login |

Banshee – 3×03: Guy like me

2015. 01. 27. 21:24 - Írta: superpityu

48 hozzászólás | kategória: kritika,

I keep my own books, and I keep everything balanced.

Nem sok sorozatrész váltott ki még belőlem olyan érzést, hogy már a 8. perc után egy ordas nagy káromkodással illessem. Nem azért, mert nem tetszett volna, amit látok, hanem mert olyan keményet vállaltak be rész elején, amit máshol max rész végi csúcspontnak tettek volna be. És ez még csak a kezdet volt, az egész Banshee – 3×03 rettenet erős rész lett.

Nem feltétlenül vártam előzetesen az epizódtól ennyi agressziót és akciót, de eddig is a kendőzetlen nyersessége miatt szerettük a Banshee-t. Ahogy alakultak az események, teljesen beleéltem magam abba, hogy ez most egy elmélkedősebb rész lesz, kapunk flashbackeket, némi szópárbajt, erre a készítők fogták magukat és egymásnak eresztettek két baromi érdekes mellékszereplőt.

Hood múltja, egy (menetrendszerűen) felbukkanó FBI ügynök, Jason utolsó “hagyatéka”, elnyomott kistestvér, Longshadow-Proctor ellentét. Nagyjából ezek dolgok határozták meg a sztori ívét, és még ha leírva nem is hangzik túl érdekesnek, ezekből hoztak ki egy olyan tesztoszteron bombát, amit még mindig ritkán látni tévében.

Meg is kockáztatom, hogy talán egy ilyen durva részük sem volt, mint a mostani, pedig eddig is voltak meredek megoldások a Banshee-ban. De spoilerekkel folytatom a tovább után.

Szóval Denis O’Hare felbukkanása felkavarta az állóvizet Hood életében, de tőle csak sima önismétlést vártam, tényleg nem hittem, hogy érdekes lesz majd történetük, de a hirtelen képbe kerülő uzsorás feldobta ezt a szálat. Azonban nem ez indította be az epizódot.

Hanem Nola és Burton harca. A nyolcadik perctől.

Nem találtam szavakat, annyira kemény volt az egész, főleg attól a pillanattól, amikor felfogta a néző, hogy itt bizony valaki nem fog hazamenni. És nem igazán tudtuk, hogy ki.

Mivel mindkét karakter kellően érdekes volt, sőt, talán ők a legizgalmasabb vendégszereplők a Banshee-ben, nem is volt az ember az az érzés, hogy ezt simán elintézi az egyik. Végig volt tétje a bunyónak, plusz a flashback jelenetekkel próbáltak, még árnyalni a vergődő feleken.

Igaz a végén Nola húzta a rövidebbet, de ha a Burton esett volna ki képből akkor sem lennék túl boldog. Tökös húzás volt a bosszúszomjas lányt kiírni, és ezzel utat biztosítani Chaytonnak, hogy ő legyen az indiánok vezetője. (Pedig Nola épp kapott némi háttérsztorit, plusz az előző részben Carrie-vel is volt egy ígéretes jelenete.)

Hood meghurcolása pedig folytatta azt, amit Burton-ék elkezdtek a részben. Az uzsorás behozása, akitől Jason pénzt kapott rohadt meglepő fordulat volt. Nem volt kérdés, hogy merre mennek majd ki a szálak, inkább a megvalósítást várhattuk tűkön ülve. Miután Hood nyomott egy Rambót, és visszautasította az italt (ilyen priceless jelenet sem volt még a sorozatban), megmentette a napot, csak éppen a múltjával nem számolt.

Chayton öccse pedig Proctor bárját forgatta fel teljesen. Az már túlzás lenne ha azt mondanám, hogy erre nem számítottam, de azt hittem majd az évad felénél fog valami hasonló történni. Tommy halála a nézőkben nem hiszem, hogy túl nagy űrt hagyna, de Chayton ezután nem csak Proctorra fog koncentrálni.

Miután pedig nem is nagyon tudtam elképzelni, hogy ennyi fontosabb halál és karaktermomentum után hova fog kicsúcsosodni a heti rész, akkor Siobhan megtudta az igazságot Hood-ról. Akár évadzáró jelenet is lehetett volna, és még csak a 3. résznél járunk. Nem tudom, merre mennek tovább, de úgy tűnik, hogy van konkrét tervük a továbbiakra is.

Carrie és Rebecca pedig nagyon tartalékban voltak a héten, pedig utóbbi elég komoly változásokon esik át. Hol van már az ártatlan amish lány? De Job és Sugar is alig volt jelen, csak annyira, hogy szem előtt tartsák az évad egyik fontosabb szálát. (Bár természetesen hozták magukat humor terén.)

Igaz, a rengeteg vágás és egyéb képi trükközés lehet, hogy egyeseknél kicsit visszavesz az élményből, de a rendezésre ebben az epizódban bizony nem sok panasz lehet. A norvég(!) Magnus Martens (talán a Jackpotból lehet ismerős) első Banshee-rendezéséből teljesen kihozta a maximumot, élt a helyzetek adta lehetőségekkel. Ahogy látom a következő részhez is ő adja a nevét, meglátjuk, hogy egynyári fecskéről van-e szó, vagy tényleg ennyire tökös és ki tudja használni helyzeteket.

Akárhogy is folytatják a sorozatot, az már egyértelmű, hogy 4 rendőr kevés Banshee-ba, szóval jöhet a korábban behozott skinhead jelentkező, aki baromi szimpatikus volt abban az egy jelenetében.

Valamint azon sem lepődnék meg ha Aimee is szerves részévé válna csapatnak. Mondjuk ő teljesen különleges eset, hiszen elég érdekes múltja van pár szereplővel, szóval kíváncsi vagyok végül melyik oldalon fog landolni a végső ütközetben.

Szóval részemről 8/10 volt a rész minimum, Még mindig baromi igényes ponyvával dolgunk, ami úgy tűnik idén meg tudott újulni, és új célokat tudott kitűzni maga elé. 

Ui: az utolsó jelentnél a végefőcímben kivételesen nem zene ment, hanem Hood valódi neve derül ki.

– Just for the record. State your name.
– John Smith. 

Vagy mégsem.

48 hozzászólás Ne habozz!

Stiel - 2015. 01. 27. 21:37

OK, megnyugodtam, hogy van külön kibeszélő. :)

Brutális, a 3 szál (Nola vs Burton, a sztriptízbár és a dagadék) külön-külön is kőkemény volt, erre idepakolták nekünk évad közepére egy random epizódba. Sőt, a végén még Siobhan is megtudta Hood titkát. Ritka az ilyen, na. :)

A Nola vs Burton fight-nál kicsit Mountain and the Viper utánérzésem volt. Persze nem tökéletes az analógia, de Nola is szépen elszavalta, mit akar tenni, ahogy Oberyn is.

Amúgy nem kötekedésből, de az epizód címe ‘A Fixer of Sorts’.

nevermind - 2015. 01. 27. 21:39

nekem ezt a rész hozta vissza az első évadot hangulatában. A szálak jól bonyolódtak tovább, fordulatokban sem volt hiány. Meglátjuk. lehet, lesz ez még így se.

tussilagofarfara - 2015. 01. 27. 21:40

Remek, nagyszabású epizód volt, kevesellem a 8/10-et :). Remélem, marad a színvonal az évad maradék részeire is.

szdanesz1995 - 2015. 01. 27. 21:45

Ha a “Guy Like Me”-re gondolsz, az idézet a részből.:) A “dagadék” mondja Hoodnak, hogy egy olyan fickó mint ő 50 centért is átutazná az országot.

Amúgy hihetetlen jó rész volt! A nagy bunyótól kezdve feszülten néztem az egészet, rég váltott ki sorozat ekkora élményt nálam, mint most.:)

Degausser - 2015. 01. 27. 21:51

a john smith csak egy poén volt, ezek az usa 2 leggyakoribb elő- és utónevei, tök egyértelmű volt, hogy nem mondta komolyan:)

Amúgy a rész maga: ANYÁD

Stiel - 2015. 01. 27. 21:52

Csak most nézem a 8/10-et én is. Milyen akkor a 9/10, neadjisten 10/10, ha még ez sem az? :)

Amúgy az is tetszik, hogy a Banshee Origins jeleneteket felhasználják itt-ott.

Mordekai - 2015. 01. 27. 21:53

Vártam már, hogy mikor lesz írás. Ezt a részt nehéz lesz brutalitásban felülmúlni. És nem csak a Banshee-nek.
A Burton-Nola harcnál egy pillanatra azt hittem, hogy ezek összejönnek, hát nem úgy lett. :)

Fragohol1C - 2015. 01. 27. 21:55

Az a John Smith kétlem, hogy Hood igazi neve. csak kamuzott. Lefordítva Kovács János, tehát egy átlagos név amiből rengeteg van. Kétlem, hogy valaha ki fog derülni az igazi neve :-)

Nikki - 2015. 01. 27. 22:01

Job és Sugar részéről kellett a humor, hogy ellensúlyozza ezt a tömény durvulást.. Amúgy szinte az utolsó percig azt hittem, Nola elfut vagy megmenti valaki.. alig akartam elhinni, hogy neki most annyi.. Főleg mivel a 2-ik rész erősen gyengélkedett a szememben; ott egyetlen értékelhető momentum a rész végi iszogatás és pite evés volt Carrie-vel. Erre meg most ez.. nem is tudom, hogy gondolta..

Benjy - 2015. 01. 27. 22:08

Én tökéletesen meg voltam elégedve (9/10), pedig soha nem voltam hatalmas fanja a Bansheenek, de ez frenetikus volt. És nem azért mert hűűűű milyen dialógusok voltak, meg milyen színészi alakítások, hanem azért mert baromi szórakoztató volt az egész. Denis O’Hareből pedig jöhet több is.

“plusz az előző részben Carrie-vel is volt egy ígéretes jelenete”
Azt a jelenetet Nola halálával nem tudom hova tenni, csak úgy céltalanul lóg a levegőben.

gelichor - 2015. 01. 27. 22:23

amúgy itt a Nola vs Burton első három perce megint olyan volt, mint tavaly a True Detective híres kertvárosi üldözős jelenete, 0 vágás, 1 kamera, zseniális volt

Elar - 2015. 01. 27. 22:26

Ez a rész simán 10/10 volt.
Brutál hangulata volt.
Az eddigi 3 rész jól sikerült. Kicsit féltem, hogy mi lesz Rabbit után, de úgy tűnik megoldották :)

A Nolás verekedés baromi jó volt. Egyedűl ott lógott ki a lóláb, hogy Burton így tudott verekedni azután, hogy egy tomahawk beleágyazodott a mellébe. Mintha mi sem történt volna.
+ a végén a hátába is belevágta – akkor meg hogyan mozog még így? :)
Alapvetően nem tudom hovatenni, hogy kiírták a kiscsajt. Nem érte miért?
Nekem hiányozni fog, mert nagyon bejött :P

Kedves posztíró, a John Smith poén nem vágtad?

Ááá de még mindig a hatása alatt vagyok ennek a résznek. Ennyi mindent beletenni…
Király

winnie - 2015. 01. 27. 22:27

kedves kommentelő, akkor szerintem te nem vágtad a posztíró poénját:)

Wynonna - 2015. 01. 27. 22:37

A teljes kihallgatásos videó amúgy az Origins 2. évad része, ott egyértelmű, hogy a John Smith kamu név:
youtu.be/eCAxRcG01sc

Desmond Wallace - 2015. 01. 27. 22:50

Részemről sima 9/10.

Csak egy dolog nem tetszett. Mégpedig az, hogy Pocahontas húzta a rövidebbet.:(

Crias - 2015. 01. 27. 23:03

Azt én sem értem hogy Burton milyen terminátorból van…
Volt 1 balta a mellkasában aztán a hasfalán is megnézte hogy éles-e még, majd a hátába is belevágta…
Ok Nola nyaka is kapott egy szikét de akkor is…

zotya - 2015. 01. 27. 23:17

Meg Nola nyaka, az egyik fontos alkatrészét is elvesztette… a biztonság kedvéért… :)

naughtyl - 2015. 01. 27. 23:19

mindent leírtatok. örülök, hogy végül nem kaja közben néztem meg:)

@paranoid android írta a kibeszélőben a verekedés közben a flashbackek közötti különbségeket, ami nekem is nagyon tetszett.

a névre is kitérve, ha még nem volt
http://www.hitfix.com/videos/will-we-ever-discover-the-real-name-of-lucas

plusz wáów. majdnem befostam Antony Starr-on. az akcentusa, a haja, a sok nevetés és a faszagyerek póló hiánya nagyon meglepett. kifejezetten aranyos.

David R. Blake - 2015. 01. 27. 23:43

@naughtyl:
Ez az interjúrészlet baromi jó! :D
Ivana még rendesen aranyos, Starr meg tényleg tisztára a vicceskedő jófej szomszédsrác benyomását kelti.

sherlock20 - 2015. 01. 27. 23:53

8/10-et keveslem, 9/10 minimum. Egyértelműen a sorozat legerősebb része volt, és A Legjobb Részek között is ott a helye.
Az a bunyós jelenet. Tényleg azért volt izgalmas, mert az ember tudta hogy valaki nem áll fel, és tippelni lehetett max h ki lesz az.
Nem tudom ennél jobban hova tudják még felpörgetni a motort… Gyakorlatilag egy részben ellőttek annyi eksönt és meglepetést amit a legtöbb sorozat legalább 5-6 részen át csepegtetett volna.

paranoid android - 2015. 01. 28. 00:03

@naughtyl

Köszi ezt a videót. Már régóta azon a véleményen vagyok – a kibeszélőkben is nem egyszer említettem, amikor előkerült a Hood igazi neve kérdés, vagy az hogy antihősnek számít-e – hogy Hood karakterének megalkotásakor sokkal inkább az eastwoodi westernhős lebeghetett a készítők előtt, mint napjaink divatos antihősei. Szóval az Egy maréknyi dollárért említés külön öröm volt ebben a videóban.

Ó, és igen, a flashbackek kiváltképp jók voltak ebben a részben. Az ilyen apróságok miatt (is) imádom ezt a sorozatot. Ideraknak elénk egy ilyen brutális részt, de belecsempésznek a bunyókba pár nagyon beszédes karaktermomentumot is. Így Nola halála pl. nem csak sokkoló volt, hanem szomorú is. Vagy Hood belső világának, motivációjának a változását is nagyon finoman mutatták meg.

Llew - 2015. 01. 28. 00:34

Mega, giga fantasztikus rész volt. Az a bunyó óriási volt. Az első évadost is sokáig emlegettük és én nem is igen láttam olyat máshol ami megközelítette volna, e ez azt is simán lealázta. Igazi nagy filmbe illő jelenet volt.

Annyi a bajom vele, amit a kibeszélőben is írtam, hogy Nolát így erősen elpazarolták.
Mondjuk Burton halálának sem örültem volna. Viszont ha azt nézzük, hiába nyerte meg a harcot, olyan sérüléseket szerzett, amit pár öltés nem hoz helyre, szóval minimum parkolnia kéne kicsit, de nagyon reális esetben Proctor a kocsinak dőlve találta volna meg mindkét hullát.

A maradék rész is eléggé pazar volt. Kíváncsian várom Shioban miként reagál, meg mit kezdenek ezzel a szállal.

Job és Sugar pedig fergetegesen jó Stan és Pan páros együtt.

kiskiraly - 2015. 01. 28. 00:37

“plusz az előző részben Carrie-vel is volt egy ígéretes jelenete”
Azt a jelenetet Nola halálával nem tudom hova tenni, csak úgy céltalanul lóg a levegőben.

Ezt én sem vágtam. Vagy csak sima beetetés volt a következő részre:)

Spaceghost - 2015. 01. 28. 00:47

Ritkán fordul elő, hogy sorozatnál ennyire belelendülnek az akcióba, sokszor egy másfél órás filmben nem történik annyi momentum mint ebben az 1 órában. Nagyon állat volt, végig tartotta a feszültséget. Nolát sajnáltam, de valóban úgy éreztem én is, hogy mindkét fél elvesztése űrt hagyott volna.

Archenemy - 2015. 01. 28. 01:48

http://www.zap2it.com/blogs/banshee_ep_dissects_best_tv_fight_all_year-2015-01

Ha érdekel valakit itt egy interjú a jelenet készítéséről az egyik producer, Greg Yaitanes-el.

Kiderül belőle, hogy nem egyben volt felvéve, ha nem sok kis jelenetként. Amit aztán jól vágták meg, hogy annak az illúzióját adja, mintha egy folyamatos felvétel lenne az egész.

rznkbrn - 2015. 01. 28. 02:00

Szerintem simán 9,5/10 volt a rész. Igazán felpörgettek az eseményeket. Nekem csak egy dolog szúrja a szememet, az a logikai bukfenc ami Nolával történt az előző részben még ő figyelmezteti Chayton-t, hogy ne becsülje le Proctort, majd ő meg neki meg egy baltával[a két pisztoly az oldaláról tovatűnt?]???

Quantumleap - 2015. 01. 28. 04:58

paranoid android: Valahol már írtam, hogy a Dollár-trilógiás, westernhősös hasonlat csak akkor állná meg a helyét, ha a sztori felépítése úgy nézne ki, hogy “Főhősünk megérkezik Banshee-ba, ahol a kutya sem ismeri őt, és magára veszi más személyazonosságát.”. De ugye nem erről van szó, hiszen Carrie és Job ismerik és tudják az igazi nevét, mégsem szólítják meg soha őt, láthatólag direkt azért, nehogy a néző megtudja. Pedig ő is hívta Carrie-t a rendes nevén. Akkor már sokkal jobb lett volna úgy, ha Hood-ot is hívják néha a valódi nevén, csak kisípolják, szerintem passzolt is volna a sorozat stílusához. És most a rész közben újfent eszembe jutott, hogy vajon Rabbit (aki nyilván tudta a valódi nevét) miért nem juttatott be a börtönbe róla ilyen vonatkozású lebuktató infót? Legalább utólag adhatnának erre valami magyarázatot.

A Facebook-os Banshee csoport kapja be, lespoilerezték Nola halálát szép nagybetűs posttal. Nem is olyan rég a Walking Dead-nél rágtam be hasonló miatt. Már az ember a Facebookját se nézegesse, ha nem akar spoilert?

Mindenesetre kár volt érte. Számomra ő kezdett lenni a legérdekesebb női karakter a sorozatban. Amúgy az előző részbeli Carries pitézésből lehet még utólag kiderül valami lényeges, és ez esetleg valahogy összefügg avval, hogy utóbbi nem volt ebben a részben.
Amúgy jó pörgős volt az epizód. Burtonnál, ahogy megúszta Nola támadásait, kicsit kezdett Sin City utánérzésem lenni. :)
Ami Hood és Siobhan dolgát illeti, ne feledjük, hogy a 3×01 legeleje óta utóbbi sem ártatlan. Elvégre kivégezték azt a fószert. Hood símán viszont fenyegetheti, hogy ha leleplezi őt, akkor ő pedig erről rántja le a leplet, és Brock is bukik akkor. De kíváncsi vagyok, mennyit mond majd el magáról. Az elég érdekes lenne, ha továbbra is tolvajkodna a seriffkedés mellett, és Siobhan tudna erről is.
A stáblista utáni jelenetből egyenlőre nem tudom mi fog kisülni, hogy egyáltalán van-e lényegi funkciója.

winnie - 2015. 01. 28. 06:45

“Már az ember a Facebookját se nézegesse, ha nem akar spoilert?”

ne iratkozzon fel olyan sorozatok facebookjára, amiket nem az amerikai sugárzással egy időben néz. de most komolyan, ha lemegy a rész és van mit kibeszélni, akkor nem az a lényeg, hogy ki kell. nem várják meg a warezt:) alapdolog, hogy ilyesmi előfordulhat. ellenszer: nem kell követni, vagy addig fb-stopot kell tartani.

Dr. Szöszi - 2015. 01. 28. 07:13

Abszolút off, de kis népnevelés:

Pityu a 2. bekezdésben a “nyersesség” szót használja, aminek a hivatalos helyesírása bizony “nyerseség”, ld. http://www.e-nyelv.hu/2010-05-25/frissesseg-es-nyerseseg

Idétlenül néz ki, de sajnos ez van, én is simán eltévesztettem volna.

Sawyer - 2015. 01. 28. 09:47

@Quantumleap

Rabbitnak nem állt érdekében jobban bemószerolni Hoodot, a kötelező büntetés alatt így is megsz*patta rendesen, de ő azt várta, hogy kijöjjön. Az 1×01 elején a kutyái már kapnák is el, csak Hood megszökik.

Ezt a “hatalmas” jelenetet azért én nem hasonlítanám a True Detective legendás jelenetéhez, ott egyáltalán nem volt vágás a 6 perces jelenetben, míg itt majdnem másodpercenként volt több is. Váratlan volt és brutális, tiszteletreméltó, hogy a Banshee nem követi a sablonokat, de annyira, de annyira felesleges volt ez a harc… Egy az, hogy erőltetett volt, főleg az autóban verekedni, a másik meg, hogy (tudom, a Banshee sosem a realitásáról volt híres, de eddig viszonylag el tudtam hinni, hogy Hood feje a napi verésektől hamar begyógyul) éppen ettől az erőltetett brutalitástól nem válik több ember kedvencévé. A sztriptízbáros jelenet kifejezetten sz*r volt. Félre ne értsetek, imádom a sorozatot, a karakterekben rengeteg a lehetőség, az operatőri munka zseniális, az első két évad hatalmas, de a 3.-ban már elég feltűnő, hogy nincs ötletük, csak beraknak minél több dugást meg akciót, a cselekmény meg egy helyben topog. Igenis legyen meg benn mindkettő, de legyen meg az egyensúly. Egyébként a két legjobb mellékszereplő állt egymással szemben, én Burtonra tippeltem volna halálügyileg, elvileg csak pár részre van szerződése, de örülök, hogy végül így alakult.

Ami eddig legjobban irritál, az a fegyverrablásos rész. Nem a kivitelezése, bár korábban írtam, hogy a vágást rendesen elcseszték, Chayton az egyik szögből hirtelen eltűnik az útról, mindegy, hanem hogy megölnek 4 katonát, elvisznek több tucat fegyvert, és semmi következménye nincs, mindenki leszarja. A valóságban kegyetlen hajtóvadászat lenne, itt meg annyival lerendezik, hogy nem találják az indiánokat az erdőben, mert jól elbújtak, de az a fiatal csaj meg hipphopp rájuk akad. Na ne!

Hood is érdektelenkedik, Lotus uraság is züllőben, pedig ő pont az igazság viszonylagos bajnoka volt, az indián rendőr nyilvánvalóan Chayton kezei által hal, helyére az ex-neonáci kerül, Siobhan pedig él szépen a tudattal, hogy az ura flasch rendőr. Cselekményileg vinetuékkal kéne már valamit kezdeni, mert kezdem egyre jobban azt hinni, hogy Chayton egy agyatlan puhapöcs. Menjen az egész törzs, ne 2 fős osztagokat küldjön.

A poszt írója pedig tök egyértelmű, hogy nem gondolta komolyan a John Smits-szes grátiszt :D

Quantumleap - 2015. 01. 28. 09:50

winnie: Akkor ezt magyarázd el a többi ottani panaszkodónak! Mindazonáltal érdekes, hogy például a Sons of Anarchy-nél nem lőtték le a címben konkrétan, hogy mi a sorozat legvége. Ahogy más sorozatoknál is csak utalnak a nagy történésekre, körülírják őket, nem pedig a gyanútlan néző pofájába tolják. Nem mindegy, hogy “A Very Big WTF Moment In The Banshee 10×6!” vagy pedig “Happy Marriage, Job & Sugar!”. Aki már látta, az úgyis tudja, miről van szó, felesleges konkrétan kiírni, evvel felbosszantani azokat, akik csak véletlen futnak bele.

Sawyer - 2015. 01. 28. 09:52

@ Sawyer

Még nem jelenet meg az írásom, de javítanék: a másodpercenkénti vágásos dolgot visszavonom, vágásilag-rendezésileg tényleg k*rva jó jelenet volt!

GodBadka - 2015. 01. 28. 10:15

““plusz az előző részben Carrie-vel is volt egy ígéretes jelenete”
Azt a jelenetet Nola halálával nem tudom hova tenni, csak úgy céltalanul lóg a levegőben.”

Nem mondom, hogy ez volt a készítői szándék, de ez így életszerű nem? A halál nem válogat. Nem nézi, hogy tegnap volt egy ígéretes jeleneted, akkor maradj mégis életben. Ez így sokkolóbb, mivel az élet is ilyen. Reggel még elköszönsz a családtól, aztán lehet egy barom belehajt a buszmegállóba, neked meg annyi.
Persze lehet csak hülyeségeket beszélek, de nekem ilyen érzete van. Nola miatt meg nagyon-nagyon szomorú vagyok.

_Peter - 2015. 01. 28. 11:27

Ha ilyen részt kapunk az évad elején, mi lesz később?!

ANOka - 2015. 01. 28. 12:41

Számomra is az lett volna a reálisabb, ha mindkét karakter ott marad a Rolls-Royce elején.
A bunyó iszonyatosan jól volt megkoreografálva és filmezve! Tényleg nem lehetett látni a vágásokat benne!

paranoid android - 2015. 01. 28. 16:04

@Quantumleap
Persze nem tökéletes a westernhősös hasonlat, simán lehet találni eltéréseket a két karakter helyzete között. De én a hozzáállás, motiváció, habitus terén sok egyezést látok. Ahogy Hood mozog a saját erkölcsi rendszerében az sem nem legális, se nem feltétlenül morális, szóval nem egy jófiú, mégis ő áll a legközelebb a “hős” megnevezéshez, aki rendet teremthet, méghozzá épp a hajlandósága miatt, hogy átlépjen bizonyos határokat, miközben vannak belső szabályai is, amiket betart. Ezt a fajta karaktertípust leginkább a spagettiwesternnek köszönhetjük szerintem. Az, hogy Carrie és Job valószínűleg ismerik az igazi nevét nem von le ebből semmit. (Rabbit viszont nem feltétlenül tudta a valódi nevét szerintem.)

Laci sx - 2015. 01. 28. 17:34

““plusz az előző részben Carrie-vel is volt egy ígéretes jelenete”
Azt a jelenetet Nola halálával nem tudom hova tenni, csak úgy céltalanul lóg a levegőben.”

Nem is kell, hogy mindennek célja legyen. B
Csupán bemutattak egy véletlen találkozást.

Egyetértek GodBadkával. Sok sorozatban lezárják a kiírandó mellékszereplők szálait és sok esetben ebből már sejteni is lehet, hogy nem sokára búcsúzunk tőle.
Sokkal életszerűbb, hogy a való életben történik még valami új dolog az utolsó előtti napodon, esetleg kötsz egy új ismeretséget, aztán másnap mindennek vége. És ha ezt be is mutatják, az még ráerősít a végkifejlet kiszámíthatatlanabbá tételében.

Tetszett, hogy közelgő halála ellenére továbbra is zajlott tovább Nola élete.

Sok sorozat meríthetne ebből.

winnie - 2015. 01. 28. 19:58

“Nem mondom, hogy ez volt a készítői szándék, de ez így életszerű nem? A halál nem válogat.”

word!

danzig - 2015. 01. 28. 20:28

Az alá a küzdelem alá simán odaírhatták volna, hogy inspired by Gareth Evans – The Raid.
Le a kalappal a készítők előtt, odaöszgezett a székhez, mint a fejsze/balta Burtont.
Jah és az egész szépen be van keretezve, Cadillac angyalkával indít…és végződik.

laza_kivi - 2015. 01. 28. 20:47

A véleményem nekem is ugyanaz volt, azért írtam már korábban is, hogy szépen beetették a népet, hogy itt akkor majd összefognak és lesz valami. :D Erre meg, byebye Nola…

zaZZoo - 2015. 01. 29. 01:09

Nem igazán értem, hogy miért írták ki Nolát. Ő valahogy végig lógott a levegőben, igazából eddig nem sok jelentősége volt a storyt tekintve. én már rég vártam, hogy mikor kerül előtérbe, mikor tudunk meg kicsit többet róla vagy mikor derül ki, hogy mi is a szerepe a sorozatban. Erre meg egy random bunyó áldozata volt, semmi több. Ez így kevés, már csak Odette Annable miatt is többet vártam volna. Tényleg, nem lehet hogy a színésznő egyéb elfoglaltsága miatt lett kiírva?

karit - 2015. 01. 29. 01:38

Az volt már, hogy ez Nola ikertestvére volt, aki utálja a pisztolyokat?

““plusz az előző részben Carrie-vel is volt egy ígéretes jelenete”
Azt a jelenetet Nola halálával nem tudom hova tenni, csak úgy céltalanul lóg a levegőben.”

Carrie szerepelt a részben? Mekkora orrba verés lenne Hoodnak egy ‘Hetedik’-szerű fordulat.

Quantumleap - 2015. 01. 29. 08:33

karit: Na ja, és végül Siobhan ezért nem köpné be őt, mert megsajnálná.

Quantumleap - 2015. 01. 29. 09:08

paranoid android: Szerinted egy ilyen megátalkodott, kegyetlen rablóvezér, mint Rabbit, alkalmazott volna olyasvalakit, aki csak ál- vagy becenéven hajlandó bemutatkozni? :)
Ami Hoodot illeti, a készítők láthatólag igyekeznek őt olyan határokon belül tartani, hogy a néző ne könyvelhesse őt el rendesen negatív figurának. Ha például most kinyírta volna az FBI-ost, az kapásból 30-40%-al feljebb emelte volna a badass rátáját. Abba azért belegondoltam már, hogy ha egy tisztes törvénytisztelő valaki merő becsületből úgy döntene, hogy leleplezi, hogy nem ő az igazi Hood seriff, és meg is fenyegetné vele, vajon akkor mit tenne? Ja, és erről még eszembe jut, vajon az igazi Hood feleségét belevonják majd valamikor a sztoriba?

Sawyer - 2015. 01. 29. 17:19

@Quantumleap

Lassan már a fél ország az igazi Hoodot akarja valamiért, úgyhogy nem lenne meglepő :D

C-DEF - 2015. 02. 01. 18:45

Az utolsó jelenetnél tiszta deja vum volt :D

-Are you a serial killer?
-Yes

pufff - 2015. 02. 02. 22:30

Unokahugicát kiklopfolhatná már valaki !

228Eszter - 2015. 02. 11. 22:08

Ez az epizód egy tanítani való filmtörténeti rész volt. Eddig is a legjobbak közé tartozott a BANSHEE, de most már 100%-os favorit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz