login |

Limitált Széria podcast – 2×02: Díjátadók

2015. 01. 24. 17:07 - Írta: CyClotroniC

18 hozzászólás | kategória: podcast,

Ha szombat, akkor Limitált Széria. Legalábbis kemény egy hete, így idei második adásunkban – a nem is olyan rég átadott Golden Globe-díjak apropóján – a díjátadókról beszélgettünk el négyesben.

Az adás során természetesen nem csak a Golden Globe-ról, de a tévéipar legjelentősebb díjáról, az Emmy-ről is esett szó, ahogyan nem hagytuk ki a céhek, a kritikusok és a nézők által megszavazott díjakat sem. Az eheti beszélgetésből megtudhattok alapvető érdekességeket is arról, hogy kik ítélik oda a szobrokat, hogy zajlanak a jelölések majd a győztesek kiválasztásai, és egyáltalán mennyit számít az egy sorozatnak vagy színésznek, ha nyerni tud az egyik ilyen díjátadón.

Nem kell persze vérkomoly és száraz kiselőadásokra számítani, így jutott némi időnk egy díjátadós trivia játékra is az adás utolsó harmadában, de arról is elcsevegtünk, hogy ki milyen szempontok alapján szokta megítélni, hogy mik voltak az év legjobbjai.

A Limitált Széria még bőven a gyerekcipőit nyűvi, keresi kicsit saját arcát, így továbbra is várjuk a visszajelzéseiteket, ötleteiteket az adással kapcsolatban, amiket igyekszünk megfogadni és ha olyan, beépíteni hétről hétre. Bár magunk is éreztük, de a múlt heti kommentek után véglegesen 4 főnél húztuk meg a csapatlétszámot adásonként, így bár marad a bő keret, de cserélődni fog majd a beszélgetők összetétele témától függően.

Az adást le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalánMixCloud-on és iTunes-on is.

18 hozzászólás Ne habozz!

20legendd - 2015. 01. 24. 19:29

Na, ez már sokkal jobban tetszett, mint az előző. Bár biztos, benne van az is, hogy alapjában is jobban érdekelt a téma, ami szerintem egyébként is hálásabb volt, mint a “látatlan sorozatos”. De az is mindenképpen jót tett az adásnak, hogy nem felszólítás alapján ment a szöveg és ennek köszönhetően szabadabb volt az egész, több elmélkedés belefért.

Technikailag is sokkal jobbnak éreztem. Most csak Fega hangja ment el egy párszor, de ezen kívül egy rossz szó nem érheti a 2×02-t és igazából ez is csak egy felesleges belekötés :)

Remek ötlet volt a végére ez a kis játék. Tényleg lehetne majd többször is, ha a téma megengedi. Az egyetlen negatívum szerintem továbbra is az időtartam, mert szívesen hallgattam volna még tovább. Egy szempillantás alatt eltelt ez a szűk 1 óra… bár ezt vehetitek pozitív kritikának is. :D

A cold open is tetszett, hamar megjött az egészhez a kedvem. Ha jól emlékszem, az Epizodistákban is volt minden adásoknak az elején egy kis szegmens, ami vagy felvezető jellegű, vagy bakik, vagy spontán beszélgetés, stb… Egyébként támogatom Fega témajavaslatát. Mad Men FTW!

baaloo - 2015. 01. 24. 19:48

Koszi sracok, szuper volt, piros pont a jatekert! :)

Balumedve - 2015. 01. 24. 21:11

Én is élveztem a műsort, főleg a téma miatt. A játék is dobott a minőségen. Csak így tovább!

Gaines - 2015. 01. 25. 00:41

20legendd: Az Epizodistáknál egy idő után a cold open átment abba, hogy megpróbáltuk túllicitálni egymást, ki tud nagyobb ökörséget kitalálni adásról adásra, és minél rövidebb időtartam alatt elüldözni a hallgatókat. Aminek aztán meg is lett az eredménye (hogy pozitív-e, azt inkább ne firtassuk:D).

Köszi a visszajelzést (meg persze a többieknek is)!

genzo - 2015. 01. 25. 01:11

Köszi srácok! A játék a végén szuper volt! Kettőt találtam el, de így is büszke vagyok! :)

20legendd - 2015. 01. 25. 11:00

Gaines: én imádtam azokat. A Kedvenceim a My Mother, the Car, a Drive-os beszélgetés (mikor mindhárman másrik Drive-ról beszéltetek), valamint az apákról szóló szitkomos betét voltak a kedvenceim.

Egyébként, ha már szóba jött, az Epizodistákból még simán át lehetne emelni azt az ötletet, amit az utolsó adásnál beharangoztatok. Vagyis a retró rovat, amikor egy TV Guide által listázott epizódról beszélnétek mai szemmel + az adás végi top 3-as listákat is mindig bírtam, habár az sem fenntartható végig.

Tényleg, az publikus, hogy Donnie miért tűnt el ennyire? Már egy jó pár hónapja twiterre sem írogat.

Thomas - 2015. 01. 25. 12:30

Engem eléggé hidegen hagy ez az egész díjkiosztós téma, átfutom itt a posztokat róluk, aztán kb. el is felejtem, hogy mi mit nyert:) Ez az adás is lement nálam tegnap a háttérben, de ez most úgy különösebben nem érdekelt. Ezt persze nem kritikaként mondom, nyilván ilyen is előfordul, ez van:) Ettől még akit érdekel a téma, annak biztos, hogy ez sem volt kevésbé jó szórakozás, mint az eddigiek!:)

Technikailag nekem már eddig se voltak nagyon problémáim, de nyilvánvaló, hogy abban is fejlődtök. Más nem jut eszembe, kíváncsi vagyok, mit veséztek ki a legközelebb!:)

Thomas - 2015. 01. 25. 12:33

Persze ahogy elküldtem, eszembe jutott, hogy mit akartam még írni! Szóval jó, hogy most több “hülyéskedés” volt, párszor elröhögtem magam én is közben:) Meg a játék is tetszett a hangulata miatt, bár én ki nem találtam volna egyet sem, maximum egy szerencsés tippel:)

pytta - 2015. 01. 25. 16:37

Jó volt. A téma kb engem is annyira érdekelt mint amennyire ti fikáztátok, de persze erről is kell/lehet beszélgetni.
Olyan “sztárvendégek” bejelentkezésére nincs lehetőség, mint mondjuk (ha már itt debutál a “sorozat” a junkie-n) winnie, vagy human? :)

Ui.: a játékból én is csak kettőt találtam el (lepause-oltam, mielőtt ti tippeltetek volna, szóval csalás nélkül), de azért jó volt! :)

Shrike - 2015. 01. 25. 17:12

Gaines volt a legjobb.

Gaines - 2015. 01. 25. 17:19

20legendd: A retró epizódokat már én is propagáltam a többieknek, szerintem előbb-utóbb lesz valami hasonló, klasszikus sorozatokkal kapcsolatos beszélgetés. A Top 3 meg nagyon rátelepedett a podcastre, csomószor túlságosan elhúzódott. Visszatérő rovatokat amúgy mi is tervezünk, de még képlékeny a dolog.

Donnie-ról sajnos mi sem tudunk gyakorlatilag semmit egy ideje, kár, hogy eltűnt a sorozatos szcénából. Azért hátha majd visszatér egyszer, újult erővel. :D

Shrike: Baromságokat beszélsz.

Shrike - 2015. 01. 25. 17:23

Tény, de szerintem mindenki számára nyilvánvaló volt, aki meghallgatta az adást, hogy ezt nem gondolhatom komolyan.
Én még nem hallgattam meg amúgy. :D

Lord Lisander - 2015. 01. 26. 09:05

Oh, maaan! Ez nagyon feldobta a hétfő reggel a munkahelyen :D
Amúgy is érdekelnek az ilyen témák (ki miért és hogyan dönt a szakmában, mi van a háttérben, minek mennyi a valódi súlya, insider infók, stb.), de a kötetlen (és kisípolatlan :D) előadásmód tett rá még egy lapáttal :)
Ez a formula nagyon jó, ha 10-15 perccel több lenne, nem biztos, hogy baj lenne, de nem éreztem így sem, hogy kevés lett volna az idő egy-egy dolgot kifejteni.
A játék nagyon ütött, én is hangosan felnevettem 2-3x (a német kollégák meg itt néznek, hogy milyen zenét hallgathatok?! :D)
Kritikai hozzászólásom hirtelen nincs, ha ezt a színvonalat minimumnak-átlagnak sikerülne tartani, az rendkívül jó hír lenne :)

alxtriary - 2015. 01. 26. 11:03

Az előttem szólókhoz csatlakoznék abban, hogy simán lehetne egy kevéssel hosszabb az adás, ha az időtök engedi, valamint a játék is jó ötlet volt. A jelenlegi létszám szerintem megfelelő, és az is igaz h a felszólítás elhagyása, így hogy már remélhetőleg a legtöbb ember meg tudja jegyezni a hangotokat, mindenképp pozitívnak hat. Csak így tovább!

Shannen - 2015. 01. 26. 23:00

Végre én is eljutottam odáig, hogy végighallgassalak titeket, és csak azt tudom mondani, mint a többiek korábban, ez nagyon élvezetes volt. Ha átlagosan min. ilyen szinten lesznek összerakva a részek, akkor mi csak örülhetünk.
Egy plusz kb. 10 perc még valóban talán beleférne.

A játék is jó ötlet volt, tök jól feldobta az adás végét. Még hasonlókat simán lehetne.
Ja, és magam is meglepődtem, de sikerült 4 választ eltalálnom, köztük Allison Janney-t, ráadásul még a kis segítség előtt. :)

zotyorage - 2015. 01. 28. 20:57

Jó volt a 202 is, de azt javasolnám, hogy ne vágjatok annyit rajta, mert egyrészt felesleges, másrészt a podcast műfaj része a természetesség, a bakik az őőőőzés, szerintem jót tesz neki, ha olyan mint egy igazi beszélgetés. Különösen (vagy csak) CyClo volt (mondatonként többször is) megvágva, ráadásul neki pont nincs is szüksége erre…
Várjuk a folytatást!

CyClotroniC - 2015. 01. 28. 21:26

Próbálunk minimálisat vágni, és hát ugye maradtak is bakik azért bőven a felvételben, én is annak a híve vagyok, hogy maradjon természetesebb. Egyébként nem emlékszem kifejezetten arra, hogy én többet lennék vágva, vagy egyáltalán bárki is szignifikánsan lenne szerkesztve (az első 40 percből talán 1 perc sem tűnt el az eredeti felvételhez képest), plusz egyébként szerintem se gáz, ha gondolkodások és egy-két őőőzés vagy szókeresés benne van a felvételben.

Leginkább akkor szedek ki valamit, ha csak zaj van, sőt azokat is többnyire inkább csendre cserélem, viszont a játékon azért szerkesztettem, hogy ne legyen unalmas kívülállóként befogadni, így sok gondolkozástól vagy a kérdések megismétlésétől megszabadultam. Nem voltam benne eleve biztos, hogy mennyire válik be hallgatói szempontból a játék, és semmiképpen se akartam üres járatokat benne hagyni, így ott szempont volt, hogy ne legyen sok várakozás, de a felvétel is hű legyen az eredeti beszélgetéshez, azaz arányos legyen a vágott gondolkodás az eredeti hosszához. Mondjuk úgy hogy a srácok hangosan ötleteltek, itt sem kellett eget verően belenyúlni, de úgy érzem, hogy azért a játékoknál nem árt ha feszesebbé húzzuk egy picit a jövőben is.

Egyébként ha már a játék, tényleg tesztjellegű dolog volt, hogy egy trivia cucc mennyire érdekes a hallgatóknak, de úgy látjuk hogy pozitívak a visszajelzések, így ha adja magát a téma, fogunk még ilyesmihez nyúlni, legközelebb például ha jól tudom Gaines fog készülni ilyesmivel.

És persze köszönjük mindenkinek a visszajelzést.

exile - 2015. 01. 29. 09:49

Már az első pár perc megvett

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz