login |

Pilot: Agent Carter

2015. 01. 08. 21:44 - Írta: human

86 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Don’t hold your breath, especially with tubercolosis.

A Marvel tévés univerzuma újabb darabbal bővült, és talán a winnie által is szóba hozott “Alias a 40-es években” elég találó címke az Agent Carter-re. Szerencsére ahhoz, és nem az Agents of S.H.I.E.L.D. pilotjához (bár állítólag a sorozat javult a Captain America 2 után) van közelebb.

A történet? Peggy Carter a háborúban elvesztette szerelmét, Amerika kapitányt, és mivel ez nem elég nagy csapás, még a férfisovinizmusba is vissza kellett térnie. 1946-ban járunk, Peggy a Strategic Scientific Reserve-ben dolgozik, ahol a háborúból hazatérő férfiak profi kém helyett titkárnőnek nézik, és ezt sajnos elég nehezen tűri a feminista lelke, főleg, hogy a háborúban ugye milyen fontos dologban vehetett részt.

A szürke, elnyomott hétköznapoknak az vet véget, hogy valaki ellopja Howard Stark elvetett ötleteit, és azokat fegyverként árulja a fekete piacon. Peggy némi győzködés után segít a playboynak, hogy ilyen szempontból tisztázhassa a nevét, na és hogy ne kerüljenek rossz kezekbe azok a halálos találmányok.

Elég lesz a történetről ennyi, rögtön az elején hangsúlyos az átívelő szál, de azért hagytak valami olyasmi témát, ami a hetekre bontást könnyedén lehetővé teszi. Így mindig ki lehet találni, hogy valamit vissza kell szerezni, amihez paróka kell, vagy kitett mell, vagy bunyó, igazi kalandok között boldogulás.

Nem kerülgethetem tovább: nekem nem annyira tetszett a pilot. Igazából akármennyire igyekeznek, ugyanaz sújtja a sorozatot, ami az Agents of SHIELD-et is, miszerint a Marvel mozis univerzuma mellett ez olcsónak érződik. Pedig látom a beleölt komoly pénzeket, legalábbis tévés szinten, és mégis, ez annak az olcsóbb változataként jön le végig. Talán mert túlzottan próbál a nagyokra hasonlítani? A kontraszt a baj, nem a kevesebb pénz.

A színészekkel természetesen nincs baj, a Hayley Atwell szép és a keménységet is könnyedén hozza, a Jarvist alakító James D’Arcy is szórakoztató pillanatokat szállít, a többiekre pedig nem igazán jutott idő. Na jó, Kyle Bornheimer azért a maga fél percében is bizonyította, hogy nem igazán nagy színész.

Nyilván adok még további esélyeket az Agent Carter-nek, főleg, hogy csak 8 részes lesz az évad. De pontozni csak 6/10 köré tudom, simán lehetett volna háttértévé is, ami nem akkora pozitívum.

86 hozzászólás Ne habozz!

eszem - 2015. 01. 08. 21:50

Azt tudom írni mint tegnap, megvan a maga bája. De eddig Jarvis a legjobb arc :D

hallak65 - 2015. 01. 08. 21:56

Nekem jobban bejön mint a SHIELD. Kevésbé erőltettet.

Iceman - 2015. 01. 08. 21:59

Nem volt egy nagy eresztés a sztori de nálam a hangulat és Hayley elvitte a hátán. Utóbbinál különösen teszik hogy nem az a nádszál bombanő mint Scarlett hanem a kornak megfelelően teltebb:D Egyébként a Tony-féle Jarvis csak a nevét kapta erről a tagról vagy konkrétan a tudatát ültette bele egy számítógépbe? Képregény adaptáció révén nem túl elrugaszkodott ötlet szerintem:D

S84 - 2015. 01. 08. 22:00

A pilot jobban tetszett mint a SHIELD-é, de szerintem nem sok értelme van hasonlítani a kettőt.
Eleve más a felállás/világ a két sorozatban, a legjobban a hangulata fogott meg illetve maga Agent Carter is jól működik.

Shyllard - 2015. 01. 08. 22:03

Mostanra SHIELD azért messze messze veri ezt a minőséget és sajnos nekem sem jött be annyira ez a kezdetekre való visszatérés már megint. A legnagyobb bajom, hogy mindkét rész felénél már azt hittem vége van, mert annyira lezártnak tűnt az egész epizodikus főszál, aztán mindig csak idegeskedtem, hogy még mennyi van az egészből. Kitartani kitartok, de itt még azt a lehetőséget sem nagyon látom, mint a SHIELD-nél, hogy valami filmes csoda megmentse, mert gyakorlatilag semmivel sem köthető össze ez az egész. Nomeg milyen csúnya húzás volt James Frain-t leszerződtetni, aztán meg egy szót sem szólhat…

superpityu - 2015. 01. 08. 22:06

nálam 7/10 környékén mozgott az első két rész.

a történet nem nagy szám, de az egészet belengi valami kellemes hangulat amivel megvettek maguknak.
a karakterek szintén jók, jarvis remek, angie szintén szimpatikus lett első körben.
nem mondom, hogy tűkön ülve várom a folytatást, de az mégiscsak jó jel amikor a pilot után az ember nézni akarja a folytatást.

mse - 2015. 01. 08. 22:10

Nem tudom, én nem értem ezt a “filmek mellett olcsónak hat”. Valószínűleg mert nem értem, hogy eleve miért akarna bárki is egy sorozatot egy milliárd-dolláros film-franchise-hoz hasonlítani. Nekem ez szúrja a csípámat, na. Az, aki úgy ül le ez elé, hogy Amerika Kapitány 1.5-et vár, az vessen magára. A többiek táborából üzenem, hogy innen kiváló, minőségi szórkakoztatást kaptam, Hayley Atwell pedig továbbra is karizmatikus, remek színésznő akire bőven lehet építkezni.

Jarvis szintén nagyon jó figura lett, Angie is egész aranyos, Sousán még mondjuk lehetne dolgozni, de a történet szépen, olajozottan fut minden szinten, a zenebetét nagyon bejön, a korhű hangulat megvan, és néhány jelenet nagyon nagy lett. Tényleg csak azt sajnálom, hogy az egész csak 8 epizód lesz.

szendroib - 2015. 01. 08. 22:12

Nekem kicsit túl aggreszívan volt előtérbe helyezve mindkét rész alatt ez az erős, magabiztos, tökös nő a férfiak által uralt világban mondanivaló. Kicsit olyan volt mintha valami propaganda anyagot néznék. Ezen túllépve nem voltak rossz részek, a mellékszereplők egyelőre sokkal érdekesebbek voltak mint Agent Carter (Jarvis és a henchmanek is)

mse - 2015. 01. 08. 22:21

“Nekem kicsit túl aggreszívan volt előtérbe helyezve mindkét rész alatt ez az erős, magabiztos, tökös nő a férfiak által uralt világban mondanivaló.”

Nálam ez a korábrázolással, illetve annak valamilyen formájú ellensúlyozásából eleve adta magát. Az a rész pedig sajnos nem propaganda, a 40es években nagyjából pont ilyen volt a nők társadalmi helyzete és a róluk alkotott kép.

De kinek a pap, kinek a papné.

Lemoni - 2015. 01. 08. 22:23

A SHIELD-ben csak pár karaktert/színészt kedveltem, és bár az első részek elég laposak voltak, éreztem fantáziát a sorozatban, de egy évad így is elég volt belőle. Az Agent Carter-ben szinte minden szereplőt kedvelek, a kort és a zenét is, viszont baromi unalmas volt az első két rész. Nem kaszálom egyelőre, talán ennek is kell egy kis felfutási idő, mint Coulsonéknak. Dominic Cooper azért maradhatott volna…….

winnie - 2015. 01. 08. 22:26

mse: nem szúrnia kéne a szemed, hanem örülni annak, hogy olvasod, mert téged ez nem izgat, ergó még pozitívabb amit ír. én lehet, hogy azért nem fogom szeretni, ha 50-es évekbeli zenét nyomnak benne. van, akit ez nem zavar, másnak válóok. ugyanígy valakit zavarhat a filmes összevetés – engem nem fog, és nem csak azért, mert nem láttam a filmeket.

Malachi - 2015. 01. 08. 22:32

nem tudtam végignézni az elsőt se, annyira unalmas volt. :( nem hagyom annyiban, mert képben akarok maradni és tutira lesz majd összekötő szál a SHIELD-del, de most várok egy kicsit, aztán erőt veszek magamon és megpróbálok később ledarálni 4-5 részt.

Silas - 2015. 01. 08. 22:38

engem annyira bosszantott már a rádiós dolog a részekben. iszonyat unalmas volt ez a ‘jaj, segíts AmCap!’ meg ‘Ich bin Führer’.

Dave - 2015. 01. 08. 22:47

Akartam utálni de nem megy :)

tetszett 8 per 10
maradok pár részre

mse - 2015. 01. 08. 22:47

winnie: Nyilván mindenkinek megvan a maga kis tyúkszeme és annak ellenpárja, de ez konkrétan egy olyan pont, amit őszintén nem értek. Lehet, hogy nyavalygásnak hat, de egyszerűen nem látom be, hogy honnan jön ez a hozzáállás. Például DC sorozatoknál ezt soha nem hallom, és tudom, hogy ott nincs kapcsolat a filmes univerzumhoz, de ettől függetlenül nem tudom, miért annyira nehéz elvonatkoztatni a médiumok között. Aki így tekint rá, az ilyen alapon minden egyes Marvel-sorozatot csalódásra ítél, ezért pedig kár.

winnie - 2015. 01. 08. 22:48

mse: ezt nem érteni kell, hanem elfogadni. poénból írhatnám, hogy én sem értem, hogy miért nem érti valaki, de elfogadom:) a lényeg, hogy megtudtad, hogy van, aki ilyesmi zavar.

Hiroshima32 - 2015. 01. 08. 22:55

Egyelőre nem lóg ki a Marvel-birodalomból, se lefele, se felfele, így maradok, hogy meglássam, mi hoznak ki ebből.

Cardas - 2015. 01. 08. 23:00

Gyenge. Nagyon gyenge. Ebből a korból sokkal jobbakat lehetne kihozni, de ez így túl lapos. Például az első Fáklyát simán beletehetnék majd, mert ez a tárgyak keresése… hát dögunalom. A shieldben is folyton kis világító vacakokat kergetnek, amiket látva rögtön az jut eszembe hogy de szép kis műanyag izé.
Csak azért követem majd, mert az easter eggek meg más utalások érdekesek, meg hátha javul úgy a 6. rész körül. Az elsők alapján nem tudom le a sorozatot.

Kisaaame - 2015. 01. 08. 23:01

Silas: szerintem pont a rádióműsor volt a legjobb az egészben, mert annyira tipikus 40’es évek! :D Ja és persze Jarvis!

Én látok egy fura előnyt ebből az egészből: a furcsa párhuzamot Howard és Tony története között! Miközben a sorozat végén kiderül majd Howard ártatalansága, addig a soron következő film végén (májusban)pedig Tony árulása (tudjuk, hogy jön a civil war, kell valami trigger hozzá). Ennek eredményét majd Coulsonék fogják érezni!

LaCRossE - 2015. 01. 08. 23:08

Kinyomtam a közepén, nem fogott meg az atmoszféra. Pedig még a CA-ban tetszett Peggy, de most… meh.

Llew - 2015. 01. 08. 23:39

Nekem sokkal jobban tetszett, mint a friss Shield részek. Ennek van hangulata, az meg a javulás meg a komolyabb átívelés ellenére is steril.
Hayley Atwell nagyon jó a szerepben és Jarvis is remek lett.
Van még hova javulni, de kíváncsi vagyok Stark mit manipulál a háttérben, illetve mit alapoznak meg az univerzum és főként a Shiled múltjaként, így simán maradok. Főleg, hogy ilyen rövid lesz.

ElPadre - 2015. 01. 09. 00:20

8/10. feelgood marvel sorozat, nahát.

kaktusztea - 2015. 01. 09. 01:36

Ez tényleg feelgood sorozat, ami megosztja a közönséget.
Nekem nagyon bejött, remek az atmoszférája, a társadalmi korrajz (még ha tényleg leegyszerűsített, képregényes formában is). Jók a karakterek és a színészek is, tetszik a lassabb tempó, meg hogy tizedannyi kütyü van.

Carter karaktere annyiban is üdítő, hogy tényleg NŐ, nem egy J.I. Jane terminátor, vagy egy bőrruhás, unalmas jégcsap ninja (mint pl. May a Shield-ben).
(spoiler) Megsiratja a lelőtt barátnőt (/spoiler), de ha kell bunyózik rendesen.
Nőies jelenség, nem akar férfivá válni, egyszerűen egyenrangúnak tekinti magát a férfiakkal, ami a ’40-es években tényleg _nagyon_ kilógott a közvélekedésből. Ezért súrlódik folyton a férfi kollégáival, nem ő generálja a konfliktust.

Tetszik a stílusa: nincsenek fél percenként cinikusan menő, cool beszólások.
A rádiójátékon (alig bújtatott propaganda) nagyon jót nevettem, tényleg ezekkel az orgánumokkal ment a szórakoztatás akkoriban. És nekem a zenei háttér is bejön. Biztos konzumidióta vagyok :)

isaz - 2015. 01. 09. 01:55

Nekem is jobban bejött, mint a shield, de ez azért nem nagy szó. Van még itt hova fejlődni.

winnie - 2015. 01. 09. 05:07

kaktusztea: ez nem olyan, hogy megossza, mármint komolyabban, hiszen a megosztás inkább szélsőségesen jó és rossz véleményekre igaz. itt zömében legalábbis a vélemények a jó és a rossz között mozognak, kevés a szélsőség. ennyi ingadozás más sorozatoknál is van.

Shalafi - 2015. 01. 09. 06:52

Engem az első percben felcsendülő Caro Emeralddal megvettek kilora, imádom a hölgy hangját nem találhattak volna jobb dalt!
A story pedig 40es évek kémstory kis képregényporral ( és kütyükkel, az irogép kifejezetten ötletes volt)
Simán maradok éa kiváncsi leszek mennyire vezeti fel az Av2-t, habár ugy tom h Jarvis leaz Vision szival fontos lesz

Yooha - 2015. 01. 09. 07:16

Megint kekeckedek: Az nem fura, hogy Howard Stark kb. annyi idős, mint 60-70 év múlva a fia? Ezek szerint 60-70 évesen lett apa? De a filmek alapján meg nem. Vagy Tony igazából 60 évesen vasemberkedik, vagy Howard időutazó? Igen tudom, hogy évtizedekkel ezelőtt ez nem volt probléma, de nekem ez fura.

Bender - 2015. 01. 09. 07:29

Yooha: Howard Stark valamikor az 1910-es vagy 20-as években született, tegyük fel 1920-ban, akkor a sorozatban 26 éves, a fia 1970-ben született, így 50 évesen lett apa. (De ha 1910-ben született akkor is 60 évesen apa). A fia meg most 2015-ben 45 éves. Az első Vasember filmben volt 38.

Llew - 2015. 01. 09. 07:44

Yahoo:
Nem egészen.
Az első Iron Man film idején Stark kb. egykorú az őt alakító RDJ-vel, azóta viszont a színész gyorsabban öregszik mint a karaktere. Stark 45 körül van.
A faterja nehezebb ügy, mert ugye színészcsere volt. Viszont ez a Cooper által játszott verzió a Cap filmben, meg most is úgy 30 körül. Tony kicsit késői gyerek, de nem elképzelhetetlenül.

sehrezad - 2015. 01. 09. 07:50

kaktusztea: +1

Llew - 2015. 01. 09. 07:51

Na közben kíváncsiságból meglestem.
A marvelcinematicuniverse.wikia.com szerint Howard Stark 1917. augusztus 15-én született és 1991. dec.17-én halt meg. Tony pedig 1970. május 29-én született.

yooha - 2015. 01. 09. 08:18

Koszi Llew! Egy kicsit azert meg kellett nyujtani a generaciot. : )

jesustomer - 2015. 01. 09. 12:11

tavaly a shieldet nem szerettem, már az kiborított, hogy Coul fia életben van. Azóta ez változott,megszerettem de csak a skye pasija miatt kezdtem el a 2. évadot. az AmCapben Howard állat, nem tudom itt milyen lesz, de ha ez se fog tetszeni nem fog hanyatvágni majd meg szeretem mint az összes eddigi marvel filmet. Ebben a 8 részben csak Howard és Jarvis érdekel.

zriff - 2015. 01. 09. 14:11

Ahogy olvastam róla csak valami femcsi propaganda az egész.

Lilith - 2015. 01. 09. 16:00

A legtöbb kommentből az derül ki,hogy akinek tetszett a SHIELD annak az Agent Carter nem annzira,vagy fordítva. :D
Amúgy,hogy a SHIELD védelmére kelljek,igen is az Amerika Kapitány 2 után felfele kezdett lépegetni az a bizonyos mérőke. :P

Skate - 2015. 01. 09. 20:05

Valami van ebben. A SHIELD-et hiába néztem az évad feléig, egyszerűen ráuntam végül, míg a Carter-ben a szereplők és az atmoszféra egyből megfogott, annak ellenére, hogy az összkép nálam is elég átlagos eddig.

A DC sorozataival is így vagyok, a Gotham kivételével a többit egy-két részen belül kaszáltam.

jersey - 2015. 01. 09. 21:31

Nekem tetszett a pilot, megvan a maga bája, de biztos, hogy a kor, amiben játszódik, illetve a kétlábon járó Jarvis nagyban segítettek abban, hogy gyorsan berántson a sorozat. A Shieldnél ez jóval több időbe telt.

ann.na - 2015. 01. 09. 22:53

Skate: én is pont ugyanígy vagyok ezekkel a sorozatokkal :D

Silas - 2015. 01. 09. 22:55

nem a rádiózással volt bajom, hanem azzal, hányszor játszották be :D

sehrezad - 2015. 01. 10. 08:34

A második rész jobb volt – na, ez tényleg feelgood.

jesustomer - 2015. 01. 10. 10:05

na megnéztem mindkét részt és azt kell mondaom, hogy nem rossz. a második rész annyira nem jött be a sok rádiós jelenetért.. egyszerűen nem tudom ki volt az az ökör aki ezen nevet, ez a kigúnyolás teljesen olyan nálam mint az angolok sznobizmusa: nem kell, lehet rendesen is viselkedni. jarvis nagyon ott van a mosogatással, és a segítőkészségével na meg amit stark-nak mondott. ezt a stark-ot jobban el tudnám képzelni vasembernek csak egy megjegyzés és igen szerintem jó dolog volt őt tenni egy képzelt vagy valós árulónak. Remélem tényleg áruló és majd Tony majd tovább fogja ezt vinni. :D

ElPadre - 2015. 01. 10. 11:16

nekem a shield is tetszett, és ez is. biztos igénytelen vagyok. :D

a lényeg az sztem, hogy ez egy TELJESEN más jellegű sorozat, mint a shield. és pont így van ez jól. ahogy maga carter is “quirky”, a sorozat is az.

a tempó nagyon jó, az overarching megvan, de nem annyira tolakodó, a kütyük jópofán régimódiak, a korrajz kicsit karikatúra, de főbb pontjaiban stimmel, a zene NAGYON jó, a dumák szintén (főleg jarvis), és a CaptAm rádiójáték be-beszúrása röhejes, jó értelemben.

Crias - 2015. 01. 11. 10:52

Na hát én is csatlakozom a Caro Emeralddal engem is megvettek már az elején :)

Ami tényleg különbség a SHIELD és e között az tényleg az amit Llew is említett: a sterilitás, jobb szóval nem is lehetne ezt kifejezni.
(Mindkettőt nézem én is de ez valahogy jobban beleolvad a saját környezetábe)

Amcap bejátszásoktól én is agyérgörcsöt kaptam már a végén bár annó tényleg ilyenekkel sokkolták a népet.

Ami érdekes lehet még, hogy Tony mire választotta ki Peggy-t?

SPOILER ?

A Shieldben ugye azt mondták, hogy Peggy alapította a Shield-et, gondolom akkor Howarddal együtt teszik ezt meg.

zolij - 2015. 01. 11. 16:18

Crias: a One Shot végén Howard Stark (nem Tony, ő még itt meg sem született) felhívta az SSR irodát, hogy Carter mostantól vele fog dolgozni a S.H.I.E.L.D.-nél. Valószínűleg a mostani ügy egyfajta teszt is Peggyvel szemben és ezzel kapcsolatban beszélt Jarvis és Stark az első rész végén.

Enzo - 2015. 01. 11. 23:46

Eddig bejövős, mint ahogy a SHIELD is, nem tudom, miért érzi mindenki kötelezőnek, hogy összehasonlítsa a kettőt, meg válasszon, hogy melyik tetszik jobban…

-A zenés kezdés tényleg frankó volt, sok a jó duma is.
-Jarvis hatalmas fazon az időbeosztásával együtt :D
-Szegény Colleen, nem sokáig húzta…
-Ezt miért nem írta még senki:
Az írógépes kommunikálós jelenet mennyire Fringe utánérzés már??? És eleve, hogyan működik?
-A beszélőgép tök para.
-Lost numbers kikacsintás a második részben: 42 és 23 :)
-A hangjátékhoz az effekteket ahogy felvették, hát azt nagyon érdekes (és vicces) volt látni (homártörés, wtf), meg úgy általában jól volt megoldva a korábrázolás, pl. hogy a néma faszi is lazán otthagyta a kendőt a helyszínen, mert akkor még biztos nem volt DNS elemzés…
-“That’s Sarah. She’s a slut.” :DDDDD

Enzo - 2015. 01. 12. 12:50

(Ha ez lesz az évados kibeszélő, akkor légyszi rakjátok ki oldalsávba :))

sehrezad - 2015. 01. 13. 14:03

A második résszel engem teljesen megvett, szerintem nagyon jó a dinamikája, és annyiban mindenképp jobb a SHIELD-nél, hogy itt élvezhető színészi teljesítmények vannak. “Eli”-t is nagyon bírom a faarcú főnök szerepéében :)

Csilla - 2015. 01. 13. 14:22

Mielőtt megnéztem volna, csak negatívumokat hallottam róla. Nekem viszont bejött. Nem olyan sorozat, amit hétről hétre várni fogok, de azért nézős lesz.
Nekem jobban tetszik, mint a SHIELD (legalábbis amennyit láttam belőle, ugyanis az 1.évad felénél kaszáltam).

rm - 2015. 01. 13. 19:41

“Crias: a One Shot végén Howard Stark (nem Tony, ő még itt meg sem született) felhívta az SSR irodát, hogy Carter mostantól vele fog dolgozni a S.H.I.E.L.D.-nél. Valószínűleg a mostani ügy egyfajta teszt is Peggyvel szemben és ezzel kapcsolatban beszélt Jarvis és Stark az első rész végén.”

Ezzel az a gond, hogy a legelején a pilotnak, amikor flashbackben gondol vissza dolgokra, ott benne van a marvel one shot-ból, mikor hasba rúgja a csávót. Ergo az már elvileg azelőtt történt, hogy az Agent Carter cselekménye elkezdődne. Szóval nem ezek után lesz, hogy majd felajánlják neki az állást, legalábbis ebből ez jön le. Ebben a formában úgy néz ki, hogy meg lett változtatva a történet, ergo vagy valamiféle hiba, vagy pedig a “you’re gonna run Shield” ezt jelentette, hogy bekerült az SSR-hoz ügynöknek, csak ez nem úgy tűnik, szóval valami itt nem stimmel.

Llew - 2015. 01. 13. 20:42

Szerintem kár túlragozni. Enyhébben, de ugyan az az eset, mint a Coulson meghalt, de kéne egy ismert arc a SHIELD főszerepére. Nem gondolkodtak kellően előre.

Bender - 2015. 01. 14. 09:10

Az új részben meg lett említve Budapest, Jarvis előtörténetében kerül elő.

MT90 - 2015. 01. 14. 11:31

Milyen volt a 3. rész?

sehrezad - 2015. 01. 14. 17:43

Szerintem kb. az eddigi szint, nincs nagy kilengés egyik irányban sem… De kíváncsi vagyok, más mint gondol.

zolij - 2015. 01. 15. 09:55

szerintem is az első két rész színvonalát vitte tovább, de mivel nekem az tetszett, így ezzel se volt bajom :)
Bár ott kicsit felhúztam a szemöldököm, amikor az SSR-es csávó épp kezdené sejteni, hogy Carter akciózik, erre megölik.

sehrezad - 2015. 01. 15. 20:04

zolij: Az kicsit várható volt talán, hogy ez lesz a vége – bár azért érdekes, hogy tök egyedül viszi be a világvégéről a debella gyanúsított fontos információforrást… Én előbb azt hittem, ő fog meglépni (az ügynöknek hasonló sorsot gondolva).

Desmond Wallace - 2015. 01. 16. 20:10

Én nem igazán vártam ezt a sorozatot, de így három rész után egész kellemes kikapcsolódást nyújt.

Enzo - 2015. 01. 19. 21:06

Jó volt a 3.rész is. Krzeminskit sajnálom, jó volt egy buta szereplő a sorozatban.
Mennyire szomorúan nevetséges/nevetségesen szomorú volt a végén, mikor mondta a Főni, hogy “értesítem a feleségét”, Thompson meg: “én meg a barátnőjét”…

Amúgy a 2.rész végén kicsit olyan volt, mintha kinyírtak volna minden gonoszt, de hát tudjuk, hogy közel sem.
A Fringe-es írógép fölött viszont nem tudok napirendre térni…

Bender - 2015. 01. 20. 15:54

A legutóbbi részben megalkották/előkerült Peggy Carter nemezise, egy női bérgyilkos, aki talán több részt is megél. Vagy nem. És nagyon úgy tűnik, szőke a haja, és mivel nem sok szőke van a sorozatban, van is egy tippem, ki is lehet az… :)

Desmond Wallace - 2015. 01. 20. 19:57

Bridget Regan?

Llew - 2015. 01. 21. 00:02

Bakker, ha nem írod le se esik. A múltkor nem ismertem fel, pedig imádom a csajt. Most meg visszanéztem és a Jane the Virgin után a hangját hallva azonnal megvolt.

Bender - 2015. 01. 21. 07:32

Desmond Wallace: Igen, tippre ő lesz az, persze még az is kiderülhet, hogy Jarvis nem látott, csak hallott felesége az (habár az már túl klisés lenne) :D

Csypi - 2015. 01. 26. 15:03

Enzo igazad van, nekem is a Fringe ugrott be egyből az írógépről :D

Én amúgy minden Marveles és DC-s sorozatot és filmet imádok, így nehéz lenne olyat domborítani, hogy ne nézzem. Minden mindennel összefügg és ezt imádom :)

zolij - 2015. 01. 29. 20:27

pff, Bridget Regant én feketén szoktam meg a Legend of the Seekerben és fel sem ismertem ilyen hajjal.

Enzo - 2015. 01. 30. 17:01

1×04 – na, itt megint érdekes dolgok voltak
-Sousa és Thompson-féle kihallgatás…érdekes, hogy most utóbbinak jött be a módszere, jogosan.
-Nem kicsit néztem, amikor a szomszéd csaj kinyírta Mr.Mink-et :O Persze, várható volt hogy fontos szereplő lesz Dottie, de azért meglepett durván.
-Stan Lee cameo, yay!
-Magyar jelenlét ismét, amikor mutatja Thompson a főnöknek a finow-i reptér utaslistáját, ott van egy Tóthpál Péter nevű ember is rajta.
-De miéééért nem mutatták hogy mit ír az írógép?

(Jövő hét izgalmas lesz, rég látott arcok térnek vissza :))

Llew - 2015. 01. 30. 21:04

Bridget Regan -> fanboyos extázis
Azért a maradék is jó volt.

bobi64 - 2015. 01. 31. 12:22

Nem rossz ez. Hozza a korhangulatot. Meg a kellő képregényes hangulatot abból a korból. Nem túl izgi még, de bízzunk a szebb jövőben.

Enzo - 2015. 02. 06. 16:07

Kicsit pang a kibeszélő.
Szóval, 1×05:
-Kicsit nehéz megszokni, hogy 1946-ban vagyunk, az elején ugye mutatták, hogy ’37, Russia, reflexből gondoltam hogy akkor ez nem lehet Dottie, mert ~75 éve volt, aztán rájöttem hogy nem stimmel :D
-Szép volt a kajafelezéses párhuzam a múltbéli és a jelenbéli jelenetben.
-Peggy hogy fog bemenni a szobájába, ha Dottie-nál volt a kulcs??
-Emberséges volt ez a rész, Főni is jobbfej volt, meg Thompsonról is megtudtunk ezt-azt, és így már messze nem olyan negatív karakterek. A Howling Kommandó visszatérése meg király volt :)
-Egy pillanatra azt hittem Dottie kipróbálja a rúzst, de annál dörzsöltebb :D
-Ez a Nyikolaj teljesen úgy nézett ki, mint Serj Tankian :D

torjack - 2015. 02. 06. 19:49

Hmm…Dottie 9 év alatt öregedett vagy 20-at :D

sehrezad - 2015. 02. 07. 11:20

Az 5. volt eddig a legjobb rész szerintem, jó, hogy Peggy munkatársai is egyre jobban kilépnek a stock character státuszból. Thompson egész komolyan más megvilágításba került, a főnök sem teljesen elvakult, Sousa meg ki tudja, mit kezd majd az új infókkal. (Egyébként biztos véletlen, meg gyakori név, de vicces, hogy van itt egy Thompson nevű karakter, a Boardwalkban meg ugye a főnök játszotta Eli Thompsont…)

Enzo: a zsemlefelezés tényleg szép írói fogás volt.
De az első jelent összességében is ütős volt azért…
Hogy hogy megy be Peggy, ez tényleg jó kérdés :D

Ami nem tetszett, az a különleges feltaláló fickó gyors és fura kiírása volt (de lehet, hogy nem halt meg).
Meg azért vannak tempógondok a sorozatban: eddig ugye Peggy ki tudja hány éve már vért izzad, hogy elismertesse magát a többiekkel (úgy, hogy azért lehet tudni, hogy nem egy kutyaütő volt Steve Rogers mellett), most meg, amikor nagyon elhatározza, hogy bizonyít, hipp-hopp egy kis 10 másodperces kódfejtés (amibe a legjobb szakembernek beletörik a bicskája – nyilván a hidegháború előestéjén az orosztudás nem alap ebben a szakmában :) ), majd a kapóra jövő akciójelenet. Persze belefér ez egy ilyen sorozatban bőven, csak talán túl gyorsak változások a korábbi stagnáláshoz képest.
De összességében szerintem jó az Agent Carter.

Ennn - 2015. 02. 07. 21:13

Na, már most Chad Michael Murray fura nekem ebben a szerepkörben.
Tudom, az én hibám, mert különben meglepően jó.
De nem tudok elvonatkoztatni a Gilmore girls, meg a Tuti gimi, meg attól a hamupipőkés szerepkörtől, amiben eddig mozgott. Pedig jogos, mert már ő sem anyira fiatal… de nem megy akkor sem… Lehet túl rég láttam őt báriben is, ez a baj?

A sorozatot meg szeretem.

Remélem túl tudnak lépni az okos nő a buta hímek között sémán. Remélem.

Neoprimitiv - 2015. 02. 11. 21:36

Én azt hiszem, ezennel feladom. Tudom, hogy már csak két rész van hátra, és eddig a SHIELD kedvéért (meg a csomó dicsérő kritika miatt) próbáltam megszeretni, de ez nekem egyszerűen unalmas. Ebből a sorozatból pont azt vették el (nyilván kényszerből, a filmek és a sorozat miatt), ami miatt értelme lett volna egy 40-es években játszódó titkosügynökös scifinek – a 40-es évek elképzelését a jövőről. Az, hogy hatvan évvel ezelőtti ruhákban járnak, szexisták és szving szól a háttérben, nekem kevés.

zolij - 2015. 02. 12. 12:56

Nekem speciel bejön, tetszik a 40-es évek és a sorozat viszonylagos földhözragadtsága, plusz a színészek / karakterek is egész jók (szerencsére valamennyire túlléptek az kezdeti sablonokon).

FLaura - 2015. 02. 13. 17:26

Imádom! Elején még: mi ez a…? de második résztől imádom úgy ahogy van :D. Mellékszereplők se semmi. Úgyértem Alex a Nikita-bol, Kehlen a hőslegendájából, a bicegő a dollhausbol na meg Jack is :D az angol főszereplő pedig szerintem jó, ő is az egyik húzó ereje számomra a sorozatnak. Szóval csak imádom! 😀

Enzo - 2015. 02. 13. 18:16

1. Fura, hogy “the Great War”-ként hivatkoztak az első (?) világháborúra, pedig itt már megvolt a második.

2. Kulcsprobléma megoldvva ezek szerint, erre figyeltek, pluszpont.

3. A “Peggy és Jarvis beszélget Stark nőügyeiről” jelenetek egyszerűen zseniálisak voltak, az egészből lehetne hét idézete.

4. Engem meglepett hogy dr.Ivcsenko itt micsoda titkos küldetést végez, azt hittem Dottie lelövi, erre meg csak jeleznek egymásnak. +hipnotizálás gyűrűvel, miket tud a bácsi! (ja és RIP Yauch! ez a szál egy picit kaphatott volna a végén még, bár gondoltam most amúgy is feldúlt az ügynökség)

5. “A Jarvis & dagadt kisgyerek” jelenet se volt rossz :DD

6. Szerintem az Emke nevű csaj, akiről azt hitték hogy ügynök, csak szereti a kötözős szexet, azért voltak nyomok az ágytámláján :D

7. A Peggy a Margaret becézése? Nahát, mindennap tanul az ember…

8. Angie ügyes volt, nagyot színészkedett :D

9. Micsoda “girl on girl” action volt itt a végén :P A saját rúzsával kábítják el Peggyt, eh…

MT90 - 2015. 02. 14. 09:22

Azt mondják az okosok, hogy ez az Ivcsenko igazából a képregényes dr. Faustus. Vagy valami ilyesmi :D

David R. Blake - 2015. 02. 15. 21:46

@Enzo:
Ms. Emke=Dottie, csak szimplán másik fedőnevet használt.

Enzo - 2015. 02. 16. 19:45

Jaaaa…akár :D
Pedig úgy vártam hogy utaljanak valami hasonlóra, persze lehet akkoriban még nem volt divat :D

sehrezad - 2015. 02. 16. 20:27

És így az is érthetővé vált, a pszichodoki miért sietett olyan gyorsan eltenni láb alól a fogolytárs feltalálót… Szépen fel van ez építve.

The Great War: máig használják szinonímajelleggel is a kifejezést az első világháborúra, ekkoriban pedig sokan ugye a két háború közötti időszakban szocializálódtak, így könnyebben megmaradt a korábbi elnevezés a szájhagyományban.

sehrezad - 2015. 02. 18. 14:53

Hú, rendesen bedurvultak az események… Jó kis rész volt!

MT90 - 2015. 02. 18. 15:08

Most jutott az eszembe, hogy Enver Gjokaj benne volt a Bosszúállókban is, mint fiatal rendőr. Az aranyos lenne, ha kapna valamilyen öngyógyító szérumot, így nagyon sokáig élhetne, de már mankó nélkül :D

mse - 2015. 02. 25. 11:57

Nekem kicsit semmilyen volt ez a zárás, amolyan mindenki megjelent, lefutottuk a kötelező köröket, de semmi új említésre méltó nem történt. Pár szálat lehet hogy nyitva hagyták egy új évad esetére, de hangulatilag abszolúte sorozatzárónak éreztem. Ettől függetlenül tartom, hogy maga az Agent Carter úgy egészében nagyon bejött, ujjak keresztben, hogy lesz foytatás. :)

Enzo - 2015. 02. 27. 00:07

Ezt még az 1×07-hez:
“Have you ever been hanged?” :D
Jarvis de rossz hazudozó, de jól játssza.
Ügyes húzás volt, hogy Peggy rálátott az ablakpárkányra…
És most jön ki csak igazán, hogy mennyire fontos volt a Howling Kommandós rész.. főleg Thompson szempontjából.
És hát RIP Dooley.

Apost - 2015. 02. 27. 07:14

Én mindig csak akkor írok ha nem tetszik valami…és ez most nagyon nem :(

Az utolsó két részben kb meg sem említették a Leviatánt…azt hittem az “Eljön a leviatán” valami komolyabb dolgot takar…illetve nem is értettem…mert Leviatán alatt egy a Hydrához hasonló bűnszervezetet értettem, erre fel egy doki volt személyes bosszúvággyal… felteszem nem ő képzett ki egy rakat bérgyilkos kislányt Stark miatt…
Szóval nekem a Leviatán téma egy nagy Magic…

Másfelől a bérgyilkos csaj akit kislány kora óta képeznek ölésre…és kb a falon futott hogy szerezzem magának egy pisztolyt…versus…Peggy karter, az egyébként ügyes…harcedzett??? (néha elver 1-2 embert de a Kapitány filmben is csak kocsikázott meg lövöldözött..és itt sem edzette halálra magát)???
Részemről nagyon komolytalan volt.

MT90 - 2015. 02. 27. 08:38

A rész végi meglepetés cameo jó volt. Így viszont sok irányba haladhatna a sorozat, ha megkapná a 2. évadot. Csak nem reménykedek benne.

Kisaaame - 2015. 02. 27. 14:19

Az első pár részt követő bizonytalanságot leszámítva nekem bejött! Nagyon kicsi volt az ösvény, amin a történet haladhatott, ennek ellenére úgy érzem, hogy még így is többet merítettek néha, mint az AoS.

Canon történetszálak, amiket érintettek: Howard múltja, Jarvis teljes karaktere, a Red Room, Dr Faustus úgy egészben és az utolsó részben Winter Soldier. Ez utóbbinak és Zola cameojának örülök a legjobban, Zola felbukkanására bevallom nem is számítottam!Ha kap 2. évadot, tuti ezen a vonalon kell folytatniuk, mert 2016-ban pont kapóra fog jutni a Civil Warban( ugyanis ha mindent megcsinálnak benne, amit eddig beharangoztak, akkor pont a Winter Soldier-program keletkezése fog kimaradni.)

A karakterek meg szerethetőek voltak,összességében nagyon élveztem ezt a 8 részt!

luciferi - 2015. 02. 27. 17:03

1évad..8 rész… karcsú…de jobb volt mint az agent shield..remélem nem kell sokat várni a 2.évadra

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz