login |

Pilot: Mad Dogs US

2015. 01. 25. 21:10 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon immáron negyedjére rendelt be jó pár pilotot, melyek a napokban kerültek fel a honlapjukra (bővebben erről itt). Hogy ezekből melyiket folytatják, az a nézettségtől és/vagy a fogadtatástól is függ, és egy-két hónapon belül eldől.)

A pilot, aminél 40 percet kell várni arra, hogy végre elinduljon a cselekmény. A végén meg ott állunk a cliffhanger előtt, és maximum reménykedünk az Amazontól érkező folytatásban. Vagy nézzük meg inkább a 4 évados eredetit, mivel remake-ről van szó?

Bár Shawn Ryan (The Shield, Terriers) az eredeti sorozat alkotójának segítségével vitte az államokba a Mad Dogs-ot, mivel az angol verziót sosem láttam, így nem fogom túlzottan egymáshoz hasonlítani a kettőt. Elnézve a promókat, az alapfelállás ugyanaz, a hangulat talán nem, a trailerek alapján az sokkal közelebb áll a (sötét) komédiához, míg ez drámaibb.

A történet annyi lenne, hogy négy 40 körüli barát Belize-re utazik meglátogatni az ötödik, hirtelen gazdaggá vált ismerősét. Persze az egész buli, nyaralás, mindenki élvezi az életet, de végig süt a jelenetekből, hogy mi következik. Leginkább azért, mert ez az 5 férfi hiába kedveli egymást, elég sok lelki csomaggal és sötét titokkal érkeznek a tengerpartra.

Ritkán vagyok a lassú építkezések ellen, talán itt is csak azért, mert ha lesz folytatás az is legkorábban egy év múlva, de az első 40 perc elég közepes volt. Kinyitották a klisékönyvet, és az elejétől kezdve egyértelműen haladtunk a bonyodalomhoz. Senki sem érdekes, vagy éppen néző által megkedvelhető karakter, így unalmas volt a felépítésük is.

Nyilván szükség van arra, hogy mindenki erős lábakon álljon, hiszen ettől lesz érdekesebb amit majd a 40. perc környékén történtek után tesznek — egymás nyakának ugranak, vagy erősödik a barátságuk –, de konkrétan csak a felvetett jövő érdekes a pilotban. Mint a The Shield-ben anno?

A szereposztás szerintem marha jó, az idegesítő barátot alakító Billy Zane nem annyira, de vele sem lesz gond, a többiek viszont: Ben Chaplin, Michael Imperioli, Romany Malco, Steve Zahn – Chaplin az eredetiben is játszott, csak másik szerepet. Technikailag nagyjából csak a vágással vannak bajok, de semmi igazán kiugró.

Most csak azt tudom ismételni, hogyha ez épp az FX-en indult volna, tűkön ülve várnám a jövő hetet, de mivel az Amazon honeydickel épp, így kicsit keserűbb a szájíz a pilot végére. 6/10, de kérek még!

14 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 01. 25. 18:34

“A pilot, aminél 40 percet kell várni arra, hogy végre elinduljon a cselekmény.”

oké, tiltakozom:) sőt, duplán.

“meg ott állunk a cliffhanger előtt, ”

ez ellen is.

jelentem, nekem elejétől fogva tetszett, mert itt végre voltak karakterek. semmi mély, nyilván, de 4 haver meg egy ötödik, és volt bennük élet. és részemről az első 40 perc simán ugyanolyan szintű volt, mint a folytatás, kellemesen pörgött, s mivel tudtam, hogy történni fog valami, ezért a kellemesen feszült légkör is jelen volt, szóval nekem még véletlenül sem volt semmi várás, rögtön jött a lecsó.

7,5/10

ja, a másik meg a cliffhanger. oké, volt cliffhanger, máshol ért véget, mint az eredeti, de ide nem kellett cliff, ha az utolsó másodpercre gondolsz, hiszen az, ami előtte volt, az is épp elég ahhoz, hogy várós legyen a folytatás:)

human - 2015. 01. 25. 21:05

jó, de te odavagy a haversitcomokért is. nekem csak tipikus karakterek voltak akik között nem volt olyan erős a kémia sem, így pont a cselekmény fogja őket összekovácsolni (vagy épp szét:) és működnek majd együtt.

cliffhanger alatt a rendőrcsajtól értem ami történik

Lemoni - 2015. 01. 25. 21:35

Nem ismerem az eredeti változatot és erről sem tudtam semmit, valamiért kimaradt nálam az Amazon-rákészülésből. Pont azért tetszett az első 40 perc, mert éreztem, hogy valami készül, csak azt nem, hogy milyen tekintetben és agyalhattam kedvemre, a kincskereséstől a gyilkosságig. Ami először megfogott, az természetesen – januárban vagyunk, hé – a trópusi környezet, aztán a karakterek is érdekesek, a pilot végi mészárszék meg hab volt a tortán, fene az ízlésemet. Az összes Amazon-pilot közül ez jött be leginkább, jó lenne, ha folytatnák.

kuktin - 2015. 01. 25. 21:52

avval kezdem hogy én néztem az eredetit s nagyon drukoltam az amerikai verziónak ezért.
az angol változat egy mestermű!
amit pedig most kaptunk az csak gyenge szodavíz
akit picit is megfogott az amerikai variáns akkor kérem pótolja originállal!!!!!!!!!!!!!!

winnie - 2015. 01. 25. 21:53

kuktin: épp ellenkezőleg, nem? akit megfogott, az ne nézze, hiszen utána az angol élettelen utánérzés lesz jó eséllyel. akit viszont ez nem fogott meg, mint téged, az nézze az eredetit, mert esetleg az bejöhet neki.

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 25. 22:04

Az angolt nem láttam, de szerintem már az elejétől egyértelmű volt, mi lesz a csavar a végén.

Nálam a cast viszi el a dolgot, messze ebben a legerősebb az összes közül. Az angoltól már csak a részek száma miatt is jelentősen el kell majd térniük, majd kiderül, mire jutnak vele.

DarylD - 2015. 01. 25. 22:45

Nekem ez az Amazon pilot tetszett a legjobban azok közül, amiket láttam, pedig a Man in the High Castle is belopta magát a szívembe. Megfogott a hangulata már az elején, na meg az egész trópusi környezet. Számomra a karakterek is érdekesebbek voltak, mint a fentebb említettben. És tényleg végig ott lebegett a feszültség, ami még adott egy kis pluszt az epizódnak. A rész végi cliffhanger(ök) pedig még rátettek egy lapáttal hogy ennek a folytatását várjam a legjobban. Mikor befejeztem azt mondtam 8/10, de így visszagondolva azért egy fokkal gyengébb volt annál.

Tommy - 2015. 01. 25. 23:15

K*rva jó volt, nálam simán 8/10. Remélem berendeli az Amazon a Man in the High Castle-vel együtt!

zagloba - 2015. 01. 26. 02:44

Az angol széria zseniális, így nem vágyom egy újabb remake-re, még akkor sem, ha esetleg megpróbálnak eltérni az eredeti történettől.

sehrezad - 2015. 01. 26. 10:09

“az idegesítő barátot alakító Billy Zane nem annyira, de vele sem lesz gond”

Ezt hogy kell érteni, lesz/lehet még szerepe?

winnie - 2015. 01. 26. 10:24

gondolom, azért írta ezt, mert nem fog szerepelni:)

persze bármikor visszatérhet, de még nem tudjuk, hogy vissza fogják-e hozni. (az eredetiben visszatért még a karakter párszor, de itt nem tudjuk, hogy mi a terv.)

winnie - 2015. 02. 18. 15:42

be lett rendelve sorozatnak.

Egy ember - 2015. 10. 04. 17:51

Az eredeti angol elképesztően jó volt. Nemvolt túlhúzva, tényleg jól kezelték a sztorit. Itt kicsit tartok tőle, hogy nagyon el lesz húzva. Esélyt azért kap.

almavirág - 2016. 04. 03. 07:55

Én most nézem az eredeti angolt,nagyon tetszik,jók a szereplők, izgalmas, szóval abbahagyhatatlan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz