login |

Az Idő Kereke-tévésorozat? Itt van.

2015. 02. 10. 14:55 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: hírek, video,

Az elmúlt napok nagy WTF-pillanata volt az, amikor az FXX leadta a Robert Jordan-féle The Wheel of Time, vagyis Az Idő Kereke könyvsorozat alapján készített sorozat pilotját – meg is nézhetitek a tovább mögött, remélem még elérhető.

És az a durva benne, hogy nem kamu. Vagyis kamu, de… A következő történt röviden:

A Robert Jordan könyveinek megfilmesítési jogait birtokló Red Eagle Entertainment 02.11-én, 7 évvel az író halála után elvesztette volna azokat, ugyanis hiába futottak neki többször is az adaptáció készítésének, az nem jött össze. Így hát, hogy náluk maradjanak a jogok, kitalálták azt, hogy gyorsan leforgatnak egy tévésorozat-pilotot, amit be is mutattak egy random csatornán hajnal fél kettőkor – gondolom olcsón lehetett oda slotot venni.

Ennyi. 1 nap alatt forgatták le a kevesebb, mint 30 perces pilotot, ami a The Eye Of The World (A világ szeme) prológusának első 6 oldalát fedi le, s többek között Billy Zane is szerepel benne.

További részleteket a Wired-ön és az io9-on lehet olvasni – többek között azzal az infóval, hogy az REE esküdözik, hogy tényleg akarnak tévésorozatot és már meg is vannak a tervek, valamint azzal, hogy a pilot rendezője pár nappal ezelőtt meghalt. Itt pedig Robert Jordan özvegye ad hangot döbbenetének az eljárás miatt. A pilot, pedig mint írtam, a tovább mögött nézhető meg.

Tartalék:

25 hozzászólás Ne habozz!

Archer - 2015. 02. 10. 15:36

A könyvekből kiindulva, meg van benne a potenciál, de ez nagyon gáz lett. Ha kicsit összekapnák magukat simán lehetne egy light-osabb GoT.

zriff - 2015. 02. 10. 15:48

Csak ezt ne. A sorozatban az a vicc hogy a fény oldalán álló karakterek mind ugyanolyan pszichopaták, mint a sötét oldalán állóak. Alig jobb, mint a hasonló (goodkind jordentől lopott) igazság kardja. Moorcock káosz vs rend történetei inkább lennének jobbak.

m76 - 2015. 02. 10. 15:56

A lényeg felett átsiklottatok. Ez nem egy komoly produktum, mindössze azért készült el, hogy a jogok a produkciót vezető cégnél maradjanak. Az egész “pilot” 4 nap alatt készült el teljes utómunkával együtt.

Stiel - 2015. 02. 10. 15:57

És egy ilyentől tényleg automatikusan meghosszabbodnak a jogok? Húha. Ez a történet akkor leginkább egy elrettentő példa másoknak, hogy ne kössenek ilyen szerződéseket.

m76 - 2015. 02. 10. 16:11

Ehhez ismerni kellene a szerződés részleteit. Lehet van benne egy kitétel, hogy ha futó projekt van akkor annak a befejezéséig meghosszabbodik a joguk.

Szerintem azért nem kell attól tartani, hogy ebből rendszer lesz, hiszen ha 7 év alatt nem tudták eladni a produkciót senkinek, akkor nem értem miért gondolják, hogy most majd sikerül.

David R. Blake - 2015. 02. 10. 16:16

Ritka mocsok egy kiskapu ez! Elvileg hasonlót már a 60-as években is csináltak egyszer a Hobbittal, csak az rajzfilm volt.

Mindenesetre a jó édes nénikéjüket a készítőknek, mert én komolyan mondom, hogy egy pillanatra megörültem!

Manapság elkezdtem keresgélni, hogy mik lennének azok a fantasy-történetek, amik volumenben vannak akkorák, mint Martin “Tűz és Jég dala”, de lehetőleg befejezettek, és képernyőre/vászonra adaptálva jól is néznének ki, meg tudnák szorongatni a GoT-ot.

Steven Erikson Malazai bukottak…-történetei mellett pont az Idő kereke volt a másik jelöltem.
14.000 oldalnyi történet, ami akármennyire túlírt, még így is egy monstre nagy sztorit mond el, még ha Martinhoz képest kicsivel “régimódibb” fantasy is.

Bár a könyveket szerintem nem kezdem el, amíg a Delta Vision be nem fejezi a magyar újra kiadást, úgy 1-2 év múlva, de még lehet akkor sem, tekintve, hogy ritka mocsok módon, a legtöbb kötetet kettébontva adják, viszont könyvenként rendesen, teljes áron. Kiszámoltam, a 28 könyv vagy csak 80 ezer forint körül lenne!

semper - 2015. 02. 10. 16:17

Úristen remélem soha nem lesz ebből sorozat a tvben.
Az összes könyv meg van és imádtam és imádom de akkor sem alkalmas tv sorozatnak ahhoz túl epic és annyian soha nem olvasták el mint a GOT-t.
Nem akarok még egy Dragonlancet látni…. az volt az alja mindennek.
Billy Zane meg komolyan mit keresett ebben?

winnie - 2015. 02. 10. 16:24

stiel: ez volt anno a fantasztikus négyessel is, de most is azért készül az FF4 film, hogy meghosszabbodjanak a jogok. gyakori az ilyen, hogy ha nem csinál vele semmit a joggazda, akkor visszaszáll, de ha csinál, akkor maradhat.

zriff - 2015. 02. 10. 16:43

david r blake: Mark Chadbourn age of misrule sorozatáról is elég jókat lehet olvasni, robert holdstock mitágó regényei is szuperek de azok túl elvontak a nézőknek.

korum - 2015. 02. 10. 17:18
mikkamakka - 2015. 02. 10. 18:19

nem bánnám ha készülne belőle sori, bár nem tudom hogyan

energy - 2015. 02. 10. 18:58

3X van megszakítva reklámmal, és hiszem, rajongok is tudtak volna ilyen minőséget produkálni.
Egy pillanatra én is örültem, mert nem olvastam végig a könyvsorozatot.

Jab - 2015. 02. 10. 19:40

kezdtem örülni, egyik kedvenc könyvsorozatom… :/

Rey - 2015. 02. 10. 20:45

David R. Blake

A Malazai Bukottakat nem lehet Tv-re vinni (és nem is szabad).
(Pedig de megnéznék egy harc jelenetet Fürge Bennel és Kalammal fűszerezve :S)

Amit viszont szívesen megnéznék és szerintem kivitelezhetőek is lehetnének:
– Brandon Sanderson: Ködszerzet Trilógia
– Brent Weeks: A fényhozó
Tudom, nem olyan monumentálisak mint a Got, vagy a Malazai Bukottak, de szívesen látnám őket a Tv-m képernyőjén.

David R. Blake - 2015. 02. 11. 00:49

@Rey: Na a Ködszerzettel még én is kiegyeznék! :)
Pont mostanában terveztem belevágni a könyvekbe is, bár az, hogy a magyar kiadásban három könyvből csináltak hatot, kissé itt is irritál…

winnie - 2015. 02. 11. 05:21

“A Malazai Bukottakat nem lehet Tv-re vinni (és nem is szabad).”

ezt szerintem elég sok mindenre írták már, és mégis, mennyi mindent sikerült már megvalósítani.

Rey - 2015. 02. 11. 09:55

David R. Blake

Sokáig én is ez miatt nem olvastam, egyszerűen túl drága egy könyv sorozat, hát még úgy, hogy egy részt két könyvben kell megvenni…
De aztán vettem egy eBook-ot, és kihasználtam az internet adta lehetőségeket. (És igen, az eBook-om már rég visszahozta az árát :) )

Brynden Rivers - 2015. 02. 11. 10:40

Ezekből lenne még jó sorozat (sci-fi is)

– China Miéville: Kraken
– Lőrinczy Judit: Ingókövek

– Andrzej Sapkowski: Witcher
– Le Guin: Szigetvilág (de komolyabb hangvétellel)
– Patrick Rothfuss: A szél neve (talán)

– Hyperion
– Vének háborúja

@Rey: Ezeket nem ismertem, köszi :)

@winnie: TV-re lehet vinni, csak nem érné meg.

A könyvek történetvezetési struktrája annyira nem TV-kompatibilis, hogy ha nem retkonolják az egészet, akkor a végeredmény egy olyan sorozat lenne, aminél esélytelen, hogy megtérüljenek a gyártási költségek.

Magyarán nem lenne olyan csatorna aki berendelné.

semper - 2015. 02. 11. 11:22

Könyv sorozatok amik jók lennének tv-n de soha nem kerülnek oda mivel kb lehetetlen felvinni őket pl:
-Robert Jordan:Idő kereke(Túl sok cgi kellene hozzá+ rohadt sok fő szereplő és rohadt hosszú)
-A Malazai szintén ez a kategória de ott még az is bonyolítja, hogy nem túl egyszerű a történet vezetése pl a Got a Malazaihoz képest egy fakocka bonyolultságú story és, hát láthatjuk, hogy mennyire eltérnek a könyvtől, csak, hogy befogathatóbb legyen.
-A Dragonlance lenne a legegyszerűbb vászonra vinni de ott is a cgi költség iszonyatos lenne a sárkányok miatt szerintem.
-A Vének Háborúja sorozat nagyon zsír lenne de ott is a cgi költség eszméletlen lenne mivel a főszereplők gén módosított két méter magas emberek zöld bőrrel.
És még tényleg sorolhatnám, de egy a lényeg, hogy tv sorozatként ezek a közeljövőben biztos nem lesznek láthatók és ha még is akkor biztos nem fogom nézni mivel valószínűleg valami gagyi fost raknak le az asztalra.
A Got azért volt adaptálható, mert jó a story és nincs benne sok látványos mágia, meg nincs tele szörnyekkel de sajna a jó fantasyk nagy része tele van velük.

semper - 2015. 02. 11. 11:26

Amit én látnék és simán megvalósítható lenne + plusz még a mostani antihero hypeba simán bele férne:
-Mark Lawrence Tövisek trilógiája vagy a Bolondok trilógia(bár abból még csak egy könyv van készen)
Vagy még mondjuk Anthony Ryan Vérholló trilógiája is jöhetne bár az lehet hogy mozi filmként jobban adaptálható.

Mor Tuadh - 2015. 02. 11. 15:30

@Brynden Rivers

Ebből már van sorozat és film is:
Andrzej Sapkowski: Witcher

http://www.imdb.com/title/tt0300657/?ref_=fn_al_tt_3
http://www.imdb.com/title/tt1070742/?ref_=fn_al_tt_2

David R. Blake - 2015. 02. 12. 01:23

@Brynden Rivers: A Witcher a Szigetvilág és a Királygyilkos krónikája tényleg mind jó alapanyag! :)

@semper: Ezek is jó tippek, Lawrence-et már állítólag meg is kereste a House of Cards egyik exec. producere, hogy érdekelnék-e a jogok eladásai.
A Vérholló-trilógiával viszont úgy vagyok, hogy akármennyire is jó az eddig magyarul megjelent első könyv, azért még várjuk ki a végét, hogy milyen lesz a teljes sztori…

@Mor Tuadh: Tény a lengyel sorozat adaptáció történet terén egész jól követte Sapkowski könyveit, de azért a látvány és a színészek… Maradjunk annyiban, hogy azért megvalósítás terén sokkal jobb kezekben lenne az egész egy HBO-kaliberű csatornánál, ahol bele tudnák tolni a megfelelő mennyiségű pénzt a büdzsébe!

Liu - 2016. 01. 03. 14:11

Fogalmam sincs, hogy vetődtem vissza egy egy éves cikkhez, de amit szívesen látnék és adaptálható lenne ( na jó, a kevés CGI-ra szorultság mellett sok és változatos helyszínen játszódik a történet) az Joe Abercrombie Első Törvény trilógiája

BundyThe Kitten - 2017. 05. 03. 23:10

Hát előszörre is: ez a bemutató egy nagy rakás sz…erencsétlenség.
Bár szívesen fogadtam volna, ha készül a WoT-ból ténylegesen egy igazi sorozat, de ha olyan lenne, mint anno a Kard Legendája volt, akkor inkább NEM kell.

De volna egy érdekes ötletem: mit szólnátok Ralf Isau Pirkadat Kör-tetralógiájához?

Davelot - 2017. 08. 09. 17:47

De egyébként szerintem ez nem lett rossz! Elég fapados meg primitív, viszont sokkal több tartalom van benne, mint néhány mai GoT meg Walking Dead epizódban. (Pedig mindkettő egykor a kedvenc sorozatom volt)
Nem mindig csak a külcsínt kell nézni.
A jogtulajdonosok részéről persze lehet szemétség volt, de az alkotóknak szerintem jó volt szándékuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz