login |

Hírhétfő

2015. 02. 09. 09:30 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: hírek

 • Mai magyar premier: The Walking Dead 5. évad (folytatás)
 • Premier: Gallipolli S1, Last Week Tonight with John Oliver S2, The Walking Dead S5 (téli), Better Call Saul S1 (bruttó 75 perc – ezzel kapcsolatban filózok, hogy mi legyen, mert lehet, hogy jobb lenne, ha Breaking Bad-néző írna róla, vagy “is írna” róla, mert oké, hogy szűz szemmel én is tudnék, de szerintem hasznosabb, ha lenne egy rajongói írás is – szóval vendégblogger?), The Jinx S1, Bar Rescue S4 (téli), Snapped S14 (téli), Talking Dead S4 (téli), Legend of the Superstition Mountains S1, Coaching Bad S1 + mivel Grammy-díjátadó volt vasárnap, megint kaptunk ismétléseket, de már közel sem annyit, mint a Super Bowl napján. Ez egy ilyen időszak, felkészül az Oscar-gála + az HBO leadta a Game of Thrones: A Day in The Life-werket + az NBC meg az American Ninja Warrior: USA vs The World-del támadott.
 • Visszatért a The Walking Dead és mellé ezer interjú az 5×09-ről: Robert Kirkman (a képregény írója), Scott M. Gimple + még egy + még egy (showrunner), Greg Nicotero + még egy (rendező), Sonequa Martin Green + még egy (Sasha), Gale Ann Hurd (executive producer), Andrew Lincoln + még egy (Rick – The Walking Dead),
  (Valahol kár is, hogy nem olvastam némelyiket hamarabb, mert akkor felkészülhettem volna arra, amit láttam. Jobb is, hogy most inkább human írja a kritikát, mert… Mindegy, a sommás véleményem a részről itt.)
 • A Netflix valóban elkezdett dolgozni egy, a The Legend of Zelda videójáték alapjaira építkező sorozaton, ami a Game of Thrones-ra lenne afféle családi, Netflix-es válasz. A főhőse egy Link nevű fiú lenne, akinek meg kell mentenie egy Zelda nevű hercegnőt. A sorozat a Nintendo-val szoros együttműködésben készülne és jelenleg keresik az írót.
 • (Erről az írókeresésről az jut eszembe, hogy 1.) hogy milyen frankó korban élünk, hogy rengeteg tévés író képes munkát szerezni a rengeteg sorozatnak köszönhetően, 2.) a showrunner-ök tábora hihetetlenül felhígult, sokan mindenféle tapasztalatok nélkül vihetnek sorozatot (minden minősítés nélkül elég csak Scott Gimple-re gondolni a The Walking Dead-nél, akit két tapasztalt és nem irányítható showrunner, Frank Darabont és Glenn Mazzara után neveztek ki az íróstábból), és azok sikere folytán hirtelen azt hiszik magukról, hogy királyok. Persze nyilván nem csak jelenleg állástalan író kaphatja magának a Legend of Zelda-t, hanem el is hozhatnak valakit valahonnan, de akkor is.)
 • Pilotberendelés: Casanova – Amazon, készítő: Stu Zicherman, 18. században játszódó dráma a történelem egyik leghíresebb playboyáról. A történet Párizsban játszódik, az után, hogy Casanova kiszabadul velencei börtönéből, ahova az inkvizítorok vetették.
 • Pilotberendelés: Brothers in Atlanta – HBO, készítő: Diallo Riddle, Bashir Salahuddin, szereplők: Diallo Riddle, Bashir Salahuddin + visszatérőként Maya Rudolph, Jaden Smith, Két harmincas, a szórakoztató iparban dolgozó férfiról, akik Atlanta városában próbálják meg vinni valamire. (Ez egy két éves pilot újraforgatása, akkor még újságírókról volt szó. Lehet, hogy most is azok, csak most így került be a sajtóba.)
 • Pilotberendelés: Breed – TNT, készítő: John Scott Shepherd, rendező: Scott Winant, főszereplő: Justin Chatwin, Nadia Hilker, Amber Clayton, Aisha Hinds – Breed, Amerika északnyugati részén, a csendes óceáni partvidéken játszódó dráma, melyben brutális gyilkosságok történnek, amiket valami rejtélyes teremtményeknek tulajdonítanak. Egy mentálisan instabil nyomozó kezd el dolgozni az ügyön, de a veszélyfaktor miatt maga mellé vesz egy bérgyilkosnőt, aki valami kelet-európai vadászdinasztia sarja, akik ilyen veszélyes teremtmények likvidálásával foglalkoznak.
 • A fenti premierek között szerepel a Legend of the Superstition Mountains, ami egy History-s reality lesz, amiben 5 kincsvadász keresi a Lost Dutchman aranyát az arizonai sivatagban. Ez megint egy olyan koncepció, amitől csak tátom a számat. Miért ez a szinopszis, ha tudjuk, hogy úgysem fogják megtalálni, hol van ebben a sztori? (Ugyanilyen volt a Spike-os 10 Million Dollar Bigfoot Bounty, amiben 10M dollárt kapott volna az, aki megtalálja Bigfoot-ot.)
 • Jesse Peretz, a Girls legutóbbi epizódjának rendezője vall a részről.
 • Interjú: Connie Britton (Rayna – Nashville), Bryshere Gray (Hakeem – Empire), Bob Odenkirk (Saul – Better Call Saul), Vince Gilligan + még egy (a Better Call Saul egyik készítője), Noel Fisher (Mickey – Shameless)
 • Az Oscar-gálán Tegan and Sara a The Lonely Island-del együtt adja majd elő a The Lego Movie díjra jelölt betétdalát.
 • A Syfy nem csak Kanadából vesz scifiket, hanem Ausztráliából szellemes reality-ket. A Haunting: Australia, amit nem tudom, mi különböztet meg a többi szellemes dokutól, 03.24-én kezd. (Tényleg, itthon miért nincsenek ilyen sorozatok, ha kint ennyire népszerűek?)
 • Rosie O’Donnell kiszállt a The View-ból, az ABC viszont mégsem rúgja (még) ki Rosie Perez-t, miután kiszivárgott távozásának híre.

21 hozzászólás Ne habozz!

TAta - 2015. 02. 09. 11:18

Winnie, az micsoda dolog már, hogy nem néz(t)ed a Breaking bad-et? De tényleg. Eddig ez elkerülte a figyelmemet (egész régi olvasó vagyok), és most nagyon meglepett.

ThomasCrown - 2015. 02. 09. 11:20

Winnie

Ezek szerint te nem nézted v nézed Breaking Badet? Vagy nézted de nem szeretted?

winnie - 2015. 02. 09. 11:55

tata: pedig sosem írtam róla:)

thomascrown: egy másodpercet, de még egy promót sem láttam belőle. (illetve talán a szavalós Ozymandias talán megvolt, ha abban nem mutattak jelenetet.) sőt, el sem tudom képzelni, hogy miért olyan jó, hogy pontosan milyen a szerkezete, pedig valami rohadt kíváncsi vagyok rá – már nagyon régóta vár bepróbálásra, szóval nyilván valamikor sor kerül rá, de mikor lesz nekem 5 évadnyi darára időm…

Snoopyzit30 - 2015. 02. 09. 11:57

TWD-ről elég erős az a vélemény, amit megfogalmaztál!
Én is láttam már a részt, de nem írok semmit.

winnie - 2015. 02. 09. 11:57

Snoopyzit30: ennyire erős hatást gyakorolt rám. a többit majd a kibeszélőben. tényleg nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz a vélekedés, hogy egyedül maradok-e, vagy a többség így látja-e. jelenleg nem nagyon látom, hogy mi lesz:)

the_daver - 2015. 02. 09. 11:58

Better Call Saul-t vihetem, mint Breaking Bad néző.

KPeter92 - 2015. 02. 09. 12:29

Nem tudom, mennyire tartozik ide, de az HBO 02.12-én mutatja be az Over/Under-t, Fenn vagy lenn címmel. Ez a USA csatorna be nem rendelt pilotja volt.

kiskiraly - 2015. 02. 09. 12:31

Winnie!
Van-e valami hír az RTL KLubtól a holland sorozat magyar remakejével kapcsolatban?

danger - 2015. 02. 09. 13:53

Better Call Saulhoz szerintem siman elferne egy BB fan es egy azt nem ismero velemenye is.

winnie - 2015. 02. 09. 14:07

jaja, ez lenne a cél.

JKJ - 2015. 02. 09. 14:38

Winnie!

Nézd a breaking badet. Most. Utána írhatsz újra :-)

winnie - 2015. 02. 09. 14:40

eskü, ha viszitek a blogot, most azonnal nekiülök, de most még ki kell találnom, hogy mi legyen 3 körül a kritika, mert különben elszáll a délutánunk:)

the_daver - 2015. 02. 09. 15:57

winnie: Akkor írjam a BB-fan kritikát? Kommenteltem fenntebb, csak még nem okéztad le.

winnie - 2015. 02. 09. 16:03

jaja, persze, sorry, jöhet.

winnie - 2015. 02. 09. 17:35

the_daver: hoppsz, visszaszívom, mert wilson, aki írt korábban a BB-ről, jelezte, hogy ír, most láttam a twitteres üzenetét.

yaksi - 2015. 02. 09. 19:23

Szellemes, természetfelettivel foglalkozó sorozat van, méghozzá egy dokusorozat a Life Networkön, pikantériája, hogy ukrán produkció, az a címe, hogy Rejtélyes történetek. Most asszem hétvégén megy 21 órakor.

Lemoni - 2015. 02. 09. 22:17

A Gallipolit nem is akartam nézni, csak kíváncsiságból belekukkantottam, aztán jól ott ragadtam. Pedig nem is szeretem a háborús filmeket. Mi történik velem????

gromit - 2015. 02. 10. 00:15

elkezdtem nézni végre a belga Cordont (amiből a CW csinál remake pilotot). 3 rész után azon tanakodok, hogy ha még 7 rész van hátra, akkor ez most vajon le fog-e ülni a közepén, vagy továbbra is egyre csak durvul, és akkor iszonyatosan nagy magasságba fog eljutni. vagy mélységbe – nézőpont kérdése :)

Cse - 2015. 02. 10. 07:53

Sziasztok!

Van olyan cikk, ami összefoglalja a 2015/2014/2013 stb. legjobb sorozatait. Akár pontszámokkal. Nem találom oldalt.

köszi

winnie - 2015. 02. 11. 15:36

cse: a toplista rovatban van szó az újakról: http://www.sorozatjunkie.hu/category/kritikak/toplista/

cse - 2015. 02. 12. 07:51

Valami hasonlóra gondoltam winnie. Köszönöm!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz