login |

Pilot: Eye Candy

2015. 01. 14. 21:30 - Írta: superpityu

31 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az MTV pedig berendelte sorozatnak az Eye Candy-t Victoria Justice-szal (R.L. Stine regényei alapján), de itt a pilotot újraforgatják, a mellékszereplőket lecserélik Harvey Guillen kivételével.

Tavaly februári fenti a hír, az újraforgatott pilotot pedig csak most mutatta be az MTV. Miután sikerült végignéznem ezt a 40 percet, csak azt járt a fejemben, hogy milyen lehetett az első verzió, mert amit most kaptunk az is szinte értékelhetetlen.

Eye Candy 1×01 – 2/10

Az a két pont is csak a jófejségemnek köszönhető, mert tényleg rossz volt nézni a kezdést. A sorozatgyilkos narrálása a rész elején és a végén tetszett, de azok között eltelt idő borzalmas volt.

Kezdjük ott, hogy az alapötlet nem rossz, akár lehetne belőle egy tini Stalker vagy The Following…, ööö, -szerűség. A történet; egy fiatal lány testvérét elrabolják, majd pár évvel később emiatt hacker lesz belőle, hátha így tud segíteni a hasonló helyzetben lévő embereken, és reménykedik benne, hogy a húga nyomára bukkanhat. Meghurcolják a rendőrségen is (ahol tökéletes alkatú és kölyökképű pasik dolgoznak). Majd egy online ismerkedős oldalon egy sorozatgyilkos kiszúrja magának.

Az alapkoncepció nem is annyira vészes, de a megvalósítás annál inkább. Először is a színészek rosszak, nem elég, hogy Victoria Justice nem elég erős ehhez a karakterhez, de még a mellékszereplők között sem látni semmi kiemelkedőt. Tényleg az jár a fejemben, hogy az első verzió színészei, hogy lehettek ennél is rosszabbak.

A rész végén pedig végképp nem tudtam másra gondolni, csak arra, hogy az MTV nem ezt a sorozatot akarta, hanem csak Victoria Justice-t, mert ő olyan név, aki miatt a fiatalság talán odakapcsol a csatornára.

Az Eye Candy minden percében iszonyat idegesítő, nincs szinte pillanat amikor ne akarnál valakit péklapáttal a helyére rakni valami miatt. De ez lehet inkább a s forgatókönyv hibája mintsem a színészeké, persze a tehetségtelenségük alól nincs kibúvó, de…, szóval értitek.

A főszál még érdekelne is a későbbiekben, a pilot sztorija nem lezárt, szinte csak az átíveléssel foglalkoznak benne, de kétlem, hogy a sorozat teljesen átívelős lenne, valószínűleg inkább fekszenek majd rá hasonló esetekre, emellett pedig majd adagolják a fő szálat.

A gyilkos kilétével gondolom, majd valami fordulatot hoznak be később, de nem tartom valószínűnek, hogy addig kitartanék. Még akkor sem, ha néhány jelenet tényleg elég szokatlanra sikerült, ez bejött, de pilot alapján az Eye Candy tipikusan az a sorozat, ami akar is mutatni valamit, meg nem is, majd inkább rájön, hogy inkább semmit sem mutat.

Az azért mindent elmond az egészről, hogy eddig az arctalan sorozatgyilkos a legérdekesebb karakter, aki keresi a tökéletes nőt, akit végre nem kell megölnie, mert nincs benne hiba, nem?

Az MTV nem ezzel a sorozatával kerül vissza a kedvenc csatornáim közé, pedig régebben milyen jó kis sorozatok jöttek onnan (Death ValleyTeen WolfAwkward.I Just Want My Pants BackThe InbetweenersZach Stone Is Gonna Be Famous, RJ Berger, Skins US), aztán tavaly valami megtört, mert nem csak a túlélő sorozataik estek kicsit visszább minőségileg, de az újoncaik a Finding Carter, a Faking It és a Happyland sem lett túl acélos. Vagy csak én kezdek kikerülni a célcsoportból.

Az egyetlen ok amiért belenézek a folytatásba, mert korábban a Teen Wolf is rettentő rossz kezdést produkált (Snake szerint ennyire), azóta pedig az egyik nagy kedvenc lett. Mondjuk itt nem nagyon látok erre esélyt, de hátha jó lesz a folytatás.

The Internet God’s gift to psychopaths.

31 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 01. 14. 21:35

pedig vártam, de ez valami döbbenetesen rossz volt. nagyon, nagyon. és engem a sorozatgyilkos narrálása is idegesített. sőt azzal kezdődött az egész.

de tényleg, művészet volt, hogy minden pillanatban irritált valami, kivéve az elején az emberrablást. (hátha a húga lesz a gyilkos:). főleg az, hogy vagy a rohadt sok zene szólt, vagy (lehet, hogy az én verzióm volt ilyen) az atmoszféra, a rohadt hangos környezet zaja.

nekem is a following jutott eszembe róla, a folytatásban kikeredkedhet valami érdekes és durva sztori, de az előzetes, amit kivételesen megnéztem, epizodikus jellegre utal, márpedig épp az átívelés miatt még ajánlottam is volna bepróbálásra. ez az, amiben alapesetben még reménykednék, de itt nem teszem, mert a karakterek annyira rosszak, hogy semmi és senki miatt sem maradnék.

nálam ez klasszikusan 1/10 volt. tré.

johndoe4 - 2015. 01. 14. 21:41

Teljesen egyetértek a kritikával. Az alapötlet jó, de a megvalósítás az valami katasztrófa, a színészekről meg nem is beszélve.

winnie - 2015. 01. 14. 21:42

és én vagyok mindig az, aki felszólal a logika hibák emlegetése miatt, mondván attól, hogy egy néző nem találja a logikát, még nem kell arra gondolni, hogy nincsen.

de. azt a jelenetet nem értettem, amikor SPOILER

a főhős meglátta a gyilkost a barátnője lakásán, felhívja a zsarut. mondhatni lazán odaküldi. majd miután kiderül, hogy a cucc felvétel és nincs is ott a barátnő, akkor megrémül, hogy odament a zsaru.

??? miért rémül meg? 1. eleve ő küldte oda a zsarut. akkor is a gyilkossal egy lakásba került volna, ha ott lenne a barátnő. 2. mivel felvétel a cucc, lehet, hogy nincs is ott a gyilkos.

miért változtatott bármin is az az infó, hogy a barátnő nincs otthon?

UPDATE: a röhej, hogy most megnéztem újra a jelenetet és nem is mondja a zsaru, hogy a lakására megy, csak annyit, hogy ne menjen be a lány és hív erősítést. és akkor erre akad ki a csaj pár percre rá, hogy “jajj, a pasi!” (bocs, neveket nem tudok.)

én vagyok hülye vagy tényleg hülyeség az egész jelenet?:)

(azt most nem említem (de), hogy a zsaru azt mondja előbb a lánynak, amikor meg van kötözve, hogy ne keresse őt, majd elszór egy infót arról, hogy hol van. wtf megint. akkor minek mondta, hogy ne keresse?)

SPOILER VÉGE

superpityu - 2015. 01. 14. 21:50

ami engem nagyon zavart, a randizós jelenetnél a
telefonos dolog.

SPOILER

nem tudom, hogy mind3 srácét elkérte-e, de a gyilkos tud róla, hogy milyen fasza hacker a csaj, még ki is emelték amikor megpróbált rákapcsolódni a kamerára a csaj, hogy tisztában volt vele, hogy meg tudja ezt csinálni. szóval ha tényleg azok közül lesz valaki a hunyó és odaadta a mobilját a csajnak akkor az megint wtf.
a másik két zsarus jelenet megint csak nem volt túl átgondolt.

SPOILER VÉGE

Chiplecsap - 2015. 01. 14. 21:50

Engem szórakoztatott a sorozat, szeritnem egy 5-6 simán van.

vbalazs91 - 2015. 01. 14. 21:56

Szerintem korrekt volt, bár a mellékszereplők tényleg rohadt gyengék.

Chiplecsap - 2015. 01. 14. 21:58

Ami Victoriát illeti. Igazából egyedül csak a végén volt gyenge, a bizonyos jelenetben, amikor beszél Ben-hez. ezt leszámítva nem volt baj vele, szerintem fog fejlődni, és jobb lessz.

zolkó - 2015. 01. 14. 22:39

Ez valami borzasztó volt. Itt maga a szó, hogy “színész” is szentségtörésnek tűnik. Itt jön elő az, amit néhányan a JAws szavazásoknál megfogalmaztak. Attól, hogy valaki szép, még nem biztos hogy jó színész is. Ez az egész szereplőgárda, úgy ahogy volt, borzalom. A sztori sem egy egetrengető valami, de ezek a tehetségtelen modellek, és ficsúrok (bocs, egyszerűen nem tudok mást mondani)még azt a kevés momentumot is, ami talán egy hajszálnyit értékelhetőek lettek volna, sikeresen tették tönkre. A top 5 valaha is általam látott legrosszabb pilot közöt volt. Az 1 pontot is túlzásnak érzem rá. Instant kasza, többet hallani sem akarok róla.

zac - 2015. 01. 14. 22:44

Összességében nekem bejött, tetszett, hogy

SPOILER
a nyomozó gyereket gyorsan likvidálták, nagyon irritált a feje
SPOILER VÉGE

Victoriát akármennyire is imádtam eddig, ehhez egyszerűen kevés volt, a gyorsétteremnél a kiabálás az egyszeráen kritikán alulira sikeredett, a mellékkarakterek szimplán csak felejthetőek, a történet tele volt logikátlanságokkal és valamiért mégis maradok. Az Under the Dome helyett ez lesz az új guiltykatasztrófapleasure.

JKJ - 2015. 01. 15. 13:36

A készítők beraktak pár eye candy-t és még a sorozat neve is ez lett. Sztori? Színészek? Minek? :-)

zsemlye - 2015. 01. 16. 23:49

2x futottam neki, de sikerült.
Részemről ez az annyira szahar, hogy már jó kategória. Emberrablás, hacker (Scorpionnál is bénábban), snellszerelmidráma, stalker+following, – mi jöhet még?! ;)
Kislányról (V.J) életemben nem hallottam (Mitől akkora húzónév?) – tehetségtelen. Mondjuk az összes többi is. De ettől -is- vicces, tehát lehet, hogy maradok.

Ambriel - 2015. 01. 17. 10:09

Első gondolatom: Az MTV nem találta elég elrettentőnek a Catfish sztorijait, ezért gyorsan csináltak egy sorozatot, amiben jobban elijesztik az embereket az online randiktól.

A rész közbeni gondolatom: Idegesítő mindenki, de legjobban a zsaruk. Nem értem szerintetek ki volt itt jó pasi, mert mindegyiket messziről elkerülném, nem lefeküdnék velük. Szerencsére a legirritálóbb már nem lesz ott a második részben.

A rész végi gondolatom: Az alapsztori tetszik, úgyhogy maradok. A tettesre pedig van egy elég erős tippem. Az online társkeresőket eddig is kerültem, és eztán is fogom. Egyébként igazán kezdődhetne már a Catfish…

superpityu - 2015. 01. 17. 13:03

@zsemlye: szerintem a 20 év alattiaknak húzónév. volt egy tinisorozata a nick-en. valószínűleg én sem lennék képben azzal, hogy kicsoda is, ha nem lenne két húgom akik a sorozatán lógtak :D

Father - 2015. 01. 17. 14:18

Ez a sorozat úgy rossz ahogy van kb. 5 percet bírtam a sorozatból abban is több volt a hiba mint ami értékelhető + a narrátor hangjától még az életkedven is elment. Így ezt a sorozatot nem ajánlom senkinek részemről kasza a sorozat 0/10 értékelem.

jinjang - 2015. 01. 19. 08:31

nekem meg tetszett. Mármint maga az alapsztori, a benne lévő logikátlanságok ellenére. És annyira lekötött a történet, hogy ilyesmire, mint színészi játék, már nem is figyeltem. (Utóbbira – tapasztalatom szerint – egy pilot esetén egyébként sem kell sokat adni, még tapasztaltabbaknál is előfordul, hogy eleinte bénák, csak keresik a karaktert, aztán pár rész után belerázódnak.)
Mondjuk a zenék tényleg idegesítőek, de hát ez minden MTV-s sorozatban így megy.

kissbella10 - 2015. 01. 19. 23:58

Az itt olvasott vélemények után kissé félve ültem neki a 40 percnek, de igazából nekem nem volt olyan borzalmas. Igaz, tényleg vannak fura, egyenesen idegesítőbe hajló jelenetek és mondatok, amik miatt azért tényleg sarokba állhatnának a készítők, de szerintem az alap sztori igen jó. Justice-nak még el kell egy kis idő, amíg át áll énekelgető-táncikáló csitriből egy erős női hacker szerepére, de talán nem reménytelen. Mindent összevetve voltak ebben azért igen jól megfogott részek, úgyhogy én most zöldet adtam neki, aztán ha már nagyon logikátlanná és/vagy idegesítővé válna (remélem azért, hogy ez nem történik meg, mert baromi kíváncsi vagyok a pszichopatára a háttérben, aki hol ott van, hol nem) akkor majd megkapja a piros lapot.

snowyfairy - 2015. 01. 23. 20:48

Nekem tetszettek az eddigi részek.Vannak benne logikamentes húzások. De hát amerikai MTV néző fiataloknak szól nem? Őket meg kb leköti, csak legyen benne sok jó pasi/csaj. Kíváncsian várom, hogy hogyan fogják folytatni. Hogyan lesz ideje Lindy-nek megtalálni a húgát és, hogy annak van-e köze valamilyen módon a “fő gonoszhoz”. A színészi játékról annyit, hogy a sorozat címe helytálló. Csupa eye candy szerepel benne. Victoria Justice remekül alakít, de való igaz, hogy nem éppen ez a hozzáillő szerep. Kicsit több hackerkedésre számítottam, de majd az évad adja magát nem igaz?

10/8

winnie - 2015. 01. 23. 21:12

nem csupa eyecandy, ott a haverja a cégnél.

“Vannak benne logikamentes húzások. De hát amerikai MTV néző fiataloknak szól nem?”

attól, hogy valamit nem értesz a sorozatból, még nem logikátlan. csak nem érted. (az amerikai mtv nézést nem kommentálom, hiszen te (és én) meg magyar mtv néző vagy. mi a különbség?)

Korlathius - 2015. 01. 26. 21:46

Nem volt ez rossz. Szódával elmegy… Mondjuk volt egy-két jelenet ahol felröhögtem. De attól még nézős. Ha kérdeznék, egyből a PPL rajongóknak ajánlanám. Nálam egy síkon vannak… :D

winnie - 2015. 01. 28. 04:55

nem is, a pll az első két évadban nagyon jó volt:)

de egyébként nem értek egyet, mert csak a korosztály miatt ez azért nem pll kategória – ahogy fent írtam, ez inkább a following közönségének jöhetne be, szerintem. vagy a criminal mindsosnak, hisz mindkettő sorozatgyilkosos. és mindkettőben kiemelt szerepe van a sorozatgyilkosnak.

a pll-ben nagyon, nagyon sokáig nincs semmilyen gyilkosság, az nem erőszakos sorozat, hanem sejtelmes, rejtélyes. ez viszont sokkal edgy-bb, keményebb.

Astyle - 2015. 01. 29. 23:03

Amikor megnéztem az első részt, azonnal letöröltem a gépemről. Annyira nem tetszett. Másnap megint eszembe jutott és arra gondoltam, hogy talán rossz passzban voltam vagy nem figyeltem oda eléggé. Sajnos második nekifutásra is zs kategóriás. Itt olvasva látom, hogy sokan így vannak vele.

stargatelost - 2015. 02. 03. 20:17

Kicsit helyzetet jelentek, mert nálam megmaradt guilty pleasure-nek :D winnie meg úgyis szereti tudni, merre halad egy sorozat, és kétlem, hogy tovább nézte volna :D

Szóval a második és a harmadik rész szinte 100%-ig vitte tovább a pilotot, tehát robogott rendesen a főszál (talán ezért is maradtam). Így a kritikában jósoltak ellenére átívelős a sorozat elég rendesen, azonban a héten jött a negyedik rész…

Nem tudom itt mi történhetett, de kb. 2% volt a főszál, és beraktak egy tök random krimi esetet, mint epizódsztorit, ami nem kapcsolódott se sorozatgyilkoshoz, se a főszálhoz, hanem mint ezer másik ‘segítős’ sorozat, úgy épült fel az epizód… baromi gáz volt, ráadásul Lindy-t, mint a ‘segítőt’ is tök hiteltelenül vonták be a cselekményekbe…

Remélem az ötödik részre visszatérünk a főszálhoz, mert ez így annyira nem pleasure…

winnie - 2015. 02. 03. 20:30

az elozetes miatt en is kevesse foszalasnak vartam, de egyebkent csak a pilot alapjan full following-erzesem volt.

nfsu17 - 2015. 03. 03. 19:29

azért nem volt annyira gáz az a pilot, hozta egy 5/10-es “thriller” zs katergóriás film színvonalát.

bele lehet kötni, mint mindenbe, de csak picit kell ezen túlkerekedni és egy normális résszé alakul utána át az, amit láttunk.

ez kb annyira thriller amúgy, mint a faking it, vicces, vagy romantikus sorozat.
ha akarom az, ha akarom nem.

VJ szépsége mondjuk jópár ponttal emeli az összpontszámot.

nfsu17 - 2015. 03. 10. 19:36

5 rész után azt kell mondanom, hogy akinek bejött az első rész, 2. rész, annak be fog jönni a többi is.
Nem lett rosszabb, nem lett jobb, hozza azt, amivel kezdődött.
A 4. részt nem értettem, mit keresett ott, az óriási kakukktojás volt, aki darálja, nyugodtan hagyja ki.
Az 5. résszel visszatértek a fő szálhoz, volt gyilkolás is, volt heti eset is.
Nem egy CSI, de hasonló ahhoz, csak itt mobillal/laptoppal akarnak mindent megoldani.
Ha nem vesszük komolyan, akkor kellemes kis agymosós kikapcsolás.
Nem tudom mennyi rész készül belőle, 22-t azért biztos nem néznék meg, de 10-ig szerintem elmegyek.
És mint mondottam volt, VJ gyönyörű, még akkor is érdemes a képernyőt nézni, mikor nem történik semmi, de ő ott van.

bekus - 2015. 03. 13. 18:47

Szerintem ez a sorozat 10/10. Valóban az első rész nem sikerült a legjobban de a többi rész szerintem igenis jó.De hogyha még nem is lenne annyira érdekes akkor is kell neki adni esélyt hogy jobb legyen. Alapból azért kérdőjelezik meg a folytatását mert kevés a nézettsége de rengetegen nem is hallottak még erről a soroztrol épp ezért nem nézik. Ha leadnák az rtl en vagy viasat 3 on akkor rögtön többen néznék.Tehát várni kell hogy az emberek halljanak erről a sorozatról, népszerűsiteni kell
és majd egyre többen kezdik el nézni. Meg gondolom sokan azert sem nézik mert angol. Sokan nem szeretnek feliratosan filmet nézni, de ha lenne szinkronja akkor máris többen néznék. Én is elkezdem népszerűsíteni az iskolámban hogy nézzék többen és akkor nem lesz vége mert én azt nem szeretném mivel imádom ezt a sorozatot es sokan vannak igy vele.

nfsu17 - 2015. 03. 15. 21:55

bekus

szerinted azon múlik a sorozat folytatása, hogy Mo-n, miután leadják szinkronnal, hányan nézik?
ezt te sem gondolod komolyan.
már rég lesz 2. évad, vagy nem, mire ez lemegy szinkronnal.
akkor meg már tök mindegy, hogy a sulidban 20-an nézik, vagy 22-en.
mellesleg ez Mo-n minimum 16-os karikával kellene, hogy menjen, vagy kivágják a véres részeket, csak akkor úgy meg nem ér semmit. egyáltalán nem ajánlatos ezt a sorit népszerűsíteni suliban, sőt rég rossz, hogy ezt 18 év alatt egyáltalán megtaláltad.
nem mondom, hogy horror, de azért akkor sem 16 év alattiaknak való.
picit még gyerekesen gondolkodsz, de majd kinősz belőle.
ez a sorozat akkor sem lesz népszerű, meg kult, meg fanfavorit, meg stb, ha még lenne 5 évada. márpedig biztos nem lesz.
pedig nem annyira gázos, most néztem meg a 9. részt.
a 8. és 9. egész jónak mondható.
a 8-ban sok a flashback, a 9. meg az utolsó rész felvezetése lesz (ami majd jónak tűnik így elsőre), melyben volt egy kis csavar, de itt már nem is hekkerkedtek.

nekem kicsit zavarosnak tűnik a sorozat, mert nem tudja eldönteni magáról, hogy mi is akar lenni.
átívelősnek kevés, bár mondhatjuk, hogy az, hekkeresnek nagyon mesés, hogy mindig mindenhova be tudnak törni, de hát muszáj, ez az alapja a sorozatnak, thrillernek nem elég feszült, de akadnak pár másodperces momentek, amik azért ütnek, és csak pislogunk, horrornak nem horror, még a sok vágott torok ellenére sem, akciónak is kevés.

10 rész nem sok, ennyit ki lehet bírni annak, akinek tetszett az első 2, kb hozza azt továbbra is.

bekus - 2015. 03. 16. 19:42

nfsu17

Nem csak M.o.on kéne szinkron. Gondolom a tobbi országban sincs még szinkron és rengeteg ember emiatt nem néz egyes sorozatokat. Tehát ha lenne szinkron minden nyelven akkor gonsolom hogy sokkal többen néznék.

A véres nyak vágos jelenetek lehet hogy durvák de nem tartanak sokáig így nem hiszem hogy tizenhatos karika kellene rá max 12 es vagy inkább olyan 14-15 os de olyan nincs.
Az meg hogy megtaláltam ezt a sorozatot nos kerestem valamit a filmezz.eu n es ott talaltam meg erre bele neztem es tetszett.

dmdm - 2015. 03. 19. 21:48

bekus

Ez nem így működik. A sorozatot az amerikai MTV csatorna csinálja, nekik az az érdekük, hogy őket (az amerikai MTV csatornát, és nem mást) sokan nézzék, ugyanis abból lesz pénzük.
Ha egy jó sorozat miatt sokan nézik az ő csatornájukat, az nekik jó, mert akkor különböző cégek náluk fogják reklámozni a termékeiket (és ezért fizetnek a MTV-nek egy valag pénzt). Ha egy sorozat (vagy akármilyen műsor) nem válik be, és az emberek elkapcsolnak más csatornákra, amikor épp az megy, akkor kevesebb lesz a reklámbevételük, és nem fognak folytatást csinálni abból a műsorból. Ilyen egyszerű.
Az nem érdekli őket, hogy más országban más csatornákat hányan néznek.

Thomas - 2015. 03. 27. 18:47

Szerintem nem volt rossz a pilot, én adok rá egy óvatos 6/10-et, mivel szórakoztató volt a maga nemében:)
Hogy miért kezdett annyira aggódni a zsaru miatt, amikor rájött, hogy a videót előre felvették? Én ezt betudtam annak, hogy akkor jött rá, hogy csapda. Addig azt hihette, hogy a barátnőjét akarja bántani, amit megelőzhetnek, ha gyorsan odaérnek, de amikor megtudta, hogy nincs is a lakásban, leeshetett neki, hogy csapda:)

kovcshajnal - 2018. 09. 12. 16:23

Én még csak 13 éves vagyok, de imádom a sorozatot. Ez az egyik kedvenc filmem. 11/10 :)
Nekem nagyon tetszett Victoria Justice karaktere, és szuper volt a sztori. Az igaz, hogy a hajós résznek nem volt semmi köze a többihez, de az is érdekes volt. Sokat lehet tanulni belőle. Pl: hogy vigyázzunk a közösségi oldalakkal, mert veszélyesek lehetnek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz