login |

Benched: vége az 1. évadnak

2015. 01. 04. 19:45 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika,

A múltkor winnie betámadott egy infóval, miszerint a Benched elég sokat merít a valóságból. Onnantól kezdve még durvább volt nézni a sorozatot.

Tisztában vagyok vele, hogy a valóság általában kemény, szomorú, abszurd, vicces, és az emberek nem mind jószívűek vagy jók a munkájukban. Viszont ha a Benched többségében a valóságból táplálkozik úgy, hogy pár extrémebb dolgot bele sem mertek írni, mert az túl képtelennek látszana, akkor nem akarok soha Amerikában kirendelt védővel rendelkezni.

Pont egy komédia miatt gondol az ember ilyenekre? A mellékszereplők többsége katasztrofális a munkájában, de úgy is nézhetjük, hogy nincs is igazán esélyük semmire. A védenceik többnyire bűnösek, és ők pedig természetesen a végletekig le vannak terhelve ügyekkel. Valós alapok ide vagy oda, ettől még eltúlzottan ügyetlennek írt tipikus sitcom szereplőnek tűnnek.

Viszont kiszakadva az előbbi gondolatból azt tudom mondani, hogy a Benched tipikusan ottragadós sorozat. Többször említettem már a főszereplőket az eddigi írásokban, de most sem tehetek mást. Egyszerűen a köztük lévő beszélgetések elvitték a részeket simán, főleg amíg nem erőltették túl az “összejönnek vagy nem jönnek?”-témát, de sajnos idővel az is előkerült komolyabban.

A duplarészes finálé konkrétan fájt, mivel az addigi könnyed csipkelődést átvette a szappanopera, miszerint mindketten ráébrednek az érzéseikre nagyjából, de a múlt árnya kopogtat és erővel, tipikusan borzasztóan klisés katasztrofális fordulattal megakadályozza, hogy összejöjjenek, mert… csak? Egyáltalán minek kellett ezt a szálat erősebbre venni a végére?

Azonban az utolsó 2 részt kivéve végülis is jó volt a sorozat. Ahogy elnézem a nézettségeket, a Sirens szintjét hozta (bár minőségét szerintem nem), és abból berendelték a folytatást a USA csatornánál. A Benched sorsáról még nincs hír ilyen szempontból, szóval lehet, ez lesz a vége.

4 hozzászólás Ne habozz!

Gyike - 2015. 01. 04. 21:06

teljesen egyetertek,tipikus ottragados sorozat.szemely szerint Eliza Coupe miatt neztem,de valoszinu,ha nem a teli holtszezonban adtak volna,akkor nem neztem volna,mert vannak sokkal jobb comedyk…duh..Captain Obvious :)

JKJ - 2015. 01. 05. 08:35

Én kaszáltam a harmadik-negyedik résznél, mert olyan semmilyen volt.

Riggins - 2015. 01. 05. 16:26

Én is végignéztem hetiben, még egy évadot el tudnék viselni.

goodjohnwin - 2015. 01. 19. 12:47

Darálgattam pár részes adagokban, pár havi eltéréssel – mondjuk ez már utal valamire. Hogy mire azt nem tudom :), talán, hogy nem lelkesít be a sorozat az azonnali követésre, de ha egyszer elkezdem nézni, ott tart egy időre. Abszolút a színészeknek köszönhető, bár ahogy ráébredtem, hogy a cselekmények körülményei nem vígjátéki hatás miatt vannak eltúlozva, ez nekem végül segített a sztori megkedvelésében – komplikált gondolatmenet, nem is tudom rendesen kifejteni.

Mindenesetre ha még lesz, akkor megnézem, könnyeket nem fogok hullatni utána…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz