login |

JAws 2014: A főkategóriák végeredménye

2015. 01. 12. 16:55 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: díjátadó,

az megvan, hogy Matthew McConaughey az Oscaron kívül még nem nyert díjat a True Detective-ért? a SAG hátravan, de ez akkor is érdekes. /Gaines mai tweetje/

Nálatok nyert! De félre a tréfával. Két éve nyolc, tavaly viszont csak két címvédés volt – idén öten tudtak ismételni. Ismét akadtak olyan “tavalyi” győztesek, akik/amik 2014-ben jelölést sem kaptak, de olyanok is, akik a jelölésük ellenére csak az ötödik helyre futottak be a top5-ben. Így szerintem mondhatjuk, hogy az évek során változik, változgat az olvasói ízlés fősodrának iránya.

Korábbi JAws-végeredmények: 2007200820092010201120122013

Még akkor is, ha vannak fix pontok. Kérdés, hogy meddig, hiszen például a How I Met Your Mother 2007 óta mindig jelölt volt a legjobb 20 percesek közül (hol nyert, hol 2. lett a Californication vagy a The Big Bang Theory mögött), de az idei epizódjaira már nem kapott bizalmat tőletek, csak úgy, mint tavaly a Dexter esetében. (Hmm, 8 év alatt három 20 perces nyerte meg a fő kategóriát, míg 40 percesekből 5-nek (Lost, House, Dexter, Game of Thrones, Breaking Bad) sikerült.)

A szokásos mantrámat most nem írom le, a 2013-as posztnál el lehet olvasni, igazából a kommentekben legtöbbször ismét a népszerűség kérdése merült fel, s egyetértek, hogy a nyomkodós szavazások esetében előnyben vannak azok a sorozatok, amiket többen néznek (nem hiszem, hogy ez baj lenne, nem az a célunk, hogy egy szűk kör sorozatai nyerjenek), főleg akkor, ha a többit nem nézik, de nem egy esetben a jelölés győztese megegyezett a végső győztessel. De amíg nem mindig a népszerű sorozatok nyernek, amik a legnézettebbek még jelölésig sem jutnak el, addig semmiképp sem csak népszerűségi versenyről van szó.

Meg aztán, mindig is az volt a célunk, hogy e játék során a ti kedvenceitekről értesüljünk – és esetleg tippeket adjunk egyeseknek arra vonatkozóan, hogy mit néznek a többiek. (Aki akarja, az a tovább mögött megnézhet egy alternatív JAws-végeredményt.)

Idén ezek a sorozatok kapták a legtöbb jelölést:

Komédiák:

  • 7 jelölés: Brooklyn Nine-Nine
  • 4 jelölés: Veep
  • 3 jelölés: The Big Bang Theory, Modern Family

Drámák:

  • 5 jelölés: Game of Thrones, Fargo
  • 4 jelölés: Hannibal
  • 3 jelölés: House of Cards, The Leftovers, True Detective

Lássuk a végeredményt, ti döntöttetek, szerintetek ők a legjobbak. Köszi mindenkinek, aki velünk játszott, aki jelölt, aki szavazott, aki kommentelt, és a szavazatszámlálásban nyújtott segítségéért hatalmas hála illeti dzsiaj-t.

And the winners are…

Három kategóriát vitt el a The Big Bang Theory és a Game of Thrones, kettőt a True Detective, a többi sorozat pedig 1-et. Nemsokára folytatjuk, jön a posztban szavazós JAws 2.0 folytatása, jönnek az eyecandy-k is, úgyhogy ne menjetek sehová, még lesz mire szavazni januárban.

A tovább mögött bónuszkontent – mi lett volna a JAws végeredménye, ha az első helyezetteket nem vesszük figyelembe. Na, melyik az “erősebb” lista?

“A Második Helyezettek-díja”

23 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2015. 01. 12. 16:58

“Matthew McConaughey az Oscaron kívül még nem nyert díjat a True Detective-ért?”

Az Oscart a Dallas Buyers Club-ért kapta, kicsit megtévesztő a kérdés :-D

Amúgy van ilyen, szerintem letudták már a szavazók, régen volt már tavaly január…

liberatore - 2015. 01. 12. 17:02

Ez az Arrow csaj, hogy miért nyert, rejtély nekem… Főleg annak fényében, hogy milyen jelöltek ellen volt. Én nem találom tehetségesnek.

winnie - 2015. 01. 12. 17:02

ööö, az idézetben erős irónia olvasható ki. és mivel például az emmy-n júniustól májusig van a jelölés, ezért nem tudták le – ott egy 2013-as augusztus alakítás nyer. akadt mindig jobb.

fisher - 2015. 01. 12. 17:03

közönség szavazásokat szerintem legnagyobb százalékban ő nyerte, ilyen Golden Globe és társai bohóc átadókat meg nem kell komolyan venni..

winnie - 2015. 01. 12. 17:05

fisher: lehet, hogy nem kell komolyan venni, de sokkal komolyabban érdemes venni a szakma véleményét (ld. most jön a SAG), mint a közönségét. amit egyébként és mindig érdemes tiszteletben tartani.

de legyen. perspektívába helyezem: most osztották ki a People’s Choice Awards díjait, azaz a Nagy Közönségdíjat Amerikában: Patrick Dempsey lett a legjobb színész. (a krimiknél Nathan Fillion, a scifi/fantasyben pedig Misha Collins.)

És tavaly két nagy kritikusi díjat is Matthew McConaughey kapott meg.

dukyka - 2015. 01. 12. 17:06

“Matthew McConaughey az Oscaron kívül még nem nyert díjat a True Detective-ért?”

Azért ez nem igaz, kapott.

Kissur - 2015. 01. 12. 17:23

Hogyhogy nem nyert a Thresh Talk? :O

Tomapapa - 2015. 01. 12. 17:25

7 jelölés a Brooklyn Nine-Nine-nak 0 győzelem, azért az is kemény :)

arsebulls - 2015. 01. 12. 17:27

Maslany és Claire Danes, valamint MM és Mikkelsen között szerintem továbbra is lehetetlen lenne dönteni idén…

skinnipeet - 2015. 01. 12. 17:37

Egy-két kivétellel szerintem viccen kívül erősebb az alternatív lista.
Tudom, hogy nem ide tartozik, de nekem leesett az állam, hogy Emmy után Globe-on is képesek voltak nem McConaughey-nek adni a 40 perces dráma fődíjat. Senki se értse félre, nem vagyok fanboy, de amit TD-ben leművelt, az egészen hihetetlen. Még a szintén zseniális Woody Harrelsont is beárnyékolta Rust Cohle-ként. Örülök, hogy itt JAws-on azért behúzta :)

winnie - 2015. 01. 12. 17:38

skinnipeet: nekem is leesett, nem sokan hitték volna januárban, ráadásul itt a “kisebb” kategóriában volt benne. de szerintem ezúttal hatványozottan igaz, hogy már a jelölés is győzelem (sort of), mert annyira erősek a jelöltek – mondhatni mindenki megérdemelné. ráadásul, ahogy valaki rá is világított a jaws szavazáson kommentben, a férfi főszereplő (40+) kategória csupa mozis színésszel volt tele, ami nem hiszem, hogy valaha előfordult volna.

CyClotroniC - 2015. 01. 12. 17:44

Összességében szerintem ez volt a legjobb JAws-díjátadó eddig.

– 40 perces jelöltek tekintetében közel kifogástalan a válogatás a döntősök mezőnye

– Mondanám, hogy szívfájdalmam picit, hogy a True Detective-et többen próbálták ki, mint a Fargo-t, de az önmagában, hogy a Fargo a legjobb sorozatok között is döntős volt újoncként már hatalmas szó, az meg csak a hab a tortán, hogy kvázi mindhárom 40-es kedvencem (Fargo, Orange, Hannibal) bejutott a Top6-ba.

– Szerintem siker volt a reality/talkshow kategória összemosása is, eszméletlenül örültem, hogy a leköszönő Craig Ferguson bekerült és John Oliver győzelme is maximálisan megérdemelt

– A The Legend of Korra animációs győzelme talán a legnagyobb öröm az összes közül, nagyon kijárt nekik a 3-4. szezonért, és remélem, hogy ezek után még többen adnak neki egy esélyt, a legjobb 20 perces és a legjobb fantasy sorozat volt 2014-ben.

– Miniöröm, hogy a nem amerikai mezőnybe bejutott a The Fall, nyilván a Sherlock ellen győzelemre nem számítottam, de kezdésnek ez sem rossz, szintén egy olyan rétegérték, aminek megéri esélyt adni.

– A 20 percesekre azért ráférne némi reform majd. Idén már voltak pozitív jelek (lásd a Veep előretörését), de díjazásban még nem ártana egy szélesebb rajongótábor. Egyszer szívesen látnám a 20 percest kategóriát úgy, hogy nincs se HIMYM, se TBBT, se B99, se Modern Family a győzteseknél, de ez kicsit utópisztikus.

Egyébként színészeket illetően nekem szimpatikusabb az ezüstérmes lista, persze nem mindenhol, de többségét tekintve erősebb.

All in all, minden kisebb szájhúzás ellenére még mindig magasan a legjobb JAws, szóval ügyesek voltunk.

Dob - 2015. 01. 12. 18:41

Ha ilyen eredmények jöttek volna ki a Golden Globon, akkor ment volna a fikázás, hogy mennyire kiszámítható az egész és mennyire sablonos. TBBT, Game of Thrones? Mennyire sablon díjak már!

Grace - 2015. 01. 12. 18:44

Julie Bowen-ek, Simon Helberg-nek és Emily Bett Rickards-nak örülök. 1-2 kategóriában viszont inkább az ezüstérmeseket favorizálom.

Dark Energy - 2015. 01. 12. 18:53

A nyertesekből színészestül mindenestül két sorozatot (True Detective és Sherlock) néztem\nézek és az utóbbira nem is szavaztam.
Igaz, a komédiák nem nagyon játszanak nálam, GoT, Hannibal, The Leftovers és Homeland, pedig igazán akartam, hát nem szippantottak be, de ettől még kitűnő sorozatok.

VanillaSky - 2015. 01. 12. 19:45

Kifejezetten elégedett vagyok. (20 percesek nem érdekelnek)

40 percesnél volt egy brutális 40+ sorozat válogatás, egy ennél is keményebb 40+ perces férfi főszereplő kategória (A JAWS történetének legerősebb mezőnye) valamint egy kifejezetten erős újonc csapat (- Flash).

Ami kicsit bosszant az a Sherlock győzelme (a leggyengébb évad is nyert egy nagyon erős mezőnyben) és a női 40+ perc mellékszereplő, ami kissé vicckategória.

tobias88 - 2015. 01. 12. 20:02

“A szokásos mantrámat most nem írom le, a 2013-as posztnál el lehet olvasni, igazából a kommentekben legtöbbször ismét a népszerűség kérdése merült fel, s egyetértek, hogy a nyomkodós szavazások esetében előnyben vannak azok a sorozatok, amiket többen néznek”

Ez idén a Big Bang Theory-nál volt így teljes mértékben, meg talán a Fargo is ez miatt végzett ott ahol.

Jelenleg a TBBT nem is vicces és 4 éve folyamatosan gyengül a színvonala is évről évre. Érdemes csak rápillantani az imdb szavazatokra:
http://graphtv.kevinformatics.com/tt0898266

Az első 3 évadot a mai napig vissza vissza nézem, de az új részek már vagy 2 év óta kasza szinten mozognak. De mindenki erre szavaz, mert a legtöbb szavazó azt sem tudja például, hogy a Silicon Valley micsoda :)

zolkó - 2015. 01. 12. 21:30

Amit CyClo írt, ahhoz a 40+ perceseknél még a Game Of Thrones-t is hozzátenném, hogy szívesen megnéznék egy szavazást nélküle. A TBBT győzelme pedig az abszolút szégyene a JAwsnak szerintem. Emberek, nézzetek más komédiákat is.

agika88 - 2015. 01. 12. 21:50

A második helyezettek listája nálam jobban betalált. :D

Kádi - 2015. 01. 13. 01:07

Cristin Milotti győzelmének nagyon örülök!

idioty - 2015. 01. 13. 19:04

Nekem a 40+ sorozatnál a második helyezettet tartom jobbnak, a 40+ főszereplőnél nem tudnék választani az első és második (és harmadik) közül. A többivel meg vagyok elégedve.
Egyébként én nem sok 20 perces sorozatot nézek. Már csak a TBBT nézem, azt is csak azért, mert nyaggattak, hogy nézzem már meg mennyire jó és kiderült, hogy csak az első évadra értette az illető :D Szóval azóta is nézem megszokásból. Így erre szavaztam, mert szerintem jó a sorozat. HIMYM annyira nem tetszett, így nem is szavaztam volna rá. Californication-t is szerettem, lehet nem jutott eszembe, hogy rászavazzak :D
Claire Danes egyértelműen megérdemelte a győzelmet szerintem. Idén láttam egy régebbi filmjét, ha nem mondják, hogy ez ugyanaz a nő, akkor fel sem ismerem. Kerestem az általam a Homelandben megismert jegyeit, és akár hogyan néztem, egyáltalán nem ismertem rá!

zsan - 2015. 01. 14. 14:31

vitz ez a savazas. flash? emily bett rickards? sherlock? jim parsons? cristin millioti? pedro pascal? tronok harca? lena headey? ennyi erofel lehetett volna a zöldijasz is az ev sorozata ted danson meg a legjobb szinesz. meg rosszabb a helyzet, ha ez nem egy ember, hanem a tomeg felemenye.

Sadie - 2015. 01. 14. 20:59

Sehol nem látom a The Good Wife -ot :( Pedig zseniális.

Cristin Milioti – ez viszont felfoghatatlan…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz