login |

JAws 2014: Legjobb újonc sorozat

2014. 12. 28. 19:22 - Írta: CyClotroniC

102 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , ,

A kategória, ahol egész biztosan sosem lesz címvédés, és ami talán a legérdekesebb korlenyomatot adja, ha végigklikkeltek a korábbi győztesek posztjain.

2009: Glee2010: The Walking Dead,
2011: Game of Thrones2012: Arrow, 2013: Hannibal

Elnézve a 2012-es döntős mezőnyt, ennyire rossz évjárat lett volna? Hmmm… Egy biztos, hogy a sorozatok népszerűségét tekintve, eddig csak az első győztes, a Glee játszotta el a bizalmatokat, mert a többi négy sorozatból még idén is érkeztek jelölések az év legjobb epizódjára, ráadásul éppen a tavalyi év újonca, a Hannibal úgy tűnik, hogy lesöpör mindenkit a fináléjával.

Na de mely újoncoktól volt hangos az idei év? A True Detective hatalmas hype kíséretében érkezett januárban, míg a tavaszt a Fargo uralta, amit pedig nyáron a The Leftovers követett a sorban. Egészen őszig kellett várni a kategória egyetlen országos csatornás jelöltjére, a The Flash-re, illetve szintén frissebb élményként szavaztátok az egyik idei kedvencnek a The Affair-t.

Kik a kimaradók? Ha azt nézzük, hogy a külföldi kritikusok miket magasztaltak az egekig idén, akkor a Transparent biztosan, jóformán az összes Top10-es listán rajta volt, a legtöbb helyen dobogón, míg az országos kínálatból általában a Jane The Virgin volt az amerikai szakírók kedvence, itthon mégsem rúgtak labdába nálatok. Ennek ellenére azért alapvetően kijelenthetjük, hogy a Junkie-olvasók 5 legjobb újonca mind belefér a kinti közös lista legjobb 15-jébe, így nagy eltérésről nem beszélhetünk.

Hogy nálatok kik csúsztak le? Kábelről a The Knick és az Outlander tudott még a tűz közelébe kerülni, míg a kicsit bővebb lista továbbra is arról árulkodik, hogy szívesen válogattok még az őszi országos kínálatból, hiszen a How to Get Away with Murder, a Red Band Society és a Gotham is bekerült a legtöbb jelölést kapó sorozat közé.

Az a trend azonban idén sem változott, hogy újoncok terén továbbra sincs igazán szerelem első látásra a 20 percesek vagy az animációsok frontján, pedig volt nekünk 10/10-es Rick & Mortynk és 9/10-es John Oliverünk is.

A legjobb újonc sorozat

  • True Detective (42%, 1,943 Votes)
  • The Flash (25%, 1,145 Votes)
  • Fargo (15%, 677 Votes)
  • The Leftovers (10%, 463 Votes)
  • The Affair (9%, 427 Votes)

Total Voters: 4,655

Loading ... Loading ...

102 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2014. 12. 28. 19:25

Nálam a Fargo idén mindent alázott.

Nem hogy a legjobb újonc, de az év sorozata volt, 3x láttam már és egyszerűen tökéletes, néha teljesen olyan, mintha valaki nekem írta volna. Egészen ritka, amikor nincs gyenge pontja egy sorozatnak, jó a sztori, kegyetlen jók a karakterek, a humor fantasztikusan elvont helyenként, az atmoszféra, a fényképezés és a filmzene is kiemelkedő. Erre jönnek még rá a remek példabeszédek, a szereplők alakításai (Martin Freeman, Billy Bob Thorton, Allison Tolman, Colin Hanks), a feszes tempó, a kerek szerkezet és az, hogy egyszerre hoz értéket és szórakoztat is mellette, mindezt úgy, hogy direkt kerüli a tipikusságot, sőt sokszor ki is figurázza azt (például egészen sorsszerű volt, hogy pont akkor csináltak tracking shotot, amikor a TD is). És a halmotívum! :D

Lehet, hogy az idő majd megváltoztatja, de jelenleg úgy érzem, hogy nagyon simán ott van a valaha készült 10 legjobb sorozat szezon között nálam, ennyire bejött.

Utána amúgy a The Leftovers jönne, majd a True Detective és végül a The Affair. The Flasht nem néztem, de nem is nagyon érdekel. Sajnos szerintem a True Detective-nek nagyobb a hypeja, és nyerni fog, pedig a Fargo pont az ő párja és minden tekintetben erősebb, profibb, kerekebb és szórakoztatóbb sorozat.

Egyébként eddig az idei a legerősebb újoncmezőny szerintem a JAws történetében.

Desmond Wallace - 2014. 12. 28. 19:31

Sajnálom, hogy az Outlander nem került be, de így a True Detective-re szavazok.

A The Affair és a The Leftovers nálam a pilot után kasza lett, a Fargót még nem láttam, a The Flash meg egész jó, de minőségileg azért vannak ennél jobbak is.

Vektor - 2014. 12. 28. 19:33

Fargo

Így kell egy klasszikust újragondolni/adaptálni/folytatni TV-ben, le a kalappal Noah Hawley előtt, hogy először is Coenék elé mert állni egy ilyen sorozat ötletével, és aztán egy ilyen fantasztikus évadot tett le az asztalra. A True Detective elfáradt az évad második felére, a Leftovers meg egy hangulatos, szórakoztató sorozat, de nálam nem fért be az év legjobbjai közé. Az Affairt ideiglenesen kaszáltam három rész után, de lehet, hogy adok neki egy második esélyt a nyáron. A Flash nem az én sorozatom, már a filmes világban is unom a képregény-adaptációkat, nincs kedvem még a “TV-ben” is ilyeneket nézni.

Kisvesza - 2014. 12. 28. 19:33

Nálam is True Detective. A Fargo is zseniális volt, de amit a TD produkált, azt nem lehetett felülmúlni.

TrueWhovian - 2014. 12. 28. 19:35

Nekem az idei kedvencem a Constantin volt, de mivel arra nem lehet szavazni, így ment a voks a második helyezett Flash-re.

arsebulls - 2014. 12. 28. 19:38

Hűűű…Ez tényleg nagyon erős mezőny, bár szerintem a tavalyi erősebb volt:
1. Hannibal (mi más, hihetetlenül zabálják itthon)
2. Banshee (nagyon szeretem, hihetetlen pörgős)
3. House of Cards (Elképesztő színészi gárda, remek sztorival)
4. Orphan Black (Tatiana Maslany zseinális)
5. Utopia (műfaj szerelmese vagyok)
6. Orange is the new black (legjobb dramedy jelenleg)

A fargo-ra sajnos eddig nem volt időm, vizsgaidőszak miatt a karácsonyi darám elmaradt. Ennek hiányában nálam a TD a befutó idén.

CyClotroniC - 2014. 12. 28. 19:41

Oké, a tavalyi is baromi jó volt, jogos, az Orange és a Hannibal idén is frenetikusan jó szezont hozott, sőt talán jobbat is.

Leadfoot - 2014. 12. 28. 19:42

Azt eléggé sajnálom, hogy a Silicon Valley még a 10-be se jutott be.

Eny - 2014. 12. 28. 19:42

a Leftovers-re szavazok,habar a Fargo is nagyon tetszett, 3ik pedig a The affair lenne
a True detectivet jovo evre programaltam be magamnak,a Flasht pedig kaszalom annelkul h nekikezdtem volna. nem erdekelnek az ilyen sorik,eleg volt az Arrow,amit 2ik evad vegen vegkepp kaszaltam es mergelodtem magamra,h addig is neztem- egyszeruen szornyu stupid

Shannen - 2014. 12. 28. 19:43

Brutál erős év volt az idei újoncok szempontjából az tuti.

Nálam a fenti ötösből 4 az idei legjobb sorozatok között simán top10-es kategóriába esik. A Flash az, ami nekem kiesik, mert nem nézem és nem is érdekel.
A másik 4 közül választani, nos nem könnyű.
Ahogy a felsorolásban is van, pont jól jött ki, minden évszakra jutott egy ütős újonc.

A The Affair a végére egy kicsit visszavett abból, amire az elején számítottam.
A The Leftovers-ben volt egy-két apróság, ami nem tetszett, miközben a szívem szakadt meg közben.
A Fargo maga volt a zsenialitás.
De nálam a True Detective valahogy mégis picit mindegyik fölé tudott emelkedni. Úgyhogy rá voksolnék.
Pontosan én sem értem miért, hiszen emlékszem, hogy talán csak a 3.résztől rántott be igazán a sorozat, na de akkor nagyon és véglegesen. Valahogy minden úgy összeállt benne, és olyan szinten elkapott, hogy most visszagondolva majdnem egy év távlatából még mindig kiráz a hideg ha bizonyos jelenetekre gondolok, annyira észvesztően jók voltak.

crashland - 2014. 12. 28. 19:45

Teljesen egyertelmuen The Affair…

True detective lenne a masodik voksom.

nfsu17 - 2014. 12. 28. 19:46

Mivel nincs The 100, így nem szavazok.

tseby - 2014. 12. 28. 19:47

Látom sokan nem látták még a Fargo-t, én karácsony alatt daráltam le, és nagyon megfogott, abszolút vitte a pálmát.
A 2002-es mezőny volt amúgy a leggyengébb, a tescos batman meg is nyerte. Még mindig nem értem a sikerét amúgy, tiszta batman klón az egész, semmi eredeti nincs benne.

Benjy - 2014. 12. 28. 19:51

Fargo egy paraszthajszállal jobban bejött mint a TD, főleg hogy annak kissé elbarmolták a végét. Arról nem is beszélve hogy a Fargo sokkal jobban elkapott mind hangulatilag, mind karakterek szempontjából. A Flash pedig szerintem kicsit kilóg ebből a kvintettből.

napocskin - 2014. 12. 28. 19:57

Fargo, de már látom, hogy sajnos nem fog nyerni. Ezek közül a Flasht nem láttam csak (nem is fogom), de a True Detective kivételével elkaszáltam őket négy epizód után. A Fargo viszont szenzációs. A True Detective sem volt rossz, de a hype szerintem nagyobb volt, mint amit érdemelt volna.

LoGi - 2014. 12. 28. 19:57

5-ből nálam játszik a Fargo, The Flash és True Detective és a Fargo kapja a szavazatot. Bevallom másodikként most a The Flashre szavaznék, amit kb 2 napja fejeztem be darálva (meg amúgy is sucker vagyok erre az underdog szuperhős dologra), míg a TD-re nehéz visszaemlékezni úgy, mintha nagy nyomokat hagyott volna bennem, nehéz lelkesednem érte.
Ellenben a Fargo világa sokkal jobban megfogott anno, az is tetszett, hogy volt poénforrás is benne. Szerintem jobb volt képi világban, zenében és történetben is, érdekesebb karakterek, egyedül talán színészi alakításban ért fel a TD a Fargoval egy szintre.

Ingorion - 2014. 12. 28. 20:06

A True Detective lett nálam az év meghatározó drámája, s bár a Fargo tisztességesen megszorongatta, csak nem bírt el vele.

Azt szállította, amit elvártam a Sons of Anarchy utolsó évadjától, vagy amit annak idején a LOST-tól kaptam meg: a székbe szögezett, a főcím (te jó ég, mennyire zseniális volt!) felcsendülésének pillanatától pedig kikapcsolt a külvilág, tehát rajongóvá tett, amit kevés széria mondhat el magáról.

Hihetetlen módon volt egyben a képi világ – innen is jár (ismételten) a virtuális pacsi Fukunagának -, a helyszínül szolgáló Louisiana éppen ugyanolyan főszereplője volt a történetnek mint a két nyomozó személye. A sztori íve ugyan kissé megtört az utolsó harmadra, de az első öt epizód koherenciája, az írás minősége, az öt másik sorozatnak is becsületére váló emlékezetes jelenetek tömkelege, Harrelson és McConaughey zsenialitása pedig minden idén látott (élőszereplős) sorozat fölé emelte nálam Pizzolato remekművét.

Csak reménykedni merek egy hasonlóan erős második évadban, bár ha mellé is megy a dolog, sem vesz el semmit ezen nyolc epizód értékéből.

torjack - 2014. 12. 28. 20:09

5-ből a TD, a Fargo és a Leftovers valóban nagyon erős első szezont produkált. A The Affair-t még nem láttam, a Flash meg…képregényes cuccként nem lep meg, hogy bekerült, bár minőségben messze nem top5 nálam.

Nálam egy paraszthajszállal a True Detective a befutó a Fargo meg a Leftovers előtt.

murder1 - 2014. 12. 28. 20:09

Ezek közül a True Detective-t és a Lefovers-t láttam (még), de már ezek közül is nehéz a választás :S Legyen a The Leftovers.

DennyKeh - 2014. 12. 28. 20:10

Na basszus ez az egyik kategória, amit vártam, de a The 100 ebben a kategóriában nincs benne. :/ Mind1, akkor ment a szavazat a Flashre.

Shyllard - 2014. 12. 28. 20:15

Nehéz szívvel, de True Detective, de ha lehetne kettőre a Fargo-t sem hanyagolnám :D Meg a többit sem…

Hiroshima32 - 2014. 12. 28. 20:17

Nincs Manhattan, marad a The Affair, viszont a mezőny maga iszonyat erős, örülnék, ha ilyen lenne 2015 is.

dukyka - 2014. 12. 28. 20:18

Fargo-t a pilot után, The Leftovers-t a 4. rész közben kaszáltam, The Affair is nagyon jó, de végül nálam a True Detective nyert.

DarylD - 2014. 12. 28. 20:25

Ment a voks Fargo-ra, zseniális sorozat, True Detective után nem hittem volna, hogy jöhet még jobb, de nálam felülmúlta. Remek színészi játék, izgalmas történetvezetés, a lezárása is jól lett megírva, nagyon szórakoztató, egy percig se unatkoztam rajta.
A top5-nek egyébként örülök, ugyanez lett volna nekem is, csak Flash helyett Outlander fért volna be még ötödik helyre.

Zyta - 2014. 12. 28. 20:26

Én nem szégyellem, hogy a Flash-re nyomtam, ugyan egyetértek azzal, hogy eléggé kilóg a sorból. Egyszerűen azért, mert magamból és a fenti hozzászólókból kiindulva, nem igazán egy a célközönség, és messze nem is egy kategória a másik néggyel.
Amiért én jelöltem is az a remek hangulata, a jó karakterek és az a fajta humor, ami az Arrow-ból már nagyon kiveszett, illetve az, hogy az egyre csökkenő számú heti sorozataim közt nemhogy helyet szorítottam neki, de minden héten nagyon vártam is.
Ami a többit illeti, a jelöléseket olvasgatva bepróbáltam mindet, remélve, hogy találok egy olyan gyöngyszemet, mint tavaly az Orphan Blacket, de vagy rossz pillanatomban kaptak el, vagy nem nekem készültek, mert egyáltalán nem értem a körülöttük lévő hype-ot. A True Detective-ből 2 részt bírtam, de csiga lassú a tempó, a karakterek ellenszenvesek, és én fenenagy színészi alakítást sem láttam.
A The Leftoversből most fejeztem be a 3. részt, és miután a kritikánál láttam, hogy válaszok nem nagyon lesznek, csak a karakterekre koncentrálnak, sztem nem folytatom, mert egyik karakter sem fogott meg.
A The Affairből a 2. részen vagyok túl, de az sem jött be, csak néztem, mennyi van még hátra, vártam, hogy történjen már végre vmi. Asszem ott is a karaktereken áll vagy bukik a dolog, és én úgy érzem, nálam inkább bukni fog, de még gondolkozom a folytatáson.
A Fargo még kérdéses, mert még csak a pilotot láttam, ami egész jó volt, de egyelőre elképzelésem sincs, mi fog kikerekedni belőle.

winnie - 2014. 12. 28. 20:28

dzsiaj: a the divide-ra érkezett szavazat az enyémen kí
ívül?

winnie - 2014. 12. 28. 20:30

zyta: ez a jó leírás a fargóra. kiszámíthatatlan, nem tudni, mi kerekedik ki belőle, míg például a true detective ilyen szempontból szimpla nyomozós, nem túl érdekes megoldással, de talán ezért is nagy elismerés az, amit elért junke-körökben.

Gevin - 2014. 12. 28. 20:46

A True Detective instant klasszikus, tíz év múlva is bármikor újranézem, szóval egyértelmű nálam az év legjobb sorozata és újonca cím egyben.

Na de, hogy a The Affair utolsó?! HELLÓ, EMBEREK! Az egyik legjobb dráma idén.

stargatelost - 2014. 12. 28. 20:47

A The 100 nem nagyon kapott szavazatot? Egyáltalán lehetett rá ide szavazni? Tekintve, hogy már második évados sorozat… Lehet, emiatt nem voksolták ide az emberek.. hajjaj, tiszta 2012, amikor elfeledkezett mindenki a The Riverről… Jó, most tényleg bitang erős a mezőny így is.

Otto - 2014. 12. 28. 20:49

Hurrdurr TD, megy a hypeszavazás, mindig mérgelődök ezeken mindig az nyer amit a legtöbben megpróbálnak, mert lehet úgy is szavazni hogy nem nézted meg az összes jelöltet. semmi esélye értelmes eredménynek

Lemoni - 2014. 12. 28. 20:51

Flash-t és a Fargo-t a pilot után kaszáltam. A Leftovers-t másodszori nekifutásra nagy nehezen végignéztem, nem volt különösebb hatással rám. A True Detective-t és az Affair-t az első pillanattól az utolsóig imádtam, ecc-peccre a TD jött ki, így arra szavaztam.

dzsiaj - 2014. 12. 28. 20:53

winnie: ma este nem vagyok nem vagyok a jegyzeteim közelében, de legjobb emlékeim szerint nem. Emlékszem, hogy addigra már sokat striguláztam, és meg is lepődtem, hogy nem kapott egyet sem.

paranoid android - 2014. 12. 28. 20:55

Na, ez baromi nehéz volt. Három jelöltem is bejutott (Fargo, The Leftovers, True Detective), de a The Affair is kiemelkedő volt. Egyedül a Flash, amit nem nézek, és nem is érdekel.

A másik négy közül viszont nehéz volt választani. A The Affairt kellett először kihúznom, mert akármennyire voltak csodás pillanatok, voltak olcsó megoldásai is az íróknak, így az összkép nem annyira hibátlan, mint a többinél.

A maradék háromnál viszont tényleg csak a történet- vagy hangulatbeli preferencia döntött. Akármennyire élveztem a Fargot, és nem találok hibát benne, az áll tőlem a legmesszebb.
A The Leftovers és a True Detective között sokáig vacilláltam. Ha az évadok első felét hasonlítanánk össze, akkor az utóbbi nyerne, ha a másodikat, akkor az előbbi. Végül azért nyert nálam a The Leftovers, mert igazi katarzisként éltem meg az évadzáróját, miközben a True Detective lezárása után volt egy kis hiányérzetem.

Egyébként érdemes megemlíteni a kimaradók közül a The Divide és Penny Dreadful kettőst. Ha nem ennyire erős a mezőny, jelöltem is volna őket. De igaz ez a The 100-ra is, amiből egy igazán remek sorozat kerekedett.

dzsiaj - 2014. 12. 28. 20:58

Mivel többen is kérdezik, a The 100 a 11. helyen végzett, és természetesen lehetett rá szavazni.

A sorozattal szerintem az volt a(z egyik) probléma, hogy nagyon sokan- köztük én is- kiszálltunk a nem túl acélos tavaszi etap során, holott a másodiktól kezdik egyre többen agyondicsérni, látványos javulás, stb. Én is tervezem újrakezdeni emiatt, de még nem jutottam el oda, sokan pedig nem is fognak. Ha már az első szezon is olyan jó lett volna, amilyennek most mondják, lehet, hogy jobban a tűz közelébe kerülhetett volna.

dzsokole - 2014. 12. 28. 21:00

Meddig szavazunk? A Fargot ledaráltam már a múlt héten, a True Detective-t ma kezdtem. Egyelőre az előbbi viszi a prímet, de azért még megvárom, mi sül ki a TD-ből.

AbyssR - 2014. 12. 28. 21:01

Mivel az idény igencsak bővelkedett jobbnál-jobb újoncokkal, s meglévő nagyágyúkkal, már tudtam előre, hogy az újonc és a 40 perces dráma kategória lesz számomra a legnehezebb döntés. S így is lett. Ebből az ötös-fogatból 4-et láttam, s nüaszok fognak dönteni, ez biztos. De, hogy ki mellett, ezt még magam sem tudom… szaftos kacsa ez az év újonca…

Matee01 - 2014. 12. 28. 21:06

Legjobb meg szerintem a Z Nation, És a The Strain. :)

CyClotroniC - 2014. 12. 28. 21:07

Azért fura mert nekem az elmúlt 2 évben mindössze két “heartbeast” sorozatom volt, az Orange és a Fargo, és bár nyilván ízlés kérdése is, de ezekről a legnehezebb elképzelnem pont, hogy távol áll valakitől, mindkettőnek akkora szíve van.

Plusz szerintem pont ez a True Detective legnagyobb hátránya a Fargoval szemben, hogy távolságtartó és kicsit lélektelen. Nincs Mollyja. Igazából Rust one-man showja rétegek nélkül és néhol szerintem el van picit nagyképűsködve, amitől pont távol marad.

Rea - 2014. 12. 28. 21:09

True D.-nél még tartozom magamnak egy utolsó résszel:D

Leftoversre esett a szavazatom.

fisher - 2014. 12. 28. 21:13

Flash második? Wtf

Egyértelmûen TD, de fergereges a mezõny, Flash-en kívül az összes nagy kedvenc.

Lilith - 2014. 12. 28. 21:17

A listából a Fargo.De örültem volna ha Gotham is bekerül.Sebaj,majd máskor és máshol. :D

lesliemagpie - 2014. 12. 28. 21:23

TD nem meglepő…
Várhatóan nem csak ebben a kategóriában, tuti befutó ahol bekerül sztem.

Viszont nem lehetne a poll eredményét hide-olni, hogy csak a lezárás után lehessen látni az eredményt?
Így lehet javítani az eredményen, főleg ha szoros, mert tudnak súgni…

Purgató - 2014. 12. 28. 21:28

Első szavazó vagyok, de nem mehetek el szó nélkül a FARGO mellett. Zseniális!

spedway - 2014. 12. 28. 21:30

A Leftovers és a True Detective között vacilláltam, aztán az első mellett döntöttem. A hangulatuk fogott meg mindkettőben, előbbiben viszont a karakterekkel jobban tudtam azonosulni. A Fargót már annyian dicsérik, hogy muszáj lesz bepróbálni, az Affair és a Flash pedig szimplán a sztori alapján nem érdekel.

sterling - 2014. 12. 28. 21:32

“Hurrdurr TD, megy a hypeszavazás, mindig mérgelődök ezeken mindig az nyer amit a legtöbben megpróbálnak, mert lehet úgy is szavazni hogy nem nézted meg az összes jelöltet. semmi esélye értelmes eredménynek”

De ha csak azok szavazhatnának, akik végignézték az összes jelöltet, akkor alig lennének páran, akik szavazhatnának, nem?

Amúgy én az ötből egyedül a The Affair-t nem láttam, számomra a True Detective és a Fargo volt toronymagasan a legjobb, végül a Fargo egy hajszállal nyert.

Trolljaegeren - 2014. 12. 28. 21:49

Mind az öt sorozatot figyelemmel követtem hétről hétre és mindet imádom. Emellett toronymagasan True Detective, és nem a hypevonat miatt, mert gyűlölöm a hype-ot. Egyszerűen ez talált meg legjobban. Szuperhős nem vagyok, se sorozatgyilkos, se… viszont egy sötét, filozofikus alkat igen. Örömmel érzékeltem, hogy visszaköszön Nietzsche és Lovecraft (nagy kedvenceim), és rengeteg egyéb dolog a sorozatban. Kellett már nagyon ez.

spedway - 2014. 12. 28. 22:00

“De ha csak azok szavazhatnának, akik végignézték az összes jelöltet, akkor alig lennének páran, akik szavazhatnának, nem?”

Erről szerintem volt már a blogon szó, meg szerintem minden évben előjön, de a “legjobb” valahol népszerűségi verseny is, hiszen ez egy szubjektív szempontok szerinti szavazás, ha nem így lenne, akkor egy robottal is ki lehetne számoltatni és tökfelesleges lenne bármilyen oldalon bármilyen szempont szerint is szavaztatni a nézőket, mert objektív szempontok szerint mindig ugyanaz lenne a végeredmény.

Egyébként érdemes belegondolni: hogy szavazzon valaki egy olyan sorozatra, amit már az előzetes infók esetleg trailer alapján sem tartott semmire? Az nem lehet az adott személy listáján az első, még akkor sem, ha egyébként másik három ember szerint meg az a legjobb. Csak mert körülöttem többen vannak olyanok, akiknek tetszik, attól én még nem fogok arra szavazni. Érveléssel itt nehéz érvényesülni. Ezért ha az öt lehetőségből valaki csak kettőt nézett meg, az már önmagában értékítélet.

winnie - 2014. 12. 28. 22:02

“Meddig szavazunk? ”

3 nap.

winnie - 2014. 12. 28. 22:03

“Ezért ha az öt lehetőségből valaki csak kettőt nézett meg, az már önmagában értékítélet.”

illetve a lényeg úgyis az, hogy ez egy játék, szondázás. jól esik, ha a saját favorit “nyer”, de nem létszükség. sokakat még talán meg is nyugtat, hogy nem a masszába tartoznak, hanem “egyéniségek”:) mondtam már, hogy THE DIVIDE?!!!

Skate - 2014. 12. 28. 22:04

The Affair
Érthetetlen, hogy utolsó helyen csücsül. Legalább a top5-ben bent van.
The Leftovers és The Flash pilot után kasza. Gotham bejutott volna, hasonlóan utolsóra tenném, mint a villámembert.
Fargo és True Detective nagyon jó volt. Azért helyezésüket felcserélném, egy szavazaton múlna.

Neoprimitiv - 2014. 12. 28. 22:05

“mindig az nyer amit a legtöbben megpróbálnak” – pedig a Kilenc döglött egér a kéményben című, kilencszer három órás epizódból álló délnorvég pszichodráma az alkotója szerint egyszerűen lesöpör mindent a képernyőről, kár, hogy rajta kívül a kutyát sem érdekli.

“lehet úgy is szavazni hogy nem nézted meg az összes jelöltet” – már dolgozunk a két hatósági tanúval hitelesített, drogmentes vizeletmintához kötött szavazások bevezetésén. Probléma, hogy a tanúk csak akkor lennének hitelesek, ha a szavazóval együtt végignézték volna a sorozatokat, de ezt csak úgy lehetne biztosan állítani, ha a hatósági személy is végig ott lett volna – szóval bonyolult, de mindent a fair szavazásért!

“semmi esélye értelmes eredménynek” – én már sokkal előbb helikopter voltam, én mondom meg, mi az értelmes eredmény.

Sgt Doakes - 2014. 12. 28. 22:07
CyClotroniC - 2014. 12. 28. 22:17

Szerintem meg a Fargo pont azzal a lehelettel lett mainstreamebb, amitől szerethetőbb lett, mint akármelyik eredeti Coen mű. Nyilván számomra. Viszont szerintem kellően önmaga, és ez éppen az egyik legnagyobb erénye, szóval nagyon nem osztom a linkelt kritikát.

Thomas - 2014. 12. 28. 22:23

Szerintem én itt most tartózkodok, mert ezekből csak a The Flash-t nézem, de azt meg nem tartom olyan jónak, hogy megkapja a szavazatomat:) Kár, hogy a The 100 nem került be, pedig olyan jó véleményeket kapott a kibeszélőben!:) Most kezdtem bele a 2. évadba és azokat olvasgattam éppen:)

Amire még hajlandó lennék szavazni, az a Selfie, a Bitten, a The Last Ship, a Rising Star, esetleg a Resurrection vagy a Young & Hungry is szóba jöhet… de a The Flash-re nem fogok, a többire meg nem tudok:)

Miss Keamy - 2014. 12. 28. 22:32

na bumm, lehet egyedül vagyok vele, pont a TD-t nem láttam ezek közül. Tervben van a dara egyébként.. Én a Leftovers-re nyomtam, nagyon nehéz volt, vacilláltam a Fargo és közte, viszont ha belegondolok melyik sorozat hatott a legjobban és váltotta ki a legmélyebb érzéseket? bizony a Leftovers…Pedig az első pár része nem jött be, aztán nagyon betalált. kép világ no meg a zene is szenzációs. Ja a Flash sem rossz, imádom :)

Barney - 2014. 12. 28. 22:45

Na eddig egész jó, ide is bekerült mindhárom jelöltem. :) TD úgy érzem teljesen jogosan vezet, bár én inkább Leftoversre szavaztam, számomra az többet adott. Ebből az ötből csak a Flasht nem nézem, de az nem is érint.

sherlock20 - 2014. 12. 28. 23:11

Nálam a The Leftovers. Brutális karakterdráma lett. Számomra értékesebb, mint a nyomozós TD, ami igazából semmi extra, de a körítése miatt (hangulat, színészek) valóban itt a helye, de szerintem nem a legjobb volt idén.

Tommy - 2014. 12. 28. 23:15

Ezek közül négyet nézek, csak az Affair-t kaszáltam.

True Detective-re ment a szavazatom, mivel nincs itt a Gomorra.:) Amit sztem csak én jelöltem.:D Fargo is nagyon jó volt, de hajszálnyival lemaradt nálam a TD mögött. Leftovers szintén ott van nálam a top 5 újonc között. A Flash se rossz, de azért innét kicsit kilóg, jó kis, könnyed szórakoztató guilty pleasure, de teljesen más liga mint a többi jelölt sorozat.

PTOBI - 2014. 12. 28. 23:19

A TD-t nem láttam, de a Fargo után már meg sem akarom nézni, azok alapján, amiket eddig olvastam róla.
CyClotroniC: Teljes mértékben egyetértek veled a Fargo-val kapcsolatban.
Ahogy azonban nyilvánvaló volt számomra, már a szavazás megkezdése előtt, úgy most lassan be is bizonyosodik, hogy a TD fog nyerni. Hiába, ha “mindenki” látta.
Erős év volt, és annak ellenére, hogy rossz pont nálam a vér és erőszak fölösleges alkalmazása, használatuk túlzásba vitele, a Fargo nálam magasan vert minden mást, mert… ahogy CyClotroniC írta.

jesustomer - 2014. 12. 28. 23:25

de sokan vagytok akiket nem érint a flash vagy nem rá szavaztok.. pedig tényleg az idei év legjobbja (persze ez nyílván elfogultság és még nem is olvasok képregényeket). a többibe belenéztem de nem az én világom. viszont ha így nézzük a fargo ezerszer jobban tetszett mint a többi flasht kivéve.

winnie - 2014. 12. 28. 23:45

PTOBI: engem meglepett például, mert rengeteg helyen szépen kizuttyant az éves top10-ből a nagy hype ellenére. az meg, hogy “mindenki” látta nem sokat ér, ha eleve nem ez a legnézettebb új sorozat. van, amit még “mindenkibb” látott. ilyen alapon a walking deadnek is tarolnia kéne a jaws-on, de tippre még csak jelölést sem fog kapni:)

egyébként aláírom, valóban a TD az egyik nagy közönségkedvenc (kíváncsian várom a 2. részes fogadtatást), de azt azért kiemelném, még mielőtt a “mindenki” dolgot komolyan vennénk, hogy a jelölések során, amikor nem “mindenki” jelölt, akkor is a legtöbb jelölést kapta az újoncok között. vagyis a hardcore junkie-k is TD-pártiak, ha top3-ról van szó.

sehrezad - 2014. 12. 29. 00:02

Elkezdtem nézni a Flasht, még tetszett is a humora miatt, de aztán egyik héten nem töltöttem le, és azóta félbemaradt. A többivel szerintem sem egy kategória, azok közül arra szavaztam, amelyiknél, lehunyva a szemem, a legtöbb emlékezetes jelenet, rész, hatás bevillant. Így lett a The Leftovers, a pap köré épített résszel teljesen megvett.

sherlock20 - 2014. 12. 29. 00:18

Olyat amúgy lehet kérni – akár a szavazás lezárása után – hogy az egyes sorozatokra hány jelölés érkezett ezek közül? Kíváncsi vagyok, hogy a “jelölt sorrend” mennyire egyezik meg a végleges vokssal. :)

Subi - 2014. 12. 29. 00:38

The Affair

Ebben persze nagy szerepe van, hogy az életem egy 10-15 évvel ezelőtti szakasza több ponton visszaköszönt benne. Persze nem a gyilkosság.. :)

Ha ez nem lett volna, akkor a Fargo lett volna a befutó.

winnie - 2014. 12. 29. 05:08

sherlock20: sorrendet mondhatunk esetleg, de szavazatszámot nem akarunk.

Yooha - 2014. 12. 29. 06:46

Az Aggair-t nem láttam, a másik négyből a Fargo. Most kezdtem el Szenteste napján, a béke és szeretet jegyében és 4 nap alatt néztem meg. Zseniális! Minden rész végén azt éreztem, hogy ebből kell még egy részt látnom!
a TD-is tetszett, de miután véget ért az, hogy az idősebb ének már nem csak meséltek az asztal mögül, már nem érdekelt – ez valahol a 6. résznél lehetett. Szóval nekem elrontották ott.

Pr13m - 2014. 12. 29. 07:16

Remélem a Flash belehúz és villámsebességgel szakítja át a célvonalat! :)

zsenike - 2014. 12. 29. 07:45

Egyértelmű döntés, The AFFAIR!!!! :)

sziki - 2014. 12. 29. 08:44

Természetesen a True Detective, de mindegyik sorozat nagyon szimpatikus a listán.

damoqles - 2014. 12. 29. 08:46

TD. Ez hol kérdés?

sherlock20 - 2014. 12. 29. 09:17

winnie, már az is kielégítené kíváncsiságom. :D

20legendd - 2014. 12. 29. 09:47

True Detective: Igazából mindig egy kicsit túlértékeltnek tartottam. Habár tényleg kiemelkedő a rendezés és a színészi játék, maga a történettel kapcsolatban sosem éreztem azt, hogy érdekel és azért így nehéz valamit ténylegesen szeretni. Azért nem volt rossz, az összkép azért csak elért egy 7/10-es szintet.

The Flash: nem nézem.

Fargo: Ennek a pilotja volt a kedvencem idén, aztán egy kicsit visszaesett szerintem, de egy stabil 8/10-es szintet mindig tudott szinte hozni. Nálam Martin Freeman és Billy Bob Thornton párosa tényleg jól működött.

The Affair: kiválóan indult, aztán nagy hullámvölgy lett. Az évad közepén voltak talán a legmélyebben, aztán a végére sikerült még valamit visszahozni, csak ne lett volna benne ennyi idegesítő baromság. De azért tetszett, körülbelül 7,5/10-et ért nálam az első évad.

The Leftovers: lehet, hogy csak azért, mert ezt pont most fejeztem be tegnap, de ebből az ötösből nálam ez kapta a szavazatot. A The Leftovers nem teljesített véleményem szerint olyan konzisztensen, mint például a Fargo, de sikerült olyan érzelmi csúcspontokat elérnie, amit az előbb említett sorozatnak nem igazán és ez döntő volt. Egyébként 8,5/10, de ha muszáj lenne, akkor inkább felfelé kerekítenék.

Mondjuk ha nem ebből a csokorból kellett volna választani, akkor számomra az év újonca cím a Last Week Tonight with John Oliver és a Rick and Morty között dőlt volna el.

Reeka - 2014. 12. 29. 10:05

Ez nagyon nehéz választás, a True Detective-Fargo-The Leftovers trió nálam az idei abszolút kedvencek. De a TD lett végül a befutó. De a The Affair, és a Kingdom is nagyon bejött még idén.

Marco Materazzi - 2014. 12. 29. 10:26

Mindet bepróbáltam, egyedül a Leftlovers nem maradt nézős, a maradék négy közül pedig a Fargora menne az én szavazatom, ha a tesóm a nem lőtte volna el a True Detectivre az Ip címünkről :D

Theo - 2014. 12. 29. 10:29

The 100.

Legalább lehetne külön kategória, pl mint ezek többsége vergődéses/értelmetlen, és a többi.

iverson2 - 2014. 12. 29. 10:38

Mivel csak a True Detective-hez volt szerencsém, így arra szavaztam :) (tudom, hogy gáz így szavazni, de ez van)
Fasza sorozat, imádtam minden percét.

Néma Harcsa - 2014. 12. 29. 10:40

Természetesen a Fargo.
@Tommy: előfordulhat, hogy a Gomorra nem kapott túl sok esélyt, mivel például én egyáltalán semmit sem jelöltem, csak szavazok.
Gyanúm szerint ugyanígy marad majd ki Tom Hardy a Peaky Blindersből a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Pipacs - 2014. 12. 29. 11:08

Mennyire uncsi top 5… Ebből 2 dögunalom, egy érdektelen, és másik 2 pedig nézhető, de lassú folyású, és a végére kicsit csalódás. :( Ha dönteni kell, Fargo, a True Detective mindenféle magas színvonalával együtt is csalódás.

nemo - 2014. 12. 29. 11:22

nem tudok komolyan venni egy olyan szavazást ahol a True Detective nyer, az idei év egyik legunalmasabb sorozata volt.

carpediem - 2014. 12. 29. 12:05

jesus, milyen év volt, és a the 100 nincs is a litsán :D th leftovers, bár úgyis true detective nyer. nálam csak második :)

bazs1 - 2014. 12. 29. 12:17

1. Fargo 9/10 2. The Affair 8,5/10 3. TD 8/10

Flash marhára nem érdekel, Leftovers darára vár.

Ennn - 2014. 12. 29. 12:46

Habár szavaztam, de nem tartom igazságosnak, mert a TA-t még be se próbáltam.
Nagyon kíváncsi vagyok már rá, de nem volt még időm rá.
Nálam, ha lehetett volna, akkor idén is a Hannibal vitt volna mindent, esetleg a The Fall, amit néhány napja kezdtem el, és nem is értem, hogy hol bújkált eddig?
Így, viszont a TD-re ment a szavazatom. :)
Ez sem rosszabb :) Csak kicsit régebbi az élmény.

Mortanius - 2014. 12. 29. 13:18

Fargo egyértelműen ütött mindent. TD is nagyon jó, de egy kicsit túlértékeltnek érzem.

Fermina_Daza - 2014. 12. 29. 13:19

a listáért oda vagyok meg vissza, tök színvonalas..:-)…. (egyedül a flashez nemtok, mit hozzátenni, mert nem nézem)…. na, most feladtátok a labdát, a másik négyből melyikre szavazzak, mert mindet bírtam nagyon vmi miatt…

Fermina_Daza - 2014. 12. 29. 13:22

nyomtam egy fargót 10 perc mérlegelés után :-)…

Fermina_Daza - 2014. 12. 29. 13:23

khm, most látom csak 3 perc volt … lol…

bëiz - 2014. 12. 29. 13:24

A Flashen kívül mindet (végig)néztem. Nehéz volt a döntés, de végül a Leftoversre szavaztam. A True D. színészileg erős, de a sztori önmagában nem egy nagy só, és a végeredmény is eccerű mint a faék. A Fargó nagyon tetszett (majdnem rá szavaztam), de végül is úgy éreztem, hogy 8 részben jobb lett volna elmesélni. Az Affairt mostanában nézem… tetszik, de nem mondanám rá, hogy ő a legjobb. A Flash szerintem nem illik ebbe a ligába, lehet szeretni, tudom, hogy sokaknak tetszik, de nem ebbe a körbe való. Egy guilty pleasure-nél nem több. Szóval Leftovers: néha megtudtak lepni, plusz minden második rész képes volt összeszorítani a torkomat is. Ez ritkán esik meg velem, úgyhogy az érzelmi löket miatt ment rá a voks. 2012-ben komolyan az Arrow nyert? WTF? ennyire nem volt más? ;)

clark - 2014. 12. 29. 15:05

ez nehéz volt mivel ezek közül 3 is nagyon ott van,de a Flash lett a legjobb:D

VanillaSky - 2014. 12. 29. 17:53

A Flashre szavazók direktbe trollkodnak?:) Mintha a Ferrarik meg Lamborghinik világába bekerülne egy zsiguli is. Egyébként nehéz döntés volt, eredetileg az Affairst is esélyesnek tartottam, de szezon végére csökkent a minőség, másik kettőnél meg nőtt. Így a TD-Leftovers duoból utóbbira ment.

dzsiaj - 2014. 12. 29. 19:44

VanillaSky: A kommersz lecsap:)

A True Detective- természetesen csakis szerintem- az év legtúlértékeltebb sorozata. Korrekt szórakozás, de semmi több.
A The Leftovers egy bazi nagy unalomtenger, ahol a falra mászok a sok szenvedéstől.
A The Affair nagyon korrektnek tűnik 3 rész után.
A Fargo úgy zseniális, ahogy van, ritka egy 10/10-es sorozatélmény nálam.
A The Flash egyértelmű underdog ebben a kategóriában. Kellemes, mint egy lábvíz, de semmi több. Mivel viszont egyedül ebből a sorozatból néztem ki, hogy a fanfavorit bázisa miatt megszorongatja a True Detective-et, ide ment a voksom.

dzsiaj - 2014. 12. 29. 19:51

winnie: Mea Culpa. Két strigula van a The Divide mellett, mint legjobb újonc:)

Rettus - 2014. 12. 29. 21:31

Fargo

Nagyon magasra tette a lécet. Unikális darab, nem lehet hozzá mérni a többit.
A “Flash” biztos a közelgő szilveszter miatt került ide : D

tintas.tunyacsap - 2014. 12. 29. 21:55

csakis a Fargo

Dawnton - 2014. 12. 30. 01:30

Flash mint legjobb második? Basszus… :(

The Knick meg nincs az első ötben. Oké. Azért kis komolyságot, ha lehetne…

Fargo/TD, nem vitás. Részemről a TD, de nem sokkal. A Fargo is ritka kincs.

Dhomasson - 2014. 12. 30. 11:19

Amire szavaznék, az nem került be, így viszont a Leftoversre ment a voks. Nem tartom kiemelkedőnek, de emocionálisan az nyújtott legtöbbet, korrekt, átgondolt sorozat volt, az idő múlásával egyértelműen ez volt a legnagyobb hatással rám.
True Detective nálam is a túlértékelt kategória. Színészi játék, rendezés nagyon rendben van, de a sztori nekem gyenge, sok helyen logikátlan is.
Fargo: volt három nagyszerű epizódja, a többi viszont nálam csak egy erős közepes. Talán ha 1-2 résszel rövidebb az évad, kompaktabb lehetett volna. Így csak egy kellemes kis sorozat, de nem kiemelkedő.
The Affair: Kár, hogy az évad közepén volt 1-2 gyengébb és kifejezetten unalmasabb rész, így kicsivel lemaradt nálam, de simán top3-as.
Flasht nem nézek.

PTOBI - 2014. 12. 30. 11:49

winnie: Igazad van. Eddig nem néztem utána a nézettségi adatoknak, de utólag meglepődve olvastam, hogy a TD nyitása nem hozott akkora nézettséget, mint a Fargo. Nem kaptam arra való utalást, hogy az össznézettsége mennyi volt a Fargo-nak, de ahogy figyeltem, időközben csökkent a nézettség, ellenben a TD nézettsége folyamatosan növekedett.
Az persze megint más kérdés, hogy a TD HBO-s sorozat, míg a Fargo FX-es (ha jól emlékszem).
Egy olyan tendencia figyelhető meg a nem az öt legnagyobb, sorozatokat is sugárzó amerikai tévécsatorna között (nem vagyok jártas ezen a téren, de ha jól tudom, akkor CBS, NBC, FOX, ABC, The CW), hogy a HBO…
Nem folytatom, mert nem az én szakterületem a tévécsatornák részletes tanulmányozása és a nézettségi adatok mikroszkóp alá vétele.
Amire utalni akarok, az az, hogy a HBO-s sorozatok – a más csatornákhoz képest alacsonyabb nézettség ellenére- népszerűek. A HBO tipikusan mintázza azt az esetet, amikor a népszerűség magasan a nézettség fölött áll (11-12 milliós nézettségű sorozatokat kapnak ki 2-3 milliós nézettségű sorozatoktól, amikor szavazásra kerül a sor… előfordul).
GoT, TD, Boardwalk Empire, The Wire…
Olyan sorozatok, amelyek nézettség terén messze elmaradnak a CBS és az NBC közkedvelt műsoraitól, mégis a minőség időnként legyőzi a mennyiséget. Az megint más kérdés, hogy talán pont az alacsony nézettség miatt, és a HBO hírneve miatt sokan alapból csatlakoznak a szólamhoz, és másokkal együtt hirdetik a HBO-s sorozatok nagyszerűségét, miközben nagyon szűk skálán mozognak a sorozatokat tekintve, vagyis alig ismernek néhány sorozatot, de nekik a HBO minden igényüket kielégíti. Őket is megértem, hiszen valóban, nem kell mindenkinek függőnek lenni.
Nem az a szándékom, hogy alábecsüljem a HBO-s sorozatokat, mert pl. a komédiáik számomra kiemelkedőek (legtöbbjük már lejár… nemrég ugye a “The Newsroom), és értem, hogy miért ragaszkodnak sokan a jól bevált GoT-hoz, vagy a nemrég lezárult Boardwalk Empire-hez. Mégis elengedhetetlennek tartom, hogy ahhoz, hogy valaki objektívan meg tudjon ítélni egy általa közel tökéletesnek tartott sorozatot, széles spektrumban mozogjon, amikor az összehasonlítsáról van szó.
Jó, ha az ember nemcsak a jól bevált típusokat keresi, és azokhoz megrögzötten ragaszkodik, hanem tágítja a látókörét, megnézve néhány komédiát, sci-fi-t, krimit, drámát és egyéb műfajú sorozatot, illetve nemcsak amerikai sorozatot, hanem más országból érkezett alkotást is. Mellékesen: miután belenéztem néhány ausztrál, cseh, lengyel, norvég-svéd-dán, kanadai és angol sorozatba, szilárdan állítom, hogy más nemzetek is tudnak olyan sorozatokat leadni, mint az amerikaiak, sőt mostanában jó néhány angol sorozatot megnéztem (egyeseket csak részben), és odaáig jutottam, hogy azonos kategóráiába sorolom az angol és az amerikai gyártmányokat, sőt összességében jobban tudok szimpatizálni az angol sorozatkészítéssel, mint az amerikaival, lévén kisebb ország, rövidebb múlt, és mégis újra és újra meglepnek a kiemelkedő alkotásaikkal.
Eltávolodtam érvelésem kezdeti alapjától, így visszatérve azt mondhatom, hogy mindezzel arra próbáltam utalni, hogy a magyarok körében nagy vonzereje van a HBO-nak, mely elsősorban talán a múltbéli sikereknek tudható be.
Elfogadom a többség akaratát, végül is ez nem valami vérre menő ütközet, csak egy kis közvélemény-kutatás.
Az én szememben azonban a HBO-s drámák továbbra sem érnek fel az egyéb csatornák által bemutatott drámákkal (melyek csúcsát számomra az angolok szolgáltatták mindezidáig).
A Fargo persze amerikai, tudom, de ettől függetlenül egyedi és különleges. Abban viszont egészen bizonyos vagyok, hogy a többség nehezebben értelmezi a Fargo mondanivalóját és motívumainak színes keverékét, mint a TD lényegét.
A Fargo-t sokkal inkább tartom egy elvont, belső abszurditásnak, mint a gyilkosság és az ezzel együtt járó belső gyötrődés, avagy tökéletes nyugalom kontrasztjának.
A TD-t pedig, ennek függvényében, továbbra sem vagyok hajlandó megnézni.

Csigusz - 2014. 12. 30. 13:48

Mivel ezek közül én egyedül a Leftovers-t írtam be, így arra ment a voks. Ez a True Detective dolog nálam kicsit érdekes, valószínű megint azért nem érzem annyira, mert a hype-traintől már a rosszullét kerülgetett – emiatt vagyok még mindig csak 1×02-nél (Mármint oké, jók a karakterek, de mindenki úgy csinál mintha ez lenne az első átívelő bűnügyi drámája. Vagy Killinget senki nem nézett…?)

Egyébként ha bejutott volna akkor a Knick-nek ment volna igazán a korona!

Tommy - 2014. 12. 30. 15:20

Néma Harcsa: Én mindkettöt jelöltem:)

PTOBI - 2014. 12. 30. 17:36

Valamiért nem megy el a válaszom, winnie. Azt írja a rendszer, hogy már egyszer elküldtem, pedig itt nem látom, hogy megjelent volna. Van ötleted, mi lehet a gond?

MelancholyR - 2014. 12. 30. 19:21

True Detective-re tettem, de most hogy nézem a Fargo-t, inkább arra kellett volna szavazni. Oda meg vissza veri a TD-t.

Stiel - 2014. 12. 30. 23:50

“A Flashre szavazók direktbe trollkodnak?:) Mintha a Ferrarik meg Lamborghinik világába bekerülne egy zsiguli is.”

Hát vagy nem is annyira Ferrari meg Lamborghini a többi sem, meg a Flash sem annyira zsiguli, mint itt egyesek láttatni szeretnék. Egyébként is, miért törvényszerű, hogy csak kemény dráma lehet a legjobb, minden más ‘komolytalan’?

kinga - 2015. 02. 24. 17:58

Sajnos csak most jutottam oda, hogy megnézzem a Fargo-t, de gyorsan ledaráltam (és most nagyon szomorkodok, hogy ennyi volt…)
TDre nyomtam, de az a helyzet, hogy én is úgy gondoltam, hogy annál a jelenlegi felhozatalból nem lehet jobb. Hát, de!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz