login |

Ma: Az Amazon-pilotok 4. köre

2015. 01. 15. 18:32 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: hírek, , , , , ,

Nem is olyan régen vágott bele az Amazon a sorozatkészítésbe, mégpedig azon új és egyedi modell alapján, hogy berendelnek pár pilotot, megmutatják a nézőknek és azok visszajelzései, értékelései alapján (is) döntenek arról, hogy melyikből legyen sorozat.

Elégedettek vagyunk eddig az Amazon-nal?

Ma útjára indult a 4. kör, hat új pilottal (lesz mit néznünk…), négy drámával és két komédiával. Ki hányat vállal be? (Én hatot.)

  • Mad Dogs: Az azonos című angol sorozat feldolgozása, készítő: Cris Cole, exec. producer: Shawn Ryan, rendező: Charles McDougall, a sztori rég nem látott barátok találkozóját mutatja be, ami váratlan eseményekbe torkollik. Szereplők: Steve Zahn, Billy Zane, Romany Malco, Michael Imperioli, Ben Chaplin.
  • The Man in the High Castle: készítő: Frank Spotnitz, rendező: David Semel, kémdráma Philip K. Dick regénye alapján (itthon: Az ember a fellegvárban), mely egy alternatív történelmet mutat be, vagyis hogy mi történt volna, ha a Szövetségesek veszítenek a II. világháborúban. A történet 20 évvel a háború vége után játszódik, amikor a világ Japán és Németország között van felosztva. Szereplők: Alexa Davalos, Luke Kleintank, Rupert Evans, Cary-Hiroyuki Tagawa, Joel De La Fuente, Rufus Sewell, DJ Qualls.
  • Point of Honor (előzetes): készítő: Carlton Cuse, rendező: Randall Wallace. Amerikai polgárháborús dráma, mely eredetileg az ABC-re készült 2010/11-re. Egy kitalált családról szól, akiket szétszakít a háborúzás. Szereplők: Nathan Parsons, Annabelle Stephenson, Riley Voelkel, Hanna Mangan Lawrence, Patrick Heusinger, Luke Benward, Adrienne Warren, Lucien Laviscount, James Harvey
  • Cocked: készítő: Samuel Baum és Sam Shaw, 1 órás fekete komédia egy családjától elidegenedett fiúról, aki kénytelen visszatérni, hogy apja és bátyja fegyvergyártó cégében dolgozzon, mert a nagybátyja által vitt versenytárs fel akarja vásárolni őket. Szereplők: Sam Trammel, Jason Lee. Brian Dennehy, Laura Fraser, Dreama Walker
  • Salem Rogers: készítő: Lindsey Stoddart, rendező: Mark Waters, komédia, egy önző, arrogáns egykori szupermodellről, aki 10 év után kénytelen elhagyni az elvonót és összeáll egykoron sokat terrorizált asszisztensével, akiből azóta neves önsegítő könyvek írója lett. Szereplők: Leslie Bibb, Rachel Dratch, Jane Kaczmarek, Brad Morris, Harry Hamlin, Toks Olagundoye, Scott Adsit
  • Down Dog: készítő: Robin Schiff, komédia, egy nem túl ambiciózus, de jó pasi szörfösről, aki mindent megold kisfiús sármjával, azonban kénytelen két lábra állni, amikor ő marad volt barátnője jógatermének vezetője. szereplők: Josh Casaubon, Paget Brewster, Lyndsy Fonseca, Will Greenberg, Andrea Savage, Amir Talai, Kris Kristofferson, Alysia Reiner

23 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2015. 01. 15. 18:42

Szokás szerint az Amazon drámáit várom nagyobb bizalommal, de hátha megint felbukkan egy Transparent- vagy Mozart-szerű 20+ gyöngyszem :)

Trolljaegeren - 2015. 01. 15. 19:02

Az a baj, hogy mindegyik érdekel annyira, hogy legalább az pilot-ot megnézzem. Ja és ez azért baj, mert hajlamos vagyok olyan dolgokat megszeretni, amik bukásra vannak ítélve…

zolij - 2015. 01. 15. 19:16

The Man in the High Castle esetleg, többi annyira nem mozgat meg.

Hiroshima32 - 2015. 01. 15. 19:38

Megvárom, míg sorozat lesz belőlük, ha lesz.

Enzo - 2015. 01. 15. 19:51

-ennyi alapján unalmas
-egész érdekes
-unalmas
-unalmaas
-boring
-boooring

Persze a mai legmenőbb sorozatokat is le lehetne írni úgy 1-2 mondatban, hogy unalmasnak tűnjenek, szóval ez csalóka. De inkább én is várok, a Zombieland sorozatpilot is tökre tetszett, aztán meg nem lett belőle semmi.

weingartia - 2015. 01. 15. 20:17

The Man in the high castle:
A könyv brutál jó, szóval az alapanyaggal nincs gond. Ha kellően bátrak és nem húzzák el a végtelenségig, akkor jó lesz. Nem is kicsit! :)

m76 - 2015. 01. 15. 20:28

Man in the high castle egyértelmű, hogy akkor is megnézem ha nem lesz belőle sorozat. De a többi is érdekes annyira, és/vagy elég jó neveket vonultat fel ahhoz, hogy érdekeljenek, de azokat majd akkor nézem ha tényleg sorozat lesz.

m76 - 2015. 01. 15. 20:33

Ezt nem értem.

Ha az amazon a megrendelő és forgalmazó is akkor mi a retkes búbánatos lófaszért van gebannolva ez a szar? Ráadásul arra hivatkozva, hogy a “content provider” nem engedi hogy usán kívül is forgalmazzák.

CyClotroniC - 2015. 01. 15. 21:48

Pont azon gondolkodtam én is, hogy két sor alapján tuti nem gondoltam volna, hogy a Transparent vagy a Mozart in the Jungle mennyire brutálisan jó lesz. Mondjuk most sem számítok ilyen 20 perces sikerre egyiktől se, még a Salem Rogers lehetne jó dramedy alapanyag, de a casting nem győzött meg.

Az első két cucc, a Mad Dogs és a The Man in the High Castle viszont jöhet.

DarylD - 2015. 01. 15. 22:01

Ezek közül szinopszis alapján inkább a drámák érdekelnek, főleg a Man is the High Castle. Ezt biztos be fogom próbálni, de lehet a többivel is teszek egy kísérletet.

winnie - 2015. 01. 15. 22:02

én a készítőket nézem, az elég parádés. mármint olyan tekintetben, hogy mindegyik készített már sorozatot. oké, exec. producer a shawn ryan, de akkor is, cuse, baum + shaw és spotnitz elég rendben van így.

ALDO - 2015. 01. 15. 22:33

A Man in the High Castle feldolgozásra vevő lennék, csak nem tudom, hogy a közönség mennyire csípi majd az alapötletet, hogy a nácik és a japcsik uralkodnak Amerikában. De mintha a könyvben lett volna valami szabad zóna terület a sziklás hegységben. Bár lehet, rosszul emlékszem.

pali - 2015. 01. 15. 22:47

A Man in the High Castle pilot-ja már fent van és állítólag remek.

zombie - 2015. 01. 16. 01:44

Man in the high castle az nezős. A könyv fantasztikus volt. Ha fent van akkor már nezős még ma :)Remelem sikerül nekik és sorozat lesz belole.

Flanker - 2015. 01. 16. 02:38

A Really kaszáját sose fogom megbácsatani a csatornának..

winnie - 2015. 01. 16. 04:38

a visszajelzések, mint mindig, viccesek, a 5/5-ök továbbra is túlnyomó arányban jelen vannak. és tényleg a man in a high castle kapta a legjobbakat, de ez volt a boschnál is, szóval én óvatos duhaj vagyok.

winnie - 2015. 01. 16. 05:03

m76: pedig az első kört nézhettük…

de lehet, hogy csak az amazonos piacokon van. és az is rémlik, hogy amikor az 1. kör volt és egyeseknek nem ment a stream, akkor valami lovefilmes oldal jött be: http://en.wikipedia.org/wiki/LoveFilm

lehet, hogy enne van köze hozzá.

Brynden Rivers - 2015. 01. 16. 08:10

The Man in the High Castle!
The Man in the High Castle!
The Man in the High Castle!

PKD-ból nem készült még igazán rossz film az Emlékmáson kívül, de olyan ami hű volt az író világához olyan kevés volt (Szárnyas fejvadász, Kamera által homályosan)

Frank Spotnitz viszont engem elbizonytalanít.
Sem a Szállító, sem a Strike Back US edition nem ad bizodalmat, hogy egy ilyen komplex és többrétegű történetből bármit meg tudna őrizni. A Hunted se volt a brit sorozatok csúcsa, finoman szólva.

Az hogy kémfilmnek hívják az meg külön baj. :(

David Semel (Madam Secretary, No Ordinary Family) sem tűnik annyira kompetensnek.

Remélem a regény elolvasásán kívül jobban beleássák magukat PKD világaiba és nem akcióval és klisékkel töltik ki az időt.

Brynden Rivers - 2015. 01. 16. 08:22

A Mad Dogs remake érdekes, az eredeti nagyon jó vol. Shawn Ryan miatt van ok bizakodásra, Ben Chaplin pedig jó színész és ráadásul angol.

De az eredetinél valószínűleg nem lesz jobb
John Simm – Philip Glenister a Life on Mars után újra együtt, plusz még Marc Warren is.

Így hirtelen nem tudok egy amerikai remaket sem ami nagyon jól sült volna el (Life on Mars, Skins, Bridge, Gracepoint, The IT Crowd stb.)

A Killing, House of Cards, Veep szerintem nem remake-ek, inkább reimagined sorozatok, mint a BSG.

Brynden Rivers - 2015. 01. 16. 08:31

@winnie:

Man in the high Castle rövid spoileres klippek:
http://io9.com/first-footage-from-philip-k-dicks-man-in-the-high-castl-1679806492

@76, @pali: @winnie:

Ezzel elvileg megkerülhető az Amazon korlátozása:
https://www.hidemyass.com/

winnie - 2015. 01. 16. 08:38

office, shameless, wilfred, review, homeland, sorolhatnám – ízlés kérdése. a remake az remake. de nem értem a besorolást, hiszen egy killing sokkal jobban hasonlít az eredetire, mint mondjuk a skins vagy akár a bridge a 2. évadban. sőt, a life on mars is, hiszen az epizódikus nagyrészt.

a sorozatos remake pontosan reimagained-et jelent, hiszen maximum az első évadban lehet lekövetni az eredetit, de az sem egyszerű.

winnie - 2015. 01. 16. 08:45

az amazon studioson is fent van mindegyikből pár részlet, de nem értem, miért nem adnak ki normális előzetest.

https://www.youtube.com/user/amazonstudios/videos

Qedrák - 2015. 01. 16. 10:37

Az Ember a Fellegvárban Philipp K. Dick egyik zseniális műve, kíváncsi vagyok, hogy sorozatként mire mennek fele, egyértelműen nézős lesz. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz