login |

A to Z: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2015. 01. 26. 18:38 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: 2014/15, 2014/15 finálék, kritika,

Nem egyszer előfordult már velem, hogy az adott őszön az általam legjobbnak tartott országos pilotokat hozó sorozatok 3-4 rész után kaszát kapnak (szia, A Gifted Man! szia, Suburgatory!), míg az eleinte kevésbé jól fogadottakat tovább viszem – éljen a 3 részes szabály.

Idén az A to Z pilotja nagyon bejött, kétszer is megnéztem, még a második rész után is lelkesedtem, de utána a semmilyen 1×03 és a végképp lelombozó 1×04 és 1×05 után le kellett mondanom a sorozatról. Szerencsére a sorozatzáró (direkt utolsó résznek írták meg, legalábbis úgy tűnik, hiszen behozták vendégnek a két exec. producert is, Rashida Jones-t és Will McCormack -et is) kellemes végső szájízt hagyott bennem. Jobbára.

De először a “gondokról”, vagyis pontosan az ÉN gondjaimról. Nem azt mondom, hogy rosszabb lett a sorozat, egyszerűen csak (a szokásos mantra, tudjátok) más irányba ment el, mint azt vártam volna. Én egy cukormázas, édibédi romkomra számítottam Andrew-val és Zelda-val, de a sok rózsaszín nünüke helyett erőteljesen befurakodtak a képbe a barátok, a pilot utáni részek mondhatni inkább szóltak kettejükről, arról, hogy viszonyulnak egymáshoz és mit meg nem tesznek saját barátjukért, mint a két főhősről.

– That’s pretty…
– Clever.
– I was gonna say childish.
– He started it.

És ez, mivel röhögős poénokkal túlságosan a folytatásban sem volt elárasztva ez a komédia, inkább csak aranyos volt (szóval a minőség nem nagyon változott), elég komoly válóoknak számított részemről. De mint írtam a finálé visszahozott valamit abból, amiért szerettem az elején a sorozatot, szóval ki is szórok rá egy 7/10-et.

Az osztályzatot pedig nem kell indokolni, hiszen ismét csak Andrew és Zelda volt a középpontban (a barátok és a munkatársak az őket megillető súlyt kapták meg: poén és balra el), ismét a kapcsolatukra koncentrált a sztori (behoztak két exet), ismét lehetett nekik szurkolni és várni, hogy vajon a Ben Queen, a készítő hepiendet ad nekik, vagy inkább realista módon szétkapja. Bármi is lett a zárás, elégedettek lehetünk, hogy megkaptuk.

Annak pedig, aki nem nézte és egyszer lesz pár szabad órája, esetleg egy eseménymentes délutánja, az bármikor ledarálhatja a 13 részt, s kezelheti az egészet egy romantikus filmként, még akkor is, ha a Mixology-val ellentétben közel sem épül egymásra a részek története. De legalább kapott egy ívet. A minőség már más kérdés, no meg az is, hogy mit várunk a sorozattól.

14 hozzászólás Ne habozz!

cyborgwings - 2015. 01. 26. 18:55

akinek egyszer lesz pár szabad órája, meneküljön, amerre lát, nehogy ezt a dögunalmat nézze!

én is az édibédiség miatt vártam a sorozatot, de se édibédi nem volt, se humoros, mindemellé pedig a szereplők is bénán megírt, sótlan, dimenziómentes papírfecnik voltak. erre jött a senkit sem érdeklő munkahelyi dögunalom a még unalmasabb kollégákkal és eseményekkel.

háttértévézésnek elment, végignéztük, ha már elkezdtük, de az összes kaszált szitkom (vagy inkább romkom) közül ez volt a legértékelhetetlenebb. ha valaki mindenáron ezek közül akar válogatni, akkor inkább a manhattan love storyt ajánlom, ami ugyan kissé nehézkesen indult be, de a tévében le nem adott részei kifejezetten jól sikerültek. na, az aranyos volt, nem úgy, mint az a to z.

Blade - 2015. 01. 26. 19:00

Együtt maradtak vagy nem? Ezért az egy percért nem igazán invesztálnék bele, főleg úgy hogy kaszáltam, de kínácsi vagyok na :D

winnie - 2015. 01. 26. 19:10

blade: heppire írták meg a végét, szakítanak, de összejönnek ismét – hogy aztán megkapjuk azt, hogy 4 hónapit járnak még. de utána nem tudni. mondjuk kapunk egy utalást esküvőre..

winnie - 2015. 01. 26. 19:12

cyborgwings: akkor jó döntés volt a kasza:) a manhattan love story-nál is megengedő voltam, hiszen a pilot után javult, de 5-nél ott is lengettem, bár az utolsó részt még nem néztem meg. ha akarod ajánlani és van még benne a kommentendben lévőkön túl is valami, és nem várod meg, míg nekiesek annak is, akkor beelőzhetsz vele:) úgyis előtte jön még humantől a bad judge.

Blade - 2015. 01. 26. 19:17

Köszi Winnie

cyborgwings - 2015. 01. 26. 19:35

á, túl régen láttam már, leginkább is csak arra emlékszem, hogy szórakoztató volt. a love actually hommage-t, ami nagyon megmaradt bennem, meg csak nem fejtegethetem egy teljes _cikken_ át. :)

winnie - 2015. 01. 26. 20:12

melyik rész?

ALDO - 2015. 01. 26. 21:34

Én a harmadik rész után tettem át a “majd valamikor folytatom/ledarálom” kategóriába. Ha már szóba került a Manhattan Love Story, mindkét sorozattal hasonló problémáim voltak. Először mértékkel szeretem az ilyen romantikus komédiákat, de valahogy nem hiszem, hogy vevő lennék hosszú évadokon keresztül a huza-vonára, hogy miért nem lehet összehozni őket (mert nyilván vége lenne a sorozatnak). A másik, hogy mindkettőnél sikerült berakni egy hihetetlenül ellenszenves, visszataszító női karaktert. A MLS-nél a tesó felesége, itt pedig a főnökasszony. Ők már önmagukban hatalmasat rontottak rajta, szerintem. A Love Story-t a csatorna lekapta a műsorról, de én sem bírtam volna tovább.
Az A to Z főszereplő párosa tetszett is, de a felmerült problémák és a már említett barátok, kollégák miatt valahogy már nem jött be annyira. Összességében tehát nem volt nézhetetlenül rossz, de valamiért nem fog hiányozni.
A Selfie kaszája valahogy jobban megérintett.

cyborgwings - 2015. 01. 26. 21:55

az ötödik rész volt az, de ha te annál léptél le, akkor látnod kellett. vagy nem jó irányból értelmezem azt a kaszát.

winnie - 2015. 01. 27. 05:13

azt láttam, hmm. (vagy csak a kártyázásra gondolsz? nem tudom, hogy az ebben a sorozatban volt-e:)

Julian Plenti - 2015. 01. 27. 22:16

nem véletlenül Will McCormack az a Will Gluck?

cyborgwings - 2015. 01. 28. 00:14

jaja, főleg a kártyázásra, szerintem poénos volt. :)

galocza - 2015. 01. 28. 14:23

aranyos volt, hiányozni nem fog. az emlegetett manhattan…t inkább, a maradék epizódokat nagyon gyorsan ledaráltam, atozt meg hajlamos voltam halogatni. selfie-t is bánom.

Thomas - 2015. 02. 01. 15:02

Az első részek tényleg aranyosak voltak, de aztán nekem is hasonló problémáim voltak vele. A barátok nem szimpatikusak, a munkahelyi szál fárasztó (csak Dinesh meg az ázsiai csaj voltak jó karakterek), a konfliktusok erőltetettek. Végignéztem, de már magam sem tudom, hogy minek.

A végén kaptunk egy utalást az esküvőre, meg egy újabb random számot, hogy meddig randiznak, oké:) Mintha már a készítők se tudták volna a végén, hogy mit akarnak, de a kasza miatt már inkább tojtak is bele az egészbe, hogy akkor most hány hónap, hány nap és mi is lesz utána:) A legjobb lett volna csinálni egy Z betűt a végére, amiben mondjuk Andrew megkéri Zelda kezét, és akkor legalább kaptunk volna valami kerek dolgot, de így?:) Én sem tudom ajánlani darára.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz