login |

Pilot-mustra: Schitt’s Creek

2015. 02. 04. 14:59 - Írta: superpityu

7 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Valójában nem csak a pilot, hanem az eddig kijött 4 rész már megvolt.

Gondolom nem leszek azzal egyedül, hogy egy másik sorozat szereplője miatt kezdtem el valamit nézni. Ha nem követném a Man Seeking Woman-t, akkor nagy valószínűséggel a Schitt’s Creek-be sem kóstoltam volna bele, de Emily Hampshire kiruccanása Jay Baruchel-lel meghozta a kedvem ahhoz. hogy máshol is megnézzem. Főleg, hogy így nézett ki. (Hmm, külön érdekesség, hogy a színésznő 12 Monkeys-ben is állandó tag.)

A Schitt’s Creek előzetese itt volt, nekem akkoriban teljesen kimaradt, szóval tudatlanul ültem le a pilot elé és tetszett is, amit láttam, pedig nincs benne semmi formabontó, semmi frissesség, bár azt mindig érdekes látni, hogy a készítők és a főszereplők ugyanazok, jelen esetben Eugene és Dan Levy.

A kanadai családi komédia története egy gazdag famíliáról szól, akik abszolút csődbe mennek és az egyetlen hely, ahol talpra állhatnak, egy kisváros, amit a főhős vett meg fiának pár éve – pusztán poénból.

Miután az első perces sokk-maraton után folytattam a pilotot (tényleg borzasztó volt, ahogy bemutatták a családot a válság közepén, káosz, zűrzavar, ordítozás), kaptunk egy baromi nagy kliséhegyet, és rakás tipikus karaktert – s a továbbiakban is, mind történet, mind karakterek szintjén mondhatni közhelyeket kapunk: a gazdagok hisztisek (de legalább mosolyoghatunk a szenvedésükön), a városlakók idegesítőek, pofátlanok, vagy éppen ridegek.

S mégis, annak ellenére, hogy a Schitt’s Creek ezer sebből vérzik, valahol szórakoztató látni az egészet. Szerencsére a látottak az 1×02-től még kicsit javulnak is azzal, ahogy kicsit jobban szétszedik a családot és mindenki megkapja a saját sztoriját.

Bár ez azzal jár, hogy az anyát alakító Catherine O’Harát önmagában is láthatjuk, ami felér egy büntetéssel, ugyanis mocskosul rossz karakter – bár az is lehet, hogy mindössze az előadásmódja nem jött be, a lényeg, hogy rengeteget elvesz az élvezhetőségből minden egyes másodperc, amit a képernyőn tölt.

A többiekkel nem sok gond akadt eddig (bár így leírva ez sem túl nagy dicséret), bár a két “gyerek” számomra sokkal többet ért eddig, mint a szülők, az ő problémáikat könnyebben át lehet érezni, jobban idomulnak az új környezethez, és nem mellesleg az ő szálaikra érkeztek a jobb karakterek is.

Kicsit olyan nesze semmi fogd meg jól eddig az egész amit írtam, magam sem tudom pontosan megmondani mi jön be leginkább a Schitt’s Creek-ben. Afféle a közepesnél azért jobban élvezhető, 6/10-es sorozat, nem az a fajta, ami után fejvesztve kapkodna az egyszeri junkie, de simán beránthatja valamilyen alattomos módon.

Ui: Egyébként Eugene másik gyereke Sarah Levy is állandó szereplő a sorozatban. Családi vállalkozás, na.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 02. 04. 15:03

persze, és akkor egy szót sem írsz Emily Hampshire-ről:)

eddig csak a dupla premiert láttam, de tök véletlenül számomra ő volt egyedül kiemelkedő, marha jó arc ez fapofa portás karakter (ráadásul a folytatásban már látjuk is, ahogy felenged), rá is kerestem azonnal, hogy ki ez a csaj, egyébként a család mind a 4 tagja “sok” volt számomra, bár gondolom a sok nyafogás a folytatásban csökken.

de összességében olyan 5-6/10 nekem is, take it or leave it, elférne a nézősök között egy ideig, de ha nem folytatom 2-3 héten belül, akkor szerintem soha többé nem fogom látni.

Lemoni - 2015. 02. 04. 15:23

Nálam kasza a pilot után. Túl harsány, túl klisés, túl ripacs, de főleg túl érdektelen. Nem ez én műfajom.

Eny - 2015. 02. 04. 17:59

en nezem, s Emily Hampshire karaktere tetszik a legjobban.
nem nyujt ujat a sori,de rossznak sem mondhato.

Khaal - 2015. 02. 04. 20:03

Ez a német/osztrák Arme Millionare amerikai feldolgozása, vagy csak az alaptörténet ugyanaz? Mondjuk abban ha jól emlékszem a sofőrjükhöz költöztek be, annak a panellakásába. Nagy kedvencem volt annak idején, kár hogy olyan kevés rész készült belőle. Azóta is keresem, de neten nem találni, tv-ben meg 4-5 évvel ezelőtt adták utoljára, amennyire tudom.

superpityu - 2015. 02. 04. 20:47

eyecandy posztot akarok neki szentelni :D de igen, végül majdnem csak őt hagytam ki a szórásból.

winnie - 2015. 02. 04. 21:14

khaal: kanadai, de nem hiszem, mert itt egy egész város szakad rájuk, nem csak egy lakás. mondjuk motelben laknak.

Zizi - 2015. 02. 05. 02:06

Nekem sem mondott abszolút semmit a cím, de a promó képeken láttam “Jim apukáját” és “Kevin anyukáját”, így gondoltam: miért ne!?

És nekem tök bejött, az első 3 rész után én totál azon kaptam magam, hogy várom…

Ízlések és pofonok… nekem pont Catherine O’Hara karaktere tetszik, viszont a polgármestert rövid távon kiírnám a sorozatból, engem ő irritál. Persze nyilván nem fog megtörténni.

Mindenesetre tök jó, hogy született róla írás! már éppen ajánlkozni akartam rá :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz