login |

Limitált Széria podcast – 2×03: That’s All Folks

2015. 01. 31. 21:07 - Írta: CyClotroniC

14 hozzászólás | kategória: podcast,

Mad Men, Justified, Parenthood, Parks & Recreation, Glee, The Mentalist – csak néhányan azon sorozatok közül, amelyek idén köszönnek le utolsó szezonjukkal, de ellentétben legtöbb társukkal, megkapták azt a ritka lehetőséget, hogy felkészülhettek tisztességesen a búcsújukra.

Podcastünk eheti adásában a zárószezonokról beszélgettünk – természetesen spoilermentesen – ám nem csak a fent említett sorozatok kapcsán, hanem korábbi példákon keresztül is. Szóba kerültek olyan szériák, amik jobban jártak volna, ha hamarabb szállhatnak ki a mókuskerékből, útközben megújult sorozatok, sőt végpont nélküli alapfelállásokkal operálók is.

El tud-e rontani egy finálé egy teljes sorozatot? Mik voltak a legvitatottabb lezárások, legjobban fájó kaszák? Van-e természetes élettartama egy sorozatnak, amit akkor is kár túllépni, ha nincs gond a nézettséggel? Ezúttal ezeket a témákat jártuk körbe négyesben, ismét egy kis epizód végi játékkal színesítve az összképet.

Az adást szokás szerint le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalánMixCloud-on és iTunes-on is, itt pedig kommentben várjuk visszajelzéseiteket és véleményeket akár a műsorral, akár a heti témával kapcsolatban, azaz hogy ti miképpen látjátok a kérdést.

14 hozzászólás Ne habozz!

tobias88 - 2015. 01. 31. 21:16

“Mad Men, Justified, Parenthood, Parks & Recreation, Glee, The Mentalist – csak néhányan azon sorozatok közül, amelyek idén köszönnek le utolsó szezonjukkal,”

Community is. Tudom, hogy csak néhány de azért ebbe a felsorolásba simán befér.

“El tud-e rontani egy finálé egy teljes sorozatot?”
A Dexter-nek majdnem sikerült. Én legalábbis az első 4 évad dvd-jét összetörtem mérgemben. Ráadásul ugye felkészülhetett a búcsúra ugyan úgy, mint a Breaking Bad

CyClotroniC - 2015. 01. 31. 21:21

Erre a kérdésre nálunk is kapásból a Dextert vágta rá Ingo, szóval lehet benne valami. A Community kimaradt, ja, pedig arról még beszéltünk is, my bad.

Herczi - 2015. 01. 31. 22:52

Hát ha kicsit tágabban értelmezzük a finálét, akkor a SOA nekem nagyon el lett rontva, kedvenc sorozatom volt. Ennek ellenére 7. évadból 2. részig jutottam, szinte fáj nézni, remélem egyszer erőt tudok magamon venni.

Flanker - 2015. 01. 31. 23:32

Nekem roppant bejön ez a vonal, amit hála égnek “öregebb” sorozatoknál egyre sűrűbben alkalmaznak, isten tartsa meg jó szokásukat.

ALDO - 2015. 01. 31. 23:38

Lost, Dexter, Prison Break, Alias, Sliders
Szerintem mindegyikük esetében már a komplett utolsó évad is szinte nézhetetlenül szar volt, a finálé pedig csak tett rá egy lapáttal. Ha nem is rontotta el a teljes sorozatot, azért jelentősen lehúzott belőle.

Vorti - 2015. 02. 01. 00:38

A remek kezdés utáni folyamatos lejtmenetet én régóta csak Sliders-szindrómának hívtam, míg össze nem futottam a szintén “az 5. évad nézhetetlen, de már a 2.-nál eltört valami” sémát követő, mellesleg épp Sliders kortárs Earth: Final Conflictra, ami olyan gusztustalan mértékben kimaxolta ezt a jelenséget, hogy átneveztem EFC-szindrómára…

Kissur - 2015. 02. 01. 01:38

Hát ha nem is az egész sorozatot, de a záró évadot teljesen elrontotta a Dexter finálé. A Prison Breaknek is jobb lett volna, ha véget ér a 3.évadnál, teljes 22 résszel, és áthozták volna a 4.évad elejéről a Scylla szálat. Úgy lett volna tökéletes. A Supernaturalnak pedig a 8.évad végén kellett volna befejeződnie. Azóta csak úgy van a sorozat…

Zsolt - 2015. 02. 01. 09:48

Tényleg vége lesz A mentalistának? Oh, reménykedtem benne, hogy talán egy másik csatornán folytatódhat, vagy ha nem is akkor Simon Baker belemegy egy hosszabbításba.

winnie - 2015. 02. 01. 11:19

a cbs-en lesz vége, így valamennyire lezárják. utána folytatódhat máshol, de erről egyelőre nincs hír.

pytta - 2015. 02. 01. 12:18

Ilyet lehetne pilotokkal is csinálni: legemlékezetesebb/legütősebb pilot (meg még sok ‘leg’-et ki lehet találni); jó pilotok ami után gyorsan elsilányult a sorozat; rossz (vagy nem olyan kiemelkedő) pilotok, ami után meglepően jó lett a sorozat; pilot után koncepcióváltáson átesett sorozatok; unaired pilotok/elkészült pilot után be nem rendelt sorozatok / újraforgatott pilotok; pilot alapján, vagy pilot nélkül egész évadra berendelt sorozatok különbségei… Szerintem lenne materiál a témában :)

pytta - 2015. 02. 01. 12:21

Amúgy ígéretesek a rész végi előzetesben említett témák! :)

spamdog - 2015. 02. 01. 20:16

És akik kimaradtak : Parenthood, Cougar Town

Shannen - 2015. 02. 02. 22:34

Ez megint egy jól sikerült epizód lett, köszi srácok!
Mondjuk nem biztos, hogy jó ötlet útközben hallgatni titeket, miközben az utazótársak furcsa pillantásokat vetnem felém, ahogy nagyokat mosolygok magamban… :)

De a témára térve, tök jó példákat hoztatok a felmerült kérdésekre. Az én máig legfájóbb sorozatzárásom a Charmed-hoz kötődik még tinikoromból. Itt kb. ugyanaz történt majdnem mint a Scrubs esetében. A 7.évad fináléja tökéletes lett volna sorozatzárónak is, mivel a készítők akkor még nem tudták, hogy folytathatják-e, így inkább előre terveztek. Viszont mivel akkor lett a WB-ből CW, így kénytelenek voltak a Charmed-ot is megtartani, ami egy unalmas záróévadot eredményezett, ami messze a legrosszabb lett az összes közül.

Kicsit megijedtem, hogy a Lost-ot fel se hozzátok, de nyilván egy ilyen beszélgetésből kihagyhatatlan.

A játék megint jó volt, érdekes, információdús (50 millió néző a Magnum finálénak??) és szórakoztató is. Remélem a jövőben is, ha nem is minden részben, többször fogtok ilyet csinálni a végén.

A februári témák is ígéretesek, úgyhogy kíváncsian várom a szombatokat.

Brynden Rivers - 2015. 02. 16. 11:23

Végre utolértem magam, nagyon jó az évad! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz