login |

The Blacklist – 2×09: a Super Bowl-epizód

2015. 02. 03. 18:00 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, hogy nem feltétlenül nekem kéne a The Blacklist Super Bowl utáni epizódjáról írni (khm és khm), de kíváncsi voltam, hogy mi mindent vetnek be abban a részben, amivel új nézőket akarnak megszerezni a sorozatnak, hogy aztán annak élettartalmát tutira kibővítsék 8-10 szezonra.

Azt már láttuk, hogy kábé 15M szempárt van esély tovább vinni a csütörtöki napra, lévén dupla epizódról van szó. Ehhez bele is zsúfoltak a részbe egy kis kínzást, egy rakás kíméletlen kivégzést, pár másodpercben a folyton bevetett, de kábé nulla infóval mindig tovagörgetett átívelést (van még olyan, akit érdekel a Red és Liz közti kapocs?) és kábé nulla feszültséget, hiszen a rész azzal indít, hogy a főhős, Red elmondja, hogy mi fog történni.

Persze senki nem hisz Red-nek, így aztán minden a feje tetejére áll. A csavar, hogy mindez egy titkos CIA-börtönben történik, ami egy mesterséges szigeten van, a tenger közepén. Jöhet a szöktetés, majd pedig egy Die Hard/The Rock-mixtúra keretében a naná, hogy odavetődő Liz akciózzon egyet a mindentudó és karizmatikus főhőssel, aki persze továbbra sem hajlandó válaszolni a kérdésekre, de cserébe nagyon beijed, amikor véletlenül kiderülhetnének a múlt titkai.

Á…, én tényleg nyitott voltam, de tényleg nem érdemel sok szót a rész, ami ahelyett, hogy Red zsenialitását vagy Liz tökösségét mutatta volna be (esetleg azt, hogy (egy bizonyos körben?) miért fanfavorit Ressler), inkább csak Ron Perlman által alakított #21-esre koncentrált, aki dörmögött olykor ezt-azt, de igazából nem csinált mást, csak egy szobába szorítva olykor kivégzett valakit.

Azt meg végképp nem értettem, hogy miért nem egy klasszikus rosszfiús epizódot választottak, miért nem azt mutatták meg, hogy mit “tud” a The Blacklist, miért kellett ez a Die Hard-os alapszitu? Vagy ha már emellett döntenek, akkor nem annak kellett volna a legizgalmasabb jelenetnek lennie, amikor a két főhős valami tárcsát tekerget és szabályozókat tologat. (Egy Die Hard-szitu esetében is igazán lehetett volna érdekesebb a megvalósítás.)

Nem baj, így megtudtuk, hogy Liz picike és ziláltan, válsághelyzetben jobban néz ki, mint full sminkben és zakóban a munkahelyén, valamint, hogy a mellékszereplők kábé semmire sem jók. Még a nagyfőnök sem, akire pár durrantás olyannyira a frászt hozza, hogy menten rábízná bárkire országa kulcsát.

Minden negatív érzésem ellenére három dolgot azért megjegyeznék: egyrészt a híradós kezdés jópofára sikerült, másrészt a rész nem volt szörnyen rossz, csak semmilyen (3,5/10), harmadrészt pedig a zenére vonulót puskás James Spader menthetetlenül cool volt.

Ja, és a nézők egy része szerintem vissza fog térni, mert nyomtak egy cliffhanger-t, aminél nem az a kérdés, hogy X vagy Y élve megússza-e, hanem az, hogy milyen ostoba szívatást vetnek be a készítők, hogy ezt biztosítsák. Nyilván Red megint kitalált valamit jó előre.

ui: Arra egyébként kíváncsi lennék, hogy az, aki otthon belemegy a “tipikus amerikai tévénézős”-játékba és csekkolja az epizódot, azt meggyőzte-e ismeretlenül a The Blacklist – 2×09, hogy folytassa a sorozatot.

3 hozzászólás Ne habozz!

BigLawrence - 2015. 02. 03. 20:47

Kábé minden szavával egyetértek a cikknek, de a shotgunnal vonuló James Spader miatt megérte megnézni.

sleepwalker77 - 2015. 02. 04. 00:13

Nálam eddig a hét legjobb sorozat része, végig izgalmas volt. Ron Perlman pedig ha megjelenik az már csak jót jelent. :)

Soma - 2015. 02. 04. 00:39

Nekem winnie-vel ellentétben tetszett az eleje, azóta is nézős, néhol a fogalmatlan FBI miatt fejrázós a sorozat. De ez a rész, látva az összes eddigit, nálam talán az eddig legrosszabb volt. Ofkórsz, Spader vonulása, meg a zenék még mindig emeltek rajt valamicskét, de nekem ne jött be. És eddig nem érdekelt, viszont az átívelős maszlagra kíváncsibb lettem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz