login |

Limitált Széria podcast – 2×01: Január

2015. 01. 17. 21:00 - Írta: CyClotroniC

23 hozzászólás | kategória: podcast,

A négy részes karácsonyi különkiadás visszajelzései után, úgy döntöttünk, hogy belevágunk ebbe a sorozatos podcastelésbe a srácokkal, így mától kezdve heti egy órában, szombatonként jelentkezünk majd.

Minden hónap legelső adását – így a mostanit is – az aktuális hónap újoncainak szenteljük majd, ahol pusztán a rendelkezésre álló előzetesek, promóanyagok, készítők, színészek és a csatorna alapján próbáljuk belőni, hogy mire is lesz érdemes odafigyelni majd a kínálatból.

Január ebből a szempontból kicsit rendhagyóan is indul rögtön, hiszen a felvételkor már láttunk epizódokat a Galavant-ből, az Agent Carter-ből és a Togetherness-ből is, de ezeken kívül természetesen szó esett jóformán az összes januári pilotról és az adás elején beszélgettünk a JAws-ról is egy keveset.

Megfogadva tanácsotokat, két hölgy taggal – Alias-szal, és Zire-rel – bővült a csapatunk, akiket már hallhattok az első adásban is, a jövőben pedig témától és szabadidőtől függően, rotálódós rendszerben cserélődik majd a beszélgetők összetétele, mindig más kapva meg a lehetőséget a 7 fős csapatból.

Mivel heti rendszerességben megoldhatatlan lenne a személyes összeülés, így Skype-ra költöztünk. Ettől függetlenül tervezzük, hogy évi 2-3 különkiadást asztal körül ülve fogunk összedobni, de alapvetően marad a neten beszélgetős formátum, a hangminőségben és a technikai apróságokban pedig igyekszünk majd javulni.

A heti felvétel nagy előnye lesz viszont, hogy könnyebben alakulhat ki párbeszéd a hallgatóinkkal, így tényleg nyitottak vagyunk minden ötletre, visszajelzésre és véleményre akár magát az adást, akár annak aktuális tartalmát illetően. Az adást le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalán, MixCloud-on és iTunes-on is.

23 hozzászólás Ne habozz!

Sirocco - 2015. 01. 17. 21:49

Hangminőség 1-2 helyen kicsit zavaró volt ezt leszámítva rendeben volt így a soványka év elején.

Egy javaslatot tennék a tartalomra nemtudom h tervezitek de lehetne olyan szegmens az adásnak ahol a heti fontosabb híreiről (berendelés, casting, trailer, sorozat terv) beszélgetnétek.

sadnic - 2015. 01. 17. 22:19

Valószínű elég nagy kérés. de sztem lehet nem ártana egy tartalom (tekerési) időpontokkal h ha épp nincs olyan sok ideje az embernek de lenne éppen vmi érdekes amit szeretne meghallgatni akk megkönnyítené a helyzetét a hallgatónak. Egyébként belekötni nem tudok semmibe :D

CyClotroniC - 2015. 01. 17. 23:16

Timestampelés: A korábbiakhoz megcsináltam, de az a baj, hogy a MixCloud nem ugrik oda, csak visszajelzésnek jó. Ennek ellenére, ha ez segít, a heti adásokhoz akkor kiírom majd a hírbe (vagy a tovább mögé), hogy hol mi van, ha valaki szelektálni:

Heti hírek: Én terveztem, hogy az adást nyissuk ezzel, csak most a JAws adta magát, de szerintem be lesz vezetve, már mi is beszéltünk róla, és vannak még egyéb kisebb “rovatötleteink” is az aktuális nagytémák mellé.

asdf - 2015. 01. 17. 23:23

Nem a skype-oshoz, hanem az evvegi leuloshoz: pretty please legyen sztereo es igy 5 iranyba osszatok el a beszeloket, mert 5 vadonatuj hang eseten meg a harmadik adas kozepen sem volt mindig tiszta, hogy eppen melyikotok beszel (Bruzsy meg legkozelebb uljon kozelebb a mikrofonhoz ;) ez meg szinten az evvegihez, nem a mostanihoz – de mondjuk legalabb igy legalabb hozza volt fogodzo, az epp ki beszel tortenetben).

CyClotroniC - 2015. 01. 17. 23:50

asdf: Szoktatjuk magunkat, hogy főleg eleinte nevén nevezzük egymást, és Bruzsy valóban elsodródott. Leteszteltük hol a helye, az első adást még ki is bírta ott, aztán utána elsunnyogott :)

A mostani adás is picit teszt jelleggel volt 6 fős, de szerintem maradunk max 4-nél, mert szerintem neten keresztül 3-4 fővel kompaktabb és áttekinthetőbb beszélgetéseket lehet rögzíteni.

Egyébként azt hiszem, hogy ha egy mikrofonnal vesszük fel asztalinál az adást, az így is úgy is monoban fogja rögzíteni, de ha hülyeséget mondtam, majd valaki kijavít. Ha jól tudom két – lehetőleg egyforma – mikrofon kéne egy normális sztereo beszélgetés rögzítéséhez.

Evokádó - 2015. 01. 17. 23:55

Maradjatok meg az összeülős változatnál.

Amennyire tetszett az első széria, annyira nem az “évadnyitó”. A hangminőség olykor zavaró volt. Kicsit összeszedettebbek voltatok elsőre, most nem éreztem annak, értsd: sok volt az “ő”.

Téma tekintetében korrekt. Javaslat: TCA-n történt dolgokon végig menni.

nedewya - 2015. 01. 18. 00:57

Gyerekek én nagyon örülök hogy vagytok, és csináljátok. 1-2 apró javaslatom lenne még, de csak azért hogy minél élvezetesebb legyen a műsor, mert van benne potenciál bőven.

Szerintem technikailag teljesen jók vagytok, vannak hibák persze, de ez amatőr (hobbi) szinten nem felróható.

Viszont én is úgy éreztem, hogy kicsit kevésbé voltatok összeszedettek mint az “első szezonban” Sok volt az őőő, és lassan kerekedtek ki a mondatok.
Javaslat: szerintem írjon mindenki magának 1-2 mondatban (vagy szóban) valamilyen vázlatot, az segíteni fog, vagy csak gondoljátok meg jobban mit fogtok mondani, mielőtt belekezdtek :)

Egyébként nagyon várom a következő részeket, és nagyon sok sikert :)

khaos - 2015. 01. 18. 01:22

a technikai részhez: teamspeakkel nem lehetne tisztább hangot elérni? habár persze sok függ attól is kinek milyen a mikrofonja

CyClotroniC - 2015. 01. 18. 01:41

Összeszedettség jogos egyébként, mi is éreztük egy kicsit, és bár van tippem, hogy minek tudható be részben (sok a 6 fő, nem látott dolgokhoz kevésbé lehet kötődni, első netes alkalom, lányoknak meg totál legelső), de egyikkel se takaróznék, van hova javulni és a note-ok szerintem is segíthetnek.

Igazából a kötődés hiánya ellenére is megtartanánk a hónap első adását az újoncoknak, mert információ szempontjából szerintem hasznos, kivéve ha nagyon nem tartanátok rá igényt, de alapvetően amin változtatni fogunk az a kisebb létszám adásonként meg az említett pár szavas jegyzet sem árthat. Részemről én még a párbeszédek, “viták” kialakulását hiányoltam, én leginkább darabosnak éreztem az elsőt, de ebből is tanultunk.

Egyébként a fenti TCA nem rossz ötlet, fel fogom vetni a többieknek is.

A TeamSpeak-nek is megéri adni egy esélyt valóban, de ahhoz kéne TeamSpeak szerver. Függetlenül a mikrofonok közti különbségektől, ha kevésbé tömöríti a hangot, mint a Skype, akkor azért összességében jobb minőséget lehetne vele elérni.

És persze köszönünk minden visszajelzést, tényleg hasznosak ezek a kulturáltan megfogalmazott, építőjellegű kritikák, bár a nagyrészét mi magunk is tapasztaltuk. A lényeg, hogy egy-két adás alatt igyekszünk minden apró zavaró tényezőt ledolgozni, így egy darabig “kísérletezőbb” jellegű lesz a podcast, míg nem fog klappolni minden.

Brynden Rivers - 2015. 01. 18. 11:12

Hurrá!

Igyekszem utolérni magam, még nem láttam az évadzárót!
De ha nincs komoly átívelés, akkor lehet először ez nézem meg :)

Ha TCA a Teen Choice Award díjazottjait jelenti, akkor jelzem, nem vagyok célcsoport :)

Viszont a “Kinek mi maradt ki Golden Globe-ról” téma érdekelne

Mikor lesz olyan év amikor végre nem jelölik a Downton Abbey-t és a Good Wife-ot. Már most se voltak benne a TOP 10-ben nálam

sadnic - 2015. 01. 18. 11:22

CyClotroniC: tnap buli előtt tűnt fel h jóljönne ha tudnám hova kellene pörgetni :D (my bad. előző évadot nem hallgattam meg még.) .. egyébként a havi újoncok nagyon jó ötlet így talán vmi olyan info is jut az emberhez ami megfogja h elkezdje nézni. de így utólag belegondolva a viták nekm is hiányoztak (igaz ezek ink a többi részben valószínűebbek ahol nem előre vetitve kell beszélni lényegében és nem ‘vakon’)

asdf - 2015. 01. 18. 11:51

@CyClotroniC: en most hangosan elkezdem rohogni magamon, hogy ennyire hulye vagyok, nem tudom miert, de azt gondoltam, hogy az evveginel rendesen, keverovel, 5 mikrofonnal csinaltataok :) De valoban, vagy ket egyforma mikrofon kell hozza, vagy egy sztereo mikrofon, de eleg nagy benne az elcseszesi hanyados, ha meg nem csinalt ilyet az ember, szoval akkor nem szoltam egy arva szot sem… :)

Brynden Rivers - 2015. 01. 18. 11:59

@asdf, @CyClotroniC:

Biztos van olyan junkie aki ért a hangtechnikához… :)

CyClotroniC - 2015. 01. 18. 12:04

A TCA kapcsán szerintem a press tourra gondoltak, most parádéztak ugyanis a csatornák a kritikusok előtt és elég sok hír, döntés született, példuál a CW rengeteg berendelése is.

Egyébként belenyúltál a következő heti tervünkbe, ha már volt Golden Globes, JAws (és ha nem is sorozatos dolog, de Oscar jelöltek), gondoltuk, hogy a díjátadók megérnek egy témát általánosságban is. Kik szavaznak, lobbizások, kategóriák közti sakkozások, komédia kategóriák furcsa helyzete, bebetonozott győztesek, stb, stb…

zridex - 2015. 01. 18. 14:33

Nagyon magasra tettétek a lécet az első évaddal, az nagyon profin sikerült. Ezt az évadkezdést kicsit gyengébbnek éreztem, összeszedetlenebb volt, illetve szerintem túl sokan vagytok. Egy ilyen 1 órás formátumban véleményem szerint ilyen 3, max 4 ember az ideális, ennél több ember csak ront az összképen, vagy lehet csak azért éreztem soknak, mert kicsit változott az összeállítás, de az első évad dinamikája kétség kívül hiányzott nekem.

Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok a többi részre, nagyon jó dolog, hogy a sok filmes podcast mellett, van egy dedikált sorozatos is, junkiekkal prezentálva.

Thomas - 2015. 01. 19. 03:23

Én “ma” letudtam az évadzárót és az új évadnyitót is, szóval remekül szórakoztam. Ez utóbbi most jobban tetszett, a sok aktuális premier miatt, amiről jó volt hallani a véleményeteket.
Az elején nagyon furcsa volt, hogy mindenkinek a hangja más minőségben és hangerővel érkezik, de aztán 5 perc után már fel sem tűnt. Nem vettem észre az üresjáratokat sem, biztos azért mert mást csináltam közben, és háttérnek hallgattam. Inkább az tűnt fel, hogy mindenki tudta, mikor ki beszél, szinte soha nem beszéltetek egyszerre, háttérzörejt sem vettem észre (pedig vártam, mikor nyit be barát/barátnő/anyuka, vagy ugat be a kutya:), szóval szerintem első ilyen próbálkozásnak tökéletes volt.
Az is tetszett, hogy női hangokat is hallottam, jó ötlet volt lányokat is bevenni.
És tényleg köszi, hogy vagytok, én még sosem hallgattam semmilyen podcastet, így ez most egy új élmény nekem. Mintha hirtelen szert tettem volna egy sorozatrajongó baráti társaságra, akiknek minden héten meghallgathatom a beszélgetését:)

20legendd - 2015. 01. 19. 15:35

Őszintén szólva, nem igazán tetszett ez most. Bár lehet, hogy csak a téma volt érdektelen számomra, mert bár kétségtelen, hogy aktuálisak voltatok, én mindig is jobban pártoltam az olyan adásokat, aminél inkább egy téma dominál és nem kötelezőszerűen sorozatokról kell beszélnetek.

Továbbá, rengeteg volt ez a 6 ember, de csak azért mert emellé nagyon rövid volt az adás és senki sem igazán tudta kifejteni a mondandóját szerintem. Nem lehetett sztorizni, kicsit eltérni a tárgytól, stb… szóval tűl gépies volt szerintem az egész.

A lányoknak nem is igazán sikerült (még) megtalálniuk a hangjukat ebben a közegben, így egy kicsit bele erőltetettnek is tűnt nekem, hogy mindenképpen legyen a podcastben ilyen is, de ez minden bizonnyal időben változni fog.

Engem mondjuk eléggé zavart az is, hogy mindenkinek más volt a hangminősége, és a hangereje. Zire-t és Ingoriont nem is értettem elég sokszor, míg Fega folyamatosan elhalkult, majd túl hangos volt. Aliasé is kicsit torz volt, de még teljesen rendben volt. Ha ezt a minőséget el tudná érni mindenki, az bőven elég lenne. Cyclotronic és Gaines ellenben tökéletes hangminőséget produkáltak. Náluk egyáltalán nem vettem észre változást az első évadhoz képest.

Persze ettől függetlenül is nagyon jó, hogy van Limitált Széria podcast, és biztos, hogy mindig meg fogom hallgatni, de szerintem növelni kell az adásidőt. Nem várok el persze olyat, mint amit anno az Epizodisták csináltak, vagyis 3-4 órás részeket, de egy 1,5-2 óra szerintem kell, hogy beleférjen minden, mindenki részéről és hogy szabadabbak legyenek kicsit a beszélgetések, meg kötetlenebb a hangulat.

Dalia - 2015. 01. 19. 19:05

Én nem hallottam a tavalyi podcastotokat, de ez tetszett, hajra, beteszem az állandó podcastok köze.
Melyik újonc sorozatról mondtatok, hogy House szerű a főszereplő? Elfelejtettem, hiba pörgetek nem találom es szeretnek utána olvasni. Köszi

CyClotroniC - 2015. 01. 19. 19:11

Dalia: Backstrom.

Dalia - 2015. 01. 19. 19:15

Köszönöm a gyors választ!

takirulZ - 2015. 01. 19. 23:33

Szerintem jó lett, de lehetne több adás is. :)

erik - 2015. 01. 20. 17:41

Szerintem nagyon jó lett, pláne hogy skypeon keresztül ment. Már csak ez után az 5 rész után meghoztátok a kedvem legalább a pilotra egy csomó sorozat esetében.

Köszi hogy csináljátok, mi hallgatunk titeket!

tejkaramell - 2015. 01. 22. 13:50

Nagyjából mindenben egyetértek 20legenddel, az első évad nagyon tetszett, igazán szuper volt, ez viszont egy kicsit nekem is unalmasabbra sikerült. Szerintem azért, mert felesleges épp hogy csak elindult sorozatokat ajánlani, mert ezekről ilyenkor nagyon mélyen még nem tudtok mondani igazán semmit, a pár perces bemutatókra/ajánlókra meg itt van a Junkie, nem kell azt megismételni. Főleg azért, mert ahogy most rémlik egyik új sorozatért sem voltatok oda annyira, így meg kicsit erőltetettnek is érződött, hogy át kell rágni magatokat a havi felhozatalon.
Azzal is egyetértek, hogy a 6 ember sok, de ezt akkor ti is éreztétek, viszont a technikai hibák engem annyira nem zavartak, ha nem is tökéletesen, de azért értettem mindig, hogy ki mit mondd.
Szóval összegezve én is annak örülnék jobban, ha egy adás alatt inkább 3-4 nagyobb témát járnátok körül, amiről mindenkinek (vagy a többségnek) több mondanivalója van, jobbann belemélyedve, részletesebben, vitákkal meg elkalandozásokkal együtt, ahogy kell, a rövid híreket meg hagyjátok a Junkienak. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz