login |

Második blikk: Backstrom

2015. 02. 05. 17:20 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

A FOX 1×02-nek előrevette az ötödiknek forgatott részt a Backstrom-ből, mert nyilván meggyőzőbbnek tartotta az eredeti másodiknál, s ebből szerintem elég jól lehet ítélni, hiszen akinek ez sem jött be, az nyugodt szívvel passzolhatja a sorozatot.

Én még nem tudom, mit fogok tenni, mert számomra az 1×02 is nagyjából olyan volt, mint a pilot – talán egy fokkal viccesebb, és éppen ezért sokkal inkább a The Finder-t idézi meg szellemében, mint Hart Hanson másik sorozatát, a Bones-t. Még akkor is, ha nem annyira feelgood, amit látunk.

Annak ellenére, hogy eléggé várós volt, nem tudom, miért nem tudok közelebb kerülni a sorozathoz, nem tudom megfogni, hogy mi nem tesz rajongóvá. Oké, a bűnügyi szál továbbra sem túl erős (ez az “én vagyok ő”-agyalás valami ritka gyenge…), de ezt szerintem simán kompenzálják a karakterek. Nem csak a főhős erős, hanem a mellékszereplők zöme is érdekes maradt, ritkán mondok ilyet, de szinte nincs is gyenge pont, mindenkiben látok fantáziát hosszabb távon.

Lehet, hogy inkább az a baj, hogy hiába a jó karakterek, igazából egyik sem szimpatikus (a legkevésbé izgalmas Dennis Haysbert-én kívül)? Plusz nyilván az sem plusz pont, hogy miközben House doki igazán sármos és olykor megnyerő tudott lenni, addig Rainn Wilson Everett Backstrom-je tényleg abszolút tróger, lepukkant, iszákos, gyerekes szemétláda (aki lazán törvényt szeg megérzéseit bizonyítandó), s mint a pilotnál is megjegyeztem, közel sem az a zseniális figura, akinek beállítják.

Csak ismételni tudom magam. Nem volt rossz, amit láttam, helyenként kifejezetten szórakoztatóra sikeredett hol azért, mert vicces volt, hol pedig, mert meghökkentő, de valahogy mégis vékony a végeredmény. Jobban bele kéne ebbe rázódnia az íróknak, vagy talán komorabbra venni az egészet. Nem tudom. (Mondjuk itt is volt egészségügyi vészhelyzet meg ilyesmi, szóval lehet, hogy mégsem ez hiányzik.)

9 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2015. 02. 05. 17:32

Szerintem a rész nagyon jól bemutatta mire lehet számítani. Ugyanarra mint az első részben, minimális karakterfejlődéssel és kapcsolatépítéssel a karakterek között.

Én egyelőre maradok, amíg el nem kezd esni a színvonal. Nekem Unforgettable-t juttatja eszembe, de annál azért egy fokkal jobb. Ha azt kibírtam első évad végéig ezzel sem lesz gond.

hallak65 - 2015. 02. 05. 17:46

Szerintem a főszereplő egy ripacs. Hiteltelen a játéka. Részemről másfél rész után kassza.

zolivoros - 2015. 02. 05. 20:51

10 percig néztem, utána kikapcsoltam. ha ezt a részt jobbnak ítélték a 2-3-4. résznél, akkor pff, nem hiszem, hogy rosszul döntöttem.

sorozat/gyilkos - 2015. 02. 05. 21:18

Hallak65 kolléga pontosan megfogalmazta a választ a kérdésedre. Rainn Wilsonnak nincs meg a karakter. Látszik mit szeretne, megcsinálta a manírokat, de egyszerűen nem kapta el, kívül van a figurán, erőlködik, és ezért ripacskodásnak hat amit csinál. Tkp az is. Miatta aztán a többi jelenet és szereplő sem működik, ha közös jelenet van, és hát hányszor nincs ilyen?

Ha az ötödik részre sem sikerült neki, akkor meg sem nézem a többit. Nem állt szándékomban, de most már kínomban sem fogom.

Amúgy, ha Wilsonnak meg lett volna, ez akkor is egy tucatkrimi a mára szokásos defektes főhőssel, közepes párbeszédekkel, fantáziátlan ügyekkel.

Lemoni - 2015. 02. 05. 22:09

A 2. rész inkább már a kasza felé lökött. A 3. részé a végső döntés, de kevés esélyt látok a maradásra, a heti eset ízetlen, a karakterek zöme meg túlfűszerezett.

DarylD - 2015. 02. 05. 23:07

Egy kicsit tényleg a Finderre hajaz, csak az sokkal jobb volt. Ez is simán nézhető kategória, de a harmatgyenge heti ügyek miatt valószínűleg ki fog szóródni nálam. Egy nyomozós bőven elég számomra, és ha a Forever és e között kell döntenem, akkor egyértelműen arra húz a szívem. A 3. részt azért még megnézem, csak félek, utána majd nem bírom elengedni. Könnyen hozzákötődök ilyen sorozatokhoz, még akkor is, ha gyengébbek.

Lemoni - 2015. 02. 06. 20:18

Update: ahogy sejtettem, a 3. résszel eljött a kaszás. Pedig akartam szeretni, bírom a főszereplő karaktert és most is voltak jó dumái, főleg a dokival. De a mellékszereplők annyira unalmasak és semmilyenek, hogy nincs kedvem ezt tovább nézni. Ha kirúgják a két üresfejű locsogó nőt a rendőrségtől, vagyis a sorozatból, akkor később esetleg visszanézek, de ezekből már nem kérek többet.

DarylD - 2015. 02. 07. 12:55

Nálam is kasza lett a 3. rész után. Nem azért, mert rosszabb lett volna, mint az eddigiek, sőt, egy kicsit talán jobban is tetszett a heti rész, mint az előzők, de még így is kevés, amit láttam. Pedig lenne benne potenciál, az évad végén még lehet visszanézek, ha pozitívabbbak lesznek a vélemények.

winnie - 2015. 02. 07. 19:47

nem voltam oda a harmadik részért, de lehet, hogy megmaradok, mert csak ismételni tudom magam, nálam a mellékszereplők abszolút rendben vannak (sőt!), szinte mindegyik karakterdinamika nagyon szórakoztató, csak éppen a sorozat több annál, mint hogy sziporkákat vágnak egymáshoz.

és épp ezért lep meg, hogy a többi mégsem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy biztosan döntsek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz