login |

Fapad: féltávnál az évad

2015. 01. 05. 16:42 - Írta: Desmond Wallace

15 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

12 részt láthattunk eddig az M1 2014-es újoncából, és ennyiből már leszűrhető, hogy ez a Fapad-humor mennyire jön be az egyszeri nézőnek. Most egy ideig nem lesz új rész a sorozatból, de nem kell megijedni, az M1 nem törölte az AirHorse járatait, csak elmentek egy kis téli szünetre, hogy tavasszal, talán nézettségileg némiképp megerősödve térjenek vissza a képernyőkre.

A Fapad alapvetően egy életképtelen légitársaság mindennapjait prezentálja a hazai humorra éhes nézők számára. Volt itt már disznóvágás a levegőben, nyári mikulásjárat, másnapos problémák és minden egyéb ökörség, ami arról tanúskodott, hogy szinte az összes AirHorse dolgozó rendkívül szerencsétlen, akik csak a forgatókönyvíróknak köszönhetik az állásukat.

Az eddigiek alapján minőség sajnos igencsak ingadozik, de a 6,5/10-es átlag azt jelenti, hogy akadnak egészen kiváló epizódok (1×05, 1×09, 1×12),, valamint gyengék is (1×11). Azonban öröm az ürömben, hogy még a legrosszabb részekben is találhatunk olyan momentumokat, amelyekért még ezeket is érdemes megnézni.

Rengeteg karakter alkotja a törzsgárdát, így nem juthat nem szerepelhet mindig mindenki az egyes epizódokban. A főszereplők – élen Szemlő Róberttel, akit roppant meggyőzően alakít Anger Zsolt – persze kihagyhatatlanok, de a mellékszereplők között is találhatunk nagyon jól eltalált figurákat. Nekem például Blahovits Iván és Móni a két kedvencem. Andrássy Máté és Téby Zita is remek alakítást nyújt.

A forgatókönyvírók (Litkai Gergely és Vinnai András) többnyire kellően elmebeteg helyzeteket találnak ki az egyes epizódokra, amelynek a többsége működőképes is a képernyőn. Mindent összevetve, még ha nem is szólít meg mindenkit ez a stílus, szeszélyessége ellenére számomra a Fapad kihagyhatatlan vasárnap esti szórakozás. Jöhet a tavaszi folytatás.

15 hozzászólás Ne habozz!

Én - 2015. 01. 05. 16:49

Nekem nagyon tetszik a sorozat, minden részét imádtam. Egyetlen bajom, hogy a 25 perc (kb.) időhöz képest túl sok a karakter, van akinek csak 1-1 mondatnyi bevillanása van, így kicsit elvész a dolog, de amúgy szeretem és várom a folytatást.

fran - 2015. 01. 05. 17:07

Azért a legvadabb a G. Fodor Gábor hasonmás, ahogy háttérből írányítgat.

kiskiraly - 2015. 01. 05. 17:20

Én pár adás után passzoltam, tényleg voltak benne jobb jelenetek, de ezek számomra kevesek egy félórás adásban.

A sok szereplővel én sem vagyok kibékülve. Az elején volt olyan szereplő (pld. Haumann Máté) akinek 2-3 epizódban egy jelenése ha volt. Ezek szerint ez nem változott.

Kissur - 2015. 01. 05. 17:33

Nekem is Iván és Móni a kedvenceim. Az egyszerű stílusuk igen jó szituációkat hoz össze. A két pilóta szerepelhetne többet.
Jobban bejön, mint a Munkaügyek na. Ez inkább Városfejlesztési osztályos, az előbb említett pedig inkább Officeos.

frufru - 2015. 01. 05. 18:07

Anger Zsolt egyszerűen zseniális, az első rész felénél jöttem rá, hogy az. Nem tökéletes sorozat, vannak kevésbé eltalált/túljátszott karakterek, mint pl. a Schrute imitátor biztonsági főnök, de ez az első hazai termék, aminél várom az új részeket.

Mogyivagyok - 2015. 01. 05. 18:11

Sajnálom, hogy most egy darabig nem lesz, mert én nagyon imádom. Pont ma néztem meg az utolsó részt :) Végre egy magyar sorozat, ami kinőtt az angol vagy amerikai elődből. Az első két rész még olyan volt, mintha Wernham Hoggnál vagy a Dunder mifflinnél lennénk, de az összes karakter kinőtte magát. Anger egy isten, de a többi színész is pozitív csalódás :)

sherlock20 - 2015. 01. 05. 18:14

1. rész után félretettem, hogy valamikor megnézem. Így hogy vállalható lett az évad, lehet folytatom.
Remélem egyre több jó magyar kontent jön, tök jó érzés azért hazai gyártást nézni :)

Pudli - 2015. 01. 05. 18:45

Én elvagyok vele bár szerintem lehetne jobb is. Nekem is Iván a kedvenc karakterem, ja és Rajmund, de a Móni karaktere idegesít.

lindello - 2015. 01. 05. 19:54

Nagyon tetszett! Kedvencem Móni, Iván és Kandl Viktória.

dionysos - 2015. 01. 05. 20:51

Nagyon jó sorozat, az első a magyarok közül, amelynek minden részét várom. A részek többsége jó minőségű volt, gyakran hangosan felnevettem. Azonban kár volna tagadni, hogy vannak gyengébb epizódok, általában akkor, mikor rosszul válogatják össze a karaktereket. A legjobb jeleneteket a két férfi pilóta(Lengyel Tamás és Janklovics), illetve a két főnök(Anger és Gados) adja. Ha pl. Janklovicsékhoz a meleg és vidéki sztyuvi van beosztva, az mindig működik. Paczolányi karaktere is egyértelműen akkor az igazi, ha Róberttel van közös jelenete.
A másik, hogy akkor a legviccesebb, ha nem a földön ökörködnek(pl. Mikulás-járat, medvefrigy, utasok szórakoztatása), hanem a levegőben. A merész öltetek a legjobbak, amivel a készítők kísérleteznek, de azért látni az óvatosságot. A disznóvágás a gépem már elég merész ötlet volt, de az is ütött a legnagyobbat az eddigiek közül. Ilyenből kellene több, szerintem.

poppy - 2015. 01. 05. 22:24

Nagyon szeretem! A kedvenceim Iván, Móni, Rajmund,Viki a férfi pilóták és a szerelők. Viszont tényleg sok a szereplő, a solymász jelenetei feleslegesek, a női pilóták sem érdekesek. Engem Antal is meglehetősen irritál. Barbi, Imre és Rajmund egyedül akik racionálisak az egész sorozatban, kellenek, hogy ellensúlyozzák a többieket.
Minden részben van min nevetni, viszont tényleg vannak olyan jelenetek, amik rém kínosak, unalmasak és semmi értelmük nincs, például Róza vergődése a szűk ruhák miatt. De még így is bőven többet nevetek, mint pl a TBBT-n vagy a HIMYM-en valaha.

Draco44 - 2015. 01. 06. 08:51

Nah, örömmel látom, hogy mégsem én vagyok az egyetlen, aki kitartott a sorozat mellett. :) Remélem sikerül majd egyenletesebb teljesítményt nyújtaniuk a folytatásban.
Az mindenképp pozitív, hogy végre egy csatorna mer valami úgymond egyedit is gyártani.

exile - 2015. 01. 06. 09:53

Eléggé hullámzó szerintem a szint, vannak jó epizódok és kifejezetten unalmasak is, de én kitartok még, bejön alapvetően a stílus, amit kedvenc külföldi sitcomokból “”loptak””

frufru - 2015. 01. 06. 10:16

most nézem, hogy kimaradt egy ő, szóval helyesen az első rész felénél jöttem rá, hogy anger zsolt a főszereplő, a hangjáról ismertem meg. nekem a kedvenc jelenetem, amit rendszeres visszanézek, amikor az italt kedvelő apjáról mesél a csapatnak.

savanah - 2015. 01. 06. 16:14

Én is csatlakozom a Fapadot kedvelők csapatához :).
Kedvencem a 5. rész volt, szerintem azt megnéztem vagy 5x is :). Valóban vannak gyengébb részek, és szerintem is az a szereplők miatt van. A két repülésirányitó hülyeség, meg az a solymár is totál unalom….
Iván, Móni, Imre, Andor – legjobbak!! A női pilóták nem tudom minek kellettek bele, talán a 11 rész alatt amit eddig láttam ha volt 10 perc jelenetük összesen…. Amúgy sem birom Dobó Katát.
Tőlem jöhet 2. évad is!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz