login |

Parks and Recreation: kezdett a 7. évad

2015. 01. 16. 19:45 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Akár rebootnak is nevezhetnénk a Parks and Recreation 7. szezonját, ha nem az utolsóról lenne szó, így inkább mondjuk azt, hogy afféle jutalomajándék a rajongók számára, hiszen bár bele lehet kezdeni újonnan jövőknek is, de annyira karakternüansz van benne, hogy számukra sosem lenne 100%-os az élmény. (Azonban milyen frankó dolog lenne, ha egy újonc éppen a 7×01-02-vel szeret bele a sorozatban, mert akkor darálhat hat teljes szezont!)

A Pyrex ugrott előre három évet, 2017-ben járunk és egy csomó minden megváltozott, szinte mindenki máshol dolgozik, mindössze Leslie örök és ez az az aspektusa ennek a szezonkezdésnek, amiért nyilván élveztem a két duplarészt. A sok új infó, az utalások az átugrott három évre és persze az új status quo bemutatása vitték a prímet, minden más…, nos, ahogy azt a 6. évados finálékritikában is írtam, a sorozat már túl van a zenitjén, olyan same old, same old-dá vált. De az új dinamika és a visszatérő szereplők azért pozitív élményt varázsoltak a nyitányból.

Az évad fő szálának egy nagyon finom Leslie – Ron-szembenállás tűnik, bár most, hogy ezt leírtam, biztos, hogy a 7×03-ban feloldásra kerül a konfliktus.

De ez legalább átívelő szálnak tűnik a komédiában, a többiek inkább csak lebegő célokat kaptak: Tom üzeletemberkedik és le akar cövekelni valaki mellett, April és Andy elkezdett felnőtté válni, Leslie-ék pedig, nos, náluk mintha mi sem változott volna, hiszen egyelőre még nem láttuk azt, hogy milyen az újdonsült családi életük.

A többi karakterre nagyon igaz, amit fent írtam a sorozatról: szinte mindenki a régi, mintha a készítők abszolút rutinból írnák őket. Más környezetben van, de Tom a régi, Andy a régi, Jerry Larry Terry a régi és már nem is nagyon tudok nevetni rajta, s bár őket nyilván így kedveltük meg és önmagukért is szeretjük, érdekes módon a változatlanságot most nem érzem pozitívnak.

A legfurább persze az, hogy bár April némiképp megváltozott (ezt ő is kezdi magán észrevenni), de akárcsak a hatodik szezonban, ő teljesen színtelenné, majdnem egy öncélú és egyhangú poénforrássá vált. Hol van már az az idő, amikor ő volt a legviccesebb figura az egész sorozatban…?

Szóval míg egyik oldalról panaszkodok a kevés változás miatt, van egy olyan érzésem, hogy még mindig jobban járunk így, mintha mindenki “fejlődne”, változna, szóval próbálom élvezni a látottakat (nem nehéz, nyugi), meg egyébként is, az írók pontosan tudják, hogy mit kell csinálni, hogy mire képesek. Még akkor is, ha az epizódok alatti nevetések mennyisége részemről jóval kevesebb lett – cserébe a mosolygások és bólogatások száma nőtt, ezek váltották ki a harsány kacajokat.

16 hozzászólás Ne habozz!

Thrasher - 2015. 01. 16. 20:09

Nemtom, én az előző évad végén is azt mondtam, meg most is azt mondom, hogy miután már számomra is fásult cucc lett kicsit, nagyon szimpatikus húzás volt, hogy annak ellenére vették a fáradtságot a frissítésre, hogy tudták, azzal új évadokat már nem fognak tudni biztosítani maguknak, szóval akár le is alibizhették volna.

Azért amikor elindult az első rész, azon kaptam magam, hogy fásult, nem fásult, ez bizony nekem hiányzott.

De az is totál igaz, hogy Jerry ( emberek, EZ EGYÁLTALÁN AZ IGAZI NEVE? frankón nem emlékszek :D ) pl. már halál unalmas.

Mindegy, Offerman, Pratt, Ansari meg még páran továbbra is vitték a hátukon.

lordviktor - 2015. 01. 16. 20:13

Ha jól emlékszem Gary az igazi neve de most hogy mondod nekem se biztos, újra kell darálni az egészet :D

elwindly - 2015. 01. 16. 20:13

nekem nagyon nem jött be a kezdés, nagyon elcsépelt előre látható poénok voltak, de most már kitartok a végéig csak a karakterek miatt

LoGi - 2015. 01. 16. 20:14

Most is szívesen nézem. Rashida Jones jó lenne, ha még visszajönne pár részre, nem tudom erre van e esély.
Random funfact: olvastam, hogy Andy a rész végén azért volt csak alulról pucér, és póló volt rajta, mivel Chris Patt nagyon kigyúrta magát a beindult filmes karrierje miatt, és a készítők elmondták, hogy Andyhez egyszerűen nem illik egy kigyúrt felső test. (Amiben persze teljesen igazuk van szerintem is.)

Rütyika - 2015. 01. 16. 20:20

Minden sitcom főkarakterei elfáradnak úgy az ötödik-hatodik évad táján, szerintem nincs sok értelme számonkérni a változatlanságot. Még akkor is, ha a Pyrexnek általában volt valami alibi sztorija, de az is szinte mindig visszatért a kezdő állapotba. Ez már tényleg csak jutalomjáték/szenvedés (kinek mi), szóval kicsit tegyük lejjebb a lécet, és nézzük megszokásból. Én is ezt teszem, arra a heti 40 percre lazulása kellemes.

Thrasher - 2015. 01. 16. 20:30

ja, azt elfelejtettem leírni, hogy fair ami fair, azért a második rész azért nagyon jó volt, még akkor is, ha sokszor kijátszották már a “Démoni Tammy” kártyát

jtb - 2015. 01. 16. 20:42

Időben meszeltek a sorozatnak, pedig én elejétől kezdve oda meg vissza vagyok tőle, nekem ez a sorozat volt a trigger, ezzel indult junkie-ságom. :D

Tetszett is, hogy új környezetet varázsoltak nekik, tetszett hogy néhány dolog borult, néhány meg megmaradt, végtére is ez csak 3 évvel későbbi állapot, nem pl. 10 év, szóval még reálisnak is tartom a szereplők szituációit.

Egyetlen dolog zavar, az pedig az, hogy Leslie a második részben azt mondta, hogy ez a nemzeti park a Newport telken lenne az ő nagy áttörése, holott úgy kezdte, hogy egy gödröt anno parkká alakított. Ergó ez a szál el lett varrva 3 év alatt holott innen indult az egész sorozat. Remélem azért erről még megtudunk egyet s mást, hogy hogy lett a Lot 48-ből Pawnee Commons, mert istenigazából erre vártam/várok. :D Meg persze a végjáték összes további részére.

ebiku - 2015. 01. 16. 21:29

Jerry Gergich’s name isn’t actually Jerry. It’s Garry, but it was spelled — and eventually pronounced — incorrectly the day he started working for the city more than 35 years ago and he never wanted to correct anyone.(imdb.com)
Sajnálom ezt a karaktert, ill. azt a helyzetet, ahogy a többiek bántak vele, ezzel valószínűleg példát állítva a nézőközönség arra fogékony része elé.
SPOILER ALERT
Amikor nyugdíjba ment, az az epizód ugye arról szólt, hogy mindenképpen lesz helyette más, akit szívatni fognak, “ilyen a természet”. Így is lett, de végül Ron megkegyelmezett Tom-nak, és visszahozta az öreget. Ha valakinek, akkor legalább Tom-nak tanulnia kellett volna az esetéből, de nem, továbbra is ugyanolyan gyökér vele.
Ettől a száltól eltekintve ez a jelenlegi kedvenc rövid sorozatom, a hatodik évad felénél járok, és nem érzem a fáradást.

paranoid android - 2015. 01. 17. 16:25

Nekem nem adott semmi pluszt az időugrás, alig használták ki ezt az írók, csak a cselekményben jelent meg, a poénok és a karakterek szintjén szinte semennyire. Igaz, ez se nem rossz, se nem jó, csak megjegyeztem.

A dupla évadnyitó első része nem igazán tetszett, fáradtan ismerős volt, csak Werner Herzog vendégeskedése csalt mosolyt az arcomra. Viszont a második rész a kellemesen ismerős kategória volt, remekül szórakoztam rajta.

deku82 - 2015. 01. 18. 22:21

A 2. részen sokat nevettem már, szóval jó újra együtt. :) De az 1. se volt rosszabb, mint egy átlag TBBT rész.

Réka - 2015. 01. 19. 10:35

Én komolyan azt hittem, hogy az előző évad volt az utolsó, úgy lezárták kereken.
Kedvelem ezt a sorozatot, bár egyetértek, hogy tényleg elfáradt.. és a készítők nem használták ki az időugrást sem.

Nekem Ron a favorit, meg persze Tammy. :) Ben/Leslie páros együtt már unalmas, és April/Andy – a nézők szemében is megváltoztatak, ahogy a saját maguk szemében, szóval egy kis kikacsintás ez a let’s get weird szindróma.

Terry Jerry Garry Gary még a Weekly Entertainment covert is elbénázta… http://bit.ly/1KUQaqt

berc00 - 2015. 01. 23. 17:19

Ez a cover zseniális :D Really, Jerry??

deku82 - 2015. 01. 27. 09:43

Szuper, hogy duplán adják. A finálé (13. rész) vajon 40 perces lesz?

deku82 - 2015. 02. 22. 10:00

Ez a 10. rész nagyon bejött, viccesen volt bugyuta. 8/10. És már itt is van a finálé, hihetetlen. :(

Thrasher - 2015. 02. 25. 21:36

eh, a szokásos érzelgős-komolykodós finálé, ritkán szórakoztató az ilyen sitcomtól, ez se volt az.

sherlock20 - 2015. 03. 01. 19:18

Szép volt a búcsú, volt benne pár remek poén, bár semmi meglepő. Hiányozni fog a sorozat. Ez is búcsúzott, a TAAHM is búcsúzott… Szip-szip…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz