login |

The 100: folytatódott a 2. évad – írta DarylD

2015. 01. 27. 15:22 - Írta: vendegblogger

189 hozzászólás | kategória: kritika,

The dead are gone, Clarke. The living are hungry.

Ritkán látni ekkora népszerűségnövekedést szkeptikusan fogadott újoncsorozat esetében, mint a The 100-nál. A posztapokaliptikus scifi második évadja nagyon sok pozitív kritikát kap, és meg kell hagyni, megérdemelten. Tényleg látványos fejlődésen ment át a széria, kellemes gulity pleasure-ből az ősz egyik legszórakoztatóbb és olykor igen sokkoló sorozatává nőtte ki magát országos berkekben, és a félévadnyitó 2×09-et elnézve továbbra is fenn bírják majd tartani ezt a minőséget.

A második szezon több szempontból is új utakon indult el, és az írók jól bontották ki az friss konfliktusokat. A történet valamivel érdekesebbre sikeredett, mint tavaly, hőseinknek már nem csak a Földlakó grounderökkel kellett szembenézniük, hanem több oldalról is összecsaptak a fejük fölött a hullámok.

Az évadnyitóban behoztak nekünk egy újabb ellenséget, így a megújult Földért való küzdelembe Mount Weather népe is beszáll. (Jó, gyakorlatilag eddig is itt voltak, de mi csak most ismerkedhettünk meg velük) De a már felsoroltak mellett több kisebb néppel is megismerkedhettünk idén, az íróknak sikerült tovább árnyalniuk az előző évadban jól felépített világot.

A The 100 mindenképpen egy magasabb szintre lépett a második évadjában, de azért nem sikerült kinőnie összes gyerekbetegségét.

– They’re being led by a child.
– So are we.

Továbbra is akad bőven súlytalan, felesleges drámázás, emellett néhány karaktert még mindig nem tudnak mire használni. Erre jó példa az Abby-Jaha-Kane trió. Közülük kettőt én mindenképp kiírnék az írók helyében, mert látványosan nem tudnak mit csinálni három ennyire hasonló karakterrel.

Persze karakterek téren is láthattunk fejlődést. Például Clarke még egy idegesítő kislány volt az első évadban, de mostanra felelősségteljes vezérré, és számomra az egyik legszimpatikusabb szereplővé vált. Érdekes (vagy inkább csak ötlethiány?), hogy Bellamy-val tulajdonképpen ugyanezt játszották el az első évadban, de ő most inkább háttérbe került.

Finn karakterét is árnyalták egyébként, ő pont ellentétes fejlődésen ment át, mint Clarke, de erre később még kitérek. A többiek nagyjából maradtak a régiben, Lincoln talán valamivel több játékidőt kapott. Behoztak még pár új szereplőt is, ezek közül eddig Lexa, a fiatal grounder-vezér tűnik ki. Ő és Clarke erős párost alkotnak, meg van köztük a kémia.

Szóval a The 100 S2 eddig remek szórakozást nyújtott a lájtosabb sorozatok kedvelőinek. Egy erősebb 7/10 volt a részek átlaga, de némelyik a 8/10-et is megütötte. A tovább mögött rövidebben rátérek a konkrétumokra, méghozzá spoileresen.

Ahogy arra számítani lehetett, az évadnyitóban szétszedett csapatot lassan összeterelték, de előtte átmentek egy sor kalandon, amiket itt most nem részleteznék. Néhányan fogságba estek Mount Weather-ben, a Bárka túlélői berendezkedtek a Földön, páran pedig az erdőben bolyongva keresték többi társukat.

Közben Finn teljesen bekattant Clarke keresése közben, és odáig jutott, hogy lemészárolt egy fél grounder falut. Várható volt, hogy előbb-utóbb fizetnie kell majd tettéért, de nem hittem volna, hogy a készítőknek lesz töke ilyen búcsút írni neki.

– I don’t even know who you are any more.
– Neither do I.
– What have we become?

A ’félévadzáró’ végig a bűnének következményeivel foglalkozott, és abban csúcsosodott ki, hogy Clarke maga ölte meg őt, hogy megmentse a lassú haláltól a grounderök foglyaként. Ez mindenképpen egy fontos állomás volt főszereplőnk életében, teljesen megváltoztathatja a karaktert, ha ezt az írók is úgy akarják, és ennek már láthattuk előjeleit.

Az visszatérő 2×09 már azzal foglalkozott, hogy Clarke és a többiek hogyan dolgozzák fel a történteket. A csapat végre szövetséget kötött a grounderökkel, és készen állnak együtt harcolni Mount Weather ellen.

Kíváncsi vagyok, hogyan folytatják innen, mert még nagy potenciál van ebben a történetben. Reméljük, az írók nem fogynak ki a szuszból az évad végére, és ugyanilyen pozitív visszhangja lesz az évadzárónak is.

189 hozzászólás Ne habozz!

Norbi_023 - 2015. 01. 27. 15:35

Először azt gondoltam, hogy kamu, h Clarke megöli Finnt. Végig úgy gondoltam, hogy nem halálos sebet ejtett és így menekiti ki valahogy. Meglepett, mikor rajottem, Finn tényleg meghalt. Nem tökölnek az írók.

“A Visszaterő 1×09 már azzal foglalkozott, hogy… ” ez a 2×09 volt,eliras történt. :)

Desmond Wallace - 2015. 01. 27. 16:01

Örömteli, hogy nem félnek kiírni az egyes szereplőket.
Finn halála telesen indokolt volt, jól oldották meg, és egyébként is fölöslegessé vált ez a karakter.

A sorozat fő erénye, hogy van történet. Folyamatosan mozgásban tartják az eseményeket, és ezért is nincs sok idő a komolyabb tinidrámára.

Részemről erős 6/10 eddig az évad. Jó kis szórakozás, de semmi több.

Enzo - 2015. 01. 27. 16:05

(Ha ez az új “kibeszélő”, akkor rakjátok ki oldalsávba légyszi:))

Na akkor ide is:
-A “they are being led by a child – so are we” idézet jó volt, tudtam előre, hogy Kane ezt fogja válaszolni….mert hát így is van.
-Bírom, hogy minden egyes filmben, ahol motozásos jelenet van, _mindig_ van egy ember, akinél marha sok eldugott fegyver van :DD
-Ez “Finn látomás” kicsit a TWD-s “Lori szelleme” jelenetekre emlékeztetett, ügyes felhasználása annak, hogy a karaktert a kinyírták, de a színész még szerepeljen egy részt.
-Ice nation?? Kíváncsi vagyok! Mutassanak már be más népeket is, mint anno a sivatagi népek…
-A mérgezéses dolgot kár hogy lelőtték a trailerben, de legalább a feloldása ügyes volt. Már azt hittem hogy valahogy a hegyiek oldották meg, mert ugye mondta is a srác (akinek elfelejtettem a nevét), hogy megakadályozzák a szövetséget.
-Pár résszel ezelőtt még 7 szál volt, most meg kb 2. Fura.
-Jól kijött a végén, hogy Raven is megmenekült és meglátta hogy ezt tették volna Finn-nel, egyértelműen akkor bocsátott meg kicsit Clarke-nak.
-Újabb klisé-nem-ellövés: Monty nem úszta meg pont a “fertőtlenítős” dolgot :) Lehet célszerűbb lett volna ha Maya megy be és betolja Montyt a kis tulikocsiban :DDD

Theo - 2015. 01. 27. 16:40

Úgy folytatták, ahogy abbahagyták, tökéletes 10/10.

Ashe - 2015. 01. 27. 18:10

Akkor csak az első két rész volt nevetségesen gagyi?

winnie - 2015. 01. 27. 18:11

nem, a tobbi is, olvashatod. de most komolyan, eleg sokat irtunk utana is a sorozatrol, egyszerubb visszaolvasni, mint most egy valaszra varni. (egyebkent ezeket a kerdeseket elkerulendo irtam at daryld irasanak az elejet, hogy utaljak arra, hogy mennyire pozitiv a nezok velemenye. de…, ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek be fog jonni. van eleg masik sorozat:)

DarylD - 2015. 01. 27. 18:19

Ashe: Attól függ, hogy a pilotra vagy a 2×01-re gondolsz. Nem emlékszek már tökéletesen az első részre, de úgy rémlik gyengébb volt, aztán utána is kellett pár rész, hogy rátaláljanak a hangukra. De ha nem szereted a könnyebben sci-fit, akkor a második évadot se fogod szeretni, mert minden pozitívum ellenére továbbra is ‘csak’ annyi.

Sawamara - 2015. 01. 27. 18:24

Abby-Jaha-Kaine karakterből kettőt kiírni? Hogy

Gyakorlatilag három teljesen eltérő karakterről van szó, mind máshogy közelíti meg a vezetést. És egy dolog közös bennük csak: mind elképesztő hipokriták.

Kaine ment át a legnagyobb jellemfejlődésen, btw. Abby az egoista, mint mindig.

arsebulls - 2015. 01. 27. 18:28

Nagyon szórakoztató sorozat!

Clarke nekem is a szívemhez nőtt ebben az évadban azzal, hogy komoly, felelősségteljes nőként viselkedik, legtöbbször sokkal jobban mint az anyja. Örülök, hogy ezt Kane is észrevette: – They’re being led by a child.
– So are we.

paranoid android - 2015. 01. 27. 18:36

Az Abby-Jaha-Kane hármassal valóban nem foglalkoztak sokat az utóbbi részekben, de nem hiszem, hogy azért, mert nem tudnak mit kezdeni velük. Jaha esetében ott volt a lehetőség, hogy kiírják, mégis mindent megmozgattak, hogy lehozzák őt is a Földre – gondolom volt ezzel céljuk. Kane pedig – Bellamy mellett – az első évad legjobb karakterfejlődésén ment át, őt is sajnálnám. És nem is hiszem, hogy túlságosan hasonlóak lennének. Én különösen élveztem a hármójuk vitáját Finn feladásának ügyében, hogy mennyire más az elképzelésük az igazságosság, a közjó stb. témáját illetően.

A második évadban Clarke mellett eddig Murphy a legérdekesebb számomra, nagyon kíváncsi vagyok mit kezdenek vele az írók.
Az is tetszik, hogy folyamatosan építik, tágítják a világot. Megint megemlítettek egy új csoportot.
A Mount Weather szál viszont felpöröghetne, most, hogy a többi félig-meddig rendeződött. Remélem nem dobálnak problémákat Clarke-ék elé minden részben, hogy az évad végéig kelljen várni a nyílt háborúra. De már bizonyítottak annyira az írók, hogy bízok bennük.

Enzo - 2015. 01. 27. 20:08

Abby-Kane-Jaha trióból egyet írjanak ki max, és hát leginkább Jahát kéne, ha már valakit.
Szép jellemfejlődések/romlások vannak a sorozatban dögivel: Kane, Murphy, Finn, Clarke…

Én az évad végére tippelnék egy CampJaha feat Grounders vs Mount Weather háborút….bááár, jobban belegondolva ha 16 részes az évad, és már most, a 9.rész végén támadni akartak, akkor simán lehet hogy bekavar vmi.

Lui - 2015. 01. 27. 22:17

ez ismét csak hibátlan rész volt.
Az első évadot is szerettem már. de az még csak iylen 6, 7/10 volt.
De amit a 2. évadban eddig leműveltek, a tökös húzásokkal, a brutális és meghökkentő cliffhangerekkel, és kliséelhagyásokkal… az simán 8-9/10-é teszi. És sztem az évadzáróban ez még majd kúszhat fentebb is.

Silas - 2015. 01. 28. 01:29

ez a rész most tényleg jó volt.

meow - 2015. 01. 29. 15:56

11. rész: már nagyon hiányoztak a mutáns állatok, végre! (vagy hát szerintem ez a kingkong az volt, túl nagy lenne sima gorillának, meg amúgy is fura hogy húst eszik)
az első rész óta nem nagyon volt ilyen (ott az a vizi szörny volt). lehetne több :\
egyébként valaki segítsen: mi volt pontosan a terv Bellamyval? Lincolnnak meg kellett volna támadni az őröket meg a reapereket? vagy nem is értem ezt hogy gondolták, egyértelmű volt, hogy Bellamy nem kerül a 47-hez, hanem donornak fogják használni.

jessm - 2015. 01. 29. 19:51

Én úgy értettem, hogy Lincoln megtámadja a reapereket , és eltereli a figyelmét mindenkinek míg BEllamy szépen ahelyett, hogy elfutna befut Mount weatherbe.
Vagy ilyesmi, . Aztán nem igazán értettem , miért de Lncoln meggondolta magát. ÉS inkább menjen BEllamy harvestbe.

K-10 - 2015. 01. 29. 20:08

Azt tervezték, hogy Lincoln elmarja a beöltözött ‘dokitól’ a red nevű narkót, amivel kordában tartják a reapereket, és elfut vele, aztán amíg azok meg a hegyiek üldözik, B. beszökik. Csakhogy túl nagy volt a kísértés, és L. inkább belövette magát.

gd42 - 2015. 01. 30. 01:17

Alacsony elvárásokkal kezdtem el nézni, de azt kell, hogy mondjam ezeket folyamatosan túlszárnyalja a sorozat. Habár nyilván nem “A kategóriás” sorozat, olyan ügyesen egyensúlyoz a guilty pleasure és a meglepően jó történetek határán, hogy emelem kalapom. A második évad szinte minden részében meglépnek valami meglepő és eredeti dolgot, a tinidráma a múlté, és a viszonylag gyenge kezdés ellenére meglepően realista a történet. Úgy egyensúlyozni a “hősök mindent túlélnek” és a “minden balul sül el” között, hogy az ne legyen se unalmas se idegesítő, kevés story-driven sorozat képes, de a második évadban az írók úgy tűnik megtalálták az egyensúlyt.

Ha valaki esetleg most kezdene bele, érdemes alacsony elvárásokkal nekiindulni (mivel tényleg nem egy Wire), ha az első pár részt nem találod elviselhetetlenül idegesítőnek, akkor remek élményben lesz részed. (Akinek nem tetszik a kezdés, annak valószínűleg nem fog tetszeni a jóval magasabb minőségű folytatás sem, mert alapvetően nem változik annyit a sorozat, de a sztoriból az adott (“B kategóriás”) keretek között a lehető legjobban kihozzák, amit lehet.)

Dob - 2015. 01. 30. 07:40

Most esett le a washing-“Tondc”, akihez “imadkoznak” a grounderek. Ez eleg poen. Kb mint a Vyger a star trekben

Elis - 2015. 01. 30. 07:50

mivel már veterán The 100 néző vagyok így meg sem lepődöm, hogy milyen nemes egyszerűséggel nyírnak ki szereplőket, persze láttuk, hogy a szövetség igen gyenge lábakon áll, köbö az ő személye tartja egyben, szóval (még) szükség van rá, de azért akkor is izgultam :)
de ezután a rész után az szinte biztos, hogy ha meghal az a bizonyos spirit Octavianal fog landolni. már előre izgalmasnak tűnik, hogy hogyan fogja a groundereket egyben tartani…

Marcipáncica - 2015. 01. 30. 16:12

Hát Lincoln most kiérdemelte a szívlapáttal pofán csapást. A hülye narkófüggő nagyon felpipásított. Pedig eddig az egyik kedvenc karakterem volt… de ez…!! Eh.

00alexa00 - 2015. 01. 31. 12:28

Lincolnnak nem volt választása, mert félresikerült a terv abból a szempontból, hogy közben megjelent egy csapat reaper akire nem számítottak és így gyanús lett volna ha megpróbál elszökni/futni meg tutira el is kapják. Mondta is Bellamynak, hogy inkább tűnjenek el, de ő már nem akart visszafordulni, ha addig eljutottak

Rettus - 2015. 01. 31. 12:35

A mutáns húsevő gorilla a kanadai őserdőben egyértelműen sok volt, de alapvetően jól csavarták a történetet.
Abby biztos meleg sálakat köt az embereinek, amikor kéne, nincs sehol.

K-10 - 2015. 01. 31. 21:37

Alexa:
“Lincolnnak nem volt választása, mert félresikerült a terv abból a szempontból, hogy közben megjelent egy csapat reaper akire nem számítottak”
Megnéztem újra azt a részt: nem.
A reaperek már addig is ott voltak, L. meg B. még oda is biccent egymásnak, aztán mikor L. látja ‘szállni’ a golyófejű reapert, látható, ahogy eluralkodik rajta a sóvárgás, aztán meg a szégyen.

Crias - 2015. 02. 01. 00:19

Nem!
Eredetileg az volt a terv hogy megöli a tudósokat meg mindenkit és úgy látszódott volna hogy ő elszökik de visszaszökik a hegybe…
A Reaperek nem voltak a tervben én is úgy éreztem hogy inkább a kényszer szülte ezt az egészet, bár nyilván volt kísértés is.

K-10 - 2015. 02. 01. 11:07

Dehogynem.
Az eredeti tervet *már akkor* megváltoztatták, amikor találkoztak a többi reaperrel. Igaz, L. már akkor is mondta, hogy nem tudja végigcsinálni, talán érezte, hogy nem fog tudni ellenállni a szernek.
Ott a kapunál egyértelműen az ő döntése volt, hogy inkább lövet.

chulo - 2015. 02. 01. 12:14

én úgy értelmeztem, hogy az eredeti tervben is benne volt az, hogy ott vannak a reaperek.
Eleve korábban is úgy volt, hogy csapatostól vitték a friss husit, szóval tudták szerintem, hogy nem csak L+B lesz ott, számitottak rá, hogy pár reaper is lesz.
Az már nem rémlik, de vagy csak simán elfutott volna a cuccal vagy ott helyben megöli akit ér, de a függőség túl erős volt.

Jaha mégis mi a bánatot akar, hova indulna? Legalább ha lenne egy térképe, vagy mutatták volna, ahogy megkérdezi a grounderöket hogy hova mehet, hova nem mehet, felmérni mondjuk a többi környező törzs helyét, stb stb
ez a “van hitem” 1x elmegy, de most egyértelműen semmi okuk se volt, hogy csak úgy nekiinduljanak az ismeretlennek.

Rettus – 2015. 01. 31. 12:35
kanadai őserdő? :)
washingtonban voltak, és eléggé egyértelműen mutatták, hogy az egy állatkert volt. A húsevőséggel lehet vitázni, de poénnak elment, és megmutatták megint, hogy miért Clarknak kéne vezetni az egész kompániát a három idióta helyett.

Rettus - 2015. 02. 01. 16:08

@chulo:

Ott forgatnak :)

idaeae - 2015. 02. 01. 17:47

na ez az, Jahát én sem értem. ez az ember folyton meg akar halni. és most mit fognak csinálni? öt ember most elindul a sivatagon át, mikor azok a sivatagi népek se mertek csak úgy nekivágni? lol.

lincoln szerintem igenis elbaszarintotta a dolgot. és eléggé aggódok bellamyért, pedig az első évad nagy részében még meg tudtam volna fojtani, annyira nem bírtam. most meg az egyik kedvenc. hátha finn kinyírása elég a készítőknek egy kis időre.

chulo - 2015. 02. 01. 21:12

@Rettus – afroamerikai analógia amúgy biztos :D
szegénynek az őseit szintén elvitték afrikából, de most már szabad
oké, hogy kanadai az erdő, de mutatták hogy állatkert. Ennyi erővel oroszlán is lehetett volna, odavitték, páran kihúzták azt a 100 évet oszt’ annyi

@idaeae – ez eszembe se jutott, de lehet, hogy tényleg bedurvulnak a készitők és hullik még egy főhős (bár nem tartom valószinűnek ezt a verziót)

Nelli - 2015. 02. 02. 16:00

Én voltam az egyetlen aki azt hitte, hogy Finn halála csak színjáték? Biztos voltam benne, hogy csak valami szert adott be neki stb-stb és hogy ezt előre megbeszélték, mivel a The 100-ban eddig nem haltak meg fontosabb szereplők. Abby is elméletileg már vagy háromszor meghalt, aztán valahogy mindig túlélte.
Bellamyért aggódok, de nem hiszem, hogy nem éli túl Mount Weathert. A Clarke és Lexa páros tetszik, bár nekem a paunás (ha jól emlékszem Lexa így nevezte a gorillát) jelenetek nem tetszettek, mert nem voltak túl élethűek. Miért hiszem azt, hogy a két vezető között még lesz valami szoros szövetség, barátság? Octavia részről-részre erősebb lesz, nem lepődnék meg, ha egy nap Lexa helyére lépne, annak ellenére, hogy ő nem grounder.
Amúgy nekem már az első évad is tetszett, ez is nagyon bejön. Simán kibír akár három évadot is, ha ezzel a lendülettel megy tovább.

Enzo - 2015. 02. 02. 19:38

1. Ez a “TonDC” ez tök olyan, mint a Majmok Bolygójában a “CaLiMa” felirat :D

2. Clarke a francért megy ki annyira az erdőbe, amikor várható volt, hogy vele megy ez a Quint nevű faszi?

3. A rész legjobb jelenete Byrne feltűnése volt, nagyon jóra sikeredett, ahogy megfordult, és le volt tépve a keze :O

4. Kíváncsi voltam, hogy milyen állat, de gorillára nem számítottam. Viszont az tény, hogy nagyon hiányoztak már a mutáns állatok, lehetne még több és furcsább kinézetű belőlük.

5. Hirtelen megint milyen sok szál lett, 2fős csapatokra bomlott a nép.

6. Fura, hogy Jaha még csak most tudta meg, hogy halt meg pontosan Wells.

7. Legjobb szöveg, Murphy: “Camp You is that way.” :D

8. Octavia is érdekes döntést hozott, hogy kiállt harcolni, de végülis profitálhat belőle (meg Kane is?), Indra szinte már jófej lett hogy “bevette”.

9. Clarke azért IS mentette meg Lexát, mert ha nélküle tér vissza, akkor biztos azt hiszik hogy megölte (vagy ha nem, akkor se lesz jóvilág)

10. Újabb dolgot tanultunk a grounder kultúráról: hisznek a reinkarnációban.

11. Ez a “City of light” szál tetszik, remélem eljutnak oda, és látjuk is, örülök hogy behoznak új vidékeket. Mondjuk így random elindulni…:D
Amúgy lehet tippelni, hogy melyik USA-beli város lesz az, itt van pár: http://en.wikipedia.org/wiki/City_of_Light
Jaha amúgy honnan szedett ennyi embert hirtelen? A táborból csak úgy kimentek ők is?

12. Végre mutatták a drogot, és megtudtuk pontosan, hogy zajlik a reaperes-bedrogozós akció.

13. A vége ütős volt, bazmeg Lincoln. Bellamy szarban van, bár végülis bejutott :D
Szegény Octavia, csak nem lesz reaper mindkét ember, akit szeret :D

[ELŐZETES SPOILER]

14. Előzetes nem is mutatott semmit a többi szálból, csak Bellamyból, de remélem azért nem csak ez az egy lesz (nem valószínű).
Ja és hát a köv.epizód címe se semmi, eléggé halálra utalna, de valszeg csak átvitt értelemben lesz értve.

lorka - 2015. 02. 04. 11:58

amióta megnéztem a részt azon gondolkodom, hogy tényleg csak én vagyok annyira naiv, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy baj lehet, amint megszűnik a közös ellenség? valahogy úgy lehengerelt az egész misztikus Commander megjelenése, hogy erős, okos, jó stratéga meg badass és valamiért én is azt éreztem, hogy amíg ő él, addig minden rendben van :)
de az előző részben belengetett félelmek után én is elgondolkodtam, hogy ok, most közös az ellenség, de azt a technikát, amivel a sky people-ök rendelkeznek én sem engedném csak úgy elsétálni. szóval, ha Lexa annyira taktikus amennyire eddig láttuk, tuti megfordult a fejében, hogy ugyan most félnek a fegyverektől a Hegyi emberek miatt, de ha elmúlik a veszély, legyőzik a hegyet és ha megszerzi ezt a technikát (+a hegyből is zsákmányolnak ezt azt), akkor fölénybe kerülhetnek a többi klán felett… mert ez a 12 klán szövetsége nagyon is törékenynek tűnik (gondolom Lexa sem jószántából ment bele, és a barátnőjének a megölése nem csak úgy random történt) és a 9. részben Gustus mondott valami olyasmit, hogy Lexán nagyon sok múlik, hogy a klánok szövetsége megmaradjon.
(csak én szeretnék egy részt a Grounderek háttértörténetéről? :))

Enzo - 2015. 02. 04. 18:12

Tényleg, egy grounder eredettörténetes flashbackes rész az mennyire adná!
Amúgy ja, érdekes kérdés, hogy mi van ha beveszik Mt.Weathert. Bár szerintem annyira nem lenne nagy harc, én a “skypeople” helyében simán beköltöznék a hegybe akár, jó az infrastruktúrája, aztán ők úgyis kijárkálhatnak. A kérdés inkább az, hogy mi lesz a megmaradt hegyiekkel + akik nem ellenségesek (Maya és társai), meg hát ez még csak akkor kérdés, ha egyáltalán lesz csata és nyernek is.

nuage - 2015. 02. 04. 19:12

A hegyben lévő emberek helyzete tényleg érdekes, mert ugyan van, aki nem annyira ellenséges, a vérbankként használt grounderekről mind tudott. Ezek után a kintiek tuti nem hagyják, hogy szabadon távozzanak el a naplemente felé, hiszen náluk a szemet-szemért mindent visz. Valószínűleg ők sem akarnának vegyülni, még ha tudnának sem, de gondolom azért nem megy mind a levesbe.

laza_kivi - 2015. 02. 05. 19:19

Számomra a hét idézete:
You may be the chancellor, but I’m in charge.

:D :D

idaeae - 2015. 02. 05. 19:33

hja, a hegyiek elég gázak. de azért sky people-ék sem voltak kutyák még az űrben, szinte hobbiból floatoltak mindenkit meg kapcsoltak le az oxigénről több száz embereket a nagyobb jó érdekében.

clarke bellamy-ról a hegyiek figyelmét elterelős haditerve elég gyűrűk urásan hangzott “the more they’re looking at us the less they’re looking at him” :DD

a felnőtt generációnak meg be kéne látni hogy elég nyomin állják meg a helyüket a földön. abby pl. kifejezetten idegesít mostanában.

jessm - 2015. 02. 06. 16:04

Szerintem a felnöttek azért nem állják meg a helyüket mert ők még kb. 2-3 hete vannak itt . Abby , Kane, JAha még az űrbéli vezetéshez vannak szokva.
Clarke, Bellamy és 47 , lehet, hogy nem maradtak sokan életben ( ezért a felnöttek egy kicsit lenézik a gyerekeket) , de nem realizálták, hogy ez mennyire kemény világ , és hogyan kell vezetni.

Egyre izgalmasabbak a részek , azért kiváncsi leszek mi lesz a csata kimenetele. ÉS ha végre legyőzik a hegyieket, akkor mi lesz az égiekkel. Bár szerintem ezen nem érdemes gondolkodni, mert szerintem Clarke is elöször az embereit akarja kiszabadítani, aztán ráér azon gondolkodni, hogy mi az új helyzet.

És Jaha lehet, hogy igaza van azzal , hogy elindult City of light-be , de Célarkenak mindenképp maradnia kell , hogy a barátait kiszabadítsa. Viszont mindkét szál érdekes.

Rob - 2015. 02. 06. 19:03

Ez a sorozat egyre jobb, milyen kemény volt már a kiszabadulós rész, az őr megfojtásával meg minden.

mrc - 2015. 02. 07. 12:13

Az jutott eszembe, hogy bár nem szándékosan, de a The 100 arra is remekül rávilágít, hogy egy mérnök vagy egy orvos tudása mennyit is ér az emberiség számára. A vezetők, döntéshozók szerepe is fontos persze, de vannak alapvetőbb tényezők.

idaeae - 2015. 02. 07. 19:40

jessm, igen, ez igaz, és amúgy érthető az is, hogy felnőtték nehezen fogadják el, hogy azok az általuk bebörtönzött, meg semmibe vett kölykök általában jobban vágják, mi a helyzet. attól még idegesítenek :D

mrc, hát igen, de azért elég nagy gázokat tud okozni egy rossz vezetés, hiába vannak jó orvosok, mérnökök a közösségben. pl egy rossz vezető utasításra nagy tudású (szándékosan nem írom, hogy jó) orvosok is ölhetnek, “szép” példái ennek a fellógatott, kivéreztetett emberkék a hegyben. de abban igazad van, hogy hiába alkalmas vezető valaki, ha nincs egy ilyen bázisa, és nem tudja megvédeni a népét, nem sokra megy, és nem tud jó vezető lenni.
mondjuk olyan jó, hogy a sorozatban a jó meg a rossz sem fekete és fehér, hogy ilyenek, mint pl az egyén és közösség viszonya, meg mindenféle egyéb jó kis filozófiai probléma felmerül. nem beszélve a már fentebb említett generációs, meg kulturális feszültségekről, különbségekről, meg hogy az emberek ezeket hogy próbálják feloldani.

ez a sorozat tényleg egyre mélyebb, meg izgalmasabb amúgy, én egyáltalán nem gondoltam volna, mikor elkezdtem nézni. remélem ezzel a lendülettel csinálják tovább a kövi évadban is.

Denisa - 2015. 02. 07. 20:14

Hát…Lincolnt féltem :( Bellamy viszont jó úton halad. Reméltem, hogy nem kezd el moralizálni.
Clarke végre egyértelművé tette a helyzetet édesanyjának, ideje volt…
Izgatottan várom a folytatást, remélem, hogy Jaha és a vándorok is megjelennek. Jó lenne tudni, hogy párhuzamosan ők merre haladnak :D

lumiere - 2015. 02. 07. 23:34

valaki nem tudja véletlenül a 2×11 rész végén a dal címét és előadóját? köszi előre is
amúgy örülök, hogy végre beindultak az események, a trailerből kiindulva nem lesz ez olyan könnyű harc, mint ahogy clark-ék gondolják :)
már nagyon várom, hogy mi lesz ^^

mrc - 2015. 02. 08. 09:03

Raign – Empire of Our Own

GTG - 2015. 02. 08. 09:29

Szvsz az évad legjobb része volt. Az elnököt azért én sajnáltam…

Nelli - 2015. 02. 08. 16:58

s02e11 volt az eddigi legjobb rész.

lumiere - 2015. 02. 08. 20:49

mrc köszönöm szépen :)

nfsu17 - 2015. 02. 08. 21:43

Ez egy baromi jó sorozattá nőtte ki magát.
Bár én az első rész óta kedvelem, szóval nálam sosem volt kasza szinten és minden rész valami miatt jó volt, de ez a 2. évad ez gyomorgörcsösen jó. 9/10

Enzo - 2015. 02. 09. 13:47

2×11
Fontos rész volt. Tetszett, hogy hirtelen mindenki elkezd akciózni: Clarke-ék, Jasper és a diri, plusz ugye Bellamy&Maya, szóval felkavarodott Mt.Weather, és mi lesz még…
Először nekem is bakinak tűnt, hogy Bellamy honnan tudja Maya nevét, de szerencsére megmagyarázták, és jogos, hogy Clarke-tól.
(Amúgy más is észrevette, hogy a zöldes fényben Bellamy néha tiszta Hulk-szerű volt? :D)
Egyértelmű hét idézete-jelölt is volt megint:
“You may be the chancellor, but I’m in charge.”

[ELŐZETES SPOILER]
———–az kemény lesz, hogyha cage rakétát lő ki…jó tudni hogy van ilyenjük :D meg vajon hova, Camp Jahára?————

meow - 2015. 02. 10. 13:57

Megnéztem ezt a City of Lightos wikipedia szócikket, ez alapján szerintem a fény városa Buffalo vagy Baltimore (figyelembe véve, hogy ebbe a kettőbe gyalog nem teljesen esélytelen eljutni mountweatherből + mind a kettő vízparton van, amitől nyilván több ott az élet)
Egyébként tuti az lesz, hogy majd szépen lassan mindenki eljut a City of Lightba, ahol majd megint az lesz, hogy kiderül hogy nem olyan szép és jó ott minden, hanem van egy köcsög kormány/elnök/vezető stb, aki ellen harcolni kell.

Egyébként ez tök érdekes: http://www.globalsecurity.org/wmd/facility/mt_weather.htm

Csypi - 2015. 02. 11. 13:37

3 nap alatt daráltam le az összes részt, annyira magával ragadt a sorozat, nagyon rossz lesz egy hetet várni (aztán meg egy évet majdnem) :(
A felépítése és a koncepciója nagyon jó.
Én bírtam Finn és Clarke párosát és szurkoltam nekik, bár mivel gyakorlatilag alig pár órát voltak együtt és Finn karakterével nagyon nem kezdtek semmit, így várható volt, hogy ez lesz. Én is kíváncsi lennék egy Clarke+Bellamy párosításra, de szerintem nem lesz belőle semmi.
Lincolnet én is legszívesebben lepofoztam volna a drog miatt, szerintem nem fog 3. esélyt kapni, így neki annyi lesz valszeg. Amiatt is, mert Octavia karaktere nagyon kezdi kinőni magát, már nem csak ő a helyes pofi a szuperpacák mellett, kezd igazi badass lenni.
Azért arra kíváncsi leszek, hogy fog alakulni a MW csata :)
Nagyon sok potenciál van a sorozatban és rengeteg mindent ki lehet belőle aknázni.
Nagyon várom a folytatást :D

geo - 2015. 02. 12. 20:36

Ezt múlt héten írtam az elöző kibeszélőhöz, bekopizom ide is, mert ez a frissebb, most értem utól a heti adást.
“geo – 2015. 02. 06. 22:46
Már az 1. évad is tetszett, de a 2-nál még izgalmasabbak a részek, a 2×01-08-at két nap alatt daráltam le. Ez jót is tett az utolsó 1-2 résznek, mert egy helyben toporogtak a helyzet feloldásának tekintetében, sorra vettek minden opciót, de szerencsére mégse húzták túl azért Finn sorsát.

Finn. Nagy bravúr a készítőktől, hogy a félévadzáró kezdetekor még alig vártam a halálát, a rész végére meg ha nem is teljesen, de egy kis részvétet tudtak ébreszteni bennem. Nagy szerepe volt ebben a flashbacknek, ami a 3. volt a sorozat történetében – Bellamy/O és Clarke/Wells óta – és kellett is ide, hogy szimpatikussá tegye, mert ezért a mészárlásért akárhogy is nézzük, nincs mentség és védhetetlen volt Abby, Raven meg többiek próbálkozása, de ahhoz képest a legjobban oldották meg a helyzetet. Emellett a flashback ötletes is volt, ahogy azt valaki már írta, egy szállóigévé vált becenevet értelmezett újra, mennyire más ezek után belegondolni, h spacewalkernek gúnyolták. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor Sawyerről megtudtuk a Lostban, miért ez a beceneve.

Mielőtt leharapjátok a fejem, nem éri el a Lost szintjét, távolról sem, de mondjuk the next best thing. Ha már párhuzamok, Lexa felvezetése, ahogy bezáratta magát Jaháékhoz, egy az egyben Ben debütálását juttatta eszembe a Lostból.

Azt is írta valaki, hogy Clarke milyen jó vezető és Abby észrevette a gyerekek potenciálját. Ez a sorozat egyik vezérmotívuma igazából, a generációs különbség, mikor van a lázadó ifjaknak igaza és mikor a megfontolt időseknek, majdnem minden részben előjön ez a konfliktus és ha szimbolikában kicsit jobban építenének erre, még ütősebb lenne. Nem csak a bárkásoknál van meg ez a generációs verseny, a hegyieknél szintúgy, Wallace famíliában.
(Egy Wallace flashback, vagy egy minimum 100 éves ember flashbackje nagyot ütne, az atomháború idejére.)
A mountain men / reaper kapcsolat nekem különben az Időgép kasztrendszerét juttatja eszembe, ott is voltak fejlett emberek és a korcs morlockok.

Aki nem hitte, hogy Finnt megölik, meg hiányolta Mt Weathert a 2×08-ból az nem érti a sorozatok dinamikáját, így volt jó, ahogy volt. Mire leülnének az események, mindig húznak egy merészet. A folytatásért sem aggódok, bőven van még ebben potenciál több évadra.
Az időt és távolságot mondjuk tényleg kreatívan kezelik, Washingtonból (Lincoln törzse, dropship környéke) Mount Weatherig (Appalache?) és New Yorkig (több száz km) pár órás sétákkal jutnak el.

A legnagyobb tanulság pedig a sorozatban, hogy ne adj képzetlen emberek kezébe fegyvert. Az összes konfliktus ebből fakadt, ha belegondoltok: Bellamy kést ad Charlotte-nak, Murphy fegyvert kap, Jasper trigger happy szintén a hídnál, Camp Jaha őrei lőnek mindenre, ami mozog, köztük Anyára; Finn, hát őt nem is kell magyarázni.
“Vigyázz, támadni akar!” (South Park)

Na utánanéztem kicsit a földrajznak. Mount Weather is létező helyen alapszik, csak valójában síkabb terep, City of Light meg nagy valószínűséggel Baltimore lesz, mindkettő viszonylag közel van “Tondc”-hez. (Bírom ezeket a fiktív neveket, a grounderek nyelve is sokat dob a hangulaton.)”

Azóta olvasom más is felfedezte Baltimore-t és Mt Weathert.

geo - 2015. 02. 12. 20:49

És akkor a 2×12:
Nem gondoltam, h Clarke meglépi, ráadásul karakterileg ez egy nagyon hasonló lépés, mint Finn esetében, remélem nem ugyanazt játszák el vele is. Gondolom nem, mert azért ő a főszereplő és leviszik a legnagyobb lelki mélységekbe, mielőtt főnixként feltámadna.

Az indoklás maga azért suta volt arra, hogy elhallgatták a rakétát. Én nem éreztem, hogy egyből lebuktatnák Bellamy-t, ha kiürítenék a tábort. Kb. annyi ember halt meg, mint amennyit meg akarnak menteni Mt Weatherből. Azért egész jó morális kérdéseket vet fel a sorozat.

Ami tetszett még, az a párhuzam Cage és Clarke között, az utóbbi két rész mutatta mindkettőjüket, ahogy a szülőjüktől átveszik a hatalmat, majd egy vállalhatatan tömeggyilkosságban vesznek részt. Kicsúcsosodott a generációs konfliktus.
Clarke-nál még azt érzem ezen kívül, hogy kicsit arra játszanak rá, mikor a tiniknek van egy menő barátja (Lexa) és inkább rá hallgatnak, mint az anyjukra.

Beáldoztak még párat a 47-ből is, sokat tesz a relisztikussághoz, hogy nem tudnak mindenkit megmenteni, tényleg érezni a téteket. Bellamyról azért tudhattuk, hogy vhogy túléli, de kb. rajta meg Clarke-on kívül bkit kinyírhatnak.

Jaha szála is érdekes adalék, ami majd valsz a következő évadban bontakozik ki. Murphy sivatagi beszólásai a rész egyik legjobbjai voltak, mostmár örülök, hogy megtartották a karakterét, de azért nem felejtettem el, hogy bosszúszomjas gyilkos is egyben, mégha próbálják ezt hanyagolni is.

laza_kivi - 2015. 02. 12. 22:22

“Az indoklás maga azért suta volt arra, hogy elhallgatták a rakétát. Én nem éreztem, hogy egyből lebuktatnák Bellamy-t, ha kiürítenék a tábort. Kb. annyi ember halt meg, mint amennyit meg akarnak menteni Mt Weatherből. Azért egész jó morális kérdéseket vet fel a sorozat.”

Mondhatjuk, hogy ezzel egy csatát elvesztettek, de a háborút nem. És feláldozták ezeket az embereket nem csak azokért, akik most bent vannak, hanem azért is, hogy legyőzhessék Mount weathert. Sokak számára az emberek kiszabadítása másodlagos… Ha evakuálnak előbb rájönnek, hogy van bent 1 emberük; bár még az acid fogról nem volt szó, úgyhogy azt nem tudom, hogy sikerült hatástalanítani, de már van fegyverük, és nem csak egyedül van Bellamy.

Elis - 2015. 02. 12. 22:28

hú, ez de jó rész volt ismét :)
bennem most még kicsit le kell ülepednie a dolgoknak ahhoz, hogy valami épkézláb véleményt is mondjak… és előtte lenne egy kérdésem:
Lexa most simán egy klán leader, vagy ő áll legfelül a 12 klán szövetségében, mint commander? mert eddig abban voltam, hogy a wood klán vezetője (még ha itt-ott el is hintették, hogy fontos szerepe van az unionban) ma viszont feltévedve az egyik író, Aaron Ginsburg trumlr-jére az alábbi volt kiírva: “All 12 Clans are meeting in Tondc, putting aside their grave differences to battle a common enemy under the leadership of Commander Lexa.”
mondjuk bármelyik is, azért most egy füst alatt kivégezte mind a 12 klán vezetőjét :) eddig úgyis mindig csak megkérdőjelezték a sky people-ökkel való szövetséget, de ezek után tuti egységesen beállnak mögé…mármint nekem megfordult a fejemben, hogy nem csak a nagyobb jóért áldozta fel Ton.DC-t…
na, összetettebb gondolatokkal majd később :)

geo - 2015. 02. 12. 23:08

Lexat eddig is következetesen commandernek hívták, már régóta, nem csak most.

A többi klánvezér kiiktatása mondjuk úgy járulékos nyereség neki.

(12 klán biztos a 12 alapító államra utal, bár nincs konkrét megfeleltetés.)

És egy szóvicc: hogy hívnánk Kane-t, ha vitt volna magával rádiót? Skype-ople ;)

Elis - 2015. 02. 13. 08:25

geo: azért ez a szóvicc fájt :-)
ööö én azt gondoltam, hogy ahogy az ice nation vezetője queen, a wood kláné commander. arra nen gondoltam, hogy azért commander, mert ő a parancsnoka az egész uniónak. grounder háttértörténet flashbacket pleaseee :-)

az összeszedettebb gobdolatok pedig: az, hogy Lexa a megfelelő döntést hozta-e, azon nincs mit vitázni. a rendelkezésre álló kev3s idő miatt ez volt a legjobb, amit tehetett, ha a belső embert biztonságban akarták tudni. de ő már eddig is bizonyította, hogy mindig az egész képet nézi, számára csak megváltozott valami a terepasztalon, amihez máris alakítja a következő lépést…és vajon hány ilyen döntést kellett már meghoznia?
Clarke viszont érdekesebb kérdés…az írók ezerszer elmondták, hogy ez az évad arról szól, hogyan válik belőle vezető. amikor Ravennél volt eléggé látszott, hogy az egy dolog, hogy az anyjától átvette a hatalmat, de ez egész leader thing nem kicsit stresszeli. úgy érzi egyedül van, Kane talán valamennyire érti őt, de az anyja meg van sértődve és a Finn dolog óta köbö mindenki úgy néz rá, mint egy szörnyre. még nem képes bizonyos döntéseket egyedül meghozni, így az egyetlen emberehez megy, akiről úgy érzi, hogy megérti. Lexa pontosan tudja, hogy min megy át, próbálja felkészíteni, tanítani (más kérdés, hogy az ő útja helyes-e) Abby valahol ezektől a döntésektől óvná, hiszen pontoaan tudja milyen az, amikor az a bizonyos vér ott van a kezén, de nem érti ő sem, hogy a helyzet megváltozott, nem az Arkon vannak…

geo - 2015. 02. 13. 10:38

A commander szerepére az a megoldás sztem, hogy ő a Woods klán vezetője, EGYÚTTAL a 12 klán szövetségének vezetője is.

mrc - 2015. 02. 13. 18:28

– I believe, this is what they call having faith, John.
– Faith? Nah, I just got nothing better to do.

Elis - 2015. 02. 15. 19:55

“I hope you know that you’re incredibly special to us.”

Csypi - 2015. 02. 16. 14:06

Nagyon izgi rész volt, várom az évadzárót nagyon (már ha ez is 13 részes évad lesz). Aztán kb 1 év körömrágás gondolom, biztos izgin fejezik be az évadot.
Bár kíváncsi leszek, hogy most 1 rész alatt kiszabadítanak mindenkit, vagy szépen átnyúlik a mentőakció a kövi évadra is?
Valahol érthető volt, hogy nem mertek mindenkit evakuálni , de azért Abbyt is értem.
Kíváncsi leszek Lincoln szerepéből mit hoznak még ki, meglepett, hogy pont a tábornál tűnt fel újra, pedig tudta, hogy nem fognak tapsikolni neki, ha meglátják.

nextday - 2015. 02. 16. 17:35

Csypi:
Ez az évad 16 részes lesz:)

Egyénként (sok más mellett) azt bírom nagyon ebben a sorozatban, hogy Clarke (és Bellamy) kivételével simán el tudom képzelni, hogy valakit kinyírnak. Azon se lepődnék meg, ha a következő részben az egész Mount Weather-t kinyírnák. Ez teszi érdekessé az egészet:)

Eny - 2015. 02. 17. 18:44

mondhatom,h amennyire nem szamitottam a szerelmi 3-asos kezdes miatt(1 evad),hogy tetszeni fog,annyira kellemesen csalodtam. 5 nap alatt(ertsd delutanonkent, mas sorik mellett) ledaraltam az osszes reszt.

tarsulok a tobbiekhez,amikor azt mondom,h orulok,h Finnt kinyirtak. szornyen idegesitett ..
csak Ravent sajnaltam,mert o a kedvenceim egyike es o nagyon odavolt erte..hisz senki mas nem volt neki Finn-en kivul.
igaz,idokozben azert osszeszokott a tobbiekkel.

Lincoln a masik szereplo ,akit birok es az egyetlen szerelmi kapcsolat,ami turheto az az ove Octaviaval.

Jasper ,Monty es Murphy(a 2ik evad vege fele) meg azok,akik eletenek megszuneset nem varom..

egyik idos karaktert sem birom kulonosebben,de ha kene valasztanom megis melyiket birom a legjobban,akkor Kanet valasztanam.

Bellamy meg az a karakter,akit ugy nok ,mint ferfiak birnak, keves kivetellel. en is kozejuk tartozom termeszetesen :P

Octavia az egyik aki nagy valtozason ment keresztul,ki gondolta volna annak idejen,h ez lehetseges nala.

Clarke nagyon jo vezeto, igaz utobbi dontese elegge elhamarkodott volt,de hat Lexa nagy hatassal van ra es nemcsak pozitiv hatassal.
az egyik nagy kedvencem lett(ki gondolta volna!)LEXA.
Valahogy nagyon birtam minden jelenetben es a kemia a 2 vezer kozott egesz jo.
de van egy olyan erzesem ,hogy nem eli tul a 14ik reszt(vagy talan a 2ik evad veget) es a szelleme vagy Octaviat vagy Clarke-ot valasztja ki vezetoul.
remelem nincs igazam es elni fog.

a nagy csatatol sokat varok. a MtWeather-esek antipatikusak nagyon,ugyh remelem kimulnak :P
kiveve a mi 47+Mayankat.

ui: sajnaltam, hogy Anya meghalt. eddigi egyetlen halal,amivel nem bekeltem meg.

Enzo - 2015. 02. 17. 20:10

2×12
Na ez is egy fontos és jó rész volt!
Clarke döntései mondjuk nem tetszettek benne (sem az elején Raven lecseszése, sem a rakéta-dolog – így most nem jöttek rá, hogy van áruló köztük, hurrá, de közben egy rakat ember meghalt [elsőre azt hittem hogy a teljes sereg TonDC-ben van…], a hegyieknek most amúgy is van más dolguk…bár ez igazából ugye Lexa ötlete volt, amit nem tom miért nem vallott be Clarke az anyjának…)
Octavia eltitkolása Bellamy elől viszont jogos volt, Raven így szépen elszólta magát azért :D

1. Nagyon jó volt, hogy a Jaha szálat is mutatták, és nem ásták el őket sok rész erejéig.

2. Rohadt jó szövegek voltak :D 3 “hét idézete” gyanús is volt:
Murphy-től a “Touch me again and I’ll end you….in a non-criminal way”, szintén tőle a “Faith? Nah, I just got nothing better to do.”, meg a végén Jaspertől a “I hope you know that you’re incredibly special to us.”

3. Az Emori nevű csajnak milyen keze volt már :O Több mutációs jelenetet! Ja meg ügyes volt, hogy kettészakadtak Jaháék, remélem megismerjük a velük tartó fél csapatot jobban.

4. Észrevettétek, hogy tudattalanul Dante is ugyanazt a zenefelhangosításos módszerrel kerülte el a lehallgatást, mint korábban Jasperék? :D

5. Ki kell emelnem még a szép fényképezésű jeleneteket a Jaha szálon, főleg amikor Murphy fölé hajol, meg amikor caplatnak felfelé a hold előtt.

6. A CGI a rakéta indításánál (a kameraképen) viszont kicsit gagyi lett.

7. Az megvan hogy Clarke másodszor hoz olyan döntést, amivel egy rakat groundert megöl?

8. Jaspernek túszul kellett volna ejteni Tsinget a fegyverrel, mivel ő volt az egyetlen fegyvertelen, nem a golyóálló kommandósokra lőni…

9. Fura hogy Tsing nem adott be még magának oltást, azt hinném, hogy az elsők között adja be magának…

10. A végén Dante kifakadása Cage-re, az marha hatásos lett!

mrc - 2015. 02. 17. 23:02

A CGI űrhajó roncs, amiből az első évad végén szálltak ki a vizen Kaneék, na az is látványosan gagyi volt. Meg anno a fekete párduc is, de mindegy.

Tényleg jók ezek a mutációs elváltozások. Kuglófembert még mindig hiányolom. Emori gyökérkeze nem csak Murphynek tetszett. Azt várom egyébként, hogy kiderüljön, hogy a City of Light valójában a mutálódott emberek melegágya. Érdekes dolgok sülhetnének ki belőle.

Rettus - 2015. 02. 18. 06:04

Clarke mekkora seggfej lett, egyszer kemény, mint a Delta Force, azután meg anyu, anyu és sírdogál :)

Eny - 2015. 02. 18. 12:07

Rettus – nem akarom Clarke-ot vedeni, de az,hogy valaki kemeny, durva stb altalaban,nem jelenti azt,hogy a szulei irant nincs meg a gyengesege es maskepp viselkedik (megha haragszik is ra neha, nem hiszem,hogy szeretne ha meghalna)

Rettus - 2015. 02. 18. 20:51

@Eny:
Mindenesetre az írók ezt a rakétás intermezzót csak hirtelen felskiccelték, könnyű kézzel, olyan is lett.

Ezt leszámítva kifejezetten szórakoztató epizód volt

Eny - 2015. 02. 19. 10:17

@Rettus- igazad van .latszott rajta. de amint te is mondtad,szorakozatato volt

ez az egyik olyan sorim,amelyiket nezem,mert mindig van benne valami szorakoztato ,megha sokszor logikatlan dolgokkal is talalkozunk (s aztan a szineszekrol csak annyi,hogy szimpatikusak es nem rosszak, de semmi kulonleges tehetseg nincs kozottuk)de ettol fuggetlenul birom ugy a sorit,mint oket :)

Eny - 2015. 02. 19. 10:19

az uj reszt is lattam , 2×13- tetszett is :)
nem birtam ki,h ne nezzem meg reggel koran munkaba jovet elott.

varom a kovetkezot!
rossz varni,hisz eddig en daraltam a sorit, most meg kell varnom egy hetet,hogy lathassam az uj reszeket.

Elis - 2015. 02. 19. 14:39

ha valamiért hálás lehetek az influenzának, akkor az az, hogy reggel ébredés után azonnal megnézhettem az új részt :)
nem ez volt az évad legjobb része, de voltak benne ici-pici, de nagyon eltalált pillanatok, mint Clarke “You are my people” and bamm, vagy ahogy Lexa visszanéz és nagyon is ott voltak azok az érzelmek az arcán, de Abby-Kane párbeszéd, Indra-Lincoln…az ahogy a 47 semmit sem tud arról, hogy mi történt kinn (és Finnel)
…és szépen minden a helyére kerül a végére.
és… “It’s time” A rész végén a zenés montázs ismét mindent vitt. Minden benne volt szavak nélkül, az anyai aggódástól, hogy a gyerek nem fog visszatérni a csatából, amibe elindul, a háborúba indulók elszántságáig… mert “It’s time”

és az új rész promója milyen “beteg” már a “sunny days are comming” zenével :D …miközben valami brutális részt ígérnek hetek óta… :( nem véletlen valószínűleg, hogy még mindig nincs a fináléhoz leírás.

(az meg már csak az én személyes aggódásom, hogy azután, hogy Lexát milyen jól behozták/bemutatták/felépítették ebben a részben elég súlytalan volt…szerintem nincs más szereplő a sorozatok történetében, akiért többet aggódtak volna, mint érte most mindenfelé :) bevallom én is…)

Elis - 2015. 02. 19. 15:51

“nem véletlen valószínűleg, hogy még mindig nincs a fináléhoz leírás.” mondatom visszavonva, a duplafinálé első részéhez megérkezett a leírás! *felsóhajt és a kövek hangosan legurulnak a szívéről* (imdb neked meg köszi az egy hét masszív szívinfarktus közeli állapotot, soha többet nem hiszek neked)

Elis - 2015. 02. 19. 18:26

a “nem véletlen valószínűleg, hogy még mindig nincs a fináléhoz leírás” mondatomat visszaszívom, mert kijött a dupla finale első részének leírása :)

MolnarErik - 2015. 02. 19. 18:31

Dupla finálé? Ez azt jelenti, h a jövőhéten már vége is lesz?
:(

Eny - 2015. 02. 19. 18:48

javitok – van egy tehetseges szineszno,az aki Lexat jatszodja. tobbi sem rossz, de nem is kituno.

nem is tudom miert ereztem,h ki kell javitanom sajat magamot :P

a sori pedig erdekes,ugyhogy csak igy tovabb!

Elis - 2015. 02. 19. 19:15

MolnarErik: én beszéltem félreérthetően, bocsánat. a “beteg” trailer a 14.,azaz a következő részhez van, és máig semmit sem lehetett tudni a dupla fináléről, ami a 15-16. rész lesz. szóval még 3!!! rész van hátra :)

(Eny: üdvözöllek a Lexa imádó klubban :) és igen Alycia Dedman-Carey tényleg mintha erre a szerepre született volna. egyszerre erős és törékeny, hideg és sebezhető, arcfesték nélkül pedig pontosan látszik, hogy Lexa is csak annyi idős, mint Clarke-ék… és itt be is fejezem a rajongást :))

DanGer88 - 2015. 02. 19. 21:41

Eddig telitalálat ez a 2. évad.

Eny - 2015. 02. 20. 11:58

@Elis – orulok,hogy benne lehetek :)
[a heten neztem meg a The Devil’s hand cimu filmjet es ott is bizonysagot tett szineszi tehetsegerol :) ]
pont az altalad felsoroltak miatt szeretem en is a Lexa karaktert .

de sajnos, van egy olyan erzesem,hogy csak ebben az evadban latjuk…

MolnarErik - 2015. 02. 22. 22:39

Végülis csak Lexának lett igaza, a rakétatámadás összekovácsolta az égieket a földiekkel.
Viszont a rendes hegyieknek nem sok jó néz ki, szegényeknek.

laza_kivi - 2015. 02. 23. 06:42

MolnarErik, ott remélem majd Bellamy meg tudja győzni Clarkeot, és majd nem akarja lemészárolni az ártatlanokat. Kell neki majd egy leállás, mert nem folytathatja így, úgy érzem. De majd meglátjuk.

MolnarErik - 2015. 02. 23. 12:00

Hát mivel Clarke az abszolút főszereplő, remélhetőleg tényleg nem fogják lenullázni a karakterét az írók, de mivel nem csak ő akarja holtan látni az összes hegyit, hanem nagyjából mindenki, így is nagy mészárlást valószínűsítek.

Eny - 2015. 02. 23. 14:36

en eleg verengzos vagyok :)), de a hegyieket mind kinyiratnam :p
kiveve a sky peoplet es Mayat.
amugy a tobbiekbol Abbyt nem birom sehogysem,s megis (a francba is!) Lexa nem eli tul.

Elis - 2015. 02. 23. 15:43

hát Lexa elég rosszul áll minden szavazáson, ami a ki hal meg-ki marad életben dolog körül zajlik. én abban reménykedem, hogy mivel az elejétől fogva egyértelmű a halála (legalábbis a lelkem majd kiválasztja az új commandert dolog óta), hogy ha valami sokkolóval akarnak kijönni, akkor pont az ő halála nem sokkolna senkit :)
mellette Maya és a Jasper/Monthy duóra mennek a voksok…
…de ne haljon meg senki :( (csak a gonosz hegyiek. mondjuk hogy ezt Clarke hogyan fogja Lexán keresztül küzdeni egy másik kérdés)

Eny - 2015. 02. 23. 15:51

pl en a Lexa halalat csak azert mondom,mert a 15 resz az utolso amiben irja a szineszno nevet :P

Eny - 2015. 02. 23. 22:30

Molnar Erik-jaj,lehet pont az lesz,de ahhoz meg kene haljon is. nem?

szeretem az ilyen jol megirt eros noi karaktereket, mostansag van jopar beloluk,de ezelott par evvel alig akadt 1 par eros noi karakter .
itt meg egyszerre tobb is van: Clarke,Lexa, Octavia, Raven, Indra, Anya ..s meg akadnak.

ennyire meg csak az Orphan black klonjai tetszenek..es Kenzi,meg Tamsin a Lost Girlbol, ugyhogy ideje volt hogy
elorukkoljanak ujabbakkal..

Enzo - 2015. 02. 24. 20:20

Ne spoilerezzünk még ilyen szinten se, hogy ki melyik epizódba van írva szereplőként, tököm…

Zsír volt ez a 2×13 is!
Jasperék tetszhalott terve király volt (bár nekünk kiszámítható, a katonáknak kevésbé :P). Octavia piás-füstcsinálós terve úgyszintén.
Clarke megoldotta a túszdrámát :D egy lövéssel, Lincolnon át a lövészt :D
Jó látni, hogy vannak még segítőkész hegyiek (csak nehogy majd őket meg kinyírják Clarke-ék :D)
A vége szépen heroikusan összefogós lett, tök jogos, hogy Camp Jaha is észlelte a rakétát és utóhatásait…
Apró jelenetek, amik tetszettek:
-Jasper és Monty “pacsija” :D
-Fox személyében végre újabb nevesített szereplőt kaptunk a 100-ak közül (negyvenvalahányak, lassan újra meg kéne számolni őket…)
-A zenés zárás is frankó volt, tiszta Defiance feeling.
Legjobb idézet:
“-I won’t let you die.
-I won’t let you surrender.

Enzo - 2015. 02. 24. 20:21

Ja meg akartam írni hogy RIP Indra meg RIP Kane, aztán meg csak mindegyik túlélte :DD

winnie - 2015. 02. 25. 04:48

emberek. utoljára szeretnék szólni, hogy no spoiler. előrefele legalábbis. másokra való tekintettel.

(plusz a félrevezető promókból eleve nem érdemes következtetni, az meg, hogy ki meg részben játszik, sajtóközleményből derülhet csak ki, de a cw-sek mindössze felsorolják az állandó szereplőket. aki képes egy sorozattal soron következő részeivel kapcsolatban imdb-t böngészni (remélem, nincs ilyen) az nyilván nem tudja, hogy azok szereplőlistáit előre kivétel nélkül nélkül userek töltik fel és kvázi random, hogy éppen ki szerkeszti utoljára. bárki beírhat oda bármit. bárki. bármit. anno a red john-rejtélynél beírtunk mi is valami hülyeséget, hogy jelezzük a kommentelőknek, hogy nehogy készpénznek vegye az imdb-s trollkodásokat.)

Eny - 2015. 02. 25. 07:23

koszi a felvilagositast,winnie :P

jessm - 2015. 02. 26. 10:44

Nem volt egyértelmű bár sejtettem, hogy Lexa a lányokat szereti., de azon meglepődtem, hogy Clarke bisexuális, nem számítottam rá. Írták is Cw-n ő az első főszereplő LGBT karakter.

Az epizód jó volt. Tetszett, ahogy Octavia fejlődési útját tovább részletezték, Indra rávílágított vezetés rejtelmeibe.
Bellamy nagyon menő volt a robbantással.
Jaha keresése és vak hite is érdekes szál volt. Mondjuk igaza, tényleg csak vak hittel lehet egy ilyen heylet megtalálni. Kiváncsi vagyok , hogy mit fognak találni.
Clarke és Lexa története is tetszett. Ahogy Clarke megmondta neki, hogy több van az életben mint túlélés.
Menö lenne, ha Clarke lenne Lexa barátnője.

Enzo - 2015. 02. 26. 14:05

Best Vines by the Cast of “The 100”
ez hatalmas :D olyan fura a szereplőket látni a valódi életükben, hogy vicces vine-okat csinálnak, mint egy átlagos tini :D
Eliza (Clarke) meg Devon (Jasper) viszik a prímet.
https://www.youtube.com/watch?v=fnMRqGbumKc

Eny - 2015. 02. 26. 14:25

sajnalom ha SPOILERezek , de miutan megnezem,muszaj kiirnom magambol a latottakat. lol

nekem az tetszett a legjobban, ami Clarke es Lexa kozott tortent es nem a csokra gondolok. az egesz parbeszed kozottuk, no meg a legjobban az,ahogy Clarke “sarokba szoritotta ” Lexat…ahogy hatralt Lexa..de ugyanakkor eros probalt maradni, nem kimutatni a valodi erzelmeit es lam lam,megis a felszinre tortek bizonyos visszafojtott erzelmek..egyszerre sajnaltam is,mivel kiderult a gyengesege , masreszt meg,mergelodtem hogy pont Clarke elott. egyaltalan nem erdemli meg,hogy tudjon errol,mert ki fogja hasznalni.
akarmilyen hideg es kegyetlen, lathattuk,hogy bizony ot sem fabol faragtak.

amikor a vita utan Clarke kiment es mindketten feldultak voltak,ismet erdekes volt szamomra(diszno egy ember vagyok-hahaahhah)

jo latni,hogy vegulis Clarke-ot erdekli a baratai sorsa es izgul “az ujabb szerelmeert”(Bellamy) ,aki pedig mint egy nagy hos ismet meguszta sertetlenul!

a Raven es Wick szal elegge kiszamithato volt, de edesek egyutt, ugyhogy nem zavar kulonosebben.
de a Bellamy hoskodese kicsit tulzas volt. minden egy emberen mulott es persze az utolso pillanatban minden sikerul a nagy hosnek. az ilyesmit rettentoen unom.
de maskepp az egyik legjobb reszt lattam, ugyhogy nem panaszkodok :P

Indra legalabb elismerte Lexa jo ‘kormanyzasat”, mert mar idegesitett Octavia ..

Elis - 2015. 02. 26. 14:30

utólag is bocsánat, ha a spekulálásaim és egyebek spoileresek voltak.

ez a rész…szóval..nehéz rá szavakat találni, hogy mennyire de mennyire jó volt.
először is, hogy nem hittem volna, hogy egy CW-n futó sorozatban EZT meglépik! meséltem feljebb, hogy én is belefutottam a kiszivárogtatott promóba, meg persze szombat óta én is együtt örültem a Clexa fanokkal, de azt gondoltam, hogy nem így csinálják meg, hogy lesz valami csavar benne, a legvalószínűbbnek azt tartottam, hogy Clarke ellöki Lexát vagy manipulálni fogja…de megkövetem magam, mert hinnem kellett volna Jasonékben, mert ezt nagyon megcsinálták a felvezetéstől a legeslegvégéig. nem volt manipulálás, Clarke benne volt (izé ez olyan hülye kifejezés, az angolban az “into the kiss” annyira találó, erre nem tudok jobb magyart), akarta, visszacsókolt sőt VISSZACSÓKOLT és ami a legfontosabb, nem azt mondta, hogy Lexa nemével van gond, hanem hogy nem kész bárkivel kapcsolatban lenni, “még nem” (ezen a még nemen most jót lehetne spekulálni, hogy jelent-e valamit, vagy van-e rá esély) és igen az írók mindezt megerősítették, hogy ha még mindig volt olyan vak néző aki nem ezt látta (olvasva a külföldi reakciókat volt ilyen) az is elhiggye, hogy igazi volt, őszinte volt, Clarke is akarta és hogy Clarke biszexuális…és ez fantasztikus. bátor vagy őrült lépés, fene tudja, de sorozattörténelmi pilanatot éltünk át. (javítson ki nyugodtan, aki jobban tudja, de én úgy tudom, hogx az egész amrikai sorozattörténelem első LGBT főszereplője Clarke)

nagyon tetszenek az ici-pici apróságok is, ahogy például egyes jelenetek ismétlődnek. például, amikor Abbynek ugyanazokat a szavakat mondja vissza Clarke, amikor átveszi a hatalmat, amit előtte az anyja mondott…vagy az előző részben Lincoln is ugyanazt mondta Octaviának, mint előtte ő neki. ez történt ebben a részben is, amikor Clarke belemászott Lexa személyes terébe. amikor a rakéta dolgon vitáztak, Lexa tette ugyanezt, akkor Clarke ugyan megijedt egy pillanatra, de tartotta magát és nem lépett hátra, ebben a részben viszont Lexa nem volt ilyen erős és folyamatosan hátrált (amíg tudott :-) )
ami miatt viszont kicsit félek az az, hogy a csók után igazából nem tudták megbeszélni a történteket (és ebben nincs semmi spoiler, csak magánspekulálás), hogy ha Clarke ezek után csak rámosolyodik Bellamyra, annak rossz vége lesz :-) a Blake testvérek igencsak kihúzták a gyufát ebben a részben Lexánál :-) (bennem a vér is megfagyott, amikor megjelent az Octavia-Clarke vitánál a sátor előtt. nem tudom el el kell-e ismét mondanom, hogy Alycia Debnam Carey mennyire brutálisan jól játszik?)

Indrát pedig immár hivatalosan is imádom, kíváncsi vagyok Octavia fogta-e a grounder leckét.

És tudom, sok minden más is történt még ebben a részben, de nekem első hajnali megnézésre ezek ragadtak meg nagyon. még tuti megnézem párszor…

jessm - 2015. 02. 26. 15:20

Nem folytattam kutatásokat , de nem országos cstornán biztos, hogy volt PL. Lost girl
A sitcomokben : Modern család, Will és Grace
Aztán a glee-ben lehet vitatkozni, de szerintem Kurt az
Szóval maximum scifi-ben az első , a cw-n biztos.

Eny - 2015. 02. 26. 15:58

eltunt a kommentem a sullyesztoben ,pedig majdnem akkora volt mint a tied, Elis…a gutta ut meg :D

nagyjabol osszegezted azt,amit en is mondtam.
kulonosen orultem az Octavia Indratol kapott “Grounder leckejenek “(jo szohasznalat!bravo! )
az Octavia pattogasat nem elveztem.

ami meg kiszamithato volt az a Wick es Raven kozti dolog,de mivel persze olyan edesek egyutt,nem zavart kulonosebben a dolog!
ami viszont zavart az az volt, hogy Bellamy megint,mint az egyetlen nagy hos mindent elintezett es meguszta sertetlenul. Minden egy emberen mulott, egy egesz hadsereg harcba indulasa fugott tole,de persze o hozta a 100osan teljesitett mindent az utolso percben.

Murphy bekopese : tell me,what level of crazy is too much for you! =))
Hianyzott Jasper,Monty es Lincoln, de nem olyan nagyon!
Ott volt Lexa es Clarke es kb minden jo jelenet az ovek volt( es nemcsak a csokra gondolok)
A legjobban az tetszett ,amikor nezeteltereseik voltak..es a “sarokba szoritas”. Hahah.
Ott Lexat nagyon birtam, ahogy hatralt,hatralt…ugy ahogy irtad,Elis, ameddig tudott. Lol. Aranyos volt nagyon!
Egyszerre orvendtem ,hogy megmutatta hogy nem is annyira egy szivtelen valaki ,mint barki gondolna, masodszor meg sajnaltam,mert most Clarke tudja a gyenge pontjat. Hiaba probalta titkolni az erzelmeit,csak a felszinre tortek.
Nem tudom,kettonkon kivul meg van-e valaki,aki annyira birna a ket “vezer “ kozti kapcsolatot,mint mi..
Van egy par spekulaciom azzal kapcsolatosan,hogy mi less de felek leirni,nehogy azt is spoilernek nezze valaki…
Ugy ahogy te irtad,hogy mivel nem beszeltek meg a dolgokat, Lexa Bellamyra kiakadhat…en mastol tartok,habar erre is gondoltam..
En joval dramaibb dologra gondolok, a Bellamy nagy hose s foszereplo,ugyhogy nem feltem egy cseppet sem,annal inkabb feltem kedvencemet, mert o nem az..(habar a jovoheti reszbol kiderul szerintem minden,ami erdekel)
Tetszett a resz. Megkapta tolem a * 9est :P

Nelli - 2015. 02. 26. 16:33

s02e14
Pont a rész legeleje óta azon gondolkodtam, hogy Lexa miért néz Clarke-ra úgy, mintha teljesen szerelmes lenne belé… Aztán egyre jobban megmutatkozott, hogy igazam van. Eddig sosem gondoltam, hogy kettőjük között lehetne valami, sorozatkibeszélőket pedig ezen az oldalon kívül nem olvasok, tehát kimaradtam ezekből a pletykákból, így rendesen meglepett. Érdekelne, hogy Clarke azért csókolt-e vissza, hogy Lexa ne az utolsó pillanatban dühödjön be, vagy azért, mert tényleg akarta.
Bellamy-ért nagyon izgultam. Indra nagyot nőtt ma a szememben, elkezdtem őt kedvelni.
Ez a City of Lights dolog egyre jobban érdekel, remélem Murphy túléli az utat, mert az első évaddal ellentétben, most ő is azok között van, akikért aggódok.

Összességében ez a rész is hozta azt a színvonalat, amit az előzők.

Elis - 2015. 02. 26. 17:38

jessm: a lost girl nekem is eszembe jutott, de az kanadai (és megérne egy elemzést ahogy beleestek a saját csapdájukba ezzel kapcsolatban. a the 100 mostani része után bízom benne, hogy itt nem lesz ilyen) a modern familyvel és a glee-vel igazad van, ki is mentek a fejemböl. akkor valamit félreolvastam :-) de így is nagy pillanat a CW-n ;-)

Eny: és azt a hosszút telefonon gépeltem be! hah! :-)
a Raven – Wick (Kyle :-) ) páros erősen fanservice szagú volt elsőre, de végülis mondhatjuk azt, hogy jól párhuzamba állították a ClarkexLexa párossal, hiszen Raven még mindig azt hiszi, hogy a szexxel jobban érzi magát, és megold bármit is, míg Clarke megállt, amíg meg lehetett. mert…ő Clarke.
Lexával kapcsolatban nekem is mindenféle szörnyű gondolataim vannak, mert kimondottan rossz érzés volt, hogy igazából nem beszélték meg a dolgot, ok talán felfogta hogy kicsit morbid, hogy x hete halt meg Finn, akit valamilyen szinten ő öletett meg, meg háborúban vannak és csak egyszerűen rossz volt az időzítés… és az a not yet nem volt 100% elutasítás szóval….de nem tudok én sem spoiler nélkül spekulálni. de a jelenet nyitott maradt valamennyire, szóval bármi lehet (igen, én élvezném :-) )
ami még a hosszúból kimaradt, hogy az Octavia x Clarke barátságnak hivatalosan is vége…miközben Octavia nem is sejti, hogy Clarke megmentette az életét.

GTG - 2015. 02. 26. 18:18

Amúgy fix, hogy az első részekben látott elcseszett mutáns a City of Lights-ból jött. Lesz nagy koppanás a végén szegény Jaháéknak (legalábbis remélem, nem arról szól majd a 3. évad, hogy szívatják egymást a Grounder-ökkel, mert az már unalmas)

mse - 2015. 02. 26. 18:46

“sejtettem, hogy Lexa a lányokat szereti”

Számomra egyébként meglepő volt látni, hogy ez sokaknál nem volt egyértelmű. A 2×09-ben lévő monológja nem sok kérdőjelet hagy maga után, értem én a kimagyarazását, elvégre a heteroszexualitás mint norma elég mélyen belénk van ágyazva, de konkrétan olyan kifejezeseket használ, hogy “someone special to me too” meg “she was mine”. Nem tudom, nálam ez úgy onnantól kezdve nem volt kérdés.

A Clarke és Lexa közötti dinamika meglepően sokrétegű, olyan szintű, és mélységű feszültség volt köztük például ebben az epizódban, hogy az úgy néha tényleg székhez cövekelte az embert. Le a kalappal az írója előtt.

Nem tudom, ez a sorozat az utóbbi idők egyik legkellemesebb meglepetése számomra, nem azt mondom, hogy teljesen váratlan irányokba vezet, de sokszor előfordul, hogy egy olyan irányt választ, amivel számoltam, de nem hittem volna, hogy meg is lépik.

jessm - 2015. 02. 26. 19:06

A mutáns dolgot már megmagyarázták, hogy néha születnek olyan gyerekek ,akik a sugárzás miatt torzan jönnek világra ,azokat kiteszik a Taigetoszra.
Szóval szerintem az csak egy kóborló fazon volt.

Szerintem a City of Light rejtély nagyon más lesz. én szerintem nem fogadják őket olyan szívesen mint a legenda mondja, vagy nagyon is akarnak valamit befogadásért cserébe.

jessm - 2015. 02. 26. 19:09

Egyszerüen csak annyi történt, hogy felirat nélkül láttam azt a részt, és she was mine mondat kimaradt, szóval csak sejtettem, hogy arról van szó.

GTG - 2015. 02. 26. 19:46

Amúgy én meg pont arra gondoltam, hogy mivel minden mutálódott népet befogadnak, egyre inkább mutánssá válnak (igen, “nagyon” tudományosnak hangzik, de nem gázabb, mint a csontvelős történet). De remélem vmi tök kiszámíthatatlan lesz, úgy a szép:D

Chiplecsap - 2015. 02. 26. 20:13

Lehet hogy elöte még lessz egy ilyen waterworld nemzet is .

kiscetlin - 2015. 02. 26. 20:35

Tudja valaki, hogy milyen szám szól a 2×13 rész végén amikor menetelnek a háborúba?

mse - 2015. 02. 26. 21:00

@kiscetlin: The Spiritual Machines – Couldn’t Stop Caring. Különben ha YouTube-on rákeresel, rögtön kidobja.

Eny - 2015. 02. 26. 21:49

ezt a szamot hallgatom a mult het ota :))
latom nektek is tetszik :)

laza_kivi - 2015. 02. 26. 22:23

Ha már Lexa Clarke a fő téma, akkor a végén azért látjuk, hogy rámosolygott Clarkera. :)

No, Clarkeos es a MtWeather szál ismételten tetszett, most úgy hirtelen nem fűznék hozzá semmit.
Jaha-száltól féltem picit, hogy nem fog érdekelni, de most jó volt. :)

Eny - 2015. 02. 26. 22:40

@laza_kivi – fő téma,mert ebben a reszben is valahogy beloluk tobb jutott mint barki masbol, s en igazan nem bantam :) +a MURPHY bekopesek,mindig jol jonnek
:)
de ha mar itt tartunk,neked mi tetszett ebben a reszben a legjobban ?

amugy a Bellamy hőskodeseről igazan nincs mit irjak, esetleg annyit,hogy kiszamithato volt…elore tudtam,h minden sikerul neki az utolso percben es h baja sem esik..es egy cseppet sem izgultam..
a masoknal meg hiaba spoilereztek a nagy csokot , az egesz egyben jobb volt es volt meglepetes dolog is..:D

Chiplecsap - 2015. 02. 27. 04:20

Igazából bizonyos karakterekért, nem lehet aggodni, és ez kevésbé teszi feszülté a szituációt.
Clarke, Bellamy, Octavia, Raven, mind biztosnágban vannak. Maximum annyit lehet tenni, hogy megprobálják kicsit viccesre irónikusra venne a szituációt, mint most.
robbantsunk fel mindent! Nem az nem megoldás, legyen inkább ez meg az meg amaz, Áh a fenébe is , robbantsunk fel mindent a gecibe LOL.

laza_kivi - 2015. 02. 27. 05:41

Persze volt hogy csak Murphy beköpései mentették meg azokat a részeket számomra. :)

A kedvencem nekem is a fő téma. :D Elég régóta építgetik köztük a kapcsolatot. Tetszett amikor Clarke sarokba szorította Lexát.

Chiplecsap - 2015. 02. 27. 06:20

Ugy tudtam hogy fenn akad majd a hozzászólásom ezen a szürőn, de nem tudtam megláni hogy ne az ta szót használjam, fenébe is. XD

laza_kivi - 2015. 02. 27. 06:38

Amúgy az tetszett, hogy a sarokba szorítás után Clarke elhagyta a sátrat és még mutatták őket.

Chiplecsap - 2015. 02. 27. 07:37

laza_kivi .

Igen nekem is, Lexa volt nagyon jo ahogy mutatták hogy probálja összeszedni magát, visszanyerni azt a marcona kemény érzéketlen álcát, és nem sikerült neki, olyan aranyos volt :)
Ami még nagyon tetszik a sarokba szorítós jelentnél az mikor Lexa modja ” Get out”. szó szerint ez volt az első jelenet ahol Lexa ténylegesen mérges volt Clarke-ra és probálta, megfélemlíteni, dominálni, ha ugy tetszik, és egész egyszerüen elbukott, olyan édes nem? és még is sokkal jobban kijött hogy ő érzi magát beszorítva, ténylegesen érzelmileg is.

Kicsit sajnálom hogy Lexa most clarke markában van, az egyensuly kicsit megbomlot azért köztük igy.
Clarke először egyből elönyt probált kovácsolni ebből, a tipikus, ” Óóó szóval ha törödsz akkor tedd meg értem” dologgal, majd jött a fenyegetés.
Ezért is volt jo az általad említett, jelenet hogy azért mégis mutatták Clarke-ot is ráadásul lasított jelentben ahogy vissza néz, és le esik neki hogy konkrétan mi is történt.

Nagyon szimpatikus ez a Lexa nekem, és néha bizony sok negativitást kap, mint pl Octavia esetében, én látom az ő szempontját is, a saját emberére is kiadta volan a parancsot hogy fenyegetés és meg kell szüntetni.
Ő sokkal nehebb helyzetben van amugy is mint a hercegnő, mert őt sokkal erősebben kötik a hagyományok, a földik egymással is háboruznának ahogy arra Cage rá is mutatot, ha nem lenne Lexa aki megprobálja összefogni a klánokat.

Erősnek kell mutatkoznia és nem mutathat gyengeséget, mert a saját emberei is ellen fordulnának. Lincoln rá is mutattot, hogy még ha akarná sem kimélhette volna meg Finn életét, elment addig ameddig csak lehetett, hogy még azt is meg engedte volna hogy a saját népe az égiek, büntessék meg Finn-t amenyiben az halál.
És mikor a klánok felmordultak Clakre cselekedete után azonnal le álította őket, hogy elég, vége van.

végszóként pedig a 2 szereplő hölgy között egészen elképeszőt az ugy nevezett kémia.
Mindenképpen érdekes szerelmi szál lehetne közöttük, mármint Clarke és Lexa között, :)

Kövezzetek meg de nem éreztem ezt az erőt, sem clarke és finn, sem pedig Bellamy és Clarke között. Utóbbit amugy sem szeretném ha elrontanák szerelmi szálla, sem most sem a késöbbiekben.
Tovább nem éreztem azt hogy Clarke ugy istenesen szerelmes lett volan Finn-be, ha igy lett volna valószinüleg elvágja Lexa torkát a késsel amit Raven adott neki. Raven nyilván ezt tette volna habozás nélkül, ezért is volt jo hogy Finn hatyu dalában inkább Rá és Raven-re fokuszáltak, Clarke és finn helyett.

Eny - 2015. 02. 27. 08:24

@laza_kivi-kem az abszolut kedvenc jelenetem volt a sarokba szoritas/ hatralas :))

Eny - 2015. 02. 27. 11:48

@Csiplecsap-jaj de jol leirtal mindent, ha akarnam se tudnam ilyen jol megfogalmazni, de teljesen egyezek veled is 
[marcsak az is tetszett, hogy meg van par szemely itt ,akinek megegyezik a velemenye az ennyemmel ami a latottakot illeti :) nagyon jo volt olvasni a gondolataitokat :) ]

“Kövezzetek meg de nem éreztem ezt az erőt, sem clarke és finn, sem pedig Bellamy és Clarke között. Utóbbit amugy sem szeretném ha elrontanák szerelmi szálla, sem most sem a késöbbiekben.
Tovább nem éreztem azt hogy Clarke ugy istenesen szerelmes lett volan Finn-be, ha igy lett volna valószinüleg elvágja Lexa torkát a késsel amit Raven adott neki. Raven nyilván ezt tette volna habozás nélkül.”
-egy az egyben igy erzek. En peldaul sosem koveznelek meg,hisz en is latom hogy kozottuk izzik a levego, a parbeszedeik telitettsege,a feszultseg mikor vlmi nincs rendben kozottuk, ahogy egymast nezik,mind mind jobban s jobban meggyoznek arrol,hogy az amit latok igazi kapcsolat es szamomra sosem valna unalmassa.(jol megvan irva es mindket szineszno a legjobbat hozza ki a szerepebol,amikor a masikkal egy jelenetben van es a Lexat alakito szineszno,Alycia pedig mindig :D )ketsegtelen,hogy koztuk a legjobb a kemia……..Clarkenak egyikkel sincs ekkora kemiaja :D

A “Get out!”-os dolgot egyszeruen imadtam ,pont azert amit irtal te is. Olyan edes ez a Lexa…nem tudom eleget dicserni.
En is sajnalom,hogy most Clarke tudja hogy Lexa tart hozza, mi tobb, tudja ,hogy jobban tart ,mint azt eloszor gondolta volna…(hat a csok mindent elmondott) es maris kihasznalta a dolgot..remelem ami idejuk meg egyutt lesz, nem mind azzal tolti,hogy ezt az elonyet Lexaval szemben , kiaknazza.

Udv minden Lexa rajongonak 

Elis - 2015. 02. 27. 11:55

a sarokbaszorítós jelenetben még az is érdekes volt (a hihetetlenül erős kémián kívűl) hogy Clarke úgy szorította az asztalhoz Lexát, hogy egy ujjal sem ért hozzá, másrészt a 2×6-ban láttuk Lexa mire képes, szóval ha akarta/tudta volna, akkor egy kisujjmozdulattal elintézi Clarke-ot.

azon én is elgondolkodtam, hogy ezzel a résszel gyengítették-e Lexát Clarke szemében vagy pont ellenkezőleg? aztán arra jutottam, hogy pont hogy most jutottak egyensúlyba. eddig Lexa amolyan bölcs tanító szerepében volt (akinek mindig igaza volt), de kiderült ő sem tudja mindenre a választ, ő sem tökéletes. és ahhoz a megnyíláshoz és a csókhoz marha nagy bátorság kellett részéről. szóval rengeteget tanulhatnak egymástól. más kérdés az, hogy bízhat-e Clarke-ban. ha helyesen olvastuk a sarokba szorítós és a visszacsókolós csókjelenetet, akkor Clarke is jócskán benne van ebben érzelmileg, de benne van-e annyira, hogy ha eljön a pillanat (valami mondjuk félresiklik a nagy csatában), akkor ne árulja el. mert jelenlrg Lexa köbö csak Clarke-ban bízik/bízhat. eddig nem engedhette meg magának a bizalmat. vezetőnek lenni magányos dolog…ezt Clarke bemutatott útján is láttuk ebben az évadban.

hjaj, nagyon jó lenne többet látni az ő kapcsolatukból. igen a kémia és a dinamika miatt is, jócskán maradt elmesélnivaló is, hiszen két nagyon komlex karakterről van szó. pont azért van benne potenciál, sőt vicces, hogy eddig az egyetlen sky people – grounder párosunk Octavia és Lincoln volt, akik amolyan hidat képeztek…és most hittelen teljesen érdektelenné váltak, míg az építkezésnek köszönhetően lett egy sokkal érdekesebb sky people – grounder páros. a kultúrális ill. emberi különbségek , és a betöltött poziciójuk miatt, valószínűleg lenne még pár olyan csata, mint a mostani részben. pölö Clarke rekacióját megnézném egy “she is mine” dumára :-D de Abby sem hiszem, hogy ugrálna örömében :-) ahogy a grounderek sem… nah mindegy. finger crossed.

azt láttátok, hogy a kiszivárogtatott jelenet bejött a CW-nek? a nézettség az ehekben volt (mármint a CW és a The 100-hoz képest) és ez a tegnapi volt a legnézettebb vagy második legnézettebb rész.

Chiplecsap - 2015. 02. 27. 13:50

a szürő valamiért benyeli, nálam is gyakran előfordul. elképzelhetőnek tartom hogy néhány szó náha bekavar, az én esetemben ráadásul még a helyesírási hibák is közreműködnek. XD
De ne agodj idővel megjelenik, ahogy nálam is megjelent mind 2 kommentem. :)

Eny - 2015. 02. 27. 15:35

pont neked valaszoltam :)
a lenyeg az roviden,hogy teljesen egyetertek azzal,amit irtal. nalad jobban en sem fogalmazhattam volna ossze a dolgokat.

Eny - 2015. 02. 27. 15:42

foglalhattam *

Chiplecsap - 2015. 02. 27. 17:00

Eny
köszönöm szépen :)

jessm - 2015. 02. 27. 20:26

Clarke szerelmes volt Finnbe, attól, hogy nem vágta el a torkát a LExanak. Az már megszállottság lett volna , nem szerelem.
Szerintem Finn volt az első szereleme, én éreztem a kémiát köztük.
Bellamy és Clarke között is van kémia, ugyanugy ahogy Lexa és Clarke között is van.
Bár tetszenne a Clarke és LExa szerelemi szál, szerintem Lexa annyira nincs jó hatással rá, vezetés szempontjából keményebbé teszi őt, de emberileg már kétesebb dolgokat csinál.
Elvileg Finn volt az aki, szerintem a legjobban hozzá illett, de Finn lelkét tette tönkre a legjobban ez a kemény világ és ezért is kellett meghalnia.
Bellamy kihozta Clarkeból az erőt, de úgy hogy ne essen azért a másik oldalra. Persze Clarke is sokat segített Bellamynak.
De persze Clarkenak nem szüksége kapcsolatban élnie.

paranoid android - 2015. 02. 27. 22:33

Kicsit (nagyon?) hosszú leszek, mert már régen szóltam hozzá a The 100-hoz. Pedig az évad második fele, ha lehet, még jobb, mint az első.

1. Én baromira élvezem a City of Light történetszálat. Sokféle tematika megfordult már a sorozatban a háború és túlélés kapcsán, de ezek leginkább a morál területén, vagyis társadalmi szinten mozogtak. Egyén szintjén persze ott voltak a személyes tragédiák, de most végre előrekerült a hit, mint téma, ami elkerülhetetlen egy ilyen kegyetlen világban. Jaha az évad elején úgy tűnt nem találja a helyét, pontosabban az írók nem tudnak vele mit kezdeni, de szerencsére ez nem így van. Az első évadban, mint poszt-apokaliptikus Noé, a Bárkájával próbálta megmenteni az emberiséget, és most, mint poszt-apokaliptikus Mózes vezeti át a követőit a sivatagon keresztül az ígéret földjére. De közben van valami bizonytalanság is a nézőben, hogy Jaha hite sokkal inkább tűnik megszállottságnak, ami veszélyes a követőire, és könnyen lehet, hogy a City of Light egyáltalán nem az ígéret földje, sőt… Az különösen tetszett a mostani részben, amikor meglátták a napelemeket az ígért város helyet, és Jaha elkezdte győzködni magát, hogy kell valami oknak, célnak lennie, amiért nem halt meg az űrben. De persze ilyen a hit, a véletleneknek értelmet tulajdonít. És mégis úgy tűnik nem hiába utaztak annyit.

2. Ha már Jaha, akkor Murphy-t is meg kell említeni. Én azok közé tartozok, aki szerette az első évadban is. Különösebben nem értettem, miért lett antagonistának kikiáltva. Oké egy bunkó volt, de egyáltalán nem voltak ésszerűtlenek a cselekedetei. Az a két srác, akit megölt, olyan bűnért akasztották fel, amit nem követett el, majd amikor az igazi tettest felelősségre akarta vonni, a társai száműzték. Persze egy jólelkű egyén megbocsátott volna, vagy legalább nem áll bosszút, de én azokat a karaktereket szeretem, akik emberiek, és érthető okokból a rossz döntést hozzák. Ezért is jó, hogy ebben az évadban Murphy nem lett “jobb” ember, hanem szimplán humanizálták, feltérképezték a karakterét a készítők. Plusz a beszólásai hatalmasak.

3. Cage nagyszerű fő antagonistája az évadnak. Sokáig úgy tűnt, hogy az apja tölti majd be ezt a szerepet, esetleg Miss Mengele, de szép lassan kiemelkedett közülük. Hatalomra kerülésének párhuzamai Clarke történetével külön csemege volt. És amellett, hogy voltak durva cselekedetei, mégsem lett belőle “a nagy gonosz”. Sőt, szerintem igen ésszerűen állt ehhez az egészhez. Ha a grounderök feláldozhatóak, akkor a 47 miért nem? Főleg, ha ez permanens megoldás, és ennek végeztével nem kell többet gyilkolni. Dante elnök úr kissé képmutató, és a saját társadalmán belül, abból a szemszögből nézve, úgy érzem Cage-nek van igaza.
(Ez is egy remek pontja a sorozatnak, hogy nincs tisztán jó és rossz, sem egyének, sem társadalmak tekintetében. Elég csak a 47-nek 44-nek segítő hegyiekre gondolni.)

4. Clarke. Részről-részre jobban szeretem ezt a karaktert, pedig már az elején is kedveltem. A vezetővé érése az egyik legérdekesebb eleme a sorozatnak. És nagyon izgalmas a kapcsolata Lexával. Remélem, hogy Lexa nem hal meg ebben a végső csatában, mert örülnék, ha tovább nézhetnénk a kapcsolatuk fejlődését, esetleg romantikus irányba is. Clarke egyáltalán nem manipulálta és nem próbált előnyt kovácsolni Lexa érzéseiből, csupán kölcsönös bizalmat kért. Szerintem egyformán fontos mindkét nőnek a kapcsolat. Lexa sokáig csak arra koncentrált, hogy vezesse a népét, és életben tartsa őket. Clarke megmutatta neki, hogy a háború célja, nem a halál elkerülése, hanem a lehetőség az életre. De Clarke számára is ugyanolyan fontos Lexa. Végig követtük Clarke-ot a vezetővé válásának útján, láttuk, hogy milyen kemény döntéseket kellett meghoznia, és láttuk, hogy mit kapott ezért: Raven, Octavia és Abby ítélkeztek felette, miközben nem nekik kellett meghozniuk a nehéz döntéseket. Lexa nem ítélkezik, nem kezeli Clarke-ot úgy, mint valami immorális szörnyet, hanem mellette áll, hisz megérti a helyzetét. Az érzelmi kötelék nagyon is ott van kettőjük között, és kölcsönösen. Nem véletlenül voltak olyan nagy hatással egymás személyiség-fejlődésére, legyen az pozitív vagy negatív. A csók csak a szexuális vonzalmat adta ehhez a már meglévő kötődéshez. Ezért is jó, hogy nem volt túl-szexualizálva a megjelenítés, hanem romantikus volt. És Clarke biszexualitása nem csak LGBT reprezentálásnak jó, hanem így ahelyett, hogy kínos lett volna, történetbeli lehetőségeket nyitott meg.

5. Bellamy John McClane szintű problémamegoldása szerintem hatalmas volt. A The 100 elég gyakran szembemegy a klisékkel (pl. a rakéta becsapódását is meglépték; egy gyengébb sorozatban időben megtalálták volna azt, aki a koordinátákat szolgáltatta hozzá) ahhoz, hogy ne legyen gáz, ha az egyik főhős egyszer megúszik egy ilyen lehetetlen szituációt.

Eny - 2015. 02. 28. 00:35

@ Elis @Chiplecsap @ laza_kivi @paranoid android
nagyon jo volt olvasni az eszreveteleiteket, elemzeseiteket – egesz jo kis olvasmany volt. koszi :)

remelem a kovetkezo resz utan is itt talalkozunk….

rodosto13 - 2015. 02. 28. 08:55

Vagy inkább az oldalsávban található kibeszélőben, ugyanis ahogy ott winnie írta, az a hivatalos kibeszélő ;) De azért jó volt olvasni itt is, hogy mennyieket milyen mélyen gondolkodásra késztet ez a sorozat :)

laza_kivi - 2015. 02. 28. 09:01

Mindenképpen, bár én most nem voltam valami szószátyár, de Ti mindent leírtatok helyettem. ;) :D

K-10 - 2015. 02. 28. 10:48

paranoid android:
“a saját társadalmán belül, abból a szemszögből nézve, úgy érzem Cage-nek van igaza.
(Ez is egy remek pontja a sorozatnak, hogy nincs tisztán jó és rossz”
Akkor lenne Cage-nek igaza, és akkor távolodhatna el a ‘(majdnem) tisztán rossz’ megítéléstől, ha legalább **megpróbálta** volna emberi módon (é.: **nem** a jövevények brutális és gátlástalan feláldozásával) elérni a célját.
Egyébként még csak nem is ésszerű, amit csinál, hiszen mi van, ha mindegyiket ‘felhasználják’, aztán hipp-hopp kiderül, hogy mondjuk fél év múlva megszűnik a kezelés hatása? ):o

mrc - 2015. 02. 28. 13:23

– Tell me, what level of crazy is too much for you? I’m just curious.

paranoid android - 2015. 02. 28. 15:47

@K-10
A kezelés járulékos vesztesége szerintem a háború sürgőssége miatti sietség eredménye. De Cage nem is ért a technikai részhez, ha Dr. Tsing azt mondta neki, hogy ez az út a legkifizetődőbb, akkor el kellett fogadnia. Persze, mint láthattuk, eleinte Cage-ben is voltak morális fenntartások, amikor kísérletképpen kirakták az egyik hegyi lányt, hogy lássák, működik-e a vérátömlesztés.

Egyébként a “Cage-nek van igaza” kijelentésem nem univerzálisan értendő. Persze tévedett egy csomó mindenben, okosabban is kezelhette volna a szituációt, de az apjával szemben neki van igaza. Ha egy olyan társadalomban nősz fel, ahol természetes a kinti vademberek elfogása és lecsapolása a vérükért, akkor nehéz belátni, hogy az égből hullott, “civilizáltabb” emberek miért is mások. Cage nem kivételezik, a célja, hogy kiszabadítsa az embereit ebből a börtönből bármilyen eszközzel. Míg Dante semmibe veszi a groundereket, nem is tekinti embernek őket, de játssza itt a jófiút, amikor a 47-ről van szó.

K-10 - 2015. 03. 01. 15:30

“nehéz belátni, hogy az égből hullott, “civilizáltabb” emberek miért is mások.”
Talán mert “ég és föld” a kettő? [ Bocs ):D ]
A lényeg: tény, hogy egyiküknek sincs teljesen igaza, de szerintem Cage van jóval távolabb az optimumtól.

paranoid android - 2015. 03. 01. 18:25

Külső szemszögből nézve igen. De a hegyiek nézőpontjából, ahol elfogadott a grounderek lecsapolása, nehéz olyan indokot találni Dante hozzáállására, ami nem álszent. Nekik úgy tűnhet, hogy itt van a lehetőség, hogy normálisabb életet éljenek, erre az elnök úgy dönt, hogy inkább nem, mert csak. Persze lehet, hirtelen lelkiismeretet növesztett, de valószínűbb, hogy valami nosztalgia kerítette úrrá, ahogy együtt élt a 47-tel, és szentimentális okokból meggondolta magát. Amúgy is ő már nem sokáig élvezhetné az előnyöket. Ez egy rossz vezetői döntés volt, mert nem a népe érdekét nézte.

Rettus - 2015. 03. 02. 10:00

Indra és Loverboy Lincoln. Mindkettőt átlőtték, mint a kutyát.
– kaszás arcot 3 méterről szívtájékon.
– Indrára bónusz rádőlt pár köbméter vasbeton

Epizód végére fut,szalad mindkettő. Biztos lemaradtam valami vuduról, mert közben jártam a konyhába, sült a pizza :D

Mr Pink - 2015. 03. 02. 16:34

Jó a sorozat, tetszik, bár néha már túl van kombinálva szerintem…
Clark vajon mikor tanult meg lovagolni és vágtázni az űrben? Isten adta tehetség at biztos…:)

Eny - 2015. 03. 02. 20:13

jot rohogtem azon ,amiket irtatok,Rettus es Mr Pink :))
lol
hat igen,korantsem profi :)) de azert szorakoztato

Mr Pink - 2015. 03. 02. 20:13

Lehet, hogy hülyeség, de úgy érzem Lexa nem éri meg a 3. szériát és Octavia esélyes lehet a “földiek” parancsnokának…..ha pedig megtudja, hogy mit csinált Clark a rakéta támadáskor, akkor öri hari lesz…

Eny - 2015. 03. 02. 21:34

hat szerintem is ez igy lesz,de en remelem,h meg a 3ik evadot megeri..marmint Lexa..Octavia meg tul uj a Groundereknel, nem kene elsiessek…azert…de vegulis megfog tortenni.(csak ne meg,please! )

Enzo - 2015. 03. 03. 01:51

Hű, asszem a Clarke-Lexa témát kiveséztétek rendesen itt. Nekem sajna elspoilerezte egy véletlenül megpillantott YouTube videó-cím, de azért így is tetszett :P és hát bizony, Clarke nem azért tagadta, mert Lexa azonos nemű :)
Az előtte levő közös jelenetük pedig hihetetlen feszültre sikeredett, igazi csörte, szópárbaj, nagyon jól meg lett csinálva!

És akkor még a 2×14-ről:
-Hé, a csávó viccének mi a vége?? Én tudni akarom!
-Az aknamező és a hit-motívum behozása jó ötlet volt, a drónon is csodálkoztam, bár az várható volt hogy tényleg nem csak ennyi a Fény Városa…már csak 4-en vannak a 12-ből…
-Ez azért laza volt, hogy Lexa simán megöletné Octaviát, én meglepődtem rajta, bevallom
aknamező! király!
-Raven&Wick: mennyi fülledtség volt ebben a részben, na…Lindsay Morgan viszont dögös, nekem ő kéne, ha Eliza/Marie/Lindsay közül kéne választani.
-Hopphopp, Indra is tudta? Tök pozitív volt, ahogy ő megértette a mögötte rejlő logikát és beoltotta Octaviát…pedig én se állok egyértelmű a döntés mellett, de ez tetszett.

Kár, hogy már csak 2 rész van, elnézném még…
De legalább lesz 3.évad. És most jön csak a java, a finálé!!

Enzo - 2015. 03. 03. 02:02

ejj de késő van :D
szóval:

tagadta -> mármint hogy nem azért visszakozott

az “aknamező! király” rész az véletlenül maradt benne :D

egyértelmű -> egyértelműEN

de hogy új tartalom is legyen a kommentben:
hangulatos az előzetes igazán, évadzáróhoz méltó!
de vajon milyen lehetőségük/fegyverük maradt a hegyieknek?
(amúgy én Cage helyében kiengedtem volna a reapereket, ha kevesen is vannak, de jobb mint a semmi)

horiali - 2015. 03. 03. 13:36

A ket szereplo kozott nincs kulonosebb kemia, a Lexat alakito szineszno a tobbiekhez kepest semmi mast nem csinal csak nagy szemeket meresztve bamul, nulla szineszet sincs a jatekaban. Remelem mihamarabb kiirjak.

Eny - 2015. 03. 03. 13:55

Enzo – nekem is az a jelenet tetszett a legjobban(e temat illetoen), foleg a Lexa hatralasa, ahogy az arca, mozdulatai,a szemei elarultak az erzeseit(szegenyke , sajnalom) , nem is annyira a csok tetszett(habar az sem volt semmi)

– a vicc vegere en is kivancsi lennek :D
-Muprhyt mind jobban s jobban birom :D jopofa.
– en nem lepodtem meg azon,hogy Lexa meg akarta oletni Octaviat, neki Octavia veszelyt jelent . ha Gustust is megbuntette, pedig tartott hozza, akkor Octavia semmi
-de szerintem Octavia, Clarke es Bellamy jol allnak, ertuk sosem izgulok
-a Feny varosara kivancsi vagyok
-sot az izgat meg,hogy mi lesz Mt Weatherben –a |mieink is bennt vannak, a kinntiek meg nem-e oket is levadsszak majd :D

andi - 2015. 03. 03. 14:42

Egyetértek:-) …és tényleg nulla a színészi alakítás, tuti nem fog szerepelni a 3. évadban.

Eny - 2015. 03. 03. 14:51

andi – szerintem,ha kiirjak, nem azert lesz az,mert nem jo szineszno,hanem mert a tortenetben LEXA-nak meg kell halnia
amugy szerintem pont,hogy nagyon is jo erre a szerepre es nem csak szemmeresztgetesbol allt.
na de persze,mindenkinek megvan a maga velemenye.
nem Tatiana Maslany,az biztos, de hat mindenki nem lehet perfekt (meg ot sem tartja mindenki jonak,pedig minden szerepet hitelesen jatszodta)

Elis - 2015. 03. 03. 15:34

abban pont 1000-ból 999 egyetért, hogy a legerősebb alakítást Alycia Debnam Carey hozza, fentebb már felsoroltam, hogy miért és nem akarom megismételni. (valószínűleg az sem véletlen, hogy az IGN ma reggel vele hozott le egy interjút)

arról pedig, hogy miért fontos a másság ábrázolása esszét lehetne írni, így ebbe sem mennék bele hosszabban, csak annyit írnék, hogy a The 100 esetében azért emelem meg a kalapomat, mert a hátrálós és/vagy csók jelenetben nem az volt a lényeg, hogy két nő volt, hanem az, hogy a The 100 világában mennyire nincs ennek jelentősége, csak annak, hogy két fiatal, akinek a vállát a népük egész súlya nyomja vonzódik egymáshoz és a kezdeti barátságból valami sokkal mélyebb alakul ki közöttük. és ha Lexa véletlenül mégis életben marad a félelmekkel ellentétben, akkor sem fog senki azon kiakadni ebben a világban, hogy mindketten nők. például Abby valószínűleg nem azon fog zizegni, hogy “úristen Clarke, hiszen ő is lány” hanem azon, hogy “féltelek tőle, mert szerintem nincs jó hatással rád, hiszen ő ebben a brutális világban nőtt fel”, vagy a grounderek sem azon fognak agonizálni, hogy “úristen a commanderünk egy lánnyal van” hanem azon, hogy “de hát ő az a skypeople, aki kinyírt háromszáz harcost egy gombnyomással”.
ez az ábrázolás pedig valami nagyon más, mint amit eddig láttunk (más kérdés, hogy így kéne működnie egy ideális világnak is)

Eny - 2015. 03. 03. 15:42

Elis – tapsolok!
egyetertek :) teljesen igy van

Sigismundus - 2015. 03. 03. 16:02

2×14

Na szóval pár rész óta már látni Lexa tekintetén hogy nem Kane hanem Clarke felé epekedik inkább. Hát ilyen szál sem volt még a sorozatban, de ez az a sorozat amely nem fél meglepőt húzni, ugyebár.

Mindenesetre hihetőbb volt mint Raven meg a kémikussrác gyors menete.

Hogy a rakétáról Indra is megsejtette a valóságot az legfeljebb Octaviának lehet meglepő.

Jó rész volt nagyon Bellamy akciója, főleg azért mert majdnem túljártak a benti őrök az eszén, nem hülyék ők sem. Tetszett az ötlet hogy a digitális kijelzővel félrevezették a srácot, és csak véletlen vette észre a jó őreg hagyományos nyomásmérőt.

City of Light, nem fűztem hozzá nagy reményt hogy mindjárt a hegyen túl megtalálják, túl sejthető volt a csillogó semmi. Ha lenne ott valami város már minden abroncsruhás törzs odarohant volna fosztogatni.. Aztán a drón dolog lehet még érdekes, végül is van Jahának 2 feláldozható embere, meg 2 rész hogy felvezessenek valami újabb rejtőzködő high-tech csoportot.

Elis - 2015. 03. 03. 16:59

Eny: :-)
az IGN interjút egyébként érdemes elolvasni, semmi spoileresről nem beszél, titokzatoskodik mint mindenki :-) (a kommentekben persze darabokra szedték az interjút, hogy elszólta-e magát)
de nagyon érdekes volt az a rész amikor arról beszélt, hogy hogyan építették fel Lexa karakterét. a ruhákkal és a harci maszkkal éppen úgy rásegítettek arra, hogy szinte robotszerű, merev legyen, így a testbeszéd szinte kiesett az eszközök közül és neki a szemével és a hangjával kellett játszani. említette, hogy az a ruha pölö ami a 14. részben is rajta volt a derekán úgy volt kialakítva, hogy nagyobb erőt sugárzott a mozgása és sokkal lehengerlőbb tartást adott neki, mint ami neki a való életben van. Alyciának ebbe kellett beszivárogtatni azt, hogy meglássuk mi nézők az erő és robot mögött a komplexitást, sebezhetőséget és azt, hogy mennyire fiatal valójában.

laza_kivi - 2015. 03. 03. 19:15

Hát nem tudom,lehet mást nézünk, de általában minden pillantása, mozdulata, mozgása pont hogy rendben van a színésznőnek.
De Te így látod.
Amúgy kapcsolatot mindig lehetett érezni közöttük, hamar egy hullámhosszra kerültek; nem mindig értettek egyet, de megértették egymást. Jó lenne, ha Lexa túlélné, mert tetszik a kapcsolatuk.
(Igaz, én arra várok, hogy Bellamyval hozzák össze :D, mert az első évadban meg tetszett ahogy viszonyultak egymáshoz, és azért ugyanúgy hatással voltak egymásra, mint most Lexával)

nus - 2015. 03. 03. 20:20

ez a 2×14 húde brutálisan jól összevolt rakva.
Nekem a top 1 sorozatom orphan black mellett :)
reméljük soksok évadot megér

Eny - 2015. 03. 03. 21:28

nekem is :D pont ez a 2 most a legfontosabb es a 3ik a Chasing life,ami teljesen mas tema megint

Elis - 2015. 03. 05. 07:21

…még sokkhatás alatt vagyok… szóval jelenleg csak egy kérdés cirkulál a fejemben: mi kellett volna ahhoz, hogy a szív győzzön? “love is a weakness” I get it… :(

Kriszta - 2015. 03. 05. 07:21

” I made this choice with my head and not my heart.”

Azt hiszem ezzel össze is lehet foglalni a 2×15-öt :D

Fogadjunk,hogy nem ezt várta senki ami ebben a részben volt? :D

Na így kell fokozni egy dupla évadzárást :)

Elis - 2015. 03. 05. 08:29

ezt nagyon megcsinálták a készítők. mármint nem csak magát a részt, hanem minden mást is… :-) azt, hogy a napokban a csapból is Alycia Debnam Carey folyt (és az egyik interjúban pontosan el is mondta, hogy Lexa mindent megtenne az embereiért és kész bármilyen döntést meghozni) az egész ship háborút, a Clexázást és “ne öljétek meg Lexát” hisztériát. közben minden ott volt az orrunk előtt. a kilencedik rész óta, a love is a weaknesstől a “skypeople-öknek nagyobb szükségük van a grounderekre, mint fordítva” és ott volt abban, ami tondc-ben történt… ott volt minden csak nem vettük észre :-)
és az a legszomorúbb, hogy még csak haragudni sem lehet Lexára. ismét logikus döntést hozott. a hegyieknek már nincs szüksége a grounderekre, sokkal jobb gyógymódot találtak, miért áldozná fel embereinek százait egy másik népért. ő a kiválasztott, akinek vezetnie kell a népét és a népe fontosabb, mint saját maga. valahol saját magával sokkal rosszabbat tett, mint Clarke-kal…
és az az egész jelenet…. ahogy remegettt Alycia Debnam Carey szája széle…Eliza Taylor szeme (Clarke tényleg benne volt ebben nyakig, kérdés ez valakinek még?)
…aztán a következő csapást is megkaptuk Octaviával…ott könnyeztem. de tényleg…pedig nem sűrűn szoktam.
és hogy mi lesz ezek után Clarke-kal? nem adja fel most sem nyilván, de most kapott egy olyan rúgást azon az úton, amin tart, hogy kérdés vissza tud-e jönni.
és igen…erre senki nem számított…
Jason Rothenberg hivatalosan is utállak :-)

Eny - 2015. 03. 05. 09:38

Kriszta – a tegnap vlmi interjut olvastam Alyciaval es eleg fura volt, mert o mondta,hogy Lexa mindig a nepere gondol eloszor es ugy hoz dontest(gondoltam,ok,ezt most igy kihangsulyozta 1 rovid interjuban,vlmi nem stimmel), de azt azert nem gondoltam volna,hogy ennyire visszavonul, 1- 2 embert sem hagy ,hogy Clarke is kimenthesse a sajatjait,sot meg Lincolnt is elfogatja..

Eny - 2015. 03. 05. 10:09

nahat, ez volt aztan a resz.
“habar” gondoltam lesz valami,ami nem fog tetszeni, pont erre s pont igy ahogy volt, nem szamitottam.

[megint nagyon jol jatszott a 2 szineszno , ugyhogy emelem kalapom elottuk! Bravo!]

persze, eloszor merges voltam Lexara, de ha belegondolok, logikus lepes volt. o legalabb amit mondott,ugy is gondolta- Love is weakness! hat igen, az!
de szerintem itt meg nincs minden veszve. nem lehet!

azt viszont nem elveznem annyira, ha ugy oldanak meg ,hogy par nagy hos kimenti a Sky peoplet- ezt nem csipnem.(Nagy hos Bellamy,meg Octavia,meg Clarke es a bennt maradottak) nagyot csalodnek a soriban,ha igy oldanak meg. nem szeretnem,ha azt akarnak,hogy lassuk,hat ok a foszereplok es nekik minden sikerul es ok mindig gyoznek. ez nagyon lapos lenne es eddig a sori nem okozott kulonosebb csalodast,ugyhogy nagyon remenykedek egy erdekes megoldasban es mar nem birom kivarni az uj reszt! aztan ne is beszeljek az uj evadrol!

Eny - 2015. 03. 05. 10:12

bizom benne,hogy lesz valami fordulat es a Grounderek csak latszolag vonultak vissza es lesz egy kisebb csoport (remelhetoleg amirol Lexa is tud)aki megy segiteni Clarke-nak a tobbiek kimenteseben.

valaki meg gondolja,hogy ez lehetseges?

Eny - 2015. 03. 05. 10:13

@ELIS
te nem haragudtal Lexara egy cseppet sem ? :D

Elis - 2015. 03. 05. 10:38

Eny: dehogynem. vagyis a haragudni nem jó szó… csalódott voltam inkább. és mielőtt bárki előjönne azzal, hogy ez azért történt, mert Clarke elutasította (láttam már ilyen kommenteket máshol) azt tisztázzuk, hogy Clarke nem utasította el Lexát. és ETTŐL volt igazán drámai az egész… ott a végén láttuk, hogy Clarke ebben nyakig benne volt már érzelmileg. Lexa pedig ezt…nagyon elszúrta. mármint azt, hogy ő valaha újra boldog legyen. magát áldozta fel a népéért és ez valahogy sokkal szomorúbb…
DE egy dolgot próbálok spekulálni: szerintem Lincolnt okkal vitte el. nem tudok semmit, és nem akarok spoileresnek még csak tünni sem, de emiatt az egy szalmaszál.miatt nem haragszom Lexára most… mert egy ember miért ennyire fontos, hogy lecsapassa és magával cipelje. megölethette volna, ott is hagyhatta volna, higy “jól van Lincoln, maradj de nem vagy többé grounder” de oka kell legyen ennek…. mert ismeri Clarke-ot, tudnia kell, hogy nem fog leállni. én meg még mindig hiszek Lexában (meg ebben az egész Clexa ship baromságban, amit én is megettem) nem tudom miért, de hiszek benne…

Eny - 2015. 03. 05. 11:04

:D yes!
ezt szerettem volna hallani toled!

Elis - 2015. 03. 05. 11:05

Eny: caak most láttam a másik kommentedet, szóval még egyszer megerősítem: én is abban hiszek, hogy nem lehet így vége. hiszek Lexában, hiszem hogy nem volt véletlen ez az építkezés és az sem, ami történt. és én Lincoln elhurcolásában látom a reményt (kétlem, hogy Lincoln újra megszökne, ezt már annyiszor megjátszották) szóval hinni akarok benne, hogy azt mondja majd “a conmander küldött” és láthatjuk még a capitolt, meg Lexát…
és igen, az a jelenet… ha bárki ezek után azt meri mondani, hogy Alcia Debnam Carey vagy Eliza Taylor nem jó színésznő személyesen fogok bosszútállni :-) Eliza tekintete… ahogy egyszerre szerlemet vallott, könyörgött majd végül az a csalódás… és az, ahogy a vérborította Lexa kemény tekintettel áll hiszen meghozta a döntést és love is a weakness, de szaggatottan veszi a levegőt és remeg a szája széle… ez…erre nincsenek szavak.

Eny - 2015. 03. 05. 11:07

amugy igen,inkabb csalodast ereztem en is, foleg a parbeszeduk utan,amikoris meghivta Clarke-ot a “varosba” es igerte,hogy megvaltoztatja a velemenyet a Grounderekrol..Clarke meg,hogy o mar ismeri oket (mintha vlmi ilyesmi volt, nem jut pontosan eszembe- de tittu mikor hazaerek ujbol nezem)..es miutan egyutt nyomtak meg a robbanokeszulek gombjat. ( sosem voltam romantikus tipus, de ez betalalt nalam. lol)

Eny - 2015. 03. 05. 11:14

Elis-
az volt szerintem is a legmeghatobb jelenet es mint mindig “you are spot on!”
sirni tudtam volna,mert ez a 2 olyan jo egyutt es igenis nagyon jol jatszanak a szinesznok.

jessm - 2015. 03. 05. 12:36

Én a rész felénél abbahagytam mert éreztem, hogy vagy nem nyilik ki az ajtó és LExa elmegy, vagy bejutnak, de Mount weather csinál valamit.
De amint láttom jól tettem, hogy abbahagytam, majd maradékot megnézem az utolsó résszel.
He LExa tényleg elárulta Clarke-ot, akkor eléggé nincs sütnivalója, mert a harc igazából nemcsak a emberek kiszabadításáról hanem hegyi emberekkel való végleges leszámolásáról / Tudom Clarke nem ezt mondta, az elején/

MOst komolyan, ha hegyi emberek már a felszinen is megélnek ,mi garantálja, hogy amint kijöhetnek ki lönnek pár rakétát , ezzel teljesen elpustítva a grounder sereget, aztán élnek mint Marci hevesen. Vagy kitalálhatnak bármit, hiszen az erőforrásuk meg van ellentétben az Arkkal. Esetleg valami új drogot, vagy vírust. Csakhogy már nem lesz meg az Ark tudás mert azt odadobták.

Szóval nem elég , hogy nem elég okos , de nem is következetes. Eddig nem tudom , hányszor jött a grounder sereg és szemet szemért elvet követelte. Pedig the 100 nem csináltak dirket mészárlás leginkább megvédték magukat. Kb. semmiségekést is bosszút akartak állni. Most hopp feladjuk ezt egész bosszúállósdit azok ellen , akik a legtöbb szenvedést okozták nekünk eddig, és amikor a leggyengébbek és alkalom is van rá , akkor el vonolunk.

Szóval a Lexa elárulás akkor lett vaolna nekem értelemes , ha már legyőzték a hrgyi embereket.

Hát itt még biztos jön valami csavar. Vagy a hegyi emberekből néhányan visszatérnek vagy kiegyeznek hegyiekkel.

jessm - 2015. 03. 05. 12:40

Kiváncsi leszek arra is, hogy Jaha mit talál, azért az nagy pofáre esés lenne, ha odamennek és senki nem fogadja be őket, vagy levágják őket a szerveikért.

Everyl - 2015. 03. 05. 13:31

őőőő, mi volt ebben a logikus?

SPOILER!

minden adu a támadóknál volt, erre alku? Garantáltan, évtizedekig ellenségek leszünk az égiekkel, hoooogyne. A hegyiek Achilles-sarok nélkül kóvályoghatnak közöttünk (+ az összeveszés miatt bukják a berserker gyógymódot is)

olyan mintha Berlin kapujában, azt mondják a németek, hogy ok, lemondunk a Szovjetunióból kiharapott területekről, de nyugatot, meg Lengyelország felét megtartjuk, ok?

Elis - 2015. 03. 05. 13:47

automata fegyverek kard ellen. lehet sikerült volna, de valszeg sok-sok grounder meghal (a sereg Lexáé volt, az a pár sky katona elég kevéske volt) de így vér nélkül megkapta az embereit és mivel a sky people-ök az igazi gyógymód, ezért nem kell őket többé csapolni. egy másik népért meg nem áldozta fel az embereit. ezért saját magát áldozta fel. ez Lexa oldaláról egy logikus döntés volt (ő eddig is a békés megoldások híve volt, hogy ne veszítse el az embereit bármilyen öldöklésben… ez is ott volt az orrunk előtt és ezt sem vettük észre…)

rodosto13 - 2015. 03. 05. 14:49

A kibeszélőben leírtam már, hogy ez minden volt, csak nem grounderes megoldás. Az arknak nekimentek volna automata fegyverek ellen, mert egy ember lelőtt 10-et, de Mount Weather-t, akik évtizedek óta írtják őket, legutóbb egy rakétával kilőttek egy teljes falut vezetőséggel, meg csak úgy otthagyják… “Blood must have blood”… persze, most elfelejtik

Chiplecsap - 2015. 03. 05. 14:56

Én inkább nem írok, semit elkezdtem, de nem lenne jo vége. Lehet hogy megvárom a következő részt, mert nem akarom vissza szívni, és hülyén kijönni ha belkezdek…..
Bár lexa zgy sem szerepel a következő részben szal…, lehet hogy alvás után, kicsit leoltom a sorit ahogyan azt kell.

Everyl - 2015. 03. 05. 15:01

Elis – 2015. 03. 05. 13:47

most képzeld el, hogy kb 50 éve alázzák a néped a hegyiek, a fiatalokat lecsapolják, a nagyokból drogfüggő állatot csinálnak, akik élve megeszik a barátaidat, na ezekkel kötsz alkut a csata hevében, egy, azaz 1 perc alatt, a teljes győzelem kapujában, úgy, hogy meghagyod az ősellenségeidnek a hadseregét (őrség). Tehát az új szövidet elárulod, akik többször bizonyították a lojalitásukat (gyógyítás, bomba támadás után nagy mentés és helyettük kötsz egy pocsék alkut az ősellenséggel). Na de meglátjuk, lehet, hogy kell itt lennie valami csavarnak, Lexa nem lépné ezt meg, persze az sem kizárt, hogy mártírhalált kell halnia, mert megy a walking dead spinoff-ba a színésznő :D

mondjuk egy dologra jó volt ez a rész, az idáig egybehangzó mekkora király rész volt után, ez tuti megosztja a rajongókat :)

jessm - 2015. 03. 05. 17:14

Érdekes a hosszú kommenteket valami miatt csak később jeleníti meg.

Hor1 - 2015. 03. 05. 17:28

Egy óriási fos volt ez a rész, az írók jópár karakterüket hugyozták szembe, meg összességében amit eddig a grounderekről megmutattak.

GTG - 2015. 03. 05. 18:01

Hát sztem semmi csalódás nem volt, a grounderek eddig is kb egy kupac szárított tevesz*r szintjén voltak mint intellektusban, mint lelkiismeretben. Remélem a királynőjüket meg jól seggbelövik a hegyből vmi hidrogénbombával.

Mellesleg kb annyit lőttek le közülük a támadás alatt, ahányan kikóvályogtak a hegyből (legalábbis látszólag) Guddzsáb, biznisz of dö szencsöri. (ha csak sztrájkolt a statiszta-szakszervezet, és ezért nem mutattak elég kijövő groundert, akkor persze bocsi)

laza_kivi - 2015. 03. 05. 19:40

Vegyesek az érzéseim; nem is húzott fel ezaz “árulás”, mert Lexa mindig is a saját embereinek érdekeit nézte, inkább ha ezt nem lépi meg, az lett volna a meglepő, eléggé nagy változás lett volna, ha egy ilyen ajánlatra nemet mond. Bár a másik oldalról: blood must have blood…
Megvárom a következő részt, aztán vonok le kővetkeztetést. :D bár akkor is érdekes, hogy Lincoln ennyire kellett neki, de lehet nem hallottam ki valamit. :)

jessm - 2015. 03. 05. 22:08

Nem tudom, hogy én vagyok-e az egyetlen ,de én szurkolok Bellarkenak, remélem jövö héten lesz is valami.

kviki - 2015. 03. 05. 22:24

Nem te vagy az egyetlen ;) Én is Bellarke párti vagyok :)

Eny - 2015. 03. 06. 00:51

………….mert a foszereplo fiu/ferfi mindig is a foszereplo lannyal/novel kell hogy legyen/maradjon , megszokott recept szerint….
kb igy is lesz.

Elis - 2015. 03. 06. 08:42

@Everyl
mit mondott az elején Clarke? az egész csata egy mentőakció. mit tett Lexa? megmentette az embereit. azért ő már tapasztalt katonai vezető, azaz látta hogy egy dolgot kihagytak az egyébként nagyon jó kis tervükből, mégpedig hogy nem tudják hogy mi vár rájuk a kapuk mögött. lehet, hogy csak gépfegyverek, de lehet higy egyéb finomságok is (gáz, robbanó cuccok). nem tudni mennyi lőszere van a hegyieknek…lehet csak annyit kell tenniük, hogy az ajtóba beállítanak pár gépfegyverest és lehentelnek mindenkit, hiszen láttuk a fém pajzsok nem védték meg őket. szóval valahol láthatta, hogy nem fog menni ez a terv.
én is úgy gondolom, hogy annál okosabb, hogy ne tudja, hogy ha ahegyiek kijönnek a felszínre annak nem lesz jó vége. de ha van is másik terve a gond az, hogy ezt Clarke-kal nem tudta megosztani. és én a magam részéről abban hiszek, hogy van új terve. és ha van terv, akkor zseniálisan elhitette mindenkivel, hogy elárulta a szövetséget. ha van terv, akkor a hegyiek most hamis biztonságban érzik magukat, azt hiszik csak a sky ppl-ök maradtak és nem figyelnek a grounderekre…
csak legyen tényleg terv… mert ez így sehogysem jó.
abban továbbra is hiszek, hogy volt annak oka, hogy elvitte Lincolt, minden áron. sőt már ott tartok, hogy az sem volt véletlen, hogy maga mellé rendelte a hirtelen Clarke legnagyobb fanboyává vált Lincolt és nem Indrához :-) de ez már szerintem csak túlgondolás.
szóval szerintem is kell lennie itt még valaminek… mert ez így sehogysem jó.

csak én vagyok, aki legszívesebben Emerson mosolygó fejébe állítana egy baltát? hihetetlenül utálom azt a pasit :-)
Cage pedig remélem megtapasztalja, hogy mennyire is barbárok a grounderek egy kis fához kötött nyiszálás keretében.

mrc - 2015. 03. 06. 08:54

Jövő héten pedig még jön egy epizód végi cliffhanger Jahaéktól.

nuage - 2015. 03. 06. 10:23

Én is abszolút Bellarke párti vagyok és nem azért mert bajom lenne az egynemű szerelemmel vagy mert úgy gondolom, hogy az ide nem illik. Számomra egyszerűen nem működik Lexa és Clarke között a dolog. Annyira mások, más az életszemléletük és hozzáállásuk öööö mindenhez, hogy nem hiszem el, hogy képesek lennének közös nevezőre jutni. Lexának a népe a mindene, amibe Clarke még csak beleférne, de Clarke szerettei már nem. Ezt jól láttuk Olívia esetében is. Ezt meg Clarke nem nyelné le sosem, így nekem nem reális a kettejük közös jövője. Arról nem is beszélve, hogy Lexa szerintem rossz hatással van Clarke-ra. Az a fajta gondolkodás, amivel a grounderek problémákat oldaanak meg nem működik Clarke-nál, és ez így van jól. Ebben az évadban Bellamy is igen takarékon volt, de az előzőben jól működtek együtt Clarke-kal, így én inkább őket shippelném.

geo - 2015. 03. 06. 11:35

Látom nem csak nekem volt illogikus a WTF fordulat.

-egyrészt öncélú, mert szembe akartak menni a nézői várakozással, mindenki a nagy leszámolást várta és ezért muszáj volt valami meglepőt húzni
-a konfliktus fenntartása szempontjából ugyan indokolt volt, mert ha simán leszámolnak a hegyiekkel, a grounderek és arkosok pedig békében élnek együtt, abból nincs cselekmény
-Lexa szempontjából is még talán érthető
DE
-ki az, aki elhiszi, hogy egy feltüzelt, évtizedek óta vérbosszúra szomjazó barbár sereg megáll a győzelem kapujában -szó szerint, már nyitva is volt ? Az nem indok, hogy a hegyi katonák nagy részét már kívül legyőzték, sőt, a grounderek nem az önuralmukról híresek. Indra részéről ugyanez a műbalhé volt, 10 perccel azután, hogy befogadta a törzsbe, Octaviat egyből ki is tagadja. Saját felelősségére miért ne maradhatott volna?

A grounderek, főleg Lexa, egyáltalán nem kaptak szívbajt az emberveszteségtől -rakétatalálat, kapu megrohamozása- , a további győzelemhez minimális emberveszteség kellett volna már csak, a hegyieknek alig volt védelmük. Bent megöltek 12 katonát Jasperék, Bellamy egymaga legalább 10-et, kint legalább 20-at a kapu fölött, hány katonájuk maradhatott, mikor összesen voltak gyerekekkel együtt 300 valahányan?

Szóval kár volt ezért a nem hihető WTF-ért, a rövid távú sokkhatásért eldobták a logikát, remélem jövő héten helyrehozzák, mert azért még mindig nagyon jó szórakozás ez a sorozat.

Elis - 2015. 03. 06. 12:12

még várakozó álláspontban vagyok, hogy a reggeli hosszabb kommentem (ami magamhoz képest nem is volt olyan hosszú, szóval nem értem hova tűnt :-) ) abból kihagytam, hogy második megnézésre valami szöget ütött a fejemben… nem láttuk az egyezkedés részleteit, de azt tudjuk, hogy a hegyiek tudtak a benti grounderek elengedéséről, vagyis Lexa felfogta, hogy a tervük elbukott… (a hosszú kommentemben még reménykedem, hogy megjelenik, szóval nem folytatom :-) )

Eny - 2015. 03. 06. 12:39

van akkor mit varni ! varom a hosszu kommented,Elis :D

winnie - 2015. 03. 06. 13:09

ehh, ki fogom találni, hogy mit szűr ki folyton a szűrő, engem is bosszant.

Elis - 2015. 03. 06. 15:10

megkerült a hosszabb :-) kicsit előrébb

nuage - 2015. 03. 06. 16:46

geo
“Indra részéről ugyanez a műbalhé volt, 10 perccel azután, hogy befogadta a törzsbe, Octaviat egyből ki is tagadja. Saját felelősségére miért ne maradhatott volna?”

Én ezt inkább pozitív lépésként fogtam fel. Indra elég kemény, nem az az ölelgetős fajta, de szerintem azzal, hogy kitagadta Octaviát jót tett vele. Ha a grounderek hierarchiáját nézem, Octavía ellenkezése felért egy árulással, amiért vagy kinyírták vagy elhurcolták volna, mint Lincolt, hogy később kapja meg a büntetését. Szerintem nem hagyhatta volna ott Indra azok, hogy nyíltan megtagadta a parancsot. A kitagadással adott neki egy esélyt az önálló döntésre (amire grounderként sosem lett volna lehetősége, legfeljebb, ha ő is első ember) és felmentette a büntetés alól is.

Egyébként meg minél többet nézem annál kevésbé logikus, hogy Lexa feláldozta a hegyiek kinyírását és az ultimate bosszút párszáz emberéért. A rakéta támadásnál sem zavarta nagyon az emberhalál. A számokon meg persze lehetbe vitatkozni, de ő sem tudhatta, hogy mennyi embere van a hegyben. Elég sok ketrecet mutattak ugyan a végén, de még így sem biztos, hogy a végén a veszteség/nyereség lista pozitívan záródna.

mrc - 2015. 03. 07. 00:10

Monroe :D

Darwinka - 2015. 03. 07. 12:00

Ha a hegyiek immunisak lesznek a külvilágra, akkor a groundereknek annyi. Vagy rosszul látom a helyzetet?

mrc - 2015. 03. 07. 15:48

Igen. Már csak a létszámbeli óriási különbség miatt is, no meg hát kint a terepen mégiscsak otthonosabban mozognak a grounderök, a hegyieknek nem lenne esélyük.

Enzo - 2015. 03. 10. 22:46

Na, akkor szép sorjában a 2×15-ről.

-Az eleje felé a lelkesítő beszédek + a “Jus drein jus daun!” kántálás elég hangulatosra sikeredett, pluszpont!
-Milyen jó, hogy a “dam(n) joke” jól lefordítható volt “bomba jó vicc”-re :D
-Ez a “Lincoln Legolasként kilövi a bombát” megoldás meglepett, konkrétan ez a 3.féle terv 1 perc alatt, azt hittem hogy Millernek sikerül (5letes volt a falanx)
-Jó volt látni, hogy Monroe-ról nem feledkeztek el.

-Hát Lexa döntéséről meg mindent leírtatok. Szerintem nem szembeköpés, igazából a valahol linkelt Kim Shumway válasszal, meg Elis – 2015. 03. 05. 08:29 hozzászólásával értek egyet: jött Emerson egy marha jó ajánlattal, Lexa pedig “ruthless”, az eszével gondolkodott, és sikerült olyan csábítóra az ajánlat, hogy elfogadja. Clarke meg Octavia meg szopóágon :/ Raven+Wick úgyszintén.
Amiről kevés szó esett, az Dante. Az ő ötlete volt, ez elég egyértelmű volt, de aztán még mondták is…
Ha valaki, akkor ő _inkább_ szembefordult korábbi önmagával. Cage-nek sikerült meggyőznie, hogy jaj, jönnek a barbárok és összetiporják a festményeit, akkor inkább kitalál egy zseniális alkut. Mindig is jó tárgyalóképessége volt az öregnek, de hát azért pár résszel ezelőtt még gyakorlatilag megölt 10-15 hegyit, amikor a breach-es ötlettel segített Jasperéknek, most meg gyakorlatilag hagyja őket lemészárolni?
Szóval na, én inkább Dantéban csalódtam.

Finálé:
Jöjjön már! Jaháék valszeg visszatérnek, szerintem a rész legvégén vmi cliffhangerrel. És hát kíváncsi leszek hogy Octavia meg Clarke ezt hogy oldja meg. Mondjuk elvileg a Camp Jaha fegyverképes miniserege velük tarthatna azonos céljaik miatt, csak hát hogy mennek be? Valahogy muszáj lesz az előzetes alapján :)

CorLeonis - 2015. 06. 20. 18:17

Hát eléggé elkésve kommentelek, de eszembe se jutott hogy magyar fórumot keressek a the 100ről :D De a kövi évad ha elkezdődik tuti fogok jönni megbeszélni ide.

Na de akkor:
Egyrészt marha jó látni hogy mennyivel jobban érti itt mindenki kb a sorozatot mint az amcsik :D
Másrészt, marha jó látni hogy szeretitek Lexát (meg Clexát :D) és nem vagyok ezzel egyedül.

Kb mindent leírtatok amit én gondolok, annyi hozzáfűzni valóm van, hogy nagyon remélem hogy mivel a Fear of the Walking Dead-et is Vencouver-ben forgatják, hátha Alycia vissza tud jönni a 3.évadra, legalább az egyik felére. Szerintem ebben a kapcsolatban most még kétszer annyi potenciál van, mint előtte, mert ezt a konfliktust kettőjük között marha izgi lesz megoldani, és nyilván ha csak Lexa offscreen meg nem hal (remélem nem), akkor tekintve hogy mindketten életben maradtak, tuti összefutnak az útjaik még valahol.

Lexa választásáról meg szerintem, pont hogy az a lényeg hogy 1)nem voltak a győzelem kapujában. mint kiderült a kaput nem sikerült kinyitniuk effektíve, hiszen a hegyi emberek rögtön becsukták amikor akarták. Elbukott a tervük, és Lexának kb az volt a választása, hogy megmenti több száz saját emberét, és elsétál, és ha már a földön kell harcolni Mount Weather-el, akkor sokkal jobban ki tudja használni a létszámfölényüket, meg az ismeretüket a földön élésről (arról nem is beszélve, hogy a közös fenyegetés nélkül simán lehet hogy a 12 klán szövetsége felbomlik), vagy, szembe megy a hegyi emberekkel, úgy hogy a saját embereit tuti kinyirják, mert láthatóan már náluk voltak, és mivel az égi emberek csontvelője működik, már teljesen feláldozhatóak, mindezt azért, hogy megmentsen 45 égi embert. Azért tuti megölik a földiek.
Plusz a Clexa dologra visszatérve, egyértelműen mondta hogy “I made this choice with my headn, and not my heart”, tehát ha a szívével választott volna, akkor Clarke-ot választja.

Szóval, szerintem ha Alyciát vissza tudják hozzni a FTWD mellett, akkor itt még sok izgi dolog történhet, akár csak Lexával, akár Clarke és Lexa között.
Az én jövendölésem az, hogy most hogy a közös ellenség (Mountain Men) eltűnt, a földiek között “polgár háború” lesz, amibe tuti hogy az égiek is bele fognak sodródni, és erre fog rájönnni pluszba ez az egész ALI dolog Jahával.

Bíró Gabriella - 2017. 11. 05. 21:43

Ez a film a leg jobb és Finn bene a hejes szeretlek titeket😚

Bíró Gabriella - 2017. 11. 05. 21:45

Ti vagytok a legjobbak de Finn nagyon hejes volt nagyon szeretlek titeket és mindig nézlek tteket

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz