login |

Délelőtti videó 2.: Danger 5

2015. 01. 02. 11:22 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, video,

Az elmúlt hónapok Minden idők legelborultabb sorozatelőzetese megérkezett? Aki nem ismeri a sorozatot, először csekkolja a tovább mögött, utána olvassa tovább.

Minden hónapban elsütöm valamelyik sorozatra azt, hogy “nagy hiányosság”, de a Danger 5 eddigi távolmaradása a Junkie-tól valóban nagy-nagy hiányosság. Komolyan mondom, hogy nem is volt még poszt az ausztrál komédiáról, pedig ez tipikusan az a sorozat, amiről elég lett volna akár egy képet is kirakni, máris felkapták volna rá páran a fejüket.

Az egésznek egész egyszerűen az az oka, hogy az istenért nem sikerült elkezdenem a sorozatot, pedig az 1. évad 5+1 részét nem ördöngösség ledarálni (6*25 perc). És mivel nem sikerült elkezdenem, így annyira nem volt tiszta számomra a koncepció sem, szóval a plakátokat sem raktam ki, hogy ne írjak hülyeséget.

Na, mindegy. Ez a hihetetlen elszállt, a régi ősgagyi zséfilmek stílusában készített komédia egy alternatív 60-as években játszódik, a II. világháború alatt, s ekkor kapja öt kém azt a küldetést, hogy végezzen Adolf Hitler-rel. A sorozatban Hitler mellett szerepe Sztálin, Mengele, Himmel, Rommel, Göring, Goebbels, Mussolini és Hirohito császár is. És még náci dinoszauruszok

01.04-én kezd a 2. évad (az ISIS-féle öldöklés miatt halasztották a premiert), a tovább mögött a 2,5 perces előzetes. Ha valakinek van kedve írnia róla, nyugodtan beelőzhet. (Bónusznak az 1. évados trailert is beillesztettem utána.)

Ez az első évados trailer:

13 hozzászólás Ne habozz!

Castor - 2015. 01. 02. 11:46

Pont két napja néztem a “0. részt”.Így az év elejére pont jó lesz agyzsibbasztónak.
De nem 6+1 részes?

polovcev - 2015. 01. 02. 11:48

Ez brutális:)

Pocok - 2015. 01. 02. 11:50

MI
A
F…
?
:D

CyClotroniC - 2015. 01. 02. 11:57

Amerika menőzik itt a Too Many Cooks-szal, amikor az ausztráloknak van ilyen sorozatban is? Szép. :D

kiskiraly - 2015. 01. 02. 13:00

Ez JÓVAL JOBB mint a Too Many Cooks.

Szívesen írnék róla, de sajna vizsgaidőszakom van

A sorozatot az a (amúgy kis)csatorna készítette, amelyik az eredeti Wilfred-et is leadta.

Az első évad (ahogy írva van)a 60-as évek stílusában játszódik/parodizálja ki, klisés is rendesen, de pont ez a jó benne. A ZS dologra ráérősít teljesen a stúdióban forgatott jelenteket és távolból vett a makett épületek, kocsik.

Kissé elborult (na nem South Park szint), de ha megfelelően kezeled jó kis sorozat.

Alapsztori minden egyes részben Hitler kitalál valamit világot elpusztító tervet (valamikor olasz és japán segítséggel), az öttagú kém csapat, a Danger 5, a küldetés eligazítása után (Colonel a legnagyobb!!! ) próbál beszivárogni és megakadályozni azt.
És persze a küldetés célja minden epizódban:

…and finally, kill Hitler!

Mivel hogy a második évad időt ugrik (60-as évek helyett 80-as évek kerülnek terítékre), ezért úgy hiszem, hogy csak a karakterek maradnak meg és hogy szintén kémek. Azt hiszem itt retcon lesz majd.

Sorozat:
1+6 rész.
Az első rész (pontosabban a 0. rész) megnézhető több részletben a Youtube-on a hivatalos helyen. Ebben szedik össze a csapatot.
https://www.youtube.com/watch?v=ZK0OQk_vShg

A második évadban az előzetes alapján Predator, Commando, és akár Miami Vice paródiák várhatóak a csapattól.

And of course…kill Hitler.

Első évad nekem 8/10.

clark - 2015. 01. 02. 14:20

ebbe bele kell néznem:D

spedway - 2015. 01. 03. 07:48

O-M-G !

horvagab - 2015. 01. 03. 09:54

Pont a napokban fejeztem be az első évadot, miután láttam a 2. évad előzetesét. Jellemezni nehéz, de félig meddig a Middle Man jutott róla eszembe (habár az kevésbé elborult volt).

Kissur - 2015. 01. 04. 14:23

Ezt most forgatták? Tisztára olyan, mintha a 80-90-es években készítették volna. :D

kiskiraly - 2015. 01. 04. 15:58

Kissur:
Igen pont ez a lényeg benne.

Az első évad (2011-es) a 60-as évek stílusát, kliséit veszi alapul, a második (amit most mutatnak be) a 80-as éveket.

dionysos - 2015. 01. 04. 16:26

Nem is tudtam, hogy az SBS ilyeneket készít. Pedig nálunk fogható volt.

kecskebégető - 2015. 01. 04. 21:41

VAkker mekkor ..bár felirat nélkűl megvagyok lőve…

rettentó - 2015. 01. 07. 19:35

A Danger 5 egy beszélő német juhászos, majomemberes, gyíkemberes, japános, harci dinoszauruszos, tengeralattjárós, óriásrobotos, gladiátoros, csajos-macsós, koktélozós-géppisztolyozós ausztrál akcióvígjáték-sorozat, ami egy alternatív múltban (egész pontosan: a ’60-as évek Hollywoodjának szemszögéből felfogott második világháborúban) játszódik. Ott ilyeneket sugároz a közszolgálati televízió, hozzánk meg sosem fog eljutni, gondolom én.
Maga a Danger 5 egy öttagú nemzetközi akciócsoport, akiknek a nácik különböző ármányait kell megakadályozni, de a fő céljuk Hitler meggyilkolása.
A csapat parancsnoka egy sasfejű ember, az amerikai Chestbridge ezredes. Tagjai: az amerikai Jackson, a francia Pierre, az orosz Ilsa, az ausztrál Tucker és a brit Claire.
A készítők fő inspirációja az ’50-es, ’60-as évek férfimagazinjainak nazisploitation ponyvairodalma volt, amelyben fontos szerep jut a fegyveres akcióknak, kínzásoknak és a nemi erőszaknak. Meg a nemi és nemzeti sztereotípiáknak. A sorozat ezeknél könnyedebb hangvételű, és egyéb műfajok elemei is felbukkannak benne.
Az igazság az, hogy a sorozat nem poénokra épül, bár vannak benne poénok. A Danger 5 maga egyetlen nagy poén, egy bizarr ötletekkel és kikacsintásokkal megtűzdelt blődli. Fogalmam sincs, kinek jön be, kinek nem, de ha tetszett a Becstelen brigantyk, az Iron Sky, az Amerika kommandó, a Futurama vagy a Darkplace, tehetsz vele egy próbát. Utóbbi bevallottan hatással volt a készítőkre, amennyiben ők is egy nem létező, korábbi évtizedhez köthető sorozatban gondolkodtak, bár végül nem a youtube-on nagy sikert aratott Italian Spiderman filmjükből csinálhattak sorozatot.
Remélem, hogy idehaza is lesz egy kis kultusza, bár a második évadot “szokni kell” az első után. Láthatóan kicsit nagyobb volt a költségvetés. Az első rész inkább csak aféle bevezetés: a csapat tagjai szét vannak esve, de Hitler visszatérése Otto Skorzeny segítségével újra összerántja őket. Persze későn, mert máris megvan a baj. Ez a rész nagyon hamar lefut, pörgösebb lett, mint bármelyik az első évadból. Hiába, na, a kokain nem kis szerepet játszik benne.
Röviden ennyi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz