login |

A Super Bowl XLIX nézettsége

2015. 02. 03. 13:35 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: amerikai nézettség, ,

Naná, hogy rekord született, hiszen az utolsó percekre is maradtak izgalmak. Bár a fő végleges adatokra még várnunk kell egy kicsit, de azért véssük föl, hogy a meccs nézettsége 114,4M lett, míg a követő The Blacklist 26,5M nézőt vonzott, ami leverte a tavalyi New Girl / Brooklyn Nine-Nine-kombót (25,8M), viszont a legutóbbi NBC-s kiemelés, a The Voice 37,6M nézője alatt teljesített. (Az előzetes adatok 18-49-ben 8.7-re lövik be a The Blacklist-et, tavaly a New Girl és a B99 8.9 volt átlagban – a New Girl egymagában 11.1.)

Más kérdés, hogy a FOX két komédia semmit sem ért el hosszabb távon a Super Bowl-lal, a The Blacklist viszont nyerhet, hiszen egy dupla epizód első felét adták le (este kritika). Persze ezt talán sosem tudjuk meg, hiszen a sorozat hétfőről csütörtökre került, így fogalmunk sem lesz arról, hogy mennyi lett volna az új napon a nézettsége focimeccs nélkül.

12 hozzászólás Ne habozz!

seed - 2015. 02. 03. 13:51

többre számítottam a blacklisttől, picit csalódás sztem

sandor555 - 2015. 02. 03. 16:23

Durva, hogy valamit ennyien néznek! :) Számomra legalábbis.

Neoprimitiv - 2015. 02. 03. 16:28

A Superbowl nézettsége engem is mindig megdöbbent.

A Blacklist demója nyilván brutális, de a napváltással együtt nem biztos, hogy érződni fog – ha maradt volna hétfőn (és így egymás utáni napon ment volna le a két rész), akkor szerintem nagyobbat profitált volna belőle. Mindegy, remélem bejön nekik így is.

Pollard - 2015. 02. 03. 17:16

Igen valóban megdöbbentő, hogy ennyien nézik, volt “szerencsém” belenézni…és halál unalmas volt állandóan állt a “játék”..ekkora baromságot :D

winnie - 2015. 02. 03. 17:45

de hisz ez csak a szokásos demagógia – akinek csak ez a problémája, az nézhet 35-40 percesre összevágott ripeket, amikben pusztán az eksön van, bár lehet, hogy az ember feje összekavarodik a brutális tempótól. ekkor elégedett lennél?:) vagy, mint én, reklámszünetek nélkül letöltve egy órával csökkentheti a “játékidőt”. lehet, hogy sokan ezt tennék, de a többség élőben szereti a sportot fogyasztani.

egyébként hidd el, más meg azt nem érti, hogy a normál foci miért népszerű, hiszen lehet, hogy null-null lesz egy meccs. és mégsem mondja senki, hogy nem érdekes, csak mert nem volt gól. már amikor.

egyébként ott a kulcs, hogy ez a sport egyszerre fizikai és szellemi. az eksön után meg lehet nézni, hogy mi zajlott le, van idő a taktika mutogatására. s ez utóbbi sokszor érdekesebb, mint ami történt. (a normál fociban is van taktika, meg stratégia de sokkal kevésbé izgalmas és sokkal egyértelműbb.)

winnie - 2015. 02. 03. 17:49

de igazából ez is olyan, mint a folytatásos mozifilmek. azokat az emberek az új filmek helyett azért nézik, mert biztosra mennek. az európai fociban ugyan mindig mozgásban van a labda, de lehet, hogy 10 percig nem történik semmi. itt viszont biztosra veheted, hogy fél percenként esemény van. és az is biztos, hogy ebből sokkal több van, mint az európai fociban. (és kevesebb, mint a kosárlabdában, a baseballban vagy a hokiban, amik ugyancsak elég népszerűek amerikában. nem véletlenül.)

az embereket egyébként sosem az akciódús sportok érdekelték. vannak sokkal pörgősebbek, mégsem nézettebb a pingpong a focinál. vagy a dartsnál.

Maniac84 - 2015. 02. 03. 18:58

Hát Pollard ha ez a meccs nem kedveltette meg veled az amcsi focit akkor nem is érdemes tovább próbálkozni. A valaha volt egyik legjobb SB. Szívroham kerülgetett a végén…

Bauer07 - 2015. 02. 03. 19:31

Csatlakozom az előttem szólóhoz, brutál jó meccs volt. Ha valakinek ez sem tetszett tényleg hanyagolja az nfl-t.

nagylord - 2015. 02. 03. 21:19

Engem az lep meg, hogy “csak” ennyien nézték. Én a magam részéről lenyűgözően jónak találtam, persze ehhez hozzá tartozik az is, hogy az előző két nap azzal telt, hogy a matchup-ot elemeztem szabadidőmben.
A Blacklist-hez meg csak annyi, hogy nem tudom miért vágnak bele egy ilyen részbe, ahol vannak utalások a korábbiakra – kis mértékben ugyan de akkor is. Az elején a híradós blokkal kezdtem remélni, hogy egy új két részes “újrapilotot” kapunk. Szerintem az jobban szerzett volna új nézőket.

paul - 2015. 02. 03. 23:06

Hát igen ez a Super Bowl simán a hét epizódja! ;)

Claire8310 - 2015. 02. 03. 23:32

winnie, köszi hogy ezt igy egyben, tisztán leírtad, esküszöm nyomok egy copy-paste-et, és ezt igy továbbitom mindenkinek, mikor mar megint azt hallom majd, hogy “de hisz nem történik semmi”. Tökéletes magyarázat. Amugy már 8 éve nézem az NFL-t, kedvenc sportom, es ez a döntő eeeelképesztően jó volt.
Nagyon örülök, hogy egyre több es több a nézője.

friendsfan - 2015. 02. 04. 01:50

Nem tiszta, hogyan hasonlítjuk össze az nflt-t az európai focival. Esemény mindkettőben hasonló számú van, egy sack vagy egy csel ugyanúgy esemény, csak az egyikben folyamatos a játék, a másikban meg tudod mikor kell jobban figyelni. Az egyik szabad játék, a másik korlátozottabb, utóbbi miatt a meccsek átlagos színvonala között nincs akkora távolság. Az egyikben az egyén, a másikban a stratégia szerepe értékelődik fel. Más miatt élvezhetőek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz