login |

Survivor: vége a 29. évadnak

2014. 12. 18. 17:30 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.)

Ahogy olvasom a 28. évados finálé posztját, azt látom, hogy a 25-28. évadok nagyon jól sikerültek, ami rá is fért a Survivor-re, mert az überjó S20 után az S21-S24-nek csak kósza fellángolásokra futotta. S sajnos ez a helyzet a 29. szezonnal is. Nem volt rossz az évad, de inkább átlag alattinak mondanám (7/10?), amiben nagyszerű és lelombozó momentumok váltották egymást, meg pár jópofa, s több feledhető karakter. De legalább überdomináns figura nem volt.

A tovább mögött folytatom finálés spoilerekkel.

Natalie nyert. Szerintem sokak örömére.

Én persze szokás szerint meghasonlottam és bár örülök, hogy ő vitte haza az 1M dollárt (talán neki örültem volna a legjobban), a végén nagyon sajnáltam, hogy Jaclyn és Missy nem ejtette ki őt, azt, hogy nem volt nagy dráma. De igaz, míg nekünk egyértelmű volt, hogy Natalie fogja nyerni a döntőt, ha bejut, nekik nem biztos, hogy az.

Bár ettől még fura volt, hogy míg Natalie Jeremy x körrel korábbi kiszavazását bosszulta meg Jon-on, addig sem Missy, sem Jaclyn nem akart bosszút állni azon, aki 1, illetve 2 körrel előtte kiszavazta a párjukat. De mekkora játék lett volna, ha Jaclyn leadja a drótot Natalie top5-ös tervéről és rá szavaznak, Nat pedig átadja neki az idolt és így esik ki…? Bármennyire is sajnáltam volna Natalie-t, all time top pillanat válhatott volna belőle.

Az, hogy Natalie a végén húzott 2-3 nagyobbat, egyértelműen sokat nyomott a latba. Missy nyilván szóba sem jött, míg Jaclyn-éknek nem kellett akkorát lépnie, hiszen mindig két oldal között választhattak, majdnem random módon. És itt valamennyire megkövetem Natalie-t a számomra röhejesnek tűnő módon big move-nak nevezett Alec-kiszavazás kapcsán, mert azért valahol bebizonyosodott, hogy Keith threat. Bár a fináléban éreztem, hogy elszáll a puzzle feladatnál. (Azt nem is értettem, hogy mire fel volt ez a fene nagy komótosság. Senki nem hajtotta túl magát.

Keith is scary.

A top5-ben érdekes szituációban volt Natalie, hiszen azt kellett kiszavaznia, aki őt a top4-ben kiszavazhatja és meglépte Baylor-t, így sosem tudom meg, hogy egy esetleges top3-ban egymás elől vettek volna-e el szavazatokat Missy-vel. De persze mindez nem lett volna elég a sikerhez, ha a fent említett módon a legvégén ejtik ki, de végül megúszta. (Hmm, érdekes. Ő átlátta az egészet, mint mi a képernyő előtt.)

Egyébként évad közben nem is nagyon gondoltam bele abba, hogy a 7/4-es merge előtti férfi/nő arányból a végére 0/3 lett, nem semmi a girl power ilyen mértékű győzelme.

A reunion-ról vagy jót, vagy semmit, megint nem kapott minden játékos kérdést. De ez van, nem jutott rá sok idő.

ui: Reed beszédét ide be kéne vágni egy az egybe. Mivel írásban nem megy, így itt a videó a comment:com-ról. És mindezt kvázi egy szuszra? Akár egyetértek vele (IGEN!), akár nem, le a kalappal.11 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2014. 12. 18. 17:42

röviden: Natalie nagyon megérdemelte a győzelmét és VÉGRE NŐ nyert!:D az évad nekem jobban tetszett mint a Tony-s, úgyhogy az átlag alattival nem értek egyet, szerintem S25 és 27 színvonalán mozgott a szezon. (na jó, talán az eredeti BvsW erősebb volt, de csak az újdonság miatt) de ez ugye egyénfüggő… én tényleg rég izgultam így valakiért, mitn NAtaliért. szóval nálam az évad 9/10! várom a február végét!:)

Fragohol1C - 2014. 12. 18. 17:52

Megérdemelten nyert Natalie véleményem szerint. Onnantól h kiejtette Jon-t elkezdtem neki szurkolni. Jó meglátásai voltak és jókor lépett. Egyébként ha nem esik ki Nadia olyan korán Natalie nem jutott volna eddig, mert a tesója lehúzta volna, illetve annyira idegesítőek lettek volna, hogy hamar kiszavazzák őket :D

winnie - 2014. 12. 18. 18:17

risi92: számomra az, hogy nem volt értelmes, a játékot normálisan játsó játékos (amikor lett, akkor pedig kiesett – ami persze good tv volt), illetve az, hogy a szezon első fele a dominancia miatt 50 százalékos volt, simán lehúzta, az egyik leggyengébb évad volt játékos anyag tekintetében. voltak az elején is jó húzások, blind side-ok, de elég ad hoc módra, nem komolyabb stratégia jegyében.

karakterek szintjén nem volt rossz, de sokkal, de sokkal jobb lehetett volna, ha az első iksz részben nem csak egy törzsben látunk taktikázást. ld reed, aki tök jó lehetett volna, de a körülmények miatt alig pár részt kapott, mert az első 15 nap során nem befolyásolt semmit. de ott van natalie is. egyszerűen nem tudom túl jónak értékelni akkor a szezont, ha tudom, hogy az események más alakulása esetén háromszor annyi natalie is lehetett volna. de mivel mindig nyertek, ezért 2 hétig ő is láthatatlan volt.

önmagukban a részek zöme jó volt, de összességében csalódás. nézni jó volt, hogy zsinórban háromszor hogy dönt jaclyn és jon, de valójában csak épp annyira, mint egy guruló kockát, hogy páros vagy páratlan számon áll meg. amúgy nem túl izgalmas.

RichardDiNozzo - 2014. 12. 18. 20:01

Jó volt ez az évad, bár kár, hogy ennyire hamar elővették újra a love-ones kártyát, azt remélték az lesz, mint az all-star szezonban volt.. persze nem sikerült teljes mértékben, az újat epekedve várom, hihetetlen, hogy valami a 30. évadjára is ennyire megmozgassa az embereket, minden szinten… engem is persze. De jöjjenek csak.

kiwagyok - 2014. 12. 18. 20:05

Hogy utáltam az ikreket a TAR-ban:-)
Nekem az a tapasztalatom, hogy azt tartjuk jó évadnak, ahol a kedvencünk nyer:-)
Egy nagy baja volt a finálénak, hogy nem volt visszaemlékezés a korábbi játékosokra. Talán nem kellett volna állandóan bevágni a stúdiót, ahol Jeff gyerekekkel beszélget, és akkor több idő maradt volna.

CyClotroniC - 2014. 12. 18. 21:46

Szerintem átlag feletti volt az évad. Rég volt ilyen fordulatos a merge utáni rész, ami nem csak két klikk egymás elleni csatájáról szólt. Külön öröm, hogy Natalie remek játékkal nyert, szerintem szintén ritka, hogy a szezon (egyik) legjobbja, legbátrabbja vigye el a fődíjat és ne a többiek “ellen” szavazzák meg.

Szintén tetszett, hogy idővel rengeteg karaktert megszerettem. Natalie csak a szezon utolsó harmadában lett szimpatikus, de akkor nagyon, Keith-et is bármikor visszavárnám all-star évadba, hatalmas figura lett, Josh & Reed jóarcok voltak, Jeremy szintén) ő ellopta a Ponderosat) és még Missynek hála, utálni is tudtam valakit, vagy minimum ellene szurkolni.

Minicsalódás volt a fináléban, hogy unalmas volt a végső tribal, ha nem lett volna ott Reed zseniális, kioktatós monológja és Alec szájtátós, debil pillantásai, akkor egy fillért nem ért volna az egész, olyan vérszegény volt a jury.

Ez volt az első Blood vs Water, amit láttam, így lehet, hogy téves megállapítás lesz, de talán így jobban megismerjük a játékosokat, ami nekem dob az élvezhetőségi faktorom, nem is keveset.

Hatalmas nagy karaktert ugyan nem az adott, de a merge utáni részt nagyon elvitte az egész ‘csapat’, szóval kicsit ensemble szezon volt, de jót tett. A februárira is biztosan befizetek majd.

Riggins - 2014. 12. 20. 19:28

Azért nem semmi, hogy az ikrek egyik fele 1. kieső lett, a másik meg nyert. És valószínűleg Natalie is kiesett volna ha a Coyopán kezd mert Dale elvileg semmi másért nem támadta Nadiyát, csak mert TAR-versenyző volt.

Nola - 2014. 12. 21. 09:43

Nekem nagyon tetszett az évad, végre történtek dolgok, volt pár langyos érdektelen évad, olyan is amit félbe hagytam, mert egyszerűen semmi nem történt. Amúgy pedig Natalie játszott, Keith túlélt, azt hogy Reed kiesett nagyon sajnáltam, mert ő legalább felkavarta a dolgokat maga körül. A többiek sokkal inkább passzívan álltak hozzá a játékhoz. Jaclynen pedig kifejezetten látszott, hogy csak akkor hajtja meg magát challenge-en, ha muszáj neki, addig teljesen biztonságban lett volna.

Raisen - 2014. 12. 27. 20:37

Sztem felesleges felvetés a blog elején: ha meg Keitht vitte volna, akkor ő nyeri meg. Ha Natelie-t akkor meg ő. Ezt csak ők ketten nyerhették meg! Ennyi!

Thomas - 2015. 06. 05. 18:20

Fúú, nem is tudom, mit mondjak, mert egyfelől marha jó volt ez az évad, az egyesülés utáni rész az egyik legélvezetesebb a sok kavarással, izgultam is rendesen, másrészt nálam azért sokat nyom a latba, hogy ki nyer. És hihetetlen, de az utóbbi 7 évadból hatodszor is számomra az egyik, ha nem a legellenszenvesebb játékosnak sikerült:( Most is csak azért használhatok többes számot, mert döntetlen volta a “twinnie”-jével… Komolyan, ha azt mondja nekem valaki a TAR idején, hogy az egyik elviselhetetlen csaj megnyeri a Survivort, hát lehet hogy nagyot röhögtem volna, de…

Na mindegy, maradjunk annyiba, hogy ha Jaclyn megnyeri, bekerült volna nálam a top 5 évad közé, de így is az egyik legjobb lett azok közül, ahol nem a kedvencem nyert (S20 után mondjuk). Pedig mekkorát játszott a végén Jaclyn, iszonyatosan szurkoltam neki az utolsó védettségi játékban, mert tudtam, hogy csak akkor tudja kiszavazni Natalie-t, ha megnyerni, és össze is jött, hatalmasat küzdött, de ezt az egy hibát elkövette:( Nagyon-nagyon-nagyon sajnálom:(

Érdekes, hogy Keith-t veszélyesebbnek tartották Missy-vel, aki végig sodródott az árral, semmmi terve nem volt azon kívül, hogy a fiával majd elmennek a végéig, elszólta magát egyszer a tanácson, amivel eltolta az egyetlen lehetőségüket, és kb. mindenkinek volt pár beszólása (bár lehet, hogy ezek csak a kamerának, a szemükbe nem mondta, hogy ki milyen lusta, meg mittudomén, de nekem nagyon ellenszenves volt emiatt).

Dregnarr1 - 2017. 07. 22. 09:45

Nagyon jó évad volt, sok figurát viszontlátnék!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz