login |

“Ütős koncepciók”: Marvel és DC (Blade The Series + Birds of Prey)

2015. 01. 08. 18:22 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: ajánló, ütős koncepció, kritika, ,

Két kakukktojással folytatnám az ütős koncepciók-rovatot, most csak és kizárólag azzal a szándékkal, hogy esetleg valakinek felhívjam a figyelmét két olyan sorozatra, amelyek talán kevésbé ismertek itthon.(Értsd: a koncepciójuk nem feltétlenül ütős.)

Ma igencsak divatosak a képregény-sorozatok, a DC és a Marvel is ontja magából a szériákat. És régen is megvolt ezeknek a keletjük, hiszen több évtizede volt Batman, Hulk, The Flash vagy Wonder Woman tévésorozat, a 90-es években láthattuk a Lois & Clark: The New Adventures of Superman-t, az új évezred egyik meghatározó szériája pedig a Smallville. Ezeket ismeri mindenki. Azonban az elmúlt évben sorozatrajongóvá cseperedett réteg lehet, hogy nem tudja, hogy nemrég volt Blade-tévésorozat is a Marvel-től, valamint Birds of Prey a DC-től. Igaz, nem sok sikerrel.

A Birds of Prey a WB-n ment 2002-ben (New Gotham City-ben játszódik, miután Batman elhagyja a várost, és metahumánokat üldöznek benne), Blade: The Series pedig a Spike-on 2006-ban, mindkettő 13 részt ért meg, utána jött a Kaszás. Persze akkor még a történet nem volt része valamilyen nagyobb univerzumnak, viszont mindkettőben jelen volt az epizodikusság mellett az átívelés is, építették a mitológiát.

És mindkettőben voltak ismerős arcok. Na, nem feltétlenül Sticky Fingaz (alias Kirk Jones), aki Wesley Snipes után lehetett Penge, nem is futott be nagy karriert, de Jill Wagner, illetve Neil Jackson neve ismerős lehet a sorozatnézőknek, az egyik a Teen Wolf-ban, a másik a Sleepy Hollow-ban nyomja mostanság.

A Birds of Prey madárkái már jóval ismertebbek voltak: Dina Meyer volt Barbara Gordon (ismerős lehet a neve a Gotham-ből), azaz Oracle, Ashley Scott játszotta Helena Kyle-t, azaz Huntress (az alteregó az Arrow-ban tűnt föl), Rachel Skarsten pedig Dinah Lance volt (Black Canary). Az állandó szereplők között még ott volt Shemar Moore és Mia Sara is, utóbbi, mint Harley Quinn. (Sőt, Alfred is szerepelt, valamint Joker, akinek Mark Hamill volt a hangja. És szerepet kapott Batman és Catwoman is, elég érdekes módon.)

A Birds of Prey-t az azóta sem nagyon sorozatozó Laeta Kalogridis készítette (ő írja az új Terminator-mozifilmet!), de az írógárdában ott volt Melissa Rosenberg, aki az AKA Jessica Jones, a második Netflix-es Marveé-sorozat készítője lesz, plusz Edward Kitsis és Adam Horowitz (Once Upon a Time) is itt próbálgatta szárnyait. A The Blade: The Series-t David S. Goyer és Geoff Johns jegyezte – utóbbi jelenleg is dolgozik az Arrow és a The Flash stábjában.

Hazai premiert egyik sorozat sem kapott, talán ezért sem annyira ismertek, és én sem voltam annyira oda egyikért sem, de most, a poszt apropójából mindkettőt újra be fogom próbálni, mert már rohadtul nem emlékszem rájuk.

Blade: The Series

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=wjgHNDO3kLY
Amerikai premier
: 2006. június – Spike
Magyar premier: –
Epizódok: 13 (egy teljes évad)
Sors: Kasza.

Birds of Prey

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=JFe8aedLRBk
Amerikai premier
: 2002. október – The WB
Magyar premier: –
Epizódok: 13
Sors: Kasza.

13 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2015. 01. 08. 18:47

Blade-et még hetiben néztem anno a premiert követően. Az anime-sorozatnál mindenképp jobb. Igaz a mozis trilógia se volt nagy eresztés az első részt leszámítva.

Birds of Prey-ot jó ideje meg szeretném nézni, nem lenne ennyi aktuális néznivaló biztos már rég ledaráltam volna.

Cared - 2015. 01. 08. 20:09

Mindkettő érdekes koncepciójú volt, de sanszosak is voltak a bukásra. Birds of Prey-ben pedig nagy lehetőségek vannak, igaz csak a new 52-s címeket olvastam de az bejött.

+ Ez a Barbara nem az a Barbara a Gotham-ből, hanem a Gotham-es jelenlegi Barba jövőbeli lánya, aki késöbbi Batgirl, Joker után meg Oracle-ként folytatta pályafutását. Az idősebb Barbara elhagyta Jim-et és a gyerekeket a 2 gyerekük születése után pár évvel.

winnie - 2015. 01. 08. 20:31

cared:persze, ugy ertem, hogy a neve, azert is irtam oda, hogy o oracle. elvileg ez a batgirl-szal volt, amire felepitettek anno a kampanyt.

Poghy - 2015. 01. 08. 20:42

A Blade-sorozatról nem hallottam, de nem vagyok túlzottan odáig a karakterért, szóval maradhat is fekete folt. A Birds of Prey-ből anno láttam pár részt, de se az alapkoncepció, se az alakítások nem jöttek be, úgyhogy viszonylag gyors kasza lett belőle.

Flanker - 2015. 01. 09. 01:26

Nekem egy képregény rajongó barátom azt mondta, hogy a Penge szörnyű, csak feltételesen ajánlja, de igazából még úgy se :)

Shalafi - 2015. 01. 09. 07:01

Birds of preyt probáltam be kb 3 részt néztem azt is a lost girlös Tam-Tam miatt :P, pedig nem lett volna rosz ez a girl power postbatman. Sorozat, csak nagyon műanyag ize volt, sajna…

isaz - 2015. 01. 09. 07:18

Én anno néztem a Blade-et és tűrhetőnek találtam. Messze nem olyan katasztrofális, mint ahogy sokan mondják, de nem is egy nagy eresztés. Sticky Fingaz meglepően jól hozta a figurát, pedig Wesley Snipes-hoz képest mindenki hátránnyal indul.

Zsolt - 2015. 01. 09. 09:59

Igaz, hogy a No Ordinary Family c. sorozat se nem marvel, se nem dc, de legalább nézős volt, ellenben ezzel a kettővel.

milesteg - 2015. 01. 09. 09:59

Ezt most nem értem. Nem is nevezed ütősnek konceptnek, és nem is igazán ajánlod. Ez most mi? :)

winnie - 2015. 01. 09. 10:43

nem a poszt címe a lényeg, hanem minden, ami nem a cím. a cím az csak egy sor a szerkesztőformban, amit sajnos ki kell tölteni.

és én ajánlom azoknak, akiket érdekel.

de azt már az első ilyen posztban is leírtam, hogy nem a kedvenceimet akarom tukmálni (a day breaket is kaszáltam, de ezt le is írtam mindegyiknél az utolsó bekezdésben, hogy mit gondoltam róluk), hanem olyan sorozatokra felhívni a figyelmet, amiket páran nem ismernek azért, mert akkor még nem voltak sorozatjunkie-k. csak ennél a kettőnél az a különbség, hogy nyilván semmi ütős nincs a koncepciójukban, de ettől még beleillenek a sorba.

Thomas - 2015. 01. 09. 12:48

A Birds of Pray-t be fogom szerintem próbálni, 13 rész ebből simán lecsúszhat. A Blade-et nem tudom, a filmeket szerettem, lehet hogy azt is érdemes lenne. De miért vesz fel valaki egy olyan művésznevet, hogy Sticky Fingaz?:) Jó, figyelemfelkeltő, de tud bárki komolyan venni valakit egy ilyen névvel?:)

kiskiraly - 2015. 01. 09. 13:08

Blade: első pár epizódot és a finálét megnéztem, nem veszít vele sokat aki még nem látta.

Csigusz - 2015. 01. 09. 20:24

Birds of Prey-el szemeztem egy pár hónapja, de 2002-es meg minden, gondolom 4:3, meg a többi, öreg vagyok én már ezekhez. Jó lesz az képregényben is olvasva :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz