login |

Pilot-mustra: Hindsight – 1×01

2015. 01. 12. 21:20 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Single Ladies és a Hit The Floor után a VH1 új sorozata, a Hindsight azonnal a nézősök közé került, amikor olvastam a koncepciójáról, hiszen szőrmentén a Being Erica ugrott be róla, amiért anno többen is oda voltunk a stábból. A Hindsight is afféle dramedy, főszereplője egy fiatal nő, akinek megkérdőjelezhető döntései vannak, s ő is kap egy esélyt, hogy változtasson rajtuk, szintúgy időutazásnak köszönhetően. Más kérdés, hogy e pár ponton kívül valójában a két sorozatban annyira sok közös nincs. Egyelőre, legalábbis.

HINDSIGHT – 1×01 – 6/10

A sorozat lényege röviden tényleg összefoglalható a pilot leírásával: egy negyvenes nő második házasságára készül, de egyszer csak visszakerül 1995-be, az első esküvője napjára. Ennyi. 20 év. Csak úgy. Egyébként egy félresikerült házasságról van szó, szóval adott a lehetőség, hogy hősünk változtasson a sorsán. Persze mind a jelenben, mind a múltban kapunk családi és ismerősi dinamikát rokonokkal, barátokkal, sőt, munkahelyi szálat is, de ezek mind feltérképezésre várnak.

A pilot egyértelműen a főhőse múltra való humoros rácsodálkozását emelte ki (mi mást?), ezt még “valós idejű” narrációval is súlyosbítják (jee!), csak valahogy kissé túlzásba vitték a cukiságot, a szeleburdi kapkodást. Laura Ramsey aranyos volt, de biztos lesznek olyanok, akiket már a kezdésnél elveszít a karaktere, hiszen elég egyszemélyes eddig a sorozat. Ráadásul a készítők is olykor elég bénán vagy kiszámíthatóan utaltak arra, hogy most bizony időutazásra került sor.

A nagy kérdés számomra az, hogy ennyi volt az időutazás és mostantól kapunk egy 90-es években játszódó kapcsolati drámát, vagy még terveznek valamit ezzel a szállal kapcsolatban? Nem nagyon látok ugyanis utóbbira megoldást, hacsak be nem hoznak valami természetfölötti szálat, amire (talán) van esély, de lehet, hogy azt a felfedezést a végén csak a kacsintás miatt húzták meg, nem tudom. (Vagy megtartják valahogy a jelen síkját is?

A kapcsolati drámával nem lenne bajom, de az annyira nem érdekes, mint az időutazás, és a felvezetett “rejtélyek”, a szakítás, az összeveszés normális tempóban csak évek múlva következnének be, nem? Akkor meg miért törődjek most velük? Kicsit furcsa, hogy a sztorit arra hegyezték ki, hogy a főhős ezúttal, a múltban helyes döntést hoz-e, de ha most mindenki elkezdi élni az életét, akkor jó ideig nem tudjuk meg, hogy jól döntött-e vagy sem.

A Hindsight nem csak tartalmát illetően nem lett Being Erica, de tetszési foka alapján sem. De ettől még, a hibáival együtt sem volt rossz a kezdés, s hiszem, hogy a második rész mindent el fog dönteni, azt követően kiderül, hogy mennyire lesz nézős. Ugyanis ez tipikusan olyan pilot volt, ami felvázolta az alaphelyzetet, megismertük a főbb karaktereket, a megválaszolásra váró kérdéseket, visszakerültünk az időben, viszont most kezdődik csak az igazi sztori.

Ja, egyébként most uralkodtam magamon és nem pontoztam fel a pilotot a nosztalgiafaktor miatt, csak azért, mert olyan zenék voltak benne, amik abból a korból származnak, amikor középiskolás voltam és rendszeres nézője a zenetévéknek, vásárlója a CD-knek.

De most komolyan, Ace of Base, Spin Doctors, The Cranberries, az Unbelievable az EMF-től, s amitől a lehető legkellemesebb borzongás járt át, a Numb a U2-tól – nem volt nagy kedvencem ez a szám, de ahogy a semmiből beúsztak az időutazós jelenet alá a taktusai…, nos, azt imádtam. Ehh, már csak ezek miatt simán megnézném megint a pilotot és biztos vagyok benne, hogy egy cseppet sem unnám.

20 hozzászólás Ne habozz!

The Nanny - 2015. 01. 12. 22:19

Az utolsó képen a hátsó homályban az ott a “Kereső”, ugye? Mármint Craig Horner?

Aa - 2015. 01. 12. 22:24

Igen, Craig Horner az. Ő az első férj, vagyis a múltbéli pasija a főhősnőnek.

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 13. 15:53

Na, itt volt egy jó nagy pofára esésem, mert vártam a zenéket, de csak nem jöttek. Kiderült, hogy most a web-dl nem nagy ötlet, mert az iTunes miatt az Ace of Base-en kívül minden zenét kiöltek belőle. Viszont volt benne a végén 1×02 promo, amiben azt sejtetik, Ericás lesz a történet, és a néger lesz Dr. Tom.

xeverese - 2015. 01. 13. 16:19

hehe, ez érdekes fejlemény és hasznos hír a web-dl-t illetően

kabuki - 2015. 01. 13. 20:09

winnie:

Hálás köszi az ajánlást, nélküled ez nálam totál elsikkadt volna. Így meg máris csekkoltam és jelentem, nagyon is nézős :)

Még egyszer kösz!

winnie - 2015. 01. 14. 05:02

“Viszont volt benne a végén 1×02 promo, amiben azt sejtetik, Ericás lesz a történet, és a néger lesz Dr. Tom.”

kíváncsi leszek. muszáj lennie valami csavarnak benne, nem akarom elhinni, hogy csak az alapfelállás ez. a néger srác valóban adta magát itt is, de elhittem volna, ha belemagyarázzák, hogy csak véletlen, meg talán az állandó szereplők között sem láttam.

winnie - 2015. 01. 14. 05:03

“Kiderült, hogy most a web-dl nem nagy ötlet, mert az iTunes miatt az Ace of Base-en kívül minden zenét kiöltek belőle. ”

egyébként meg wow, erre nem gondoltam. mik voltak helyette?

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 14. 07:32

Többnyire liftzene vagy szimplán semmi. Igazából a legvégén volt zavaró, amikor a barátnő betolja a hdtv-ben a Deee-Lite-tól a Groove is in your heart-ot, a web-dl-ben meg elkezd egy random ismeretlen számra vonaglani.

Alterego9 - 2015. 01. 15. 18:14

Hamár az az alapfelállás hogy a főszereplő és a barátnője nagy filmrajongók, kicsit lehetnének vagányabbak a filmes utalásokkal azon túl hogy random filmcímekre reagálják hogy “So Gooood!”

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 16. 19:25

Tényleg nem tudom, hogy ez vicc volt vagy komoly, de majdnem kiköptem a kávét, amikor kiderült, a főhős könyvkiadónál dolgozik.

A többi meg elég meh, a szerelmi sokszög időutazással nyakon öntve is szerelmi sokszög marad, valahogy többet vártam annak ellenére, hogy voltak jó pillanatai.

HoC - 2015. 01. 22. 23:24

Nézhető, szerethető, így a 3. rész után.

A lényeg az, hogy aki nem tudja mi történt az elmúlt 20 évben, az nyilván nem is fogja érteni a poénok egy részét.
Ezért már most kaszát jósolok.

HoC - 2015. 01. 22. 23:35

Hogy egy példát mondja, a 3. részben lesz egy Enron poén.
Nem, nem spoiler, cselekményt nem írok, sőt, segít megérteni a cselekményt:
Nos az Enron balhé 13 éve volt, és erre van felépítve egy fontos szál, de aki 13 éve mondjuk 13 éves volt, aki most ugye 26, az nem tud róla, és nem is érti, miért történik, ami történik az epizódban.

Aa - 2015. 01. 30. 00:05

Eddig nekem bejött a sorozat. Azok a poénok, amik leesnek nagyon jók, a többire meg rákeresek, ha érdekel, mint az Enron-os. Ha hasonló marad végig a sorozat, akkor én biztos maradok.

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 30. 19:20

A negyedik részben a web-dl-ben lenyomják a Ponyvaregény klasszikus Thurman-Travolta jelenetét egy tök random zenére (a tévésben Chuck Berry zenél).

Az, hogy bizarr nem kifejezés.

majomka - 2015. 02. 06. 19:01

Ahh egyszerűen zsenialis ez a sorozat! Ma turkáltam a régi kazettáim között, és beleakadtam egy ezer éves nagy-nagy kedvencembe Alanise Morisette-től a 95-ös album a Jagged little pill, ezen van a felülmúlhatatlan Ironic is. Erre nézem a Hindsight 5. részt és a két csajszi énekli a kocsiban: And I’m here to remind you
Of the mess you left when you went away
It’s not fair to deny me
Of the cross I bear that you gave to me
You, you, you oughta knoooooooooooooow
Ez kééééész, velük üvöltöttem :) Oh istenem énis vissza akarok menni 20 évet, mekkora bulik voltak, micsoda zenék, adjátok vissza a 90-es éveket!!!!!

majomka - 2015. 02. 06. 21:04

a végén a bordó Honda civic coupe és a Nightswimming, omg… perfect. Gimme a time machine! :D

majomka - 2015. 02. 13. 08:45

Tudom csak magammal társalgom itt, de akkor is: a Lovesong ütött a mostani részben :) na meg persze a vége is. Jellemző az emberi kapkodásra, ha valami nem sikerül hajlamosak vagyunk a legkisebb ellenállás fele elmozdulni sajna. Aztán persze mindig megbánjuk…

winnie - 2015. 02. 13. 12:30

én olvasom, csak nem tudok megszólalni, mert még nem vagyok szinten:)

Lajosék a másodikról - 2015. 02. 13. 20:30

A 6. részt sajnos már semmi nem mentette meg, az egész átment egy totál érdektelen, lelkizős kínlódásba. Se nem humoros, se nem feelgood. Pedig mekkora húzás lett volna, ha a balesetnek tényleg van tétje.

Maradt még négy rész, ezt már zombiként át fogom pörgetni, folytatás úgysem lesz, de sajnos ez is a szokásos, jól-indul-hamar-földbeáll sorozat lett.

winnie - 2015. 02. 23. 12:00

az 5. részig nagyon aranyos volt, a 6-7. rész szenvedés. pff. kár. (a 6. rész végén azt hittem, hogy megint vissza fogják pörgetni az időt, hogy próbálja meg még egyszer:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz