login |

JAws 2014: Legjobb magyar műsor

2015. 01. 05. 14:26 - Írta: Desmond Wallace

134 hozzászólás | kategória: hazai termék, szavazás, , , , , ,

Eddigi győztesek: 2010: Showder Klub, 2011: Maradj talpon!, 2012: Maradj talpon!, 2013: Sztárban sztár

Öt műsor, négy csatorna (TV2, M1, HBO, Sport Tv), négy műfaj (reality, sorozat, vetélkedő, beszélgetős műsor). Idén is vegyes tehát a felhozatal, de az talán érdekes, hogy az ország legnézettebb csatornája egy olyan műsort sem tett le az asztalra, amiért igazán dobogna a junkie szíve.

Természetesen nem felejtettétek el a jelölés során a tavalyi győztest (Sztárban sztár), de visszatérőként itt van a Terápia és a Maradj talpon! is, amelyek 2014-ben új részekkel jelentkeztek, a Sorozatjunkie szavazói pedig nem feledkeztek meg róluk.

A Trash Talk-nak tavaly már majdnem sikerült bejutnia a legjobbak közé, de most már szavazóképessé is vált a Sport1 műsora, teljesen újoncként pedig itt van az M1 komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok, amely kellemes órákat szerezhetett a klasszikus zene kedvelőinek.

Nem sokkal maradt le a döntőről A konyhafőnök és a Fapad, valamint a Munkaügyek. A többi kimaradó műsor már jóval kevesebb jelöléssel büszkélkedhet.

A legjobb magyar műsor

  • Terápia (28%, 892 Votes)
  • Trash Talk (25%, 802 Votes)
  • Sztárban sztár (20%, 656 Votes)
  • Maradj talpon! (15%, 473 Votes)
  • Virtuózok (12%, 385 Votes)

Total Voters: 3,208

Loading ... Loading ...

134 hozzászólás Ne habozz!

Lengabor - 2015. 01. 05. 14:51

Ez a lista egy vicc, már ne is haragudjon senki. Feltehetőleg olyanok szavazatai alapján lett összerakva, akiknek a magyar média és annak kínálata elég büdös és degradáló lenne nézni. Ha már ennyire az “elit” műsorok irányába akartok elmenni, akkor hol egy XXI. század, egy Házon kívül, egy Propaganda? Még szerencse, hogy megírtam a saját magyaros TOP10-emet (köszi az Indexnek is a megosztást!), és nem, nem az Asztro Show és a TV2 időjárás-jelentését hiányolom.
Kár ezt a kategóriát meghirdetni, mert a tipikusan megtűrt, de valójában a kutyát sem érdeklő kategória itt. Ahol nincs egy Rising Star, A nagy duett vagy egy A Konyhafőnök, azt nem tudom komolyan venni. Még az a szerencse, hogy a Fapad nem került fel, mert akkor aztán tényleg közröhej lenne az egész.
Persze lehet azt mondani, hogy mit jár a szám, amikor nem is jelöltem, de pont az ilyen miatt, mert sejtettem, hogy ez lesz, egy fecske meg nem csinál nyarat.
A saját listámon a Sztárban sztárt hoztam ki másodiknak, úgyhogy odamegy a szavazat.

winnie - 2015. 01. 05. 14:52

lengabor: ez van. akinek más a véleménye, az szerinted vicc – ezzel nem mondasz újat, minden díjátadónál vannak ilyen tipikus kommentek:) nyilván a többségnek a rising star a vicc-kategória. a listákkal nem egyetérteni kell. elég kicsi az esélye annak, hogy valakinek a listája megegyezzen egy többségi listával.

az viszont cseppet sem meglepő, hogy a civilversenyes kereskedelmi csatornás valóságshow-k renoméja a béka feneke alatt van. régen volt xfaktor, való világ, akkor lehet, hogy lett volna rising star meg konyhafőnök, de a mostani olvasók nem néznek ilyesmit. felőlem ezek lehetnének bármilyenek, ha egy másodpercet nem láttam belőlük, én sem tudtam jelölni őket.

és nyilván jelöltek olyanok is, akik látták ezeket, mégis találtak jobbakat

az viszont biztos, hogy ez tipikusan olyan lista, ami miatt senkinek nem kell szégyenkeznie. nem mintha az általad említettek miatt kellene, sőt van vagy 20-30 olyan műsor, ami miatt nem kéne szégyenkezni. (a fapadot és a munkaügyeket sajnálom, mert jó lett volna több sorozatot látni, de ami késik, nem múlik.)

Csigusz - 2015. 01. 05. 14:53

Innen semmi, eleve csak a Konyhafőnököt jelöltem, szóval csak figyelem a szavazatokat.

seed - 2015. 01. 05. 15:01

+1 lengabor

de ha már itt vok, ment a trash talkra, az még szórakoztató is

winnie - 2015. 01. 05. 15:02

seed: akkor már két ember is van, aki nem tudja komolyan venni, hogy nincs rising star:)

noar - 2015. 01. 05. 15:03

A Terápia az első és egyetlen olyan magyar sorozat, mely hasonló minőséget és élményt tud nyújtani, mint az amerikai, angol, svéd-dán, és egyéb ‘drama’ sorozatok, melyeknek dzsánkiságom köszönhető. Kösz HBO (bár a Boardwalk Empire-t nem kellett volna kaszálni…), egyértelmű ez itt, kérjük a harmadik évadot.

trokin - 2015. 01. 05. 15:03

jövőre majd jelölöm a futballközvetítéseket, mert csak azokat nézem, ha lehet.

Play - 2015. 01. 05. 15:06

Ez bizony a Terápiának ment. Mert ez a minőség bármely külföldi sorozattal felveszi a versenyt.

CyClotroniC - 2015. 01. 05. 15:08

Lengabor: Nekem egy jelöltem volt, a Propaganda, viszont azt meg kell jegyezni, hogy a Rising Star számomra a legtrébb volt az összes tehetségkutatóból, az X is bőven felül múlta, noha tény, hogy élő adásig nem jutottam el már vele.

A ‘Propaganda’ hiányában ment a voks a ‘Terápiára’.

dukyka - 2015. 01. 05. 15:13

Komolyan, valaki hiányolja a Rising Start?!! :D

Terápia 2. évada úgy is nagyon jó volt, hogy az első évadnál gyengébb lett.

LaCRossE - 2015. 01. 05. 15:13

Pl. számomra a nagy duett és a sztárban sztár, a konyhafőnök és a rising star is vicc kategória (így van, kis betűvel írom őket). Mégsem kezd el habozni a szám, hogy ezek közül valamelyik bekerült.

Lengabor, dehogynem lehet mondani, hogy mit jár a szád, ha nem jelöltél. Most komolyan? Fent a felhődről osztod az észt, mintha te lennél az ízlésisten, aki eldöntheti, milyen műsorok kerüljenek ebbe a kategóriába, hogy ne legyen szánalmas. Nem jelöltél, innentől fogva miért is vagy annyira felháborodva? Egy fecske nem csinál nyarat? Dehogynem! A helyzet ugyanis az, hogy az emailes szavazásban (nem egyszer meg lett mondva) jóval kevesebben vesznek részt, magyar műsort meg szerintem pláne kevesebben szavaznak meg. Lehet, hogy épp a te szavazatod döntött volna arról, hogy bekerül a Házon kívül, vagy teszem azt, a Rising Star.

Arról már nem is beszélve, hogy lehet, vannak rajtad kívül még ugyanígy gondolkodó fecskék, akik azt gondolják, úgy sem változtathatnak a szar magyar nézők szar ízlésén, és persze az ő ízlésük százszor elfogadhatóbb és követendőbb, mint a szar átlag magyarnézőé.

Politika belekeverése nélkül rólad tökéletesen az a több millió ember jut eszembe, aki nem megy el szavazni, mert úgysem számítana a véleménye, meg úgysem lenne különbség a dolgokban, de aztán neki a leghabosabb a szája, meg mondja meg a véleményét a buta, magyar emberekről.

Chester_B - 2015. 01. 05. 15:21

Trash Talkra szavaztam, NFL rajongóként nem tehettem mást. Szórakoztató műsor, de van benne szakmaiság is, örülök hogy bejutott a legjobb 5-be.

Lengabor - 2015. 01. 05. 15:23

Egyébként nem a Rising Star-ról szól ez az egész (pedig nagyon jónak tartom a műsort, nem véletlenül lett első nálam), mert a műsornál nem oszt, nem szoroz, hogy itt jelölik-e vagy sem. A Nielsen megmondja a tutit. Ez arról szól, hogy bizonyos műsorok csak azért kiesnek, mert a két nagy adja, miközben olyat beszuszakolnak ide egyesek jobb híján, amiről “tudják”, hogy minőségi meg hű meg há, de egy évben kétszer nem ülnek le a tévé elé. Sőt nem is ismerik nagyon a magyar kínálatot.
Egy ismerősöm, aki szintén írt ilyen listát, meg nem győzött rangsorolni bizonyos dolgokat, és még olyat is megemlített, ami nem is tetszett neki annyira (Virtuózok, Szombat esti láz, X-Faktor). Igaz, képben is van a hazai dolgokkal.
Ennek a kategóriának olyan oldalon van szerintem helye, ahol az olvasóközönség azért ismeri is a dörgést, nem csak azzal foglalkozik, ami véletlenül említésre kerül itt. Mert aki a True Detective – Fargo – John Oliver tengelyen mozog, annak úgyis büdös lesz egy Négyen négy ellen vagy akármi. Amikor volt az első ilyen poszt, hogy indul a JAws, akkor a Legjobb magyar műsor melletti csomó kihúzott vonal már tökéletesen lefedte, hogy az itteni olvasókat ez nem érdekli túlzottan.
A Házon kívült amúgy nem jelöltem volna, de akkor már inkább az, mint a Fapad.
Senkinek nem az ízlésével van baj, hanem azzal, hogy olyan kategóriáról van szó, ami itt nem “menő”, ezért elég torz lesz a végeredmény is. Egyszerű a képlet: aki junkiet olvas, nem néz magyar műsort, legalábbis a nagy többségük. Hacsak sportot nem. Ha néz is, akkor is csak olyat, amiről itt dicshimnusz megy.
Na, aki bántva érzi magát, attól elnézést.

Chester_B - 2015. 01. 05. 15:24

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogyha nem lett volna a TT a jelöltek között, akkor a Sztárban sztárra szavaztam volna, kb ez a két olyan magyar műsor van a sportközvetítések mellett, amire szívesen leülök a TV elé.

Casey Novak - 2015. 01. 05. 15:25

Basszus, most jut eszembe, hogy ide mit akartam jelölni, de nem küldtem el: a Gasztroangyalt. Pedig azt annyira szeretem, de már mindegy :D

Akkor Terápia.

sehrezad - 2015. 01. 05. 15:26

A Terápiát lehetett jelölni más kategóriában is (nem amerikai sorozatok pl.), vagy csak ebben a vegyessalátában? Nekem kicsit furán jön össze mondjuk a Maradj talpon!-nal, kíváncsi lennék, hogyan állná meg a helyét a “nemzetközi” versenyben a szavazók között.

Pipacs - 2015. 01. 05. 15:26

Szerencsére nekem nincs TV-m, így csak a szüleimnél mérgeződöm. A legtöbbet ezek közül ezért nem ismerem.
A Terápiát Mácsai miatt kezdtem el, de hamar rájöttem, hogy nem az én világom… (Kicsit erőltetettnek éreztem, de ez tök szubjektív.)
A Virtuózokról sajnos lemaradtam, pedig nagyon szimpi koncepció, és örülök, hogy ide bekerült egy ilyen jellegű műsor!
A Maradj talpont régen sokat néztem, amikor tehettem, Gundi verhetetlen ebben a műfajban, imádom! Tőle zseniális az egész, színvonalas, vicces, értelmes kikapcsolódás. Rá ment a voks.

Pipacs - 2015. 01. 05. 15:27

Ja igen, nem jelöltem sajnos magyar műsort, de már bánom, az Ízőrzők annyira kell!!! Remélem, forgatják még.

dzsiaj - 2015. 01. 05. 15:28

“Egy fecske nem csinál nyarat? Dehogynem! A helyzet ugyanis az, hogy az emailes szavazásban (nem egyszer meg lett mondva) jóval kevesebben vesznek részt, magyar műsort meg szerintem pláne kevesebben szavaznak meg. Lehet, hogy épp a te szavazatod döntött volna arról, hogy bekerül a Házon kívül, vagy teszem azt, a Rising Star.”

Bizony ám. Nagyon alsó hangon jegyzem meg, hogy ha Lengabor szavazott volna A konyhafőnökre, akkor most lehet, hogy 6-os lenne a lista;)

sehrezad - 2015. 01. 05. 15:30

“Egyszerű a képlet: aki junkiet olvas, nem néz magyar műsort, legalábbis a nagy többségük.”

Lehetne erről kiírni egy gyors szavazást? Kíváncsi lennék, mi jön ki.

Desmond Wallace - 2015. 01. 05. 15:31

Hajrá Virtuózok!

vbalazs91 - 2015. 01. 05. 15:32

Egyértelműen Terápia. Jelöltem a nem amerikai sorozatokhoz is, sajnos oda nem került be, de legalább ezt megnyeri.

kisgab88 - 2015. 01. 05. 15:32

Enyhén OFF: Mennyire komolyan vehető egy olyan Rising Star, ahol minden műsor végén úgy köszönnek el, hogy legközelebb egy sorsfordító dráma fog következni, megváltozik a fal szerepe, a kiesés menete meg ki tudja még micsoda. Az elején le kell fektetni a szabályokat, aztán minden megy a maga útján. Engem csak ez zavar, a szavat meg ment a Terápiára.

Lengabor - 2015. 01. 05. 15:34

A Konyhafőnök nálam csak ötödik lett, itt meg három jelöltet lehetett írni. Az a Rising Star – Sztárban sztár – A nagy duett lett volna. Nem rajtam múlt volna. Pláne, hogy egyik be is került. (És nem a TV2 fizetett érte :)
Csak éppen nem tartom túl reprezentatívnak a merítési alapot, ez a fő bajom. Ezért érzem cseppet feleslegesnek itt ezt a kategóriát. De persze mindenki azt jelöl és arra szavaz, amit és amire szeretne. Én csak elmondtam a véleményemet és a fenntartásaimat. Ahogy a magyar nézettség és a magyar szinkron nem érdekli itt a többséget, merem feltételezni, hogy a magyar műsorok sem. Legalábbis ez a tapasztalatom. Ha tévedek, akkor elnézést.

sziki - 2015. 01. 05. 15:36

Őszintén remélem, hogy a Terápia nyer.

Deny - 2015. 01. 05. 15:37

Én is hiányolom a Rising-ot, a Terápiára szavaztam :) Volt egyáltalán jelölése a Rising-nak? A konyhafőnökön meg meglepődtem, hogy nem került be.

Pipacs - 2015. 01. 05. 15:38

Kár, hogy nem jelöltem magyar műsort, most jutott eszembe, az Ízőrzőket lehetett volna. Van az még egyébként?

Samott - 2015. 01. 05. 15:40

Nem ertem a vitat, nem az olvasok raktak ossze a listat? Jelolni kellett, abbol lett a lista, ez volt gondolom az 5 legnepszerubb, hat ezert vannak ezek itt. Lehet hogy nem kellett volna ilyen salatat csinalni belole, premiumcsatornas sorozat a realityk kozt?

LaCRossE - 2015. 01. 05. 15:42

Lengabor: szerintem nem is az a lényeg, hogy szavaztál-e volna A konyhafőnökre, vagy sem. De biztos vagyok benne, hogy nem te vagy az egyetlen, aki úgy gondolkodott, mint te, és én így nem tudom teljesen átérezni a mondanivalód. :)

winnie - 2015. 01. 05. 15:44

“A Terápiát lehetett jelölni más kategóriában is (nem amerikai sorozatok pl.), vagy csak ebben a vegyessalátában?”

lehet. kapott is jelölést több színész, plusz a 20 perceseknél elég jól szerepelt.

és igen, fura, de…, szóval, ha magyar műsor, akkor magyar műsor:)

CyClotroniC - 2015. 01. 05. 15:46

Lengabor: A sok kihúzott vonal éppen annak köszönhető, hogy lehet, hogy pont a Fargok és a John Oliverek miatt hozzászoktunk a jóhoz. Nyilván ha az ember lát legalább egy Craig Ferguson talkshowt életében, akkor rohadtul nem fog hanyatt esni se a Fábrytól se a Kaszától.

És ami a legfontosabb: a nem nézés nem egyenlő a nem próbálkozással. Attól, hogy nem nézünk valamit hetente, még lehetünk vele képben és tudhatjuk nagyon jól, hogy miért nem nézzük azt az adott műsort. A Rising Start vártam, láttam az első 3 adást, és ilyen kiemelkedően szarul szerkesztett és ennyi műanyag, megjátszott valóságshowt még itthon is ritkán látni, pedig bizakodó voltam vele kapcsolatban, de az amúgy fantáziadús zsűrit bántóan kínosan túlinstruálták az IKEA díszletek között és ez még csak a jéghegy csúcsa.

Egyébként meg az sem biztos, hogy ezek hiánya csupán a hazai-külföldi különbség kritikája lenne, hiszen egykor a brit X-Faktor is több ezer kommentet hozott itt az oldalon, most meg töredékét nem termeli. Van amire ráfárad az ember.

A gondolatmenetedet meg azért nem értem, mert azt mondod, hogy olyanok szavaznak, akik nem néznek magyar tévét, mert “büdös” nekik, ami ott megy. Most akkor azzal van a baj, hogy a televíziós kínálatot tekintetve válogatósabb, kifinomultabb ízléssel rendelkező, többet látott réteg voksol itt? Azaz olyanok, akiknek vannak elvárásai egy műsorral szemben? Azzal ugyanúgy kritizálod a magyar kínálatot, ha azt mondod, hogy itt azért nem szavaz erre a kategóriára senki se “normálisan”, mert eleve alig nézünk valamit és elutasítóak vagyunk, hiszen oka vannak, hogy ez így van.

Talán pont azt kéne megnézni, hogy a jelöltek minek köszönhetően kerülhettek ide. Teszem azt a Terápiát, mint hazai sorozatot elég nehéz lenne kikezdeni, és ott van realitynek a Sztárban Sztár is. Nem mondhatjuk, hogy “menőbb” vagy “hypeolt” darab lenne, mégis az van itt, és nem a többi. Szóval a listának tökéletesen van értelme. Ezek azok a hazai műsorok, amire a junkie olvasók hajlandóak olykor időt áldozni, ami a külföldi kínálattól veszi el az időt és mint ilyen, kifejezetten érdekes, ha nem érdekesebb, mintha csak azok szavaznának, akik csupán a hazai tévécsatornákon keresztül fogyasztják a sorozatot.

Egyébként sporton kívül tényleg csak két olyan magyar műsor van, ami bármikor leköt, ha elkapom a tévében: a Propanda és a Susogós Mackók. Utóbbit sajnos el is felejtettem a jelölésnél, pedig szerintem simán Top3 hazai gyártású műsor, ami egyszerre a dicséretük és minden más kritikája.

winnie - 2015. 01. 05. 15:47

és tényleg, jól mondja dzsiaj, ha a konyhafőnök kap még egy szavazatot, akkor bekerülhetett volna:)

viszont a rising star nincs top15-ben, szóval megelőzte őt a VV, az XV, a JHN, a propaganda, a showder klub és mégg mások is.

Pipacs - 2015. 01. 05. 15:48

Szerintem meg legyen a Jobi robi, a Barik közt, a VV 522, a Celebes Dzsungeles meg a Hal a vacsorám vagy mi. És ha még van Győzike, őt ki ne felejtsük! :PP
Most komolyan, mi nem világos? Ami magyar műsor, az jöhet ebbe a kategóriába. És a Junkie olvasók a fentieket jelölték legtöbben. És ezekből lehet választani. Nem pattogni, hogy nem tetszik. Elég sok olyan kategória van, ahová pl. az én jelöltjeimnek esélye nem volt bekerülni, mert nem nézik annyian. Mégse hisztizek. Na.

exile - 2015. 01. 05. 15:52

Trash Talk egyértelműen

Csiki - 2015. 01. 05. 15:52

Nem sok magyar műsort nézek, az tény és való… Bár innen 5-ből 4-et ismerek, ezek közül viszont csak a Terápiát néztem napi/heti szinten… Viszont régen szerettem a Maradj talpont is… Virtuózokból csak egy részt néztem, az bejött, ha gyakoribb TV néző lennék, akkor szívesen múlatnám vele az időt…

Így viszont egyértelműen megy a voks a Terápiára… remélem pár évig még csinálják…

bëiz - 2015. 01. 05. 15:59

Terápia.

És most az egyszer nagyon remélem, hogy nyer is a választottam. És remélem, hogy emiatt minél többen megnézik. És remélem, hogy készül még (legalább) egy évad, amit lehet majd úgy reklámozni, hogy “2014 legjobb magyar műsora by Sorozozatjunkie”.

Nagyon jó volt, nagyon minőségi, igazi TOP sorozat. Mérföldekkel az összes magyar műsor előtt.

Lengabor - 2015. 01. 05. 16:02

Pipacs, neked tévéd sincs, szóval a véleményed kb. ennyire releváns. De amúgy nem a tévé hiánya a baj, hanem az, hogy még más forrásból sem próbálják be sokan, és úgy ignorálnak itt minden olyan dolgot, amiben a magyar szó szerepel, mint a pestis. Ez nem hiszti. Ez az, hogy a magyar cucc le van nézve évek óta. Oké, itt a Virtuózok. Hány komment is volt az emlékeztetőjénél? Négy és EGY! A Fapad emlékeztetőnél? 20. Terápia 2. évad? 13. Ez olyan sok? És szándékosan a “minőségi” dolgokat emeltem ki. A nézettséges poszt 2-4-8 kommentjéről nem is szólva. Itt aztán nincs aggódás, hogy jaj-jaj, nehogy kaszát kapjon. Le se sz*rja a többség.
A realityk nézettsége kint is zuhan, nálunk is. Sokan tényleg ráuntak. Megvan az oka. A magyar kínálatot lehet kritizálni, én is szoktam, mert sok a szenny. Viszont legalább azzal is tisztában vagyok, hogy sok az érdekes/értékes műsor is. A Terápia pl. ilyen, de bevallom töredelmesen a második évadára még nem jutott időm, de az elsőt imádtam.
“eleve alig nézünk valamit és elutasítóak vagyunk, hiszen oka vannak, hogy ez így van”
Hogy ne lenne oka. Megváltozott a világ. A tévé szerepe sokaknál hanyatlóban van, és ha már az interneten élnek, akkor olyat néznek, amit minőséginek tartanak, és lehetőleg külföldit, mert ott csak a Kánaán van, itt a “Balkánon” meg csak a szenny. Az emberek felfogása változott meg, és olyannyira amerikanizálódtak, hogy a magyarság már csak a nemzetiségükben maradt meg, nem a médiás kínálatában. Ettől még lehet rossz az itthoni felhozatal, csak sokan rá se bagóznak a jóra sem, mert ott a Sherlock meg a Trónok harca meg az Orange, és az a csúcsműsor. Ami nem baj, csak ITT nem látom értelmét a kategóriának.

DarylD - 2015. 01. 05. 16:04

Innen csak a Maradj talpon!-t nézem (vagy inkább csak nézegetem, mert nálam láttam minden részt), így kieséses alapon ment arra a szavazat. Terápiát nagyon le kéne már darálni valamikor…

humorpalanta - 2015. 01. 05. 16:06

Ez a sok sztárkeresős szr nem érdekel, ha leülök a magyar tévé elé, akkor sportot nézek, vagy Maradj talpont, szóval ment rá a voks.

sehrezad - 2015. 01. 05. 16:08

Lengabor:
A különböző szórakoztató magyar műsorokkal (reality, talk-show stb.) igyekszem képben lenni (bár mivel elég sok van, és alapvetően kevés a tévénézésre fordítható idő, merészen lecsökken a rendszeres “nézettségük” nálam), viszont a sorozatokkal annyira nem vagyok képben. Milyen magyar sorozatot tudnál ajánlani, amit érdemes a Sherlock/Trónok harca/Orange mellett figyelemmel követni?

Flanker - 2015. 01. 05. 16:13

Lengabor: Miért ne lenne értelme a kategóriának?
Pont az is érdekes, hogy itt mi lesz belőle. Máshol meg más lenne. Olvastam a te listádat is, azzal sincs semmi gondom.

Ha megnézed a jelölteket, csomó változás van ,tehát vannak akik figyelnek. Az én listámon tuti ott lenne a Totalcar, Munkaügyek és Fapad, mert NEKEM bejönnek, az utóbbi már 12 éve.

Csak én nem károgok, hogy jaj így meg jaj úgy. Nem sok dolog áll tőle messzebb mnit a komolyzene, de örülök hogy a Virtuózok eljutott a jelölésig (ezt aztán végleg nem gondoltam volna), hogy a blog szavazói nem felejtették el a kiváló Terápiát.

Lengabor - 2015. 01. 05. 16:16

sehrezad: bár tudnék ajánlani. Tényleg örülnék neki. A Terápián kívül nem jeleskedünk a minőségben (még a Társas játék 2. évada is gyenge lett). Ez tény, nem a magyarok erőssége a sorozatgyártás (ha szánnak is rá pénzt, akkor is inkább kitalicskázzák, a végeredmény meg valami Hacktion és Marslakók szerű borzalom). Épp ezért én sem sorozatokból indulok ki, mert a saját gyártások többsége vagy szenny, vagy bár korrekt munka, csak engem (és nagyon mást) nem érdekel. A magyar csatornák inkább szórakoztató műsorokat tudnak csinálni. Tehetségkutatókat, tehetséggondozókat, vetélkedőket, meg egyéb realityt. Ez is érdem, még akkor is, ha nem egy szint a külföldi színvonallal. Tudom ezt jól, ahogy azt is, hogy sokaknak ideje sincs mindenre. Nekem sem. A bőség zavarában szenvedünk, szinte minden téren.

Az egész mondanivalóm lényege amúgy csak az, hogy egy lista jelölését olyantól várom el, aki képben is van a dologgal. Az, hogy egyesek az egész kínálatból EGY dolgot ismernek, az nagyon kevéske egy ilyen kategóriához.

Desmond Wallace - 2015. 01. 05. 16:18

A Trash Talk facebook oldala is szeretné, ha megnyerné a szavazást a műsor.

dukyka - 2015. 01. 05. 16:21

Desmond Wallace

Áhhh, milyen dolog ez!

Quiddy - 2015. 01. 05. 16:28

Celeb vagyok ments ki innen, Való Világ? De amúgy meg egyértelmű, hogy a Terápia volt a legszínvonalasabb produkció nem csak idén hanem az utóbbi 25 év magyar televíziózásában

Pipacs - 2015. 01. 05. 16:29

Sokáig volt tévém, és pont azért nincs már, és nem bánom, mert olyan színvonaltalan, népbutító és lehangoló volt a “választék”, hogy iszonyú. Sok kell még a minőség fejlődéshez. Elsősorban az, hogy az emberek igényesek legyenek magukra, és nem azt nézni, “amit épp adnak a tévébe”. Hasonlóképp 10-15 éve azt hallgatták, amit adtak a rádióba, az mindegy is, mennyire sz*rt. Mostanra ez már sokat javult, remélem, a tv műsorok is egyszer elkezdenek jó irányba mozdulni. És mint az írtam, bele-bele látok a magyar műsorokba a szüleimnél és messze nem vagyok elragadtatva attól, amit kínálatnak mernek nevezni. Viszont látom a kamaszokon a hatásukat, a munkahelyemen. Az pedig elkeserítő.

Chester_B - 2015. 01. 05. 16:36

Hoppá hogy megugrott a Trash Talk :O Amikor én szavaztam (meg még 500-an rajtam kívül) még bőven második volt. Bár a Terápiát és a Virtuózokat nem ismerem innen, nem bánnám, ha a TT behúzná.

sandor555 - 2015. 01. 05. 16:38

Lengabor,
ez a sírás-rívást, te jó isten! :)

jul3s4ty - 2015. 01. 05. 16:41

Működik, én is onnan jöttem most át szavazni!:)

humorpalanta - 2015. 01. 05. 16:42

Mondjuk ezt a szavazást teljesen eltorzítja majd, hogy a TrashTalkos srácok fb-on hirdetik.

karafa - 2015. 01. 05. 16:43

Lengabor te hol élsz? Szerinted rajtad kívül sokan tartják izgalmasnak az X-Faktor 312-ot amit már a 2. évadnál unt mindenki?Az RTL-es műsörök zöme full unalmas és elcsépelt és mindemellett folyamatosan megy rajtuk a szenny amivel példát akarnak mutatni a mai fiataloknak. Nálam még mindig a Trash Talk a nyerő.Hatalmas szakmai tudással rendelkeznek a fiúk és emellett vicces sőt még a nézőket is bevonják a műsorba.

Lengabor - 2015. 01. 05. 16:45

sandor555: érdemi, konstruktív hozzászólás esetleg? Vagy csak ennyi telik? Mert ez is elég kevéske.
karafa: ne zavarjon ám, hogy nálam még a TOP10-ben sincs helye az X-Faktornak.
Na jó, ennyit erről, amit akartam, elmondtam, innentől győzzön a legjobb. Vagy amit annak tartotok.

DezBryant - 2015. 01. 05. 16:51

Alap, hogy a TrashTalk, amikor láttam egy adásukat, onnantól nem volt rész, amit kihagytam volna! Bravo Srácok ,le a kalappal.

sehrezad - 2015. 01. 05. 16:53

Lengabor:
Köszönöm a választ, akkor eszerint nem maradtam le nagyon e téren, bár tényleg kevéssé rajta az ujjam a haza sorozatok ütőerén (de simán lehetett volna, hogy elsikkadt valami). A Társas játékokat amúgy néztem, az első évad rendben volt, a másodikat semmi kedvem nem volt folytatni két rész után… A Marslakókkal szenvedtem egy darabig, de amikor kimaradt pár rész, már nem vettem fel a fonalat, és addigra meg is szűnt kb. A Hacktiont leginkább meccsek után találtuk meg a haverokkal, már jó pár sör után, akkor azt tűnt fel, hogy egy egész jó 20 perces részt össze lehetne rakni belőle, de hosszabbnak felesleges.

Megnéztem most a tízes listádat, és a nagy része megvan azért – ami egyáltalán nincs (Négyen négy ellen, Asztro Show), azok valahol zsigerileg taszítanak koncepcionálisan, ezért szándékosan kerülöm őket. Ún. tehetségkutatókból én egyébként csak magyart nézek, a külföldi itt nem köt le – de annak is megvan a bája, hogy a sablonos zsűrivéleményeken, egy-egy rossz hangon, béna kommentkezelésen stb. mérgelődik az ember esténként vacsora közben :) A Rising Star tipikusan ilyen, afféle guilty pleasure inkább, mint az év műsora, azt szerintem elképesztően túlértékelted ;)
A konyhafőnököt rendszeresen elkaptuk, ez vicces volt, a Propagandával eddig nem volt szerencsém, mert az akkori vendég (Litkai G.) baromira nem érdekelt.
A Virtuózok viszont nekem üdítő színfolt volt, rendszeresen leültünk elé – csak hogy általad nem szemlézett műsort is említsek.

Egyébként van egy nagy különbség a sorozatok és egyéb műsorok között – míg a realityk és hasonlók jellemzően háttértévézésként működnek a multitasking jegyében (a 80%-ukat el sem tudnám képzelni másképp, meg nem is lenne annyi idő a földön), addig a sorozatok közül azt választom csak ki eleve, amire oda akarok koncentrálni (és nem is elsősorban tévéműsorként).

Chester_B - 2015. 01. 05. 16:53

jul3s4ty: Miért torzítja el? A műsor rajongói szavaznak rá valószínűleg, akik szeretik a műsort, az meg nem értem miért lenne baj.

Chester_B - 2015. 01. 05. 16:54

Bocs, az előző @humorpalantanak ment.

zolkó - 2015. 01. 05. 16:55

A Trash Talk a facebookon bíztatja a nézőit, hogy szavazzanak. Ugyanezért tavaly a The Walking Dead ki lett zárva, ugye?

Casey Novak - 2015. 01. 05. 16:58

“És ami a legfontosabb: a nem nézés nem egyenlő a nem próbálkozással.”

A lényeg.

Én is (sajnos pofátlanul és hobbiszinten) szapulom a magyar műsorok többségét, de úgy sosem, hogy nem láttam volna belőle legalább egy részt. Tévém nekem sincs, de neten utánaolvasni/belenézni mindig hajlandó vagyok, főleg a junkie-ság miatt. Hazafelé nem diszkriminálunk.
A reality/tehetségkutató alapból nem az én műfajom, a külföldieket sem csípem jobban, mint a hazaiakat.
Fene egy ízlésem van, mert a Munkaügyek egyáltalán nem jön be, a Hacktiont (legalábbis az első két évadot) meg valamiért komáltam, de ha most hirtelen mondanom kéne magyar gyártású műsort ezen meg a Terápián, meg pár kajás shown kívül (TVPaprika rulz!), amit tényleg szeretek, akkor csöndben maradnék. Még a saját jelöltem sem jutott eszembe egészen mostanáig, pedig nem elszánt akarattal küzdök én a magyar tévék ellen, csak általában nem vagyunk kompatibilisek egymással. Fránya Orange meg Sherlock.

Manyi - 2015. 01. 05. 16:58

A Trash Talk nézetsége 1% a Sztárban sztárnak, ha a tv2 is hirdetné a szavazást esélye se lenne.

LaCRossE - 2015. 01. 05. 17:01

Nem azért, mert annyira érdekelne, ki az első, de a TrashTalk tisztességtelen előnyhöz lett juttatva, remélem, winnie, ezellen léptek valamit.

Kross - 2015. 01. 05. 17:04

Trash Talkot azonnal ki kell zárni mert Hirdeti a szavazást és igy nem nehéz azokkal szemben akik meg nem.

Miss Keamy - 2015. 01. 05. 17:05

Konyhafőnök :(

jjujj - 2015. 01. 05. 17:08

totál nem értem erre “FB-os likevadászokra” miért van szükség…

mitől lesz többje annak a műsornak, mert itt első lesz? szerez 200 új potens nézőt (akik eddig nem hallottak róla de ezután rendszeres nézője lesz)?
Esetleg valamelyik szponzort ezzel meg lehet nyerni?

Jól elcseszték a szavazást, én a második helynek adnám oda a díjat

Pisti - 2015. 01. 05. 17:09

Hogy is van ez hogy a Terápia a showmüsorok közt szerepel? ezeket a kategóriákat melyik félkegyelmű csinálta?

Tiger27 - 2015. 01. 05. 17:10

“Ugyanezért tavaly a The Walking Dead ki lett zárva, ugye?” Így van, bizony! Most is így lenne tisztességes…

komkom - 2015. 01. 05. 17:13

A Trash Talk nem hirdet hanem kiírta a facebookjára. Mi ezzel a gond?

Kross - 2015. 01. 05. 17:15

komkom: És az szerinted mi ha nem hirdetés?

zolkó - 2015. 01. 05. 17:15

komkom : Ezzel az a gond, hogy egy csomó ember úgy szavaz, hogy eddig azt sem tudták, hogy létezik a sorozatjunkie, és létezik a JAws.

Bazska - 2015. 01. 05. 17:15

Helló. Bazska a Trash Talkból. Köszönjük a nézőinknek a jelölést, nagyon meg vagyunk lepődve és hatódva. Nem olvastunk apróbetűt, így arról sem tudtunk, hogy erről nem lehet hírt adni a műsor nézőinek.

A Terápiát mi is szeretjük, ugyanabban az épületben forgatják, mint minket.

Bond - 2015. 01. 05. 17:16

Ez a Facebook szavazás nagyon gáz. A kizárás szerintem ajánlott lenne ilyen esetben..

Chester_B - 2015. 01. 05. 17:17

“Viszont ha már itt tartunk, és szeretitek a műsort, akkor ha szavaznátok ránk egyet, az hatalmas elnökség lenne, mert a vetélytársak sem rosszak. :) Köszönjük!”

Ha tilos a hirdetés, akkor nem szóltam, de szerintem ez nem akkora tragédia. Ha viszont azt nézem, hogy ez első sorban azoknak van, akik a blogot olvassák, akkor elég nagy help a facebookra kitenni, így a nem olvasók is szavaznak.

jjujj - 2015. 01. 05. 17:19

@komkom

“Viszont ha már itt tartunk, és szeretitek a műsort, akkor ha szavaznátok ránk egyet, az hatalmas elnökség lenne, mert a vetélytársak sem rosszak.”

ez több mint megosztás,de amúgy is mivel van 7,000 like-juk, így értelmetlen a szavazás, mert ez nem f*szösszemérő verseny, hanem arra kíváncsiak a szerkesztők, hogy EZEN OLDAL látogatóinak mi véleménye, a kettő meg nem ugyan az

ahogy korábban írták a TV2 is nyomhatná ezt a 240,000 like-ból akadna 1-2 aki nyomna ide szavazatot közben, életében nem járt ezen az oldalon

Miss Keamy - 2015. 01. 05. 17:22

akkor írjatok a többinek is, hagy hirdessenek :D mondjuk így tényleg nem fair..

tanta - 2015. 01. 05. 17:27

Ez a kategória úgy ahogy van vicc, se Rising star se konyhafőnök és a sztárban sztár 3adik?.

beforesunset - 2015. 01. 05. 17:34

Elég hülye lett ez a kategória, jövőre jobban át kell ezt gondolni.

Blade - 2015. 01. 05. 17:35

LaCRossE +1. Nekem is pont ez volt a véleményem

perri - 2015. 01. 05. 17:36

tanta: ne lepődj meg, egy sorozat rajongói oldalon nem meglepő hogy show műsorok között egy sorozat megelőzi és az se hogy egy hirdetett műsor is, a kategória maga hülyeség, sorozatot szórakoztató műsorral összehasonlítani? aki kitalálta annak se fog már elmenni az esze.

Kissur - 2015. 01. 05. 17:39

Hál’ Istennek nincs egyetlen tehetség(telen)kutató sem a listában. A Trash Talk tényleg jó, arra ment a szavazatom, de például a Gasztroangyalt én is odabiggyesztettem volna.
(Komolyan azt hittem, hogy a Terápia fog nyerni, de erre már kicsi a valószínűség.)

LaCRossE - 2015. 01. 05. 17:40

Hol a tökömbe olvastok ti showműsort, elárulnátok nekem?

Enzo - 2015. 01. 05. 17:45

De jó, hogy ilyen VV meg egyéb hulladékok nincsenek. A Virtuózok utolsó helye viszont meglepő, azt hittem, jobban kedveltétek, még volt róla poszt itt is.

Emil - 2015. 01. 05. 17:46

beforesunset: Jövőre? 1 perc alatt lekapják ezt a kategóriát és átnevezik, a magyar sorozatoknak pedig külön kategória és vegyes tál meg nem lesz mert hülyeség.
A Trash talkot meg ki kell zárni.

nagylord - 2015. 01. 05. 17:47

A TrashTalk-ot én is szeretem (de az egyetlen bekerült jelöltemre a Terápiára szavaztam)és jónak tartom. Amint megláttam a szavazatok megugrását gondoltam, hogy mi történt. Szerintem ezért nem kell őket kizárni, amúgy is jól muzsikáltak, inkább jövőre be kéne vezetni a magyar sorozat és egyéb kategóriákat és akkor a Terápia, Társas játék (tudom most nem volt), Munkaügyek stb sorozatok versenyezhetnek egymás között, a többiek pedig külön.

nagylord - 2015. 01. 05. 17:51

Amúgy a tv-nek és a magyar sorozat kategóriának is jót tenne, ha készítenének pár heti sorozatot az itteni tv-k.
(azokon felül, akik most is csinálnak) Szerintem nem pörög annyira a magyar film, hogy onnan ne lehetne akár tehetséges embereket átcsábítani.

Flanker - 2015. 01. 05. 17:56

A TrashTalk FB dologra:
A sorozatjunkie-nak 3x több FB rajongója van, mint a TT-nek. Tehát elvileg ennek nem kéne befolyásolnia a szavazást. Ha pedig a gyakorlatban mégis, az nem a TT hibája.

LaCRossE - 2015. 01. 05. 17:58

Flanker: már bocsánat, de ezek hülyék? A TrashTalk oldala összesen a TrashTalk rajongóit fogja össze, a sorozatjunkie-t pedig hány db sorozat/tv műsor nézői látogatják?

Desmond Wallace - 2015. 01. 05. 17:59

“a magyar sorozatoknak pedig külön kategória”

De jó is lenne, ha lenne évente 8-10 magyar sorozat!

Csak éppen nincs.

2014-ben versenyképes volt a Terápia, a Munkaügyek, a Fapad és a Hacktion.

2015-ben biztos, hogy lesz Munkaügyek, Fapad, Kossuthkifli, és talán Egynyári kaland, valamint Ketten Párizs ellen, de ez utóbbi “csak” három részes minisorozat lesz.

fisher - 2015. 01. 05. 18:18

53% LOL

egyébként nem értem azt sem hogy mit keres a jelöltek között? egy sima beszèlgetõs mûsor, pont mint a zuhanyhíradô vagy a heti helyzet, nem? azért egy Terápiával vagy Sztárvan Sztárban-al egy lapon emlegetni..

Flanker - 2015. 01. 05. 18:24

“egyébként nem értem azt sem hogy mit keres a jelöltek között?”
a jelöléssel szerintem semmi baj nincs. Eredeti magyar tartalom, magyar gyártásban, magyar szereplőkkel. Szavaztak rá elegen emailben, ezért bekerült.
És a jelölés már csak ilyen, szubjektív. :)

Bbandi90 - 2015. 01. 05. 18:39

Trash Talkra szavaztam, NFL rajongóként nem tehettem mást. Egyébként a listáról az egyetlen, amit nézek.

Syracuse - 2015. 01. 05. 18:54

@Lengabor: Én azokat nem tudom komolyan venni, akik a TV2-t és a RETEK Klubot komolyan veszik, és elismerik azok bárminemű létezését.

Emil - 2015. 01. 05. 19:06

Syracuse: Te nem vagy normális, ha egy csatornán van rossz műsor az nem azt jelenti hogy az egész csatorna semmire való, sok ilyen hozzád hasonló van akik igazából akkor is fikáznák az rtl és tv2őt ha csak művészi kulturális és értelmiségi műsor volna rajta.

poohtheone2 - 2015. 01. 05. 19:07

Sokat elmond a dolgok állásáról, hogy a Trash Talk c. műsor az első, míg a Virtuózok az utolsó…

Ja, és Trash Talk kizárás + 1!
Ha már tavaly a Walking Dead is erre a sorsra jutott.

winnie - 2015. 01. 05. 19:10

ezt most könnyen tudjuk korrigálni, mert látni, hogy mikor került ki, így nem kell drasztikus eszközökhöz nyúlni.

Lengabor - 2015. 01. 05. 19:11

Syracuse: valahogy, bár tény, hogy nagyon nehezen, de túlélem, hogy nem veszel komolyan.
Ha nem lenne RTL Klub és TV2, a behozott import sorozattartalom nagy része sem lenne. Rengeteget köszönhetünk ennek a két csatornának és a kábelcsatornáinak. Persze akinek a szinkron is büdös, mint a saját gyártás, attól nem várom el, hogy észrevegye az egyébként valóban létező “retkeken” kívüli érdemeket is.

winnie - 2015. 01. 05. 19:12

“Sokat elmond a dolgok állásáról, hogy a Trash Talk c. műsor az első, míg a Virtuózok az utolsó…”

ki mit lát bele. én azt látom, hogy egy olyan műsor, mint a virtuózok bejutott a legjobbak közé és ott is már több száz szavazatot kapott.

szóval nézőpont kérdése. azt, hogy a legjobbak között utolsó, lehet úgy venni, hogy a legjobbak között van és úgy is, hogy utolsó:)

winnie - 2015. 01. 05. 19:14

egyébként meg…, ha választanom kéne, biztos, hogy nem a virtuózokat választanám.

csak azért, mert tök jó ötlet, csak azért, mert amikor láttam, eszméletlen jó érzés volt tehetséges gyerekeket látni, és mindig tátom a számat, ha olyan fiatalon valamihez sokkal jobban értenek, mint én, még nem hozom ki győztesnek, hiszen nem a fellépőket értékelném, hanem magát a műsort, ami, legalábbis az elején, ami részeket láttam, olykor eléggé döcögött, a fellépők beválogatási koncepciója sem nagyon jött be, a zsűri előfordult, hogy túlságosan is maszatolt és bizonyos szerkezetbeli megoldások sem voltak annyira jók, de persze igaz, hogy ez nem annyira tipikus realityverseny volt.

Roxi - 2015. 01. 05. 19:21

Nálam továbbra is a Sztárban sztár. A többit nem is nézem,a Trash talkról meg nem is hallottam.

Csiki - 2015. 01. 05. 19:32

winnie: es megis hogy akarod megoldani a problemat, drasztikus eszkozok nelkul?

Kisvesza - 2015. 01. 05. 19:35

A Trash Talk hányadik helyen állt a facebookos reklám előtt? Emlékszik rá valaki?

Deny - 2015. 01. 05. 19:37

Csiki: megoldás lehet, ha pl. nem számolja azokat a szavazatokat, amik a facebook-poszt után jöttek, bár nem tudhatjuk, hogy azok közül ki a blog olvasója, és ki nem.

De ha tavaly kizárták a TWD-t, akkor most is így kéne eljárni!

iverson2 - 2015. 01. 05. 19:42

Nálam (ebből az ötösből):
1. Maradj talpon
2. Virtuózok
3. Trash Talk

A többiekről nem tudok nyilatkozni, mert nem nézem őket.

Munkaügyeket jó lett volna itt látni (ahogy olvasom picin múlott).

winnie - 2015. 01. 05. 19:45

csiki: így. korrigáljuk a szavazatokat a poszt után, az időarányos növekményt meghagyva.

a TT 2. volt előtte egyébként.

deny: majd mi eldöntjük, de most, mivel csak kevés idő volt, ezért még lehet, hogy megoldható a “probléma”, meglátjuk. kiderül. figyelünk. tényleg nem célunk a jóindulatot büntetni,

renton - 2015. 01. 05. 20:17

A Sport TV legnézettebb műsora az NB1. Nézik a zemberek, mert sajátjuknak érzik, függetlenül attól, hogy fáj. Baromi nagyot csúsztatok most, de szerintem ez kb. analóg a Terápia szereplésével ezen a szavazáson: megkapja a szimpátiavoksokat, mert végre készül valami hazai gyártásban, nekünk. Jó nézni, de számomra kevés a hozzáadott érték, továbbá vannak kétségeim, hogy egyébként nézném vagy hogy itt ekkora lenne a huzata.

Itt a Trash Talk. Nyilván, nehéz egy mondatba beleszuszakolni az ‘eredeti’, ‘forradalmi’ szavakat, illetve a műsor címét. Az alapcsapat chemistryje itthon minimum párját ritkítja, tényleges közösséget képes teremteni, és itt a közös pont nem a nézők agyának azonos szintű lepusztultsága. Első műsor, mely effektív képes használni a szósölt. Önreflexívek és nem restek fejleszteni.

Szívetek joga törölgetni, értem a szavazás célját, de hiszem, hogy hirdetés nélkül, saját jogon is megnyerte volna. Jövő évben azé’ bedobom az egyik nyugdíjas FB-csoportnak, hogy meg kéne szavazni a Retikült vagy a tök tudja mit.

Cheers

LaCRossE - 2015. 01. 05. 20:31

renton: az, hogy nem nyer a TT, még nem lesz értéktelenebb műsor. De a TT facebook oldala tisztességtelen helyzetet teremtett azzal, hogy kirakták a facebook oldalra a dolgot, szavazásra buzdítva az embereket. Azt elhiszem, hogy nem ez volt a szándékuk, de a fair verseny, fair szavazás azért maradjon meg szerintem.

NEm tudom, mennyire használt a szavazatok törlése, szerintem még így is előnyben van a TT, de ezt el tudom fogadni, ha az nyer, hát az nyer. Véleményem szerint azonban most már mindig benne lesz az emberekben, hogy itt a szavazásnál kicsit torz kép született, fog születni. Még akkor is, ha nem a TT nyer. Nem lehet tudni, hogy sokkal több, vagy sokkal kevesebb szavazatot vettek el a műsortól, mint amit a helyzet megkívánt volna.

LaCRossE - 2015. 01. 05. 20:34

Hogy jobban kifejtsem, amit a végén írtam: szerintem ez egy szerencsétlen helyzet lesz.
Két lehetőség állhat fent:
1. A TrashTalk nyer. Ebben az esetben sok háborgó lesz, hogy túl kevés szavazatot vettek el tőle, túl igazságtalan előnyt kapott.
2. A Terápia nyer. Itt pedig, szintén jogosan, felvetődhet annak a kérdése, hogy nem-e vettek el túl sok szavazatot a TrashTalktól.

Akármi is lesz a kimenetele a dolognak, félek attól, hogy nagyrészt keserű szájízt fog maga után hagyni ez a kategória. :/

Shannen - 2015. 01. 05. 20:34

Ez volt talán a legkönnyebb szavazásom idén: Terápia. Bár még nem értem a 2.évad végére, de egyértelmű, hogy tudták tartani az első évad szintjét, minőségét, hihetetlenül jó érzés egy ennyire jó magyar sorozatot nézni.

Ha pedig nem lenne itt a Terápia, akkor a Sztárban sztárra ment volna a voks, az egyetlen számomra szórakoztató kereskedelmi tv-s showműsor.

hungo - 2015. 01. 05. 20:39

@LaCRossE: A “tisztességtelen” szót nem használnám, mert nyilván semmi tisztességtelen szándék nem volt bennük, ráadásul még a junkie-t is reklámozták – a legerősebb kifejezés, amit alkalmazni tudok erre, az “előnyhöz jutottak”. Amikor én szavaztam délután, akkor 2. helyen álltak ugyanúgy, mint most, és minimális különbség volt, tehát reális a kép. Szerintem ezt a témát érdemes lenne lezárni.

Az én sorrendem egyébként – még ha érdekesen is hangzik:

1. Virtuózok
2. Trash Talk
3. Terápia

LaCRossE - 2015. 01. 05. 20:42

hungo: ahogy írtam azt is, hogy tudom, nem volt ezzel semmi rossz szándékuk.

jolly - 2015. 01. 05. 20:42

A maradj talpon!-t sokáig néztük, jó volt, szerettük, de most csak két műsort nézünk a tévében sporton és koncertfelvételen kívül:
– Trash Talk – ment is rá a szavazat
– Sütimester – tudom nem magyar, de meg kell említeni, mert az egyik legjobb reality szerintem, és a blogon még nem bukkant fel. Angliában igazi kultusza van, botrány is volt, hogy eladták a franciáknak :D

tseby - 2015. 01. 05. 20:48

A facebook oldalukat sose látva, az előbb nyomtam a trash talkra, erre látom ezer szavazat lehúzva tőlük.

Most direkt megnéztem az fb oldalukat és csak annyit látok, hogy az oldalsávban Sz. Máté és M. Péter, szavazásra buzdít. Na szóval ha én most a terápia oldalán megcsinálom ugyanezt akkor, az is kitiltva lesz? Így akár az ellentábor is ki tud győztesnek hozni egy akármilyen sorozatot? Ha most tegyük fel a 40 percesben 1-2 true detective rajongó elkezd írni a GoT fórumokra és itt bejelenti, akkor az is? Valamit ki kellene találni a jövőre nézve.

vbalazs91 - 2015. 01. 05. 20:53

Nem azért mondom, de elég gyanúsan alakul a szavazás állása, most is úgy növekszik a Trash Talk, hogy ihaj. Persze lehet, hogy az FB-s dologtól ez független, csak elég valószínűtlen.

Desmond Wallace - 2015. 01. 05. 20:53

tseby: Mert azóta már törölték a bejegyzést.

LaCRossE - 2015. 01. 05. 20:56

vbalazs91: ezért mondom, hogy itt már olyan helyzet van, amikor nem fogjuk tudni, mi is lett volna. Nullázni nem lehet a szavazást, értelme sem lenne, a TT törlése is szerintem indokolatlan…

Számomra ez a kategória az eredménytől függetlenül keserű szájízt fog hagyni bennem.

tseby - 2015. 01. 05. 21:22

Desmond Wallace Így már értem, mert hozzászólásoknál nem szkott az fb jelezni ilyen oldalaknál, csakis a tulaj bejegyzéseinél. Ha már nincs akkor több fb szavazó már nem lehet elvileg. Mondjuk így se hiszem, hogy a 7366 kedvelőtől jött volna az a levont 1000 szavazat, jó ha 500 jött onnét.

winnie - 2015. 01. 05. 22:07

“Mondjuk így se hiszem, hogy a 7366 kedvelőtől jött volna az a levont 1000 szavazat, jó ha 500 jött onnét.”

majd a végén írok számokat, de indulj ki abból, hogy csak like-ból 550-nel többet kapott a poszt, mint általában szoktak a jaws-posztok.

holnap megtárgyaljuk itt a továbbiakat.

CyClotroniC - 2015. 01. 05. 22:27

Azért azt jegyezzük meg, hogy kb itt voltam a facebookos izé előtt rendszeresen, és a Trash Talk alig pár százalékkal lemaradva második volt, és tényleg nehéz ügy, hogy ilyenkor mi is a jó döntés, mert mint írtátok, ezzel “be is lehet feketíteni az ellentábort” akár, de kétségtelenül instant winhez vezet az, ha valaki egyedül mozgósít csak a jelöltek közül, ráadásul egyik sem a junkieolvasók véleményét tükrözi.

Egy tény, hogy a Trash Talk győzelemre is esélyes 2. helyen állt a facebook post előtt és az is, hogy úgy tűnik sokkal intelligensebben kezelték az egészet, amikor szembesültek a visszásságokkal mint tavaly a The Walking Dead-esek.

Szerintem várjuk ki, hogy mi lesz, lehet, hogy természetesen is elrendezi magát ez az eset.

arsebulls - 2015. 01. 05. 22:33

A hazai műsorokkal kapcsolatos vita teljesen értelmetlen. Az oldal neve sorozatjunkie, nem pedig asztro show, vagy gasztroblog junkie. Akkor nem tudnám komolyan venni, ha nagy duett meg rising star meg konyhafőnök meg ilyen 2 hónapig érdekes mert új “nemistudommik” uralnák a szavazást.

A Terápia és a Trash Talk a hazai műsorok azon kevés produktuma közé tartozik, ami nem mű, (a sztárban sztár meg rising star meg az összes többi tehetségkutató csak azt éri el, hogy sugárban okádom a műanyag gumicukrot a tévé előtt valami gigantikus méretű mondvacsinált dráma után, szegény versenyzők, jajj!)megnezésé nem eredményez totális agyleépülést.

Sajnos nem néztem a címet, ezért “sorozatokban” gondolkoztam csak és a házon kívül vagy a propaganda eszembe se jutott, pedig azok még értékelhetőek ebben a deprimáló, pervertált magyar médiában.

tseby - 2015. 01. 05. 22:53

winnie, szerintem csakis egy módja van kiszűrni a “vendégszavazókat” regisztráció és legalább 1 hónapos tagság. Nem tudom, hogy egy ilyen irányba elmenés mennyire érintené hátrányosan az oldalt.

nagylord - 2015. 01. 05. 23:01

legyen döntetlen hehe…

LaCRossE - 2015. 01. 05. 23:08

tseby: erre nincs esély. :D Persze én is örülnék neki, de számtalan alkalommal fel lett már hozva a téma. :)

Béla - 2015. 01. 06. 01:00

Azért az komolyan meglep, hogy van olyan, aki habzó szájjal tajtékzik, hogy milyen lett a lista, miközben tucat tehetségkutatókat hiányol.

fisher - 2015. 01. 06. 02:34

“tucat tehetségkutatókat hiányol”

én figyelembe veszem azt is hogy mekkora munka van a produkciók mögött, pl. egy Rising mögött óriási, magyar szinten amilyen színvonalat leraktak az asztalra már csak a stúdióval is, le a kalappal. ehhez képest a TT.. számomra összehasonlíthatatlan a kettõ.

Kádi - 2015. 01. 06. 02:44

“Ahol nincs egy Rising Star, A nagy duett vagy egy A Konyhafőnök, azt nem tudom komolyan venni”

Ennyi erővel tegyük be a valóvilágot is. Ugyanmár.

winnie - 2015. 01. 06. 04:47

fisher: az nem munka, hogy mekkora a stúdió. és az is csak fizikai meló, hogy megcsinálják azt, ami a licenckönyvben van. az ilyeneknél, főleg az első szezonban, nem sok kreatív szabadság van.

idioty - 2015. 01. 06. 09:51

Az első pár hozzászóláshoz: én sem értem, hogy miért baj ez a lista. Akik szavaztak, ezeket a műsorokat szavazták be. Én jobban hiszek ennek a listának, mint egy ember által eldöntött lista. Itt mégiscsak több ember szavazott. Még akkor is, ha én sem értek egyet mondjuk a listával. Kinek mi a kedvence… ki mit utál… ez egy ilyen történet…
A másik pedig az, hogy itt nem kritikusok döntenek, hanem átlagemberek. Ki mi alapján dönt.
Pl nekem csak a Sztárban sztár jött be, de nagyon, a többibe szinte csak belenéztem. A tehetségkutató sók :D csak addig érdekesek számomra, míg el nem kezdődik az “élő” adás. Onnantól kezdve az összes számomra kuka.
De ott vannak a Virtuózok. Nekem pl ez sem tetszett, pedig zenélek. De utálom az olyat, hogy megragadnak 1-1 mozzanatot valaki életéből és direkt drámaian állítják be a hatás kedvéért. Mindent felnagyítanak.
Az énekes tehetségkutatókban meg azt utálom, hogy a mentorok, vagy nevezzék őket bárhogy is, nem mondják el őszintén sosem(pontosabban egészen ritkán), hogy mit gondolnak a “saját fiaikról, lányaikról”. Csak azért, hogy ők győzhessenek (nyilván).
Szóval számomra marad a Sztárban Sztár, mert annak nincs igazán tétje, így mindenki elmondja az őszintét a másikról. Nem beszélve arról, hogy abban a műsorban olyan emberekről tudunk meg dolgokat, kis apróságokat, akik tényleg érdekesek is. Nem pedig a szomszéd falujábú gyütt akárkiről beszélnek.

Lengabor - 2015. 01. 06. 12:12

“Ennyi erővel tegyük be a valóvilágot is. Ugyanmár.”
Ne tegyük be. Ahogy az Éjjel-Nappal Budapestet és az Édes életet sem. Csakhogy: a magyar média nem csak a főműsoridőből áll ám. Mit tegyünk be akkor, ha már tehetségkutató sem kell?
a’la CAR, 4ütem, Ízes élet – Mautner Zsófival, Havazin, Kalandor, EgészségKalauz, XXI. század, Házon kívül, Brandmánia, Babavilág, Több mint TestŐr, Propaganda, Sportos, Super Car, Egészség Klinika, Stílusvadász, Stahl konyhája, Brutális fizika/kémia/biológia, Attraktor…
Na, hányan ismerik ezeket a szavazók vagy egyáltalán az oldal olvasói közül? Még 10% sem? Hány olyan ember van, aki legalább egy részét látta valamelyiknek? Miért nincsenek ezek jelölve? Nem szennyek. Viszont ez van, a “tucat” szórakoztató műsort én is előbb megnézem, mint ezeket. De legalább ezekből is láttam valamit, ami az itt jelenlévők nagy részéről nem hiszem, hogy elmondható lenne.

“nem mondják el őszintén sosem(pontosabban egészen ritkán), hogy mit gondolnak a “saját fiaikról, lányaikról””
Ez az X-Faktor esetén igaz is, de a Rising Star az esetek többségében pont nem ilyen. Ott nyomják a piros nyilat is, ha kell, és nem tökölnek azzal, hogy elmondják, miért is nem tetszett nekik a produkció. Ott nem a Tóth Gabi-féle üres fecsegés megy az esetek nagy többségében. Persze arra is van példa, de ha egy versenyző tényleg jó, akkor hülyék lennének leszólni.

idioty - 2015. 01. 06. 12:40

@Lengabor:
Ez igaz, amit írtál a Rising Star-ra, én is így gondolom.
De ez sem fogott meg (nem tudom miért). Ahogy az sem, hogy pl Mező Misi állandóan igennel szavazott még az első fél percben csak azért, hogy bíztassa a tagot, nem pedig azért, mert tetszett neki. Összességében nem fogott meg az egész.
Láttam az X-Faktor-t az élő show-ig, meg utána is egy-néhány részt, utána is egynéhány percet… Nem fogott meg.Amiket felsoroltál, hogy miket lehetne beletenni, annak egy részét tényleg nem láttam. Pl a XXI. századot sem nézem, pedig azt igen nagyra tartom, viszont nem nézem, emiatt nem is szavazok rá. Házon kívül-t is szerettem, azt sem nézem, a Babavilág… na persze… Brutális xxx . Ezek meg szintén nem jönnek be. Amolyan forgassunk valamit valamiről, de fogalmuk sincs, hogy mi lesz a részben, csak forgassunk minél többet, hogy legyen mit belevágni… és még egy negatívum, hogy nem bírom elviselni a műsorvezető tájszólását. Értem én, hogy kell az ilyen ember is, de engem kifejezetten irritál. Attraktort sajnos még egyszer sem láttam, mindig elfelejtem megnézni, viszont arra nagyon kíváncsi vagyok, mert az egyik műsorvezetőt csípem más munkásságai miatt…
Aztán Stahl konyhája szerintem szintén egy vicc. Kb Budapesten élők és egy-két nagyvárosban élők el tudják készíteni az ételeket, de a (főzni tudó) lakosság kb 60-70%-ának esélye sincs. Ráadásul nem éppen pénztárca barát.
Szóval számomra csak egyetlen egy értékelhető műsor maradt, ami miatt oda is ültem a tévéhez és várva vártam, hogy mikor kezdődik: sztárban sztár.

És még egy dolog: a szavazáshoz nem kell az, hogy mindenki mindent lásson, és mindent kritikus szemmel nézzen. Az emberek nagyon nagy többsége néző, és élvezni szeretné a dolgokat, nem elemezni, nem a hibákat keresni. Itt ezen az oldalon (gondolom) a nagy többség néző. És ahogy írták, elég kevesen szavaznak erre a kategóriára, mert (gondolom) az itt jelen lévők nagyrésze külföldi sorozatokat néz tv helyett…

Trolljaegeren - 2015. 01. 06. 13:01

Akkor gondolom én azon kevesek közé tartozom, aki alapból a Trash Talk-ra szavazott, és a Terápián kívül a többiről még csak nem is hallott (oké Rising Starról hallottam, de fene tudta, hogy már ezt is megvettük. Van még amit nem?). Továbbra sem fogom bekapcsolni a TV-t, csak az NFL közvetítések és a TT miatt. A Terápia pedig egy marha jó sorozat, szóval lélekben ment rá egy második szavazat.

Lengabor - 2015. 01. 06. 13:15

“az itt jelen lévők nagyrésze külföldi sorozatokat néz tv helyett”
Ez egyértelmű. Nálam pontosan ezért megkérdőjelezhető ITT ennek a kategóriának a jogossága, de erről fentebb írtam, nem ismétlem magam.
Tényleg nem kell mindent ismerni. De amikor valaki azt írja, hogy “jövőre majd jelölöm a futballközvetítéseket, mert csak azokat nézem”, “a többit nem is nézem,a Trash talkról meg nem is hallottam”, “a többiekről nem tudok nyilatkozni, mert nem nézem őket”, “a legtöbbet ezek közül ezért nem ismerem”, “sporton kívül tényleg csak két olyan magyar műsor van, ami bármikor leköt”, “most csak két műsort nézünk a tévében sporton és koncertfelvételen kívül”, “az oldal neve sorozatjunkie, nem pedig asztro show, vagy gasztroblog junkie” – erre a Trash Talk-ot emeli ki pozitívumnak (az mióta sorozat?), akkor azért felmerül bennem, hogy ez tényleg olyan kategória, ahol a többség ismer egy-két dolgot, aztán viszlát. Ettől még nem biztos, hogy tényleg az a legjobb. Ennyi erővel a legjobb izlandi műsorról is szavazhatnánk, ha legalább egyet ismerünk az ottani kínálatból.

A példák arra szolgáltak, hogy aki leragadt azon a szinten, hogy a magyar média = VV, ÉNB, Édes élet, X-Faktor, az is vegye észre, hogy van más is. Portré, Egyenes beszéd, Ridikül… A Trash Talk éppenséggel meglepő, hogy itt lehet, mert a valós nézettségi szempontok szerint ugyanolyan rétegcucc, mint mondjuk a Kárpát expressz (na arról hallott valaki?).
De mondom: nálam SEM ezek a legnépszerűbb, hanem a tucatműsorok. Ez van. De ott sem a szennyet nézem. Mármint én nem tartom annak azt, amit nézek. Más tarthatja, ha akarja, nem izgat.

CyClotroniC - 2015. 01. 06. 13:25

Lengabor: De azt tudod, hogy ugyanez igaz a külföldi kategóriákra, ugye? Ott is rendszeresen előjön, hogy a kevésbé népszerű sorozatok hátrányban vannak, mert teszem azt egy maréknyi ember látta a Transparentet pl, ami a kritikusok őszi kedvence volt magasan. Akkor miért olyan meglepő, hogy ha külföldi cuccokból se jut el mindenkihez minden arra érdemes sorozat/műsor, akkor az itthoniak sincsenek kiváltságos helyzetben? Daytime műsort külföldről se nagyon jelöl senki.

idioty - 2015. 01. 06. 13:30

Nem is értem miért ne lehetne itt ez a kategória. Ez a lista pontosan azért alakult így, mert az itt jelenlévők szavaztak. Azaz nem egy másik blog vagy másik érdeklődési kör “emberei”. A témakör pedig valószínűleg azért lett ilyen tág, mert nem lett volna elég műsor ahhoz, hogy több kategóriát alkossanak.
Ez a lista pontosan az itt jelenlévő embereket reprezentálja. És kit érdekel ez a lista? Pontosan az itt jelenlévő embereket.
Amúgy meg ki dönti el, hogy mi sorozat és mi nem? A szó értelmezése alapján én úgy gondolom, hogy sorozat az is, ha egy filmnek több része van. Egy beszélgetős műsor miért ne lehetne sorozat?

Lengabor - 2015. 01. 06. 13:55

Lehet sorozat az is, de akkor a jósműsor meg a főzőműsor is sorozat, hiszen több része van, azokat mégis kizárta a kommentelő.
Ha nagyon őszinte lennék, azért nem “lehetne itt” ez a kategória, mert akik összerakták, azok nagyon-nagyon felületes ismerettel rendelkeznek a hazai kínálatról. Bár az tény, hogy az itt jelenlévő embereket reprezentálja. Ebbe bele sem lehet kötni. Mint ahogy CyClotroniC-nak is igaza van, mert a külföldi kategóriáknál is hasonló a tendencia, csak éppen a merítési alap sokkal-sokkal nagyobb, mint a hazai. Ez pedig jelentős különbség.

“Daytime műsort külföldről se nagyon jelöl senki.”
De tudod miért? Mert
1. nem szokás letölteni torrentről
2. az átlag azt hiszi, hogy a kinti kínálat a minőség csúcsa, ahol a televízióban egy darab szenny sincs
3. épp ezért mindenki az itt emlegetett csatornák kínálatából indul ki
4. de csak azok főműsoridejéből
5. mivel itt szinte említés szintjén sem tudja meg az átlag, hogy Amerikában mi megy reggel, délelőtt és délután, ezért sokaknak olyan, mint ha nem is létezne akkor semmi – így a jelölés elmaradásán sem kell csodálkozni

arsebulls - 2015. 01. 06. 14:28

@Lengabor

Ok. Ezentúl nem fogok egyszer sem szavazatni, mert nem láttam mind a 6×10 a 23-on amerikai sorozatot, hanem csak 20-at nézek, így nem kapok eléggé átfogó képet.

A trash talkot nem azért emeltem ki, mert a klasszikus értelemben vett sorozat (Televíziós sorozatnak vagy tévésorozatnak nevezzük a rendszerint egy vagy több főhős élete köré szerveződött eseménysorozatot képernyőn elbeszélő többrészes alkotást, amely nagy nézettséget vonz, ezért az alkotók/műsorszórók rendszerint ismétlik, újra feldolgozzák, tovább írják vagy utánozzák.), hanem azért mert egy olyan valami a hazai médiában ami értékelhető, és sajnos azt már ki kell emelni, de leírtam a végén is, hogy a nevezésnél nem neveztem a trash talkot, mert azt hittem, hogy csak olyan SOROZATOKAT lehet írni, mint mondjuk a terápia.

Amikről mi most beszélgetünk szerintem inkább műsor, bulvár, trash, ismeretterjesztő műsor, mint sorozat, és nekem, mint junkie-nak nem az ugrik be pont a JAws szavazáson, hogy akkor a XXI. századtól sokkal tájékozottabb lettem, vagy a házon kívültől megint felment bennem a pumpa olyan emberi sorsokat mutatott be.

Egyébként az idei első JAws-os nevezési poszt szinte így kezdődött: “Igen, a JAws sem tökéletes “díjátadó”, de legalább a mienk. Nagyjából belövi az olvasótábor ízlését és esetleg sorozattippekkel is szolgálhat, hiszen ne feledjétek, nem csak győztes létezik, a többi jelöltet, a 2-5. helyezetteket is majdnem 500 másik sorozatból választjátok ki.”

vbalazs91 - 2015. 01. 06. 14:45

Kár, hogy nem lehet külön magyar sorozatos szavazást indítani, mert nincs annyi sorozat, ami egyáltalán értelmesen kitölthetné ezt az 5 helyet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz