login |

The Musketeers: kezdett a 2. évad – írta Delilah

2015. 01. 10. 14:43 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Visszatért a 3+1 testőr, azaz a The Musketeers, ami az első évad után úgy tűnt, nem lesz valami kemény sorozat, vagy éppen közkedvelt junkie-körökben. Hogy ennek mi az oka kár lenne fejtegetni, de valószínűleg az egyszerűségében rejlik. Hiába, tipikus jók a rosszak ellen-sztoriról van szó, megfűszerezve egy kis hazaszeretettel, hűséggel és persze szerelmi drámával.

With the cardinal gone, I thought our world would be safer. Now I’m not so sure.

A tovább mögött spoileresen szólok azokhoz, akik nézik.

Ugye a bíboros történetét valahogy fel kellett oldani, hiszen Peter Capaldi lett az új Doctor. Nem is húzták sokáig, mert konkrétan az ő temetésével nyitnak. Halálának persze mindenkinek örülnie kéne, és hirtelen haragjukban sokan így is tesznek, de aztán rájönnek, hogy a király egyedül természetesen alkalmatlan az ország kormányzására és a finom külpolitikai játszmákra, ez pedig könnyen káoszhoz vezethet.

A Richelieu halálával egy hatalmi vákuum keletkezett az országban, senki nem tudja ki irányít igazából. Lehet, hogy a bíboros önző és kapzsi volt, de legalább kézben tartotta a dolgokat. A karakterek egyelőre a kivárás mellett tették le a voksukat, akárcsak én. Az új ellenség a méltán híres Rochefort lett, aki a spanyolokkal szövetkezik Franciaország ellen.

Ahogy az első évadban megszokhattuk egy karakterközpontú küldetéssel kezd a sorozat. Nem csak kifejezetten hasznos, hisz Rochefortról ugye eddig nem volt szó, de nagyon el is találták a dolgot. A tábornok kiszabadítása igazából csak töltelék volt, de a körítés telitalálat. Érdekes nézni, hogyan reagál a négy muskétásunk az ő megjelenésére, már ha éppen nincsenek elfoglalva a saját magánéletükkel.

Aramisnál ugye adott a probléma, hisz van egy fia, aki soha nem lehet az övé, ráadásul a bíboros még a sírból visszatérve is képes kínozni. D’Artagnan és Constance kapcsolatát nagyon úgy néz ki örökké fogják húzni a készítők, bár Constance érvelése, hogy miért nem lehetnek együtt helyén valónak tűnik. Porthosnak is belebegtettek valami rejtélyes múltat nehogy elfeledkezzünk róla, Athos ugyan eléggé mellőzve volt, de miatta sem kell aggódni, hisz Mylady nem ment messzire.

The dauphin is not your son, Aramis. He can never be your son. Unless you confess to an act of treason and take the queen down with you.

Ha továbbra is folytatódik ez a hangulat, és a készítők nem próbálnak többet markolni, mint amennyire képesek, akkor nálam sokáig nézős marad a The Musketeers, hisz továbbra is kellemes kikapcsolódás. Élvezet nézni a “mesebeli” hősöket, ahogy mindenkit megmentek a rossz emberektől. Néha kell ilyen a manapság oly divatos sötét és komor kábeles drámák mellé.

Magasra tették a lécet az évadnyitó résszel, elfogult rajongóként a szememben megérdemli a 9/10-et és várom a folytatást, bár ki tudja mi lesz a sorsa ilyen nézettséggel… Egyelőre bízzunk abban, hogy csak a napváltás az oka ennek.

10 hozzászólás Ne habozz!

Adreee - 2015. 01. 10. 15:38

Nem volt rossz az évadnyitó, bár szerintem nem ütötte meg az első évados szintet. Valahogy végig hiányérzetem volt, nem volt meg az a hangulat ami az első évad epizódjait jellemezte. Hiányoztak a poénok, kicsit sótlannak tűntek nekem a muskétásaink. És a zeneszerzővel meg nem tudom mi történt, egyáltalán ugyanaz-e aki eddig volt, de nagyon gyengécske lett a zenei aláfestés. A bíborosért pedig kár, sokkal karakteresebb rosszfiú volt mint ez a Rochefort. Mindenesetre nézős marad még így is..

Zsuzsi - 2015. 01. 11. 11:23

mikor lesz hazai bemutató at MTVA1en?Marc Warren miatt kéredem…

Zordon - 2015. 01. 11. 13:24

Ennyire rossz lett a nezettsege az elozo evadhoz kepest? (Sehol nem talaltam szamokat se az elso, se a masodik evadrol, de biztos csak en vagyok a bena)

kiskiraly - 2015. 01. 11. 18:16

A 2. évadot vasárnap helyett pénteken adják

2×01 3.64 million (16% SHR)
2×02 3.64 million (15.8% SHR)

Első kommentben leírtam az első évad pár nézettségi számait
http://www.sorozatjunkie.hu/2014/04/01/the-musketeers-vege-az-1-evadnak

Amúgy nem rosszabb, nem jobb mint az eddigiek. Simán kihagyható, de ugyanakkor kardozós-lövöldözős drámának tökéletes. Bár ott most nálam az Outlander a favorit.

Számomra talán több átívelő szál hiányzik, talán egy keményebb Milady karakter (sztem a kaszting ott ment félre egyedül)

Zordon - 2015. 01. 11. 18:20

koszi a szamokat!

Kalandsorozatnak boven jo nalam is. Nem estem hanyatt tole, de kellemes kikapcsolodas.

Adreee - 2015. 01. 26. 18:29

3 rész után elmondható, hogy ebből a sorozatból a második évadra teljesen kiveszett a humor. Elvesztette azt a laza, könnyed hangvételét ami miatt az első évad szerethető volt.. Egész egyszerűen túl komolyra vették a figurát, és ez nagyon nem áll jól a sorozatnak. A négy muskétás közötti kémia vagy ha úgy tetszik bromance pedig már csak nyomokban fedezhető fel. Már amikor egyáltalán szerepelnek..

Jackdaw - 2015. 01. 28. 12:36

Mintha két teljesen más sorozatot néznénk (a poszt írójával). Nekem a főszereplők időnként bámulatos butaságán kívül az tetszik nagyon, hogy egyikük se a tipikus, klasszikus jó, mindegyiknek vannak komoly hibái. Ahogy az ellenségeik céljai is érthetőek, sokszor még szimpatikusak is.

Tényleg egy elfogult rajongó kritikája, mást inkább nem is mondok.

Brynden Rivers - 2015. 02. 09. 05:51

Adreee – +1 – de tegyük hozzá, hogy ahhoz képest, hogy a 4 muskétás a főszerpeplő, Capaldi lejátszotta őket a színről.

Jackdaw – szerintem nagyon megszaporodtak a következetlenségek,, butaságok. Plusz Capaldi nem csak jól játszott, de a karaktere össze is tartotta az eseményeket.
Marc Warren karaktere és játéka is baromi gyenge.

Bár korábban is voltak teljesen elszállt történetetek (királynőt meg akarják ölni rész pl.)

Az előző évad szerintem 6,5/10 ez az évad viszont eddig maximum 5,5/10, gulity pleasure vagy kasza.

Jackdaw - 2015. 02. 24. 10:42

A király vajon végig ezt a hülyeséget fogja nyomni, hogy a muskétások végiggürcölik a részt, de nem ők a jók, hanem Rochefort, aki az utolsó percben jelent meg nyalizni? Kezd nagyon nem vicces lenni.

A díszlet király volt ebben a részben, tetszett, hogy bepakolták a templomba az asztronómia-felszerelést.

korum - 2015. 03. 28. 18:35

Teljesen jó sorozat lenne, ha a király nem lenne ilyen irrálisan hihetetlenül buta.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz