login |

Pilot: The Man In The High Castle

2015. 01. 21. 21:11 - Írta: human

46 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon immáron negyedjére rendelt be jó pár pilotot, melyek a napokban kerültek fel a honlapjukra (bővebben erről itt). Hogy ezekből melyiket folytatják, az a nézettségtől és/vagy a fogadtatástól is függ, és egy-két hónapon belül eldől.)

Mi lenne Amerikával, ha a németek nyerték volna a második világháborút. Ezzel foglalkozik P. K. Dick Hugo-díjas könyve, és a most belőle készült sorozatpilot is. Nem tudjuk lesz-e folytatás, de már csak az ábrázolt világ miatt is kellemes high concept sorozat lehetne ebből.

A legfogyaszthatóbb Dick-műről van szó, még nem az a lényeg benne, hogy “Mi a valóság?”…, na jó, nem úgy, mint az Ubikban. Ennek megfelelően elég könnyen lehetne sorozattá varázsolni, és az Amazonnak sikerült is valamennyire, bár ehhez szerintem eldobták a bizonytalanságot a műből, de erről később.

A pilot első 10-20 percét egyszerűen öröm látni, vérbeli science-fiction. Az amerikaiak az elnyomottak, rossz körülmények között élnek, nem számítanak a kontinenst egymás között elosztó Japán-Német ingatag szövetségnek. A másik ami nagyon tetszett, miszerint Hitler Parkinson-kórban haldoklik, és a helyére pályázó tábornokok bizony ledobnának még pár bombát Amerikára, és ennek következményeként valószínűleg kitörne a japánokkal a III. világháború.

Szóval nyilván van a szabadság hazájában egy ellenálló mozgalom, ez meg van fejelve a japán-német gondokkal. A The Man in the High Castle fő problémája a világépítésen felüli dolgokkal van. Itt van ez a remek háttér, erre a cselekmény elindításán csak ásítozni tudtam, amikor pedig sor került volna a lényegre, akkor cliffhangerrel véget ért a pilot, és ki tudja mi lesz belőle.

A legrosszabb a női főszereplő volt – nem a színésznő, Alexa Davalos, hanem inkább az, ahogyan használták a karakterét. Nagyon vicces volt, ahogy végigrohant az ismerősein, csakhogy bemutassák nekünk a karaktereket valamennyire, és így hathasson az érzelmi tetőpont. Annyira mechanikusnak érződött az egész folyamat, hogy szinte fájt kicsit. (Elrohan az edzésről, mert mennie kell a szüleihez, elrohan a szüleitől, mert találkoznia kell a pasijával, elrohan a pasijától (ugyanott laknak, miért is rohan?) is, de csak hogy belebotoljon a sorsa változásának katalizátorába.))

És akkor el is jutottam oda, hogy a könyvön belül van egy könyv, aminek az írója a német világban olyat vet papírra, hogy győztek a szövetségesek (bár nem teljesen az a világ jön ki benne amiben most élünk), ezért betiltásra kerül a a műve. Ez lenne The Grasshopper Lies Heavy, amiből itt filmet csináltak.

Viszont a Grasshopper pontos mivolta elvileg nincs teljesen feloldva a High Castle-ben, ellenben itt a pilotban rögtön leteszik amellett a voksot, hogy az igazi felvétel, gondolom másik valóságból. Ez rögtön ad egy kis Lost-os színezetet az egésznek.

A megvalósítás egy-két CGI kivételével tetszett (az első utcán való mászkálás…), akad pár baromi jó kép benne, betettem párat közülük, gondolom feltűnt. A szereplőkkel egyébként nincs komolyabb baj, szokás szerint, szerintem jó a casting és még ismerős arcok is akadnak benne bőven.

Részemről 7/10 volt a kezdés, az alternatív valóság miatt mindenképp nézném még tovább, és tulajdonképpen a cliffhangerből is az vett el pontokat, hogy vagy egy évet kell várnunk a folytatásra akkor is, ha az Amazon berendeli végül sorozatnak. Nagy húzás lenne tőlük, és tágítaná is az eddig felhozatalukat, legalábbis stílusilag.

46 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2015. 01. 21. 21:23

Az Amazon mostani csomagjából ez és a Mad Dogs fogott meg. Nem olvastam a könyvet, így kizárólag az itt látottakra tudok reflektálni, nekem tetszik és egyben elborzaszt, amit láttam. Tetszik, mert egy nagyon érdekes helyzetet mutatnak be és elborzaszt, hogy mi lett volna, ha….. A pilot végi cliffhanger azért nagyot ütött, az ilyen szituból általában kétféle, nagyon klisés módon tudnak kijönni, remélem inkább találnak egy egyedi megoldást rá. A színészek jók, a képi világ nyomasztó, bízom benne, hogy berendelik, jóféle cucc lehet ebből.

m76 - 2015. 01. 21. 21:27

Az a baj, hogy a pilot alapján fogalmam sincs mi lesz ebből. Nekem is főként a háttér tetszett, mivel a történet szinte el se indult. Az egésznek olyan hangulata volt mint az alternatív világnak Fringe-ben.

A világ 9/10, de a történet egyelőre 4/10.

korum - 2015. 01. 21. 21:47

Van benne potenciál, a 9 pontot is megkapja tőlem. Remélem berendelik….

Egyébként Dick legfogyaszthatóbb művei szerintem a novellái, azokat akárkinek oda merném adni, de talán a regényei közül tényleg ez, már ha valakit nem zavar, hogy nincs rendes vége (a folytatása soha nem készült el). Meg talán az Ubikot vagy a Halál útvesztőjét ajánlanám mint klasszikusabb, fogyasztható történeteket.

DarylD - 2015. 01. 21. 21:52

Magával ragadott pilot, nagyon sajnálnám, ha nem rendelnék be sorozatnak. Egy 8/10-et megelőlegeznék neki, de azért ebben benne van a világépítés is. (és ez még nem a kedvenc amazon pilotom volt, Mad Dogs jobban tetszett)
A két főszereplőt még kicsit kidolgozatlannak éreztem, de hiszem, hogy idővel ezt orvosolni tudnák. A pilot nagyon alapozás jellegű volt, de az eddigiek alapján nagyon jó történet kerekedhetne ki belőle.

superpityu - 2015. 01. 21. 21:56

ez volt a legjobb a mostani felhozatalból. egész érdekes volt az egész megvalósítás, viszont az indítás tényleg ásítózósra sikerült. remélem az amazon is jövőt lát benne, nem csak mi.

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 21. 22:01

99%, hogy sorozat lesz belőle, messze ennek a legjobb a fogadtatása, ezt nézték a legtöbben, az Amazon magából csinál bohócot, ha ezek után nem rendeli be.

A könyv elég rövid, már most is sok új dolgot hoztak be, és még sokat is kell, ha a tíz részt meg akarják tölteni.

CyClotroniC - 2015. 01. 21. 22:06

Jó hallani, hogy ez kifejezetten jól sikerült, bár nem próbáltam a pilotot, igazán csak ez és a Mad Dogs érdekelt a mostani adagból. Na majd ha jön a teljes szezon, biztosan megkapja az esélyt.

Shyllard - 2015. 01. 21. 22:08

Magát a sztorit nem ismeres sajna, de az ötlet baromira tetszik, legalább azt elérték ha nem rendelik be, hogy még egy könyv felkerült az olvasnivalókhoz :D

paranoid android - 2015. 01. 21. 22:22

Jópár évvel ezelőtt olvastam a regényt, sőt akkor egy-két hónap alatt kábé fél tucat Philip K. Dick könyvet egymás után, így eléggé megkoptak az emlékeim. Azért a The Grasshopper Lies Heavy változtatásra én is felfigyeltem. Ami ötletes szerintem, mind megvalósítás szempontjából (mozgóképnél mindig jobb, ha megmutatnak valamit, mintha csak beszélnének róla), mind történet szempontjából (kreatív eltérés az alapanyagtól, nem úgy, mint a 12 Monkeys esetében). Persze egy könyvnél sokkal jobban fel lehet tartani a fikciós lehetőséget, mint itt a híradófelvételeknél. De a pilotban a karakterek nem jelentették ki egyértelműen, hogy igazi a felvétel, ők is megkérdőjelezték. Persze, mint nézők, mi felismerjük a felvételeket, de a karakterekben még ott lehet a kétség. Mindenesetre a pilot tetszett, bár leginkább nálam is a világépítése miatt, de mindenképpen van benne lehetőség a történet szempontjából is.

ThomasCrown - 2015. 01. 21. 22:30

De vártam! Nem csalódtam! Nálam tuti nézős lenne ezek alapján, remélem lesz belőle sorozat! 9/10 simán!

Khaal - 2015. 01. 21. 22:50

Annak idején a könyvet az érdekes alapfeltevés miatt vettem meg, de történetileg egyáltalán nem talált be, kicsit ezzel a pilottal kapcsolatban is ezt érzem. A felvázolt világ érdekes, a politikai környezet pl. engem kimondottan érdekelne. Mi lett Oroszországgal, hogyan alakult ki a satus quo Japán és Németország között…stb. A bemutatott szereplők viszont nem igazán fogtak meg, nyilván egy ilyen sorozatnak nehéz megalapozni 60 percben úgy hogy a karakterekre is maradjon rendesen idő, szóval nagy kérdés mi lesz a következő 1-2 részben. Persze feltéve, hogy egyáltalán berendelik. Számomra mindenképpen nézős lenne, nagyon el kellene ahhoz baltázni hogy érdektelenné váljon.

korum - 2015. 01. 21. 22:54

A Ji Kinget csak futólag emlegették, remélem nem fogják hanyagolni.. a könyvben elég alap.

Qedrák - 2015. 01. 21. 23:37

Szerintem brutálisan jó lett a látványvilága, remélem berendelik. Nemcsak az eredeti műre, hanem a hatvanas évek Amerikájára vonatkozóan is elrejtettek néhány kulturális utalást, (a Ji Kinget pl. a japán karakter használta a végén). A cliffhanger nem is volt olyan nagy cliffhanger, azoknak, akik olvasták a könyvet, mert ott jóval később bukik le, és a karaktert ráadásul kicsit át is formálták az eredetihez képest. (Nem olasz volt).

A gyengesége a karakterekben van, egyik sem lett igazán bemutatva, a főhős színésznő sem kapott semmilyen mélységet. Ha ezen változtatnak, akkor abszolút nézős lesz, így csak 9/10. :)

Qedrák - 2015. 01. 21. 23:40

Amúgy a könyvben Tagominak van egy jelenete, amiben az alternatív valóságból kiszakad a mi valóságunkba, szóval azért ez is hamisítatlan dicki mű. :)

clegane - 2015. 01. 22. 00:00

fuhh egyáltalán nem fogyasztható a könyv, kézzel-lábbal tiltakozok e kijelentés ellen. sokkal-sokkal fogyaszthatóbb dolgai vannak Dicknek. ezt olvasni a laza pulpnak tűnő téma ellenére bizony egy elég nehéz fába vágott fejsze.

viszont azt nagyon látom benne, hogy egy sorozatban megfelelően kibontva nagyon ki lehet hozni belőle a potenciált, ezért szurkolok neki.

human - 2015. 01. 22. 03:09

paranoid android: a csaj mondja, hogy “real”

winnie - 2015. 01. 22. 06:25

“99%, hogy sorozat lesz belőle, messze ennek a legjobb a fogadtatása”

ld. zombieland:)

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 22. 08:58

winnie: a Zombielandet egyáltalán nem fogadták pozitívan, az Amazonon 3,7-e van, és a készítő is a film rajongóit hibáztatta.

“While dissatisfaction from hardcore Zombieland fans no doubt factored into Amazon’s decision to cancel it, it’s unfair to say that this was the sole reason for Zombieland not getting commissioned for a full season. The pilot was – to be put it bluntly – just not very good, something that was widely reflected in the reviews.”

Eléggé adja magát, hogy az értékelések száma egyenesen arányos a nézőkével, ami azt jelezné, hogy a pilotot nagyon sokan látták, és a nézők nagyon pozitívan fogadták. Nyilván elcsúszhat a dolog mondjuk a pénzügyeken, de ha ezeket előre nem tisztázták, akkor mindkét fél hülye.

leila - 2015. 01. 22. 10:35

Olvastam a könyvet és vártam ezt a pilotot, kellemes csalódás ért. Szépen ki voltak dolgozva a részletek, jól nézett ki a világ, nem hatotta át az olcsóság érzése, mint egyes SyFy sorozatoknál.

Remélem, lesz belőle folytatás.

Néma Harcsa - 2015. 01. 22. 10:40

A könyv nagy kedvenc (le is nyúlta valaki), a pilotról: a Dick-i altertöri mellett a díszletek, kosztümök, hangulat: 10/10, viszont pl. az elején a “honnan tudjam, hogy nem vagy kém?” “dehát nem vagyok kém”, és hasonló jellegű bugyuta párbeszédek plusz egyéb dramaturgiai hibák sajnos lehúzzák (annyira azért nem, mint a Gothamet) egy igen-igen jóindulatú hetesre. Viszont én is nézném tovább.

Reeka - 2015. 01. 22. 11:44

Még csak belenéztem, de a képi világ nagyon bejött, és maga a koncepció is nagyon tetszik. Simán nézős lenne.

VDani - 2015. 01. 22. 14:07

Nekem meg pont a látvánnyal van bajom. Az első 20 perc után fájt a szemem, nem igaz, hogy egy alternatív ’62-ben nem lehet egy napsütéses snittet bevágni, vagy valami normális fényt adó lámpát mutatni. Alig látok valamit, szameg.
Egyébként meg tökéletesen unalmas az összes karakter, egyedül a Grasshopper Lies Heavy szála lehet érdekes, de csak amiatt biztosan nem maradok.
Itt is ugyanzt érzem, mint az Amazon többi sorozatánál. Prémium akar lenni, erős témákhoz nyúl, de nem tud kilépni a középszerűségből. A bepróbált 5-6 pilotjuk közül eddig egyedül a Zombieland jött be, de abban meg pont az volt a jó, hogy nem is akart túllépni a logikátlan szórakoztatáson.

bostone - 2015. 01. 22. 23:36

Valami útközben elveszett. Ez nem az, amit Dick elindított a fellegvár felé. A műsor egyharmadánál azt éreztem, hogy egy francia ellenálló filmet nézek az ötvenes-hatvanas évekből, egyszerűen kicserélték a díszletben a zászlókat és a sablonban a szereplőket.

edg - 2015. 01. 23. 10:37

Nagyon szeretem PKD regényeit, de szerintem ez nagyon gyenge. Végig se bírtam olvasni..

Brynden Rivers - 2015. 01. 23. 12:38

+1 “Valami útközben elveszett”.

Nem füveztek benne :(

Félig viccelek, de az hatalmas poén a regényben. :)

+ Nem mutattak be egy fontos szereplőt, pedig lett volna rá idő és jobban árnyalta volna a japán-amerikai viszonyt ebbe a világban.Volt dzsúdó oktatás

De nem éreztem a komplexitását az egésznek, még. Mondjuk heti hullaégetés az kemény volt.

Tényleg francia-ellenállós film-érzésem volt a párbeszédek néhol túlzott egyszerűsége miatt.

A cliffhanger fölösleges volt kicsit, de az hogy olasz (remélem s) a karakter, jó mert a olaszokhoz kötődődén van egy nagyon jó elem az alternatív világban :)

Inkább rész elejei jeleneteket lehetett volna kicsit mélyíteni pl. bujkáló zsidók, Kanadai Szabad Amerika Rádió +++ Afrikára, Európára, oroszokra, atomra, FDR-re egy-egy utalás nem ártott volna.

Összességében nagyon szurkolok, hogy egy Mad Men/BSG színvonal felé fejlődjenek, eddig 6,5/10.

Tom Bobb - 2015. 01. 23. 17:33

A legnagyobb baj itt, hogy nagyon gyenge a könyv és nagyon gyenge az írója – mint valódi alkotóművész. Lehet elismerni valakinek a munkásságát, csak érdemes belátni az elvont bólogatások mögé is, mikor szembesülünk vele, hogy valakinek a munkásságát azért kedveljük, mert mások is kedvelik.
Sajátos véleményem, hogy Dick egy középszerű író, akinek rengeteg jó ötlete volt, de képtelen megfelelő hangnemben és rendesen elkapott történetvezetéssel írni. Egyszerűen ehhez nem volt tehetsége. Amiben pedig nagy volt, azt elhamarkodta – érdekes képeket teremtett (mint ezt is itt), de nem dolgozta ki, és ettől hiányérzeted lesz, még akkor is, ha isteníted – mert ez a mai módi.

edg - 2015. 01. 23. 18:37

Tom Bobb: Részben egyetértek. Viszont szerintem írt nagyon jó regényeket is PDK. (Istenek inváziója, Palmer Eldritch három stigmája, Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?) Szerintem se a stílussal, se a történettel semmi gond az említettekben, nálam legalábbis megütötték a mércét.

Az tény, hogy rengeteg vackot is írt.

Mostanság ez a nácis téma hoz pénzt, de bevallom nagyon csodálkoztam, hogy ha már PDK adaptáció, akkor miért pont ez a regénye? :O

zombie - 2015. 01. 23. 20:08

PKD szerintem inkább gondolatokat ébreszt ebben a könyvben. Az hogy olvashatatlan betudható annak, hogy mikor elakadt az irásban, ő is a jóskönyvhöz fordult segítségért. Szóval mikor elakadt a sorsra bízta a folytatást. Egyébként a pilot visszaadta valamelyest a hangulatot számomra.

Amúgy is úgy tudom, hogy az író maga is bizonytalan volt a minden napokban. Szóval a valóságot illetően. Paranoiás volt (vagy nem, és tényleg figyelték) évekig kommunikált halpot ikertestvérével, ugy tartotta hogy isten létezik de korántsem olyan jó, mint állítják. Állítólag egy drog hatása alatz elkezdett latinul beszélni, pedig előtte sose tanult latinul. Innen jött az az elmélete, hogy az idő nem lineáris hanem minden egyszerre párhuzamosan történik. Ugyanis gladiátor volt a hatása alatt. Azért alatin nyelv. Azt mondta az volt előző életében.

Brynden River akit írtál, hogy kihagytak azt én is hiányoltam, de r3mélem lesz folytatása es benne lesz, mert tényleg fontos karakter

Llew - 2015. 01. 23. 22:26

Marha jó volt. Az elején szórhattak volna kicsit több infót is a világról. A hangulat minden esetre megvan. A karakterek közt is vannak érdekesek, pont a főszereplők nem tűnnek annak. A színész gárda viszont jó, így az ismerős arcok alapján. A sztori is kellően érdekesnek ígérkezik, így nem csak a világépítés miatt volnék kíváncsi a folytatásra.

Mikor dől el a berendelés, és ha nyer, akkor mikorra lesz belőle sorozat? Jövőre, vagy hamarabb?

TPZ - 2015. 01. 24. 00:52

Én azt tudtam meg a pilotból, hogy a japánok és a németek is angolul beszélgetnek egymás közt, a nácik annyira utálják a franciákat, hogy elvették tőlük az összes citroent és áthajózták Amerikába, valamint hogy ha egy tekercs filmet sokszor fűzöl be egymás után, mindig más lesz rajta.

Nem volna ez rossz, de amíg ott van a Wolfenstein: The New Order, ahol megmutatják, hogy milyen is az, amikor a nácik nyernek, ez néhol bántóan bugyuta világképileg és hangulatilag is.

Illusztrálom, hogy például mire gondolok:

“Well, my father told me what it was like, before the war.
– Your father, huh?
– He said every man was free.”

vs.:

“- You don’t get it, do you? Before all this, before the Germans, before the war, back home man, you were the nazis.”

Tommy - 2015. 01. 24. 20:41

Öö.. Miből jött az le hogy olasz a kettős ügynök?

bostone - 2015. 01. 25. 00:16

Az ember a fellegvárban valóban nem a legjobb Dick mű, de gyenge írónak nevezni, inkább a befogadás képességének hiányára utal. Egyedi megközelítésben boncolta a létezés absztrakt formáit, és ennyi.

Caprioly - 2015. 01. 25. 21:49

SPOILER VESZÉLY Én nagyon vártam már ezt a részt, de őszintén szólva egy kicsit zavarban vagyok. Ahogy azt előzőleg is sokan megírták, a világ nagyon érdekes 8/10 de a történet, a szereplők és a dialógusok 4/10. A párbeszédek túlságosan egyszerűek voltak, vagy pedig túl sok volt bennük az expozíció. Sőt néha úgy érződött hogy sokkal inkább a szereplők elbeszéléseiből tudunk meg fontos információkat ahelyett hogy LÁTTUK volna. Úgy értem király az a rengeteg CGI horogkereszt meg minden de…. Washingtonra egy hidrogénbombát dobtak?! Hogyan? Mikor? És azt miért nem mutatják meg nekünk? Persze látjuk a gonosz barnaingeseket, ahogy civiliket végeznek ki és bestiálisan kínoznak meg de ezek már ezerszer bejáratott náci sztereotípiák. Az SS tisztről nem is beszélve. De ha már sztereotípiák: japánok. Naná hogy szobor merev arccal járnak mindenhova, naná hogy mindig meghajolnak.
A főszereplőkről sem tudok túl sok jót mondani. A csajnak lelövik a testvérét, amit pár könnyel lereagál majd utána mindenféle kérdés nélkül átveszi a helyét. Vagy pedig az ahogy arra reagált amikor ellopták a holmiját? Nem nehogy szóljon a buszvezetőnek hogy meglopták, az nyílván nem fog tenni semmit… A pasija meg. Annak a csávónak rá van írva a homlokára hogy öljetek meg. És ez a gondolat még akkor fogant meg a fejemben mielőtt kiderült róla hogy a nagyapja zsidó volt.
Egyedül a teherautó vezető srácról tudok jót elmondani, mert őt tényleg sikerült megkedvelnem az epizód végére ezért elég sokkoló volt megtudni róla hogy az illető valójában náci kém. Remélem ezzel és a csajjal létesített teljesen nem meglepő kapcsolattal kezdenek is majd valamit az írók. Azt sajnálom a legjobban hogy nem az HBO vette a szárnyai alá ezt a rendkívül érdekes koncepciót. Szívesen láttam volna hogy mit tudnak vele kezdeni.

sepuku - 2015. 01. 27. 19:37

Nekem nagyon tetszik. Kíváncsi lennék a sorozatra nagyon.

meow - 2015. 01. 30. 14:50

én már nem hiszek az amazonosoknak, a the afterből se lett semmi pedig berendelték :(

Thrasher - 2015. 01. 31. 09:33

“ezért elég sokkoló volt megtudni róla hogy az illető valójában náci kém”

a legelső jelenettől fogva erre számítottam.

“ha egy tekercs filmet sokszor fűzöl be egymás után, mindig más lesz rajta.”
édes istenem, más jeleneteket vágtak be nekünk.

“Nem mutattak be egy fontos szereplőt, pedig lett volna rá idő és jobban árnyalta volna a japán-amerikai viszonyt ebbe a világban”
a régiségkereskedőre gondolsz? a könyvben ő volt a kedvenc karakterem, nagyon jó volt, ahogy vívódott, mert ki kellett szolgálnia a japán vásárlóit, miközben lenézte őket

winnie - 2015. 02. 18. 15:42

be lett rendelve sorozatnak.

Ripazha - 2016. 01. 01. 15:49

Épp Karácsonyra leptem meg magamat egy Man in the Highcastle könyvvel, és gondoltam ha már elolvastam, megnézem mit hoznak ki belőle. Olvastam róla, hogy elfog térni a könyvtől de azt nem hogy ennyire… Az első részben kicsííít zavart, tartottam egy nap szünetet és emésztgettem, tetszett maga a dolog, a képi világ, a színészek, csak egész végig a könyv lebegett a szemem előtt és nem tudtam annyira elhatárolódni tőle.
Most néztem meg a harmadik részt, és kezdem megszokni. Már elrendeztem magamban, hogy ez nem a könyv, ez a sorozat, és teljesen más, csak alapként kezeli a könyvet. Így nézve már egész élvezhető… élvezhetőbb… nem mondom hogy szörnyű, nem az, tök jó, élvezem nézni, és minimálisan izgulok is rajta, hogy vajon mit hoznak ki belőle(ritkán izgulok filmen/sorozaton ezért nagy szó, a könyvet viszont éjszakákon keresztül olvastam, olykor fejezeteket kellet visszaolvasnom másnap, mert annyira fáradt voltam már, hogy nem maradt meg belőle túl sok, de iszonyatosan élveztem és izgultam rajta, pedig nem egy pörgős darab, de valahogy mégis magával ragadott)
Szóval egyelőre maradok végignézem, ha már megvan, és az elkövetkező részekből kiderül, hogy megérte e maradnom. :)

Qedrák - 2016. 01. 01. 21:28

Ne lepődj meg, ha nagyon el fog térni tőle a végén, de azért egy tipikus K.Dick-csavart betettek a készítők. :)

Ripazha - 2016. 01. 02. 02:45

Már kíváncsian várom. Egy két jelenet kicsit meh, de nagyrészt helyén van a sorozat.
Bár Childant kicsit hiányolom, az eddigi 5 részből csak egyben szerepelt, de legalább nincs az hogy kihagyák. De egyelőre megvagyok elégedve a sorozat vonalával, bármennyire is eltér, jól összehozták.

Snoopyzit30 - 2016. 01. 26. 21:10

Évadzáró kritika?

Qedrák - 2016. 01. 28. 12:32

Ha esetleg nincs rá jelentkező, én például szívesen írnék róla.

Zora - 2016. 02. 04. 20:29

Most néztem meg mind a 10-et, nagyon tetszett. A könyvet nem ismerem.
Az alapkoncepció nekem egy nagy homály.
Ki készíti ezeket a filmeket, és miért, és hogyan? (Ugye, az utolsóban két szereplő ott volt, idegen helyzetben.)
Erre miért nem tértek ki a szereplők, hogy ez hogyan lehetséges?
(A Fringe amúgy a kedvencem volt, otthon vagyok párhuzamos univerzumokban, de itt semmilyen utalás vagy magyarázat-kezdemény nem hangzott el. A könyvben van erről szó? Mert akkor elolvasom.)

Snoopyzit30 - 2016. 02. 08. 22:07

@Zora: “Erre miért nem tértek ki a szereplők, hogy ez hogyan lehetséges?”

Pont ez a lényeg, hogy fogalmuk sincs, hogy ez hogyan lehetséges és ez lesz az érdekes a továbbiakban (is). A könyvet én sem olvastam, de az leesett, hogy a hangsúly az erre tolódik el.

Enzo - 2016. 02. 25. 00:45

Ebből komolyan nincs évadkritika? Esküszöm mintha láttam volna, de konkrétan nov19 utáni posztot se találok, pedig 20.-ai volt a premier.

Snoopyzit30 - 2016. 03. 03. 17:04

@Enzo: egy másik honlapon olvastam nagyon jó évadkritikát, de gondolom nem szabad reklámozni. Itt szerintem a szándék megvolt, winniék ígérték is karácsony körül azt hiszem, aztán gondolom nem fért bele az idejükbe. Kár egyébként, mert sokkal gagyibb (nekem) sorozatokról írnak sokat, ez meg méltatlanul hanyagolva van.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz