01

Jelezték már Twitteren, elvileg Bruzsy orvosolta az iTunes letöltést, csak idő míg frissül a rendszerben. Sorry a fennakadásért, elvileg rendbe lesz hozva hamarosan.

+ úgy látszik, hogy mindenkinél a témaorientált adás a nyerő eddig, ami jó, mert csapaton belül is az volt. Persze néha lehet majd kivételt tenni, de szeretnénk majd mi is főleg témákra építkezni.

Lord Lisander - 2014. 12. 18. 14:29

Ahoj!

Évek óta rendszeres olvasó vagyok, de nem nagyon írtam eddig hozzászólást; remélem ez is megerősít Bennetek abban, hogy jó a podcast formátum (munka mellett hallgatni a gagyi rádió helyett felüdülés), jól is csináljátok, és igény van bizony a folytatásra :)

Nekem abszolút nem volt bajom a Top10-zel, igazából más volt a célja számomra. Nehézkesen kezdek bele új sorozatba, de ennek hatására 4-5-öt be fogok próbálni a tél folyamán. Ilyen év végi összesítés jelleggel nagyon el tudnám viselni évről-évre. Esetleg az meggondolandó, hogy nyár elején is egy ilyet (ehelyett vagy emellett), amikor a sztenderd sorozat-szezonnak vége van.

A téma-orientált podcast pedig minden más alkalomra. Könnyedebb, szabadabb, és ez átjön a felvételen is :)

(Azt hiszem, a Top10 olyan, mint a távoli rokonok: évente egyszer nagyon örülsz nekik, de a többi 51 héten örülsz, hogy nem kell együtt lakni velük ;-) )

Hajrá srácok, ha nem is hallgat több millió ember, de igenis igény van Rátok ilyen formátumban is! :)

pytta - 2014. 12. 18. 14:31

Akkor visszajelzek én is, nekem a sorozatspecifikus tetszett jobban.
Ez az adás nekem kicsit olyan volt, hogy sokat markoltatok, de keveset fogtatok, mármint túl sok mindenről akartatok beszélni, így kicsit zsúfolt lett…

Lord Lisander - 2014. 12. 18. 14:40

Hmmm, pytta hozzászólása nyomán annyit még hozzá tennék, hogy vagy több időben, vagy kevesebb témával egy-egy részt, valóban.

Fega & Gaines pedig szerintem partner folyamatosan, én örülök a feltűnésnek :)

Arthuro_Adam - 2014. 12. 18. 14:50

@CyClotroniC: köszi az infót. Nemsokára megnézem majd.

CyClotroniC - 2014. 12. 18. 15:12

pytta: Ez kicsit annak is az átka, hogy eredetileg ezt ilyen év végi specialnek szántuk és tényleg csak átrohantunk sok mindenen, ugyanakkor teszt is arra, hogy ha bejön nektek, akkor mik tetszenek. A tematikus adásokhoz azt kell hozzátenni, hogy a későbbiekben max egy dolgot ragadnánk ki, ha ilyenekbe fogunk, teszem azt szerintem csak a zenékről el lehetne beszélni egy órát, amire itt 5 perc jutott max.

Szóval ebben maximálisan egyetértünk szerintem, így akár téma-, akár sorozatközpontú adáshoz nyúlunk majd a jövőben, szerintem max 1 téma vagy 1 sorozat kerül terítékre egy adott epizódban és ha hetente tudjuk csinálni, jut is idő rájuk bőven és a témák se fogynak el hamar. Lesz amúgy mindkettőből, a kérdés csak inkább annak szólt, hogy melyiket preferáljátok, és igazából jó, hogy valaki képviselte a másik oldalt is, mert annak is megvan az előnye. A mostani kétségtelenül csak egy zanzásított megemlékezés volt az évről, ráadásul a 4. adást – amit a kimaradóknak szenteltünk – így se sikerült 70 percen se tartanunk, és 109 lett a vége, pedig 4×60 volt a cél :D

Egyébként arra jó ez a sűrűség talán, hogy esetleg mondhattok konkrét dolgokat, amikre itt csak pár perc jutott, hogy azokról szeretnétek bővebben hallani a jövőben.

CyClotroniC - 2014. 12. 19. 14:23

Ha minden igaz, már jó az iTunes-os letöltés is, ha valaki azt preferálta volna és nem ment neki korábban.

Thomas - 2014. 12. 23. 03:33

Meghallgattam, nekem is jobban tetszett ez a fajta kötetlen beszélgetés jellegű adás, a több téma, meg a sok sorozat miatt, ami szóba került:) Viszont ha rendszeresek lesztek, legalább évente egyszer, vagy ha van valami alkalom, belefér 1-1 olyan top 10 jellegű is. Az viszont szerintem nem jó ötlet, ha csak kimondottan egy témáról vagy egy sorozatól szólna egy egész epizód, mert ha valakit pont az nem érdekel, akkor unalmas lenne neki, vagy meg sem hallgatná!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz