login |

Suits: folytatódott a 4. évad – írta Benjy

2015. 02. 01. 15:11 - Írta: vendegblogger

44 hozzászólás | kategória: kritika,

This firm is changing names more than Prince.

Azt hiszem, ha human-nel ültem volna le megnézni a folytatást, és közben ittunk volna minden name on the door-megemlítés után, akkor nem úsztam volna meg szárazon az epizód végéig. A Suits már az utolsókat rúgja. Minőségileg.

Fizikailag viszont a folytatással nem lesz gond, hisz az 5. évad be van rendelve, sőt valószínű, hogy még a hetedikig is kihúzhatják, hiszen hiába a legutóbbi sorozatminimum nézettség, még mindig a Suits a USA népszerűbb sorozata. Arra viszont tökéletes volt ez a visszatérés hogy reprezentálja melyek a sorozat legnagyobb hibái. Egyszerűen még mindig nem tudnak elszakadni az írók az idegesítő és alapvetően unalmas történetszálaktól.

Itt van nekünk ugye Mike titka – és itt most apró spoiler következik – amit ugye még egy személy kiderített a fináléban, aminek köszönhetően most még egyszer lefutottuk ugyanazokat a köröket. Esküszöm, többször azt vettem észre hogy ismerős egy-egy párbeszéd, tudtam ki mit fog mondani. Lehet hogy túlságosan kiismertem a sorozatot, a karaktereket, az viszont biztos, hogy számomra újdonságot már nem fognak tudni felmutatni.

A félreértések elkerülése végett leszögezném, hogy nem akarom a földbe döngölni a sorozatot, a Suits nem borzalmasan rossz, inkább csak egykori zseniális önmagához képest eresztett le. Nyilván sorolhatjátok a rosszabbnál rosszabb szériákat, de vannak sokkal jobbak is, és manapság, amikor sorban jönnek a minőségi alkotások, a biztos középszer nem csábító tényező.

Egy-két epizódra azért még maradok, mert kíváncsi vagyok merre indulnak tovább, de ha marad Louis és a sértődöttsége, akkor részemről ennyi volt. Kalap-kabát.

44 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2015. 02. 01. 15:22

Az egyetlen pozitívum az volt a részben, hogy látszólag lezárták az egész titok/sértődöttség ügyet, és a 2. rész tiszta lappal fog indítani.

LaCRossE - 2015. 02. 01. 15:24

Sértődött Louis vagy sem, ahogy kiosztotta Rachelt, az szerintem kegyetlen volt, és még a jelenlegi viszonyokban sem illett bele a karakterébe.

m76 - 2015. 02. 01. 15:34

Nem csak Louis volt totál karakteren kívül, hanem mindenki. Ez a rész a 0/10 megtestesítője ha egyáltalán létezik az a pontszám.

sziki - 2015. 02. 01. 16:10

Jó érzékkel valahol a harmadik évad elején kaszáltam.

zolkó - 2015. 02. 01. 16:27

És akkor még ne is beszéljünk arról, hogy mi lesz/lehet abból, ha Jeff is megtudja az igazat, amit Jessica elmismásolt előtte. Az írók kicsit megnöveszthetnék a tökeiket, hogy ne mindig ugyanazt a konfliktust ismételgessék, hanem történjen valami igazán meglepő is, mert ezt a “Mike egy csaló” kártyát már annyiszor kijátszották, hogy szerintem már a saját könyökükön is ez jön ki. És valami módot találhatnának annak is, hogy az egyébként érdekes női karaktereiknek (Donna, Scottie) is kicsit több játékidő, és történetszál jusson, azon felül, hogy szép babaként ott vannak, és a részenkénti 10-20 sorukat elmondják. Sokszor érzem azt, hogy ha kevesebbet foglalkoznának az elcsépelt problémákkal, és lazábbra vennék a hangsúlyt, még mindig lehetne egy szórakoztató sorozat, ez helyett a tévelygő, önismétlésbe fulladó valami helyett. Zárszóként pedig azt azért remélem megérjük, hogy Louisnak valaki kiveri egy-két fogát ezért a flegma, szarházi viselkedéséért.

napocskin - 2015. 02. 01. 16:37

Hát, én itt kilógok a sorból, mert bár értem a kritikát, és látom is, hogy igazatok van, mégis ez volt hosszú idő óta az első olyan epizód, ahol nem forgattam a szemem és kívántam többször is, hogy bárcsak lenne erőm elkaszálni. Itt valahogy a régi önmagára emlékeztetett a Suits, de az is lehet, hogy csak hiányzott kicsit, a folytatásban meglátjuk. Minden el volt túlozva – a karakterek reakciói (Louisé is, de ő azért inkább így kezdte, és csak időközben puhult sokat), a következmények, minden, de valahogy mégis. A fő konfliktus persze már szinte súlytalan (annak ellenére, hogy erre építenek még mindig), de hátha tudnak valamit kezdeni vele mégis, most, hogy Louis is a képben van.

kissbence09 - 2015. 02. 01. 16:52

Na, helyben vagyunk…
Nem értettem, hogy sokan miért nyafognak a 4. évadnál (ami szerintem majdnem a legjobb évad volt), de valószínűleg sokan csak nem tudják értékelni: az egész szituációval nem tudnak azonosulni, az ügyvédek/befektetési bankárok zseniális gondolkodásmódját nem látják át, vagy csak egyszerűen számukra “unalmas” a való élet, ezért a Game of Thrones-féle álomvilágba menekülnek, ahol csak úgy röpködnek a 10/10-es pontozások. Talán a hétköznapi embernek ez kell, de szerintem ez a sorozat még mindig zseniális. Sőt, én inkább a 3. évadot mondanám kisebb “mélypontnak”, amiből nagyon sikeresen kimásztak.
A 4×11 szerintem nagyon is jó félévadkezdő volt, teli konfliktussal, hatalomvággyal és cselszövéssel. Ezt lehet, hogy egyesek ivós játék szintjére akarják lehúzni (amivel csakis saját magukat minősítik és nem a sorozatot), de ez valószínűleg azért van, mert még nem kerültek hasonló szituációba. Igen, bizony a való életben is teljesen más emberré válhat valaki – akit eddig szerettünk -, ha nem úgy viselkednek vele, ahogy kéne. A “name on the wall” pedig sokkal több, mint aminek ti hiszitek: pl. én elképzelni sem tudnám, hogy New York létező LEGJOBB cége az én nevemet viseli. Vagy nektek ez is túl unalmas?
Louis tettei valami eszméletlen jók voltak (annak ellenére, hogy 100%-ig Mike-ék oldalán állok). Miért, ti talán nem ezt tettétek volna a helyében?
Szóval szerintem ez nem az a kaliberű sorozat, amit a hivatalos kritikában ivós játéknak kéne titulálni, figyelembe véve, hogy Mike a Zegna öltönyének árából az egész Junkie-t le tudná itatni.

(Az egyetlen vigaszom, hogy ez természetesen csak a magyaroknál van így, ahogy elnézem nemzetközileg továbbra is jók a fogadtatások. :) )

LaCRossE - 2015. 02. 01. 16:57

Ééééééééééés kezdődik :D

Endru - 2015. 02. 01. 16:59

@kissbence09

Végre valaki leírta, amit kb én is le akartam. Felesleges temetni a sorozatot. Azt nem mondom hogy legyen belőle ezer évad, de szerintem még mindig kitűnő! És ahogy írtam, ha heti ügyek lennének, akkor meg arra unnának rá az emberek. Szvsz, még mindig az egyik legjobb sorozat.

sehrezad - 2015. 02. 01. 17:37

Az igaz, hogy unalmas lehet az, hogy ugyanazt a konfliktust melegítik fel újra (ebben nem is vitatkozom Benjyvel, és a Jessica-Jeff párbeszéd tényleg kiszámítható volt), de unalmas és kissé könnyű megoldás az is, hogy a kritika mondjuk ezt mantrázza. (Már ez sem először kerül elő írásban.) Történt azért más is az epizódban, amiről lehet szólni.
Egyébként ennyire durva – nem pusztán sértődött, de bosszúálló, és az ügyet a hatalomszerzésre kegyetlenül kihasználó reakciót még nem láttunk a problémára, Louis ebben újat hozott. Nem volt egyáltalán egy feelgood rész, de végig magas fokú volt a feszültség, és nem volt érdektelen az, hogy a különböző karakterek hogyan reagálják lesz az új Louist.

benzz - 2015. 02. 01. 18:41

A Mike története nem túl valósághű,évekig senki sem veszi észre hogy egy csaló… Ha már valósághű és jogi sorozat, akkor a The Good Wife… Az sokkal hitelesebb és jobb is.

sehrezad - 2015. 02. 01. 20:32

Ja, hát TGW – Suits – ég és föld…

Benjy - 2015. 02. 01. 20:33

Amúgy ami a legnagyobb negatívum a szememben az ahogy Louis karakterét lenullázták. Gondolom emlékeztek hogy az első két évadban mennyire ki volt emelve hogy egy agyafúrt, remek szakmabeli egyén. (Hányszor került elő hogy “én többet számlázok mint Harvey”) Idén meg annyira pipogya, hibát hibára halmozó egyént faragtak belőle hogy az eszméletlen. És számomra ez is egy hatalmas fekete pont hogy Louisnak kvázi kiskapun, zsarolással kellett kicsikarni hogy névadó partner legyen, míg két évvel ezelőtt azt gondoltam hogy önerőből is elérhetné.

Amúgy adott a lehetőség, éltető kritika írására. Nem köpködni akarom a sorozatot, sőt az első két évad mind a mai napig a kedvencem, de mostanra már a vak is látja hogy nem tökös ez a sorozat. Soha nem lesz az. És ezt legjobban az reprezentálja hogy a tavalyi “rebootot” is milyen hamar lenullázták. Persze érdekes volt Harveyt és Mikeot ellentétes oldalon látni, de érdemben nem sok pluszt hozott ez a változás. Ráadásul már rég rossz ha egy sorozatot úgy akarnak felrázni, hogy folyamatosan ugyanahhoz az eszközhöz nyúlnak.

Amúgy pont abban a szerencsés helyzetben van a Suits, hogy a karakterek baromi jók, és a színészeken is látszik hogy élvezik amit csinálnak. Én is miattuk tartottam ki ilyen sokáig, de van az a szintű bénázás, amit már nem lehet ezzel elfedni.

m76 - 2015. 02. 01. 21:06

@kissbence09

Egyáltalán nem az ügyvédi dolgokról van szó, hanem arról, hogy totál karakterellenes volt mindenki.

Jessica aki soha senkinek nem adott meg semmit úgy viselkedett, hogy á hódoljunk be neki simán kapja meg amit akar

Harvey aki soha semmit nem adott fel mint egy kisiskolás piperkőc futott pofonból pofonba, hol van már az az agyafúrt mindne követ megmozgató ügyvéd?

Mike meg összeroppan fél nap alatt egy kis szivatástól mikor kezdő korában hónapokon át kapta ugyanezt.

És akkor ott van Louis aki mindig jószándékúan szivatta az embereket és nem lépett át soha egy szinten, most totál terminátor lett és mindenkit aljas indokkal előre megfontoltan szivatni akar.

Ezt nem is értem, hiszen ott dolgozik a cégnél ott képzeli el a jövőjét gondolom, akkor ezekkel az emberekkel együtt kell dolgoznia. Szóval nem csak a karakterellenesség miatt volt totál értelmezhetetlen ez a szétszivatom mindne munkatársam hozzáállás.

kissbence09 - 2015. 02. 01. 21:55

@m76 A karakterellenesség szerintem totál indokolt. Kezdjük mondjuk azzal, hogy a sorozat már 4 éve fut, nagyjából annyi időt is ölel fel – nem várhatjuk el mindenkitől, hogy 4 év alatt semmit se változzon (főleg nem, amikor valaki a pályája csúcsán van, mint Harvey-ék).
Pl. Jessica döntése a lehető legjobb volt a helyzetben, és teszem hozzá mindezt 15 másodperccel a Donnatól kapott telefon után találta ki. Nem tudom, hogy ki hogyan reagált volna akkor a helyében.
Harvey-ról csak annyit, hogy nézd újra a 4. évad első 10 részét: baromi sok követ mozgat meg, szerintem ehhez nem is kell mit hozzáfűzni.
Louis-ról meg már mondtam, hogy más is totál más ember lesz a való életben egy ilyen szituációban. Ha vele szemben lépünk át egy szintet, akkor miért ne tehetné meg ugyanezt ő is? Amúgy ő a jövőjét nem a Team Harvey-val akarja együtt tölteni, hanem Katrinával, szerintem ez elég egyértelmű volt – Rachel húzása a rész végén pedig egyszerűen zseniális. :D

Amúgy visszatérve erre a Mike’s secret dologra: épp ez benne a lényeg, Mike mondta is valahol a 4×08 környékén, hogy mindig is ott fog lebegni a feje felett a lebukás veszélye. Szerintetek a való életben el van intézve a dolog annyival, hogy ha “véletlenül” nem volt ott a Harvard irattároló szobájában, akkor szimplán kidumáljuk belőle magunkat? Persz, egy ideig működhet, de végül ez fog kisülni belőle. Számomra ez az ismétlődés abszolút nem negatívum. (Like you’ve never repeated jokes before? :D )

Jó, elismerem, vannak apró hibái a sorozatnak, és nem is várom el mindenkitől, hogy szeresse (lásd előző hsz-em nemzetközis dolgát), de nem kéne úgy beállítani, mint valami ócska hányást, amit mindenkinek utálnia kellene. Ha igazán rossz sorozatot akartok nézni, akkor ajánlom a Sleepy Hollow-t, vagy esetleg a Stalkert (2014).
A The Good Wife-ról is sok jót hallottam már, fel is van írva a listámra – bár nem tudom, hogy létezik-e a Suitsnál hitelesebb sorozat.

DavidDahmer - 2015. 02. 01. 22:11

@kissbence09

ha a suits a leghitelesebb sorozat akkor az értelmező szótárakban a hiteles szónak nincs magyarázata, helyette a hiteles szó mellett a the good wife logó van.

combo - 2015. 02. 02. 00:57

@kissbence09: Hát, túl sok “jogászkodás” már nincs benne, csak lelkizés, szerelmek és hatalomtechnika. Nekem ez a bajom. Jessica húzása pedig teljesen kiszámítható volt.

winnie - 2015. 02. 02. 06:16

“(Az egyetlen vigaszom, hogy ez természetesen csak a magyaroknál van így, ahogy elnézem nemzetközileg továbbra is jók a fogadtatások. :) )”

mármint nemzetközileg még rosszabb.

ha a véleményekre gondolsz, akkor naná, hiszen mindig az nézi a sorozatot, aki még nem kaszálta, ergó szereti. szinte minden, nem tömegek által kényszerből nézett sorozatnál csupa pozitívumot fogsz találni pár negatívummal, minden rész 5/5 szokott lenni a legtöbb sorozat legtöbb felmérésénél. teljesen nyilvánvaló, hogy a “nézem, de már nem tetszik” néző abszolút kisebbségben van. (attól, hogy itt olvasol 10 negatív véleményt, még nyilvánvaló, hogy másik 3000 vélemény pozitív. de azok is véleményezték a sorozatot pár ezren, akik már nem nézik.)

ami beszédes, ami elmondja, hogy mennyire ábrándultak ki a sorozatból, az ez – a nyári és téli premierek nézettsége:

Suits – 1×01 4.636M; 18-49: 1.6
Suits – 2×01 3.474M; 18-49: 1.1
Suits – 2×11 3,360M; 18-49: 1.0
Suits – 3×01 2,888M; 18-49: 1.0
Suits – 3×11 2,275M; 18-49: 0.8
Suits – 4×01 2,499M; 18-49: 0.8
Suits – 4×11 1,870M; 18-49: 0.6

(látni, hogy a 2. évad során mennyire állandó volt a nézettség. és az 1. évadban is, ott csak a szokás szerint sorozatcsúcs premier miatt tűnik lejtemenetnek a dolog, de azt leszámítva az 1. évadban is állandóság volt, a finálé jobban hozott, mint az 1×02. utána viszont elég durván menekültek a nézők.)

ha már csak 200-an néznék a sorozatot, a 180 pozitív vélemény, akkor is több lenne, mint amennyit most az ember el tud olvasni.

Lemoni - 2015. 02. 02. 13:09

Amit itt az írók a cselekménnyel és a karakterekkel csinálnak, az már a tipikus “kínjukban már nem tudják, mit találjanak ki”. Főleg amit Louis-szal műveltek. Két évada fújom, hogy tele a hócipőm Mike nyavalyáival, de most már tényleg nagyon. Az pedig, hogy Louis-ból ilyen hétmérföldes genyát csináltak, minden, csak nem karakter fejlődés. Remélem nem arra megy ki a játék, hogy Louis-nak kitalálnak egy halálos betegséget és tulajdonképpen csak Mike-ot készíti fel, hogy az már nagyon dörzsölten tudja átvenni a helyét a cégnél. Louis-nak mindig is volt egy saját belső becsületkódexe, akármilyen szemét húzást is lépett, ezért érthetetlen, hogy zsarolással akar magának name on the wall-t. Ebből a katyvaszból nem látom, hogy jól tudnának kijönni az írók, lehet, szerencsésebb lett volna inkább a White Collart megtartani a csatornánál, abban még volt ötlet.

sepuku - 2015. 02. 02. 13:36

Nálam a 4×2 után lendült a kasza, pedig az első 2 évad nagyon tetszett, a harmadik is érdekelt, de most elérkezett a nemnézem időszak. Már nem érdekel a történet. A negyedik évadnál, valami teljesen újat vártam, akár azt, hogy a kis csaló gyereket kiírják a sorozatból, és Louis legyen a főszereplő, vagy akármi, de ez már teljesen érdektelenné vált számomra.

kissbence09 - 2015. 02. 02. 15:26

Lehet, hogy kevesebb a szakmai dolog, de nekem tetszik az is, hogy a szakmával járó emberismeretre mennek rá, és tökéletesen bemutatja, hogy a legjobb cégen belül is bizony vannak problémák – épp mint a való életben.

A The Good Wife-ot meg már töltöm is le, de ha nem a manhattani felső 1% életéről szól, akkor akármilyen hiteles, nálam a Suitsot nem fogja leverni. :)

Winnie köszi a nézettségi adatokat, nem hittem volna, hogy ennyire lejtőn van a sorozat. Őszintén szólva addig nem érdekel, hogy abból a kezdeti 4,6 millióból hányan kaszálták, amíg megy a sorozat (again, a kaszák többsége valószínűleg nem Amerikában, sőt, valószínűleg nem New Yorkban történt, szóval engem ezért nem is hat meg az egész). + Ha egy sorozat csak egy kisebb réteget tud megfogni, és nem a nagy tömegeket, az nálam csakis pozitívum. :)

@Lemoni Minden bántás nélkül mondom, de számomra meg pont a White Collar volt az a sorozat, amihez úgy ültem le, hogy “de jó, végre nem fogok unatkozni körömreszelés közben”.

napocskin - 2015. 02. 02. 16:30

Hát a Good Wife és a Suits hitelesség szempontjából abszolút ég és föld. Nincs értelme összehasonlítani őket, akkora a különbség. A Suits nekem kvázi guilty pleasure, a Good Wife-ból viszont nagyon sokat lehet tanulni (bár nekem semmi közöm a joghoz, nem így értem). Mondjuk empátiát is.

A manhattani felső 1% meg elmehet a búsba.

sehrezad - 2015. 02. 02. 21:14

Benjy: én nem éltető kritikát várok, és ebben a hsz-edben volt is olyan meglátás, amit ha beleírtál volna a posztba, sokkal gazdagabb lett volna a szempontrendszer :)
Egyébként nem csak Louis karakterét nullázták le az első fél évadban, hanem Mike-ot is – ő is ritka bénázó lett, csupra rossz döntéssel. Egyikük sem azt mutatta most, hogy mennyire ászok. Nagyjából el is ment a kedvem a sorozattól az első 10 részben, de most valahogy kíváncsi vagyok, merre tovább. Hátha…

combo - 2015. 02. 02. 21:53

@Lemoni: “Ebből a katyvaszból nem látom, hogy jól tudnának kijönni az írók, lehet, szerencsésebb lett volna inkább a White Collart megtartani a csatornánál, abban még volt ötlet.”

A White Collar is szépen leeresztett az ügyek kidolgozottságában/színvonalában, és a Suitshoz hasonlóan baromi önismétlővé vált. Ott sem nagyon mertek kilépni a s01e01-ben felállított keretek közül.

combo - 2015. 02. 02. 21:57

@sepuko: “A negyedik évadnál, valami teljesen újat vártam, akár azt, hogy a kis csaló gyereket kiírják a sorozatból, és Louis legyen a főszereplő, vagy akármi, de ez már teljesen érdektelenné vált számomra.”

A vicc az, hogy szerintem is jót tenne a sorozatnak, ha kiírnák Mike-ot. De mivel az egész Suits az ő történetén alapult a kezdetekben, nem merik meglépni, pedig szvsz a megmaradt nézők többségét csak irritálja már ez a karakter, és inkább a többi szereplő miatt nézik.

Benjy - 2015. 02. 09. 21:22

Hú, hát nem volt borzalmas a folytatás, de annyira nyilvánvaló hogy Gerard még elő lesz kapva a kalapból Mike titka miatt. Főleg hogy Harvey hazudott most megint Mikenak. Louis még mindig sok, még így is hogy visszább vettek belőle. A legnagyobb bajom megint az volt, hogy tipikus Suits sémára épült a rész. Főleg hogy a csavar Gerarddal tök nyilvánvaló volt, már az első pillanattól lehetett tudni hogy képmutató, és nem tiszta teljesen etikailag.

A jövő heti rész gerincét elvileg flashbackelés fogja alkotni, arra még kíváncsi vagyok. De innen tényleg nem tudom hogy lehet értelmesen folytatni.

sehrezad - 2015. 02. 09. 23:29

Ez a második már jobban tetszett nekem is, kicsit úgy éreztem, hogy konszolidálni próbálják az elborult viszonyokat – ha ez tendencia, akkor lehet belőle még jó dolog. Louis kezd újra csapattag lenni, Mike és Harvey közös munkája (még ha egy gyenge kis minor ügy volt is) hangulatilag a régieket idézte (bár néha inkább szomorúan…). A végén tetszett a beszélgetés közöttük, és hogy Harvey nem mondta el Mike-nak, hogy Gerard is tudja. Ha el tud lépni a sorozat újra a feelgood irányba, nem temetem még el.

Brynden Rivers - 2015. 02. 11. 11:05

A fő probléma az, hogy nincsenek érdekes jól felépített több részen át tartó ügyek, amelyek érdekes vendégszereplő karaktereket hoznának be.

A “brit invázió” (Conleth Hill, Adam Godley, Abigail Spencer, Max Beesley) hatalmas felüdülés volt, a nézettséges is látszik, hogy a 2. évadban még nem pártoltak el a nézők.

Azóta volt az investment banker történetszál, amit nagyon gyorsan rövidre zártak, nem tudom hogy miért, és futjuk ugyanazokat a köröket.

Tessék pár ötlet a készítőknek egy utolsó évadra:

– a Mike-nak segítő hacker csaj kiszivárogtat pár titkot egy nagybank pénzmosásos ügyeiről (lásd mostani svájci bankbotrány) és fél évad arról szól, hogy próbálják elérni, hogy ne kerüljön börtönbe. Több nemezis visszatér (Forstman, Hardman). Louis börtönbe kerül, de kihozzák. Győznek, de felbomlik a cég és Rachel apja felvásárolja őket. Mike végre kilép az ügyvéd szakmából és elhelyezkedik a tőzsdefelügyeletnél mint elemző. Rachel és Mike összeházasodik.

sehrezad - 2015. 02. 12. 11:58

Szerintem ezzel az építkezős résszel a készítők “worked their shit out” – innestől újra a régi kerékvágásba kerülhetnek a dolgok. Egyébként tetszettek is a flashbackek, és az is lejött, hogy bár mi már a Hardman utáni időszakba csöppentünk bele, a régi főnök mennyi frusztrációt és mérget csöpögtetett a többiekbe, mire oda jutottak, ahová… Jó volt Mike rövid affairja is, megmutatta, hogy az ő élete is mennyire át van itatva a hazugsággal, nem csoda, hogy az egész sorozat is egy ilyenből bomlott ki. De most már jöhetne valamilyen komolyabb új szál :)

Lemoni - 2015. 02. 12. 20:28

Hah, nagy összegben mertem volna fogadni, hogy Patrick J. Adams PLL-s barátnője előbb-utóbb felbukkan a Suits-ban :D Tényleg, PJA volt már a kis hazugoknál? Jó lett volna legalább a flashback jeleneteket megúszni a Mike már megint hazudott az egyetemmel kapcsolatban gumicsont nélkül, de úgy látszik, ezt a tulajdonságát jobban szeretik az írók, mint a kivételes képességét, amelyre pedig sokkal érdekesebb történeteket lehetne kreálni. Bár továbbra is Donna a kedvenc női karakterem a sorozatban, de jó lenne, ha őt viszont kicsit visszafognák, kezd Felicity-sedni, már nem csak asszisztál a főnökének, hanem mindig kiosztja és mindig ő akarja megmondani neki a tutit, hogy mit csináljon. Sőt, nem csak Harvey-nak, hanem Louis-nak, Jessicának is. Szóval maradjon csak a megfelelő helyén a hierarchiában.

snipp - 2015. 02. 14. 17:07

a 4×11 hez visszaterve, teljesen igazat adok azoknak, akik aztmondjak hogy a karakterek magukon kivul voltak. DE… ez miert baj? ez nem jelenti azt hogy ezentul meg is valtoznak, egyszeruen ez volt az a resz amikor mindenkinel borult a bili es mar Jessica is belatta, hogy innen nincs mar kiut. Louis az evek soran folyamatosan nyelte a tobbiek hulyesegeit, o mindig csak B terv volt.. es ebben a reszben volt az, amikor robbant a keraktere. reszemrol jovolt latni a feszultseget a karakterek kozott

Brynden Rivers - 2015. 02. 16. 11:17

Ez viszont jó rész volt.

De az ijesztő, hogy a sokkal szívesebben néznék flashback-es részt, mint egy normált

Lemoni - 2015. 02. 20. 14:22

4×14, csak nem tudnak leszakadni erről az elhallgatott-lebukott-előbb el kellett volna mondani-besértődős-piti kis titkok szálról, ez már nagyon önismétlő és unalmas :(

Lemoni - 2015. 02. 20. 14:24

Ja, az epizód fénypontja Harvey jelenete volt, amikor ráizgult az ügyvédnőre, aztán persze a végén a pofára esés :))

sehrezad - 2015. 02. 20. 16:10

Ja, olyan szinten kiszámítható volt, hogy Jeff hamarabb megtudja Louistól, mint hogy a magába szálló Jessica elmondja, hogy az már túlzás…

De végre volt rendes ügy is.

e - 2015. 02. 26. 12:43

you know I love you – ez már a vég kezdete?

Lemoni - 2015. 03. 05. 21:26

Hááát, ha tényleg ebbe az irányba akarják vinni a történetet a folytatásban, akkor szerintem az utolsó évad következik……

Piszkosfred - 2015. 03. 06. 02:40

A vege picit jobb volt, mint az evad nagy atlagban, de ez korantsem jelent dicseretet.

Sajnalom, hogy ebben az evadban az ugyvedi munka gyakorlatilag teljesen a hatterbe szorult, es csak egy olcso szappanoperat kaptunk szemelyi dramakkal (amik kozt volt jo is, de nem ennek kellene a fokuszban lennie, max mellekszalban). Raadasul unalmas, ujraismetelt krizishelyzetekkel.

5/10-nel tobbet nem adnek erre az evadra, nalam erosen kaszagyanus (ok, ugyis megnezem a kovetkezo evadot magamat ismerve – ha nincs jobb dolgom – de nem fogom tukon ulve varni a reszeket)

Benjy - 2015. 03. 06. 07:10

Én a 4×13 után kaszáltam, de amit a fináléról olvastam, egyáltalán nem csábít a visszatérésre. Azért remélem Rick Hoffmant még látom valahol a közeljövőben, mert egy igazi gyöngyszem volt a korai évadokban.

Brynden Rivers - 2015. 03. 06. 10:37

5/10-6/10 között ez már nálam is kasza

Már messze nem okos a a sorozat, már majdnem olyan a minőségi különbség az első évadhoz, mint az Otulander vagy az Affair és a Szürke 50 árnyalata között.

Rengeteg mindenről lehetne okosabb, nem sablonos ügyeket elővezetni, amelyek kortárs közéleti témákat feszegetnek (NSA, GMO stb.) vagy egyszerűen csak érdekes emberi történeteket (mint Mike első ügye,szexuálisan zaklató főnökről) A heti ügyek ettől még így vagy úgy kapcsolódnak fő szálhoz.

És több “effektív” Louis kellene akció közben, nem destrukítv Louis meg érzelmes Louis.

Az évados főellenséget csak a végén húzták ki a kalapból és olyan módon győzték le ami sárba tiporta az egész sorozatot. Hardman legyőzése minden volt csak nem könnyű, sok áldozatot kívánt EMBERILEG a szereplőktől.

Ami még új minőségi probléma: csapongó volt az egész történetvezetés. Ezt én annak tudom be, hogy már nincs annyi pénzük mellékszereplőkre, mindenkit csak 1-2 részre és kevés percre tudtak leszerződtetni.

Szerintem a sorozatot is a Gabriel Macht-fangirlök tartják életben nézettségileg, ahogy White Collart a Matt Bomer-fangirlök.

Brynden Rivers - 2015. 03. 06. 10:38

Nem nézettség, de ez is jelez valamit:
Nagyon csökkenek a Fb-on a likeok:

Mostanában 6000-8000 ezret kap egy átlag poszt, Gabriel Macht jófiúsága a női nézők miatt még fölviszi 20000-re, ehhez képest régebben 10000 volt az alap és 30000-es likeszámok is voltak.

_Peter - 2015. 03. 07. 19:25

Flashbackben tetszett ez a duma:

Are you Donna?
Oh you don’t know how Donna I am.

Eric Roberts előrángatása hirtelen a semmiből és rögtön el is intézve eléggé erőltetett volt. Inkább húzták volna el az utolsó részre is a Donna bajban van szálat. De legalább köszönjük meg nem az lett a cliff újabb valaki megtudta Mike titkát.

Gyenge volt az egész heteken át. Hol van már a frissesség, humor, jó szövegek, oltások, trükkös megoldások, érdekes heti ügyek. Túlsúlyba került a nyál. És olyan semmilyen a főszál, ha még létezik egyáltalán.

combo - 2015. 03. 10. 00:26

Ez az évadzáró borzalmas volt. Már akkor lehetett tudni, hogy mi lesz a cliffhanger, amikor a Norma szó először elhangzott…

Pedig már kezdtem optimista lenni azután, hogy a Louis’ name on the wall témát gyorsan befejezték, és mintha kicsit próbáltak volna visszatérni a régi formátumhoz (egyedül a Jeff-Jessica sztori volt nagyon blődli).

titook - 2015. 03. 10. 06:59

Sajnálom, hogy Mike filmbéli képességére nem helyeznek már nagyon hangsúlyt, legfeljebb csak az a téma, hogy “jajj, Mike csaló, csak jobban ki ne derüljön”. (Míg mondjuk egy egészen más témájú filmben, a White Collar-ban továbbra is megmarad a svindli énje a főszereplőnek, itt a jó emlékezőtehetség nincs kihasználva.)

Egyre szürkébb minden rész, ahogyan Harvey öltönye is szürke, szürke, szürke. :)

Néha úgy érzem, ma is csak egy női, elegáns ruhabemutatót láttunk (a 3 nő öltöztetésével), ami mellett ráadásul Luis-ra egy mérettel kisebb öltönyt adnak.

Hiányolom Luis “ártatlan” mosolyfakasztásait, mint pl. a hitleres kézmozdulat. :) (Ki emlékszik még rá? – s03e01)

Eléggé egyetértek a cikk írójával, noha csak felületesen olvastam el az írást. Igazából csak mást keresve idetévedtem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz