login |

JAws 2014: Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow)

2014. 12. 29. 14:31 - Írta: Thomas

32 hozzászólás | kategória: reality, szavazás, talkshow, , , , , ,

Idén egy kisebb ráncfelvarráson ment át ez a kategória, hiszen a hazánkban még mindig elég mostohán kezelt realityk mellett immár talkshow-kat, dokumentum-szériákat és minden egyéb, nem klasszikus értelemben vett sorozatot is nevezhettetetek.

2008: The Amazing Race, 2009: Hell’s Kitchen, 2010: The X Factor UK
2011: The X Factor UK
, 2012: An Idiot Abroad, 2013: The Amazing Race

Ennek megfelelően az újdonságok a talkshow-k világából érkeztek a jelöltek közé, az újonc The Tonight Show Starring Jimmy Fallon és Last Week Tonight with John Oliver, valamint a leköszönő The Late Late Show with Craig Ferguson képében. Mellettük versenyben vannak még a CBS “örökös jelölt”, veterán reality-jei, a Survivor és a korábbi kétszeres győztes The Amazing Race is.

Ami a kimaradókat illeti, hajszállal csúszott csak ki a legjobb ötből az egyetlen országos dokumentumsorozat, a Cosmos: A Spacetime Odyssey. Kicsit több hiányzott a The Colbert Report-nak, a Jimmy Kimmel Live!-nak, a MasterChef US-nek és a Shark Tank-nek, a többiek alig kaptak szavazatot.

A többi korábbi győztest illetően, a Hell’s Kitchen már 4 éve távol van, az An Idiot Abroad pedig már befejeződött. A tehetségkutatókat meg úgy tűnik, hogy végleg meguntátok, hiszen már 2013-ban sem került egyetlen The X Factor sem az élmezőnybe, mostanra pedig a tavalyi ezüstérmes The Voice US is eltűnt a süllyesztőben.

A nagy kérdés tehát adott: elsőként triplázhat a The Amazing Race, hetedik jelölését végre díjra váltja a Survivor, vagy netán valamelyik újonc talkshow lesz a befutó?

A legjobb reality

  • Last Week Tonight with John Oliver (31%, 644 Votes)
  • The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (29%, 613 Votes)
  • The Late Late Show with Craig Ferguson (15%, 313 Votes)
  • The Amazing Race (14%, 302 Votes)
  • Survivor (10%, 211 Votes)

Total Voters: 2,083

Loading ... Loading ...

32 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2014. 12. 29. 14:41

Örülök, hogy bővítettük a kategóriát és azt is, hogy a kedvenceim bekerültek, bár talán a leköszönő Colbertet még el tudtam volna viselni ebben az ötösben.

Craig Ferguson nekem az abszolút kedvenc talkshow hostom, és bár idén se volt vele semmi baj, de a leköszönése ellenére is John Oliver kapja majd a voksomat, mert az idei évet díjazzuk és így korrekt. Azt azért hozzá kell tennem, hogy egyik abszolút kedvenc tévés élményem volt anno Craig Skóciai útja, ahová a Mila Kunis, Michael Clarke Duncan, Rashida Jones, Ariel Tweto csapattal ment el.

Idén azonban John Oliver nem volt párja, és bár jó lenne Craigről megemlékezni, igyekszek 2014-re szavazni (úgyse fog nyerni egyik se).

1. John Oliver
2. Craig Ferguson
3. Survivor
4. Jimmy Fallon (jó arc ő is, de nekem inkább a zenés akciói tetszenek, azok meg inkább havi YouTube programok)

(The Amazing Race-t nem nézek)

CyClotroniC - 2014. 12. 29. 14:42

Ja és a ‘Nathan For You’ nagyon hiányzik.
Az év egyik legnagyobb sorozatos élménye volt nálam.

Vektor - 2014. 12. 29. 14:49

Last Week Tonight

Más talkshowt nem nézek, a TAR és a Survivor meg felemás éven van túl, így ment a szavazat John Oliverékre.

zolkó - 2014. 12. 29. 14:55

Nem volt nehéz a választás: Craig Ferguson FTW
John Oliver nekem túlontúl harsány, és idegesítő.Jimmy Fallon sokszor erőltetetten vicces, ami nekem sokszor inkább kínos, mint ténylegesen humoros. Survivort és az Amazing Race-t régóta nem nézem, sajnálom rájuk az időt.
Viszont Craig mindig jókat beszélget(ett :(((( ) a vendégeivel, és a monológjai is ütősek voltak, ezért ő a nyertes nálam. A Cosmost pedig sajnálom, hogy nem jutott be, minden epizódot tátott szájjal néztem, nagyon szerettem/szeretem.

crashland - 2014. 12. 29. 15:10

craig ferguson nalam is all time nyero, ennek ellenere most john oliver kapta a voksom. egyszeruen rohadt jo volt, remelmjuk folytatja a masodik evaddal is :)

Vektor - 2014. 12. 29. 15:11

Érdekes, hogy mennyire megváltozott a kategória a bővítéssel, nem hittem volna, hogy a reality-k ilyen rosszul állnak a talkshow-kkal szemben. Ráadásul újoncok vannak az első két helyen, ami még inkább jelezheti, hogy emberek beleuntak a reality-kbe. Bezzeg pár éve még 1000 kommentes kibeszélője volt az angol X faktornak.

Castor - 2014. 12. 29. 15:22

Én is kérdezni akartam, hogy a ‘Nathan For You’-nak gondolom ebbe a kategóriában kellett volna begyűrnie magát. Kár érte :(

napocskin - 2014. 12. 29. 15:24

YESSSSSSSSS for John Oliver. :-) Sőt, John Oliver for president.

winnie - 2014. 12. 29. 15:26

vektor: a talkshow előnye a youtube-nézés, tehát kis szeletekben is élvezhető. szemben a realitykkel.

winnie - 2014. 12. 29. 15:29

(egyébként egyszer majd összeszedem ezeket a kibeszélős kommentszámokat, mert érdekes a jelenség, hogy nő és csökken az itteni érdeklődés foka. nyilván nagy mértékben közösségfüggő a dolog, pár ember is remekül beindíthat egy posztot és akkor elpörög, míg ha kiszállnak, akkor elhal, de 2000+ról érdekes 20+-ra csökkenni, de a régen 2000-es castle is ma 100 alatt van.

CyClotroniC - 2014. 12. 29. 15:36

Persze csak az X azért furcsább, mert az egy formátum, aminek elvileg a minősége csak a tehetségektől és a zsűritagoktól kell hogy függjön, mert minden más adott. Na most jó énekesek gondolom hasonló arányban vannak minden évben, de minimális eltéréstől eltekintve, trend nem igazán húzható fel rá, egyedül a zsűricsapat cseréjével lehetne magyarázni éles váltásokat, de asszem az sem volt.

Ami tanulságos, hogy a Survivor és a TAR ebből a szempontból hasonló, adott a formátum, a versenyzők cserélődnek ott is, de mégis itt vannak évről évre.

Nagyon légből kapott magyarázat, de nekem 2 főindokom van, hogy pl én miért hagytam ott. Egyrészt anno szerintem messze nem volt ennyi jó scriptelt sorozat, másrészt sok időt megzabál hetente, főleg az élő show. Ha nézed, az heti több drámától (hát még sitcomtól) veszi el a helyet, és ha torlódnak a kábeles lemaradások, akkor egyszerűen tényleg nincs rá idő. Ilyenkor az ránthatna max be, ha látok egy videót egy olyan versenyzőről, akitől az állam is leesik, akkor szerintem nézném a teljes műsort, de nem futottam bele ilyenbe mostanában.

És itt jön megint a Survivor ellenpéldaként, hogy ha pihen is nálam 1-2 szezont a sorozat időhiány miatt, úgy minden 2-3. évadra mindig befizetek, mert egyszerűen hiányzik. Az X-nél ilyen nincs.

lesliemagpie - 2014. 12. 29. 15:41

Jimmy Fallon nálam abszolút kedvenc. Maga az ember miatt is, ami egy ilyen showban ugye meghatározza az egészet, hatalmas arc.
A zenés dolgok JT-el csak plusz:)

Jó, hogy bekerült ide ez a kategória is. Kíváncsi leszek itt az össz. szavazatra, menyien nézik.
Mert itt ugye kis hazánkban ez nem igazán ismert és mint kiderült nem is vonzza annyira az embereket.
Balázsék “elvileg” belesültek, Kasza Tibi-t sem tudom mennyien nézik. Bár tavaly szilveszteri adás már eléggé kezdett hasonlítani egy amerikaira, sok sztárvendéges játék és hasonló.

CyClotroniC - 2014. 12. 29. 15:45

Ez így nem lesz jó szerintem :D

– The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
– The Late Late Show Starring Jimmy Fallon

Raisen - 2014. 12. 29. 15:47

Survivort és a TAR-t is imádom, utólag megnéztem mindet, bepótoltam őket. A friss évadok bár nem voltak olyan hűű de jók, de Survivor örök kedvenc!

LaCRossE - 2014. 12. 29. 15:56

Jimmy Fallonra ment a szavazatom, imádom a csávót, és amit Justin Timberlake-kel néha leművelnek, az hatalmas. Plusz, látszik, mekkora barátok, és ezt tök jó nézni.

FLASH - 2014. 12. 29. 16:17

Jimmy Fallonra ment a szavazatom,csak ahogy látom rossz helyre xdxdxdxd mert kettő is van :D Ezért kellene elolvasnom az egész szöveget

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
The Late Late Show Starring Jimmy Fallon

kisby - 2014. 12. 29. 16:23
Risi92 - 2014. 12. 29. 16:30

szerintem nem volt jó ötlet ezekkel a kibeszélőkkel indítani a realityket, de hát most már mindegy :D azért hajrá survivor!

engé - 2014. 12. 29. 16:35

Abszolúte nálam is a Nathan For You viszi a prímet. Zseniális a műsor, remélem nálunk is többen veszik ezt majd észre. Ha rajtam múlna listára tenném, de valahogy azt is megértem hogy miért nem került fel.

A felsoroltak közül a Last Weekre szavaztam. Remek újonc, Oliver tökéletes host, a writer-table tehetséges és olyan problémákon és témákon pörögnek, amelyeket a “testvérműsorok” inkább periférián kezelnek.

Sajnálom, hogy a The Late Late Showból kiment egy picit az élet. Eléggé száraznak éreztem az utolsó pár hónapot, Ferguson mondjon bármit is, nyilvánvaló, hogy neki a CBS-szel van baja és emiatt sokkal passzívabb volt mint valaha. Kábelre vágyik az biztos, nem egyszer jegyezte már mennyire elege van a network-tévéből.

Fallonnál meg az aktív Youtube-jelenlét miatt nagyon belecsusszant az egész a viralvideo-vadászatba, sketchekkel és poénokkal már nem is törődnek (ugyanez már megvolt hozzátenném a LNw/JF alatt is). Az interjúk kényelmetlenek, főként Fallon folyamatos kamu-röhögése miatt és túlexponált interjústílusa miatt (idővel ez kopni fog szerencsére). Nála jelenleg szerintem még Seth Meyers is jobb, pedig ami egyáltalán nem jó hír.

Véleményt a reality-kről nem tudok formálni, mert nálam az összes olyan “realty” ki van lőve, ami alatt stock epic zene szól.

DarylD - 2014. 12. 29. 17:02

Bár a “sorozatot” még nem sikerült ledarálni, de Youtube videók alapján ment a voks John Oliverre.:D

jtb - 2014. 12. 29. 17:11

Nálam eddig ez a legkönnyebb döntés és jó eséllyel az is marad. John Oliver, természetesen.

gisss - 2014. 12. 29. 18:34

nobrainer. john oliver.

spedway - 2014. 12. 29. 19:26

Na ez egy olyan kategória, ahol sehova nem megy a szavazat, mert még csak véletlenül sem nézek ilyen műsorokat. A tehetségkutatóktól egyenesen kiver a víz, a talkshowk még érdekesek is lehetnek (Youtube-on néha bele-bele nézek), de érdemben ezekkel nem foglalkozok, direktbe nem keresem ezeket.

dzsiaj - 2014. 12. 29. 19:31

“egyedül a zsűricsapat cseréjével lehetne magyarázni éles váltásokat, de asszem az sem volt.”

Az angol X-ben? Ne viccelj:) A 7. szezontól kezdve átlagban minden évben van vagy 2 csere:)

aleram - 2014. 12. 29. 19:37

John Oliver és az HBO zseniálisat alkotott, nagyon megérdemelnék a győzelmet!

tintas.tunyacsap - 2014. 12. 29. 21:58

Craig Ferguson is the best ever

Thomas - 2014. 12. 29. 21:59

És akkor a saját kategóriámban is szavaztam, mégpedig a Survivorre, mivel talk show-kat nem nézek, az American Idol, a Dancing with the Stars és a Rising Star sajnos nem került be, a TAR-nál meg jobban szeretem, hiába nem láttam még az idei évadokat:) De ahogy látom, a talk show-k elég durván lenyomják a realityket, hiába próbáltam “csalni” egy kicsit ezzel szép zöld, minden szemet magára vonzó Survivor plakáttal :D Ne vegyetek ám komolyan, ez volt az egyetlen álló formátumú logó, amit találtam, pedig kerestem valami szolidabbat:)

Arra azért én is kíváncsi lennék, mi az oka a tehetségkutatók visszaesésének. Inkább abbahagytátok őket, hogy több drámát tudjatok nézni, vagy csak a jelölésnél nem kerültek szóba? Hányan hagyták abba amiatt a The Voice-t, mert egyre többet kellett várni a releasekre (nekem sem túl ideális 2-3 napos késéssel nézni egy ilyen spoiler veszélyes műfajt), ősszel meg már többnyire csak SD-ben, hanghibákkal volt elérhető?

Enzo - 2014. 12. 29. 23:47

szegény realityk :(

pytta - 2014. 12. 30. 15:11

Wow, egy ilyen szavazáson egyszer nyert az An Idiot Abroad? És pont a legbénább harmadik évadával? LOL
(Bocs az offért, csak meglepődtem, és nem tudtam szó nélkül hagyni)

Lilith - 2014. 12. 30. 16:12

Sajnos ebben a kategóriában nem tudok szvazni ,mivel nem nézek egzet sem.

noxwill - 2014. 12. 31. 12:20

Szerintem Kimmel is nyugodtan bekereülhetett volna. A Mean Tweets eszméletlen, talán a legjobb Late Night Show elem az egész felhozatalból. Plusz meg az a Friends reuinon. Az se volt gyenge. De ha már így van akkor marad nekem Fallon.

_Peter - 2014. 12. 31. 14:40

Nézzük, reality nem érdekel, talkshow felhozatalból:

Oliver az újdonság miatt zseniális, tényleg jó igaz néha túl harsány, ahogy valaki feljebb megfogalmazta.

Fallon stílusa az interjúknál nekem nem jön be annyira, túl mesterséges és a felolvasott poénok, a szimplán csak kedves sztorik. Akkor már inkább Kimmel, ő jobban odaszurkál beszélgetés közben.

Ferguson: nem tudok nem elfogult lenni, ő a legjobb. Még így is a problémákkal. Őszinte interjúk, eredeti(nek tűnő) dumák és ahogy előadja. Beszélgetés közben ahogy jönnek belőle a poénok, amiket nem lehet előre megírni és a vendégekből is többet kihoz. Plusz azok a kirándulós epizódok.

Szóval Oliver és Ferguson tudnak olyat, hogy leessek a székről a röhögéstől, stílusa miatt Fergusonra ment a voks.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz