login |

Being Mary Jane: kezdett a 2. évad

2015. 02. 08. 18:20 - Írta: Casey Novak

Szólj hozzá | kategória: kritika,

– You can’t have my life, it’s mine. Go get yours!
– No, I’m clear, I want the life you have on instagram

Mary Jane visszatért.

Ott folytatjuk a történetet, ahol az első évad félbe hagyta, szó szerint, úgyhogy az újonnan bekapcsolódó nézők semmilyen mankót nem kaptak, csak egy rövid Previously on…-t.

Mondjuk ennek ellenére hamar ki lehet ismerni magunkat a Being Mary Jane világában, mert súlyos titkok és elhúzódó kavarások helyett az őszinte, modern, okos és picit zűrös főszereplőnőre épül a sztori, és egy-egy elejtett szóból, utalásból hamar össze lehet rakni a nagyobb képet: anya, testvérek, unokahúg, főnök, barátok, ex. És egy jobb sorsra érdemes aranyhal.

Tehát aki nem követte eddig a Being Mary Jane-t, de igényes magánéleti drámára vágyik szappanhab nélkül, az nyugodtan belenézhet a második évadba próbaként, ha viszont tetszik, amit lát, mindenképp javaslom a korábbi 9 rész pótlását.

Miért? Mert az egész sorozat kivitelezése remek; a párbeszédek, a társadalmi-személyes problémák, amiket érintenek szórakoztatóak és érdekesek, a hangulatfestés és a zeneválasztások tökéletesek – még ha először meg is lepődtem, mikor a Personal Jesus felhangzott, mert kilógott a többi muzsika közül, mégis passzolt a jelenethez.

Gabrielle Union-nak nagyon jól áll Mary Jane (vagy fordítva?),  és a többi szereplőre sem panaszkodhatok, mindenki hitelesen hozza a karakterét.

A történetben nem volt nagy előrelépés az évadnyitóban, de nem is jellemző erre a sorozatra a kapkodás: lassan haladunk a még kissé homályos cél felé, amit Mary Jane kitűzött maga elé.

Kisebb-nagyobb – vagyis valljuk be, inkább nagyobb – kerülőkkel csetlik-botlik főszereplőnk az útján, és néha a törékeny dolgok bánják azt a felismerést, hogy valahol nagyon elrontott valamit, és nem tudja, hogy fogja egyenesbe hozni az életét. Olykor jól esik, ha mást is látunk darabokra hullani a saját lelkünkön kívül.

Kíváncsian várom, hogy meddig jut el MJ ebben az évadban, merre halad a munkahelyén, a családjával, a kapcsolataival. Egy biztos, hogy ha a Being Mary Jane tartja az eddig megszokott, és ebben az epizódban is hozott színvonalat, én kitartok mellette végig ezen az úton.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz