login |

Pilot: Crims

2015. 01. 13. 14:48 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Hát ennyi, Anglia újra lecsap. Azt olvastam, hogy a The Inbetweeners hangulatát idézi meg a Crims, és így belegondolva hiába más és komorabb a környezet, a poénok felépítése tényleg arra hajaz.

A történet középpontjában két majdnem barát áll (bonyolult…),  egyikük kicsit sznob, másikuk pedig nagyon idióta. Ez utóbbi simán kirámol valami boltot és utána beül a mit sem sejtő haverja mellé a kocsiba, odalöki neki, hogy “Nyomás!”, az meg beszél és beszél, amíg befutnak a zsaruk – így kerülnek mindketten börtönbe.

Szerintem a gyors lekapcsolásból adja magát a folytatás, miszerint a sznob csávó nem nagyon illik a börtönbe. Amikor pedig a józan esze azt diktálná, hogy kihátráljon egy helyzetből, akkor az idióta ismerőse keveri bajba természetesen.


“Who wants a boyfriend who can lick his own anus.”

Nyilván a két főszereplő nem lenne elég mindenre, és az a helyzet, hogy a pár perces többi szereplőt is rohadtul eltalálták. Az őrök, a rabok, mind zseniálisan adják a poénokba az alapanyagokat. Kicsit klisések, de szerencsére van elég egyedi vonásuk is.

A végeredmény nem fekete humor, de nem is tipikus “országostévés” középszerűség, hanem annak a jobb szélén tengődő idiótaság. Ötletes (3G?), de nem elszállt és random. Amit még mindenképp ide szúrnék, hogy bár vannak benne kínosságra utazó poénok is, de szerencsére nem a The Office szintjén, így simán ütnek azok is.

Mivel csak 6 rész a szezon, így simán maradok természetesen. A pilot 7/10, a legnagyobb bajom talán az, hogy a főszereplők (mármint a színészek) nem illenek annyira össze egyelőre, nincs meg közöttük összhang, a mellékkarakterekkel sokkal jobb volt a sznob csávó ritmusa.

5 hozzászólás Ne habozz!

userguide - 2015. 01. 13. 16:02

Akartam róla írni, de talán jobb ez így, mert én azon gondolkodtam, 3 vagy 4 pontot adjak rá.

Az látszik, hogy nagyon próbáltak alkotni valami az Inbetweeners-Bad Education vonalon, de nekem rettenetesen natúr lett a végtermék. Épp az az elvetemültség/natúr taplóság/parasztság hiányzik belőle, ami az Inbetweeneresben eltúlzottá, de életszagúvá tette a karaktereket. Itt sokkal inkább a Bad Education fogyatékosai jönnek elő, ami gáz.

Ha kiszednénk a néhány káromkodást, simám elmenne agyonfókuszcsoportozott országos amerikai sorozatnak, és ennél nagyobb sértést komédiára manapság nehéz mondani.

A második részt a tisztesség kedvéért megnézem, de mivel az elsőből is kemény 50 másodperc volt az egész sztori expozíciója, nagy változásokra nem számítok.

El-ahrairah - 2015. 01. 13. 19:45

Anno ez előzetese tetszett, de szvsz ez valami pocsékra sikeredett.
Mindenki full retard, kivéve a főhőst aki emiatt folyton pórul jár, mert az vicces. Egyszerűen nem tudtam nevetni rajta, annyira túl van erőltetve benne az, hogy mennyire utolsó agyhalott szemétláda véglény mindenki.
Kár érte, mert amúgy néhol voltak benne jó ötletek, és pár poén akár vicces is lehetett volna, ha a körítés egy kicsit ízlésesebben van megoldva.

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 17. 08:33

A második rész egy fokkal jobb lett. Folyamatosan fullba nyomják a kretént, akinek ez bejön, annak érdemes megnézni.

Thrasher - 2015. 02. 13. 22:14

ááá, az utolsó rész mekkora volt :D
nem volt kihagyhatatlan az évad, a két főszereplő játéka nem volt éppen remek, de azért a karaktereik, meg a többi börtönlakóé is, tök poén volt

Castor - 2015. 02. 19. 20:57

Ha a sitcomok fele hozná ezt a szintet, sose kelnék fel a gép elől. Reméljük lesz a 2.évad.

erős 10/7

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz