login |

Silent Witness: a 18. évad – írta Eloise

2015. 02. 05. 14:45 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A borongós hangvételű angol krimisorozat, a Silent Witness legújabb évadja sem okozott csalódást. Bár lehet, hogy mostanában kevesebb angol sorozatot néztem, és nagyon hiányzott a sötét, komor hangulat.

A tavalyi szezonhoz hasonló most is öt történetet kaptunk, a szokásos két rész – egy sztori megosztásban. Meglehet, hogy a gyakorlottabb krimi nézőknek jóval hamarabb világossá vált ezekben, hogy ki a gyilkos, de én (szerencsére?) sokszor hagytam magam elveszni a részletekben.

Ilyen részlet volt például a főszereplők személyiségfejlődése. Dr. Chamberlain időnként mutatott némi empátiát és emberséget. Erre nagyon jó példa volt, amikor tőle szokatlan módon, esetlenül próbált egy kétségbeesett asszonyt megvigasztalni az egyik részben. Nikki tovább komolyodott. Érdekes volt látni, ahogy képeket kerestem az írásomhoz, hogy már külsőleg is mennyire látványos a karakter változása.

Nem hittem, hogy ezt valaha is le fogom írni, de Jacket is sikerült megkedvelnem. Így, hogy nem volt állandóan az előtérbe, sokkal inkább felszínre kerültek a jó tulajdonságai. Clarissával való évődése, csipkelődése pedig rendkívül vicces.

Ráadásul a két szereplő között lévő kapcsolat nagyon eredeti. Kevés sorozatban látni az idősebb női mentor – fiatal férfi karakter párost. Sok szempontból rizikós is, de itt nagyon jól működik.

Összességében a vendégszínészeket is sikerült újból jól kiválasztani: Zoe Telford (Sherlock, Love & Marriage) és Richard Rankin (The Crimson Field) játékát kifejezetten élveztem, ők rendőröket alakítottak, érdekes háttértörténettel. Claudie Blakley (Lark Rise to Candleford) pedig, egy szociális munkás életébe nyújtott betekintést.

Ami viszont nagyon hiányzott az a zene. A Silent Witness egyik nagy erősségei voltak a drámai pillanatokban megszólaló, kiválóan kiválasztott zenei betétek. Emellett a képi világa is még mindig messze érdekesebb, mint a legtöbb amerikai sorozat esetében, de ez kevésbé volt jellegzetes, mint korábban.

Én határozottan maradok továbbra is, és már most nagyon várom a következő évadot. A sorozat talán legnagyobb hátránya, hogy mindössze 5 hétig élvezhetjük, hiszen minden héten dupla epizódot kapunk. Így viszont legalább van idő a karakterek és a történet részletes körüljárása, amire más sorozatok esetén kevesebb lehetőség jut.

3 hozzászólás Ne habozz!

sherlock20 - 2015. 02. 05. 22:31

Hanyadik évadnál érdemes beszállni, ha az ember nem a legelejéről akar kezdeni, hanem egy viszonylag frissebb szezonnal?

winnie - 2015. 02. 06. 06:34

teljesen mindegy. ennél. vagy az előzőnél. én például a 8. évadnál kezdtem el. igazából a szereplőváltások jelenthetnek egy fix pontot. nem volt olyan sok, de akkor az ember egy karaktert az elejétől fogba tud kísérni.

de bepróbálni bőven elég az éppen aktuális szezon.

Patrik - 2016. 01. 09. 22:46

Üdv! Ezt a sorozatot hol lehet megtalálni?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz