login |

The Wrong Mans: a 2. évad

2015. 01. 07. 14:55 - Írta: CyClotroniC

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Volt ilyen is karácsony előtt, összesen négy részben és két órában, és bár egy percig se unatkoztam rajta, azért azt lássuk be, hogy elmaradt a folytatás az első szezon zsenialitásától, de annyit mindenképpen megérdemel, hogy röviden megemlékezzünk róla.

Ha valaki nem ismerné a The Wrong Mans-t, feltétlenül próbálja be 2013 egyik legviccesebb újoncát, James Corden (ő lesz Craig Ferguson utódja a The Late Late Show élén) és Mathew Baynton akció-komédiáját, melynek írói és főszereplői is egyben. A spoilermentes finálékritika szerintem elmond róla mindent, így inkább a második évaddal foglalkoznék.

Bármennyire is felcsigáztak a promók, kissé csalódtam, ugyanis hiába kaptunk egészen különféle és új kalandokat (börtön, vírus), túlságosan darabos és tördelt lett az összkép, ami rámutatott arra is, hogy mennyire sok minden kellett ahhoz, hogy az első évad működjön, beleértve a sok apróságot összekötő átívelő szálat, melynek hiányában inkább hatott különböző helyszínek és szituációk kipipálandó listájának a második szezon.

Ami még ennél is nagyobb visszalépés volt talán, hogy kopott egy kicsit a két karakter közötti kémia azzal, hogy barátokká kovácsolódtak, ugyanis sokkal jobban működtek akkor, amikor még Sam le se tudta magáról vakarni Philt és határtalan idiótaságait.Azt mondjuk el kell ismernem, hogy most is tudtak nem egy olyan jelenetet előrántani, amin szakadtam a röhögéstől, csak az átgondolt egészet hiányoltam.

Szigorú leszek, mert ha az első évad szintjéhez és pontszámához mérem, akkor ez most nem volt több 6.5/10-nél, ennek ellenére a sorozat így is baromira ajánlott mindenkinek, aki egy akciódús, agyament szerencsétlenkedésre vágyik ügynökökkel, rosszarcú bűnözőkkel és elképesztő bonyodalmakkal. Mint ahogy azok is nézzék meg nyugodtan, akik odavoltak az első évadért, csak vigyék lejjebb egy picit az elvárásaikat.

7 hozzászólás Ne habozz!

vbalazs91 - 2015. 01. 07. 15:30

Az 1. évad színvonalát valóban nem éri el, de nekem még így is nagyon bejött. Nem tudom, lesz-e 3. évad vajon? Azért csak jó lenne még kapni belőlük valamit :)

crashland - 2015. 01. 07. 17:14

nalam is jobbat erdemel, mint 6.5, de az elso evad szintjet valoban nem utotte meg, egyetertek.
Ettol fuggetlenul nagyon is szivesen varnam a 3. evadot :)

Riggins - 2015. 01. 07. 17:27

Sajnos én a “targoncavezetői engedély” poénon kívül egyszer se tudtam úgy nevetni mint tavaly.

.tnm - 2015. 01. 07. 21:00

Kicsit off.

“Szigorú leszek, mert ha az első évad szintjéhez és pontszámához mérem, akkor ez most nem volt több 6.5/10-nél”

Nehéz sorba állítani a sorozatokat, ha valaki a legjobbakat akarja bepróbálni, ezért kitaláljuk a 10 pontos rendszert. (Ami ha 20 pontos lenne, akkor is lennének fél pontok, mert az úgy kell, jobban átgondoltnak tűnik…) Aztán az egész rendszert használhatatlanná tesszük azzal, hogy az értékeket relativizáljuk. Most ennek a sorozatnak a 6.5-je rosszabb, mint egy olyan sorozatnak, ahol belevéve az első éved szerencsétlenségéhez képest orbitális javulást 7-re értékel valaki.

TL,DR szerintem a pontszám rácsapásakor csak saját magát kéne figyelembe az összes többi átlagához viszonyítva és nem csak ilyen alcsoportokkal összevetve (mint pl. a korábbi évadok).

Egyébként a kritika többi részével teljesen egyet tudok érteni. Nagyon élesek voltak a vágások, már-már anthológiába hajlott, óra nélkül is meg lehetett mondani, hogy hol lettek volna részek határai. Valószínűleg hat részes tempó jót tett volna ennek az évadnak is.

pytta - 2015. 01. 07. 21:19

Én még csak az első részt (vagy a 2×01-02-t, ha úgy tetszik) néztem meg, de az alapján abszolút az motoszkált a fejemben, hogy nahát igen, ebben a sztoriban sajnos csak egy évadnyi szufla volt. Nekem nagyon nyögvenyelősen ment le, egy-két poénon kívül szinte el sem mosolyodtam, és örülök, hogy már csak mégegyszer ugyanannyi van hátra, mert ezt bizony kár erőltetni. Inkább a kellemes első évadra fogok szívesen visszaemlékezni… (Jellemző pl. hogy legjobban – nálam legalábbis – azok a poénok működtek, amikor valamilyen első évados dologra utaltak vissza. A többit vagy túlhúzták (pl. a “szem”), vagy szimplán gagyi volt (rendőrségi kihallgatás, amikor zenélniük kellett).)

fm! - 2015. 01. 08. 08:25

Én speciel a zenélős kihallgatáson visítottam. =:D Nem vagyok nagy angol sorozat fan (a legtöbb nekem túl lassú), de ez nagyon bejön.

bandrew12 - 2020. 02. 29. 12:59

Én most akadtam rá erre a sorozatra és nagyon hamar ledaráltam. Szeretem az angol humort és akcentust, úgyhogy ezt nekem találták ki. Színészek is meg sztori is végig hozza a szintet, noha 2. évadban tényleg van egy kis visszaesés. Érdekes látni így utólag James Cordent. Sok sírvaröhögős rész volt ebben a pár órában. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz