login |

Pilot-mustra: Salem Rogers – 1×01

2015. 01. 20. 18:31 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon immáron negyedjére rendelt be jó pár pilotot, melyek a napokban kerültek fel a honlapjukra (bővebben erről itt). Hogy ezekből melyiket folytatják, az a nézettségtől és/vagy a fogadtatástól is függ, és egy-két hónapon belül eldől.)

Én is jól belehúztam elsőnek a Salem Rogers-szel. Oké, tudtam, hogy most nem olyan komédiákat fél órásakat kért be az Amazon, mint a Mozart in the Jungle, Transparent, Really vagy a The Cosmopolitans, de azért a Salem Rogers még így is iszonyatosan kilógott. Essünk túl rajta gyorsan, hogy kiderüljön a kommentekből, hogy tényleg pocsék a pilot, vagy csak megosztó.

SALEM ROGERS – 1×01 – 1,5/10

Pedig alapból érdekelt a sorozat(terv). Egyrészt a színészek (Leslie Bibb, Rachel Dratch) miatt, másrészt pedig az alapfelállás is rendben volt. A főhős egy egykor (1998-ban) menő, igencsak nagyképű, sekélyes modell, aki 10 évet tölt elvonón, valami rehabilitációs intézetben, amikor is kikerül onnan. Na, nem azért, mert rendbe jött volna, hanem egyszerűen az orvosok is megunják, hogy eredménytelen a terápiája és mondvacsinált okokkal elüldözik a személyzet és a bentlakók legnagyobb örömére.

Salem Rogers így visszapottyan a való világba, ahol az útja egykor volt asszisztenséhez vezet, akit anno szabadon terrorizálhatott, azonban mostanra már íróvá vált, többek között pont a modellel való korábbi kapcsolatát megénekelve adott ki gyereknek szóló, őket bátorító, önsegítő könyveket. Az egykori modell előbb asszisztensnek akarja őt ismét felfogadni, hogy segítsen neki ismét celebbé válni, majd később rájön, hogy annál többre lesz szüksége, ha boldogulni akar a megváltozott világban, ami valamiért már nem a sztárokra vevő, hanem a “valódi emberekre” és a fiatal sztárocskákra.

Szóval ez a lecsúszott topmodellel sztori kecsegtetett volna lehetőségekkel, de valami döbbenet volt látni azt a túljátszott és totál elviselhetetlen katyvaszt, amit sikerült a készítőnek kihoznia az egészből. Oké, nyilván Salem Rogers elviselhetetlen, nem túl szimpatikus jelenség, nekünk is utálnunk kéne (vagy szeretnünk utálni), de ha kőkeményen idegesítőnek írják meg, azzal nem hogy együttérzést nem keltenek bennem, de még külön vágyni is fogok arra, hogy azt kívánjam, hogy hallgasson el, amikor kinyitja a száját.

Ráadásul ez az irritáló stílus az alapfelállás legtipikusabb kliséivel lett felöntve, kábé minden, az alapszituból magától értetődően következő dolgot végigzongoráznak a pilotban, szóval kreativitásból egyelőre kőkemény nullát érdemelnek a készítők. Nem is nagyon értem az Amazon-t, hogy mit vártak ettől a szkript alapján.

A Salem Rogers-ből lehetett volna valami körmönfont szatíra, egy hibái ellenére kedvelhető főhőssel, de egyszerűen annyira harsány, nyomulós, idegesítő lett a végeredmény, hogy nehezen tudnám elképzelni azt, hogy ezt a koncepciót meg lehetne menteni egy 2. és 3. résszel. Akkor meg minek folytatni, ugyebár?

ui: Elfelejtettem írni, de a vége, a cliffhanger…, durva volt. Nálam még nem ért el ennyire ellenkező hatást cliff. Pont, hogy még véletlenül sem akarnám tovább nézni, annyira nevetségesen rossz volt.

8 hozzászólás Ne habozz!

sivár - 2015. 01. 20. 18:49

Nekem az episodes jutott róla eszembe, azt már kaszáltam, és most ezt is.

superpityu - 2015. 01. 20. 19:03

és akkor a rendkívül idegesítő cliffhangerről szó sem esett. nekem sem jött be túlzottan, de nem is utáltam igazán. de a másik 20 perces, a down dog sokkal hangulatosabb volt.

winnie - 2015. 01. 20. 19:38

áhááá, akartam írni, akartam írni.

a világ legszarabb cliffje. jézusom, de gáz volt, pont az ellenkezőjét érte el nálam, hogy ne akarjam nézni:)

Lemoni - 2015. 01. 20. 19:41

A két főszereplő nő valami kibírhatatlanul idegesítő, náluk csak a borzalmasan megírt sztori pocsékabb. Dobják ki az Amazonnál a fenébe ezt a förmedvényt és kérjenek helyette még több Mozartot.

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 20. 20:02

Sztem ennyire azért nem volt rossz, inkább úgy éreztem, mintha valaki egy 15 évvel ezelőtti sorozatot melegített volna fel, túlhaladt rajta az idő.

Azért a “we are going to live the privileged consequence free life that beautiful white and light-skinned black women are entitled to”-n jót nevettem, meg a főszereplő egyébként is jól hozta, amit kellett.

Hatból a negyedik helyen áll jelenleg, a népeket se nagyon mozgatta meg, nem nagyon lesz ebből folytatás.

Korlathius - 2015. 01. 20. 21:12

Akkor 1 próbát sem ér meg… Nem értem az amazont, a The Man in the High Castle telitalálat volt ez meg az olvasottak alapján… Na mindegy. :)

Mardred - 2015. 01. 20. 21:44

Sideboob a harmadik képen. ^^

ldavid - 2015. 01. 20. 22:51

Bibb catwalkja miatt már megérte megnézni :)
és még az alien anyut is láthattam újra

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz