login |

Showder Klub: ez volt a 14. évad

2015. 01. 01. 16:52 - Írta: Desmond Wallace

26 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, standup,

Ugyan most csak hat részes volt az évad, de tavasszal megkapjuk azt az elmaradt két epizódot is, így minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Az viszont kérdéses, hogy visszanyeri-e még valaha egykor volt fényét a Showder Klub. Az az igazság ugyanis, hogy felemás volt ez a 14. évad. Az első három adás nem volt túlságosan szórakoztató, ráadásul a 14×03 egyenesen kritikán alulira sikeredett, és már végleg temetni kezdtem a műsort, de aztán sikerült magára találnia az évad második felére.

Szerencsére a nagy nevek többsége hozta a jó formáját. Kiss Ádámot nem láthattuk az elmúlt két szezonban, de most visszatért, és rögtön két adásban is feltűnt, s nem is okozott csalódást, hozta azt a szintet, amit elvárhatunk tőle. Ugyanez a helyzet KAP-pal és Kőhalmival is, aki a legintelligensebben reagált arra az RTL Klubot érintő változásra, ami már a Showder Klubban is tetten érhető:

“Ugye van elég politika itt az RTL-en, mióta rájöttek, hogy mire való a Híradó.”

Eddig is volt politikai humor a műsorban, de a reklámadó óta – érdekes módon – úgy megszaporodtak a Showder Klubban is, mint a különböző hírműsorokban. Ugyanazokat a témákat feszegetik, mint a Híradóban, de sajnos nem mindig sikerül ezeket a híreket kellően humoros köntösbe bújtatni, így pedig csak erőlködés lesz a vége. Ez több fellépőn is meglehetősen látszódott, egyszerűen nem tudtak normális poénokat írni a központinak tűnő utasításra. Ennyit erről.

Sajnos a dumagépek második – esetenként harmadik – vonala továbbra sem tud felnőni az első generációhoz. Persze akadnak az újoncok között is viccesebb figurák, de csak elenyésző számban. Na nem mintha a rutinos fellépők között ne lennének gyengébb előadók, de a nagy többségük mellett azért jelen van a rutin. A régi arcok közül nekem most Csenkivel volt a legtöbb bajom. Igazából sose csíptem a humorát, de talán ebben az évadban hozta a legrosszabb formáját.

Aztán meg kell még említenem a 14. évad újítását, a miniinterjúkat: az adott műsorok végére mindig meghívtak valakit, akivel poénosan akartak elbeszélgetni, de ebből nem lett semmi. Kivételt csak a Kiss-Ganxta párbeszéd jelentett. Kellemes színfolt volt viszont Beliczai Balázs előadása, amelynek során egy magyar slágert mutogatott el.

Összességében az elmúlt években megszokottá vált színvonalat hozta a Showder Klub, amit hívhatnánk akár Showder Klub light-nak is. Számomra Kőhalmi Zoltán, Kiss Ádám és Kovács András Péter fellépései jelentették az évad fénypontjait. Változatosság ide vagy oda, a rutintalan fellépőket viszont egy ideig hanyagolni kellene a tévében, mivel vannak más lehetőségek is, ahol megszerezhetik a kellő rutint. Ezeket a miniinterjúkat is elfelejthetnék a 15. évadra, és akkor már egy hangyányit javulna az összkép.

26 hozzászólás Ne habozz!

Chester_B - 2015. 01. 01. 17:23

Nagyon régóta nem nézem, amióta ez a gitározó nyulas intro van egy részt nem láttam, de valahogy nem is bánom, szerencsés vagyok hogy a csúcson nézhettem frissen, naprakészen.

Zordon - 2015. 01. 01. 17:43

Hadhazy szerepel meg egyaltalan a showder klubban? Baromi regen lattam.

Flanker - 2015. 01. 01. 17:53

Na igen, az RTL keresztpromós mini interjúkat tessék erősen elfelejteni.
Orosz György jó volt mint mindig, és aki számomra nagyon bejött az a vak csávó.

Tatala - 2015. 01. 01. 18:06

Szerintem Kiss Ádám is ultragáz lett… b’megol, abban leli a poént, meg a londoni bohóckodása a Felméryvel sem volt semmilyen… KAP és a zenés bohóckodása is nulla a köbön, párommal összhangban kapásból ugrottuk. A végén lévő miniinterjúk kapásból felejtősek. (Madár 0 volt, a következő 2 embert még az életben sem láttuk, Ganxta épp rezgett a lécen, az utolsó részt viszont még nem láttuk).

Szóval, a 3. rész után erősen megfogadtuk, hogy ha a 4. rész is ilyen lesz, töröljük a sorozatot örökre. Szerencsére belehúztak kicsit:)

Ombre - 2015. 01. 01. 18:13

Hogy Kiss Ádám volt a legjobb? A csók a dumája nagy részét évekkel ezelőtt is elmondott sztorikra építi fel,látszik rajta hogy elfáradt.
A haknik világából vissza akar kapaszkodni a régi sikerei fényét illúzióként kínáló klubba,de ez már csak szánni való erölködés.Alkotói válságban van,de ezt önmagának is képtelen beismerni.
Csenkinél más a helyzet,ő a magánéleti gondja miatt nem képes jókat írni.

fisher - 2015. 01. 01. 19:42

ezer éve nem nézem, pont szilveszterkor jutottt eszembe, hogy most megnéznék egy részt, viszont az rtl valami szar filmet adott. miért nem adták le azt a 2 részt? neadjisten forgathattak volna egy különkiadást is. van egy ilyen műsoruk és nem használják ki szilveszterkor amikor egyszer egy évben megnézné az ember.

Sunsetjoy - 2015. 01. 01. 20:09

A miniriportok egyértelműen bukta, amint lehet, átlépek rajta. Gondolom kitöltésnek használják.
Ha adás alatt nézném, gyakran előfordulna, hogy feleslegesnek érezném, hogy fennmaradtam…

fireblade - 2015. 01. 01. 20:42

Én maradtam Bödöcsnél..azon legalább jókat röhögtem :)

yeeeyha - 2015. 01. 01. 20:56

Nagyon régóta nem nézem már, én apukámon figyelem meg igazán, mennyire romlik a minőség: a régiek ismétlésén mindig jókat nevet, az utóbbi évadokat meg már léptetve nézi, ha nézi. De tegnap este könnyesre röhögte magát Bödőcs műsorán.

Ravennus - 2015. 01. 01. 22:03

A műsor olyan amilyen, nem nagyon lesz már itt magasabb színvonal az összképet tekintve, de a nagy nevek elhúzzák azért. Érdemes viszont megnézni a Dumaszínház saját csatornáján, az elmúlt 10 évükről készült dokufilmet
https://www.youtube.com/watch?v=_bsR09TVE9M

Bullseye - 2015. 01. 01. 22:18

Kiss Ádám szerintem beleesett annak a csapdájába, hogy ő a fiatal, menő stand-upos. Mert közben elkezdett felnőni, de változtatni nem mer (tud?), így inkább csak ugyanabban a stílusban nyomja, és többet keménykedik, hátha nem olyan feltűnő így, hogy öregszik.

Ezek a promó interjúk meg. Just no.

VicGilson - 2015. 01. 02. 02:29

Csak úgy kíváncsiságtól hajtva belenéztünk (barátnőmmel) egy-két adásba ebben az évadban.
Sajnos továbbra is fenntartom: Kőhalmi és Bödőcs azok, akik minőséget képviselnek a jelenkori humorista generáció tagjai közül, a többiek, ha jók is voltak egykor (pl. KAP az volt – jó régen, az igaz), már totálisan kiégtek, önmaguk paródiájává váltak.
Az új vonal(ak) felhozatala pedig kritikán aluli.

@Flanker: Orosz mikor volt jó? Mondott már egyetlen saját poént az elmúlt néhány évben (mondjuk nem ő az egyetlen, akire ez érvényes)?
Bödőcs és Kőhalmi kivételével szinte az összes többi kortárs humorista ráállt arra, hogy ezeréves vicceket, sztorikat, hahotás/pajtás újságos/playboyos/internetes/stb. szösszeneteket ad elő a műsorában – “saját” anyagként.
Szégyen gyalázat.

Zizi - 2015. 01. 02. 04:23

Régen nagy rajongója voltam, rendszeresen jártam az “öregek” vidéki fellépéseire, de valóban valami elromlott.

Ahogy utal az író rájuk, “a második – esetenként harmadik – vonal” egyszerűen SZÖRNYŰ.

Számomra talán egyedül a Szomszédnéni Produkciós Iroda a kivétel, de például seprűvel kergetném ki az RTL székházból (vagy bmely más csatorna székházából) azt az embert, aki szerint Tóth Edu, vagy akár Hajdú Balázs adásba, egyáltalán a stand up szakmába való…

Ó, Kiss Ádám… régen az egyik kedvencem volt. Mára nem maradt más csak a sokszor már más showder klub adásban elmondott poénok ismétlése, bmeg…
Ez a Felmérivel való Európát járó hülyeség meg ultraciki lett.
Bödőcs nagyok hiányzik.

Valószínűleg a műfaj kedvelői jobban járnak, ha a rádiókabaréban hallgatják őket… ott általában csak a tényleg viccesen (és beszélni tudók) lépnek fel.

Zizi - 2015. 01. 02. 04:25

jaj, elfelejtettem: valóban az “interjúkat” (erősen idézőjelben, mert ahhoz hagyni kellett volna, hogy az alany válaszolhasson) gyorsan felejtsék el. felesleges és rohadt gáz.

RolloJuve - 2015. 01. 02. 07:09

Ugye mostanában nem hallgattál rádiókabarét? :/

Desmond Wallace - 2015. 01. 02. 08:33

“Bödőcs nagyok hiányzik”

Szerencsére volt két műsora is a Comedy-n 2014-ben.

jjujj - 2015. 01. 02. 09:36

elértünk oda, hogy ez a műsor szégyent hoz a stand up comedy műfajára…

csak a szokásos magyaros, remek ötlet pocsék kivitelezésben újabb példája (pedig az elején jól ment)

tudni kéne időben abbahagyni

Balee - 2015. 01. 02. 10:18

kiss ádám már csak ismételget, ahhoz képest hogy egy évet kihagyott szinte nem is volt új témája… a tavalyi air-day tour még jó volt, az idei európai egy fos…
edu: te jó ég… szánalmas… valószinüleg ő fizet azért hogy szerepelhessen…
egyébként Bödöcs önálló műsora sem túl nagy ujdonság, elég sokszor ismételget… nameg egy idő után a vidéki bebaszott ember stílust is kicsit túltolja…

winnie - 2015. 01. 02. 11:55

“tudni kéne időben abbahagyni”

ezt sokan írják, csak nem tudják értelmezni: nem nekik kell abbahagyniuk, hanem a nézőknek. és akkor ők is abbahagyják. amíg ennyi ember szerint zseniálisak a showder klubok, amíg teltházasak a fellépések, addig nem érdemes abbahagyni. csak azért, mert egy rétegnek nem jön be az, amit lát:)

Bullseye - 2015. 01. 02. 15:13

Edutól én is frászt kapok speciel, de a felfedezőjét nem kell kikergetni az RTLtől, mert Bödőcs az.

@winnie
True, de most éppen nem tudom hogyan mérik a nézettséget, szóval lehet, hogy ha szinte mind leállnánk, akkor is menne.

Bandido - 2015. 01. 02. 16:51

“Zizi – 2015. 01. 02. 04:23

Ahogy utal az író rájuk, “a második – esetenként harmadik – vonal” egyszerűen SZÖRNYŰ.

Számomra talán egyedül a Szomszédnéni Produkciós Iroda a kivétel”

Neked kivétel. Szerintem meg Sas József szerű ripacskodás amit művelnek. Szerencsére letöltve nézem meg a műsort így át tudom tekerni gyorsan mikor ez a két szerencsétlen következne.

murder1 - 2015. 01. 02. 18:10

TV-ben nem éri meg megnézni, de utólag, egy fárasztó nap után kellemes kikapcsolódást nyújt, olykor még hangosan fel is tudok nevetni.
Aki számomra az egyik kedvenc lett a “másodvonalból”, az Rekop Gyuri, jobb szokott lenni, mint némelyik “nagy”.

Attis - 2015. 01. 02. 22:40

Halihó RTL KLUB műsorigazgató(vagy ki felel ezekért?)de nekem lenne egy építő jellegű hozzászólásom.Nem tudom már hogy saját gondolat volt vagy valahol olvastam róla(lehet pont itt egy hsz.-ben)de mi lenne ha havonta csak egy rész lenne leadva,de az igen erős lenne meg lehetne hosszabb is egy-egy rész!Szóval aki közel áll a csatornához az súgjon már nekik,lécci!

noxwill - 2015. 01. 03. 23:56

Valóban nem az a Showder Klub, mint ami indulásakor. Ezek az új arcok komolyan kritikák aluliak. A “veteránok” viszik a hátukon ezt a műsort, már amennyire lehet. KAP, Aranyosi, Hadházi, Bödőcs, Dombi, Kőhalmi, Trabarna (bár ő neki nem tudom mennyi időt hagynak, ha nem akart egy barkaszt utánozni.), Beliczai.

Viszont az ilyen Brutitól, Szomszédnénitől eljön az elkapcsolási faktor. Tuti bennem van a hiba.

RolloJuve - 2015. 01. 04. 17:32

Egyébként én teljes mértékben meg tudom érteni azokat, akik a Szomszédnénit a SasJózsef kategóriába teszik /mégse, mert szerintem az oreg a maga idejében kevésbé volt sz*r mint ők most :D/, vagy elkapcsolnak Brutiról, pedig régen neki is volt egy-egy jó száma, pl a Nindzsa Vida Péterrel, a Lélekfritőz Hadházival meg egyenesen zseniális. Írta valaki Hajdúbalázst, ő meg szerintem jól nyomja. Egyszer valaki megemlítette, hogy mikor megkérdezték milyen napja volt, aszonta jó, ma csak kétmilliót buktam, már ezen hangosan rohogtem, mert hallottam a fejemben az ő hangján is, ahogy elmondja :D Arról meg, hogy miért ilyen a színvonal, meg hogy mikor hagyják abba, hát, amíg a rádiókabaréban – és nem bántásképp mondom, mert az emberek nevetnek rajta – helye van egy Maksahíradónak, addig egy kertévés színvonal se lesz magasabb és hol vagyunk már ott is egy jófajta Nagyvázsonytól például. Lesz ez jobb is. Az új esztendőben ;)

bollokcs - 2015. 01. 06. 14:47

Én már évek óta csak az RTLMOST-on pörgetem át utólag az érdekesebbeket (KAP, Kőhalmi, Aranyosi, stb.), de lassan már erre se érdemes.

Megfáradt előadók, sok töltlékanyag és -szereplő. A Rádiókabaréból is eltűnnek szépen lassan, maradnak az élő fellépések – annak aki hajlandó megfizetni a lassan csillagászati árú (4-5000 Ft) jegyeket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz