login |

Bad Judge: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2015. 01. 29. 14:45 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2014/15, 2014/15 finálék, kritika,

Igazából túl sokat nem tudok írni erről a komédiáról, már minden elhangzott ellene, és mellette nem szól sok dolog, de azért megpróbálom kiértékelni a szezont.

A Bad Judge nálam tipikusan félig odafigyelős tévésorozat lett. Igazából ez egy szomorú trend, mivel a többségnek minden sorozat ilyen, aztán ennek megfelelően ismételnek minden agyon a készítők, ami viszont azok agyára megy, akik nem a telefonjukat nyomkodják a 20 perc közben, hanem szórakozni akarnak.

Szóval egy partiarc bíróról szól elvileg a Bad Judge, a Bad Teacher nyomán valószínűleg, aki éjjel falja a férfiakat és a piát, nappal pedig ítéleteket hoz. Ennek megfelelően az idei év egyik legdurvább változását is ez a sorozat produkálta, hiszen az első rész “gondoskodok erről az árváról, de bulis bíró vagyok”-ból átment romantikus munkahelyi… nem-is-tudom-milyen katyvaszba.

Nehéz leírni az évad ívét, mivel ilyesmiről nem beszélhetünk. Egyik héten még a Chuck-ból ismert Captain Awesome csapja a szelet a főszereplőnek, a másik héten pedig már a több, mint barátságos ágytársával dúlt a szerelem. Végül ez utóbbi mellett tették le az írók a voksot, hogy valami lezárásféle legyen a 13. rész végén, egy mondvacsinált kerettel megfejelve (visszatér a csúnya véget ért kocsi).

Egyszerűen ami jó volt a sorozatban, az eltűnt a koncepciótlan ötletdobálás közepette (a showrunner-váltás és annak következményei?), ahol mindenki úgy viselkedik, ahogy a random konfliktus épp kívánja, nem pedig karakteréhez hűen. Hogy akkor mégis miért néztem? Nos, a főbb szereplők között egész jó baráti kapcsolatok alakultak ki.

Nyári darára nem fogom ajánlani soha senkinek, olyan 5/10 lett, és valamennyire sajnálom a bele ölt időt, el is felejtjük majd jövő ilyenkorra, de hát ez van.

8 hozzászólás Ne habozz!

Lajosék a másodikról - 2015. 01. 29. 16:24

Coming outolok: végignéztem. A Benchednél egy fokkal jobb volt, Walsh-nak jól állt a szerep.

De amit az egésszel a csatorna leművelt az elképesztő. Egy dolog, hogy berakták csütörtökre felvezetés nélkül megdögleni (ehhez minek Walsh, aki papíron mégis csak húzónév?). Azt viszont baromi nehéz megérteni, miért kellett négy-öt rész mire valamiféle koncepció összeállt. Az országos csatornákon a leggagyibb produktum is dollármilliókból (de inkább tízmillió(k)ból) készül, ehhez képest az itt előadott amatőrködés az MTVA-nak is becsületére vált volna.

Nem értem, na, csak remélni lehet, hogy a felelősöket messzire zavarják.

human - 2015. 01. 29. 16:35

Lajos: ez nem igazi coming out h csak utánam merted mondani :D

ldavid - 2015. 01. 29. 17:14

szerintem meg a Benched volt jobb. na? :)

galocza - 2015. 01. 29. 17:21

szerintem is benched jobb volt. kaszáltam egy epizód után.
bad judge rosszabb volt. végignéztem. na? 8)

egy biztos: 1 év múlva csak halvány emlékeim lesznek, 2 év múlva a címre sem…

winnie - 2015. 01. 29. 17:28

lajosék: a showrunnerváltás? előszöris nem a készítő lett a showrunner, volt szereplő meg knceptcsere, újraforgatás és végül a showrunner, aki kezdte, ő is elment pár rész után.

Bullseye - 2015. 01. 30. 00:33

Én kedveltem. Kár érte. Ezek szerint meg kéne néznem a Benchedet. Zavar, hogy az ilyen kis 20 perces szórakozásaimat kinyírják, Surviving Jackkel az élen. Azt még elnéztem volna egy-két évtizedig.

goodjohnwin - 2015. 01. 30. 20:03

Bad Judge és a Benched is aranyos volt. Végre egy kis változatosság, egy kis friss környezet! (vígjátékok szintjén)
A karakterek mind szerethetőek voltak, a viszonyok viszont tény, hogy zavarosak. Na bumm, ettől még hagyhatták volna magára találni kicsit, a kémia egyértelműen ott van a képernyőn.

zsemlye - 2015. 01. 31. 00:16

Ha mindkettőből a legjobb pillanatot fel kéne idézni a Bencheddel gondban lennék.
Viszont JUDGE-ből Kate artikulálatlan üvöltése a furgon rommá zúzása után epic ;) Olyat játszik, mint Allison Janney a Mumban: a sok dráma után kapott egy komédiát, amiben felhőtlenül lubickolt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz