login |

Pilot: Cockroaches

2015. 01. 28. 14:47 - Írta: CyClotroniC

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Veletek is volt már olyan, hogy egy pilot tulajdonképpen tetszett, bejött az alapötlet, voltak benne jó dumák, még a karakterekkel is elégedett voltál, mégsem érezted azt, hogy tovább szeretnéd nézni, mikor sok gyengébb dolog simán megkapja a második esélyt is? Na a brit, posztapokaliptikus romkom Cockroaches pontosan ilyen volt.

A történet rémesen egyszerű, jóformán az első 2 perc alatt fel is vázolják nekünk az alapszituációt: Tom (Daniel Lawrence Taylor) és Suze (Esther Smith) két 19 éves haver éppen együtt lazulnak, mikor arról értesülnek a híradóból, hogy közel 20 perc múlva atombomba fog csapódni a világ számos nagyvárosába, köztük Londonba is. A lesújtó információt hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi vallomás majd – ha már úgyis közeleg a világ vége – némi kufirc követi.

Nem is a benyitó szülők a kínosak az egészben, hanem hogy mindketten túlélik és 10 év múlva már 9 éves lányukkal tolják a bevásárlókocsit az essex-i pusztában, és a szokatlan környezet ellenére is pontosan ugyanúgy osztják egymást, mint bármelyik civakodó pár a brit sitcomokban, ráadásul az ő egyéjszakás kalandjukból még csak komolyabb kapcsolat sem bimbózott ki az évek során.

Anélkül, hogy komolyabban belemennék a sztoriba, annyit azért el lehet árulni, hogy nem kell attól tartani, hogy csak hármukról fog szólni a történet, hiszen már a pilotban is találkozunk bőven más arcokkal is (Jack Whitehall, Robert Bathurst, Tom Davis), szóval képzeljétek el egy The Walking Dead-et zombik nélkül, egy csapat máról holnapra élő szórakozott idiótával és persze jóval szerényebb költségvetéssel.

Annak ellenére, hogy nekem vélhetően ennyi volt a kapcsolatom a sorozattal, azért 6.5/10-et megérdemel a pilot, ami abszolút hozta azt a szintet, hogy érdemes legyen vele próbálkozni azoknak, akiket érdekel az alapszituáció.

Ráadásul mivel az ITV online elérhetővé tette az első szezon mind a 6 epizódját, így akár neki is eshettek a teljes adagnak, ha titeket jobban beránt a pilot. Aztán ki tudja, ha sokat dicséritek a kommentek között, még az is lehet, hogy visszanézek.

7 hozzászólás Ne habozz!

gabgab - 2015. 01. 28. 16:40

volt benne par jo pillanat
azt hiszem maradok

montanosz - 2015. 01. 28. 17:10

na most 100%-ig egyet értek a kritikával, ezt éreztem én is csak nem tudtam így szavakká formálni magamban )))

a szakállas figura mintha a Chickensben is szerepelt volna)))

cart - 2015. 01. 28. 18:04

Drámaibb v. viccesebb kategória? :) Fordulnak ki magukból emberek, gyilkolásszák egymást a túlélésért, vagy olyan sötét humor (“shaun of the dead”)?

CyClotroniC - 2015. 01. 28. 18:57

Mindenképpen viccesebb, a postapoc setting nem több, mint poénforrás.

winnie - 2015. 01. 28. 19:01

cart: az elozetes segit nemikepp.

lappa - 2015. 02. 16. 23:06

a pilot még so-so, a koncepció miatt maradtam, de a második rész borzalmas volt.

humorpalanta - 2015. 06. 23. 22:04

Nagyon jó szövegek vannak benne, érdemes rászánni ezt a rövid időt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz