login |

Justified: kezdett a 6. évad

2015. 01. 23. 14:58 - Írta: Neoprimitiv

93 hozzászólás | kategória: kritika,

Oh, you saying that like we ain’t dead already.

Az utolsó kör.

Sajnos nem lesz több évad a Justified-ból, a keddi premierrel Raylan Givens sztorija a végső felvonáshoz érkezett. Mivel a készítők is kábé ennyi évadot terveztek és a csatorna is még idejében bejelentette, hogy a 6. szezon egyben a záró is lesz, minden lehetőség adott arra, hogy egy, a sorozatot méltó módon megkoronázó utolsó etapot kapjunk. Ez persze egyben azt is jelenti, hogy a léc nagyon magasan van, lássuk, hogy sikerült a nekifutás?

Ha volt az évadnyitónak fő témája, akkor az az elvágyódás volt. Mindenki békére, nyugalomra vágyik, mindenki szeretné letenni a lantot és (a maga módján) csak élni az életet – az már a Justified groteszk logikája (vagy a valóság), hogy ehhez egyre nagyobb káoszon és halottakon át vezet az út. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A másik, ami feltűnő volt, hogy hány ponton utaltak vissza a pilotra. A pickup-os bankrablás, az árulónak tartott társ kivégzése, ahogy Raylan beleveri Dewey fejét a kormányba – csupa olyan mozzanat, ami a kezdeteket juttatta az eszembe.

Ami a számomra a rész után a legmeglepőbb volt: sok fehér folt maradt. A Justified korábbi nyitó epizódjai rögtön a táblára helyezték a fő figurákat, tisztázták, hogy ki vagy mi körül fog forogni az évad. Most csak utalásokat kaptunk. Oké, Raylan el akarja kapni Boyd-ot, Ava ott maradt két tűz között, ez a fő szál, de a kibontásának a hátteréül szolgáló eseményeket a korábbinál nagyobb homály övezi.

Garret Dillahunt figurájának még a nevét sem tudjuk, nem hogy a jövetele tényleges célját. A bankrablás például nyilván Katherine instrukciói alapján történt, de nemcsak hogy ő nem került elő az epizódban, még az sem egyértelmű, sikeres volt-e az akció vagy sem?

És ha már Katherine – hiányzott Wynn Duffy is, de nagyon. A megszokotthoz képest tehát indulásnak sokkal több a rejtély, de ez alkalmasint szükséges is lesz, valamivel le kell kötni a néző figyelmét addig is, amíg a végső párbaj elérkezik.

Az előző évad végén már írtam, hogy nekem erőltetett a hirtelen Boyd-ra irányuló hatalmas figyelem a hatóságok részéről és az évadnyitó csak megerősített ebben. Változatlanul az az érzésem volt, mintha a készítők hirtelen rádöbbentek volna, hogy Boyd túl szimpatikus lett az elmúlt évadok alatt és most gyorsan megpróbálnák ezt megváltoztatni.

A tetteiben semmi karakterével nem azonosítható dolog nem volt, inkább a tálalás sugallta ezt. Olyasmikre gondolok mint mondjuk a hangsúlyosan mutatott horogkeresztes tetoválás. A pilot alapján teljesen stimmel, csak nem emlékszem, hogy azóta valaha is előkerült volna a dolog.

No és persze ott volt a nyitány WTF pillanata, Dewey halála. Szegény Dewey, az örök wannabe nagyfiú, aki garantáltan képes volt még nyerő pozícióból is mindig vesztessé válni. A beszélgetésük Boyd-dal nekem az Egerek és embereket juttatta eszembe, csak amíg ott George tragikus hőssé válik Lennie megölésével, Boyd csak “rosszabb” lett a nézők szemében.

Hozzá kell tennem, hogy – legalább is az én mércém szerint – Raylan-nel sem bánnak kesztyűs kézzel az írók. Ahogy Ava-t kezeli, az nagyon távol áll akár a kettejük korábbi kapcsolatától, akár Raylan nők irányába tanúsított általános viselkedésétől. A bankrablás utáni találkozójuknál – még egy pilotos utalás! – éppen a lényeg maradt ki: hogy Bowman, Ava férje köztudottan egy ostoba fajankó volt, míg Boyd-ra ez nem éppen jellemző. Az, hogy Raylan ennek tudatában, pusztán Boyd lebuktatásáért visszaküldte Ava-t, ez az ő kartonján is is egy szép nagy fekete pont.

Nyilván ez a lemondó, “ki akarok szállni”-hangulat volt az oka annak is, hogy most jóval kevesebbet kaptunk a Justified humorából. Boyd egyetlen beszólásán kívül nem nagyon volt mosolyogni való ebben a részben, márpedig a humor a számomra legalább olyan lényegi eleme volt a sorozatnak, mint az akciók. (Megint csak: hol marad Wynn Duffy?)

A forgatás még tart (bár már eléggé a végéhez közeledik) és ha hinni lehet Graham Yost-nak, akkor még mindig nincs eldöntött befejezés. Mivel a 4. évadban is csak a közepén találták ki, hogy kire húzzák majd rá a vizes lepedőt, ez nem szükségszerűen rossz jel, de azért egy kicsit fura.

Remélem, hogy fel fognak tudni nőni az elvárásokhoz, nagyon szeretném az egyik kedvenc sorozatomat szépen elbúcsúztatni.

93 hozzászólás Ne habozz!

Nikki - 2015. 01. 23. 15:17

Annyi jót olvastam már a sorozatról, és emlékszem, valamelyik részét régen elkaptam a tv-ben, és az nagyon bejött, így felkerült a listámra; de a pilotot egyszer már abbahagytam, aztán most a napokban a 6 részig jutottam, de még mindig nem érzem, h hűű, ezt folytatni kellene. Szóval az lenne e kérdésem, h később indul be? Érdemes kitartani, folytatni? S be lehet-e lőni, h melyik azt a pont, amikortól nem érdemes tovább próbálkozni, mert nem az én sorozatom?

Shyllard - 2015. 01. 23. 15:18

Nekem bejött az, ahogy Boyd-ot beállítják a fő rosszfiúnak, valahogy nekem nem passzol el a karakterétől ez, csupán elkezdték ezt az oldalát hangsúlyozni most. Raylan Ava-val való bánása viszont tényleg eléggé kilógott, ő eddig nem volt ilyen és szerintem az utolsó meló sem magyarázza ezt meg (5 évadon keresztül minden meredek helyzetben meg bírta magát tartani, nem pont itt kéne már kibillennie)
Évadkezdésnek jó volt, Dewey-t nagyon sajnáltam, valahogy reménykedtem benne, hogy a végén ő ússza meg egyedül az egészet, de sajna nem így lett :( Duffy-nak meg ideje színre lépnie.

exile - 2015. 01. 23. 15:18

Egyik kedvenc sorozatom, remélem jó lesz az évad!

Shyllard - 2015. 01. 23. 15:20

Nikki: számorma pont az a sorozat egyik erőssége, hogy első évad óta ugyanúgy tudta magát tartani egy általa meghatározott szinten. Nincs nagyon hullámzás és 6 rész után már lehet annyiban tudni. Esetleg még a 2. évadból bepróbálhatsz pár részt, mert ott más a főellenség, de ha az sem jön be, akkor szerintem hagyd annyiban.

Neoprimitiv - 2015. 01. 23. 15:54

@Nikki: szerintem ha hat rész után még mindig nem kedvelted meg, akkor ez nem a te stílusod, fölösleges erőltetni. Ahogy Shyllard is írta, a színvonal viszonylag egységes és amiért sokan (köztük én is) imádják az a hangulata, a ritmusa – ha az hat rész után sem fogott meg, akkor szerintem a későbbiekben sem működne nálad.

vShyllard: Boyd soha nem volt egy “rendes” fazon és mindig is veszélyes volt, ezért is írtam, hogy nem karakteridegen, amilyen helyzetekbe most írják. Viszont ezzel együtt is az első négy évadban még elképzelhető volt a számomra, hogy megússza és ez nézőként is elfogadható lesz. Az előző évad és a pilot után ez kizárt, a karaktere sokkal sötétebb tónusokat kapott, mint korábban.

Llew - 2015. 01. 23. 17:21

Én a tavalyi szezon zárása után keserű szájízzel álltam fel a sorozat elől és hirtelenjében – nyílván túlzás – egy Dexteri befejezést vizionáltam.

Ehhez képest ez az évad nyitó egy kicsit megnyugtatott. Bár az alap maradt, de érezhetőek a váltások, amiket Neo is említ fent. Nekem nem annyira tetszik ez a Boyd nagyon hirtelen elsötétítése húzás. Lehet csak a memórián kopott meg a korábbi lépései kapcsán, de ilyen direktbe fenyegetés nélküli gyilkolásra nem emlékszem tőle, mint most Dewey kivégzése.

Szegény kis hülye Dewey. Borzasztóan szerencsétlen és vicces figura volt, bár a tavalyi akciója után nem vártam, hogy viszontlátjuk, főleg nem így.

Korábban Raylannek voltak meredek húzásai (Winnonás pénz kavarás), de Ava ilyen szintű veszélybe keverése nagyon nem illik rá. Boyd záró képsoros nézése nem sok jót ígér szegény csajnak.

Nagyon kíváncsi leszek mit hoznak össze a végére, a tavalyi nem annyira jó évad után. Remélem nem okoznak csalódást.
Tim és Rachel is kaphatna kicsit több plusz időt, bár erre nem számítok.

Art lövöldözős beszólása alapján az merült fel bennem, hogy mi van, ha Boyd meredeken lefelé vezető útja mellett a sorozat esetleg Raylan halálával ér véget? Egy megnyert párbajjal ismertük meg, talán – az – egy elvesztettel búcsúzunk el tőle.

Neoprimitiv - 2015. 01. 23. 18:05

Llew: A sorozat stílusa alapján benne van a pakliban, hogy Raylan sem ússza meg, de én (a mostani kép alapján) inkább arra számítok, hogy túléli. Pici baba, lenyugodni akaró főhős – a tévés sablonok alapján szerintem jó esélye van.

Art betegállományával-visszavonulásával Rachel-re több idő kellene jusson, hiszen most már ő Raylan főnöke.

A záró képsorhoz csak annyit, hogy Yost azt mondta róla, sokáig variáltak, hogy benne maradjon-e és amikor az igen mellett döntöttek, akkor sem volt egyértelmű vélemény arról, mire gondolt közben Boyd, csak azt érezték, hogy egy nagyon hatásos jelenet.

Benjy - 2015. 01. 23. 20:32

Nekem nagyon bejött a nyitás. Nem tudom hogy csupán a fanboyság beszél-e belőlem, vagy a hosszú szünet miatt élveztem nagyon a kezdést. A kikacsintások nagyon jók voltak, és az is tetszett hogy nem akart hirtelen sok új infót ránk zúdítani a premier. Duffy tény hogy hiányzott, úgyhogy ezért jár egy fekete pont. Dewey halála viszont nagyon lesokkolt, nem számítottam hogy pont a premierben húzzák meg ezt a lépést.

“Boyd egyetlen beszólásán kívül nem nagyon volt mosolyogni való ebben a részben”

Ezzel azért vitatkoznék. Csak bennem maradt meg a “Halt! U.S. Marshals!” jelenet? Meg szokás szerint a Dewey-Raylan jeleneteken is jót szórakoztam.

Desmond Wallace - 2015. 01. 23. 21:19

Jó évadkezdés volt.

Boyd egy roppant jó karakter, de nagyon sok van már a rovásán, így egyáltalán nem érzem, hogy csak az utóbbi időben kezdték volna befeketíteni.

Dewey hiányozni fog. Ő volt az átlagsöpredék, aki mindig megszívta.

Nikki - 2015. 01. 23. 21:43

@Shyllard, Neoprimitiv: hmm pedig Raylan badass meg minden, de mégis még hiányzik valami, nem elég, s ezek szerint akkor ez nem változik, hiába várnám.. Sajnálom, tényleg akartam szeretni, de akkor nem erőltetem; köszönöm szépen a válaszokat!

Neoprimitiv - 2015. 01. 23. 21:55

Desmond: Boydnak mindig is sok volt a rovásán, ő soha nem volt jófiú, de az első négy évadban mindig voltak olyan kiegyensúlyozó részletek is, amelyek miatt a Raylan-nel való viszonya inkább meccshez vagy rabló-pandúrhoz hasonlított, nem egy vadászathoz. Korábban azt éreztem, hogy Raylan (leegyszerűsítve) a kihívás kedvéért kergeti: tudja, hogy Boyd rafinált és le akarja győzni.

Most viszont olyan, mint ha bosszút akarna állni. Aminek akár motivációja is lehetne, ha az Arlo-Boyd szálat és azt, hogy Arlo a 3. évad végén le akarta lőni Raylan-t, hogy Boydot mentse, nem ásták volna el teljesen.

Neoprimitiv - 2015. 01. 23. 21:59

Nikki: nagyon szívesen és ne legyenek emiatt rossz perceid. Nincs kötelezően jónak tartandó sorozat – még az abszolút egekbe marasztaltak se jönnek be mindenkinek.

Tibi - 2015. 01. 23. 22:19

Nikki: pár részt még kipróbálhatnál,ha jól rémlik,a hetedik részben fut be Boyd apja, és onnan már erősebb az átívelő szál. Az évad utolsó pár része pedig már nagyon összefüggő, ha odáig eljutsz és nem érdekel a vége akkor viszont már tényleg felesleges folytatni.

isaz - 2015. 01. 24. 02:07

A tavalyi etap nem volt a legjobb, de bízom az alkotókban.

Tommy - 2015. 01. 24. 11:25

Nikki: Szerintem is érdemes lenne addig még nézned a sorit míg behozzák az átívelő szálat. Onnét lett igazán jó a sorozat. Én anno pár rész után kaszáltam mert nem jött be az epizodikus szál, aztán tavalyelőtt nyáron újra elkezdtem a jó kritikák miatt, és kb a 9 részig, míg be nem hozták az átívelő szálat, még mindig nem volt annyira elájulva a sorozattól, hiába voltak a zseniális párbeszédek és karakterek, de utána marha jó lett, a többi évadban pedig már az átívelő szálon van a hangsúly. N

Neoprimitiv - 2015. 01. 24. 11:41

Tommy: én ezzel vitatkoznék. A Justified ugyan egy szűk közösségben és viszonylag rövid idő alatt játszódik (a készítők szerint alig egy évet fog át a hat évad), tehát nyilván vannak kapcsolódások az egyes évadok között, de a Raylan-Boyd viszály kivételével mindegyik évad egy-egy nagyjából lezárt sztori, nincs komoly átívelés. Eddig visszatérő mellékszereplők se nagyon voltak: Loretta egy részre megjelent az 5. évadban Dunham-mel együtt, és Limehouse volt még egy villanásra, egyébként semmi.

Llew - 2015. 01. 24. 12:50

Neo:
Szerintem ez az idő egyszerűen nem áll meg bármit mondnak is. Túl sok minden történt ahhoz.

Raylan hazajött, együtt voltak Avaval, de nem két napig. Utána kavart Winonával, aki közben házas volt. Majd elvált, közben ténylegesen összejöttek, aztán a Winona valamikor terhes lett, de nem az első találkozásukkor. Majd megszületett a kislány, aki már jó pár hetes, de inkább hónapos.
Ez saccra is legalább két év, és annak is elég sűrű.

És akkor nem néztük a többi szereplőt. Ava Raylan után valamikor összejött Boyddal, majd idővel össze is házasodtak. Közben egyre inkább próbáltak nagypályás bűnözők lenni mindketten. Ha jól emlékszem Boyd is több alakalommal megjárta a sittet, Ava kirándulása meg nem 1-2 napig tartott bent.

A nyitó rész alatt konkrétan az eszembe ötlött ez az idő kérdés, mikor Raylan is tett valami megjegyzést arra (talán Arttal beszélgetve), hogy milyen rég volt mikor visszajött Harlanba. Meg Dewey és Boyd is úgy nosztalgiáztak, mintha az évekkel ezelőtt lett volna nem pár hónapja.

Szóval szerintem ezt a gondolatot a készítőknek nem kéne erőltetni, sőt inkább cáfolandó lenne.

Neoprimitiv - 2015. 01. 24. 13:23

Llew: a gyerek miatt azt mondom, hogy szűken fér bele, de elvileg lehetséges akár az egy év is.

Amire utalni akartam az viszont inkább az volt, hogy összességében elég kevés idő telik el a sorozatban ahhoz, hogy bizonyos korábbi események vagy cselekedetek még visszatérő témák lehessenek a szereplők között, de ez jellemzően inkább csak a kontinuitást erősíti, nem jelent ténylegesen átívelő történetet.

tinipuma - 2015. 01. 24. 15:38

Az előző évad bennem nem hagyott mély nyomokat, már alig emlékszem rá, pedig nemrég fejeztem be. Ez a kezdés viszont tetszett, nagyon drukkolok egy jó évadnak.

Deweyt sajnálom, nagyon szórakoztató volt.

paranoid android - 2015. 01. 24. 16:01

“ez jellemzően inkább csak a kontinuitást erősíti, nem jelent ténylegesen átívelő történetet.”

De ha a korábbi események hatással vannak a karakterek cselekedeteire, akkor azt azért bátran nevezhetjük összefüggő, átívelő történetnek. Csak mondjuk ennek is vannak fokozatai, és a Justified esetében inkább évados átívelés van, a teljes sorozatra nézve meg lazább ez a kapocs. De az első évad elejéhez képest látványosan változott az írói hozzáállás ezen a téren.
Szóval én is azt javasolnám Nikki-nek, hogy tartson ki még legalább az első évad végéig.

Az évadkezdésre térve: tetszett, bár inkább csak felkeltette az érdeklődésemet a folytatással kapcsolatban, mert tényleg sok a kérdőjel. Dewey-t sajnáltam, nagyon meglepett a halála, annak ellenére, hogy éreztem, hogy majd eljuthatunk idáig, de nem számítottam rá, hogy ilyen hamar.

Érdekes dolog Boyd sötétebb ábrázolása. Én nem gondolkoztam el ezen közben, mivel teljes mértékben illik a karakterhez, de valóban sokat számít a cselekedetek megítélésében a tálalás is. De van egy olyan érzésem, hogy ez nem azért van, hogy a nézőket Raylan oldalára állítsák; ahogy írtad Raylan viselkedése sem makulátlan. Sokkal inkább úgy tűnik elsőre, hogy az évad kettőjük egyre mélyebbre csúszása lesz viaskodásuk közben, így ha Raylan fizikailag sértetlenül is kerül ki az évadból, a következmények nem maradnak el.

Tommy - 2015. 01. 24. 16:12

Neoprimitiv: Úgy értettem, hogy minden évadban van egy átívelő szál, nem az egész sorozatban.:) Csak az 1 évadban elég későn hozták be, és ugye Boyd is csak az 1 évad közepén tért vissza és lett állandó szereplő.

djangyu - 2015. 01. 26. 08:01

teljesen egyetértek. kiegészítés: horogkereszt volt, pont amikor Boyd egyházat csinált, akkor került szóba, mint a megtérés előtti életének egy mementója… ez valahol a 3. évad környékén volt, most, wiki nélkül :)

deku82 - 2015. 01. 26. 17:32

Hasonlóan voltam én is, kb. az 5. résznél már nagyon úgy voltam, hogy hagyom a fenébe, de lett egy üres estém, amin végül megnéztem a folytatást. Ennek 3-4 éve már? :)
Boyd a szememben nem lett rosszabb ettől a gyilkosságtól, és nekem még mindig szimpatikusabb, mint T.O.
Szerintem Ava belehal ebbe a szituba, Raylan így bosszúból öli meg Boyd-ot, de nem tud majd a tükörbe nézni, így nem lesz családi boldogság sem.

Benjy - 2015. 01. 28. 17:08

Na az eheti rész totál visszahozta a régi Justified hangulatot, és még a sorozat humora is visszatért. Garret Dillahunt pedig nálam már most – így 2 rész után – mint tavaly Michael Rapaport. Baromira passzol hozzá ez a tenyérbemászó szerep. Ha tartják ezt a szintet akkor egy baromi erős utolsó évad elé nézünk.
“Peacock?”

“You just about hit me and now you’re slinging foul utterances in my direction?”

naughtyl - 2015. 01. 29. 00:43

annyira bírom a humort, amit képviselnek.
és még mindig micsoda feszültséget tudnak kreálni a Raylan-Boyd jelenetekkel.

nekem már most hiányzik a sorozat:(

:)peacock!

Theo - 2015. 01. 30. 17:32

Mi duma volt ebben atyaég, Choo-Choo, besírtam.

egy igazi szakember - 2015. 02. 03. 14:01

A legnagyobb kedvencem!
Minden évad előtt újranézte az előzőeket, ezt egyedül ennél a sorozatnál tettem meg. Nekem a 3. évad a legnagyobb kedvenc, és az ötödik a leggyengébb.

A párbeszédek és a humora teljesen egyedülálló, imádom a karakter ábrázolásait.

Nem tudom kik fognak elhalálozni a sorozat végére, de Raylan és Boyd szinte elválaszthatatlanok voltak az évadok során, és gyakran visszatérő momentum volt, hogy együtt húzták az igát a bányában anno. Többször megmentették egymás életét az évadok során és Raylan nem kevés segítséget kapott Boydtól, több alkalommal is.

Kíváncsi vagyok Boyd képes lesz-e Ava-t is megölni, én jobb szeretném, ha újra egymásra találnának és lelépnének, s Raylan is menne a maga útján. Na, ez biztos nem fog megtörténni, az a kérdés, hogy a legfőbb szereplők közül hányan fognak meghalni, Boyd, Ava, Raylan.

Deweyért nagy kár, veszett egy pitbull volt, szakadtam a röhögéstől a legtöbb jeleneténél, főleg mikor Raylan szívatta. A tavalyi évadnyitón is durva volt mikor a bíró közölte vele a háromszázat, idén is csak másképpen, nem gondoltam, hogy kinyírja Boyd, de az ő szemszögéből talán érthető, ha úgy érezte Dewey egy időtített bomba. Kár érte.

Szóval számomra mindenképpen fájdalmas lesz ez az évad ( nem csak azért, mert az utolsó ), hanem legfőképp azért mert Raylan és Boyd együtt biztosan nem fogják túlélni ezt az utolsó menetet.

Benjy - 2015. 02. 05. 00:00

Az jutott eszembe az új epizód közben, hogy kínszenvedés hetiben nézni ezt az évadot, ugyanis eddig közel zseniális amit letettek az asztalra. Főleg ha tartják ezt a szintet, akkor pete-pete. Azért örülök hogy a tavalyi gyengébb évad meg sem kottyant a sorozatnak, mert az utóbbi 2 résszel teljesen megidézték a 2.,3. évadot mind hangulatilag, mind minőségileg. Sam Elliott ugyancsak remek választás volt Dillahunt után, borsódzott tőle a hátam. Az apró visszautalásokért pedig külön jár a pacsi.
“And when you search Crowder, make sure you get his cigarettes.”

Neoprimitiv - 2015. 02. 05. 08:11

Jé, egy Justified rész, amiben senki nem halt meg! :)

Ami azt s mutatja, hogy nem kellenek hullahegyek a feszültséghez. Úgy érzem, ez volt a fordulópont Ava számára. Eddig ő maga sem tudta, kit kellene kiszolgálnia ahhoz, hogy végre nyugalma legyen? Most Avery-től kapott egy kis gondolatébresztőt. Ahogy Raylan is a szülő-gyerek kötelékről, bár neki ott van Arlo ellenpéldának.

A többiben csatlakozom Benjyhez. Ha tartják ezt a szintet, akkor rohadt nehéz lesz a búcsú.

deku82 - 2015. 02. 07. 15:11

“when you search Crowder, make sure you get his cigarettes.”
:D Ja, ez nagy beszólás volt.
De tényleg nagyon egyedi humora van a sorozatnak, ami hiányozni fog. Ami problémám, hogy nem bírom kivárni darára az évadot, pedig úgy nagyobbat ütne.

Brynden Rivers - 2015. 02. 11. 11:18

@Benjy: +1

Zseniális évad, kár, hogy kevesen nézik :(

A mai részhez interjú Joelle Carter-rel
http://www.ew.com/article/2015/02/09/justified-postmortem-joelle-carter

Neoprimitiv - 2015. 02. 11. 11:42

Szegény Ava, most méretes szarba került, ráadásul onnan, ahonnan nem is várta.

“I want Sigourney Weaver to choke me out with her thighs”- OK,, ha jól emlékszem, akkor az Famke Janssen volt az egyik Bond filmben, de akkor is piros pont Tim Gutterson-nak. :)

deku82 - 2015. 02. 15. 18:40

Ez a robbanás megint nagy volt, kár hogy nem mutatták a takarítást utána. :D

Neoprimitiv - 2015. 02. 15. 18:45

deku82: ráadásul Boyd és Duffy megint pont olyan képpel, összefröcskölve álltak, mint a 4. évad első epizódjában – egy újabb kis időutazás.

Benjy - 2015. 02. 15. 22:05

“ráadásul Boyd és Duffy megint pont olyan képpel, összefröcskölve álltak, mint a 4. évad első epizódjában ”
Az a jelenet nem a tavalyi nyitányban volt, amikor Picker kinyírta Sammy Tonint?

Az eheti adag a szokásosnál is hamarabb elröppent. Jó volt Lorettát és Dickiet is viszont látni, Jeremy Davies szokás szerint brillírozott még abban az apró jelenetben is. Jövő héten viszont tényleg jegyzetelnem kell, mert megint annyi jó duma volt, hogy a rész végére a felét elfelejtettem. Tim egysorosa azért megmaradt.

Brynden Rivers - 2015. 02. 16. 11:21

Annyian halnak meg, mint a SOA-ban, de ez sokkal szórakoztatóbb XD

Néha már az Archer-it idézik a gegek és egysorosok.

Loretta mennyire jó volt a apple pie-al.

Neoprimitiv - 2015. 02. 16. 11:23

@Benjy: de persze, nem tudom, miért a negyedik évadot írtam.

pluhi - 2015. 02. 18. 19:16

Nagyon nem lesz ennek jó vége Ava számára. Jóslat: háború a két banda között, Ava meghal. Boyd és Raylan összeáll és együtt lövik rommá Markhamékat. Boyd meghal. Raylan balra el babázni.

deku82 - 2015. 02. 22. 10:05

Megint tanultunk valamit a bányászatról. :D
Ez a csúcsú gyerek jó hogy itt van, kb. Dewey-t pótolja IQ-ban.
Igen, Duffy-nak ez már a sokadik alkalom, hogy vki beteríti. :D

Benjy - 2015. 02. 27. 22:40

Nagyon sajnáltam Choo-Choot, főleg hogy végül mégsem végezte el a dolgát a vonat. Az évadot viszont továbbra is remeknek tartom, annak ellenére hogy kissé haloványabb lett a minőség a kezdéshez képest. Mondjuk ez szerintem annak tudható be, hogy az utóbbi hetekben inkább terebélyesedett a történet, mintsem nagyokat léptünk volna előre. Azt azért remélem hogy Limehouse nem csak azért lett visszahozva hogy megnehezítse Ava életét, hanem mert ő is szeretné rátenni a kezét Markham bácsi pénzére.

Az ehhez hasonló szövegek miatt fog nagyon hiányozni a Justified: “Wonderful things happen when you sow seeds of distrust in a garden of assholes”

Brynden Rivers - 2015. 03. 06. 10:16

@Benjy: az eheti epizód olyan tömény volt, és olyan magas minőségű hogy öröm volt nézni.

Walter Goggins zseniálisan játszott.

Neoprimitiv - 2015. 03. 06. 10:28

Meg kell majd néznem még egyszer, mert már nagyon fáradt voltam, de annak nagyon örültem, hogy Ava tisztázta a helyzetét Boyd-dal. Nem merném állítani, hogy rendbe is hozta, de talán. (Boyd azért szokás szerint duplafedelű játékot játszott az üres pisztollyal, de ez így volt kerek.)

tonyrulez - 2015. 03. 06. 14:40

@Brynden Rivers *Walton Goggins

pody - 2015. 03. 07. 16:06

zsenialis resz volt, belefert meg egy kis babazas is. Nagyon fog hianyozni ennek a sorozatnak a humora (is)

fireblade - 2015. 03. 08. 20:34

gagyi sorozatokat elhúzzák a végtelenségig..de bezzeg az ilyen remek sorozatokat meg befejeznek :)
Persze talán ettől is remek..Boyd eszméletlen nagy szerep..és Walton remekül hozta mind a 6 évad alatt..nagyon csíptem a karaktert…

egy igazi szakember - 2015. 03. 10. 17:00

Ez a rész emlékeztetett arra, hogy milyen remek ez a sorozat, családi szálak nélkül. Nagyon remélem ezzel be is fejeződött Winona és a gyerek pályafutása a sorozatban.
A sorozat mindig is zseniális volt, de számomra akkor kezdett el szárnyalni, amikor Winona kikerült a képből.

Nagyon bíztam benne már az elejétől, hogy Ava elárulja Boydnak, hogy mi a szitu, és talán akkor nem kell mindenkinek meghalnia ( talán még Raylannek is ), ezt most okosan megoldották a Limehouse szállal.

Számmora mindig az volt a legjobb rész, amikor Boyd és Raylan együtt űzték az ellent, remek humorral, kiváló párbeszédekkel és komoly hatékonysággal.

Ezért sem tetszett az 5. évad záró része, mikor is Boydot jelölték ki célpontnak.

Walton Goggins az elejétől zseniálisan alakítja a figurát, láttam néhány szerepben, de itt a legjobb számomra.

Változatlanul reménykedem benne, hogy főhőseink túlélik a Harlan megyei kalandjaikat, bár erre kicsi az esély, sajnos.

egy igazi szakember - 2015. 03. 10. 17:13

Elszállt a hsz. Még egyszer röviden.

Winona, gyerek nem kell, remélem itt befejezték.
Anno, amikor W. kiszállt a sorozatból, akkor kezdett el szárnyalni igazán, de előtte is zseniális volt.

Bíztam benne, hogy Ava képbe hozza Boydot, talán így túlélhetik a harlani kalandokat. Az előző rész végén ezt okosan megalapozták Limehouse telefonhívásával.

Walton Goggins az elejétől nagyszerűen alakítja a figurát, láttam néhány szerepben, számomra itt a legjobb.

Elkeserített az 5.évad vége, mikor Boydot jelölték ki célpontnak. Számomra az volt a legélvezetesebb, amikor Boyd és Raylan együtt űzték a rossz fiúkat, kiváló párbeszédekkel, egyedülálló humorral, és komoly hatékonysággal, Boyd igazán megérdemelné Avat és a harlani legális fű üzletet ( ok Deweyt ne kellett volna lelőnie ), annyi kellemes percet szerzett nekünk rajongóknak.

pody - 2015. 03. 14. 11:59

ha az elozore zsenialisoztam, akkor mit mondjak most :)
Bar az Arlos parbeszed a vegen kicsit eroltetettnek tunt. Megvolt a het idezete is:
“You shot me in the back!
You wanted to get hit in the front, you should have run toward me”

Hegeman - 2015. 03. 14. 12:42

Kicsit érthetetlen számomra, hogy a sorozat szóba sem kerül a hét sorozatepizódja szavazásnál, mert egészen fantasztikus az utolsó évad. Ez a rész pedig eddig mindent vitt. Amit Walton Goggins és Olyphant szállít hétről hétre, az is megsüvegelendő. Kár, hogy az Emmynél figyelembe se veszik őket. Nagyon fog hiányozni a sorozat.

pody - 2015. 03. 14. 14:03

nalam ez a sorozat csatlakozott a mindenidok legjobb sorozatai koze (bo a nevsor, mondjuk ugy a legjob 10-15 koze kerult). Magasrol leszarom, hogy nem nezik az emberek. En igen es marhara elvezem. Aki nem nezi csak sajnalhatja

Benjy - 2015. 03. 14. 22:28

Na ez most közel zseniális volt. Jézusom, amikor Raylan és Boyd beszélgettek a ház előtt, az közel tökéletes volt. Azon viszont nehezen teszem túl magam hogy Timnek miért pont az utolsó évadra írnak csak ilyen jó dumákat. Sokkal több ilyen kellett volna.

Amúgy ha már hét idézete akkor nálam inkább ez: “You wanna lean in for a kiss?”

Tommy Drama - 2015. 03. 14. 23:08

Fantasztikus ez az utolsó évad, minden rész nagyon jó volt eddig!

deku82 - 2015. 03. 15. 08:54

Raylan és Boyd minden találkozása pazarul van megírva, tényleg öröm hallgatni őket. Walter remélem vmi hasonlóan jó sorozatban folytatja Shield, SoA, Justified után

fireblade - 2015. 03. 15. 10:40

elképesztően jól megírt szöveget, remek színészekkel..Boyd a kedvenc..ez egyértelmű :)
Hihetetlenül fog hiányozni a sorozat..és szerintem nagy varázsát a környezet is adja, nem a szokványos akármi nagyváros…hanem a hamisítatlan tapló USA vidék :)
Minden apró kis mellékszereplő is remek…szinte kézzel fogható a hangulat a feszültség…..
és igen..Givens és Boyd párbeszédei..a sorozatozásom csúcsai..egyszerűen megunhatatlan…borzasztóan félek, hogy egyiket kinyiffantják…mert a végére valami párviadalt sejtek…és/vagy Eva is beleszáll..és abból szomorú vég lesz.
De nagyon nem akarom ezt, de a végét várom..nagyon fog hiányozni..

Brynden Rivers - 2015. 03. 16. 13:44

Csak most néztem meg.

Ennél jobb sorozat talán nincs is most a tv-ben.

Számomra a Raylan-Arlo párbeszéd volt a legemlékezetesebb. Azt már tudom, hogy Boyd minden jelenete remek, és sokat tudunk a karakterről (mivel sokat beszél), de Raylan belső világát ritkán látjuk, és főleg nem így.

@Hegeman: +1

@deku82: *Walton Goggins. Én is benéztem :)

Boyd - 2015. 03. 16. 15:54

Tényleg jó lenne Goggins-ot új sorozatban főszerepben látni, de Tarantino új filmjében is várom: http://www.imdb.com/title/tt3460252/?ref_=nm_flmg_act_2

fireblade - 2015. 03. 16. 22:23

@Boyd:

egész elképesztően más szerepe volt a SOA-ban…elképesztő hogy mivé tudott átalakulni abban..és az is hiteles volt..durva a manus :)

Neoprimitiv - 2015. 03. 19. 20:37

– You got more balls than sense, you know that girl?
– Ain’t that what they say about you?

jaj de fog hiányozni ez a sorozat!

Az előző kommentekhez: Walton Gogginsnak nagyon kijárna már egyrészt valami díj, de még inkább egy olyan sorozat/forgatókönyv, aminek ő a főszereplője. Minden perce arany.

Benjy - 2015. 03. 21. 15:27

Akkor mostantól teljes gázra kapcsolunk? Ez a rész nagyon pörgött a Justified megszokott lassabb tempójához képest.

Benjy - 2015. 03. 21. 15:31

Abban én is egyetértek, hogy Gogginsnak kijárna valami elismerés, néha eszméletlen ahogy nyomja. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a sorozat írói legelőször nem is hosszú távra terveztek a karakterével. Micsoda veszteség lett volna.

deku82 - 2015. 03. 22. 00:45

Pici lány is milyen dumát lenyomott már. Duffyról meg mik nem derülnek ki? :)

fireblade - 2015. 03. 22. 01:37

Nagyon kemény zárás ígérkezik…vagy sok nagy halállal, vagy nagy menekülésekkel..
öregkufircanyó..de kemény volt már :)
a superkatona meg megesz egy ilyen olcsó kis trükköt??? azért az gáz volt..rendesen.
de a többi ott volt a szeren

8/10 a rész.

Tommy Drama - 2015. 03. 23. 23:21

Walton Goggins főszereplő lesz Danny McBride (Eastbound and Down) mellett az HBO-s Vice Principals komédiában. Kicsit más stilusú sorozat lesz mint a Justified, vagy a Shield.:) De biztos baromi jó lesz ott is, fura lesz látni majd egy komédiában. Az Eastbound and Down óriási tapló sorozat volt, én imádtam, szóval McBride új sorozata is várós, főleg Walton-nal.:)

VanillaSky - 2015. 03. 25. 09:20

“fura lesz látni majd egy komédiában. ”

Community S05E04 – Goggins vicceskedik, profin hozza akár bármi mást.

Egyébként kicsit alulértékeltem ezt a sorozatot és az évadok folyamán jöttem rá, hogy milyen jó is volt. Nálam nem egy gyengébb részek között néhány zseniálisat villantó mű volt, hanem a fokozatosan emelkedő és mindig egy stabil minőséggel operáló alkotás. Olyphantot nem kedveltem előtte, de nagyon jól állt neki a szerep, Goggins az Goggins, Harlan redneckjei pedig mindig hozzá tették amit kell a sorozathoz. Tim és a rendőrfőnök pedig mindig tudott egy kis humort csempészni Givens munkájába. Duffy szintén remek casting volt.

Brynden Rivers - 2015. 03. 25. 11:07

Abszolút megérdemelt lenne egy Emmy díj Goggins-nak.

És akkor remélhetlőleg minél többen fedezik fel az egyik (ha nem A) legjobb most futó sorozatot. :)

fireblade - 2015. 03. 25. 15:13

Aminek pár rész és vége… :(

deku82 - 2015. 03. 27. 00:53

Éva kedves rendesen meglepett. Én meg azt hittem, Boyd lövi le őt.

Brynden Rivers - 2015. 03. 27. 11:01

Mindenkinek próbálom ajánlani a sorozatot, mert tényleg vétek kihagyni?

Valami tipp, tanács, videó ami segíthet ebben? :)

VanillaSky - 2015. 03. 27. 23:40

Brynden Rivers – 2015. 03. 27. 11:01

https://www.youtube.com/watch?v=fE8I2vLE_0o

Ha erre nem kapnak rá meg sem érdemlik, hogy lássák:)

Tommy Drama - 2015. 03. 29. 01:15

Huu hát az epizód vége rendesen sokkolt. Bár nyilván nem halt meg Boyd. Ez a Boon is mekkora karakter már.:D Jonathan Tucker itt is nagyot alakít.

Benjy - 2015. 03. 29. 15:46

Jonathan Tucker lubickol a szerepben.

“What did you do, woman?” Erre a fordulatra pont nem számítottam. Minél jobban a végéhez közeledünk annál nehezebb kivárni azt az egy hetet.

Tommy Drama - 2015. 03. 31. 18:29

Szomorú, hogy ezt a sorozatot ilyen kevesen nézzük.

Neoprimitiv - 2015. 03. 31. 20:13

Egy kis nosztalgia: a 10 legjobb standoff a sorozatból (vitaalap):

http://www.ew.com/article/2015/03/26/justified-best-showdowns

zsoty27 - 2015. 04. 01. 21:16

Ez a 11. rész szerintem a sorozat egyik legerősebb része volt. Eszméletlen amit ebben az utolsó évadban összehoznak a készítők. Nagy kár, hogy végéhez ér a sorozat, de legalább az utolsó évaddal méltó módon búcsúznak.

Dark Wolf - 2015. 04. 01. 23:09

A 10. rész vége az egyik legkirályabb dolog volt, amit valaha láttam.

deku82 - 2015. 04. 02. 00:49

11. részben hullottak rendesen a mellékszereplők, tényleg drámai jeleneteket kaptunk. A végén ez komoly volt? Art Raylan utánmegy? Nekem ez erőltetett.

LoGi - 2015. 04. 02. 17:46

Raylan húzzál már Floridába a babádhoz :3 Remélem nem veszik el tőlünk ezt a véget :D Jöhet még persze majd Boonnal egy standoff amit megnyer, meg a hajsza lezárása.

Tommy Drama - 2015. 04. 03. 23:34

Én azon gondolkoztam, hogy az milyen kurva jó lezárás lehetne ha a végén lenne egy Raylan vs Boyd standoff, aztán lövések, és fekete képernyő. Majd aztàn szépen eldönti mindenki ki halt meg.:D Nagy felháborodás keltene mint a anno Sopranos zárás, de sztem zseniális lenne.

Eszméletlen jó amúgy az utolso etap, simán a legjobb évad. Mikey-Wynn-Katherine jelenet zseniális volt. Wynn a végén megússza az egészet..:D A Raylan-Boon jelenet megint mekkora volt már.. Azok a párbeszédek. Iszonyat fog ez a sorozat hiányozni, igazi unikom, nincs egy hasonló sorozat sem jelenleg..

Benjy - 2015. 04. 04. 13:21

“I’ve been to Mordor but not through the mines.”

Már kicsit unalmas hétről-hétre elismételni hogy milyen pazarul sikerült a folytatás. Örülök hogy a Justified nem csatlakozott a trendhez, és okozott csalódást a záró évaddal, és élt az utolsó évad adta lehetőségekkel. Mondjuk darálva szerintem nagyobb élmény lett volna ez az utolsó évad. Így hetiben nagy kínszenvedés mindig kivárni a heteket. Főleg ugye az olyanok után is mint az eheti adag.

Benjy - 2015. 04. 04. 13:33

Ja az lemaradt hogy a Ralyan-dirty cop jelenet minden mondata színtiszta zsenialitás volt.

Brynden Rivers - 2015. 04. 07. 08:30

Nekem az a jelenet a kedvencem

Szegény Mikey :(

https://tv.yahoo.com/video/epic-fight-scene-justified-044043999.html

LoGi - 2015. 04. 08. 08:51

remek rész volt az utolsó előtti is, az utolsó előzetese alapján pedig a végére hagyták a legjobbat!

Tommy Drama - 2015. 04. 10. 23:50

Raylan vs Boon standoffot megkapjuk.:) Boyd-ból így a végére nagyon negatív karaktert csináltak, de én még mindig sajnálnám ha meghalna.

Neoprimitiv - 2015. 04. 11. 00:05

Tommy Drama: Boyd-ból már két évad óta hozzák ki a rosszat, ami valahol érthető. Minden egyebet félretéve, ő az első évados rövid intermezzót leszámítva soha nem is akart rendes polgár lenni. Talán még akkor, amikor a házat megvették Ava-val, de azért akkor is inkább csak a piszkos pénz legalizálásának a vágyáig jutott el, hogy a látszat meglegyen. Azóta pedig elég hosszú halottlista van mögötte, és sokan közülük pont olyanok, akik bíztak benne (Dewey, Carl, stb.) Kétlem, hogy a börtönbe visszamenne, akkor pedig ezzel a múlttal (és itt most a forgatókönyvi igazságosztást veszem figyelembe) esélytelen, hogy megússza.

Lajoska67 - 2015. 04. 11. 00:53

Engem az zavar mindennel együtt, hogy a sorozat színvonalához méltatlanul nem bontották ki, hogy pl. a főhős miért utálja annyira Boydot vagy éppen a saját apját. Meg az, hogy a 3. évad környékétől pontosan mi is indokolja Harlan megye jelentőségét, miért pont ebben a nem éppen hatalmas vagy gazdag megyében összpontosul az összes gazember féregfajzat. Végül pedig nem vagyok biztos benne, hogy a marshalli szolgálat jó választás volt, mert ez egy tényleg elég speciális szervezet, fele ennyi szarakodásba se folynak bele helyben soha, mint amennyibe a sorozatban. Talán érdemes lett volna valami kevésbé elvont szervezetet választani, ha a 4-5. évadot nézem.

Lajoska67 - 2015. 04. 11. 00:56

Ja igen, meg a 6-ikat nézve is, mert ez a Boydot lebuktatni akaró akció aztán végképp valami totál sima rendőrségi ügynek tűnik nekem.

Tommy Drama - 2015. 04. 11. 18:23

Neoprimitív: Azért voltak próbálkozásai mikor próbált a helyes útra térni.

Lajoska67: Igen azt, hogy Raylan miért utálja ennyire Boydot azt sztem se bontották ki annyira jól. De gyakorlatilag Boyd azt testesíti meg amivé Raylan is vált volna ha marad Harlan-ba. Azért is ment el, mert nem akart olyanná válni mint az apja, ha maradt volna akkor a többiek, és a körülmények őt is lehúzták volna, így se egy teljesen szent ember sztem.. Az apja és az ő viszonyát azért jól kibontottàk, bár csak pár morzsát kaptunk, de abból megtudhattuk miért utálják annyira egymást.

Neoprimitiv - 2015. 04. 15. 06:59

Éééés akkor most jön az újranézés :)

Nem ezt a befejezést vártam, de teljesen elégedett vagyok

Brynden Rivers - 2015. 04. 15. 07:34

Szerintem Raylan elég sokszor elmondta hogy miért utálja a bűnözőket.

Pedig Raylan több embert ölt meg onscreen
Raylan (24) — Boyd (17)

http://uproxx.com/tv/2015/04/whos-killed-more-people-on-justified-raylan-givens-or-boyd-crowder/

Neoprimitiv - 2015. 04. 15. 08:24

Nem tudom, hogy lehet-e kép a hét idézete, de a “Down on all fours – Experts of doggy style” megérdemli.

JKJ - 2015. 04. 15. 09:03

Köszi Justified. Jó volt ez a 6 évad.

Neoprimitiv - 2015. 04. 15. 10:25

Második nézésre még jobb. :))

Brynden Rivers - 2015. 04. 15. 13:33

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz