login |

A 72. Golden Globe tévés nyertesei

2015. 01. 12. 05:11 - Írta: winnie

47 hozzászólás | kategória: díjátadó, hírek,

A filmesek természetesen a Filmbuzin, most lássuk a tovább mögött, hogy a sorozatok közül kik taroltak. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, ha megsúgom, hogy az újoncok., egy kivétellel minden kiemelt kategóriát elvittek. A HFPA egyébként teljesítette vállalását, ahogy nézem az újoncok egytől egyig olyanok voltak, amiktől mi is odáig meg vissza voltunk az írásainkban. (Itt lehet megnézni, hogy kik voltak a jelöltek.)

Dráma: The Affair
Komédia vagy musical: Transparent
Színész (Dráma): Kevin Spacey (House of Cards)
Színésznő (Dráma): Ruth Wilson (The Affair)
Színész (Komédia vagy musical): Jeffrey Tambor (Transparent)
Színésznő (Komédia vagy musical): Gina Rodriguez (Jane The Virgin)
Mellékszereplő: Matt Bomer (The Normal Heart)
Mellékszereplőnő: Joanne Froggatt (Downton Abbey)
Minisorozat vagy tévéfilm: Fargo
Színész (Minisorozat vagy tévéfilm): Billy Bob Thornton (Fargo)
Színésznő (Minisorozat vagy tévéfilm): Maggie Gyllenhaal (The Honorable Woman)

47 hozzászólás Ne habozz!

sgtGiggsy - 2015. 01. 12. 06:16

Tatiana Maslanynak nagyon nem akarják megadni azt a Golden Globe-ot úgy látom :/ Tudom, idén nem is jelölték, de akkor is kicsit érdekes, hogy négy totálisan különböző állandó karaktere van a sorozatban (plusz még pár egy-két epizód erejéig tartó) amelyeket mind eszméletlen jól játszik, ehhez képest komoly díjat nemigen akarnak érte hozzávágni.

Shannen - 2015. 01. 12. 06:57

Egyrészt tök jó, hogy jó pár újoncnak adtak egy löketet, ráadásul tulajdonképpen mindegyik kritikailag is sikeres volt.
Másrészt az Amazon ugrálhat örömében, mert a Transparent finoman szólva is remekül teljesített, főleg, hogy a GG történetében ez lett az első online sorozat, ami legjobb dráma/komédia díjat vitt el.
Fargo sikerének is örülök, főleg Thorntonénak, még akkor is ha kicsit inkább True Detetctive párti vagyok.

ubul - 2015. 01. 12. 07:02

wow, True Detective semmi? Meglepő, főleg hogy Fargo mellett inkább az volt a favoritabb (bár én a 4. rész óta parkolópályán vagyok a TD-vel :D majd egyszer…)

A The Affairnak meg Ruth Wilsonnak viszont oda meg vissza…Luther óta kedvenc a csaj…

garcon - 2015. 01. 12. 07:20

Jane The Virgin nyerés WTF ?

winnie - 2015. 01. 12. 07:34

garcon: a jelölések után már egy nyerés sem lenne szabad, hogy meglepetés legyen, de nem a sorozat kapta a díjat, hanem a színész – jennifer aniston is majdnem nyer egy rossz filmben való szerepéért. ráadásul, mi is írtunk arról, hogy már a premier előtt mindenki gina rodriguezt istenítette. szóval megvolt az esélye.

arról nem is beszélve, hogy a jane the virgin a legjobb kritikákat kapó országos sorozat volt, és azóta a jane the virgin valóban kinőtte magát a legjobb országos újonccá. (nyilván sosem fogják a transparenttel együtt emlegetni, de mindig üdítő, ha nem csak az obvious irányba mennek el. és disclaimer: szerintem nem ő volt a legjobb.)

(de azt hiszem, hogy írtam már korábban, hogy a hfpa tudja, hogy kiket érdemes választani győztesnek, hogy kiknek “kell” nyernie, hogy a díjat sem szakmai, sem kritikai, sem rajongói szempontból ne érje kifogás.)

rog70 - 2015. 01. 12. 07:43

YESSSS!!!

Nem hittem, hogy Matt Bomer nyerhet ebben a mezőnyben, szóval most nagyon de nagyon örülök :DD

Shannen - 2015. 01. 12. 08:01

Most nézem vissza a köszönő beszédeket és pl. szép pillanat volt, hogy George Clooney életműdíját pont Julianna Margulies adta át (és Don Cheadle). :) (Plusz a beszéd is megnézésre érdemes).

kisanna - 2015. 01. 12. 08:17

Ruth Wilson :((

Vinie - 2015. 01. 12. 08:25

Ruth Wilson engem is elszomorít, számomra Ő ölte meg az Affair-t, képtelen voltam pár résznél tovább nézni és ennek egyedül Ő az oka.
Dehát ízlések és pofonok… :)

Mortanius - 2015. 01. 12. 08:37

Nekem Fargo jobban tetszett mint a True Detective, de a színészi alakítások a TD-ben jobbak voltak szvsz. McConaughey volt a király tavaly ilyen szempontból.
(Mondjuk szerintem Freeman is jobb volt mint BBT.)

Snoopyzit30 - 2015. 01. 12. 08:40

Örülünk The Affairnak és Ruth Wilsonnak is, bár én Claire Danes-nek adtam volna továbbra is, azért ez nagyon jó húzás, örülök neki.
Kevin Spacey egyértelmű szerintem mindenkinek, aki látta a House of Cards-ot. Nagyon meglepő, hogy a 2. évadját le tudta verni The Affair!
Fargo is várható volt, de Billy Bob nyerése kicsit meglepő, bár jó volt tényleg de nem gondoltam, hogy megkapja.
Downton Abbey is nyert végre valamit és nem csak Maggie Smith :) bár sok jót a sorozatról idén nem lehetett elmondani.

Anthonz - 2015. 01. 12. 08:53

Én ezeket sajnos nem fogom megérteni. Billy Bob gyakorlatilag csak néz csúnyán, ez a szerepe, aztán ott van McConaughey, akinek az alakításán az egész világ pofára van esve, hogy is merülhetett fel bárkiben nem neki adni a díjat?

deku82 - 2015. 01. 12. 09:00

Az Affair tényleg ennyire jó?
Nem ismerem, de ha megelőzte a GoT-t és a HoC-ot is akkor tudhat valamit, nem?

jolly911 - 2015. 01. 12. 09:04

Az Affair szerintem az ősz legjobb újonc drámája, úgyhogy nem csoda, hogy a legjobbak között szerepel.

jolly - 2015. 01. 12. 09:07

Tatiana Maslany kb úgy van megátkozva mint Leonardo DiCaprio az Oscarral kapcsolatban. :)

lostfanka - 2015. 01. 12. 09:41

Affair nekem egyik kedvencem, de a HoC magasabb jobb, ott minden perc elvezet Spaceynek koszonhetoen, az Affairben vannak azert unalmas percek. True Detectiverol ugye meg nem is beszeltem, ami egy mestermu. MM tavalyi Oscarja miatt nem kapott semmit iden szerintem.

Néma Harcsa - 2015. 01. 12. 10:06

Az Affair szimplán az év blöffje, a mezőnyből még a GoT is, pláne a HoC jobb nála, ellenben Ruth Wilsontól nem sajnálom a díjat.
Kevin Spacey itt szerintem vitán felül áll, de BBT pl. tévedés, neki ez kb. kisujjból kirázós karakter volt, inkább Freeman vagy MM érdemelte volna.
A Silicon Valley-ért meg kár.

winnie - 2015. 01. 12. 10:19

deku82: komolyan jobban meggyőzne egyetlen “igen”, mint az eddigi 3-4-5 írásunk és a ti több, mint száz kommentetek, plusz a jaws legjobb újonc döntős helyezés, hogy ennyire jó? hiszen erről szólt ősszel és a blog:)

de nyilván ez nem azt jelenti, hogy neked tetszeni fog, ha nem láttad.

S84 - 2015. 01. 12. 10:22

Gina Rodriguez óriási meglepetés volt, nem hittem volna, hogy megkapja még a jelölés ellenére sem.

Filmek közül én Rosamund Pike-nak adtam volna a díjat még ha relatíve keveset is szerepel, szerintem élete legjobb alakítását nyújtotta a Gone Girlben.

winnie - 2015. 01. 12. 10:22

anthonz: itt szerintem valami félreértés van, mert vannak csúnyán néző és egysíkú karakterek, de bár BBT egyszer valóban csúnyán néz colin hanks karakterére, meg van az a postás jelenet, amiben mintha nézne, de egyébként kifejezetten pajkosan kémlel ide-oda és verbálisan is lubickol egy olyan figura bőrébe, ami minden, csak nem tipikus vagy kiszámítható.

clegane - 2015. 01. 12. 10:41

az volt már, hogy tökre nem fair a súlyos Transparentet a komédiákkal együtt versenyeztetni?

CyClotroniC - 2015. 01. 12. 10:43

Billy Bob Thorntonhoz annyit, hogy annyira volt “egyszerű” feladata, hogy egyszerre kell komikussá, kompetenssé és félelmetessé tennie a karakterét vagy hogy amikor átnyalta a fejét, mert pappá változott egy kis időre, akkor más karakter is volt hirtelen és mégis tök ugyanaz az ember és nem értetted a rendőröket.

Nem mondom, hogy konkrétan jobb, mint McCounaghey alakítása, de a két Fargos színész simán egyenrangút nyújtott, mert kicsit sem könnyebb a drámába humort is csempészni, sőt… (Maslanyt is éppen ezért ajnározzuk sokan). Nálam például Martin Freeman nyert volna.

Egyébként összességében remek díjátadó volt tévés szempontból. A Fargo, Jeffrey Tambor és Ruth Wilson simán a legjobb volt a jelöltek közül, Billy Bob Thornton meg tényleg olyan díjazott, hogy abban a kategóriában nehéz lett volna rossznak vagy gyengének adni. Komédiáknál sajnálom az Orange-ot picit, de a Transparent rettentő igényes, tőle egy percig se sajnálom, nehéz vitatkozni azzal a színvonallal, amit letettek az asztalra

Egyedül a dráma jelölteknél vagyok úgy, hogy a The Affair jó volt jó volt, de legjobb semmiképpen sem, igaz ez kb az összes ottani jelöltre ráhúzható miután a Fargo kifarolt a kategóriából. Még talán a Game of Thrones volt így a legjobb az ottani jelöltek közül.

Egyébként érdemes megnézni, hogy milyen csatornák nyertek. 2 Amazon, 2 Showtime, 2 FX, 1 CW, 1 Netflix, 1 CW, 1 BBC (SundanceTV), 1 ITV (PBS). Az HBO egyedül csak a The Normal Hearttal került be. Egy biztos, nagy csatornákat így még nem hanyagoltak sehol se.

Tommy - 2015. 01. 12. 10:45

The Affair tényleg az év blöffje. Minőségi sorozat, de még a legjobbak közé se feltétlen sorolnám..

CyClotroniC - 2015. 01. 12. 10:48

clegane: Egyébként ja, de az a vicces, hogy általában ezt pont a súlyos dolgok szívják meg, főleg az Emmyn. A vicc az, hogy ha lenne egy dramedy kategória, ahová mondjuk betehető lenne a Transparent, a Shameless, az Orange is the New Black, a Mozart in the Jungle, a Nurse Jackie, a The Big C meg ugye a többi ilyesmi, akkor megint jönnének a kategória trükközések, mint amik a minisorozatok körül vannak. Ráadsásul az a vicc, hogy míg a Mozart egy könnyed dramedy, addig a Transparent eléggé kemény, az Orange meg pont a kettő között van. Egyfelől baromira jó, hogy ennyire széles hangulati skálán gyártanak manapság sorozatokat, másfelől nem egyszerű őket összevetni.

deku82 - 2015. 01. 12. 10:54

winnie:
arra gondoltam, hogy van-e itt olyan, aki mindhármat látta, és a The Affair-t tartja a jobbnak.
Ha vki végignézte a GoT 4. és a HoC 2. évadát is, az ő “igen”-je már bizony sokat számítana nekem.

S84 - 2015. 01. 12. 10:56

Amúgy csak én éreztem úgy, hogy a Fey-Poehler duó mintha elfáradt volna ?
A nyitó beszéd szerintem alig-alig volt vicces, néhol már inkább kínos.

AlrightSir - 2015. 01. 12. 11:16

@S84:
Nem. A Bill Cosby-s poén és az Interview szopulása jó volt, de ezen kívül elég laposra sikeredtek, mint ahogy az egész este. Gyorsan kivágtam egy bajuszt es felragasztottam a képernyő közepére és így legalább szórakoztató volt. :D

fisher - 2015. 01. 12. 11:20

Thornton? na ez hogy jött ki nekik…

c12h24 - 2015. 01. 12. 11:25

deku82:
én láttam mindhármat az általad említettek közül és azzal együtt, hogy nagyon tetszett mind a got, mind a hoc legutóbbi évada is, szerintem a the affair sem lóg ki mellőlük. nekem az évad végefelé egy nagyon kicsit leült, de még azzal együtt is nagyon jó volt, szerintem érdemes belenézned. örülök annak is, hogy nyert, nem mindenképp azért, mert ez lett volna A Legjobb, de van annyira jó, hogy ezen a szinten szerintem már szinte mindegy, melyik sorozat kapja a díjat.

chacky - 2015. 01. 12. 12:17

Nálam a True Detective mestermű, McCounaghey alakítására meg nem találok szavakat, annyira zseniális. Csalódtam.
Ezen túl a The Affair-nek se adtam volna, hiába nem rossz, de nehogy már leverje a GoT-ot vagy a HoC-ot.

Néma Harcsa - 2015. 01. 12. 12:25

Láttam végig mindhármat, és egyáltalán nem annyira jó, mint amennyire rajonganak érte, ellenben lebeszélni senkit sem beszélnék le róla, mert ki tudja. Egy (viszonylag) újszerű(nek tűnő) formába öntött dráma, aminek így eleinte a tartalma is érdekesnek tűnik, a kétértelmű eredeti cím viszont ne tévesszen meg, valójában csak az egyik jelentésre koncentrál, és ezzel nem árultam el nagy titkot. Viszont: ha három-négy rész után úgy érzed, hogy nem stimmel vele valami, akkor a folytatása nem igazán javallott, én pl. időnként jobban szenvedtem, mint a szereplők, az állítólag nagyot ütő évadzárónál pedig hatványozottan köszöntött be a “na tényleg elmentek ti a pébe” érzés. Szerintem csak egy lufi, amelyre jó színészeket és operatőri munkát festettek. HoC-hoz összminőségben köze nincs, a GoT meg annyira távoli műfajilag tőle, hogy ahhoz nem érdemes hasonlítgatni. (Nyilván: szerintem.)
Pedig nincs feltétlenül bajom a blöffökkel, Lars Von Trier Birodalom-ja például pazar, pedig annál nagyobb blöfföt nem nagyon látott még képernyő, viszont azzal ellentétben az Affair végig halálosan komolyan veszi magát.

Pipacs - 2015. 01. 12. 12:27

Lehetnék szomorú is, de Matt Bomer miatt nem vagyok! :)

Lemoni - 2015. 01. 12. 12:29

Már az Affair-os jelölések is megleptek (kellemesen), de a 2 győzelem tényleg váratlan volt, nagyon örülök nekik, de a legeslegjobban Matt Bomer díjának. A The Affair a jelölt 5 sorozatból nálam is első helyen áll (GoT jó-jó, de nem dobom el az agyam tőle, HoC-t kaszáltam még első évadban, DA-ból eddig csak az első évadot láttam, folytatnom kéne, a TGW pedig sosem érdekelt). Nekem a Jane the Virgin-felhajtás érthetetlen, már a promójától levert annak idején a víz, de ezek szerint sokaknak bejött, biztos tud olyat, amivel megfogta a díjosztókat, csak én nem találtam meg benne :)

Néma Harcsa - 2015. 01. 12. 12:31

@Cyclotronic: jogos, de kb. épp ugyanezekért (csak más karaktertulajdonságokkal), ahogy írtad, Freeman viszi a pálmát.

orseeter - 2015. 01. 12. 12:34

Ruth Wilsonnak nagyon örülök. Fantasztikus színésznő ! Persze Claire Danes zseni , Viola Davist is bírom , de jó látni , hogy Ruth nyert . The Affair zseniális sorozat , legnagyobb kedvencem , bár mivel a GoT és HoC nekem eddig kimaradt , nem tudom velük összehasonlítani. Személy szerint örülök a győzelmüknek.

Néma Harcsa - 2015. 01. 12. 12:39

Egy hozzászólás eltűnt a rendszerben, lehet, hogy túl hosszú lett.

deku82 - 2015. 01. 12. 12:52

c12h24:
Köszi! Akkor ez lesz az első a listámon.

Rea - 2015. 01. 12. 13:20

Gina Rodrigueznek és Joanne Froggattnak örülök nagyon, nem gondoltam volna egyiket sem. :)
Sajnálom Rosamund Pike-ot, nagyszerű volt a filmben.

CyClotroniC - 2015. 01. 12. 13:57

The Affair kapcsán csatlakozni tudok, abszolút az alapfelállás iránti szimpátia és érdeklődés kérdése, hogy azt szereted-e jobban, mint a Game of Thronest vagy a House of Cardsot, de mondhatnám akár a Fargot vagy a True Detective-et is.

Van köztük olyan, ami nálam Top3 volt, van ami max Top15, de pusztán ízlés és személyes preferencia miatt, azt semmiképpen se lehet mondani, hogy a The Affair szar vagy igénytelen, de az tény, hogy veszít a kezdeti varázsából azért bőven az évad közepén (másnak a végére). Ettől függetlenül jövőre is nézős, de azt semmiképpen sem mondanám, hogy kategorikusan, “objektívan” jobb, mint a GoT vagy a Cards, viszont ez fordítva sem igaz. Egy másik minőségi darab, amivel érdemes próbálkozni.

Az év végi toplisták is szerintem eleve olyanok, hogy “itt van 10-20 darab 8/10 fölötti, erősen ajánlott sorozat, de azért sorba rakom személyes ízlés szerint”.

Marianna - 2015. 01. 12. 14:22

Gina Rodriguez győzelmének nagyon örülök, mert végre egy CW-széria, amit elismernek. Tényleg nagy meglepetés volt a győzelme.

atalanta - 2015. 01. 12. 15:21

Bocs, hogy teljesen OFF témával jövök, de senki nem hiányolta a Leftovers-t a fenti listáról? Nem láttam minden jelöltet, de a Fargo, a True detective, a GoT mellett nálam hiányzik a jelöltek közül…

rog70 - 2015. 01. 12. 16:36

YESSSSSSSS!

Nem bíztam benne, hogy Matt Bomer ebben a mezőnyben nyer, de mégiscsak van szeme a zsűrinek :DD

mattkirby - 2015. 01. 13. 21:18

Huh,ez a hír nekem eddig kimaradt, de nagyon nagyon nagy örömmel olvasom a The Affair és Ruth Wilson sikerét. Amikor az orvossal beszélget a saját felelősségéről az a legemlékezetesebb számomra, de végig nagyon erős volt. Nálam csak a Homeland és Claire Danes közelítette meg idén, kiemelkedtek a mezőnyből, még úgy is hogy az évadzáró részek egyiknél sem sikerültek túl jól.

Brynden Rivers - 2015. 01. 14. 11:16

@deku82:
Igen ezek közül az Affair volt a legjobb, én az 5-ből 3-at megnéztem, az DA-ból és TGW-ból csak 1-2 részt.

Az Affair jobb volt mint a House of Cards 2. évada, szerintem.

A többi jelölése (Downton Abbey, The Good Wife, Game of Thrones) szerintem megszokás és tájékozatlanság következménye, mondom ezt GoT-rajongóként.

Az Affair szerintem nem volt jobb mint a Hannibal, Knick, The Americans, de ezeket nem jelölték :(

CyClotroniC - 2015. 01. 14. 12:21

Brynden Rivers: Mondjuk ha van szezon, amiért a GoT-ot lehet jelölni, az a mostani, simán jobb volt, mint az első 3. Sőt kifejezetten ezen jelöltek közül, én neki adtam volna.

Brynden Rivers - 2015. 01. 15. 08:16

@CyClotroniC:

De nem votl jobb, mint a HoC, a Knick, a Hannibal szerintem.

Maggie Gyllenhaal beszéde:
http://www.sundance.tv/series/the-honorable-woman/blog/2015/01/maggie-gyllenhaal-wins-a-golden-globe-for-the-honorable-woman

Apropó ilyen legjobb-beszéd videók miért nincsenek SOHA kinn a sorozatjunkien?

Dzsangüm - 2015. 01. 18. 20:19

Alan Cummingot (The good wife, Eli) is jelölték Emmy díjra legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, de nem nyert. :( A díjkiosztón ott volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz